Move One Relocations

Adres: Al. Jerozolimskie 65/79, 00-697 Warszawa

NIP: 5262483396 KRS: 0000019583

Move One Relocations
4 15 6 1

Opinie o Move One Relocations

Filtruj opinie po kryteriach:

Klient
 Opinia

Odeszłam jakiś czas temu, jednak dopiero teraz, po wielu rozmowach z moim mężem, mam siłę by powiedzieć o swoim doświadczeniu. Nie, nie był to (usunięte przez administratora). Atmosfera w pracy długo była wspaniała, z waszych opinii rozpoznaję niektóre osoby i do nich zarzuty ale nie do końca je podzielam. Pracy było dużo ale miałam poczucie, że się rozwijam więc na to także nie mogę narzekać. Ale do meritum, Move One dało mi doświadczenie które mnie w ogromnym stopniu naznaczyło - gender pay gap. Różnica między kobietą i mężczyzną na tym stanowisku i z tym samym zakresem obowiązków jest duża. Nie podam szczegółów bo nie chcę być rozpoznana, chcę zamknąć ten temat. Dyskryminacja była dla mnie doświadczeniem nowym, do dziś nie wiem jak opisać to uczucie. Bezsilność? Zażenowanie? Nie umiem tego opisać. Z chłopakiem z którym na to wpadliśmy oboje już nie pracujemy. On był wrażliwym mężczyzną, bardzo źle się czuł z faktem, że pracuje w miejscu opresyjnym dla kobiet, ja nie znalazłam w sobie siły by porozmawiać o tym z szefostwem ale zmieniłam pracę najprędzej jak się dało. Swoją drogą dyskryminacja w miejscu gdzie szefową HR jest afroamerykanka jest swoistą ironią, prawda? Jeżeli dalej pracujesz w MoveOne nie wstydź się zapytać kolegi ile zarabia, nie wstydź się zapytać kogokolwiek, jeżeli rozważasz pracę w tej firmie, miej ten problem na uwadze i dowiedz się jak najszybciej jak twoja stawka ma się do innych osób (uwzglednij ich doświadczenie) Co do mnie, często zadaję sobie pytanie czy powinnam była ruszyć tą sprawę od strony prawnej, narazić się na wysłuchanie, że nie zarabiam niżej przez płeć tylko przez to, że jestem gorszym pracownikiem (standardowa gadka każdego prezesa oskarżonego o różnicowanie płac) i nie umiem wam na to odpowiedzieć. Mój mąż twierdzi, że to błąd mojego życia, usypałam fundament pod piekło nie tylko sobie ale i innym kobietom. ten argument nakazał mi napisać o tym tutaj, i drogie dziewczyny - miejcie to na uwadze. I jeżeli zdecydujecie się na działanie to nie dajcie sobie wmówić, że jesteście gorsze. Ja osobiście mam nadzieję że karma wraca i ta osoba która podejmowała decyzje odnośnie mojej wypłaty, odczuje na własnej skórze doświadczenie które mi zafundowała (o ile już nie odczuwa). I nie chodzi mi o doświadczenie zarabiania mało, chodzi o doświadczenie traktowania Cię gorzej ze względu na cechę na która nie masz wpływu.

Pomocna?
Tak1Nie1
ciekawska
 Opinia
@Klient 06.04.2019 10:14

@Klient, czy możesz podać szczegóły - tj porównanie stażu pracy pracowników, znajomość branży, znajomość języka angielskiego? czy taka sytuacja dotyczyła tylko Ciebie i tego chłopaka? czy dowiedziałaś się o podobnych sytuacjach w firmie?

