GZUG Gliwice

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 585 ocen.

GZUG Gliwice
3 585 6 1

Opinie o GZUG Gliwice

Newton

Wypłaty padaka miesiąc temu z 1% zarobiłem więcej niż w tym a była premia 25% jak to możliwe czy ktoś umie to wytłumaczyć ale papier wszystko przyjmie. 3 tys PLN za miesiąc jebaczki w przodku haha śmiech na sali

Marek 2
@Newton 11.10.2018 18:57

Na Bobrku 5560 z jedną czerwoną premia 60 proc trza metry robic to się da zrobić a nie plakac

Darek
@Marek 2 11.10.2018 22:34

Dokładnie

Siudi
@Marek 2 11.10.2018 22:34

Ty lepiej zmień nicka na PRZYKLEJONY MAREK. Ci co są w temacie to wiedzą ocb...

Teresa

@Marek2, co chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej opinii? Może podpowiesz nam jakie warunki pracy panują w tym miejscu? Ta informacja przyda się osobom, które planują podjąć pracę w tym miejscu. Powiedz nam coś więcej na ten temat.

Nowy

Czy GZUG potrzebuje pomoc dołową na Rydułtowy lub Marcel? Cos wiadomo o zatrudnieniach?

GZUGOL

Panowie jeszcze parę miesięcy i ta firma padnie. Jeżeli chodzi o ślusarzy i elektryków to szukajcie sobie panowie pracy bo jak nie znacie egzaminu to za ryla.

adam
@GZUGOL 11.10.2018 22:05

eee no jeśli są w zawodzie to czemu mają nie zdać egzaminu;) jak ktoś d*pa to sie może bać ;)

Marek2
@GZUGOL 11.10.2018 22:05

Predzej ty padniesz nie robą

kolo

jak tam gzugole na marcelu i jankowicach?

Ryl

Cześć powiedzcie gdzie mogę znaleźć regulamin firmy Gzug konkretnie chodzi mi o kary i za jaki okres jest wypłacana nagroda Barbórkowa .

Słowacki
@Ryl 07.10.2018 13:34

Do związku się wpisałeś Dzięki temu barbórkę uratowałeś Więc kolego nie martw się Barbórkę w tym roku dostaniesz Będzie kasa w tym roku na barbarę Do Albanii pojedziecie w parę A jak coś nie wyjdzie na tą chwilę To skontaktuj się z Panem A.... On zadzwoni do prezesa I załatwi ci to bez kretesa Więc rób metry i trzymaj kierunki A Barbórka przyjdzie z górki

Ryl
@Słowacki 07.10.2018 14:27

Od jakiego do jakiego miesiąca trzeba pracować żeby otrzymać Barbórkę a ty mi tu jakieś wiersze

Krzysiek
@Ryl 07.10.2018 15:50

Od początku listopada do końca tego miesiąca ale następnego roku. A jak Ci braknie parę dni Panie Kolego to nie dostaniesz przelewu dobrego hihihi

GZUGOL

Gzugole co to za egzaminy władza szykuje dla fachowców? Ktoś zna temat?

Sygnalista
@GZUGOL 07.10.2018 16:53

A kto to jest fachowiec ?

Azbest
@Sygnalista 07.10.2018 20:24

Napewno nie Ty. Bo zamiast dwóch szybkich pobiłeś dwa wolne. A potem jeszcze w alkomat dmuuuchhhhhh i alkomat z wrażenia spuchł.

Koń

BABA Z WOZU KONIĄ (GÓRNIKĄ) LŻEJ :-)

Belfer
@Koń 02.10.2018 18:43

Górnikom się pisze kolego!

twoja stara

robilem na bobrku do 1 wyplaty mialem byc jako pomocnik elektromontera a robilem tylko na transporcie itp a wyplata za 22 dni 1998 zl no ku.... podarowalem sobie czyste zlodzieje i banda (usunięte przez administratora) porazka czemu taka rotacja jest az? bo jakby bylo dobrze to by sie nie zwalniali czemu w weglokoksie albo w pgg nie widac zlolnien itp tylko w gzugu bo sa (usunięte przez administratora)

Ciekawski

Mam kolegę na KWK Sośnica dostał ostatnio 1000 zł brut premi bo nie chorował przez cały rok czy w gzugu też są takie dodatki motywacyjne bo to państwowa firma a nie wiem czy pracowników w prywatnej i czekać na ofertę PGG czy może iść do gzugu ???

Pastuch
@Ciekawski 02.10.2018 18:54

Idź lepiej pod PGG. Tam masz więcej socjalu a i robota spokojniejsza a tu będziesz tyrać. Owszem zarobisz nieźle ale za cenę zdrowia.

Frog

KERMIT i budzie ta 14 czy nie budzie bo jakoś temat umilkł i ty też !!!????

Demian

Ktoś mi moze powiedziec jakie zarobki są w gzug z góry dziekuje

A.

