Takko Fashion Polska

Puławy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 74 ocen.

Takko Fashion Polska
2 74 6 1

Opinie o Takko Fashion Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Magdalena

@anonymous, z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś zadowolony z pracy. Napisz jakiego rodzaju umowy o pracę są zawierane z pracownikami? Piszesz, że o premie ciężko. Czy inne dodatki pozapłacowe mogłyby to zrekompensować? Na przykład pakiet socjalny lub szkolenia? Napisz coś więcej na ten temat. Pojawiły się nowe ogłoszenia o pracę. Firma szuka pracowników w różnych lokalizacjach: kierownika sklepu, sprzedawcy, zastępcy kierownika zespołu. Oferują umowę o pracę, świetną atmosferę, zniżki na odzież, rozwój w strukturach organizacji.

Sandra 1512

To prawda. Są podwyżki i premie, które trzeba sobie wypracować. Praca fajna, nie narzekam. Atmosfera w pracy to sprawa indywidualna za pewne w każdym punkcie inna. Kierownik regionalny też ok

nn
@Sandra 1512 27.04.2018 17:10

Co proszę ? Premie podwyżki....? Ale kto to widział? Chyba tylko Ty... Premią może być bon za 100 zł od którego jeszcze zabiorą Ci podatek, więc weź nie koloryzuj. Regionalny spoko...? Jeśli wlazisz mu w (usunięte przez administratora) to owszem, ogólnie w tej firmie miło widziane jest sprzedawanie współpracowników, strzelanie z ucha, i ogólne podlizywanie się regionalnym-fakt tym nalapiesz plusów u jeden z Pan. Więc tak, żadnych premii nie ma, nie liczcie na to, praca w atmosferze gdzie nic nikomu nie powiedz bo doniesie żeby zaplusowac(A jest mnóstwo takich osób), poza tym firma, która się w Polsce raczej już nie rozwija A uciekła, skoro zamyka się trzy czy cztery sklepy A otwiera jeden no to chyba jest dość oczywiste. Jeśli ktoś chce pracować w firmie, która ma pracownika za nic -polecam.

Małgośka12
@Sandra 1512 27.04.2018 17:10

Ja też jestem zadowolona. Pracuje już 2 lata. A sklepie mamy fajną ekipę, regionalną też ok. Ja polecam :-) Ps. Zawsze można się zwolnić jak komuś nie będzie odpowiadało

anonymous
@nn 21.06.2018 05:25

Nie wiem jakie ty masz doświadczenia z kierownikiem regionalnym ale robię co do mnie należy i nikt się nie czepia. A w drodze uscislenia nikogo nie podp.... Owszem o premie ciężko-tutaj się zgodzę. Praca w Takko jak w każdej sieciowce i tyle. Na grafik też nie narzekam. Jak po prosisz o wolne to dostaniesz. Dla mnie ok. Niestety najniższa krajowa.

Magdalena

@Gośćq, jako były pracownik mogłabyś dodać więcej informacji dotyczących zatrudnienia? Czy praca była zmianowa? Jak wyglądał grafik? Czy był elastyczny i mogłaś ułożyć go według własnych potrzeb? W trakcie pracy mogłaś liczyć na premie lub szkolenia branżowe podnoszące kwalifikacje zawodowe? Zachęcam Cię do dodania opinii. Pomożesz w ten sposób innym osobom, które są zainteresowane tą pracą.

