PPHU BOWI

Janikowo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 133 ocen.

PPHU BOWI
3 133 6 1

Opinie o PPHU BOWI

Aga

APEL-jest coś , czego Polacy nie znoszą bardziej od pracy.... wigilia pracownicza. Ambitni ludzie z Bowi uszanujcie fakt że my tego nie chcemy i nie popieramy i nie potrzebujemy. Jeśli koniecznie czujecie potrzebę tej nieszczerej imprezy to zróbcie ją poza godzinami pracy dla chętnych. Wigilia w godzinach pracy jest z automatu zmuszaniem ludzi do udziału w niej. Nie ma nic gorszego od uśmiechów i uścisków dłoni od ludzi którzy na co dzień patrzą tylko jak innemu dowalić. Uszanujcie wolę tych dla których wigilia jest szczególnym dniem w roku i chcą ją spędzać wyłącznie w gronie rodziny i ludzi których szanują tak jak ten dzień. Nie zmuszajcie pracowników do uczestnictwa w pseudo wigilii w Bowi. Jestem przekonana iż poza godzinami pracy także będzie pełna załoga wierna i oddana.

Agnieszka
@Aga 08.11.2018 18:23

Myślę, że to raczej nie jest dobre miejsce na rozważania o takim charakterze. Z tym problemem po prostu powinnaś zwrócić się bezpośrednio do Dyrektora firmy PPHU BOWI. A czym dokładanie zajmujesz się w strukturach tego przedsiębiorstwa?

anonim

(usunięte przez administratora)

tubylec

Lepiej tego nie można było opisać. Ta firma niszczy ludziom wiarę we własne wartości. Brawo zmeczonajakinni.

lol

Trafnie opisane o Bowi. Jak tu trafiasz to słabo. Agnieszka nie mam pojęcia gdzie zdobywasz wiarę w te yntelygentne opisy ale każdy kto tu pracuje śmieje się z twojego ynteleygentnego sposobu pisania. To już nie działa. Ujawnij się i nie błaznuj więcej kolego lub koleżanko.

qwerty

Firma zaczela usuwac niewygodne czyli prawdziwe wpisy o sobie. Prawda sama sie obroni i takie posuniecia nic nie zmienia. Haos balagan nieudolne zarzadzanie to w maksymalnym skrocie opis firmy. Moze warto zaczac sluchac ludzi bo tak szybka odchodza.

Agnieszka
@qwerty 30.10.2018 20:37

Wpisy, które są usuwane przed administratora gowork.pl muszą w jakiś sposób naruszać regulamin serwisu. Możesz się z nim zapoznać: https://www.gowork.pl/regulamin A więc musisz mieć świadomość tego, iż nikt nie usuwa ich tu specjalnie. Jak długo i na jakim stanowisku byłeś zatrudniony w PPHU BOWI?

Agnieszka

@Święty Mikołaj Myślę, że niepotrzebnie posługujesz się w swoim poście ironią. Czy w PPHU BOWI aż tak źle wygląda ta kwestia? Z czego składały się zatem te paczki w ubiegłym roku? @Ala Trudno jest zrozumieć motywację Twojego komentarza. Masz coś nam do powiedzenia na temat wyżej wspomnianego pracodawcy? Jak według Ciebie przedstawiają się warunki zatrudnienia?

Agnieszka

@Florka To nie jest właściwy tok myślenia. Jestem tu bowiem po to, by udzielić Wam pomocy w zbieraniu rzetelnych informacji o firmie PPHU BOWI. Pracujesz tam i posiadasz jakąś wiedzę na temat tego pracodawcy? Czy oprócz pensji podstawowej można liczyć tam na jakieś premie i dodatki pozapłacowe? @Sexo Jeżeli piszesz to bez cienia ironii - cieszę się. Może wiesz coś o rekrutacji?

Ala
@Agnieszka 29.09.2018 12:17

Fałszywa ruda małpa z tej Agnieszki.