Jestem sobie sygnalista Uhaha Uhaha W głowie tylko wódka czysta Uhaha Uhaha Musze uważać na bramie Uhaha Uhaha Bo wtedy przepisy złamie Uhaha Uhaha Teraz związki pokochałem Uhaha Uhaha Lecz kiedyś je w d.pie miałem Uhaha Uhaha Jestem najlepszy strzalowy Uhaha Uhaha Nie ma ode mnie mądrzejszej głowy Uhaha Uhaha

Słowacki
@A. 30.09.2018 20:18

Jestem królem Albanii I nie chodzę na bani Znam się najlepiej na robocie I zarabiam w przodu krocie W tym miesiącu urlopu nie brałem I największą premię dostanę Liczę już we śnie złotówki I chcę 6 tysięcy gotówki Każdego z roboty chętnie rozliczę I w przodku nierobów wyćwiczę Nie jestem Bolek cienki Tylko Krzysiu Przodków pierwszy wielki!

Adaś
@A. 30.09.2018 20:18

Dobry jesteś Marcin... Szacunek!

Darek

Witam w gzugu premia 1% na zmianie 5 górników w przodku, slusarz i elektryk metry nadane 44 niemożliwe żeby to wykonać samemu trzeba oblozyc tasmy, zrobić transport i roboty przodkowie pytam się JAK? Jak my mamy zrobić metry i zarobić panie Prezesie. 1 % premii ciekawe czy na Jasnej też tyle dostali? Związki nie robią nic powinni się wszyscy wypisać i na dół z nimi do transportu.Oj płakali by plakali

Teresa
@Darek 16.09.2018 18:28

Kierownicy nie informują że brakuje ludzi na oddziałach. Ciekawe jak dojdzie do wypadku i dany pracownik wykonuje nie swoje obowiązki? Co wtedy na to BHP? Poczekamy zobaczymy... Każdy z pracowników przechodzi szkolenie stanowiskowe i jeżeli wykonuje pracę niezgodną zakresem stanowiskowym to na własną odpowiedzialność. Proszę zgłaszać takie sytuacje w BHP.

Sierpień 80
@Darek 16.09.2018 18:28

Jeżeli jesteś zatrudniony na danym stanowisku to wykonuj tylko te roboty. A jeżeli jesteś zmuszany do innych robót to możesz to zgłosić anonimowo do PIP.

Balon
@Darek 16.09.2018 18:28

Na Bobrku też chodzi 7 na zmianę w tym już elektryk i smusarz I metry swoje robimy a nawet nadmetry I premia jest 60 procent z dwoma świętami 5560 teraz było także za robote się weź to nie bedzie 1 proc a nie płacz że malo

OJEJ!
@Balon 16.09.2018 21:16

Balon z czego się cieszysz? Robisz za dwóch, albo więcej ludzi, a wypłatę masz za jednego. Przez takich d.. ów, jak ty musimy żyły sobie wyprówać.!! A naszdsztygar się cieszy i soboty sobie robi.... Bo po co więcej górników, jak może być 3:4 lu 3:5?

Balon
@OJEJ! 16.09.2018 22:14

Ja też żyły wyprówam i za 3 robię to mi się należy.A od związków to z daleka oni zawsze pomogą

OJEJ!
@Balon 16.09.2018 22:28

Balon czytaj ze zrozumieniem. Ale czy po pijaku się da....?

Balon

Ja lubię dużo robić zacznijcie i wy to będzie ok

Jestem najlepszy
@Balon 17.09.2018 14:12

Ty lubisz robić? Weź bo zejde ze śmiechu. Ty się nadajesz co najwyżej do pchania tych wozów a i na to nie masz papierów. Jak ty masz robić kursy skoro masz 3klasy podstawówki hue hue hue

Transport
@Balon 16.09.2018 21:16

I dodaj jeszcze że przodki otrzymały 90% premii. Dziwne, że żaden z nich nie pochwalił się przed resztą załogi. Jeżeli tylko oni pracują to niech sami robią transport, wydłużki, noszą betony, i cisną wozy jak łyski z pokładu idy i żelazo zamiast siedzieć pod ociosie gdy jest jazda albo wiercenie. Nie mówiąc o awarii energomaszynowej. Są równi i równiejsi na tym oddziale przodków celebrytów. Jeżeli oni zbierają piankę to niech się wezmą za robotę a nie objeżdżają na czyichś barkach. Święte krowy jak dostały 1% bo spie... kierunki to wszyscy dostali po tyłku i był płacz a jak dostali kasę i premię to siedzą cicho?

Grześ
@Teresa 16.09.2018 19:06

Pieski dostają więcej bo pan o nich dba. Związki są beee ale jak dostali naganę za kierunki to biegiem do związku zapisać się by nie stracić Barbórka?! Jeden cwaniak był i wyleciał z gzugu a teraz nawet do stojaków się nie nadaje a drugi sygnalista siedział cicho bo dostał 2 nagany a teraz gwiazdorzy cwaniak... Adaś zjedz snickersa!

