Zetha Media

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o Zetha Media

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zetha Media

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Marzena co masz na myśli? W jaki sposób oszukiwać można? Chcesz powiedzieć, że to przez te umowy angielskie w Zetha Media? Proszę uzasadnij swoje zdanie, żeby każdy mógł wiedzieć o co chodzi.

Marzena

srututu @UK, a wlasciwie @GB, Anno GB. Rezydencja podatkowa, mówi to coś? Oczywiście że mówi, ale naiwnych ludzi można oszukiwać.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@o i co wtedy? Jak Polak może się z niej rozliczyć w Polsce? Przecież pracuje dla Zetha Media w Polsce i tu musi się rozliczać z PITu. Nie interesowałam się nigdy takimi umowami, dlatego jak możesz to proszę wytłumacz nam to wszystko.

UK
@Natalia 22.09.2017, 11:06
@o i co wtedy? Jak Polak może się z niej rozliczyć w Polsce? Przecież pracuje dla Zetha Media w Polsce i tu musi się rozliczać...

Natalia, nie musisz się rozliczać w PL z takiej umowy. Rozliczasz się w UK. Wszystko to znajdziesz w ustawie o unikaniu podwójnego opodatkowania, o którym ostatnio nawet głośno się zrobiło.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Starucha co znaczy lewa brytyjska umowa? Co w niej jest nie tak? To umowa podobna do polskiego zlecenia? Nikt nie ma szans w Zetha Media na umowę o pracę? Wyjaśnisz te kwestie użytkownikom zainteresowanym pracą.

o
@Natalia 07.09.2017, 14:08
@Starucha co znaczy lewa brytyjska umowa? Co w niej jest nie tak? To umowa podobna do polskiego zlecenia? Nikt nie ma szans w Z...

Jest gorsza od polskiego zlecenia, bo jest po prostu w Polsce w takiej formule nielegalna.

Starucha

Jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyglada towarzystwo wzajemnej adoracji ludzi, którzy nie maja pojęcia o pracy dziennikarza to powinien aplikować do Zetha. Dodatkowo jeśli chcesz pracować na lewej 'brytyjskiej' umówie bez ZUS to tez idealnie trafiłeś.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zawodowiec

A czy był jakiś konkretny powód Twojego zwolnienia? A czy wiesz jak obecnie pracuje się w Zetha? Bo z tego co wiem to biuro mają w centrum Krakowa i syfu tam nie ma. Z Twojej wypowiedzi odczytuje jedynie jakąś prywatną złość i zawiść. Mało to profesjonalne.

Oss

Na rozmowie osoba rekrutującą mówi więcej niż kandydat. Na sile chce zareklamować prace u nich a pózniej sie okazuje ze nie dają umowy nawet. Dziwne wszystko.

Byłem

Byłem na rozmowie w zeszłym tygodniu. Osoba rekrutująca zrobiła na mnie dobre wrażenie. Projekt wydaje się ciekawy. Co do finansów, zobaczmy czy przyjmą moją ofertę. Czekam na odpowiedź. Pierwze wrażenie bardzo ok.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Po rozmowie Widzę, że byłaś na rozmowie w Zetha Media. Czy mogłabyś napisać dokładnie jak ona przebiegała? Jakie wrażenia odniosłaś po zakończonej rozmowie? Rozumiem, że ostatecznie nie przyjęłaś oferty pracy z powodu nie odpowiadających Ci warunków?

Po rozmowie

Jedyne dobre opinie wystawiane sa chyba przez 'szefowa' ktora ma problem ze znalezieniem pracowników. Ale niech to nie dziwi skoro daje marne pieniądze i brak umowy o prace. Dla kogoś kto chce pracować w mediach chyba najgorsza opcja w Krakowie. Jeśli ktoś ma duzo czasu to niech idzie na rozmowę zeby sie przekonać jaka to lipa

Nowy

Dbają o pracownika i dają duże pole do popisu. Kto się chce wykazać - polecam.

Olo

Marne pieniądze na lipnych umowach. Zero rozwoju firmy.

Mama

Polecam każdemu rodzicowi (lub temu kto ma kiedyś w planach nim zostać). Bardzo dobre warunki dla kobiet w ciąży. W Dniu rodziny, wszyscy mogli wyjść wcześniej, aby spędzić ten dzień w gronie najbliższych. W dzień dziecka planowana jest impreza dla wszystkich - tych z dziećmi i tych bez. Każdy rodzic doceni :)

Kamilson

Mają dużo fajnych projektów. Współpracowałem z nimi jako zewnętrzny podwykonawca. Bardzo sobie cenię zdobyte doświadczenie. Z takimi profesjonalistami aż miło mieć do czynienia.

Dorotka

Biuro w centrum Krakowa. Miła i przyjemna atmosfera. Warunki bardzo dobre. Polecam.

