METINOX

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 35 ocen.

METINOX
3 35

Opinie o METINOX

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METINOX

Tymon

Czy tak dobrze się wam pracuje, że nikt nie pisze na forum?

   
111

no bardzo spoko wrzuce chyba relacje Live na yt zebyscie zobaczyli co tam sie wyrabia

   
Zainteresowany

Taka cisza, czy to znaczy, że dobrze się pracuje?

   
Andrzej

Myślę, że konkurencja bardzo pilnie pracuje !!

   
111
@Andrzej 20.05.2018 10:24

jaka konkurencja ? idz sie przejdz jak to wyglada palanciku i wtedy sie wypowiadaj

   
111

Bylem tam dzisiaj jak ktos tam wogole trafi bo zero reklamy z zewnatrz a na drzwiach magazynowych mala tabliczka z napisem metinox .Co do tego co zastalem w srodku - moim zdaniem ukraince by tam nie chcialy pracowac i za 50 na godzine, (usunięte przez administratora) wszedzie dach przecieka , pasywalnia w odorze kwasu... Obiecano mi 12 na godzine i 3 mc na czarno potem umowe i podwyzke.... JAKA UMOWE TO JUZ NIE CHCIALEM ZAPYTAC

   
Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Gdynia.

   
Laura

Co słychać w firmie? Tak dobrze sie pracuje, że nie ma chętnych do pisania?

   
Lidia

@jorgi, w takim wypadku na pewno przydałoby się stanowisko METINOXU w tej kwestii bo tak jak pisałam sprawa nadaje się do PIPu, a może jeszcze ktoś miał podobną sytuację i też może ją tutaj opisać?

   
Lidia

@misiu rysiu i są w dzisiejszych czasach osoby, które decydują się jeszcze na prace na czarno? Większość pracowników zdaje sobie doskonale sprawę z praw pracowniczych i to aż dziwi, że (jeżeli jest to prawda) to sprawa nie została zgłoszona do PIPu. Jak to jest możliwe?

   
jorgi
@Lidia 13.09.2017 17:58

a jednak jest ( usunięte przez administratora ) mozliwe... to dziki kraj Dzikich Ludzi jest

   
Misiu rysiu

Potwierdzam. 3 miechy bez umowy, reszta zależy bo albo jest podwyżka albo jej nie ma wcale.

   
Lidia

Czy ktoś może potwierdzić kwestię umowy, o której pisze @jorgi? Jednak propozycja praca bez umowy to dość poważne oskarżenie, dlatego dobrze byłoby gdyby ktoś się do tego odniósł i potwierdził te wszystkie informacje.

   
jorgi

Bylem tam dzisiaj jak ktos tam wogole trafi bo zero reklamy z zewnatrz a na drzwiach magazynowych mala tabliczka z napisem metinox . Wyglada to na jakas pralnie pieniedzy albo cos takiego. Brygadzista mowi ze dzis i jutro nie ma szefa ale bedzie z nim rozmawial o zatrudnieniu (dziwne bo z kims rozmawialem jednak przez telefon - ok moze to nie on).. Po czym po 10 minutach oddzwania ze mam byc w poniedzialek w pracy. Co do tego co zastalem w srodku - moim zdaniem ukraince by tam nie chcialy pracowac i za 50 na godzine, syf wszedzie dach przecieka , pasywalnia w odorze kwasu... Brygadzista dziadek ponoc kawal z niego ku...rwy ciagle wrzaski i popedzanie pracownikow. Obiecano mi 12 na godzine i 3 mc na czarno potem umowe i podwyzke.... jaka umowe juz nie chcialem sie spytac. to tyle

   
Pogodynka
@jorgi 31.08.2017 18:58

31.08 nie padało. Żar tropików padał z dachu najwidoczniej :)

   
Lidia

@zdupydoryja czy te warunki pracy zostały zgłoszone kierownictwu, może uległy zmianie? jak to aktualnie się prezentuje? Takie informacje są niezwykle cenne dla osób szukających pracy w Gdyni i jej okolicach.