Żubr
@Transport 17.09.2018 21:27

Bo nam się należy,a tyły się nie liczą bo i tak nic nie robią

Pastowany
@Żubr 18.09.2018 17:50

To mógł napisać tylko SWIETŁANA, SYGNALISTA ADAŚ lub inny tego typu GWIAZDOR... BEZ TYŁÓW NIE ISTNIEJECIE NIEUDOLE

Żubr
@Pastowany 18.09.2018 18:12

Tak tyły to podstawa szczególnie z zestawem ślusarza

Mirosław
@Żubr 19.09.2018 16:06

Ale jo po zestawie zawsze robia swoja robota! Zawsze!

rylu
@Sierpień 80 16.09.2018 19:09

tak ale najpierw dostaniesz naganę za nie wykonanie polecenia osoby dozoru... a na jasnej wiadomo białe to białe (usunięte przez administratora) rylowi i tak bedziesz chodził bez premii

m
@Darek 16.09.2018 18:28

będzie lepiej....

Zocha

Dorota lubi lizaki

Inżynier Mamoń

No i stało się! Nareszcie właściwy człowiek na właściwym miejscu. Teraz już napewno będzie dobrze. Nowy Prezes, swój człowiek. Ktoś, kto zrobił wszystko żeby się nim stać. CHoć wiadomo że będzie tylko marionetką. Ale to jest najmniej ważne dla kogoś komu zależy tylko na tytule, no i kasie. Wszystkim życzę dobrej pracy.

obserwator
@Inżynier Mamoń 12.06.2018 19:55

wybrali co wybrali szkoda chłopa (nowego prezesa) ten statek tonie już jakiś czas no i kogoś trzeba było wybrać żeby potem mieć na kogo zwalić szkoda .....

Kamil

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto aplikować?

Krystyna
@Kamil 20.06.2018 22:04

Warto. Po podwyżkach jest całkiem inna atmosfera. Są ludzie co będą marudzić wiadomo no ale to z reguły gorole albo z cidrów więc wszystko i na temat :) pozdro i powodzenia!

Transport
@Krystyna 22.06.2018 08:42

Cidroki są najgorsze bo dla kasy zrobią wszystko...nie ważne kaj mieszko cidrok to zawsze będzie widokiem i jak by mógł to by z pod siebie zebrał byle ino nie wydać. Zarobki teraz są Oki oby metry były Ale trzeba wymienić przodowych bo na niczym się nie znają na Bobrku bo nawet kierunków nie potrafią mierzyć.

Misiek
@Transport 24.06.2018 19:49

Dajcie mnie na przodowego już ja pokażę jak się metry robi i kierunków będę się trzymał

Najlepszy przodowy czyli Krzys
@Misiek 25.06.2018 22:37

Nie bądź taki mądry PANIE KOLEGO. Dawaj do przodka i pokaż co potrafisz! To nie jest moja wina! To już tak było jak przyszedłem! Ja się odwołam! W poniedziałek biorę adwokata! Będę walczył!

Kristow
@Najlepszy przodowy czyli Krzys 30.06.2018 17:06

Nie zgadzam się z karą i będę się odwoływał nawet w Doniecku. Niech ukarają innych a mi dadzą spokój. Miiichchchaaałłł w plecy mnie parzy!!!

Transport
@Najlepszy przodowy czyli Krzys 30.06.2018 17:06

Przez nieudolność 4 przodowych i dozoru robimy za free...8 zaje...ba...ło a tracą wszyscy. Taka to sprawiedliwość na Bobrku. Powinni wymienić przodowych i do łopaty niech się roboty nauczą.

Michał
@Kristow 01.07.2018 10:52

Daj mi święty spokój. Z tobą sie robić powoli już nie da. Idź już na emeryture lepiej...

Swieta
@Michał 01.07.2018 20:53

Miichchchaaałłł przepraszam ale plecy mnie parzą...polej mi je wodą Miichchchaaałłł. Sorki mam męskie weksle i taki jestem rozdrażniony...

Adam K.
@Swieta 02.07.2018 07:00

Musimy to przetrwać. My najlepsi przodowi musimy się trzymać razem !!! Niech żyje PRZODOWA BRAĆ GÓRNICZA !

Zm. II
@Adam K. 02.07.2018 16:54

Jesteśmy elitą przodowych. Najlepsi z najlepszych. Perłą w koronie górnictwa. Naszą wiedzą możemy obdarzyć innych. Nikt Nam nie dorówna w Naszej doskonałości. Nawet tacy jak My mamy prawo popełniać małe błędy. Nadrobimy straty dzięki Naszej pracowitości i doświadczeniu. Tak jak Nasza Kadra Narodowa powstaniemy jak feniks z ognia!!!

Sygnalista
@Zm. II 02.07.2018 20:13

Jak się napiję,to potem sobie 2 odbiję.Elita wśród przodowych

Marek
@Kamil 20.06.2018 22:04

No pewnie!!! Zajefajna atmosfera i wysokie zarobki oraz motywujący system premiowania!!!

