Łączpol Sp.z o.o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 68 ocen.

Łączpol Sp.z o.o.
3 68 6 1

Opinie o Łączpol Sp.z o.o.

Stach

I ja muszę wtrącić swoje 10 groszy w związku z wpisem "Zenka" Również byłem zatrudniony w tej firmie na tych samych zasadach, tyle ze dwa lata i mam zgoła odmienne zdanie. W moim przypadku pracodawca doceniał mój wkład i zaangażowanie w prace i nie prawdziwym jest stwierdzenie, ze pracownicy z 10 letnim starzem zarabiają tyle samo co nowicjusze ( 1500- 1900 eur) na łapkę wpływało co miesiąc. Dzielenie pokoju, lodówki czy kuchni z współlokatorem nie było żadnym problemem. Praca fizyczna, to prawda, ale każdy podpisujac umowę wiedział na co się pisze a jak się pomyslalo choć trochę to można było sobie usprawnić prace i nie było "dźwigania i szarpania ciężkiej stali". Chętnie bym pracował tam dalej ale sytuacja rodzinna zmusiła mnie do powrotu do kraju. Pozdrawiam wszystkich.

Zenek
@Stach 26.10.2018 20:39

No zgadza się „Stach”, że jak się pomyśli to można usprawnić sobie pracę np. mniej brać na plecy, ale za to częściej i jeszcze szybciej, bo przecież metry muszą się zgadzać. A co do kasy no to WOW! BRAWO! Aż do 1900euro no to muszą być prawdziwi fachowcy:) prawie jak bardzo dobry spawacz w Niemczech:)

majster

@Zenek 25.10.2018 00:38 bardzo kwieciscie ale tez bardzo subiektynie opisales cala sytuacje, prawo nie pozwala zaplacic mniej niz ok 1200 euro miesiecznie i jezeli pracowales caly miesiac to tyle minimum musiales dostac, kwestia srodkow czystosci - papier - kolejne przeklamanie, to ze siegasz po niego a jego akurat nie ma to nie znaczy ze nie jest kupiony tylko ktos przed Toba go nie zawiesil a ty skupiony na sobie tego nie zakodowales cieszac sie ze wc jest wolny :) podstawowe wyposazenie typu lozko, szafa, stolik, lodowka, kuchnia, pralka itd... zabezpiecza firma a caly wystawkowy design to jest wena mieszkajacych pracownikow, czasem fantazje potrafia miec ulanska i przynosza przerozne gadzety :) trzymiesieczna przerwa po 2 latach - kolejna przeklamanie. mamy rynek pracownika ale coraz wiecej jest ludzi, ktorych hobby jest turystyka po roznych firmach, wyjazdy tylko po to zeby potem uzalac sie nad soba i obarczac caly swiat za swoje bardzo czesto lenistwo i roszczeniowe podejscie do swiata :) Zenek duzo szczescia w zyciu i znalezienia wymarzonej pracy a kazdego kto chce sie czegos nauczyc, zarobic, zobaczyc troche swiata zapraszam :)

Zenek
@majster 26.10.2018 17:28

Odniosę się „Majster” tylko do dwóch aspektów, bo reszta to mało istotne. Owszem najniższa w Niemczech jest 1200euro, ale dla pracujących na umowie niemieckiej, (czyli umowa o prace z pracodawcą niemieckim). W Łączpolu masz umowę jak już wspomniałem z polskim pracodawcą. Druga kwestia to przerwa po 2 latach pracy. Pracując na tak zwanym „ANEKSIE TRANSPORTOWYM” nie możesz przepracować ciągiem więcej niż 2lata. Zapraszam do wglądu w kodeks pracy. Pozdrawiam.

Zenek
@majster 26.10.2018 17:28

Przepraszam mój błąd miało być – Pracując na tak zwanym „ANEKSIE EKSPORTOWYM”