Święty Mikołaj

Drogie Szefostwo Boże Narodzenie za niecałe 3 miesiące. Czy w tym roku będą takie same ochłapy w prezencie świątecznym jak w ubiegłym? Bo moze juz warto odkładać co nie co na "gwiazdkowe"...

Sexo

Jestem dumny że mogę pracować w Bowi.

Agnieszka

@qwerty Uważasz zatem, że zmiana Dyrektora firmy PPHU BOWI była niekorzystna? Ale właściwie dlaczego? Myślę, że jak przytoczysz nam konkretne argumenty, to będzie nam łatwiej wyrobić sobie, chociaż cząstkowy, obraz tego pracodawcy. Wszystkim jednocześnie przypominam, że nieco odbiegacie od głównego tematu forum, czyli od wyrażania opinii o wyżej wspomnianym pracodawcy. Jeśli ktoś z Was posiada jakieś aktualne informacje z nim związane (kwestia atmosfery, zarobków, itp.), to bardzo proszę, żeby podzielił się nimi.

Florka
@Agnieszka 23.09.2018 18:51

Agnieszka Ty weź się za robotę, a nie głupoty wymyślisz.

Pracownik

Szefie powinien Pan wiedzieć, że pracownicy to NIE maszyny tylko ludzie ,którzy po godzinie 14-tej są zmęczeni i chcą iść do domu. Tam mamy rodziny. Ubolewanie nad tym że po godzinie 15-tej nikogo nie ma w pracy jest mocno nie na miejscu. Czasy wyzysku i zmuszanie do nadgodzin się skończyły. Gdy nas Pan zwolni poszukamy innej pracy. A płacenie za nadgodziny z jednej puli tej samej co premia to śmiech na sali. Liczyć umiem. Płaczecie ,że nie ma ludzi do pracy A ludzi zwalniacie za byle co. Ludzi doświadczonych . Gdy przyjdzie nowy pracownik z pół roku potrwa zanim tego się nauczy.A więźniami to raczej się nie dorobicie. Z całym szacunkiem proszę to przemyśleć.

katolik
@Pracownik 29.08.2018 20:04

Danka ogarnij się!!

Danka
@katolik 29.08.2018 20:48

Ode mnie WARA,,!!! To nie mój wpis. Jesteś perfidną kanalią wciągając w to mnie.

katolik
@Danka 30.08.2018 19:28

Uderz w stół, a nożyce się odezwą!

Naleśnik
@Danka 30.08.2018 19:28

Danka, w tym momencie sama strzeliłaś sobie w stopę.

qwerty

Dziwnie się robi po zmianie dyrektora na lepszych dyrektorów. Firma jak ryba psuje się od głowy. Szkoda.

nienasycony

koleżanki i koledzy czas wprowadzić starą zasadę która mówi jaka płaca taka praca

KuntaKinte
@nienasycony 28.08.2018 20:27

Kochani prawa uszlachetniania. Zakasać rękawy i do roboty :)

normalny
@KuntaKinte 29.08.2018 09:41

puknij się w czoło

polewaczka

Dawno tu mnie nie było. Ta biegająca z biura niech wie że tej jej bieganie jest tak żałosne że aż się płakać chce. Codziennie ludzie obserwują te jej przeloty metr nad ziemią między biurem a magazynem i mają niezłą polewkę. Czy ty kobieto myslisz że ktoś to doceni. NAIWNA DO BÓLU

Waldi
@polewaczka 27.05.2018 23:09

Biegaczaka jest seksi mogła być dostać :)

blemblem
@Waldi 18.08.2018 13:40

chyba że od ciebie bo ja kobiet nie bije

Bella
@polewaczka 27.05.2018 23:09

Biegaczka widocznie widziała ten komentarz i widać że stara się nie biegać ale i tak coś kiepsko jej to wychodzi.

