Takko Fashion Polska
2 79 108 5 1

Opinie o Takko Fashion Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Paulina
 Opinia

Bardzo fajny sklep kupuje tam od lat. Bardzo miła obsługa i pomocna. Zawsze znajdę coś dla siebie. Polecam

Pomocna?
TakNie
Justyna
 Opinia

Zadowoleni pracownicy to dobrzy pracownicy. Może tzreba spojrzeć na własną pracę?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Niestety nic dobrego nie mogę powiedzieć na temat tej pracy, kierownik regionalny masakra- pomijam już fakt że KIEROWNIK tym bardziej REGIONALNY w dodatku sklepu z odzieżą powinien wyglądać jak kierownik A nie jakby wybierała się na szybki poranny spacer z psem... bo stara basikowa bluza nie jest strojem dla kogoś kto przyjeżdża i komentuje vm... Płacą najniższą krajową, żadnych premii chyba że liczymy opodatkowany bon na 50 zł ???? Praca na jakieś śmieszne 1/2 albo 3/4 etatu za śmieszne pieniądze w obecnych czasach. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić regionalnych i dyrektora

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lipao987
 Opinia
@Pracownik 10.01.2019 08:39

Jaka regionalna ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sandra 1512
 Opinia

To prawda. Są podwyżki i premie, które trzeba sobie wypracować. Praca fajna, nie narzekam. Atmosfera w pracy to sprawa indywidualna za pewne w każdym punkcie inna. Kierownik regionalny też ok

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nn
 Opinia
@Sandra 1512 27.04.2018 17:10

Co proszę ? Premie podwyżki....? Ale kto to widział? Chyba tylko Ty... Premią może być bon za 100 zł od którego jeszcze zabiorą Ci podatek, więc weź nie koloryzuj. Regionalny spoko...? Jeśli wlazisz mu w (usunięte przez administratora) to owszem, ogólnie w tej firmie miło widziane jest sprzedawanie współpracowników, strzelanie z ucha, i ogólne podlizywanie się regionalnym-fakt tym nalapiesz plusów u jeden z Pan. Więc tak, żadnych premii nie ma, nie liczcie na to, praca w atmosferze gdzie nic nikomu nie powiedz bo doniesie żeby zaplusowac(A jest mnóstwo takich osób), poza tym firma, która się w Polsce raczej już nie rozwija A uciekła, skoro zamyka się trzy czy cztery sklepy A otwiera jeden no to chyba jest dość oczywiste. Jeśli ktoś chce pracować w firmie, która ma pracownika za nic -polecam.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Małgośka12
 Opinia
@Sandra 1512 27.04.2018 17:10

Ja też jestem zadowolona. Pracuje już 2 lata. A sklepie mamy fajną ekipę, regionalną też ok. Ja polecam :-) Ps. Zawsze można się zwolnić jak komuś nie będzie odpowiadało

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@nn 21.06.2018 05:25

Nie wiem jakie ty masz doświadczenia z kierownikiem regionalnym ale robię co do mnie należy i nikt się nie czepia. A w drodze uscislenia nikogo nie podp.... Owszem o premie ciężko-tutaj się zgodzę. Praca w Takko jak w każdej sieciowce i tyle. Na grafik też nie narzekam. Jak po prosisz o wolne to dostaniesz. Dla mnie ok. Niestety najniższa krajowa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lobi
 Opinia
@Sandra 1512 27.04.2018 17:10

pracowałam w tej firmie ponad 2 lata.. bylym pracownikiem jestem od niedawna. nigdy w zyciu zadnej premi nie widzialam na oczy. podwyzka? wyplata wieksza o 50 zl niz najnizsza krajowa, a praca po 12 h. nie polecam jesli ktos chce miec swiety spokoj psychiczny.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia
@lobi 12.10.2018 15:01

Piszesz, że pracodawca nie zapewniał premii. A czy były inne dodatki pozapłacowe takie jak szkolenia lub kursy? Osoby pracujące w firmie mają zniżki na asortyment sklepu? Pracodawca posiada stronę https://www.takko.com/pl-pl/jobs/?cid=Career na której są oferty pracy. Osoby zainteresowane mogą tam bezpośrednio aplikować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia
@Sandra 1512 27.04.2018 17:10

Naczym polega egzamin w tako.. Z tego co sie orientuje to taki egzamin ma sprzedawca kierownik i zastępca

