TEB Edukacja

3. Opinie o pracodawcach Starogard Gdański
  5. Opinie o TEB Edukacja

Opinie o TEB Edukacja Starogard Gdański O/Starogard Gd., ul. Hallera 19c

WebsiteIconTEB Edukacja Sp. z o.o. Centrala Poznań

Nie przegap nowości o TEB Edukacja!

TEB Edukacja

18.06.2024 08:58

TEB Edukacja sp. z o.o. prowadzi oddziały w 46 miastach w Polsce i oferuje kształcenie w szkołach policealnych, medycznych, technikach, liceach ogólnokształcących dla młodzieży i dorosłych, a także w formie kursów i szkoleń oraz kwalifikacyjnych kursów zawodowych.

Zatrudniamy ponad 4000 pracowników w całej Polsce.

Portal GoWork jest dla nas miejscem zrzeszającym naszych pracowników oraz kandydatów do pracy w TEB Edukacja. Chcemy tworzyć przestrzeń do wymiany opinii i wspólnej merytorycznej dyskusji dla zatrudnionych i kandydatów. Wpisy dotyczące innych niż wymienione tematów podlegają moderacji przez administratorów konta TEB Edukacja w serwisie GoWork i nie zostaną publikowane.

Anonim123

27.10.2025 12:19

Jakiś czas temu byłem pracownikiem jednego z oddziałów Teb Edukacja. Zostałem zatrudniony na stanowisku młodszego specjalisty ds. administracji, czyli jako sekretarz liceum dla młodzieży. Przez dwa pierwsze tygodnie pracy nie otrzymałem dostępów do żadnych kont a tymbardziej do logowania na służbowy komputer. Nikt nie był zainteresowany wdrożeniem mnie do pracy, dwa tygodnie czytałem dokumentację znajdującą się w sekretariacie, nie bardzo wiedząc co z czego wynika. Szkoleń rzeczywiście było całkiem sporo, ale na co mi szkolenie sprzedażowe z usług szkół policealnych jeżeli obsługiwałem liceum dla młodzieży? Nikt nie wytłumaczył mi tak naprawdę niczego, wicedyrektorka szkoły jak i dyrektorka, same stwierdziły, że nie wdrażają pracowników i nie weryfikują ich pracy bo mają na to za mało czasu, ale jeżeli zrobisz coś źle to grożą Ci komisją z uwagi na działania na niekorzyść firmy. Ze szkołą chciałem związać się na dłużej, jednak wytrzymałem cztery miesiące. Koleżanki z sekretariatu technikum, nie służyły pomocą, a raczej przewracały oczami gdy się je o coś zapytało. Podczas wakacji w sekretariacie nie działo się nic, wyżej wymienione koleżanki, nie pomogły przygotować mi się na początek roku szkolnego, a gdy rok szkolny się zaczął nie wiedziałem w co mam włożyć ręce. Zostałem wezwany na dywanik do dyrektor szkoły i zapytany czy daje sobie radę i z czego wynikają jakieś pomniejsze błędy, powiedziałem wprost o tym, że gdy zadaję pytania nie zostaje mi udzielona odpowiedź i pomoc. Co dostałem w rezultacie tej rozmowy? Sekretariat drugiej szkoły do obsługi. Próbowałem ze wszystkich sił, zrobić wszystko tak jak należy, ale dalej nie posiadałem żadnej wiedzy na temat tego, jak mam prowadzić Sekretariat liceum dla młodzieży. W lipcu, brałem też udział w rekrutacji dla uczniów technikum i liceum, zostałem przygotowany do tego zadania na 5 minut przed rozpoczęciem rekrutacji, zero organizacji, odpowiedniego sprzętu i empatii ze strony koleżanek - przede wszystkim brak empatii do rodziców nowych uczniów. Patrzą na uczniów nie jako ludzi, a jako produkt, jako pieniądz. Rekrutują wszystkich jak leci, byleby zgadzał się stan konta. Nie polecam tego miejsca fo pracy, ale również nie polecam wysyłać tam swoich dzieci. Na koniec swojej pracy popełniłem błąd, który wynikał z własnej próby zrozumienia tego, z czego nikt mnie nie przeszkolił w odpowiedzi na to, zamiast pomóc mi zlikwidować ten problem, usłyszałem, że mam stawić się na komisję z uwagi na działania na niekorzyść firmy. Złożyłem wypowiedzenie i to była słuszna decyzja.
    #Sekretarka/Sekretarz

13.01.2024 04:40

Jakie projekty są teraz organizowane w zakresie controllingu? Nie widzę opinii bezpośrednio dotyczącej właśnie tego obszaru a jak widać wystawiona została oferta do tej funkcji dla starszego specjalisty. piszą w niej o minimum 5ciu latach doświadczenia. czy studia również się pod to podciągają czy jednak trzeba być zatrudnionym na podobnym stanowisku?

E_D

22.01.2024 13:42

Zadania obejmują bieżącą obsługę m.in. w zakresie monitorowania realizacji budżetu/ wskaźników oraz projekty: np. automatyzację procesów. Jeśli chodzi o doświadczenie, to przede wszystkim chodzi tu o doświadczenie na takim samym lub podobnym stanowisku
    Beata

27.05.2023 09:51

Aktualnie firma prowadzi proces rekrutacji w sieci na posadę Specjalista/ka ds. pozyskiwania funduszy. O co chodzi z tymi dodatkowymi dniami wolnymi? Napisali w ogłoszeniu, że są takie dni, ile ich jest w roku z jakiej okazji? Jakie to są dni konkretnie?

01.08.2023 12:16

Tak, te dodatkowe dni są 100% płatne. Paczek świątecznych nie ma

12.10.2023 08:51

Wczasów pod gruszą nie ma, są premie wypłacane w grudniu. Ale to też zależy od działu, niektóre mogą mieć inaczej. No i jest bardzo wysokie dofinansowanie do studiów na uczelniach Merito (Wyższe Szkoły Bankowe), i we wszytskich szkołach TEB Edukacja (policealne i średnie) dla pracownika i również (mniejsze dofinansowanie, ale odczuwalne) dla rodziny.

Kontakt - TEB Edukacja

O/Starogard Gd., ul. Hallera 19c 83-200 Starogard Gdański

TEB Edukacja Sp. z o.o. Centrala Poznań
    Branża główna: Salony fryzjerskie, barberzy
    Marzena

20.03.2021 23:27

Możecie mi napisać jak wygląda rekrutacja w szkole? Zastanawiam się nad pojęciem dodatkowej pracy i właśnie biorę tę szkołę pod uwagę. Jeśli wiecie jak przebiega proces rekrutacji to prosze o informację. Będę bardzo wdzieczna.

30.10.2021 10:22

Złożyłam do nich CV, potem miałam rozmowę z jedną panią, potem z dyrektorem - wszystko tak naprawdę było bez stresu i w dobrej atmosferze. Wypełniłam jakieś papiery i byłam zatrudniona.

30.10.2021 10:20

Czy jest możliwość zatrudnienia na pół lub 3/4 etatu w formie weekendowej jako nauczyciel (przy co najmniej najniższej krajowej) na umowę o pracę?

Zostaw merytoryczną opinię o TEB Edukacja