Mupol Polska sp. z o.o.
3 58 6 1

Opinie o Mupol Polska sp. z o.o.

Igorro

polecam solidna firma , ludzie pracują tam od lat . Moje sugestie dla Mupol Polska sp. z o.o.: dbajcie o ludzi jak do tej pory a będzie super Lubię atmosferę w Mupol Polska sp. z o.o. za: super

dżoanka

firma Mupol nielegalnie potrąca 30E za tzw numer sofi.podpisujesz zgode na potrącenia nieswidoma tego ze w Holandii to darmowe

kamil
@dżoanka 27.04.2017 10:20

dżoanka , każdy może sam wyrobić sobie ten numer podatkowy a jeżeli załatwia to firma to normalne, że bierze za to opłatę ,a gdzie coś jest za darmo? Tak jest w kazdej firmie pośrednictwa pracy i tyle.

roki
@kamil 29.06.2017 19:17

Za sofi firma nie pobiera jeszcze im państwo Holenderskie dopłaca za sofi

CAO
@kamil 29.06.2017 19:17

Zgadza się, ale dostają oni od urzędu za to pieniądze za to ze Nam wyrobią ten dokument. Wszelkie wątpliwość możecie rozwiać za pomocą CAO....

Maciejko
@dżoanka 27.04.2017 10:20

Nikt nie kaze ci prosic ich o pomoc na tej kartce ktora podpisales bylo wyraznie napisane ze to jest za pomoc w wyrobieniu nr sofi. Czy dojazd+pomoc przy okienku. Nikt nie kazal ci korzystac z tej uslugi. Ja to zalatwilem sobie sam Wystarcza podstawy angielskiego.

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@dżoanka 27.04.2017 10:20

Dżoanko, Dziękujemy Ci za Twoją opinię! Zabrałaś głos w bardzo ważnej sprawie, która zasługuje na wyjaśnienie. Wyrobienie numeru identyfikacji podatkowej BSN (dawny Sofi Nummer) jest w Holandii oczywiście DARMOWE. Można to zrobić w każdym urzędzie gminy. Informujemy o tym wszystkich, którzy przyjeżdżają po raz pierwszy do Holandii i cenimy te osoby, których operatywność i zdolności językowe pozwalają na załatwienie tej sprawy we własnym zakresie. Niektórzy nie mają jednak na to możliwości, czasu lub po prostu ochoty. Takim osobom wychodzimy naprzeciw i umożliwiamy im skorzystanie z naszej pomocy, którą wyceniamy na €30. Jest to usługa całkowicie dobrowolna, o czym informujemy w stosownym oświadczeniu, którego podpisanie jest wymagane do skorzystania z niej. Treść oświadczenia wkrótce znajdzie się na naszej stronie internetowej http://www.mupol.pl Zapraszam serdecznie!

bert

Firma jest ok, byłem , pracowałem, było normalnie, całkiem spoko w porównaniu z innymi agencjami. Lubię atmosferę w Mupol Polska sp. z o.o. za: oferty pracy duzy wybór

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@bert 11.10.2018 18:54

Dzięki za pozytywną opinię. Cieszymy się, że Ci się podobało. Zapraszamy ponownie!

anonymous

Agencja Mupol. Przestrzegam Was przed tymi oszustami. Dopóki nie przyjedziecie na lokacje wszystko jest profesjonalnie i miło. Później mają Was głęboko ... gdzieś. Właśnie przyjechaliśmy z narzeczonym i mielibyśmy spać na kanapie bo nie było dla nas miejsca na domku, a na następny dzień przymusowo mieli przeprowadzić dziewczynę na lokacje w Belgii. Pomijam fakt, że mielibyśmy mieszkać w pokoju przechodnim do łazienki! Po kilku telefonach do koordynatora Jacka okazuje się, że mógłby nas przenieść na lokacje w Belgii gdzie warunki są gorzej niż uwłaczające, np łóżka w kuchni. Koordynator Jacek stwierdził, że to nie jego problem i że świat się nie zawali jak nie przyjmiemy tej pracy. Nie przyjęliśmy. I przestrzegamy przed takimi agencjami. Zwiodł nas fałszywy profesjonalizm tego bagna. Zostaliśmy bez pracy i bez dachu nad głową. Pracownicy mówią, że za 40 h pracy dostają 170e albo w ogóle nie dostają tygodniowek bo biuro ma taki bałagan. Solarisy nigdy się nie zgadzają. Uważajcie.