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lobi
 Opinia
@Robert 08.11.2018 21:10

Szkolenia? Z czego niby ? Chyba tylko podstawowe bhp na poczatku, bo zadnego innego szkolenia w tej firmie nie mialam jako pracownik. Osoby pracujące maja taka znizke ze i tak to co zaoszczedzisz sciagaja ci z wypłaty

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ANka
 Opinia
@Robert 08.11.2018 21:10

Nie zapewniał premii, bo premie np. za otwarcie przyznaje regionalny. Czyli PRZYZNAJE jakbyło w moim przypadku np. SOBIE

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość12345
 Opinia

Jeśli ktoś chce zacząć pracować w bagnie to już wybór osobisty. Ja źle wspominam prace która w końcu się zakończyła. Najpierw w zespole podpierdzielacz do regionalnego. Później nowa kierowniczka która spędza jedynie czas na magazynie. Nie da się jej powiedzieć swojego zdania. Gragik układa pod siebie każdy weekend wolny od piątku do.poniedziałku. Spóźnione się do pracy. Ogólnie niewiedza na którą ma do pracy. Musi dzwonic do pracowników pytać się na którą ma bo przecież grafik zmienia się co chwila. Nie można nic zaplanować. Cały etat praca po 11,5 h gdy powinno się być 8 h w pracy.Kierowniczka Przez sklep przychodzi tylko po to żeby zapalić przed wejściem.Ciagle naciski najpier VIP pozniej sztuki na paragon. 10 czynności najlepiej robić na raz co i tak jest zrobione źle. Up datę zrobiony kierowniczka się pyta dlaczego nie zrobiony. Wchodzi regionalna mówi ze jej się podoba wykonanie. Podpierdalacz jak najbardziej potrzebny w pracy. Tam można dostać opiernicz za cos co nawet dobrze sie wykonało. Ciągła zmiana pracowników. Nikt nie wytrzymuje dłużej niż 4 miesiące. Bony ? Tak miał być za złapanie złodzieja do tej pory go nie widać. Premie ? Nie wiem pierwsze słyszę nikt nie dostał. Podwyżka wraz z nową umowa ? 8 zl ???? urlop czy zwolnienie lekarskie gdy się jest chorym wielki problem nie wiadomo czy w ogóle wróci się do pracy czy dostanie wypowiedzenie. Prośby grafikowe nie zostają uwzględniane. Każdy weekend pracujący bo przecież kierowniczka musi mieć wolny. Jesli ktoś chce się tam przemeczyc to podziwiam... ale później na prawdę trzeba odpocząć psychicznie od tego wszystkiego. To nie była moja pierwsza praca ale wszędzie było ok. Po pracy w takko zostanie niesmak na dłuższy czas. Ogólnie NIE POLECAM. aha... pierwsze dni pracy była kierowniczka przyszła po rzeczy i jej słowa były takie "uciekajcie stąd jak najprędzej ". To była najlepsza rada.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Małgośka12
 Opinia
@Gość12345 21.07.2018 23:17

Jeśli takie sytuacje z grafikami czy weekendami sie zdarzały to trzeba było iść z tym wyżej... Poza tym jedno z drugim się kłóci... kierowniczka kazała uciekać a sama robiła wszystko by było jej jak najlepiej ...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość12345
 Opinia
@Małgośka12 30.07.2018 23:15

Może proszę czytac ze zrozumieniem. Mowa była o nowej kierowniczce która zachowuje się jak nie powiem juz co. A na końcu słowa były byłej kierowniczki która przyszła po rzeczy i nam doradziła natomiast z nią nie miałyśmy stycznosci w pracy bo odeszła przed nowym składem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość12345
 Opinia
@Gość12345 31.07.2018 09:33

Wyżej czyli gdzie ? Przecież to regionalna akceptuje grafik który układa kierowniczka. Proponuje się nie wypowiadać jeśli nie przeżyło sie czegoś na własnej skórze

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lili
 Opinia
@Gość12345 31.07.2018 09:35

jak powiedziała moja koleżanka coś regionalnej o tym co się dzieje i jak się zachowuje kierowniczka to ta udała że nie słyszy, kierowniczka dalej pracuje a ja dałam wypowiedzenie bo miałam dość tego, że traktowano mnie jak śmiecia. Na koniec kierowniczka bardzo nalegala żebym przemyślała decyzję o odejściu. Pewnie dlatego że byłam tak głupia że robiłam wiele rzeczy za nią.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Gość12345 21.07.2018 23:17