   
Nick

10 do 01 ZAROBKI : 7 , WARUNKI UMOWY O PRACĘ :1 , WARUNKI W FIRMIE :1 , KIEROWNICTWO :0 , SZEFOSTWO :8 , WARUNKI SANITARNE : 0 , USZKODZENIE ZDROWIA :10 , SYSTEM PRACY :7 firma jest wporzadku warunki w firmie już nie każdy sra w własne gniazdo każdy jest cwaniakiem nie ma zrzycia między pracownikami, najczęściej odejście z firmy kończy się dyscyplinarnie , nowy kierownik sz.p Jacek obiecuję złote góry nie konsultując wcześniej swych decyzji z właścicielami firmy człowiek nie powinien trafić na to stanowisko, kolejna barwna postać to pan o pseudo : "Dziadek " przerost formy nad treścią najstarszy pracownik 4lata dłużej nikt tam nie wytrzymuje to lgarz i cwaniak za nic ma ludzi nawet kierownika którym wycier sobie dupe, i kolejny miglanc na magazynie "bryvadzista" który pojęcia nie ma o co chodzi w firmie metinox , jeśli właściciele zmienili by cała kadre która teraz grzeje stołek ci oficjalni i ci nie to firma była by bardzo dobra alternatywna do zarabiania pieniędzy.

   
Johnyzarizony
@Nick 15.03.2017 20:04

Ze Ci sie to Mr Sur nie nudzi. Pozdrawiam. Ps. Mam chetnego na twoje auto.

   
zdupydoryja

Tragedia!!!! Zimno jak skurw..., dach przecieka na hali potrafi stać woda nawet pod maszynami które są podłączone do prądu!! To jest jakieś nieporozumienie. Wszędzie brud, syf, no i mała kasa i oczywiście połowa na czarno robi. Nie polecam.

   
despera

no dora, jeśli już jesteśmy w temacie premii to może się dowiem od was jakie to są mniej więcej chociaż stawki? nie ukrywam że wiem jaka jest podstawa u was wynagrodzenie ale tylko wysokość premii może mnie przekonać

   
niefrustrat

Premie są za dokładność ,solidność , zaangażowanie ,jakość , punktualoność co wiąże się z efektem końcowym czyli z ilością przerobionego materiału.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Uusssqadjaj

Od stopnia zaangażowania w twoja prace. Za nic nie robienie raczej podwyżki niemożesz otrzymać :). Do tego dochodzą premie uznaniowe. Czego chyba opisywać nie muszę :)

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
kulawychujzrurkąwodbycie
@Trw 07.09.2016 05:06

2500 zł buuuaaahahahaha chyba brutto to się zgodzę...

   
Jaca

Nie polecam tego pracodawcy. Płaci bardzo mizernie. W zakładzie panuje brud, dziw ze sanepid lub PIP tu jeszcze nie wparował. Brudna szatnia, rozwalone szafki, zasr.ana toaleta. Podsumowujac dno. Praca w uwlaczajacych warunkach za bardzo male stawki.

   
Ashkeczap
@samsiewłebwalnij 06.09.2016 13:54

Szef by sie podpisał jako Ashkeczap xD... Rutkowski z Ciebie nie będzie ;-)

   
KLEMENS

Warunki panujące w firmie Metinox są tragiczne. Co tu dużo pisać, duża rotacja ludzi świadczy tylko o tym że jest zle. Bardzo niskie zarobki i straszny wszech obecny brud i nieład. Pracownicy traktowani jak bydło. Ogólnie nie polecam. A co do konkretów 10 zł/h placą dno...