Merta
@anonymous 05.08.2018 11:17

A mozna wiedzieć z kąd jechaliście?i do jakuej pracy?

Iza
@anonymous 05.08.2018 11:17

No i czy wrescie ktos sie weznie za te biura za jskie pieniadze ludzie robia wyzysk aby oni mieli dla siebie i za noclegi czy oni mysla ze wsxyscy z pilski co przyjezdza to pijaki patoluse ze wezma dach nad glowa zeby sie nielalo wyrko i troszke wody... i to ma wystarczyc i tak patole to i z 150euro sie cieszą i dlatego normalni ludzie natym traca a oni zyją i sie smieją....

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@anonymous 05.08.2018 11:17

Szanowni Państwo! Przykro nam, że Wasze doświadczenie z naszą firmą nie było do końca pozytywne. Faktycznie, popełniliśmy w tej sytuacji kilka błędów, za które najmocniej Państwa przepraszamy. Powinniśmy byli przygotować dla Państwa właściwą lokację od samego początku - niestety, w dynamicznie zmieniających się okolicznościach pracy z ludźmi zdarzają się nieprzewidziane problemy, które utrudniają właściwe świadczenie naszych usług. Jeszcze raz najmocniej przepraszamy! Kwestię wypłat pozwolę sobie przemilczeć, gdyż rozliczenia zależą od wielu czynników, w tym m.in. od frekwencji, i są sprawą prywatną poszczególnych pracowników. Jednocześnie dziękujemy, że doceniliście Państwo profesjonalizm naszej obsługi. Zapewniamy, że jest on naszym nadrzędnym celem na każdym etapie.

Ładna
@Iza 09.08.2018 08:13

Naucz się najpierw pisać, sama widziałam jaki z ciebie patus

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@Iza 09.08.2018 08:13

Szanowna Pani Izo! Różne przedsiębiorstwa mają różne modele biznesowe. Weryfikacja ich efektywności następuje zazwyczaj w drodze konkurencji na wolnym rynku. W Mupol wychodzimy z założenia, że każdy zasługuje na szansę na podjęcie pracy. Takie podejście pozwoliło wielu osobom nabrać poczucia znaczenia i nadać odpowiedni kierunek swojemu życiu. Niestety, jak słusznie Pani zauważyła, w niektórych przypadkach nasi pracownicy unikają podjęcia powierzonej im odpowiedzialności. Na zabezpieczeniu związanego z tym ryzyka tracą wszyscy. Między innymi dlatego zdecydowaliśmy się skupić na innych projektach. Na dzień dzisiejszy możemy się pochwalić współpracą z wieloma wymagającymi firmami w sektorze produkcyjnym i logistyce. Zapewniam, że poszły w górę nie tylko wymagania i standardy rekrutacji, ale również zarobki i jakość współpracy. Zapraszam do sprawdzenia naszych aktualnych ofert!

Umowa

I jeszcze podpytam, czy to ogłoszenie na produkcję żywności jest nada aktualne?

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@Umowa 18.10.2018 11:45

Tak. Kolejne przyjęcia ruszają od 15-go listopada. W sprawie szczegółów zachęcam do kontaktu z Panią Justyną pod numerem (+48) 662-761-784.

Umowa

Czy umowa o prace na warunkach niemieckich jest proponowana od samego początku?:)

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@Umowa 18.10.2018 11:42

Tak. Pierwszy kontrakt obowiązuje przez 9 miesięcy.

Radek

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Mupol Polska sp. z o.o.
pracodawca
@Radek 23.07.2018 12:20

Tak. Prowadzimy aktualnie nabór na różne stanowiska. Zapraszam serdecznie do zakładki "Oferty pracy" na portalu GoWork, lub pod jeden z odnośników: https://www.mupol.pl/oferty-pracy/https://www.facebook.com/MupolPolska/jobs/ Można się również skontaktować z nami telefonicznie (+48 662 761 451) lub mailowo mateusz@mupol.com

Zenek

Jak się współpracuje z firmą?Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

anonymous

muol to dobra firma jezdze od 2014 r i nie nazekam bylam na porzeczkach dwa razy na sadach i było ok wyplata na czas wakacyjne wypłacone iurlopowe tez ja polecam ta firme pozdrawiam HP

anonim

(usunięte przez administratora)

Zorro

A mozesz powiedziec cos bardziej szczegolnego?np.ile za tydzien kasy?