Ooo matko jak to się idealnie zgadza, zgadzam się w 1000% !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magdalena
 Opinia

@Gośćq, mógłbyś napisać więcej informacji na temat zatrudnienia? Rozumiem, że premii nie ma, a czy można liczyć na pakiet socjalny? Mam na myśli bony na święta lub dofinansowanie do wypoczynku letniego. Firma oferuje szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe? Czy pracownicy sklepu mają zniżkę na asortyment? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gośćq
 Opinia
@Magdalena 22.07.2018 12:15

Zejdź na ziemię ???? nic z tych rzeczy...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bbb
 Opinia
@Magdalena 22.07.2018 12:15

Mam wrażenie że te wszystkie komentarze to pisze Pani Magdalena S. która pracuje w takko trochę wyżej niż zwykły szary sprzedawca

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonimka
 Opinia

Wypowiem się może o pracy w Takko ale nie w Puławach, bo wątku o moim mieście nie widziałam, ale też nie chcę tutaj dodawać jakie to jest miasto, określę może sytuację w pracy ogólnikowo, pracowałam tu ponad dwa lata, od samego początku miałam wrażenie, że są narzucane obowiązki codziennie nowe i codziennie inne, ekipa na początku zajeżdża nową osobę, aby samemu sobie poodpoczywać. Grafiki są ustalane tak by kierownikowi i jej "koleżance" zastępcy było wszystko wspaniale, my musimy harować często gęsto do 21. Zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc spada na mnie więcej obowiązków, często takich które musi wykonywać kierownik, zachowujesz? ekipa ma focha, że dasz l4 na parę dni, u mnie odkąd pracowała było to raz potem się bałam dać, ponieważ wiem, że później miała bym przechlapane, co najmniej pare razy w miesiącu skaczesz po suficie i sklepie jak małpa bo trzeba zawiesić prawie w całym sklepie zawieszki sufitowe, na które i tak klient nie zwraca większej uwagi, kontenery o ludzie i kartony w ciągu dnia, było by może okej jakby nie to, że jest na prawdę mało ludzi zatrudnionych. Atmosfera? głównie kierowniczka i zastępca robią pod siebie, Ty masz się dostosować. Jest to praca dla osób dla mocnych nerwach, w końcu odważyłam się odejść gdzie byłam potraktowana w okresie wypowiedzenia bardzo źle, nawet ciężko to skomentować.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gośćq
 Opinia
@anonimka 15.08.2018 10:20

Czyli chyba wszędzie dzieje się to samo bo u mnie identycznie. Czytałam i miałam wrażenie jakby ktoś opisywał moje juz na szczęście byłe miejsce pracy

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lili
 Opinia
@Gośćq 20.08.2018 17:27

Moje również. Więc jest nas więcej.... Doświadczenie identyczne na moje nieszczęście.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magdalena
 Opinia

@Gośćq, jako były pracownik mogłabyś dodać więcej informacji dotyczących zatrudnienia? Czy praca była zmianowa? Jak wyglądał grafik? Czy był elastyczny i mogłaś ułożyć go według własnych potrzeb? W trakcie pracy mogłaś liczyć na premie lub szkolenia branżowe podnoszące kwalifikacje zawodowe? Zachęcam Cię do dodania opinii. Pomożesz w ten sposób innym osobom, które są zainteresowane tą pracą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lili
 Opinia
@Magdalena 22.08.2018 08:39

grafik zmienia się 6 razy na miesiąc i to minimum. O zmianach często dowiafujesz się w dniu przyjścia do pracy. Nie raz głodowałam cały dzień bo miałam przyjść na 6 godzin a byłam 12,5. Pół godziny niezgodne z prawem nie zostało mi oddane bo nie było kiedy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
annonimmowo
 Opinia

