PPHU BOWI

Janikowo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 132 ocen.

Opinie o PPHU BOWI

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU BOWI

GOŚĆ

i tak to tu wygląda Przychodzi pracownik do szefa i prosi o podwyżkę. Szef na to: - Podoba się wam praca u nas? - Tak, podoba. - To czemu mam płacić więcej za wasze przyjemności :):):):):)

blom

Ludzie nie wierzcie w nieustające głosy z każdej strony iż w firmie jest bardzo trudny okres. Budowaniem niepewności i ciągłego strachu jest bardzo łatwo kierować załogą i samą firmą . Takie metody są stare jak świat i wszędzie działają.

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

@Marekwidzę, że jeszcze do tej pory nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie. Czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to chętnie dowiem się więcej na temat procesu rekrutacyjnego do PPHU BOWI. Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne.

Marek

Witam.Zastanawiam się na pracę w tej firmie.Proszę powiedzieć ile można zarobić na rękę jako zwykły pracownik magazynowy z uprawnieniami na wózek widłowy.Dziękuje za informacje.

gość

Podobno firma współpracuje z Volkswagenem, Scania i MAN-em , czy to prawda ? Jakie elementy dla nich robicie ? Ile może zarobić u Was kierownik produkcji i jakie są jego obowiązki !

gość

Praca fajna i ciekawa lecz ludzie w tej firmie są dla siebie cichymi wrogami. Nigdy nie wiesz kto kiedy i gdzie narobi Tobie koło tyłka. Najgorsze są pseudo koleżanki, zwłaszcza te z biur. Fałszywe do granic możliwości. Nigdy nie spotkałam się z taką obłudą i zakłamaniem jak w tej firmie. Pracowałam i odradzam. Nawet nie ma szans aby raz dziennie w spokoju zjeść śniadanie które należy się człowiekowi jak psu zupa. Powodzenia i wytrwałości dla tych którzy walczą tam o przetrwanie każdego dnia - nadal tam pracują jeszcze co niektórzy fajni ludzie!

WYSTRZELONY MAGAZYNEK:)

Witaaaaam :D Na wstępie się ujawnię :p Tomek, no i oczywiście wózkowy NR.1 w tamtym czasie ahahah :D nie chce tu na Nikogo najeżdżać. powiem tak...nie interesowało mnie zbytnio co dzieje się na innych działach,dla mnie liczył się tylko dział przyjęć i wydawania towaru..no i oczywiście ludzie z którymi na codzień miałem głównie styczność:) (brakuje mi tych Mordeczek:P) Praca z Nimi była super. Mam na myśli VIP TEAM: PAWCIO (mam nadzieję,że nie leczysz sie na nerwice przeze mnie:D) AGNIESZKA BLONDi(Paweł doceń Jej prace godnie bo gdyby nie Ona zasypaliby Was tymi paczuszkami i przyklepali blachami:) PAN MAREK(mam nadzieję, że z "strychem" już masz poukładane relacje:) OKOOOO,Oddelegowany ale swój człowiek:P no i JA:D do tego Agnes KW, na którą nie zależnie od sytuacji ZAWSZE można było liczyć:) Jak ktoś umie rozmawiać z ludźmi i początkowe zarobki Mu na jakiś czas wystarczą to sobie poradzi i nie będzie rozmywał Innym myśli o podjęciu zatrudnienia w Bowi. Jedyne co musi się w firmie poprawić to stabilność zarobkowa firmy co za tym idzie,mniejsza rotacja i godziwe wynagrodzenie dla pracowników... Pozdrawiam całą Firme... "biurka", CNC,lakiernie( jeśli w ogóle ktoś tam pracuje ze "Staruchów" jeszcze:)) Laminaty, KJ, KW, całe hałaśliwe piętro i stronę sąsiednią.. Tłoczenie i Pury i Szefostwo:) Pozdrawiam i dziękuje za współprace Tomek

Agnieszka
użytkownik zarejestrowany

Jak przedstawia się PPHU BOWI w roku 2017? Czy od ubiegłego roku zaszły jakieś zmiany? Jak obecnie przedstawiają się warunki pracy, atmosfera? Czekamy na Wasze opinie.