Pracownik (nie miesiąca)

Dużo pracy, wiele się dzieje. Jak to w mediach. Praca dla każdego kto nie boi się ciężko pracować i lubi być docenianym za swój indywidualizm i kreatywność. Polecam

Gruba stara blondyna

Wolałbym pracować w gazetce szkoleniej w podstawówce. Na stronie internetowej widać jakie to beznadziejne. Rekrutacja to jakieś dno, a osoba rekrutującą nie wie o co pytać.

Kandydatka
@Gruba stara blondyna 01.03.2017, 13:16
Wolałbym pracować w gazetce szkoleniej w podstawówce. Na stronie internetowej widać jakie to beznadziejne. Rekrutacja to jakieś...

Kiedy byłaś na rozmowie rekrutacyjnej? Ja całkiem niedawno i odniosłam zupełnie inne wrażenie. Pełen profesjonalizm a do tego bardzo przyjemna atmosfera. Polecam.

Zośka

Szkoda, ze póki co nie rekrutują :( Rozmawiałam z jednym z pracowników i bardzo sobie chwali.

Pracownik

Pracuje w Zetha dobre pół roku i jest mi tu bardzo dobrze. Polecam każdemu, kto chce spędzać w dnie z fajnym towarzystwem. Wszystko jest dobrze jeśli tylko lubisz robić to co robisz a nie szukasz wymówek.

Stara Ilona

To jest jakiś żart a nie wydawnictwo. Gazetki szkolne miewają lepszą jakość niż produkty Zetha. Nazywa się to redakcją, a praca polega na przepisywaniu tekstów.

Teue

Pracowałem kilka miesięcy temu w tej firmie - szybko zrezygnowałem bo warunki finansowe słabe, jakieś lewe umowy

Paweł

Byłem na rozmowie. Warunki całkiem w porządku. Miejsce bardzo fajne. Ludzie wydają się być zgrani. Czekam na ofertę. Mam nadzieję, że dostanę.

Zetha

Tam jest taki kolo , co dyrektorem był w Polska Presse , tam nie dawał żyć ludziom , i tutaj jest podobnie. Trzymajcie się z daleka.

Kasia

Czegoś tu nie rozumiem. Ogłoszenie widziałam. Wielkimi literami napisane, że nie oferują umów o pracę tylko kontrakt brytyjski. Jak sprawdziłam, firma jest zarejestrowana w Londynie, także jest to zrozumiałe. Piszecie, że nie ma ZUSu. Nie ma, i co z tego? Jest prywatna opieka i do tego każdy może sobie wyrobić kartę EHIC. Czemu więc psioczycie, że lewe umowy, że nie ma zusu... wszystko to jest opisane w ogłoszeniu - nie podoba się, nie aplikujcie, ale nie róbcie afery z niczego.

Nick
@Kasia 24.10.2016, 16:21
Czegoś tu nie rozumiem. Ogłoszenie widziałam. Wielkimi literami napisane, że nie oferują umów o pracę tylko kontrakt brytyjski....

Kasiu może dopiero jesteś na tuż po szkole i się nie orientujesz, ale chodzi o to, że firmy nawet te zarejestrowane w UK, które jednak zatrudniają pracownikow w PL (a ta praca jest w Krk) sa zobowiązane stosować sie do polskiego prawa pracy - powinny opłacać pracownikom ZUS, a Zetha wlasnie tego unika ograniczając swoje koszty i aby pracownicy pozniej nie mogli sie domagac swoich praw lub niewypłaconych zaleglosci. Pomijam juz fakt tego, ze w Zetha pracuje sie we wszystkie polskie swieta obowiazkowo. Warto isc na rozmowe do Zetha najlepiej od razu z przedstawicielem z ZUS, Urzedu Skarbowego i Państwowej Inspekcji Pracy. Jak najdalej od tej firmy!

werf
użytkownik zarejestrowany

o jakim oglsozeniu Wy tutaj piszecie czy może Account maanger prasa i interent? bo widze taka oferte

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Meff
@juz 03.10.2016, 23:08
Podstawa śmieszna. Prowizja tylko w dziale sprzedaży, gdzie aktualnie został jeden sprzedawca chyba, bo reszta uciekła normaln...