Pracowałam w firmie ponad 5 lat i miałam okazję poznać wielu regionalnych i kilku dyrektorów. Polityka firmy w pewnym momencie zaczęła zwracać się w kierunku pracownika i polepszenia jego warunków zatrudnienia i rozwoju, po czym nagle zmieniła się drastycznie i wróciła do korzeni wraz z nową władzą i Panem Dyrektorem. Dajcie sobie spokój z pracą tam, jeśli chcecie spokojnie żyć i nie przynosić stresu z pracy do domu. Wyzysk, wyzysk. Tam nikt od dawna nie pamięta, że dobra atmosfera pracy i zainteresowanie pracownikiem wpływa na zwiększenie jego efektywności w pracy. Nie ma tam czegoś takiego jak wsparcie pracownika i wspomniana powyżej "pomoc" ze strony przełożonych. Jest wieczny dyżur przy telefonie, zmiana grafiku co chwilę, zmaganie się z ciągłą rotacją koleżanek z pracy, bo zarobki nie wzrosły od nie pamiętam kiedy i aktualnie konkurencja płaci nawet więcej, a presja coraz większa, więc ludzie odchodzą. Takko niech się lepiej zwija jak najszybciej z polskiego rynku, bo przełożonych z "duszą" już dawno tam zabrakło, jedynie sami karierowicze, którzy kosztem podwładnych podlizują się dyrektorowi, zamiast zmotywować podwładnych do pracy swoją kompetencją. Stabilność zatrudnienia żadna i nikt się tym nie interesuje i tego nie kontroluje. Tylko jedna osoba z całego Takko zapadła mi na zawsze w pamięć i była wielkim wzorem - Pani Katarzyna Czekała - wymagająca, niesamowicie kompetentna, inteligentna i wspierająca rozwój pracowników osoba, dla której chciało się pracować i robić to najlepiej, jak się potrafi. Wielki autorytet. Nikt z obecnych regionalnych nie dorasta jej do pięt. Mam nadzieję, że Pani Kasia robi teraz wielką karierę i trzymam za nią mocno kciuki :) Trzymajcie się tam i nie dajcie się zgnębić - kariera nie kończy się na Takko ;)

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kaj
 Opinia
@annonimmowo 27.04.2017 13:16

zgadzam się,ze wszystkim !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lipa0987
 Opinia
@kaj 01.05.2017 22:02

Tak.regionalna na Śląsku i Opolszczyźnie jest nieprofesjonalna i wchodzi w układy ze starymi pracownikami (kierownikami),których miała kiedyś na swoich sklepach będąc kierownikiem. Praca jest fajna. Wymaga się obsługi klienta ale to nic trudnego. Nie sprawiedliwie jednak się ocenia pracowników przez ów regionalna. Wiele by pisać. Wspomnienia miałam fantastyczne z tą firmą,jednak finał niezbyt udany. :( Żal ...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
marta
 Opinia
@Lipa0987 10.04.2018 22:55

Ostatnio słyszałam rozmowę Regionalnej i wywnioskowalam że wynagrodzenie pewnego Pana to 5200+prowizja od sprzedaży. Więc jest kolosalna różnica jeżeli chodzi o sklepy na Górnym Śląsku w wynagrodzeniach.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lipao987
 Opinia
@marta 13.04.2018 08:17

Pan kierownik?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lipao987
 Opinia
@Lipao987 02.08.2018 23:28

To juz wiem o kogo chodzi...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lola
 Opinia
@Lipao987 02.08.2018 23:28

Wszyscy wiemy o kogo chodzi. Jest tylko jeden ulubieniec Dyrektora i Regionalnej przecież to kiero 3455.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magdalena
 Opinia

@anonymous, z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś zadowolony z pracy. Napisz jakiego rodzaju umowy o pracę są zawierane z pracownikami? Piszesz, że o premie ciężko. Czy inne dodatki pozapłacowe mogłyby to zrekompensować? Na przykład pakiet socjalny lub szkolenia? Napisz coś więcej na ten temat. Pojawiły się nowe ogłoszenia o pracę. Firma szuka pracowników w różnych lokalizacjach: kierownika sklepu, sprzedawcy, zastępcy kierownika zespołu. Oferują umowę o pracę, świetną atmosferę, zniżki na odzież, rozwój w strukturach organizacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Magdalena 22.09.2018 11:33

Pierwsza umowa to umowa zlecenia na 1-2 miesiące. Następna to umowa o pracę. Nie wiem czy na pełny etat - to w zależności jak masz wypisane w ogłoszeniu o pracę. Zniżka pracownicza i bon powitalny, bon sezonowy owszem jest, ale niestety opodatkowane.szkolenia i socjalne brak