anonimka

Wypowiem się może o pracy w Takko ale nie w Puławach, bo wątku o moim mieście nie widziałam, ale też nie chcę tutaj dodawać jakie to jest miasto, określę może sytuację w pracy ogólnikowo, pracowałam tu ponad dwa lata, od samego początku miałam wrażenie, że są narzucane obowiązki codziennie nowe i codziennie inne, ekipa na początku zajeżdża nową osobę, aby samemu sobie poodpoczywać. Grafiki są ustalane tak by kierownikowi i jej "koleżance" zastępcy było wszystko wspaniale, my musimy harować często gęsto do 21. Zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc spada na mnie więcej obowiązków, często takich które musi wykonywać kierownik, zachowujesz? ekipa ma focha, że dasz l4 na parę dni, u mnie odkąd pracowała było to raz potem się bałam dać, ponieważ wiem, że później miała bym przechlapane, co najmniej pare razy w miesiącu skaczesz po suficie i sklepie jak małpa bo trzeba zawiesić prawie w całym sklepie zawieszki sufitowe, na które i tak klient nie zwraca większej uwagi, kontenery o ludzie i kartony w ciągu dnia, było by może okej jakby nie to, że jest na prawdę mało ludzi zatrudnionych. Atmosfera? głównie kierowniczka i zastępca robią pod siebie, Ty masz się dostosować. Jest to praca dla osób dla mocnych nerwach, w końcu odważyłam się odejść gdzie byłam potraktowana w okresie wypowiedzenia bardzo źle, nawet ciężko to skomentować.

Gośćq
@anonimka 15.08.2018 10:20

Czyli chyba wszędzie dzieje się to samo bo u mnie identycznie. Czytałam i miałam wrażenie jakby ktoś opisywał moje juz na szczęście byłe miejsce pracy

annonimmowo

Pracowałam w firmie ponad 5 lat i miałam okazję poznać wielu regionalnych i kilku dyrektorów. Polityka firmy w pewnym momencie zaczęła zwracać się w kierunku pracownika i polepszenia jego warunków zatrudnienia i rozwoju, po czym nagle zmieniła się drastycznie i wróciła do korzeni wraz z nową władzą i Panem Dyrektorem. Dajcie sobie spokój z pracą tam, jeśli chcecie spokojnie żyć i nie przynosić stresu z pracy do domu. Wyzysk, wyzysk. Tam nikt od dawna nie pamięta, że dobra atmosfera pracy i zainteresowanie pracownikiem wpływa na zwiększenie jego efektywności w pracy. Nie ma tam czegoś takiego jak wsparcie pracownika i wspomniana powyżej "pomoc" ze strony przełożonych. Jest wieczny dyżur przy telefonie, zmiana grafiku co chwilę, zmaganie się z ciągłą rotacją koleżanek z pracy, bo zarobki nie wzrosły od nie pamiętam kiedy i aktualnie konkurencja płaci nawet więcej, a presja coraz większa, więc ludzie odchodzą. Takko niech się lepiej zwija jak najszybciej z polskiego rynku, bo przełożonych z "duszą" już dawno tam zabrakło, jedynie sami karierowicze, którzy kosztem podwładnych podlizują się dyrektorowi, zamiast zmotywować podwładnych do pracy swoją kompetencją. Stabilność zatrudnienia żadna i nikt się tym nie interesuje i tego nie kontroluje. Tylko jedna osoba z całego Takko zapadła mi na zawsze w pamięć i była wielkim wzorem - Pani Katarzyna Czekała - wymagająca, niesamowicie kompetentna, inteligentna i wspierająca rozwój pracowników osoba, dla której chciało się pracować i robić to najlepiej, jak się potrafi. Wielki autorytet. Nikt z obecnych regionalnych nie dorasta jej do pięt. Mam nadzieję, że Pani Kasia robi teraz wielką karierę i trzymam za nią mocno kciuki :) Trzymajcie się tam i nie dajcie się zgnębić - kariera nie kończy się na Takko ;)

kaj
@annonimmowo 27.04.2017 13:16

zgadzam się,ze wszystkim !

Lipa0987
@kaj 01.05.2017 22:02

Tak.regionalna na Śląsku i Opolszczyźnie jest nieprofesjonalna i wchodzi w układy ze starymi pracownikami (kierownikami),których miała kiedyś na swoich sklepach będąc kierownikiem. Praca jest fajna. Wymaga się obsługi klienta ale to nic trudnego. Nie sprawiedliwie jednak się ocenia pracowników przez ów regionalna. Wiele by pisać. Wspomnienia miałam fantastyczne z tą firmą,jednak finał niezbyt udany. :( Żal ...

marta
@Lipa0987 10.04.2018 22:55

Ostatnio słyszałam rozmowę Regionalnej i wywnioskowalam że wynagrodzenie pewnego Pana to 5200+prowizja od sprzedaży. Więc jest kolosalna różnica jeżeli chodzi o sklepy na Górnym Śląsku w wynagrodzeniach.