Mirek
użytkownik zarejestrowany

No i wreszcie dowiadujemy się jakiejś informacji, widzę że całkiem ciekawej zresztą, moim zdaniem bardzo skuteczna forma @Andrzej, teraz na pewno będą chętni

Swir

Ja wzielem tylko raz na chora mamę a znam takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co stwierdzili że do innej roboty chodziłem i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak po całej firmie

+ -

to wszystko wyżej napisał roman piotrowicz desperat który został zwolniony z pracy bo był cienki jak blacha po puszce piwa i teraz się odgrywa ,to zwykły szczurek który nie ma godności, porostu wstyd ty mały gnojku i po takich wpisać widać kto jest kto .

młody
@+ - 18.02.2016, 17:09
to wszystko wyżej napisał roman piotrowicz desperat który został zwolniony z pracy bo był cienki jak blacha po puszce piwa i te...

cienki to byłeś ty lamusie

3XXX
@+ - 18.02.2016, 17:09
to wszystko wyżej napisał roman piotrowicz desperat który został zwolniony z pracy bo był cienki jak blacha po puszce piwa i te...

Najpierw Palancie pomyśl a później pisz nazwiskami ty niedorozwoju [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] twoje nazwisko jeszcze nie widnieje w opini ale napewno się pojawi więc życze powodzenia

paweł

firma bowi ma bardzo złą opinie i reputacje gdybym wiedział nigdy bym tam nie poszedł ale już mam swoje lata i muszę się przemęczyć zabierają premie którą dostajemy za to że pracownik coś zjebał masakra jakaś ale i tak nie są najgorsze .

kukiz
@paweł 07.02.2016, 23:13
firma bowi ma bardzo złą opinie i reputacje gdybym wiedział nigdy bym tam nie poszedł ale już mam swoje lata i muszę się przemę...

za to że pracownik coś zjebał premia to mi sie podoba

zemst

potrzebuje osób które pracowały w BOWI i pare dni po powrocie z L4zostały zwolnione

świr

Firma BOWI nie jest ciekawą firmą zatrudniają ludzi a jak weźmiesz 2tyg L4 bo ktoś z domu ci zachoruje to zaraz cię wypierdo.. miałem taka sytuacje 4dni po powrocie dostałem wypowiedzenie żal i nic więcej niema sensu mówić

alelipa
@świr 01.02.2016, 18:12
Firma BOWI nie jest ciekawą firmą zatrudniają ludzi a jak weźmiesz 2tyg L4 bo ktoś z domu ci zachoruje to zaraz cię wypierdo.....

no cóż zwyczajnie cie pod....li pupilku kierownika, myślałeś, że jak mu będziesz w d.. właził to nie musisz uważać co mówisz a tu masz, ale nie martw się podobny los czeka innych takich jak ty wazeliniarzy, pseudo aktywistów, przyjaciół kierowników czy to z lakierni czy cnc, więc nie martw się nie będziesz sam, głowa do góry

młot24

@bobo nie strzelaj z kapelusza... 4 tysiace w 4 miesiące to się zgodze Sam pracuje w owym zakładzie i tak jak mówi @znany rzeczywiście jest! A ty @amigo weź przestań bronić ten zakładzik gdzie pewnie grzejesz stołek i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja co potrafisz. Gdy do umowy wliczanych nadgodzin nie masz a tylko dostajesz pieniądze do ręki to co jak nie pod stołem. To jaka jest norma że 100% pracowników musi pracować w nadgodzinach bo inaczej do odstrzału??? A zarobki? w okolicach 1700 i róznica 100 w te albo w drógą. Takie są realia

bobo

slyszalem ze zarabiaja po 5 tys

mlody
@bobo 03.11.2015, 05:38
slyszalem ze zarabiaja po 5 tys

Jachu poszedł do Bowi do gołaszewa w końcu nastał ład i spokój jaK GO NIEMA

gostek
@bobo 03.11.2015, 05:38
slyszalem ze zarabiaja po 5 tys

tak - na dwa miesiące :-)

Ja

A Jasko jeszcze jest jako brygadzista czy juz na emeryturze???Nieciekawy facet,stary opierdalacz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amigo

co pod stołem??? chyba że ty coś dostajesz pod stołem matole porostu robić się nie chce i łażą na L4 a potem zdziwiony że wyleciał zresztą każdy kicha na swoją firmę tacy są Polacy srają we własne gniazda nawet gdyby zarabiali krocie ,a o złodziejach nie piszesz ????to może być, a jak właściciel za to kogoś wywali to mu late przypinacie.