   
NIE FRUSTRAT

Ej ludziska ,nie umiecie regulować swoich emocji w inny sposób ,tylko wylewając kubeł pomyj na innych ?Przedstawcie jakeś konstruktywne argumenty za i przeciw ,a potem jeżeli zależy wam na pracy i zarobkach ,szukajcie kompromisu . Przeszkadza wam zaniedbany kibel ? czyja to wina? Szefa ? Nie , tylko i wyłącznie wasza . Odzież robocza-dostaję na każdą prośbę to również dotyczy butów i rękawiczek , nie wspomnę o polarach czy kalesonach na okres zimowy . Pensja-zawsze (ZAWSZE)na czas. Czasami nawet przed terminem . stawki godzinowe nienajgorsze . Atmosfera też zależy od ludzi,którzy wspólnie pracują .Rotacja ludzi-Tu się przychodzi pracować a nie do pracy . Kto tego nie rozumie to długo miejsca tam nie zagrzeje . Kamery-jednym przeszkadzają drugim ratują dupsko . Szef-jeszcze się taki nie narodził co by ,każdemu dogodził . Presja-100% piszących tu posty nie ma pojęcia co się działo za czasów marcina już nawet nie pamiętam jego nazwiska ,aha zaczynało się na H . Nie chcę tu nikogo oceniac ,bo nie mam do tego żadnych uprawnień , ani nie chcę być sam oceniany przez ludzi ,którzy mnie nie znają .Wszystkim sceptykom i nieudacznikom proponuję spojrzeć w lustro i pomyśleć co chce od życia . Wyżej wymienione opinie są wyłącznie moimi osobistymi opiniami. Nie miał wpływu na nie ani szef ani kierownik .Kto pracuje tu dłużej jak pół roku to się domyśli kto to pisał. Na tym kończe bo idę na piwo.

   
Ktoś

Przerobiłem tu kupę lat. Jedyne co mam to chore płuca, pylica i wrzody na dupie od tego syfiastego kibla. Na stare lata sie juz zwolnic nie moge bo gdzie mnie przyjma.w tym wieku. Tu jest dno...stanowczo wszystkim odradzam.

   
Koń
@Ktoś 17.08.2016 22:51

Andrzeju nie przesadzaj...

   
co słychac dzieciaku

Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych opini , wszystkie te opinie to bzdury wyssane z palca. Ciekawy jestem ilu piszacych tutaj zostalo zwolnionych za alkochol hehe , a jezeli chodzi o kredyty to ludzie jezeli ktos ma komornika badz jest w BIK-u(Biuro Informacji Kredytowej) to chyba jasne ze ma male szanse na dostanie kredytu. Pracujac w tej firmie okolo 2 lat nie mialem najmniejszego problemu z jakimkolwiek kredytem a mam ich troszq nie wiem czy wiecie ale istnieje cos takiego jak PROMESSA gdzie przy wiekszym kredycie na dluzszy okres czasu wymagana jest przez bank ja nie mialem zadnego problemu z takim zaswiadczeniem , a co Ukraincow to widocznie firma zatrudnia ich bo wielu Polakow potrafi tylko narzekac i obrabiac dupy za plecami i anonimowo , a co do szefa to rowny gosc jak mam jakiekolwiek problemy to zawsze ide do niego , i z tego co zauwazylem pomogl mi zawsze bez najmniejszego problemu a tych problemow bylo troszq i nie tylko zwiazane z praca i nie moge powiedziec na niego ani jednego zlego slowa .95% osob widzi tylko wlasne problemy , ale jestem ciekawy czy ktokolwiek zastanowil sie nad tym ile sam szef musi miec problemow prowadzac tak duza firme !!! padło pytanie czemu ludzie tam tak krotko pracuja powiem wam , bo z idiotami sie nie PIER...... a co do atmosfery tam to i moze było cisnienie jak pracował były kierownik teraz sam jakos nie zauwazylem tego , teraz jest wszystko w jak najlepszym porzadku oczywiscie jak jest wszystko zrobione jak nalezy i na czas , bo to chyba oczywiste jezeli ktos zalal pale i towar jest nie wydawany w termine to chyba oczywiste ze bedzie cisnienie . Wybaczcie mi co do działu rurek nie moge sie wypowiedziec bo nie pracuje na tym dziale ale z tego co wiem to pracownicy ktorzy tam pracuja to ani jeden nie narzeka na Tadzika wiec moim skromnym zdanie jest to tez jakis obłed ze tak na niego ludzie pisza :) Pozdrawiam