Lipao987
@marta 13.04.2018 08:17

Pan kierownik?

Magdalena

@Małgośka12, jesteś zadowolona z pracy i ją polecasz. Atmosfera w pracy i relacje z kolegami tez Ci odpowiadają. Praca w przyjaznym otoczeniu jest bardzo motywująca dla pracownika. Czy pracując w sklepie doradzasz też klientkom w doborze strojów? Masz zniżkę na asortyment sklepu? Na jakiego rodzaju umowę o pracę możesz liczyć? Zlecenie, czy na czas określony? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Gość12345

Jeśli ktoś chce zacząć pracować w bagnie to już wybór osobisty. Ja źle wspominam prace która w końcu się zakończyła. Najpierw w zespole podpierdzielacz do regionalnego. Później nowa kierowniczka która spędza jedynie czas na magazynie. Nie da się jej powiedzieć swojego zdania. Gragik układa pod siebie każdy weekend wolny od piątku do.poniedziałku. Spóźnione się do pracy. Ogólnie niewiedza na którą ma do pracy. Musi dzwonic do pracowników pytać się na którą ma bo przecież grafik zmienia się co chwila. Nie można nic zaplanować. Cały etat praca po 11,5 h gdy powinno się być 8 h w pracy.Kierowniczka Przez sklep przychodzi tylko po to żeby zapalić przed wejściem.Ciagle naciski najpier VIP pozniej sztuki na paragon. 10 czynności najlepiej robić na raz co i tak jest zrobione źle. Up datę zrobiony kierowniczka się pyta dlaczego nie zrobiony. Wchodzi regionalna mówi ze jej się podoba wykonanie. Podpierdalacz jak najbardziej potrzebny w pracy. Tam można dostać opiernicz za cos co nawet dobrze sie wykonało. Ciągła zmiana pracowników. Nikt nie wytrzymuje dłużej niż 4 miesiące. Bony ? Tak miał być za złapanie złodzieja do tej pory go nie widać. Premie ? Nie wiem pierwsze słyszę nikt nie dostał. Podwyżka wraz z nową umowa ? 8 zl ???? urlop czy zwolnienie lekarskie gdy się jest chorym wielki problem nie wiadomo czy w ogóle wróci się do pracy czy dostanie wypowiedzenie. Prośby grafikowe nie zostają uwzględniane. Każdy weekend pracujący bo przecież kierowniczka musi mieć wolny. Jesli ktoś chce się tam przemeczyc to podziwiam... ale później na prawdę trzeba odpocząć psychicznie od tego wszystkiego. To nie była moja pierwsza praca ale wszędzie było ok. Po pracy w takko zostanie niesmak na dłuższy czas. Ogólnie NIE POLECAM. aha... pierwsze dni pracy była kierowniczka przyszła po rzeczy i jej słowa były takie "uciekajcie stąd jak najprędzej ". To była najlepsza rada.

Małgośka12
@Gość12345 21.07.2018 23:17

Jeśli takie sytuacje z grafikami czy weekendami sie zdarzały to trzeba było iść z tym wyżej... Poza tym jedno z drugim się kłóci... kierowniczka kazała uciekać a sama robiła wszystko by było jej jak najlepiej ...

Gość12345
@Małgośka12 30.07.2018 23:15

Może proszę czytac ze zrozumieniem. Mowa była o nowej kierowniczce która zachowuje się jak nie powiem juz co. A na końcu słowa były byłej kierowniczki która przyszła po rzeczy i nam doradziła natomiast z nią nie miałyśmy stycznosci w pracy bo odeszła przed nowym składem.