Zyta

Czy ktos jedzie na kwiatki? Z.mupol? Jak tam z pracą z mieszkaniem? Ktoś coś wie dzięki za informacje.

Agnieszka

@123 wypowiedziałeś się w mocnych słowach. Czy masz jakieś uzasadnienie? Z czego wynika Twoja opinia? Bardzo proszę o przedstawienie swoich doświadczeń z MUPOL, tak aby pozostali użytkownicy mogli sobie wyrobić zdanie, ponieważ póki co ciężko coś wywnioskować z Twojej opinii. @Robert Ponicki również Ciebie proszę o opisanie sytuacji, z którą się spotkałeś w związku ze współpracą z MUPOL.

Administrator

Czy może ktoś posiada wiedzę na temat rekrutacji w MUPOL i może wspomóc osoby poszukujące pracy?

Bartek
@Administrator 14.06.2018 11:09

Mupol polska sie tym zajmuje lub bezposrednio w Zaltbommel

123

(usunięte przez administratora) nie polecam. Najgorsza firma

Jola

Mam pytanie czy Państwo musieli wysylać na adres e-mail tej firmy kopie dowodu osobistego oraz kopie umowy bankowej ? Mnie proszą właśnie o taką kopię i wydaje mi się to nieco podejrzane dlatego wolę się upewnić że jest to konieczne.

WIELOLETNI PRACOWNIK HOLAND
@Jola 22.03.2017 17:40

Pani Jolu takie są procedury,ja zawsze jadąc przez jakąkolwiek firmę muszę wysłać dokumenty do wglądu,firmy które są na rynku są firmami legalnymi przynajmniej ja z takimi jeżdżę,firmy te posiadają ochronę danych osobowych zatwierdzonych przez urząd.A dokumenty są do sporządzenia umowy,bo skąd mają widzieć jakie ma Pani dane bez dokumentów,na ładny głos w telefonie Pani nic nie załatwi...Pozdrawiam Serdecznie.....

roki
@Jola 22.03.2017 17:40

nie powinni brać kopi wystarczy tylko numer bankowy i bic

Pracownik
@WIELOLETNI PRACOWNIK HOLAND 22.03.2017 20:41

To jest ujawnianie swoich wrażliwych danych osobowych. Takie dane powinny być wymagane przy osobistym podpisywaniu umów. Wymaganie takich danych mailowo powinno być zabronione, ponieważ są one w bazie danych a w niektórych krajach łatwo takiej osobie podprowadzić tożsamość. W wielu z tych pośrednictw pracy zostali zrekrutowani osobnicy związanyi z przestępczością, którym takie dane wiele potrafią powiedzieć.

słońce
@WIELOLETNI PRACOWNIK HOLAND 22.03.2017 20:41

Na ładny głos nic nie kupisz,pewnie ,ze dokumenty trzeba wysłać,,proste jak słońce

Tekstuś
@WIELOLETNI PRACOWNIK HOLAND 22.03.2017 20:41

Dowód osobisty owszem ale umowy bankowej nigdy nie podawałem a co najwyżej numer konta bankowego i zaświadczenie z banku ze konto jest moje bez żadnej umowy

Kuba

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?k

zdezorientowana

Pracowałam przez MUPOL z 4 dni i dwa tyg. przesiedzialam razem z narzeczonym;) ponadto jeździliśmy 112 km w jedną stronę. Wracajac z pracy czekał na nas korek: 2,5 h zazwyczaj staliśmy. Wyjezdzialismy po 5 rano, a w domu byliśmy po 20h. Jak przyjechaliśmy na zakwaterowanie nikt o nas nic nie wiedział;) Warunki mieszkaniowe straszne. Nie było w sumie nigdy miejsca w kuchni, nie było kiedy robić jedzenia, tlok i chamstwo nie tylko jeśli chodzi o koordynatorow. Koordynatora widziałam jednego i tylko raz. Był bardzo arogancki i dziwny jak rozmawiało się z nim przez tel. nie kuma że ludzie muszą się wyspać i zjeść... i wykąpać... umowę dostaliśmy po 2 tyg a za tydz nam powiedzieli że nie ma dla nas pracy zamiast nas uprzedzić wcześniej. Mam nadzieję, że ktoś weźmie się za te agencję ....