Pomocna?
Tak1Nie
Tadzio
 Opinia
@Klient 06.04.2019 10:14

Nie wiem dlaczego przywolujesz tutaj zjawisko "Gender Pay Gap" bez posiadania zadnych szczegolnych dowodow oprocz kontaktu ze wspolpracownikiem. Zamiast przywolywac tutaj martyrologie, bardzo mozliwe ze podczas rozmowy nie przekonalas do siebie pracodawcy ktory uznal ze Twoje umiejetnosci jak i doswiadczenie sa nizsze od Twojego znajomego. Standardem dla pracodawcy jest ustalenie widelek na podstawie doswiadczenia jak i posiadanych umiejetnosci (angielski, komunikacja z klientem, doswiadczenie w sektorze). Nie uwierze ze nikt nie konsultowal sie z Toba w sprawie przedstawionej oferty i nie pytal sie czy zaproponowane wynagrodzenie Ci pasuje (wnionskuje ze wtedy odpowiadalo, a zmiana nastapila później). Mozliwe ze Twoja znajomosc jezyka obcego jest gorsza i posiadane doswiadczenie jest slabsze. Bardziej bylbym sklonny ku tej sciezce zamiast od razu uzywac wielkich slow - "gender pay gap" za ktore pracodawca moze Cie zwolnic poniewaz Twoje slowa sa swoistym szkalunkiem i dzialaja na jego niekorzysc, a dodatkowo swoimi komentarzami wyssanymi z palca, demotywujesz innych do podjecia pracy.

Pomocna?
Tak1Nie
Zuzanna
 Opinia

Move One Relocations ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Chociaż idealnie nie jest ale ogólnie polecam pracę.

Pomocna?
TakNie
xxx
 Opinia
@Zuzanna 10.04.2019 17:38

a kiedy i jak długo pracowałaś?

Pomocna?
TakNie
Maja
 Opinia

@Michał, może warto zaproponować uruchomienie programu Multisport swojemu pracodawcy? Czy próbowałeś na ten temat porozmawiać ze swoim przełożonym w firmie Move One Relocations? Nowe pokolenie kandydatów do pracy zwraca szczególną uwagę na dodatkowe benefity.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia
@Maja 05.09.2018 11:19

@Maja, O ile mi wiadomo benefity w rodzaju karty Multisport były wielokrotnie proponowane pracodawcy, aczkolwiek nigdy nie zostały wdrożone.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławomir
 Opinia
@Michał 29.10.2018 14:03

Może swoją chęć nie wyraziła wystarczająca liczba pracowników lub istnieją w tej firmie inne podobnego rodzaju benefity? Karty Multisport są obecnie bardzo popularnym benefitem w wielu firmach. Czasami firmy finansują je w całości, a czasami wyłącznie częściowo.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirka
 Opinia
@Sławomir 29.10.2018 14:37

Pracownicy wyrazili swoją chęć, niestety zarząd firmy gdzieś za granicą nie podjął decyzji w tym temacie... a może nigdy nie podejmie. Firma robi mało żeby motywować swoich pracowników, za to praca sama o sobie jest bardzo ciekawa i rozwijająca. W pracy spotyka się dużo ciekawych ludzi. Mówie nie tylko o klientach, ale teź o pracownikach Move One. Firma musi mieć naprawde dobry HR, ponieważ zatrudnia bardzo zdolnych pracowników, z którymi się łatwo komunikuje.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
XZ
 Opinia
@Maja 05.09.2018 11:19

Firma niedawno wyszła naprzeciw oczekiwaniom pracowników i wprowadziła dodatkowy benefit w postaci opieki medycznej. Bardzo fajna opcja, miejmy nadzieję, że i na Multisporta przyjdzie kolej :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia

Zero tolorancji dla płaczu, krzyków i mobingu. Niestety pracując w tej firmie niestety słyszałem wielokrotnie płacz ze strony pracowników. To że średnia stażu pracowników nie jest większa niż 1,5 roku o czymś świadczy. Brak komunkacji ze strony managerów, ostre docinki, pretensje za niby opinie wystawiane przez klientów pod pracownika adresem , które jakoś nigdy nie mogą być pracownikowi udostępnione. To jest namiastka. Gdybym wiedział o tym jak również o fakcie że firma ta bierze udział w dostarczaniu broni nigdy nie podjąłbym w niej pracy. Przestrzegam innych.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Mirka taka praca wymaga z pewnością dużych pokładów cierpliwości jaki i empatii do drugiej osoby. Czy w ramach swojego teamu możesz liczyć na koleżeńskie wsparcie i przyjazną atmosferę w pracy? Polecisz tę pracę osobie, która dopiero zaczyna swoja przygodę na rynku pracy i szuka wyzwań zawodowych?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient
 Opinia
@Maja 28.06.2018 12:39