Patryk
@Marek 05.07.2018 16:40

Hahahahahaha a najbardziej w tym miesiącu! Oddział BOBREK. Brakło 7 m a premie śmiech na sali. To jest ta sprawiedliwość i odpowiedzialność zbiorowa. Rozumiem że przebudowa itd. ale ile jechaliśmy do przodu? Tego już nikt nie pamięta ile z NAS kasy mieli w Gliwicach ?!?!?!?!?!?

edek bez kredek
@Patryk 07.07.2018 10:49

ciekawe ze juz wypłatę dostałeś jak jest 7 hahahaha

Patryk
@edek bez kredek 07.07.2018 15:06

Czy w mojej wypowiedzi widzisz wpis że mam wypłatę? WIDZISZ ?!?!?! Czytanie ze zrozumieniem się kłania no ale czego spodziewać się po rylu który skończył SPZ. Wiemy jakie premie będziemy mieli i tyle wystarczy.

Sygnalista
@Patryk 08.07.2018 09:49

Buhaha 1 procent

Damian W.
@Sygnalista 08.07.2018 15:43

Dobrze że nie zostałem na bobrku tylko sobie spokojnie pracuję na pokoju. Poszedłem tam za karę a jeszcze mam lepiej hahahahaha

Aplikuj
@Kamil 20.06.2018 22:04

oj Warto warto Aplikuj natychmiast i to już!!!! jest super !!! wszędzie ino nie we GZUGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (usunięte przez administratora) je....ba...ne...

Nie dokonca pewnny

Może każdy napisze ile kto zarabia na stanowisku czy się opłaca się zatrudnić wogule.

Mariusz
@Nie dokonca pewnny 10.07.2018 18:55

Po co się przyjmować do tego syfu jak są przyjęcia pod kopalnie chyba że jesteś tylko po podstawówce to polecam

Xxx
@Mariusz 10.07.2018 23:02

A gdzie na kopalnie jak się nie ma doświadczenia i nie ma się znajomości Bytomiu się mieszka . Jest jakieś normalna praca nadole dają po 3 mię na stałe.

Maciek
@Xxx 11.07.2018 21:30

Jak się nie ma doświadczenia to się nie pcha na kopalnie takich nieukow juz u nas dosyc.

Fik
@Maciek 12.07.2018 14:29

A ty jak się przyjmowałeś kmiocie to odrazu cię przodowym zrobili?

Jorgus
@Fik 22.07.2018 20:03

Nie obrażaj innych. Dobrze napisol kucharzy kierowcow i innych u nas dostatek.

doradca
@Nie dokonca pewnny 10.07.2018 18:55

więcej pod kościołem w miesiącu wyrzebrasz szkoda czasu potu i krwi

Szt. Zm.

Jakie szanse na zatrudnienie --- dozór górniczy

Buchaha
@Szt. Zm. 08.07.2018 10:00

szanse wielkie ale... jak chcesz być po szychcie mieszany z błotem i gnojem , wyzywany przez głównego przez telefon to polecam serdecznie (usunięte przez administratora) ale może ktoś lubi sado-maso przez telefon to sie skusi:P

Szt. Zm.
@Buchaha 02.08.2018 01:18

Musi się zgodzić na poniźanie i mieszanie z błotem . Moźna się postawić ostro , i ten sposób (nie zawsze ) ale skutkuje. Główny naczelny i inny przełoźony zazwyczaj uźywa r...ja wtedy gdy sam jest bezsilny i nieudolny . Może się mylę ale kilku załem juź takich. Trzeba mieć swoje zdanie

sps
@Buchaha 02.08.2018 01:18

Dziwisz się? Dozór w tej firmie w 90 % to idioci nie mający pojęcia o robocie...

Szt. Zm.
@sps 03.08.2018 13:51

Jeźeli tak jest to znaczy źe załoga ma pojęcie o robocie , a to jest najwaźniejsze.

anonymous
@Szt. Zm. 02.08.2018 20:09

więc jeśli tak postąpisz zostaniesz zesłany w najgorsze (usunięte przez administratora) i dalej z nim mieszany bez kasy ,premii a i podwoi ci się dyskomfort psychiczny ponieważ będziesz gnojony ze wszystkich stron a kierownik owego bagna dostanie polecenie przymknij mu ryja albo weś się za niego i tak będzie... w końcu z normalnego człowieka zrobią z ciebie porządnego ss-Mana

Moderator

Czytam te posty i czytam i nie wierzę własnym oczom jak trzeba być głupim żeby takie głupoty wypisywać ale co niektórzy muszą gdzieś odreagować stres związany z pracą na dole. Szkoda tylko, że opinia idzie w świat. Ciekawe czy w realu ten "ktoś" miałby tyle odwagi co w necie. Ukrywanie się pod nickiem świadczy tylko o poziomie inteligencji osobnika. Piszcie co chcecie a ja to czytam z uśmiechem ironii na ustach. Jedno jest pewne, że ci co piszą takie głupoty nie należą do osob inteligentych nie mówiąc o kulturze osobistej. Głupi pisze a mądry się z tego śmieje.