oddanazaloga

ktos napisal ze szef dla fanu jezdzi szambiarka. dyrektorzy przed letnim urlopem firmy pokazali jak bardzo sa nieudolni i jak bardzo nie maja kompletnie swojego zdania oraz calkowicie nie potrafia go bronic. jak by nie patrzec jescze tylko do pelnego slepego oddania musicie opanowac szambiarke szefa. generalnie dziekuje drodzy dyrektorzy za wstawienie moim ludziom do tego stopnia ze obawiam sie iz straciliscie wszystko co bylo do stracenia w ich oczach. to z pewnoscia nie pomoze wam w przyszlych pracach. no ale wazne ze kurs na szambiarke przed wami. wszystkiego co najlepsze. aha mam jedno pytanie czy po opanowaniu szambiarki jestescie zainteresowani pracami gospodarczymi na prywatnych terenach szefostwa? trzeba tylko zlozyc odpowiedni wniosek.

beta
@oddanazaloga 22.07.2018 10:32

Fakt niestety. Obecni dyrektorzy kompletnie są uzależnieni od tego co usłyszą od szefostwa. Powiedziałabym nawet że są wyłącznie narzędziami w rękach szefowej i szefa. Zero własnej inicjatywy i polotu. Baaaa dla kasy wszystko! ale czy dyrektor nie powinien mieć coś do powiedzenia?

Pan Jan
@oddanazaloga 22.07.2018 10:32

na szczęście do prac gospodarczych nie potrzeba żadnego przygotowania zamiatać i kopać ogródek potrafi każdy nawet kierownik z BOWI

Kurczak

Podobno w firmie nastąpiły awanse.

Żaba
@Kurczak 11.08.2018 22:39

Jedni awansowali drudzy spadli na same dno.

Ja
@Kurczak 11.08.2018 22:39

rodzina awansowała... reszta z czasem pójdzie na bruk...

anonymous
@Kurczak 11.08.2018 22:39

Tak, z pracowników na więźniów z koziegłów [siedzą za za alimenty !!??15lat}

Kierownik
@anonymous 24.08.2018 21:46

Tego to nawet najstarsi górale nie wiedzą :)

jaś

czy nadal ulubionym zajęciem Szefowej jest przeprowadzanie kolejnej i kolejnej i kolejnej i kolejnej rozmowy kwalifikacyjnej po których smutnym wnioskiem jest to że kandydat się nie nadaje, albo za dużo oczekuje?

Ja
@jaś 20.02.2018 13:20

Moze chce porozmawiać z kimś YNTELYGENTNYM

Dale Carnegie

Krótko i na temat. Pracodawca Bowi jest w porządku. Jeśli myślisz o pracy w firmie Bowi to polecam. Ale musisz się liczyć z tym że atmosfera wśród pracowników nie jest za fajna, wszystko sztuczne udawane z jednej strony porozmawia z Tobą, a za chwilę pójdzie obgadać Cię z innym! Oczywiście nie wszyscy pracownicytacy tacy są!! Ale musisz mieć to na uwadze myśleć o pracy w firmie Bowi.

Dale Carnegie
@Dale Carnegie 13.07.2018 04:36

Smiech na sali na tym formu to praktycznie sami pracownicy Bowi! Po komentarzach namet wiem kto co pisał!

anonymous
@Dale Carnegie 13.07.2018 04:55

Liczysz na to że napisze szefostwo;-)))hahaha

jola
@Dale Carnegie 13.07.2018 04:55

na twoim miejscu nie koncentrowałabym się na tym kto co pisze tylko jak to rozwiązać ponieważ masz z tym problem i on będzie narastał

sympatyk

Dale Carnegie skąd Ty się urwałeś Szefostwo patrzy tylko jak im konto rośnie przerzuca kasę z Sp. na PPHU jeśli mały obrót to zabiera premię byle było co przetransferowć , a jak mało kasy to zwalniają pracowników i co Ty możesz wiedzieć o atmosferze w firmie , ogólne niezadowolenie.

magda

Jedno pytanie. Jak długo będziemy słuchać że w firmie nie ma pieniędzy i jest trudny okres. Odnoszę niestety wrażenie że ta śpiewka trwa i trwa i trwać będzie zawsze.