Maju, w tej firmie pojęcie przyjaznej atmosfery w pracy jest abstrakcją. Podobnie jak wsparcie czy zrozumienie w pierwszych stawianych krokach. W zamian za to praca w nadgodzinach, ciągła krytyka, stres. Ani pracownik ani klient nie jest tu najważniejszy......

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
klient
 Opinia
@Klient 18.07.2018 10:00

dodam, że ani pracownik, ani klient nie jest zadowolony... wiec jako pracownik musisz użerać się z zasadnie niezadowolonym klientem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Toldeo
 Opinia
@Klient 18.07.2018 10:00

Fakt, że jak to w firmie consultingowej, klient ma zazwyczaj zawyżone oczekiwania, którym trudno sprostać i na pewno jest to źródłem stresu w codziennej pracy (który jedni lepiej znoszą, inni gorzej), ale zarzut, że w firmie panuje zła atmosfera i brak wsparcia ze strony innych członków zespołu oraz wieczna krytyka jest nieprawdziwy moim zdaniem.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Klient, czy możesz napisać dlaczego oceniasz pracę w firmie Move One Relocations jako stresującą? Jakie obowiązki w tej pracy są najbardziej wymagające? Warto to wyjaśnić, ponieważ dla wielu osób praca biurowa kojarzy się ze spokojną atmosferą. Może chciałbyś napisać coś więcej na ten temat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient
 Opinia

Maju, Zarobki Inspektorów w Move One są niewiele większe więcej niż zarobki pracowników na kasach w większych sieciach, nikt z przełożonych nie jest zainteresowany ani benefitami ani jakąkolwiek premią ani podniesieniem wynagrodzenia od lat. Za to oferuje pracę w ogromnym stresie - o czy informuje już w ogłoszeniu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@klient, Zawsze warto szukać porozumienia. Pracownikom jak i pracodawcy powinno zależeć na dobrej współpracy. Dobrym miernikiem efektów jest właśnie satysfakcja i zadowolenie klientów danej firmy. Może istnieją jakieś rozwiązania, która poprawią sytuację w firmie Move One Relocations? Może dostrzegasz jakieś plusy w tej firmie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia

Niestety dużym minusem jest, że firma nie przewiduje żadnych bonusów typu Multisport, który obecnie jest podstawą do każdego kontraktu u nawet najmniejszego pracodawcy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@anonymous, Mobbing to poważny zarzut wobec pracodawcy. Mobbing to na przykład długotrwałe nękanie pracownika, lub jego ośmieszanie przed innymi. Czy byłeś świadkiem lub uczestnikiem takiej sytuacji? Takimi sprawami zajmują się odpowiednie organy państwowe. Wcześniej należy to zgłosić pracodawcy. Czy możesz napisać jak wygląda typowy dzień pracy w Move One Relocations? Jakie obowiązki się wykonuje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Szczerze o firmie. Daje dobre mozliwosci rozwoju jezyka i doświadczenie. To plus. Minus. Nadgodziny, wiekszy zapieprz, ciagle użeranie sie z klientami i urzednikami. I to przy legalizacji pobytu i pracy jak i wyszukiwaniem mieszkań. Mobbing ze strony jednej Pani. Fajni ludzie...byli. Bo mniej wiecej każdy tam siedzi rok, góra dwa lata. Zarobki takie jakie wynegocjusz takie na pocztaku masz i nie licz na premie, podwyżke, benefity i multisport. Pakietu ubezpieczen tez nie ma a siedzac w urzedzie mozesz dostac od cudzoziemców przez przypadek. Jesli ktos chce podszkolic jezyk to jak najbardziej. Ale trzeba sie liczyc z tym ze w tej firmie sie nie pracuje. W niej sie (usunięte przez administratora) !