Gość12345
@Gość12345 31.07.2018 09:33

Wyżej czyli gdzie ? Przecież to regionalna akceptuje grafik który układa kierowniczka. Proponuje się nie wypowiadać jeśli nie przeżyło sie czegoś na własnej skórze

Magdalena

@Gośćq, mógłbyś napisać więcej informacji na temat zatrudnienia? Rozumiem, że premii nie ma, a czy można liczyć na pakiet socjalny? Mam na myśli bony na święta lub dofinansowanie do wypoczynku letniego. Firma oferuje szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe? Czy pracownicy sklepu mają zniżkę na asortyment? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Gośćq
@Magdalena 22.07.2018 12:15

Zejdź na ziemię ???? nic z tych rzeczy...

Administrator

Możecie opisać nową sytuację Takko Fashion Polska? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Pracownik
@Administrator 15.03.2018 08:41

Praca ciekawa, rozwojowa. Tak, jest dużo pracy, ale nikt nie będzie płacił za leżenie :-). Pensja -wcale nie średnia krajowa jak piszą, do tego możliwość wypracowania premii. Atmosfera- dużo zależy od całej załogi sklepu. Jak się ludzie potrafią dogadać to jest ok.

Vali
@Pracownik 27.03.2018 23:36

Jakiej premi tam nie ma żadnej premii nie pisz glupt

anonymous
@Pracownik 27.03.2018 23:36

Premii? Ty chyba żartujesz, pracowałam kilka lat i w życiu i żadnej premii nie wiedziałam i starsze starzem koleżanki również. Zdarzyło się ze dwa razy bon w wysokości 50zł do wykorzystania w Takko... oczywiście podatek potem odtracaja od wyplaty, tak ze takie te premie. Ogólnie nie ma co liczyć aktualnie na karierę w tej firmie, cztery sklepy zamknął A jeden otwierają Tak ze chyba wiadomo o co chodzi.

anonymous
@anonymous 01.04.2018 11:51

Atmosfera? A jaka ma być jak przyjedzie regionalna i wielki dyrektor którzy nie szanują ludzi i mają wszystkich za nic... Zarobki to najniższa krajowa, i absolutnie żadnych premii, więc nie pisz bajek. Nie ma szansy na jakikolwiek rozwój w tej firmie, kto miał awansować, to już awansował dzięki wlazeniu w (usunięte przez administratora) regionalnej. Radzę się grubo zastanowić, bo wszyscy normalni ludzie pracujący na wyższych szczeblach uciekli już z Takko

Pracownik
@anonymous 01.04.2018 11:58

No to widać że dawno Was nie ma w firmie. Premie są- trzeba je sobie tylko wypracować..

Pracownik
@Vali 31.03.2018 19:43

Vali, naprawdę jesteś pewny/pewna tego co piszesz? Bo ja wiem że premie są...

Vali
@Pracownik 04.04.2018 21:12

Tak jestem pewien że premii nie ma żadnych . Są jedynie zniżki dla pracowników i jakieś bonusy na swieta

Gośćq
@Vali 21.04.2018 21:15

Premie? Są dla kierowników chyba ???? Bo pracownicy na oczy nie widzieli do tej pory chociaż plan robiony. Wiec chyba ten komentarz ze premie są pisał jakiś kierownik bądź regionalna

Wiktor

Sądzę, że właśnie sumienni i pracowici pracownicy powinni być doceniani finansowo.

Administrator

Czy są jakieś zmiany w Takko Fashion Polska? Czy można liczyć na elastyczne godziny pracy? To istotne informacje dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w przedsiębiorstwie.