Znany

Na stan obecny powiem tak. Pracuje tu już troche czasu i nie ma z czego być zadowolonym w tym zakładzie. Na początek każdy dostaje 1400-1600 zł po trzech miesiacach 1600-1800 zalezy ile na początku dostałeś i tak już zostaje. Za nadgodziny nie ma zadnych 50% i 100% tylko zwykłe nadgodziny np. 1700/168= 10 zł netto za godzine. Do tego wszystkie nadgodziny i ewentualne premie pod stołem. Jedynie co brygadziści maja 2200 co tez nie jest super wyczynem Gdy idziesz na L4 zostajesz zwolniony Takie są realia tej firmy

ja

panie właścicielu ratuj ten cyrk bo koniec może być bliski

WALEK

Praca po 9 godzin soboty pracujace obciecie czasu na papierosa Pseudo Brygardzisci Premia pod stolem Nadgodziny pod stolem Krotko mowiac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Amasfera ponizej kolan Kierownik Produkcji wszystko wie Gdzie szkodliwosc Gdzie lakiernia kompozyty Nie polecam Jedna wielka trucizna

ja

bowi potrzebuje ludzi do pracy takich co chcą pracować i wiedzą do czego służy młotek a nie beztalencia którzy tylko ciągle beczą że za mało zarabiają a w zamian nic nie potrafią tacy są nie potrzebni i niech od razu wypieprz...... do angoli.

kasia88
użytkownik zarejestrowany

cześć, jestem zainteresowana zatrudnieniem w tej firmie. słyszałam że mają w ofercie cięcie wodą, a mam w tym już jako takie doświadczenie i chcę się podszkolić. poza tym, słyszałam że mają ISO-EN 9001 i ISO-EN 14001 a to bardzo dobrze o nich świadczy. a ile się u nich na takim cięciu wodą zarabia obecnie?

Piotr

Panowie i panie. Jeżeli kiedykolwiek ktoś z was usłyszy w swoim kierunku wyzwiska i krzyki proszę jak najszybciej to nagrać na dyktafon lub kamerkę. Nie pozwólcie aby jakaś nie dopieszczona w domu pani darła na was swoja nie umytą "jape". Nie ma prawa ten kapeć na was krzyczeć. od razu polecam zakładać sprawę o mobbing. Nie istnieje coś takiego jak darmowa praca w soboty w celu szkolenia. Należą się za to pieniądze jak za normalny dzień pracy. W razie problemów służę pomocą. Jestem młodym prawnikiem i z przyjemnością zajmę się tą sprawą. Szczegóły na prv. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

Piotr
@Piotr 10.12.2014, 10:19
Panowie i panie. Jeżeli kiedykolwiek ktoś z was usłyszy w swoim kierunku wyzwiska i krzyki proszę jak najszybciej to nagrać n...

Dlaczego nikt nie pisze, że pracowało się 10 godzin a płacone było za 8.Liste podpisywało się od pon do piątku.Soboty niby się nie pracowało.Premia była obiecana 600 zł po trzech miesiącach.Nigdy do tego nie doszło bo po upływie trzech miesięcy,premię zlikwidowano.Nie dostałem nigdy ubrania roboczego.Zapierdol niesamowity,wciąż było mało.Kierownik idiota A jego brygadzista Danielek kapuś i zdrajcą.Napisał bym więcej ale nie mam ochoty.Cieszę się że namówiłem parę osób by odeszli.9 miesiecy pracy tam to najgorsze moje chwile.

R
@Piotr 30.07.2016, 15:08
Dlaczego nikt nie pisze, że pracowało się 10 godzin a płacone było za 8.Liste podpisywało się od pon do piątku.Soboty niby się...

Masz rację w bowi są kapusie i jest ich wielu na produkcji Gośka dz. Renata Darek i wiele więcej mógł bym wymienić osób które kapowaly żeby wejść w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i dostać premie

amigo

w firmie ogólny bałagan nikt nic nie wie w piątek możesz się dowiedzieć ze pracujesz w soboty ludzi mało, roboty dużo, wymagania duże, kasa lepiej nie pytać dużo lizusów jeden mądry kierownik pokazał im palec i poszedł w siną dal pozostał jeszcze jeden kieras co ma trochę oleju w głowie i dziwie się ze jeszcze tam siedzi lepiej szukać innej roboty