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia
@Magdalena 22.09.2018 11:33

Orientuje sie moze ktos ...ile czasu się czeka za dokumentacja?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zomgirl
 Opinia

Dno dna i 3 metry mułu. Jeśli ktoś bardzo chce sobie zniszczyć psychikę niech próbuje, natomiast jeśli ktoś ceni sobie spokój niech się trzyma z daleka. Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk z pracownika.. robisz najwięcej za mała kasę, za śmieszna kasę i nie wiesz kiedy regionalna wpadnie i Cię zwolni bo powiesz w Żartach że " nie chce Ci się Dziś pracowac" A ona to usłyszy. Miałam wątpliwa przyjemność pracować w Takko przez dość długi okres czasu i gdybym miała podejmować jeszcze raz decyzje o podjęciu pracy w tej firmie wolałabym podpisać pakt z samym diablem niż się tu męczyć. Pani kierownik którą miałam na sklepie była osoba niekompetentną, Z dużym i brakami w edukacji, a swoje braki nadrabiała głupim śmiechem bo na nic więcej nie było stać. Oczywiście zwalanie obowiązków kierowniczych na zwykłych pracowników było na porządku dziennym.. A pani kierownik i tak przychodziła do pracy na fochu gigancie bo taki miała kaprys.. L4? Nie ma mowy! Nie idziesz bo strach Ci nie pozwala. Jeśli pójdziesz od razu słyszysz że twoje l4 jest lewe, że wymyślasz chorobę itd. Podziwiam pracowników którzy jeszcze tu wytrzymują.. Ja po dość długich namyslach poszłam po rozum do głowy i uwolniłam się z tego koszmaru. Nie polecam !

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magdalena
 Opinia

@Małgośka12, jesteś zadowolona z pracy i ją polecasz. Atmosfera w pracy i relacje z kolegami tez Ci odpowiadają. Praca w przyjaznym otoczeniu jest bardzo motywująca dla pracownika. Czy pracując w sklepie doradzasz też klientkom w doborze strojów? Masz zniżkę na asortyment sklepu? Na jakiego rodzaju umowę o pracę możesz liczyć? Zlecenie, czy na czas określony? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Możecie opisać nową sytuację Takko Fashion Polska? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Administrator 15.03.2018 08:41

Praca ciekawa, rozwojowa. Tak, jest dużo pracy, ale nikt nie będzie płacił za leżenie :-). Pensja -wcale nie średnia krajowa jak piszą, do tego możliwość wypracowania premii. Atmosfera- dużo zależy od całej załogi sklepu. Jak się ludzie potrafią dogadać to jest ok.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Vali
 Opinia
@Pracownik 27.03.2018 23:36

Jakiej premi tam nie ma żadnej premii nie pisz glupt

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Pracownik 27.03.2018 23:36

Premii? Ty chyba żartujesz, pracowałam kilka lat i w życiu i żadnej premii nie wiedziałam i starsze starzem koleżanki również. Zdarzyło się ze dwa razy bon w wysokości 50zł do wykorzystania w Takko... oczywiście podatek potem odtracaja od wyplaty, tak ze takie te premie. Ogólnie nie ma co liczyć aktualnie na karierę w tej firmie, cztery sklepy zamknął A jeden otwierają Tak ze chyba wiadomo o co chodzi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@anonymous 01.04.2018 11:51

Atmosfera? A jaka ma być jak przyjedzie regionalna i wielki dyrektor którzy nie szanują ludzi i mają wszystkich za nic... Zarobki to najniższa krajowa, i absolutnie żadnych premii, więc nie pisz bajek. Nie ma szansy na jakikolwiek rozwój w tej firmie, kto miał awansować, to już awansował dzięki wlazeniu w (usunięte przez administratora) regionalnej. Radzę się grubo zastanowić, bo wszyscy normalni ludzie pracujący na wyższych szczeblach uciekli już z Takko

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@anonymous 01.04.2018 11:58

No to widać że dawno Was nie ma w firmie. Premie są- trzeba je sobie tylko wypracować..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Vali 31.03.2018 19:43

Vali, naprawdę jesteś pewny/pewna tego co piszesz? Bo ja wiem że premie są...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Vali
 Opinia
@Pracownik 04.04.2018 21:12