Dale Carnegie
@magda 06.06.2018 21:28

Do kogo to pytanie? Chyba jesteś na tyle inteligentna aby wiedzieć że Szef Tobie tu nie odpisze!

siepomaga

Kolezanki i koledzy nadeszly ciezkie czasy i trzeba ratowac sytuacje i firme wiec prosze do sekretarki przynosic w kazdej ilosci artykuly biurowe takie jak dlugopisy markery kartki do drukowania korektory itp. Kazdy z was ma w domu takie cuda wiec mam nadzieje ze nie zbiedniejecie i uratujecie firme.

Mira

Czy wiecie coś o nowych ofertach pracy w firmie?

sympatyk

Witam, może ktoś w końcu powie że opinie dotyczą BOWI Sp. z o.o. po fali krytyki firma zmieniła nazwę i tylko reszta bez zmian

Agnieszka

@magda, możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Czy wystąpiły jakieś problemy z wypłatą wynagrodzeń? Opowiedz proszę, jak wygląda obecna sytuacja. Czy jesteś zadowolona z atmosfery panującej w firmie? Jakie plusy i minusy zatrudnienia w tym miejscu zauważasz?

Agnieszka

Zachęcam was do opisania konkretów dotyczących pracy w PPHU Bowi, rzetelne informacje przydadzą się potencjalnym kandydatom. Co sądzicie o atmosferze? Czy w ostatnim czasie były prowadzone rekrutacje i przyjęto nowe osoby? Czy tacy pracownicy mają zapewnione szkolenie wdrażające do pracy?

bleeeeeeeee

bowi tragedia a zwlaszcza jedna pani tam pracujaca ktora niby ma nauczyc kogos kto przyjdzie na jej dzial i ocenia po paru dniach ze sie nie nadajesz bo boi sie ze ja ktos wygryze i bedzie lepszy od niej

Ktoś
@bleeeeeeeee 15.05.2018 08:47

Ewa-na świecie są ludzie odporni na wiedzę. I do nich właśnie należysz. Ciężko ich czegokolwiek nauczyć. A pomysł że mogłabyś kogokolwiek wygrysc jest nierealny. Zapomniałaś o tym że sama przyznalas się że ciężko i długo się uczysz

bleeeeeeeee
@Ktoś 24.05.2018 19:26

ktos slyszalam o tobie rozne rzeczy wiem jaka z ciebie zadziorna baba i nie tylko wiec zycze ci powodzenia wygryzaj nastepnych co przyjda

Sprawiedliwość
@bleeeeeeeee 26.05.2018 15:07

Tak się składa że znam tą Panią i muszę O niej napisać że jest bardzo miłą osobą. A na swojej robocie zna się bardzo dobrze. Raczej nie musi się bać o swoje. Nie przyjęli cię to wypisujesz takie głupoty . Jesteś po prostu złośliwa

Agnieszka

@bratniaduszauczciwego, niezależnie od tego, czy wpisy są pozytywne, czy negatywne, powinny być zgodne z regulaminem. Można jednak wyrazić swoje zdanie w sposób kulturalny. Forum jest po to, by znaleźć tu rzetelne informacje, nikt nie ma zamiaru ukrywać prawdy. Jeżeli możesz coś powiedzieć o pracy w tym miejscu, zachęcam Cię do pozostawienia komentarza. @bleeeeeeeee, czy Twoje niezadowolenie wynika jedynie z relacji z przełożonymi, czy dostrzegasz jakieś inne wady pracy u tego pracodawcy? Czy za okres wdrożeniowy jest wypłacane wynagrodzenie?

bratniaduszauczciwego

Agnieszka chyba podwyższone temperatury zaczynają źle działać na ciebie. Oczywiście że nie warto zachaczać o tą firmę. A usuwaj sobie wpisy. Prawdy nie wymarzesz.