Zenek

Witam. W Łączpolu przepracowałem kilka miesięcy i muszę przyznać, że praca jest bardzo ciężka, a wynagrodzenie bardzo liche. Ogólnie jest to praca na akord gdzie całą brygadą wyrabiasz normy metrów. Więc trzeba pracować na bardzo szybkich obrotach! Większość pracowników firmy to młodzi mężczyźni w przedziale wiekowym 24-38 gdzie ich sprawność fizyczna z racji wieku jest doskonała toteż nie szczędzą swych sił i dźwigają, szarpią bardzo ciężką stal. Nie zważając na swoje stawy, kręgosłup… a zdrowie jest najważniejsze i wcześniej czy później wszystko wyjdzie. Zarobki bardzo nie adekwatne do wykonywanej pracy, ale może dla tego, że zakwaterowanie jest darmowe i ten jeden w miesiącu transport do polski. Ogólnie warunki mieszkaniowe raczej ok. pokój wyposażony w sprzęt w wystawek i dzielisz go na 2-3 osoby (osobiście wole 1 osobowe, bowiem cenie są prywatność) z dostępem w kuchni do lodówki, którą również musisz dzielić z kolegą. Kuchnia wyposażona w podstawowy sprzęt gospodarstwa domowego. Ale to, dlatego że pracownicy sami przytargali z wystawek albo przywieźli z domu. W łazience są nawet dwie pralki na odzież roboczą i prywatną. A pro po odzieży roboczej to owszem otrzymujesz od firmy, ale nie tak od razu musisz cierpliwie popracować we własnej, bowiem firma musi mieć czas by ją dla Ciebie zakupić. Środki czystości również firma zakupuje, ale bardzo często za mało i nie wystarcza i np.papier toaletowy musisz mieć w rezerwie. Wracając do wynagrodzenia to owszem zgodnie z umową za pierwszy miesiąc dostajesz pensje szkoleniową. W moim przypadku było to 900euro, ale drugi miesiąc to też był bardzo cienki, bo zaledwie 150euro więcej. Natomiast w trzecim i kolejnych miesiącach już trochę więcej, bo nawet 1200euro. Toteż sami oceńcie czy są to adekwatne wynagrodzenia za tak ciężką prace. Osobiście uważam, że nie. No, ale czego można żądać od firmy, która płaci doświadczonym pracownikom (a jest ich kilku) ze stażem 10 letnim po 1200-1300euro. A co do umowy o pracę to podpisujesz z Polską firmą (Łączpol) z aneksem na delegacje pracy w Niemczech. Pierwsza umowa na okres 3 miesięcy, a następna już trochę dłuższa, ale nie przepracujesz dłużej niż 2 lata, bowiem po dwóch latach musisz wrócić na trzy miesiące do polski (według prawa pracy w Niemczech). Umowę podpisujesz na dwie miejscowości, w których będziesz pracował toteż w każdej chwili mogą Cię przerzucić na kilka dni, tygodni, a nawet na stałe. Z przyczyn braku pracownika w danej miejscowości. Są tego plusy i minusy, bowiem w niektórych miejscowościach zarobki są nieco większe, ale pracuje się też na nocne zmiany. Ogólnie praca jest na dwie zmiany. Pierwsza zmiana od 6 do 14 z przerwą 20min., ale z hali i tak wychodzisz około 15 bo trzeba wysprzątać hale i umyć betoniarkę. Na drugą zmiana musisz być na hali o 16:30 i pracujesz do 00:30, a wychodzisz około 1:30. Oczywiście tak wygląda czas w martwym sezonie zimowym. Od wiosny pracuje się po 10h w tygodniu i 6h w sobotę. No cóż trochę się rozpisałem, ale chciałem wam naświetlić realia pracy w Łączpolu. Sami musicie zdecydować czy będziecie chcieli pracować w tej firmie. Ja doświadczyłem pracy w tej firmie i reasumując osobiście już drugi raz się u nich nie zatrudnię. Szkoda czasu i zdrowia.

none

(usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora) :) nie wierzyć w ich obietnice

Joanna
@none 11.10.2018 21:57

Jakie przedstawia się Twoje doświadczenie z Łączpol jako pracodawcą? Na tym forum powinny znajdować się tylko wartościowe i merytoryczne opinie o tej firmie, żeby były cennym źródłem informacji dla osób rozważających aplikowanie do tego miejsca.

Joanna

Rozumiem, jesteście niezadowoleni z pewnych aspektów pracy w Łączpol. Jednak to forum ma charakter publiczny i funkcjonuje w oparciu o regulamin, który powinniście przestrzegać. Wasze wpisy nie mogą być m.in. wulgarne i obraźliwe. Możecie zapoznać się z jego pozostałymi zapisami wchodząc w podany przeze mnie link: https://www.gowork.pl/regulamin

anonymous

blod tycych co wierzom w slowa i co oni obiecujom

jhhhgggdfsf

loczpol to (usunięte przez administratora) zero szacunku dla pracownika tylko metry sie liczom a gdzie wyplaty takie jak sie nalerzom metry to tylko premia dla maistra i kierownika a reszte to majom w (usunięte przez administratora) pozdrawiam

Iga

Słyszałem, że firma ma dobrą opinię jako pracodawcę.