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Ulka, Każdy z pracowników ma inne wymagania względem swojej pracy, to normalne. Obecnie dla wielu pracowników, także dla młodego pokolenia liczy się przede wszystkim stabilizacja i jasno określony zakres obowiązków. Doceniają też dobrą atmosferę. Czy dostrzegasz takie pozytywy w pracy w firmie Move One Relocations?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ulka
 Opinia

Move One Relocations to firma z opinią bardzo dobrego pracodawcy i myślę, że piszecie niekorzystnie żeby nie było chętnych do pracy!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia

Słyszałem, że mają opinię bardzo dobrego parcodawcy

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Wojtek 19.06.2018 15:06

Absolutnie nie polecam pracy w tej firmie!!! A juz na pewno nie osobie rozpoczynającej karierę. @ Wojtek gdzie Ty słyszałeś dobre opiie o tej firmie???

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Mirka pracujesz dla Move One Relocations? Ciekawie brzmi to co napisałaś. Możesz opisać jak wygląda praca osoby zajmującej się taką relokacją? Jakie są wymagania, aby zostać pracownikiem tej firmy? Czy są testy językowe na rozmowie kwalifikacyjnej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirka
 Opinia
@Maja 21.06.2018 09:41

Cześć Maja, tak, pracuję. Język angielski jest wymagany, ponieważ większość osób i firm z kt. współpracujemy posługuje się tym językiem. Tak, na początku może być test. Ja mogę tylko powiedzieć jak wygląda praca "immigration consultant", ponieważ przeprowadzką i szukaniem mieszkań zajmują się koledzy w innych oddziałach. Kontaktuję się z osobą, która powinna przyjechać do pracy w Polsce jeszcze przed przyjazdem. Tłumacze jej jak będzie wyglądać cały proces od pozyskania wizy na wjazd do Polski, zezwoleń potrzebnych do pracy i pobytu w Polsce, oraz pozyskujemy dokumenty potrzebne do wszystkich spraw. Informujemy ich o wszystkim na bieżąco i upewniamy się, że cały proces idzie gładko i oni mogą się skupić na pracę i poznanie nowego kraju. Jeśli już pracowałaś w podobnej firmie, to sobie umiesz wyobrazić, że takie wsparcie jest bardzo potrzebne. Jeśli nie, będziesz mieć czas wszystkego się nauczyć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ggg
 Opinia

Czym dokładnie zajmuję się firma? Widziałem ogłoszenie, ale na stronie mają coś o "relokacji imigrantów" i są zarejestrowani w ZEA. Czy ta firma serio ma coś wspólnego z kolonizacją europy?

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirka
 Opinia
@ggg 23.02.2018 09:49

Wiem, że odpowiadam za późno na to pytanie, ale może to będzie pomocna informacja dla kogoś w przyszłości. Move One ma w Polsce kilka oddziałów. Z tego co wiem, to zajmują się głównie "relokacją pracowników" (przeprowadzką z zagranicy do Polski - nie tylko zagranicznych, ale też napr. Polskich, którzy po latach pracy za granicą wracają do Polski i chcą przywieźć swój samochód, meble, pupilów etc. do Polski). ), szukaniem mieszkań w Polsce/znalezieniem szkoły dla dzieci, oraz załatwieniem wszelkich formalności dot.zezwolenia na pobyt i pracę. I co do pytania o kolonizacji Europy :-) - ciekawe pytanie, może ktoś inny na to odpowie :-).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w Move One Relocations? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktoś kto tu pracował, a na pewno nie jeden
 Opinia

Załoga może i fajna, niestety zbyt krótko pracowałem żeby ją poznać, mi się nie podobało to, że nikt nie miał czasu, od pierwszego dnia mojej pracy, by powiedzieć czym mam się zająć.. tragedia, każdy pilnuje swojego nosa, obgaduje po kątach.

Pomocna?
Tak33Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Ktoś kto tu pracował, a na pewno nie jeden 02.11.2011 04:39

Tragedia , jednym słowem

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Move One Relocations - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Move One Relocations

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.