Tak jestem pewien że premii nie ma żadnych . Są jedynie zniżki dla pracowników i jakieś bonusy na swieta

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gośćq
 Opinia
@Vali 21.04.2018 21:15

Premie? Są dla kierowników chyba ???? Bo pracownicy na oczy nie widzieli do tej pory chociaż plan robiony. Wiec chyba ten komentarz ze premie są pisał jakiś kierownik bądź regionalna

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiktor
 Opinia

Sądzę, że właśnie sumienni i pracowici pracownicy powinni być doceniani finansowo.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Czy są jakieś zmiany w Takko Fashion Polska? Czy można liczyć na elastyczne godziny pracy? To istotne informacje dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w przedsiębiorstwie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
robakowa
 Opinia

Masakra takko wstydził byś się tak wykorzystać ludzi 2 osoby na zmianie a czasem nawet rano 2 godz jedna . Jak jedna osoba ma ogarnąć cały sklep duży sklep . Tu ktoś cię woła tu do kasy a ty jesteś zupełnie sama pracowałam wcześniej w innej odziezowce i zawsze były 4 osoby lub 3 na zmianie . Nie takko oszedza i musi być 2 osoby i koniec nawet weekend.dla mnie chore to że cały sklep jest na głowie dwóch osób. Telekonferencja o 16 (jedna idzie na magazyn i każdy tam pierniczy o swoich celach i wgl ) jedna sama na sklepie . No poprostu Masakra .ciągły nacisk z góry że za mało chodź sklep czasem robi 10 tys na dzień dla nich to mało. Nacisk na vipow przy kasie musisz zaproponować vipa mówić o akcjach np -50 % na przecene .zaproponować druga sztukę .ku...wa jeśli ktoś kupuje 10 rzeczy ja mam go jeszcze cisnąć o 11 chore .musisz w takko zapuerniczac bardzo . Obsługa klienta.budowanie ścian . Jeszcze towar robić lub wolumeny i jeszcze rozkładać przymierzalnie. Wyzysk i natłok obowiązków nie ma premii od sprzedaży,ani premi na święta od wszystkiego podatek.glupia firma i tyle

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
neli
 Opinia
@robakowa 21.01.2018 21:47

często zdarzały mi się sytuacje, że klientka podchodziła do mnie ze zdziwieniem w oczach pytając "pani jest tylko jedna na cały sklep? to jest chore", musiałam się wtedy tylko uśmiechnąć, bo jeszcze trafiłabym na tajemniczego klienta a ponoć dla regionalnych głupie nie powiedzenie "dzień dobry", jakiemuś cwaniaczkowi jest powodem do zwolnienia. Stres, stres i jeszcze raz stres.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Naprawdę szczerze polecam przez zdecydowaniem się na pracę w takko trochę poczytać wypowiedzi innych, ponieważ naprawdę są zgodne z prawdą. Regionalni oraz "wspaniały" dyrektor mający wymagania jakbyście pracowali co najmniej w jakimś ekskluzywnym butiku, szkoda tylko, że wypłaty jednak nie adekwatne do wymagań, Niestety pracownika sie nie szanuje zupełnie, taki gorszy sort człowieka, Absolutnie nie ma się Co cieszyć z umowy na dwa czy pięć lat,ponieważ bez słowa może ona zostać rozwiązana z dnia na dzień bez konkretnego podania powodu, po prostu jeśli zespół na danym sklepie jest zgrany, kierownik nie stoi z batem nad głową, tylko jest człowiekiem - to już razi w oczy regionalnych, Dawanie nagan za bzdurne rzeczy ( chyba po to żeby się samemu dowartosciowac jako regionalny) Mile widziani są podpierdalacze na sklepach co by doinformowac regionalnych. Godziny pracy bardzo średnie, kiedy kierownik ułoży dobry dla pracowników grafik oczywiście nie jest akceptowany przez regionalną dlatego też zazwyczaj do godziny 12-13 na sklepie jest jedna dziewczyna, natomiast niezwykle potrzebne jest obstawianie tzw drugich zmian, więc większość siedzi do zamknięcia, weekendy to samo. Obozowe klimaty wprowadzone przez nadetego dyrektora, jak dla większości chore Można by chyba tak bez końca, ale szczerze nie polecam bo za ciężką pracę na koniec dostaniesz kopa A im bardziej się starasz tym bardziej nie będziesz doceniony