Pracownik z ogłoszenia
@Iga 25.04.2018 10:26

Chyba u Józka i rodziny jego.

Joanna

@Benek, czy ze względu na osoby zaglądające na ten wątek, mógłbyś konkretnie przedstawić wszystkie plusy i minusy wynikające z Twojej współpracy z Łączpol? Każda Twoja uwaga będzie cennym źródłem informacji dla użytkowników planujących współpracę z tym pracodawcą.

Benek

Witam byłem pracownikiem tej firmy prawie rok są plusy i minusy kasa słaba była tylko tyle dobrze ze miałem spoko brygade ale majstry cwanaki i kierownictwo nieda się zarovic

Joanna

@Zuzia, szkoleniowe, czyli masz na myśli wynagrodzenie za przyuczanie się do obowiązków w Łączpol? Po Twoim wpisie widać, że znasz tego pracodawcę. Czy możesz przedstawić na tym forum swoją opinię dotyczącą Twojej współpracy z nim? Każda uwaga będzie istotna dla innych użytkowników rozważających aplikowanie do tej firmy.

anonymous

Pracowałem kilka miesięcy w tej firmę jako zbrojarz-betoniarz. Dojazd na miejsce i powrót do domu masz zapewniony przez firmę (niestety co 3 tyg przeważnie tylko na 3 dni )chyba że chcesz wrócić co weekend to paliwo płacisz w własnym zakresie. Pracowaliśmy po 9-10h pon-pt i sobota 6h praca dość ciężka .Wszystko zależy na jaki zakład się trafi w innych potrafią po 12h dziennie pracować. Zakwaterowanie na było ok przynajmniej w moim zakładzie bo jest ich kilka.Pokoje 2-4 osobowe ,ale mieszkanie dość duże(6 osób na 1 mieszkaniu) brak internetu. Za pierwszy miesiąc dostajesz wynagrodzenie na poziomie 850-900 euro tzn "szkoleniowe" . Dostałem jasno informacje że za pierwszy miesiąc tyle otrzymam.Za każdy przestój jak np maszyna się zepsuje a pracownik nie może przez to pracować to nie ma za to płacone i tu jest największą wada tej firmy. Pojechałeś zarobić a maszyny nie działają i czasami nie robiliśmy nic przez 3 dni czyli zero zarobku (praca na akord!)...Pozostałe miesiące dostajesz wynagrodzenie w zależności od przerobionej pracy przeważnie 1100-1200 euro.Pracodawca i tak zapłaci najmniej jak się da.

Zuzia
@anonymous 20.07.2018 09:24

Szkoleniowe 850-900 euro to i tak duzo a znam kogos co dostał 600 euro za miesiac pracy w tym 2 tygodnie szkoleniowego a drugie 2 tygodnie normalnej pracy.

Joanna

@obserwator,, czy jesteś pracownikiem Łączpol? Jeżeli tak, to zachęcam Cię do przedstawienia własnego zdania na tym forum dotyczącego tej firmy jako pracodawcy. Czy w ostatnim czasie wydarzyło się coś w tym miejscu, o czym warto byłoby porozmawiać z innymi użytkownikami? Proszę Cię o wypowiedź w tej kwestii.

Joanna

@Były pracownik - a czy nadgodziny, o których wspominasz, były dodatkowo płatne? Czy możesz jaśniej opisać, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o Łączpol Sp.z o.o.? Konkretne informacje będą najbardziej cenne.

Byly pracownik
@Joanna 11.09.2017 10:48

Przepracowane 191h i to jest cała wyplata czyli jakieś 4,6€ za h co jest niezgodne z niemieckim prawem ale prezez powie że nie przepracowales te tylko przebywales na terenie zakladu.

Pracownik
@Byly pracownik 11.09.2017 17:25

Czegos tutaj nie rozumiem "Byly pracowniku" mianowicie wspomniales we wpczesniejszym wpisie ze pracowales od poniedzialku do piatku po 12 godzin a w sobote 9 godz. to daje nam 69 godz tygodniowo a w miesiacu 276 godzin a nie 191 h. Poswieciles tyle swojego czasu oszustom a sam oszukujesz na forum- HIPOKRYTA w czystej postaci.