robakowa

Masakra takko wstydził byś się tak wykorzystać ludzi 2 osoby na zmianie a czasem nawet rano 2 godz jedna . Jak jedna osoba ma ogarnąć cały sklep duży sklep . Tu ktoś cię woła tu do kasy a ty jesteś zupełnie sama pracowałam wcześniej w innej odziezowce i zawsze były 4 osoby lub 3 na zmianie . Nie takko oszedza i musi być 2 osoby i koniec nawet weekend.dla mnie chore to że cały sklep jest na głowie dwóch osób. Telekonferencja o 16 (jedna idzie na magazyn i każdy tam pierniczy o swoich celach i wgl ) jedna sama na sklepie . No poprostu Masakra .ciągły nacisk z góry że za mało chodź sklep czasem robi 10 tys na dzień dla nich to mało. Nacisk na vipow przy kasie musisz zaproponować vipa mówić o akcjach np -50 % na przecene .zaproponować druga sztukę .ku...wa jeśli ktoś kupuje 10 rzeczy ja mam go jeszcze cisnąć o 11 chore .musisz w takko zapuerniczac bardzo . Obsługa klienta.budowanie ścian . Jeszcze towar robić lub wolumeny i jeszcze rozkładać przymierzalnie. Wyzysk i natłok obowiązków nie ma premii od sprzedaży,ani premi na święta od wszystkiego podatek.glupia firma i tyle

neli
@robakowa 21.01.2018 21:47

często zdarzały mi się sytuacje, że klientka podchodziła do mnie ze zdziwieniem w oczach pytając "pani jest tylko jedna na cały sklep? to jest chore", musiałam się wtedy tylko uśmiechnąć, bo jeszcze trafiłabym na tajemniczego klienta a ponoć dla regionalnych głupie nie powiedzenie "dzień dobry", jakiemuś cwaniaczkowi jest powodem do zwolnienia. Stres, stres i jeszcze raz stres.

anonymous

Naprawdę szczerze polecam przez zdecydowaniem się na pracę w takko trochę poczytać wypowiedzi innych, ponieważ naprawdę są zgodne z prawdą. Regionalni oraz "wspaniały" dyrektor mający wymagania jakbyście pracowali co najmniej w jakimś ekskluzywnym butiku, szkoda tylko, że wypłaty jednak nie adekwatne do wymagań, Niestety pracownika sie nie szanuje zupełnie, taki gorszy sort człowieka, Absolutnie nie ma się Co cieszyć z umowy na dwa czy pięć lat,ponieważ bez słowa może ona zostać rozwiązana z dnia na dzień bez konkretnego podania powodu, po prostu jeśli zespół na danym sklepie jest zgrany, kierownik nie stoi z batem nad głową, tylko jest człowiekiem - to już razi w oczy regionalnych, Dawanie nagan za bzdurne rzeczy ( chyba po to żeby się samemu dowartosciowac jako regionalny) Mile widziani są podpierdalacze na sklepach co by doinformowac regionalnych. Godziny pracy bardzo średnie, kiedy kierownik ułoży dobry dla pracowników grafik oczywiście nie jest akceptowany przez regionalną dlatego też zazwyczaj do godziny 12-13 na sklepie jest jedna dziewczyna, natomiast niezwykle potrzebne jest obstawianie tzw drugich zmian, więc większość siedzi do zamknięcia, weekendy to samo. Obozowe klimaty wprowadzone przez nadetego dyrektora, jak dla większości chore Można by chyba tak bez końca, ale szczerze nie polecam bo za ciężką pracę na koniec dostaniesz kopa A im bardziej się starasz tym bardziej nie będziesz doceniony

neli
@anonymous 07.02.2018 09:08

@anonymous zgadzam się z Tobą w 100 %. Dajesz z siebie wszystko, żeby sklep ładnie wyglądał, starasz się wszystko robić wg Up Date'a, bo przecież takie są wymagania, a i tak dostaniesz kopa w (usunięte przez administratora) i Ci podziękują, gdzie Twoja skuteczność i pomysłowość dawała więcej niż nie jednego kierownika sklepu, który nie ma zielonego pojęcia co robi w tym sklepie. No ale jak dobrze się zakręci wokół niego to Ty dostaniesz opiernicz, albo polecisz, a nie on :) już od paru miesięcy mam przyjemność tam nie pracować i szczerze powiem, że Ci co tam się jeszcze trzymają to chyba tylko dlatego, że im tam dobrze i nie potrzebują lepszej pracy i rozwoju, albo kredyty pozaciągane :)

Mira

Może czasami nie pracujemy tak jak oczekuje od nas firma?

