Szanowni pracownicy firmy ``Haga``piszecie jak Wam jest ciezko w Hadze)))w takim razie zapraszam do tunissa w niemczech)))tu nauczycie sie pracowac))))a gdy wrocicie do Hagi,bedziecie kozy z nosa wydlubywac)))bo tak wolno idzie tasma.Ogladajac film jak tam pracujecie,to widze samych szybkosciowcow na trybce szynki)))a pani ktora obsluguje odblaniarke to chyba jest chora,lub jak domniemam zle sie czuje ze jedna reka pracuje a druga sie podpiera.Co do temperatur w jakich tam pracujecie,to powiem Wam szanowni pracownicy ze,tak musi byc,tak jest i bedzie)))bo gdybyscie pracowali w temperaturze 20 stopni to byloby Wam za goraco,i mieso tez by sie popsulo.Na koniec,zeby dobrze zarobic niestety,ale trzeba byc fachowcem w wybranej przez siebie dziedzinie,noi tonaz musi byc i kilogramy przezucone.Jak sa efekty pracy to i mamonka sie zgadza.Fakt lapki bola.Zastanowcie sie?co dla Was Pracownikow jest lepsze?wziac pieniadze za robote,czy za spedzone godziny w pracy.W kazdej wiekszej masarni czy to w niemczech czy w Polsce,sa juz tasmy.a jak tasma to i gazowac trzeba.Jest to zawod dla ludzi o silnej i twardej psychice,,bo niema czasu na sentymenty.i jest zegarmistrzowski,tzn precyzyjny,bo kazdy szef patrzy na uzyski procentowe.Np,rozcinajac szynke na poszczegolne miesnie-zle utniesz oberszale(gorna zrazowa)zo reszta jest przy ligawie(myszka)i z miesa kl 1,robi sie kl 2.To jest juz strata dla firmy.Bo szynke sprzedasz za 20pln a mieso kl 2 w kielbasie za 10pln.Jak kazdy normalny czlowiek,kady z Nas oszczedza,wiec niedziwcie sie ze czasem ktos sie zdenerwuje.Myslicie ze u szp Andrzeja S w swierklanach mielibyscie lepiej?tam tez jest tasma.Pamietajcie ludzie-pieniadz bierzcie za przezucone kilogramy,a nie za ilosc spedzonych w niej godzin.Moja rada dla Was-badzcie efektywni i wydajni,to i wiecej zarobicie)))w najgorszym razie bedziecie krocej pracowac za te same dudki,a wtedy i na godzine wyjdzie wiecej.I niezapominajcie o uzyskach procentowych,co w masarni jest rzecza normalna i naturalna)).Wiecej pieniedzy dla firmy-wiecej pieniedzy dla Was,kochani pracownicy.wiec przestancie biadolic i narzekac.Niech Wam majster pokaze jak trybuje sie szynke,lopatke,schab i karkowke,ps(nie tak jak na tym filmie)niemieckim sposobem i holenderskim zreszta tez)))jesli potrafi)))bo jak niepotrafi to zaden z niego majster))).Jest juz po swietach za chwile bedzie po nowym roku,w masarni pracy bedzie malo,i zaczniecie wypisywac i sie irytowac bo kogos zwolnili.Pamietajcie drodzy pracownicy,ze dobrego wydajnego i solidnego pracownika sie niezwania,chyba ze sam sie zwolni.Piszecie,obgadujecie,jakies tam kobiety,kierownikow od sprzedarzy i siebie nawzajem))tylko poco?szanujcie sie wzajemnie))zycze Wam wszystkiego dobrego,i zebyscie sie zaczeli wszyscy nawzajem do siebie usmiechac, bez wyjatku.Bedzie Wam latwiej lepiej i przyjemniej.Przeciez tak niewiele to kosztuje,w sumie to nic))a wszystkim bedzie zylo sie lepiej.A tak dusicie sie jak gulasz w sosie wlasnym,wraz z innymi.Pozdrawiam wszystkich bez wyjatku))Od Szefa przez kierownikow,masarczykow,po pracownikow utrzymujacych zaklad w czystosci(hccp)kazdy jest wazny))jesli kogos pominolem,to serdecznie przepraszam)))Zycze wszystkim wszystkiego dobrego w tym nadchodzacym 2015 roku.