Byly pracownik
@Pracownik 13.09.2017 18:40

To byl niepełny miesiąc a dokładniej 3 tygodnie, co nie zmienia faktu, że płacenie takiej stawki jest niezgodne z niemieckim prawem pracy i okradaniem pracowników.

obserwator,
@Pracownik 13.09.2017 18:40

To wyliczenie wygląda na okres próbny... 40 h /tydzień + sobty po 6 h.

Marta

@Byly pracownik Robiłam rozeznanie m.in. o firmie Łączpol i dziwi mnie, że tak krytycznie oceniasz ich. Czy możesz jakoś uzasadnić swoją opinie? Oskarżanie byłego pracownika jest zawsze mało obiektywne i często spowodowane przez własne błędy i zaniechania!

obserwator,
@Marta 28.09.2017 09:29

A ty pracujesz w pijarze tej firmy?

Joanna

@anonymous, w jakich przypadkach Łączpol mógł nie wypłacać pracownikom całości pensji? Czy są one opisane w umowie, którą podpisałeś z pracodawcą przed rozpoczęciem pracy oficjalnie? Zachęcam Cię do wypowiedzi, ta kwestia zainteresuje innych użytkowników, poszukujących informacji o tej firmie przed podjęciem decyzji o ubieganie się o współpracę z nią.

Kamil

Skąd taka opinia, chyba nie z pracy bo zupełnie jak z księżyca!!

Zshfbzmksngndo

Firma krzak!

Administrator

Opinie poruszające kwestie związane z pracą w Łączpol Sp.z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

Grażyna

Jak się komuś nie chce pracować to musi narzekać?

as

Jeśli ktoś myślał o podjęciu w tej firmie pracy jako zbrojarz-betoniarz na kontrakcje w Niemczech to bym odradzał. Obiecują dużo ale obietnice są tylko obietnicami.

Boxser
@as 03.11.2010 13:49

Jest normalnie masakra przy podpisaniu umowy mówią co innego jedziesz na miejsce i jest masakra za miesiąc próbny dostałem 600€ to jest poprostu (usunięte przez administratora) uważajcie rodacy

Przyszły pracownik?????

Witam. Decyduje się na pracę w firmie. Chodzi o pracę na terenie Niemiec. Czytałem poprzednie opinie, ale jednak trzeba się samemu przekonać jak to naprawdę jest. Oferta pracy przewiduje darmowe mieszkanie i dojazdy do pracy, to kilkaset euro "do przodu", zostaje jedzenie, które można zabierać z Polski, a i zakupy nie powinny być jakoś specjalnie drogie. Oczywiście jak chodzi o ofertę, to informacja swoje, a realia swoje, ale to kwestia przeczytania kontraktu i podpisania go po upewnieniu się , że jest OK. To moje wstępne przemyślenia, czy ktoś coś napiszę? Ostatnio jak widzę cisza na forum.. Pozdr.

Natalia

Zastanawiająca jest ta cisza na forum? Czy jest tak dobrze?

Administrator

Jak wyglądają aktualności firmy Łączpol Sp.z o.o.? Może jakiś pracownik nam je przybliżyć.

Zbyszek

Łączpol ma opinię dobrego pracodawcy i pewnie praca jest dobra. Tak sobie tłumaczę cisze na forum. Warto starać się o pracę w firmie?

anonymous
@Zbyszek 17.12.2017 12:07

Nie

Andrzej

Co to za firma zaproponowali mi prace ale niewiem czy sie zdecyduje za duzo negatywnych opinii.

Lukas

Konkurencja czuwa i mocno inspiruje ludzi do pisania bzdur żeby tylko zdyskredytować firmę, zgadza się?

Byly pracownik
@Lukas 14.09.2017 11:09

Czyżby firma Łączpol obawiała się, że braknie naiwnych do pracy i nie będzie kogo okradać?

Person

Jaka jest przyczyna takiej ciszy na forum? Czyżby sytuacja w firmie Łączpol była taka dobra? Wbrew pozorom takie opinie pracowników są bardzo przydatne dla nowych chętnych do pracy. Czyli można firmę polecać!!

Były pracownik

Szkoda czasu i energii na oszustów. Na umowie 40h tygodniowo w praktyce 5 dni po 12h i 9h w sobotę. A wypłata po miesiącu 878€. Nie polecam.

Łukasz

Może mi ktoś podpowiedzieć, czy wyjazd z firmą za granicę jest w miarę opłacalny czy już lepiej jechać z jakąś agencją? Jak to w praktyce wyglada, na jak długo się wyjeżdża?

Zostaw opinię o Łączpol Sp.z o.o. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Łączpol Sp.z o.o.