@juz. Pracujesz, pracowałeś w tej firmie? Pokaż mi firmy, w których , w działach handlowych na podstawie handlowiec ma między 2 - 3 tys zł na rękę? Skoro uważasz, że to śmieszne wynagrodzenie, to gratuluję poczucia humoru .... To chyba oczywiste, że prowizja jest tylko w dziale sprzedaży. Kto pracował w takich strukturach, to wie o czym mowa. Co do "normalnych pracowników" to bardzo proszę nie obrażaj ludzi, którzy rzetelnie pracują na swoje utrzymanie. Na temat ilości osób - zaktualizuj dane :) Umowa brytyjska ? Sama nazwa wskazuje, że skoro brytyjska, to w Polsce nie możesz mieć ZUSu - wolny wybór - nikt nie zmusza do pracy w tej firmie. Co do atmosfery - ludzie przychodzą tu do pracy - nie wiem czego oczekujesz? Idź zabawić się do dyskoteki... tam będziesz mieć rozrywkową atmosferę. Co możesz wiedzieć na temat firmy ze strony internetowej (której lektura i tak Cię zmyliła)..? Żal się robi jak czytam takie opinie.

juz
@Meff 04.10.2016, 09:46
@juz. Pracujesz, pracowałeś w tej firmie? Pokaż mi firmy, w których , w działach handlowych na podstawie handlowiec ma między 2...

Rozumiem obrońców, którzy się tu wypowiadają - na rozmowy nikt nie przychodzi to trzeba reperować opinie tutaj :) Pracowałem jakiś czas w redakcji, wiec wiem o czym mówię. Co do stawek to to 'na rekę' o czym piszesz na dziwnej umowie brytyjskiej po odliczeniu podatku na własną rękę + zapłaceniu sobie zus (bo firma tego nie robi) to faktycznie są śmieszne... Życzę powodzenia w szukaniu pracowników oraz ich opinie po tym jak już z Zetha uciekną :)

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

lol

To bardzo ciekawe, że po każdej negatywnej wypowiedzi wskakuje inny anonim, który co prawda tam nie pracuje, ale podkreśla, że najważniejsza jest w tej firmie stabilność zatrudnienia. A sądząc po wcześniejszych wpisach z tą stabilnością bywa różnie, a umowa tak naprawdę niczego nie gwarantuje.

Uciekać

Ludzie po kilku tygodniach max miesiącach uciekają gdzie pieprz rośnie kiedy orientują sie ze nie dostaną nigdy umowy o prace a stawki jakie sa tu proponowane sa niższe niż wszędzie ;) nie polecam! Poza tym pracuje sie tam z banda nieuków którym wydaje sie ze robią cos fajnego a prawda jest taka ze to szmatława gazetka dla roboli w uk ;D

Aplikant

Pieniądze słabe i do tego jakaś lewa umowa.

Rly

dobrze ze sa takie strony jak ta,czlowiek molby sie mocno naciac a tak to pelne przeswietlenie tematu, firma wyglada na szyta GRUBYMI nicmi i mocno cos tu smierdzi. podsumowujac, ludzie sie zwalniaja,ai teraz tez garstka z tego co na stronie widac pracuje i jesli to prawda z tymi umowami rejestrowanymi w Wlk Bryt to juz jakas farsa. kto by chcial tak pracowac? dobrze ze nie wyslalem swojego CV tylko czytam informacje ktore sa sieci. dobrze ze mamy wolnosc slowa i ze ludzie maja przyzwoitosc ostrzegac innych i mowic prawde.

zaza

jesli tu sie wypowiadaja byly pracownicy i odeszli ...to chyba z pozytkiem dla firmy. a firma widze, ze dziala. Hejt - specjalnosc polaczkow

Okejos
@zaza 26.07.2016, 12:39
jesli tu sie wypowiadaja byly pracownicy i odeszli ...to chyba z pozytkiem dla firmy. a firma widze, ze dziala. Hejt - specjaln...

Jeszcze działa ale pewnie juz nie długo bo kolejne osoby odchodzą. Generalnie w KFC lepiej płaca niż w Zetha redaktorom. ( usunięte przez administratora ). Jakie media takie wynagrodzenie - BARDZO SLABE

poszukujący

Firma jest niewiarygodna. W ich ogłoszeniach pojawia się informacja: 'UWAGA: nie oferujemy polskich umów o pracę' Może lepiej od razu napisać: 'U nas pracujesz NA CZARNO'

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

prawda

Możesz pracować na - umowie brytyjskiej - wymyślony twór, który nie daje Ci w PL nic - ani zusu ani świadczeń Jeśli się nie zgodzisz zaproponują ci umowę o dzieło lub poproszą o założenie działalności - pracę jednak będziesz wykonywał za śmieszną stawkę w wyznaczonym miejscu, w konkretnych godzinach i z zadaniami wiec powinna to być umowa o pracę. Państwowa Inspekcja Pracy miałaby tam dużo roboty.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Magda

@Ilona owszem przez długi czas było super dlatego i zespół był stały. Nadszedł jednak dzień, w którym została wprowadzona do firmy dyrektor zarządzając i nikt nie chciał z nią współpracować na zaoferowanych warunkach. Póki co żyjemy w wolnym kraju i każdy ma wybór. Dziwi mnie jednak fakt,że inteligentna osoba wystawia na pracuj.pl ogłoszenie, w którym oferuje zatrudnienie w oparciu o kontrakt brytyjski - niech przejrzy ogłoszenia i sprawdzi co oferują inni pracodawcy. W porównaniu z oferąa Zetha wszystko jest atrakcyjniejsze - nie dziwi więc fakt, że chętnych brak - ale powodzenia!!!