świrus

ta ochrona jest rozjebana zapomniałem telefonu i się cofnełem a ten (usunięte przez administratora)ochroniarz z tekstem co zajebałes będę musiał poinformować szefową o całym zajściu a nic przy mnie nie znalazł gość jest inny jakiś normalnie powiem tyle że jeździ astrą srebrną dla mnie to on nie ma równo pod sufitem bo oczernia ludzi pozdrowienia dla głęba z astry

xxx

Bylem, pogadalem w sprawie pracy i niestety sporo opini to prawda. Praca przez pierwszy miesiac za 1500 plus 4 soboty ( nieplatne ) w ramach szkolenia. Zastanawia mnie jak mozna kogos szkolic w soboty, gdy nie ma wszystkich pracownikow,a ruch pewnie tez spory. Po miesiacu 1600 + 2 soboty niby platne, praca na 3 zmiany, wiec jak ktos ma jakies inne stale zajecia w godzinach popoludniowych moze sie z nimi pozegnac. Wymagania spore ale niestety za tym nie ida pieniadze, a proponowanie na poczatek chocby przez miesiac 1500 to smiechu warte. Obietnic duzo jak to mozna zarobic nawet kilka tysiecy ale to wszystko w premiach, a co za tym idzie byc moze nie sa wliczane w zadne skladki itp. Zarobek taki mozliwy ale to po ok roku jak juz sie natyrasz, naznajdujesz Bog wie ilu klientow i ile towaru sprzedasz. Premia jak to premia w wielu firmach, raz jest raz moze nie byc,albo groszowa z tekstem... sory taki byl miesiac. Dla tych co cisnie ich brak kasy moga sprobowac, Ci co maja za co zyc lepiej poczekac i znalesc cos lepszego. Dla mnie osobiscie proponowanie pracy za takie pieniadze w prownaniu do wymagan to kpina. Innym zycze powodzenia:)

Maris

Powiem tak, ku przestrodze dla nowych pracowników. Jak masz słabe nerwy nie składaj tu papierów. Na początek dają Ci 1500-1600 netto. Pracuje się 6 dni w tygodniu, Soboty pracujesz gratis w ramach rzekomego szkolenia. Jest tu straszny mobing, jeb*ą Cie tu za nic. Kierownik, niejaka Paulina G. (siostrzenica Prezesa) to straszna prostaczka, rzuca "mięsem" do każdego, poniża ludzi w obecności nawet klientów, człowieka ma za nic.

Obserwator
@Maris 19.09.2014, 10:54
Powiem tak, ku przestrodze dla nowych pracowników. Jak masz słabe nerwy nie składaj tu papierów. Na początek dają Ci 1500-1600...

pracujesz w tej firmie?jeśli tak to chyba bardzo krótko jeśli nawet nie wiesz jak Paulina się nazywa napewno nie na G :-) i jaką pełni funkcje wypadałoby najpierw dobrze się poinformować i dopiero wtedy wypisywać te bzdury,siostrzenica prezesa a to dobre ha ha ha...........

zax
@Obserwator 23.09.2014, 20:00
pracujesz w tej firmie?jeśli tak to chyba bardzo krótko jeśli nawet nie wiesz jak Paulina się nazywa napewno nie na G :-) i jak...

Paulina kiedyś miała nazwisko na G. :) teraz na Ł :) więc zapewne Maris wie o kim pisze :)

były

Obyś jeszcze pracował po upływie roku!!!! mnie wy....bała po 7-miu latach... kilka dni przed podwyżką bez żadnych powodów.... Po czym przyjeto typa który wyleciał pół roku wcześniej za chlanie!!!! i gdzie tu ku....rwa logika!!!??? Wiem że bezrobocie zajebiste więc próbuj i powowodzenia życzę!!! POZDRO DLA "MAGAZYNKÓW-OBRÓKOWICZÓW I SZAFKAŻY A I DO {mojej bylej pani kierownik} ps. 1600 na początek to i tak dobrze.... he he!!!

obcy

Odradzam pracy w tej firmie.

były pracownik

Aaa skleroza...moja praca również była na trzy zmiany,czasami zdarzało się zostać z nocki na dniówkę.

były pracownik

haha no to nieźle. I jednocześnie żenada. Mój początek pracy,to było ....1000 zł netto. Potem walka o większą pensję i dojście do 1300 zaledwie, przy umiejętno,ściach obsłużenia niemalże wszystkich stanowisk w Bowi. Przestań narzekać. Ciesz się, że masz 1600 a nie tyle co ja. A co do pytania,po upływie roku,wywalczone 1100,potem po miesiącu 1300. Więc soeey ale smieszy mnie Twoja opinia.