Pracownik
@Mira 25.01.2018 10:20

Niech firma zacznie dawac cos od siebie, a nie tylko wymaga od pracowników wszystkiego, za śmieszne wynagrodzenia

pracownik
@Pracownik 27.01.2018 11:23

Wiedziała Pani jakie są warunki zatrudnienia? Ktoś coś mówił o tym na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak tak to wiedziała Pani na coś sie decyduje...

Ex
@pracownik 07.02.2018 14:16

Tak na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś powie Ci ze warunki pracy są średnie,że dyr głąb, że wymagają od Ciebie cudów... weź ze się zastanów co Ty piszesz! Każdy pracodawca przedstawia prace u siebie jako wręcz cudowną

Olin
@Mira 25.01.2018 10:20

To to chyba pisała któraś regionalna????????????

anonymous

Wszystko kręci się wokół chorej obsługi klienta, generalnie trzeba ich napastowac od wejścia... dalej praca nad wskaźnikami. Sztuki na paragon, średnia wartość paragonu, i nie ważne jest ze było mało klientów danego dnia, za raz jest telefon od regionalnej co tam się dzieje ze tak słabo, musisz się tłumaczyć jak małe dziecko z rzeczy które nie były zależne od Ciebie, no szkoda że na warunki atmosferyczne pracownicy nie mają wpływu. Jeśli zaszczyci Was wizyta dyrektor to już całkowicie masakra, trzeba uważać na każdy gest, mam wrażenie że nawet na to czy oddychasz w odpowiedni sposób.. oczywiście zwykły pracownik nie jest godny aby przyjąć opieprz od BG, on zrobi dobra minę do złej gry, przekaże regionalnej, regionalna kierownikowi I dopiero to jak bardzo jesteś beznadziejny jesteś i do niczego się nie nadajesz dotrze do Ciebie

anonymous

Chory nacisk na obsługę klienta, wielki dyrektor i jego obozowe pomysły. Brak szacunku do pracownika, generalnie polityka firmy polega na gnojeniu ludzi. Jeśli ktoś się zastanawia to szczerze odradzam tam pracy. Jeśli zespół na danym sklepie jest zgrany a kierownik jest człowiekiem, regionalny zrobi wszystko żeby tak nie było...

Anonims 05.02.2018
@anonymous 31.01.2018 15:55

Zgadzam się z opinią. Zupełny brak szacunku dla pracowników. Traktują pracowników jak złodziei. Jedna dziewczyna przez dwie trzy godziny w sklepie i pretensje, że giną rzeczy. Tragedia. Osobiście uważam, że sprawą powinna się zająć PIP.

Anonims

Niestety praca w takko to dno dna. Szanowny pan dyrektor B.G ludzi ma za nic, a regionalni wyzej srają niz (usunięte przez administratora) mają, wymagania są jak w ekskluzywnym butiku za marną najniższą krajową. Premie sprzedażową oczywiscie za udany miesiac zgarnia nikt inny jak kierownik sklepu, a reszta pracownikow zasuwa na marną pensje, a na koncu i tak uslyszy ze wszystko jest zle i do (usunięte przez administratora) brak slow..

Nn
@Anonims 19.01.2018 00:41

Jak bardzo się zgadzam z Tobą, cała prawda o pracy w tako BG to nadęty buc który ma pracowników za nic

Pea

Mialam wątpliwą przyjemnosc pracowac w Takko Lębork.. coz.. moze kierownictwo sie kiedys nauczy, ze pracownicy to nie tania siła robocza ktorą mozna wykorzystywac do wszystkiego za najnizsze pieniadze

KlientkaSochaczew

W sklepie Takko w Sochaczewie bylam dwa razy.. pierwszy raz trafilam na dwie ciemnowlose Panie, uprzejme , usmiech na buzi przy obsłudze :) niestety drugim razem trafilam na jakąs blondyne ktora obslugując klientow robi takie miny, i przewala oczami na prawo i lewo jakby stala tam za kare.. nie wiem kim Pani jest w tym lokalu ale niech sie Pani czasem zastanowi nad wyrazem twarzy i tonem głosu co do klientow, bo odstrasza Pani..