Merymery

Ludzie nie jedźcie pracować przez mupol jeśli podadzą wam ten adres, pod którym macie się zjawić Vlietweg 20a 2671 NC Naaldwijk Mieszkanie z cpunem i konfidentem Mariuszem P! Największy kapus w Nl! Gość pieprzacy w swoim transie alkoholowo-narkotykowym o jakichś zasadach i wartościach hahahaha. Syfiarz jakich mało! Falszywka!! Pamiętaj Karma wraca konfituro;)

Rumcajs

Nie polecam,mieliśmy zjawić się w niedzielę, dostaliśmy numer tel do koordynatora Rafała (więcej o tym Panu można poczytać na niedziela.nl) , z którym mieliśmy skontaktowac się zaraz po przyjeździe pod wskazany adres niestety nie odbierał telefonu, później go wyłączył. Oczywiście rozumiem, ze niedziela dzień wolny ale dopytywalismy jeszcze Panią z holandiajobs czy na pewno nie będzie problemu.. zapewniła, ze absolutnie nie. Po 4 dniach prób kontaktu z koordynatorem Rafałem dodzwonilsmy się do Pani z holandiajobs..informując ze nikt się jeszcze z nami nie kontaktowal.. a ta zapytala czego chemy od koordyntora no cholera nie mamy umów, sofi, nic nie wiemy więc faktycznie czego my możemy od niego chcieć.. najslabsza agencja przez jaka pracowalismy Porażka. Siedzenie w domu po kilka dni,tygodniowka w związku z tym tragicNa 100e.. warunki mieszkaniowe hmmm.. syf, patologia, trafiliśmy na mieszkanie z cpunami.. Dramat

klakier

lenka,Ty powinnaś pracować co najmniej w biurze!!! Gdzie się tam pchasz do wiatraków!!!!

Mario

Byłem na sadach ,trafiłem do dobrego pracodawcy, godziny były. Nie miałem powodu do rozmów z biurem, więc nie wiem czy odbierają telefony czy nie. Przed wyjazdem złożyłem dokumenty o ktore prosiła kobieta. na wszystkie pytania odpowiedziała ,dostałem telefony kontaktowe. Słyszałem że nie wszyscy byli zadowoleni ,ale niektóre osoby o takie rzeczy się czepiają że się dziwie. Słyszałem, że niektórte osoby nie wiedziały za jaką stawkę pracują. Jak ja wyjeżdżam to jest moje pierwsze pytanie za ILE? Trochę to dziwne ale....

Kaśka&Maciek

A gdzie wy taką kasę zarobicie ??W Polsce?? Podarujcie sobie???A w Polsce jak was traktują tysiak na rękę przy nadgodzinach!!!To skandal!!!

Nick

Ja też!!!!!

Aśka

W sadach faktycznie było małe zamieszanie,ale gdy tylko wrócił pan Andrzej to wszystko wróciło do normy...i były umowy i sofii i kasa,co prawda małe opóźnienie,ale ja jestem zadowolona!

Włodek

Gdyby agencja Mupol oszkiwała swoich pracowników jak pisze lenka" ,niestety nie byłoby jej na rynku pracy zarówno w PL jak i NL. Serdecznie Pozdrawiam

lenka
@Włodek 22.09.2017 09:27

jest na rynku pracy ponieważ żaden z polaków pracujących dla nich nie zgłosił ich do kontroli tam gdzie trzeba. Niedługo zaczną się kontrole w Mupol i zobaczymy czy agencja nadal będzie działać po wypłacie odszkodowań dla byłych pracowników. Również serdecznie pozdrawiam pracownika biurowego agencji Mupol:) Teraz przestaję się dziwić czemu w biurach mupol nie odbierają telefonów bo siedzą i piszą pozytywne opinie i niestety nie mają czasu na rzetelne wykonywanie swoich obowiązków za które pobierają sowite wynagrodzenie.