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
neli
 Opinia
@anonymous 07.02.2018 09:08

@anonymous zgadzam się z Tobą w 100 %. Dajesz z siebie wszystko, żeby sklep ładnie wyglądał, starasz się wszystko robić wg Up Date'a, bo przecież takie są wymagania, a i tak dostaniesz kopa w (usunięte przez administratora) i Ci podziękują, gdzie Twoja skuteczność i pomysłowość dawała więcej niż nie jednego kierownika sklepu, który nie ma zielonego pojęcia co robi w tym sklepie. No ale jak dobrze się zakręci wokół niego to Ty dostaniesz opiernicz, albo polecisz, a nie on :) już od paru miesięcy mam przyjemność tam nie pracować i szczerze powiem, że Ci co tam się jeszcze trzymają to chyba tylko dlatego, że im tam dobrze i nie potrzebują lepszej pracy i rozwoju, albo kredyty pozaciągane :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mira
 Opinia

Może czasami nie pracujemy tak jak oczekuje od nas firma?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Mira 25.01.2018 10:20

Niech firma zacznie dawac cos od siebie, a nie tylko wymaga od pracowników wszystkiego, za śmieszne wynagrodzenia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Pracownik 27.01.2018 11:23

Wiedziała Pani jakie są warunki zatrudnienia? Ktoś coś mówił o tym na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak tak to wiedziała Pani na coś sie decyduje...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ex
 Opinia
@pracownik 07.02.2018 14:16

Tak na rozmowie kwalifikacyjnej ktoś powie Ci ze warunki pracy są średnie,że dyr głąb, że wymagają od Ciebie cudów... weź ze się zastanów co Ty piszesz! Każdy pracodawca przedstawia prace u siebie jako wręcz cudowną

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olin
 Opinia
@Mira 25.01.2018 10:20

To to chyba pisała któraś regionalna????????????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Wszystko kręci się wokół chorej obsługi klienta, generalnie trzeba ich napastowac od wejścia... dalej praca nad wskaźnikami. Sztuki na paragon, średnia wartość paragonu, i nie ważne jest ze było mało klientów danego dnia, za raz jest telefon od regionalnej co tam się dzieje ze tak słabo, musisz się tłumaczyć jak małe dziecko z rzeczy które nie były zależne od Ciebie, no szkoda że na warunki atmosferyczne pracownicy nie mają wpływu. Jeśli zaszczyci Was wizyta dyrektor to już całkowicie masakra, trzeba uważać na każdy gest, mam wrażenie że nawet na to czy oddychasz w odpowiedni sposób.. oczywiście zwykły pracownik nie jest godny aby przyjąć opieprz od BG, on zrobi dobra minę do złej gry, przekaże regionalnej, regionalna kierownikowi I dopiero to jak bardzo jesteś beznadziejny jesteś i do niczego się nie nadajesz dotrze do Ciebie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Chory nacisk na obsługę klienta, wielki dyrektor i jego obozowe pomysły. Brak szacunku do pracownika, generalnie polityka firmy polega na gnojeniu ludzi. Jeśli ktoś się zastanawia to szczerze odradzam tam pracy. Jeśli zespół na danym sklepie jest zgrany a kierownik jest człowiekiem, regionalny zrobi wszystko żeby tak nie było...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonims 05.02.2018
 Opinia
@anonymous 31.01.2018 15:55

Zgadzam się z opinią. Zupełny brak szacunku dla pracowników. Traktują pracowników jak złodziei. Jedna dziewczyna przez dwie trzy godziny w sklepie i pretensje, że giną rzeczy. Tragedia. Osobiście uważam, że sprawą powinna się zająć PIP.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonims
 Opinia

Niestety praca w takko to dno dna. Szanowny pan dyrektor B.G ludzi ma za nic, a regionalni wyzej srają niz (usunięte przez administratora) mają, wymagania są jak w ekskluzywnym butiku za marną najniższą krajową. Premie sprzedażową oczywiscie za udany miesiac zgarnia nikt inny jak kierownik sklepu, a reszta pracownikow zasuwa na marną pensje, a na koncu i tak uslyszy ze wszystko jest zle i do (usunięte przez administratora) brak slow..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nn
 Opinia
@Anonims 19.01.2018 00:41

Jak bardzo się zgadzam z Tobą, cała prawda o pracy w tako BG to nadęty buc który ma pracowników za nic