Naiwny
@Moderator 21.03.2018 17:00

Znów biurowiec zabrał głos. ..ja nie wieże gdzie 14 tymu nie wieże. ..mydlenie oczu że kasa jest że będą tym się zajmij...to co tu pisza to mówią na dole prosto e dziób albo głuchy się ktoś na to robi albo głupi. ..i nie pisz o kulturze bo okradajac nas z 14 to gdzie kultura pytam gdzie ?

Braveheart
@Naiwny 21.03.2018 19:01

Masowo wypisywać się z "związków" jeśli nie załatwią 14 tek .Podwyżki należały się jak psu buda lata bez podwyżek , a gdzie kasa np. z Barbórek które firma zgarneła za pracowników którzy uciekli a było ich bardzo dużo !!!

Kermit
@Braveheart 21.03.2018 19:59

Nikt nikomu nie kazał się zwalniać przed otrzymaniem Barbórki a co do wypłaty 14 pensji (warunków i zasad) proponuję zapoznać się z regulaminem gzug. Prowadzone są negocjacje a ich wynikach zostaniemy napewno poinformowani. Zastanawiam się komu zależy na rozpowszechnianiu fałszywych informacji? Tak samo było przed podwyżkami pensji...wielu "poinformowanych" twierdziło że podwyżek nie będzie a tu nagle zonk!!! Podwyżki były!!! Więc poczekajmy a efekt koñcowy żeby "wieszać psy".

Naiwny
@Kermit 21.03.2018 20:08

Chopie kurna podwyżka byla widoczna w lutym ...marzec porażka chyba że myslisz że przodowy z ponad 20 letnim starzem 3200 nie całe to jest super wypłata. ..o 14 było mówione w 2017 że co jak co na 14 już kasa jest. ..ludzie zaczeli uciekać bo dostali tyle ile kasjerka z marketu to podwyżka będzie i 14 i będzie lepiej ...była podwyżka widoczna jeden miesiac a co 14 inni juz zapomnieli a my jak żebraki czekamy ...czytać nie regulamin a swoje umowy od dawna mija się to z stanem faktycznym.. Moje wypowiedzenie już dawno leży a adwokat czeka aby ruszyć wszystko ...

Naiwny
@Kermit 21.03.2018 20:08

Ino w gzug jak psy przed światami zamiast robić to czekomy na swoje tylko tu takie (usunięte przez administratora) !

Kermit
@Naiwny 21.03.2018 20:20

Ja jednak wierzę, że 14 będzie w takiej czy innej formie. Poczekajmy a zobaczymy. Takie jest moje zdanie i oczywiście nikt nie musi się ze mną zgadzać. Nie lubie za wczasu oceniać czy też krytykować by potem wyjść na... Wielu tu jest takich "podpalaczy" którzy sieją propagandę i podszywają się pod innych by siać ferment. Krytykują i wyśmiewają, oceniają i potem patrzą jak ludzie skaczą sobie do gardeł. I dopoki ich to nie dotyczy to mają niezły ubaw. Więc poczekajmy na wyniki w spokoju.

Naiwny
@Kermit 21.03.2018 20:49

Poczekajmy ? Ile wszedzie juz po 14 ile czekać? Zamiast 14 to 500 czy 1000 na tzw święta i bedzie ok pewnie według Ciebie ...albo jak już napisałem pisza tu biurowcy albo ..wiecej godności maja pielegniarki ktore jak im coś nie pasowało strajkowali niż my pseudo górnicy bo prawdziwy górnik nie robilby za takie pieniądze i oszukiwany ciągle niewiedzy a bedzie 14 a nie bedzie ludzie co zwami

Nawiny
@Naiwny 21.03.2018 21:02

I jeszcze jedno nie lebry poszli kaj indziej a właśnie odważni młodzi i pełni sił górnicy a zostali starzy i bez checi do walki o swoja godność i szacun tym co poszli ...na szczęście jeszcze chwila i gzug to zła przeszłość i dla mnie ...

Naiwny
@Nawiny 21.03.2018 21:07

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1691979987558092&id=163177143771725

Ryll
@Moderator 21.03.2018 17:00

Najgorsza firma na rynku !!! Uciekajcie gdzie tylko możecie, bo nigdzie nie jest tak źle z zarobkami jak w gzugu !!!