lenka

Ten mupol to najgorsza agencja z jaką miałam do czynienia w ciągu 6 lat pobytu w Holandii. Brak jakiej kolwiek umowy, ubezpieczenia. Koordynator nie odbiera telefonu mimo, że próbowałam się dodzwonić CODZIENNIE przez 3 tygodnie. Jeśli pojedziecie i będziecie pracować przez mupol nie łudźcie się nawet, że dostaniecie jakiekolwiek pieniadze za wykonaną prace! Ja nie dostałam żadnych dlatego też zgłaszam ich do wszystkich organizacji w Holandii( a jest ich kilka) które zajmują się patologicznymi, mafijnymi agencjami pracy, których pracownicy i właściciele uważają Polaków za robocze bydło nie znające języka i myślą, że ci wrócą do Polski bez pieniędzy i będą mieć ich z głowy. O nie. Tym razem źle trafiliście moi państwo. Ostrzegam przed pseudo agencją mupol zwłaszcza tych naiwnych nie znających języka. Pojedziecie do mupol, a wpadniecie w wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wrócicie do Polski bez pieniędzy. Jestem pewna, że WSZYSTKIE pozytywne opinie o tej agencji pisane są przez pracowników biura, dam sobie za to rękę uciąć. Żadna osoba jaką poznałam w Holandii nie była zadowolona ze współpracy z mupol i co istotne nie otrzymała umowy, wynagrodzenia.

vvv

Praca przy plastiku. Jakie zakwaterowanie?

hungryboy
@vvv 19.09.2017 15:16

plastik spoko wbijaj smialoo :D

latający holender

Asiu Z tego co się orientuję to Pani,która uległa wypadkowi miała zapewnioną opiekę medyczną,,Pracuję w Mupol już kilka ładnych lat,akurat znam tą sprawę,,Moje pytanie brzmi; czy jak jest Pani w domu w Polsce i coś się stanie to też czeka Pani na samego prezydenta, aby przyjechał i zawiózł Panią do lekarza ?Czy korzysta Pani z uprzejmości osoby ,która akurat jest z Panią w danym miejscu i jest pod ręką i służy pomocą??No więc właśnie,proszę sobie odpowiedzieć na pytanie?!?...Z tego co się orientuję to była niedziela i pracownicy Mupolu nie mieli obowiązku odbierać telefonów... Chciałam tylko nadmienić iż Pani poszkodowana nie pokryła kosztów z własnej kieszeni!!! ...Serdecznie pozdrawiam

Asia

Witam, dzis w pracy jednka pani ktora przyjechala przez firme MUPOL doznala wypadku podczas pracy. Pracowala zaledwie 3 dni i przez przypadek doznala krwawienia nogi. Nie ma umowy, nymer Sofi kompletnie nic. . Dzwonili do firmy przez caly bozy dzien i sie nie dodzwonili w sumie... Standard jak zwykle.... Kobieta musiala wylozyc z wladnej kieszeni. Za dwa dni ma kontrole a pozniej ma jechac do domu.. To koniec jej pracy a mupol dalej nic z tym nie robi.. Maja gdzies ludzi. Wazne zeby przyjechali i pracowali a pieniadze...moze przyjda ale nie wiadomo... Masakra

Pracuś

Droga Mimi wkurza mnie Twoja wypowiedz,,po prostu ,,,od kiedy firma płaci za bycie kierowcą? I która firma to robi??Zapytaj to może wtedy nie będziesz głupot pisała... A co koordynatorzy mogą za towarzystwo?? Życie...Mimi widzisz zostali upomnieni przez samego właściciela i co ?? Mimi wszyscy już skończyli po 18 lat więc są dorośli....Nie złapiesz za ucho i nie postawisz do kąta!!!Apropo Pana Andrzeja to wielki szacun i nie pozwalaj sobie na obrażanie innych!!!I jeszcze jedno ja też otrzymuje rozliczenia i dla mnie nie ma tam liczb z kosmosu....

Zenon
@Pracuś 23.08.2017 19:16

Pracuje przez firmę Mupol i nie wiem o jakich cenach z kosmosu mówisz. Każdy jak wyjeżdża otrzymuje informacje na temat opłat. Czy na pewno byłaś w firmie Mupol? Dużo osób wyjeżdża i nawet nie wie w jakiej firmie pracują.

Zostaw opinię o Mupol Polska sp. z o.o. - Racibórz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mupol Polska sp. z o.o.