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pea
 Opinia

Mialam wątpliwą przyjemnosc pracowac w Takko Lębork.. coz.. moze kierownictwo sie kiedys nauczy, ze pracownicy to nie tania siła robocza ktorą mozna wykorzystywac do wszystkiego za najnizsze pieniadze

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KlientkaSochaczew
 Opinia

W sklepie Takko w Sochaczewie bylam dwa razy.. pierwszy raz trafilam na dwie ciemnowlose Panie, uprzejme , usmiech na buzi przy obsłudze :) niestety drugim razem trafilam na jakąs blondyne ktora obslugując klientow robi takie miny, i przewala oczami na prawo i lewo jakby stala tam za kare.. nie wiem kim Pani jest w tym lokalu ale niech sie Pani czasem zastanowi nad wyrazem twarzy i tonem głosu co do klientow, bo odstrasza Pani..

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@KlientkaSochaczew 24.01.2018 11:19

Trzeba było z tym iść do kierownika sklepu jak było coś nie tak ...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Obsługa w Stargardzie (zachodniopomorskie) to po prostu tragedia, chamska Pani kierownik, pracownice to porażka. Zupełny brak kompetencji i znajomości przepisów dotyczących reklamacji. Nigdy tam już nic nie kupię i wszystkim znajomym odradzam zakupy w tym sklepie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kaśśik
 Opinia

Nie polecam Takko w Chorzowie ekipa do bani ... pracuja tam same ku...

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ona 26
 Opinia

Praca do bani omijać takko z daleka wyzysk natłok pracy i zmiana umowy z całego etatu na pół a pracy więcej niż na całym etacie

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
odradzam
 Opinia

jedynym plusem pracy w tej sieciówce jest umowa o prace jak najbardziej zgadzam się z wszystkimi osobami które wyraziły swoje pinie : straszny wyzysk, natłok obowiązków, wieczne nie zadowolenie ,,góry", duża rotacja pracowników, zero profitów za cokolwiek gdybym miała inną propozycję pracy to bym już dawno przegnała się z tym miejscem , niestety prawda jest taka, że mieszkam w małym mieście i trudno tu o porządną pracę życzcie mi powodzenia żeby coś się znalazło hehe a wam życzę żebyście nie musieli jednak pracować w Takko

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Życzliwa
 Opinia

Wielkie NIE dla tej firmy. Pracowałam tam ponad 3 lata jako sprzedawca. Nigdy (za mojej kadencji) nie było tam dobrze, ale po zmianie dyrektora to jeden wielki obóz pracy. - ciągłe zmiany grafików z dnia na dzień, - najniższa krajowa, - ciągły nacisk z góry na obsługę klienta jakby to były ekskluzywne butiki... - 0 satysfakcji z pracy, zawsze jest za mało, za mały utarg, za słaba obsługa klienta.. - nerwowa atmosfera ze względu na nie wyrabiane 'wskaźniki', - duży natłok obowiązków, obsługa kasy, klienta, budowanie ścian odzieżowych, przyjmowanie dostaw, sporządzanie konwoju, faktur, ciągłe raportowanie i tłumaczenie się kierownikowi regionalnemu ze słabych wyników sklepu, jeżeli akurat to Ty byłaś na zmianie ze słąbym utargiem - pod 'obsługę zgodną ze standardami firmy' Potrafią podciągnąć wszystko, - odciągane podatki od zniżek pracowniczych, podatek od kolacji wigilijnej(!), - 0 jakiejkolwiek premii, - kierownik regionalny przed wizytą zawsze obserwuje sklep z ukrycia, - 0 motywacji, pochwały ze strony kierownictwa Klepią to co góra,bo trzęsą przed nimi portkami, Nie jest to lament osoby, która jest leniem, nie ma ambicji i została skrzywdzona przez tą firmę i teraz się wyżywa. Piszę tu ta opinię, bo wiem ile mnie kosztowało nerwów ostatnie miesiące i chce innych przed tym ostrzec.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia

Witam. Pracowałam w Takko 4 lata i na szczęście w końcu zdolalalam się uwolnić z tej firmy

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rrrrrrrrr
 Opinia

a mnie wk....ia , że zarabiam tyle co 1dniowy utarg kilku sklepów !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Takko Fashion Polska - Puławy

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej