akyualny pracownik08.10.2009 23:19
>rene - 2009-08-06 13:46:30
Ja pracowałam w różnych call center i naprawdę nie wiem kto wam każe pisać takie ochy i achy na temat opala a może wam płacą dodatkową prowizję. hahahahaha.
Nie a tak serio robiłam dla orange, ery, tp sa, i było [usunięte przez moderatora] fajnie.
Opal do stóp nie dorasta bazą, opiekunami, pseudo liderami którzy nic nie wiedzą.
Poza tym uważam iż nie powinno mieć miejsca że osoba przychodzi do pracy i nie ma co robić a tak jest w opalu.
W dodatku jak się prosi o baze to czeka się nie 5 min lecz ok 45 min.
Więc nie ściemniajcie.
Wy chyba nie wiecie co piszecie o prowizjach w innych firmach nie ma tak iż dopiero jak klient podpisze i odeśle umowe to zapłacą ci 35 lub 2 zł lecz za każdą aktywację średnia kwota prowizji za aktywację jednego produktu jest od 60 do 400 zł.
Więc bez ściemy OPAL to żenada.
I nie mam możliwości zarobienia więcej niż 1200 jak nie oszukają na umowach lub nie stwierdzą iż mimo twoich starań nie doszło do aktywacji bo kurier nie zdążył dojechać i klient się rozmyślił, lub oni nie mają tego co klient chce.
Obecnie moje dochody to 1800 netto z umowy o pracę plus prowizja.
Nie powiecie mi że OPAL też wam to gwarantuje.
Więc nie kompromitujcie się i nie piszcie bzdur więcej.
nie wiem o co Wam tak naprawdę chodzi..
Nie wiem też kiedy i na jakich warunkach tam pracowaliście, ale teraz.. rewelacja! jeśli robi się swoje etc. to nie ma powodów do narzekań..
Jeśli chodzi o bazę, są na bierząco wgrywane, nawet czasem połowa jest wywalana, bo nie zdąrzymy oddzwonić.. także kontakty wpadają ciągle.. do tego szeroka gama ofert-nie wiem jak było wcześniej, teraz jest każda oferta, więc klient ma wybór..
magazyn sprawnie pracuje, co jakiś czas dostawy.. ze sprzętem też problemów nie ma..
ZAROBKI.. moim zdaniem jest rewelacja, rzadko który student wyciągnie gdzie indziej 2600 netto.. a ja tyle właśnie tam mam +/-
jeśli nie wierzysz, daj maila.. wyślę Ci pasek..
naprawdę nie mam powodów do narzekań.. może się myle, może kiedyś było inaczej.. ale teraz jest łatwiej, starają się naprawdę.. wieczorem wysyłany raport sprzedaży z obecnego dnia + raporty z poprzednich.. do tego wgląd do obelixa, więc na bierząco jesteś z umowami.. K
KURIERZY.. no to fakt.. lipna strona, ale to tylko firma, która w [usunięte przez moderatora] ma czy klient będzie miał na czas, czy też nie, ale na bierząco możesz przez strone DPD sprawdzić, gdzie Twoja przesylka teraz jest :)
ja tam lubię tę pracę.. mili ludzie, fajan grupa.. częste szkolenia (więc wolne) etc..
jeśli chodzi o ORANGE.. to nie wiem gdzie pracujesz, że tyle masz, może w wytwórni soków pomarńczowych, bo jeśli chodzi o sieć ORANGE to proszę Cię.. 7,50 zł za godzinę.. a stawka prowizyjna.. pf :D 2,60 od ANZ.. to nawet na piwo nie zarobisz :)
nie no.. mi się podoba.. elastyczne godziny.. młody zespół.. a jeśli lider nie umie odpowedzieć na Twoje pytanie to poszukaj w necie, wtedy masz okazję pomyśleć i dosrać liderowi :)
pozdrawiam :)