Szt. Zm.
@Ryll 22.03.2018 10:23

Nawet gdyby wam tyłki miodem smarowali zawsze będzie źle. Zatrudnijcie się do trans jana lub remagum to zobaczycie jakie są zarobki i warunki. W remagum zaiast kartek jest jedna sztuka kiełbasy za zjazd. Źadnych barbórek i jakiegokolwiek socjalu i zapisów w umowie o czternastej pęsji. Źeby się przekonać to trzeba się zatrudnić, i jeszcze jedno - praca z emerytami nie naleźy do przyjemności , a jest ich tam 60 % . Najgorszy jest emerycki dozór -tzw pampersy.

prosty
@Ryll 22.03.2018 10:23

Boisz się o swoją własną karierę? Że ktoś Cię może wygryz?

rylu
@Szt. Zm. 22.03.2018 10:57

tyś sie ciulu udoł za kiełbasa ja i może planistka ją we łokinku wydojeHAHAHA

Rybak

Szkoda ze Łysy już nie robi. On to trzymał w ryzach.

Luki

Pracuje ktoś może jako mechanik ?

Balo
@Luki 21.09.2018 16:47

Kasę robią tylko przodki a reszta to nie roby. (usunięte przez administratora).

Adam
@Balo 21.09.2018 18:11

Powinno być tak że jest przodek [5 górników] i elektr i ślusarz. I tych dwóch ostatnich robi transport betonów itp. Na grp 10 by to stykło w zupełności. I kasa by była większa!

Transport
@Adam 22.09.2018 17:00

A sygnały nadaje (usunięte przez administratora)

Adaś
@Adam 22.09.2018 17:00

No pewnie że tak bo my się w przodku urobimy a po co oni mają spać.A i żelazo do przodka niech dadzą bo i tak w kulki lecą

Z przodka
@Balo 21.09.2018 18:11

Oj tam oj tam każdy o tym wie, że przodki robią kasę i to dzięki nam są metry. Robimy transport, wydłużki i pracujemy w najgorszych warunkach. Nie każdy się nadaje do przodka i nie każdy daje tam radę.

Chętny

Są przyjęcia na GZUG nie mam doświadczenia ale ma chęci do pracy mam 43l jako pomoc dołowa.

Balon
@Chętny 12.04.2018 09:18

Przyjęcia są a i warunki zatrudnienia korzystne. Do tego dochodzi pakiet socjalny. Co do wypłat wszystko zależy od stanowiska, karty górnika etc etc... Oprócz tego jest możliwość podnoszenia kwalifikacji co wpływa na wypłatę. Szkolenia organizowane są przez firmę. Najlepiej podjedź na Jasną w Gliwicach a wszystkiego się dowiesz. Ja osobiście pracuję w firmie parę lat u jestem zadowolony.

Ego
@Chętny 12.04.2018 09:18

Gliwicki Zakład Usług Górniczych Sp. z o.o. zatrudni: górników, elektryków, ślusarzy oraz pracowników dozoru górniczego i energomaszynowego. Oferujemy atrakcyjnie warunki zatrudnienia: umowę o pracę, świadczenia pracownicze porównywalne z warunkami pracowników kopalń spółek węglowych, wynagrodzenie wg Regulaminu Wynagradzania GZUG Sp. z o .o. ( karta górnika, deputat węglowy, miesięczna premia regulaminowa, wypłata nagrody z okazji Dnia Górnika), możliwość podwyższania kwalifikacji, perspektywa awansu zawodowego, praca w Spółce o stabilnej i ugruntowanej pozycji na rynku usług górniczych. Wejdź na stronę gzugu...

Ryb
@Ego 12.04.2018 16:15

Nie ma bez doświadczenia albo chodów nie ma przyjęć przynajmniej ja próbowałem i mnie nie przyjęli a mam 29 lat

Graba.
@Balon 12.04.2018 13:52

Tak zapytam, jestem po szkole gorniczej, mam papiery czyste przepracowane pod kompanią weglową 4 lata 6 miesiecy jestem osoba nie pijacą i nie palącą jak to wyglada z ludzmi co maja doświadczenie, wiadomo nie jest to doswiadczenie 8 ani 10 letnie ale doswiadczenie jest. Bedzie mozna z tym moim doswiadczeniem odczuc leprza kwote na wyplacie ???.

czepiosz sie
@Graba. 25.04.2018 12:49

"Leprzą" kwotę ? Od czego ?

Graba.
@czepiosz sie 25.04.2018 18:13

Nowo przyjęty w GZUG na jaką wypłate może liczyć. Ja jak mam doswiadczenie, no male 4 lata 6 miesiecy ale juz jakies pojecie o kopalni (o dole ) mam pracowalem na GRP jak i podsadzki scianowe kwk Jankowice. Więc nowe to dla mnie nie jest i taki nowy... np taki ja, na jaką wypłate może liczyć ? Po za tym sa jakies premie, bony, barborka. Itd ?

mlody
@Graba. 26.04.2018 05:46

pomnoz pensje z kopalni razy 3/4 i wyjdzie ci pensja w gzugu. bonusy tak samo. dodatkowo pierwsze dwie trzy wyplaty moga wyniesc 1500

Jojo
@Balon 12.04.2018 13:52

Pakiet socjalny ? Robia 15 lat i tego nie znom

Bobo
@mlody 04.05.2018 21:45

Pomnóż czy może pomyliłeś znaki matematyczne i miało być podziel przez 3/4 :) z zarobkami na kopalni