Agnieszka

@Uczciwy, dlaczego uważasz, że nikomu nie ma prawa odpowiadać praca w tej firmie? To co dla jednej osoby jest minusem dla innej może być plusem, czyż nie? @nick, na naszym forum obowiązuje regulamin, na który wyraziłeś zgodę zamieszczając swój wpis. Zdecydowanie nie jest dozwolone zamieszczanie obraźliwych opinii w związku z czym Twój wpis został zgłoszony do administracji forum i może zostać usunięty. Zapoznaj się proszę z regulaminem Gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Czy zgadzacie się z zamieszczonymi opiniami? Zachęcam do dzielenia się swoimi uwagami na temat pracy w PPHU BOWI.

szambiarka

dziwna to firma z międzynarodowymi kontraktami, której właściciel "dla fanu" jeździ szambiarką... można mieć różne hobby, ale żeby dla przyjemności taplać się w...

ludek

Współczuję koleżance z biura która po kilkunastu latach oddania firmie została tak potraktowana. Niestety to potwierdza większość opini które mówią iż nie warto zapuszczać tu korzeni. Szkoda.

ja
@ludek 25.04.2018 20:54

oj nieprawda są tacy co korzenie głęboko zapuścili ( bazie koneksji rodzinno znajomościowych) i odnoszę wrażenie, że niewiele ich jest w stanie stąd ruszyć ale to nie są normalni ludzie z nimi się nie da się współpracować, tylko patrzeć jak podłożą ci nogę bo jesteś lepszy od nich(czytaj pracujesz lepiej)

fff

po tych wszystkich wpisać widać przekrój Polskiego ludu zakompleksiony ,mały, i komponujący jak komuś dopiec porostu jak tobie nie odpowiada ta firma to idź do innej nikt nie trzyma ciebie ,ani nie zmusza do pracy tutaj.Mądrale i pierdoły pieniądze pod stołem??? lepiej jedz do angoli i pracuj na zmywaku u turka ooooo i to będzie ok.szefostwo jest złe, kichać na to zrób swoje i idź do domu proste prawda a nie wypisuj głupot jeden z drugim fiuty macie ze małe czy co?? że trzeba pisać to g....no.pozdrawiam i polecam spacer przed snem .

Uczciwy
@fff 26.04.2018 21:46

Siema Kierowniku z Bowi. Przecież takie rzeczy jakie są tu opisane mogą mieć miejsce, oczywiście może je również pisać osoba która uważa że została w jakiś sposób skrzywdzona przez szefa, kierownika tej firmy i w ten sposób chce zaszkodzić. Zastanawiam się po co wtrąciłeś tekst o fujaracch przecież o to nikt nie pytał. Wydaje się że jesteś prostym człowiekiem słabo wykształconym a tekst o przyrodzeniu miał zaznaczyć twoje zdenerwowanie. Uwierz mi efekt był zupełnie odwrotny.

Uczciwy

Cześć. Ostatnio na płocie firmy BOWI pojawił się baner "Poszukujemy pracowników" Zamierzamy wysłać swoje cv . Czy ktoś może napisać jakie są aktualne warunki pracy, atmosfera, finanse czy jest dużo nadgodzin. Czy firma odprowadza wszelkie składki czy składki są odprowadzane od tego co zarobimy czy może od minimum. Czy poza wypłatą są inne gratyfikacje bony lub dodatkowe pieniądze na święta wakacje. Proszę o rzetelną informację.

zbowi
@Uczciwy 23.04.2018 18:10

skoro umiesz pisać to i czytać więc nie ładuj się tu bo zdrowie tylko stracisz człowieku

anonymous
@zbowi 23.04.2018 21:40

A cos konkretnie? 99% firm jest tu tak ocenianych.

anonymous
@anonymous 24.04.2018 11:11

zatrudnij się to się przekonasz skoro opinie tobie nie wystarczą

Uczciwy
@anonymous 25.04.2018 20:57

Z komentarzy wystawionych tylko w tym roku dowiedziałem się ze pracują więźniowie , ukraincy że wyrzucili jakiegoś dyrektora że pieniądze czytaj premie nie są ujęte w ogólnym rozliczeniu do urzędu skarbowego. Jednak w swoim zapytaniu poruszyłem inne kwestie. Jeśli nie chcesz się wypowiedzieć na zadane pytania to podaruj sobie tego typu komentarze. To co ktoś konkretnie opisze panującą w firmie sytuację?

Zostaw opinię o PPHU BOWI - Janikowo

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU BOWI