   
Wd40
@co słychac dzieciaku 17.08.2016 19:44

Alkochol...powiadasz

   
Thc

Pasywacja to dopiero dzial. Czlowiek sie tyle nawciaga tych chemikali ze nie pozyje za dlugo. W dodatku placa na bardzo bardzo mizernym poziomie

   
co słychac dzieciaku
@Thc 16.08.2016 22:45

jak sam nick wskazuje lepiej palic thc niz pracowac haha !!!! nie rozumiem tylko tego jezeli tam pracowales czy tez pracujesz , warunki pracy były Tobie przedstawione wiec jezeli Tobie nie odpowiadały to dlaczego sie zgodziłes ??? mysle ze odpowiedz kazdy zna to ten typ człowieka ktory potrafi tylko chlapac jezorem i nic wiecej !!!

   
Bobby

Traviczna pra a. Za male pie iadze w dodatku przy kwasach bardzo niebezpiecznych dla zdrowia robi sie bez masek bez odziezy ochronnej. Poza tym maja zwalniac starych pracownikow a na ich miejsce brac ukraincow za pol stawki.

   
Stary pracownik...

Czytając komentarze nie zgadzam sie z 3/4 z nich, widać odrazu ze piszą to pracownicy którzy zostali zwolnieni daawno temu i próbują popsuć opinie Firmy. Pracuje tam kilka lat i jakoś nie czuje sie traktowany jak "zwierzak" albo jakis niewolnik. Wyplata jest zawsze na czas, nigdy nie zdażyło sie żadne opóznienie, premie tez sa. Wiec powyższe opinie to poprostu "ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; pracownikow którzy juz tutaj nie pracują.

   
Xxx

Nie podniecajcie się tak pracą na rurach firma dla której je wyginacie też je sama produkuje i albo dział rurek będzie zlikwidowany albo produkcja będzie zmniejszona do minimum no i co za tym idzie zostaną tylko nieliczni albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co do warunków pracy i socjalu to poniżej wszelkich norm . Przydała by się jakaś inspekcja pracy może wtedy właściciel otworzy oczy że pracują tam ludzie a nie zwierzęta

   
Pracownik

Poprostu tutaj opinie piszą ludzie którzy sa bez perspektyw jakichkolwiek, pracują w tej firmie ale niemają jaj zeby powiedzieć szefowi co jest nie tak, taki poje.... Naród. Najlepiej wypowiadać sie anonimowo pisać bzdury z palca wyciągnięte. Pracuje juz tam chwile jakoś nie narzekam, z szefem idzie sie dogadać bezproblemowo, nawet z sprawami nie związanymi z praca. Walcie prosto do szefa bądź kierownika ze sprawami które trzeba zmienić. Pisząc tutaj bzdury nic sie nie zmieni w firmie..

   
GWE

Skoro ta firma jest taka cudowna to dlaczego ludzie w niej tak krótko wytrzymują. Najstarszy pracownik z tego co mi wiadomo pracuje trzy lata .Jest tam syf brud na każdym kroku kamery jawne i tajne .Ludzie pracują w ciężkich i szkodliwych warunkach ,mają obcinaną stawkę,a premie sporadycznie i niskie. Pracownicy są obciążani materiałowo w wielu przypadkach niesłusznie,a szef straszy wszystkich sądem . Te słodkie opinie o firmie pisze sam właściciel albo ktoś z jego rodziny.Warunki BHP nie przestrzegane sprzęt bez atestów i nie nadający się do bezpiecznej pracy .Piszcie prawdę o firmie a nie czepiajcie się kolegów !!!

   

Zostaw opinię o METINOX - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METINOX