Magda

Dobromir wymień mi nazwiska osób, które wyleciały z zetha? pracowałam tam sześc lat i jedna osoba została zwolniona reszta sama odeszła nie mogąc patrzeć na niekompetencje niektórych osób i styl zarządzania prowadzący do destrukcji firmy. W każdej firmie są zadowoleni i niezadowoleni.Jeśli odpowiadają Wam warunki, które otrzymaliście pracujcie tam najdłużej jak się da, ale nie piszcie bzdur, że ludzie nie potrafili pracować i że migali sie od pracy.

Eko

Dokladnie, w takiej malej firmie widac kto nic nie umie, dlatego ludzie odchodza a nie wylatuja stamtad bo nie chca pracowac z nieprofesjonalnymi osobami.

dobromir

Mnie tu dobrze, bo umiem pracowac.widac od razu w tak malej firmie kto nic nie umie i probuje sie migac - takie osoby wylatuja. i dobrze.

anonim

(usunięte przez administratora)

zygi

zadnego dziecka nie bylo?!??! Kosmiczne to formum

ott

Byłam na rozmowie - dość dziwnej i w niekomfortowych warunkach (z niemowlakiem płaczącym w jednym pomieszczeniu). Oferta jaka później dostałam śmieszna -brak umowy o pracę i niskie wynagrodzenie bez ubezpieczenia...

Tar

Jestem byłym pracownikiem i potwierdzam ze jest tam słabo. Tak to działa jak niekompetentna osoba zarządza.

gosha

bylam na rozmowie i bylo bardzo spoko. dostalam oferte, ale mialam tez opcje pracy w rodzinnym miescie i nie wybralam zetha, ale jakby co - raz jeszcze zaaplikuje. pierdoly tu piszecie

ess

Po rozmowie mogę potwierdzić, że to co proponują jak na Kraków jest bardzo nieatrakcyjne. Niech każdy idzie i sam się przekona w jakich warunkach są przeprowadzane rozmowy.

Lala

Aplikuj. Szybko sie przekonasz jakie buble bedziesz musiał wpychać przez telefon

iks

chciałem aplikować na doradce ds. mediow, ale jak zobaczyłem liczbę błędów w nim roznych, to stwierdziłem że jak ogłoszenia nie umieli napisać porządnie to jak bedzie z resztą?

yupek

Atmosfera w firmie fatalna. Oferują kontrakt brytyjski czyli nie masz w Polsce żadnego ubezpieczenia. Niskie stawki. Nieprofesjonalna przełożona. Nie polecam.

Osek

No wlasnie szukają bo jest tak ze ludzie nie chca tam pracowac. Umowa brytyjska czyli chca żebyś udawał ze pracujesz z UK niestety za stawki polskie i to mega niskie

marek

Słabo płacą i mają słabe produkty. Jeden wielki bałagan i ciągła rotacja.

zenon

story skoro jest tak dobrze to dlaczego jest taka rotacja i ciagle szukaja nowych ludzi?

daro

Podczas telefonicznej rozmowy Pani dyrektor próbowała, nieudolnie sprzedać mi usługi ich zaprzyjaźnionej spółki. W tle słychać było płacz dziecka. Zaproponowano mi jako formę zatrudnienia kontrakt brytyjski, który nie gwarantuje w Polsce nic. Totalny brak profesjonalizmu.

olek

Firma nie oferuje same śmieciówki. Otrzymałem już ofertę, za którą podziękowałem. Paskudne zakurzone biuro. ( usunięte przez administratora )

kerni
@olek 15.01.2016, 20:25
Firma nie oferuje same śmieciówki. Otrzymałem już ofertę, za którą podziękowałem. Paskudne zakurzone biuro. ( usunięte prze...

tak osoba z ktora mialem rekrutacje takze zrobila na mnie takie wrazenie! A opcja kontraktu brytyjskiego takze niczego sobie...

yhm

Bardzo słabe miejsce jesli chodzi o atmosfere i stosunki panujace w firmie. osoby zarzadzajace wyjatkowo niekompetentne opowiadajace w kolko te same nadmuchane historie majace niewiele wspolnego z rzeczywistoscia, umowy dobre moze tylko dla studentow lub osob niezorientowanych ze wciska im sie kit.

Zostaw opinię o Zetha Media - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zetha Media