Sokrates

Witam byłych i obecnych pracowników BOWI. Niedawno dostałem propozycje pracy w firmie BOWI. Rozmowa z Panią szefową zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, co do samej firmy, jak i jej stosunku do swoich pracowników. Zaproponowano mi na początek 1600 zł netto. To trochę śmieszne pieniądze jak na pracy na trzy zmiany, ale rozumiem tłumaczenie Pani szefowej, że na początek więcej nie mogą zaproponować. Ponieważ firma zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, mam pytanie: ile zarabia szeregowy pracownik z doświadczeniem? Na jakie wynagrodzenie netto mogę liczyć gdy po upływie pół roku/jednego roku?

zboczeniec od anala

Kocham Bowi to moje dzieciństwo każdy tam co pracuje jest jak brat pozdrowienia dla fizycznych.

bałagan

ja pracowałem, wypłaty w terminie (usunięte przez administratora)

Rys

Prawda jest taka,ze odbieralem premie na zeszyt w stolowce i pewnie jest tak dalej.Stracilem na tym,bo nie bylo doliczane do kartki z wyplaty i to jest przekret ktory nie powinien byc.Firme odradzam,tylko z braku laku i kit dobry!!!

Tak

Prawda jest taka,ze odbieralem premie na zeszyt w stolowce i pewnie jest tak dalej.Stracilem na tym,bo nie bylo doliczane do kartki z wyplaty i to jest przekret ktory nie powinien byc.Firme odradzam,tylko z braku laku i kit dobry!!!

pawel

nie jest żle idzie wytrzymac

Nick

Pracował i błagać o powrót nie będzie... Po pierwsze:! Przyjąłeś się na lakiernię a nie do butiku!,po drugie:!Kierownik niech gada sam do siebie!(a jaki to ma związek z wykonywaną przez Ciebie pracą?) po trzecie:! brygadzista? hmmmm...chyba po to obejmuje tę funkcję aby przejąć część obowiązków Kierownika!! A nawiązując do Twojego P.S. - JAKI ZESZYT? JAKA LISTA OBECNOŚCI?? No pierwsze słyszę! (usunięte przez administratora)

uczciwy

Hej Złożyłem cv idę na rozmowę nie wiem czego sie spodziewać poczytałem troszkę tych opinii i nie wiem co robić??????????? Może jakieś sugestie,podpowiedzi!!!! Opinie są straszne

zdenerwowany

sprawiedliwość Ty weż sobie poszukaj pracy np. przy kopaniu rowów..no tam to zarobisz nie 1400 ale 5000!!!! [usunięte przez administratora]!!! przecież nikt Ciebie nie trzyma w BOWI! spadaj!

nowy

jakies nowe opinie na temat firmy? cos sie zmienilo?

tttttt

Kompletny brak organizacj !!!!!

B. W

BOWI JEST JAK MEDIA MARKT- POWINNI TEGO ZABRONIĆ

Zosia

A jak się pracuje kobietom w biurze ? bo się zastanawiam ...

Magda

Nie wyleciałam tylko sama się zwolniłam i popełniłam głupotę swojego życia...no,ale życie Wam wszystkim pokaże,że to dobra firma:)poczekajcie!

ania kowalska

mój brat tam pracował kilkanascie lat temu P. Wojewoda i z tago co pamiętam to atmosfera była dobra bo nie raz za nim czekałam na stołówce jak skończy prace i pojade z nim do domu więc głupoty piszecie

zxc

Czy mógłby mi ktoś napisać czynw bowi praca jest zmianowa i czy w weekendy się pracuje?

ktoś z boku

smutne to wszystko co piszecie, ale wiem, że sporo w tym niestety prawdy o firmie BOWI. Nic się przez lata nie zmienia... ten sam bałagan i chaos. Aż nie chce mi się wierzyć, że nie było tam nikogo kto robił porządek? Pozdrawiam, jeden z odbiorców ;)

anonim

normalnie pytam! więc normalnie mi odpowiedz :-) czy to coś złego?

Zostaw opinię o PPHU BOWI - Janikowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU BOWI