Doradca
@Ego 12.04.2018 16:15

oferujecie: 1 świadczenia pracownicze- to fakt,ale tylko porównywalne (można zobaczyć i pomarzyć ile inni dostają),2 wynagrodzenie wg regulaminu.... żaden matematyk na świecie ani wróżbita tego nie wyliczy a Klausowi z matematycznego punktu widzenia wszystko się zgadza... 3 o tu nie ciulają przynajmniej kursy robią rzetelnie i profesjonalnie ale stawka po kursie dłłłłłłuuuuuuuuuugooooooooooo ta sama... no a potem jest wejdz na strone itd itp.... Ja dodam coś od siebie . 4 możliwość współpracowania z więźniami hm... jeśli oni tam za kare robią to wy co lepiej? 5 wynagrodzenia są na czas ale nie na czasie (wszystko drogie a tu bida) 6 zapomnij o swoim zawodzie tu sie robi wszystko nie ważne czy ślusarz czy elektryk jebiesz jak dzik w sosne z żelazem za pół darmo....7 związki mają zawodowe biura podróży!!!! polecam wycieczki piękne u obu... i tyle 8 zapomnieli dopisać że każda oferta jest dobra poza tą firmą:P

Doradca
@Doradca 02.08.2018 01:40

teraz biorą jak leci żal patrzeć firma z taką renomą niegdyś a teraz dno i metr mułu.

Obserwator
@Doradca 02.08.2018 01:40

Hmmmm Darku ale przecież do nich należysz to dlaczego tak o swoich związkach piszesz nieładnie oj nieładnie

Bbh
@Bobo 11.05.2018 10:16

Pomnoz.

Lucek

Jaki jest system pracy? Słyszałem że 4 B

Hiuston mamy problem
@Lucek 21.09.2018 20:16

System pracy jest taki: '' Cekej cekej wartko wartko dowej dowej "

Teresa

Przypominam, że wypowiadacie się na forum opinii o pracodawcach. Najistotniejsze są tu opinie dotyczące warunków pracy, zatrudnienia czy atmosfery w firmie. Takie komentarze mogą pomóc osobom, które planują podjąć zatrudnienie w tym miejscu. Czekamy na Wasze komentarze. @Mirosław, czy uważasz prace w firmie za satysfakcjonującą? @Żubr, czy powiesz nam co najbardziej cenisz w pracy w GZUG Gliwice? @Grześ, co chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej wiadomości? Możesz doprecyzować swój komentarz?

Mąż od Teresy
@Teresa 21.09.2018 15:16

Teresa... Zamilcz gdy piszesz... Wyłącz kompa i leć po browar bo usycham.!

Przodowy Krzysiu
@Teresa 21.09.2018 15:16

Darek Dz. Skończ już bo to nudne się zrobiło. Wierszyk jakiś napisz lepiej co się posmiejemy razem.

Acta

No to kiełownikowi na ręce patrzą. Czy to jeszcze kiełownik czy tylko pacynka w rękach nadsztygara? Czas pokaże...

321
@Acta 14.09.2018 05:16

Powiedz nam dłogi kolego dlaczego patrzą mu na łęce? Czy będzie infołmacji jeszcze więcej? Bałdzo mnie boli moje sełce. Bo wałki z kieło sobie kłęce.

Trójka
@321 14.09.2018 15:28

Kiełownik się bałdzo dziwi ale pewne osoby na oddziale są o jeden kłok od niego. Poczekamy jak podzieli następną płemię za IX? I czy jest Kiełownikiem czy tylko białą łękawiczką Tosia. Poczekamy zobaczymy?

Społeczniak
@321 14.09.2018 15:28

(usunięte przez administratora)jest Oki ale pewne wady nie pozwalają mu w pełni rozwinąć skrzydła. Ciekawe czy ta jego kilka spełnia warunki dopuszczenia GUG?

Piotrek

Witam, na co może liczyć nowoprzyjety pracownik - najprawdopodobniej pomocnik elektromontera na początku? Proszę o konkretne odpowiedzi.

Pastowany
@Piotrek 08.09.2018 13:25

Na to że zacznie od noszenia betonów. Nie ma takiego czegoś jak pomocnik elektromontera. Nie nauczysz się niczego bo nie będziesz robić swojej roboty. No może trochę byś się nauczył od WIELKIEGO ELEKTRYKA Z BOBRKA - TEGO JEDNEGO JEDYNEGO JACKA. On jest najlepszy i jedyny w swoim rodzaju.

Strona

Ludzie jeden na drugiego kapuje

321
@Strona 01.09.2018 23:30

Zapytaj Swietłany :)

Mariuszek
@321 05.09.2018 18:44

Zapytam wprost z rana kto to ta Swietłana ?