Pracownik
@KlientkaSochaczew 24.01.2018 11:19

Trzeba było z tym iść do kierownika sklepu jak było coś nie tak ...

anonymous

Obsługa w Stargardzie (zachodniopomorskie) to po prostu tragedia, chamska Pani kierownik, pracownice to porażka. Zupełny brak kompetencji i znajomości przepisów dotyczących reklamacji. Nigdy tam już nic nie kupię i wszystkim znajomym odradzam zakupy w tym sklepie.

Kaśśik

Nie polecam Takko w Chorzowie ekipa do bani ... pracuja tam same ku...

Ona 26

Praca do bani omijać takko z daleka wyzysk natłok pracy i zmiana umowy z całego etatu na pół a pracy więcej niż na całym etacie

odradzam

jedynym plusem pracy w tej sieciówce jest umowa o prace jak najbardziej zgadzam się z wszystkimi osobami które wyraziły swoje pinie : straszny wyzysk, natłok obowiązków, wieczne nie zadowolenie ,,góry", duża rotacja pracowników, zero profitów za cokolwiek gdybym miała inną propozycję pracy to bym już dawno przegnała się z tym miejscem , niestety prawda jest taka, że mieszkam w małym mieście i trudno tu o porządną pracę życzcie mi powodzenia żeby coś się znalazło hehe a wam życzę żebyście nie musieli jednak pracować w Takko

Życzliwa

Wielkie NIE dla tej firmy. Pracowałam tam ponad 3 lata jako sprzedawca. Nigdy (za mojej kadencji) nie było tam dobrze, ale po zmianie dyrektora to jeden wielki obóz pracy. - ciągłe zmiany grafików z dnia na dzień, - najniższa krajowa, - ciągły nacisk z góry na obsługę klienta jakby to były ekskluzywne butiki... - 0 satysfakcji z pracy, zawsze jest za mało, za mały utarg, za słaba obsługa klienta.. - nerwowa atmosfera ze względu na nie wyrabiane 'wskaźniki', - duży natłok obowiązków, obsługa kasy, klienta, budowanie ścian odzieżowych, przyjmowanie dostaw, sporządzanie konwoju, faktur, ciągłe raportowanie i tłumaczenie się kierownikowi regionalnemu ze słabych wyników sklepu, jeżeli akurat to Ty byłaś na zmianie ze słąbym utargiem - pod 'obsługę zgodną ze standardami firmy' Potrafią podciągnąć wszystko, - odciągane podatki od zniżek pracowniczych, podatek od kolacji wigilijnej(!), - 0 jakiejkolwiek premii, - kierownik regionalny przed wizytą zawsze obserwuje sklep z ukrycia, - 0 motywacji, pochwały ze strony kierownictwa Klepią to co góra,bo trzęsą przed nimi portkami, Nie jest to lament osoby, która jest leniem, nie ma ambicji i została skrzywdzona przez tą firmę i teraz się wyżywa. Piszę tu ta opinię, bo wiem ile mnie kosztowało nerwów ostatnie miesiące i chce innych przed tym ostrzec.

Karolina

Witam. Pracowałam w Takko 4 lata i na szczęście w końcu zdolalalam się uwolnić z tej firmy

rrrrrrrrr

a mnie wk....ia , że zarabiam tyle co 1dniowy utarg kilku sklepów !