Balon

Dzisiaj dostałem przelew w kwocie 576złotych... To chyba jakaś premia? Nie wiem czy to stała kwota czy zależna od stawki... Miła niespodzianka jupii

Teresa
@Balon 20.08.2018 11:55

Czyli jednak są benefity.@Balon czy możesz napisać coś więcej

Maciek
@Balon 20.08.2018 11:55

Nic nie było nie siej fermentu!!!!

Jorgus
@Balon 20.08.2018 11:55

Balooon powinienes mieć nick dupek szkoda się wysilać nad twoją głupotą

Sebuś
@Balon 20.08.2018 11:55

Ja dostałem 450zeta przelewu... Dobre i tyle. To ta premia? Żona zadowolona. To chyba na pożegnanie?

Strażak haha dziangi
@Teresa 20.08.2018 13:11

A ludzie narzekają a zawsze coś tam wpadnie. Będzie na wesele.

Jo... Achim
@Jorgus 20.08.2018 18:02

Może twoja ci zabrała i ują masz koło...

Balon
@Teresa 20.08.2018 13:11

Są benifinięta ale nie każdy wie co to jest? A się śmieją że jestem po spz...

Marek
@Balon 20.08.2018 11:55

Ja też dostałem dzisiaj przelew. Kaska na koncie weekend będzie zakrapiany. Dobre i tyle.

Tomek
@Marek 20.08.2018 20:13

Ale mocie ubaw przestancie pisac bzdety (usunięte przez administratora) bylo. A tak na marginesie to mom wrazenie ze na forum to coraz mniej pisze osob zatrudnionych w gzug a szkoda......

Jożin
@Strażak haha dziangi 20.08.2018 19:53

Na nowy domek na działkę się przyda,szkoda że tak mało bo pałac bym postawił

Jupi Jupi
@Tomek 20.08.2018 20:16

A dziwisz się nie masz jakiś zawodników do mojej drużyny super Mario bo tym się zajmuję i cała Solidarność też

Swieta
@Balon 20.08.2018 11:55

Ja nic nie dostałem. Ciekawe dlaczego? Jutro zadzwonię i zapytam o przelew. Balon a co pisało w tytule przelewu? Przed szychtą się dowiem co i jak.

Darek
@Swieta 21.08.2018 18:56

Nie dostałeś bo nie zasłużyłeś. I barbórki też nie dostaniesz. Jakbyś tak jechał swoim seatem jak w tym kierunku to byś wszystkie drzewa zaliczył hahahahaha

Z przodka
@Darek 21.08.2018 20:17

Pożyjemy zobaczymy kolego a co do kierunku to nie tylko ja jestem winny. To wina ślusarzy i elektryków bo wieszają kable i rurociągi na ociosie i przez to wyciąga ringi na przejście. Ale ich nie ukarał?

Jamnik do Boga
@Maciek 20.08.2018 14:54

To było 500plus...ino tyle dostałem...

Steryd
@Jożin 20.08.2018 21:07

Dziangi bawi się w Deutsche a domek zarasta trawą....

mućka
@Steryd 22.08.2018 16:22

Podobno w środku domku wilgoć... To niezdrowe dla dzieci oj niezdrowe...

Byk
@mućka 03.09.2018 20:14

Ty się mućka o domek nie martw sucho i przyjemnie

Surygatka

Hej górnicy moi mili Może byście tak mi metry zrobili? Żebym sobie splacil dustera I pozbył się tej raty o ch. O.lera Bo na elektryków nie można liczyć Oni na trafokach umia się tylko byczyc A ja ciągle latam w koło I po coca coli jest mi wesoło Cały chodnik mi teraz pokleją I nawet do coli nic nie doleją Słuchaj mnie mój kolego Kwestia tego kwestia tego.

Już emeryt
@Surygatka 24.08.2018 15:21

Co do tej coca coli dolewa może welur

Dupa
@Już emeryt 25.08.2018 16:25

Każdy o tym wie że jojek uwielbia welur z kolą... Jak robiłem ma 39 to wchłania łatwo go z...

Brak nicka
@Dupa 26.08.2018 03:03

Ale jak to i nikt z tym nic nie robi.Dziwne to bardzo

Przodowy
@Brak nicka 26.08.2018 14:30

Za picie coca coli? Kto tego zabronił? Można ją kupić w automacie na terenie kopalni.

Hmmmm
@Przodowy 26.08.2018 20:13

Tylko że w automacie jest bez dodatku wody ognistej

Soprano
@Hmmmm 27.08.2018 12:25

Wody ognistej? Sprecyzuj przyjacielu o co dokładnie chodzi bardzo prosze :)

Hmmmmm
@Soprano 01.09.2018 13:32

Albo udajesz głupiego albo jesteś przyjacielem wody ognistej .Bo moim na pewno nie i nigdy nie będziesz.Widocznie na noc robisz i nie wiesz o co chodzi

Soprano
@Hmmmmm 01.09.2018 21:40

Zapytać już nie można? Pracowałem kiedyś na bobrku ale nie na rano...

Zostaw opinię o GZUG Gliwice - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GZUG Gliwice