nie wiem nie powiem

Pamiętam jak zaczynałam prace w takko, dostałam szybko normalną umowę, mijały miesiące i narzucali więcej pracy. Stażowe wzrastało ... Ja tam się nie boje uczyc czegoś nowego itd. radze sobie dobrze do dziś dzień. Jestem sprytna ale nikt tego nie widzi.. Niestety rąk do pracy brakuje ... jesteśmy duzym sklepem i na zmianie po 2 osoby max 3 ale to tylko na 3 może 4 godz. frekwencja jest b. duża , kolejki przy kasie , przymierzalnia się sypie, ktoś gdzieś potrzebuje pomocy, ktos jeszcze chce żeby zdjąć coś ze ścianki a "TY"? Probujesz się rozerwać ale jak? jedyne co słyszę to"słaba sprzedaż na sklepie, słaba obsługa " , serio? staram się jak mogę, obsługuję kasę , dbam o porządek ... biegam jak głupia , robie za 2 osoby i nie tylko ja ..cały zespół . co dostajemy w zamian ? Uwierzcie ,że żadnej pochwały , jedynie od kierownika . Wyższe szczeble nie wiedzą ,że moc tkwi w NAS , osobach które są istotnym ogniwem w tym filarze. Droga Firmo zacznij skupiać swój wkład w pracowników bo to od nas zależy czy klient wróci czy tez ominie nas szerokim łukiem. Ubrania nie obronią się jakością bo kto zajrzy do sklepu gdzie nikt mu nie zaoferuje pomocy bądź zrobi to od niechcenia ? Dlaczego mam robic więcej za mniej? Dlaczego nie ma premii ? Dlaczego ze wszystkiego odciągacie podatek? Dajcie mi choc jeden powód dla którego mam tu zostać ? Niczym mnie nie przekonacie . Rozstanę się droga firmo z tobą z przytupem . Znajdę takie miejsce gdzie docenią i nagrodzą moja ciężką pracę. Obudzcie sie zanim bedzie za poźno!

gość

Pracuję tam po raz drugi- w sumie pół roku. Gdyby nie dziewczyny w pracy, nie dałoby się tam wytrzymać. "Kierownik"- większość zmiany na magazynie, miganie się od pracy, fałszywość. Zamiast walczyć o pracownika, traktuje go jak pionek, z którym nie trzeba się liczyć. Dyspozycje- och, zapomniałam uwzględnić. Firma na każdym kroku wymaga, nic od siebie nie daje, nie docenia. Naprawdę odradzam każdemu wchodzenie w to piekło, bo wspomnienia są naprawdę nieprzyjemne.

Jagodzianka
@gość 11.11.2016 21:48

Zgadzam się z tym w 1000000000% !!!!!! Generalnie nie polecam.....

Gosc

Dopóki nie wkroczył do akcji nowy dyrektor było w porządku. Normalna atmosfera, podejscie proklienckie, fajne grafiki itd. Juz samo to ze wraz z początkiem 2016 roku odeszła masa ludzi powinno dac do myślenia. Nastąpił zwrot o 180 stopni. Wielkie wymagania za psie pieniądze (zdaniem pana dyrektora i tak za wysokie pensje) wyzysk, brak szacunku i wsparcia. Trzymać się jak najdalej tej firmy

Gość m.

Praca do niczego, umowa zlecenie ciągnie sie w nieskończoność za każdym razem dają umowę tylko na miesiąc i głupie pytania czy chcesz przedłużyć umowę. Kierowniczka myśli że rezygnujesz i jak sie nie upomnisz to nie wyśle do regionalnej meila z prośbą o wysłanie umowy. Płaca na godzine nieco 6,50 na ręke nie mam pojęcia jak obeszli minimalną płacę. W głowie sie to nie mieści jak tak można wyzyskiwać ludzi. A kierownik da Ci tyle godzin w miesiącu ile sam uważa za słuszne mimo że chcesz ich więcej żeby potem wypłata miała jakiś wygląd chociażby 800 zł ale po co jak potem zapłacą i tak głodowe . Jak dla mnie bez sensu, bo kierownik i tak ma Cie gdzieś skoro masz około 20 lat to twierdzi że taka płaca wystarczy bo jesteś młody i tyle Ci wystarczy i wmówi jeszcze, że to i tak dużo i więcej nie zarobisz.

Zostaw opinię o Takko Fashion Polska - Puławy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Takko Fashion Polska