Volkswagen Poznan
3 61 6 1

Opinie o Volkswagen Poznan

,.,.,.,

Jest kolejna afera Volkswagena ciekaw jestem jak to wpłynie na 17 zmiane https://spidersweb.pl/autoblog/volkswagen-afera-2018-brak-homologacji/

Świezak

Drodzy koledzy, gdzie można zapoznać się z tym porozumieniem dotyczącym pracy w soboty.?

Szymon

Zastanawiam się nad aplikacją na staż w dziale ochrony środowiska. Jakieś opinie odnośnie charakteru pracy, zarobków, ilości godzin itp? Warto dla człowieka świeżo po studiach ?

Agaa

Ile jest na start na montażu?

Spawacz

Moje sugestie dla Volkswagen Poznan: Pracuje tutaj już 12 lat i dopiero teraz może bedzie umowa na stałe a mam grupe 3 b Gdzie tu jest sprawiedliwość Ludzie same układy sie liczą

Jarociniak
@Spawacz 12.11.2018 18:32

Strasznie współczuję. Miałem kiedyś kolegę co poszedł zawodowo do wojska. Pracował tam 18 lat. Ci co z nim wstępowali byli już kapitanami i majorami a on wciąż sierżantem. Zawsze pomijany w awansach i nagrodach. Był bardzo sfrustrowanym człowiekiem.

Załoga VW Poznań

Szykuje się 18 zmianowy system pracy w pszyszłym roku. Nie dopuścimy do tego!!!

buba
@Załoga VW Poznań 19.09.2018 20:19

jak dadzą więcej kasy to dla mnie ok! w Bratysławie maja 20 zmian i 1300 EURO podstawy. Jeśli do tego bedzie 100% w weeekendy to wchdozę w to.

Ktos
@Załoga VW Poznań 19.09.2018 20:19

Co wy macie do powiedzenia nic weszly 17 to i wejda 18 i polecicie na zawolanie z potkulonymi ogonami

Jar
@buba 19.09.2018 22:47

Kup sobie namiot i zamieszkaj obok zakladu jak tak sie cieszysz ze 18 beda widac ze za pieniadze oddasz wszystko nawet wlasna rodzine oby oczy nie otwarly sie za pozno bo pieniadz nie wszystko

tra la la
@buba 19.09.2018 22:47

takich jak Ty beduinów ta firma potrzebuje zdjecia rodziny bedziesz nosił przy sobie jedynie co sie dorobisz do garba o ile juz nie masz

Asia
@tra la la 21.09.2018 19:22

Jezeli ta rodzine jeszcze ma bo widac ze pieniadze i praca mu oczy przyslonily

Wedrownik
@buba 19.09.2018 22:47

Taka... Mają ale 1300 brutto. A weekendy przy 20 zmianach nie ma nadgodzin.

Pracownik vwp
@buba 19.09.2018 22:47

Człowieku tu się zarabia po 1000/1600EURO ALE (usunięte przez administratora) BRUTTO

maciej

Witam, jakie warunki trzeba spełnić, żeby zacząć pracę w vw? czy trzeba mieć świadectwo ze szkoły średniej? chciałem tam iść, ale znajomy mi mówił że robią problemy z zatrudnieniem bezpośrednio jak nie ma swiadectwa

Czarne koty...

Liczy się tylko rodzina, jeśli nie masz taty, mamy, brata, siostry, wuja, cioci OE, to zawsze będziesz popychadłem i czarną owcą. Jeśli jesteś bystry to najpierw wyrobisz plecy rodzinnie OE, a jak się zoriętujesz to będzie już za późno. Jeśli Twoja inteligencja przerośnie intiligencje Twojego przełożonego, to już po tobie. Trudny do udowodnienia mobing jest wszechobecny. OE przechodzą odpowiednie szkolenia w tym temacie i pocichu zbierają na Ciebie haka, tak na wszelki wypadek jakbyś się wysypał. NIE POLECAM.

Czarne koty...
@Czarne koty... 18.10.2018 22:34

A najgorsi są wetrani. Dobrze im tak, że vwp ich doceniło na 25 lat pracy. Brawo Wy...

Kuba
@Czarne koty... 18.10.2018 22:34

Dokladnie tak mnie zwolnili bo mowilem prawde..

Artur

Witam, czy to prawda, że na utrzymaniu ruchu zarobki około 7k już do ręki? Znajomy tak sie chwali i myśle czy warto aplikować.

Andrzej w
@Artur 14.10.2018 21:27

hahaha..nie. koło 4

Bella_

Na jakim dziale zatrudniają kobiety ?

luka

Witam Duzo ludzi tutaj pyta o zarobki: za ile,po jakim czasie podwyzka itd.W VWP każdy pracownik jest zaszeregowany do jakies grupy.Obecnie jest 12 grup podstawowych,które dzielą się na cztery podgrupy(A,B,C,G).Czyli w skrócie 48 pracowników może mieć różną podstawę pensji.To jaką grupę dostanie się na początek zależy od indywidualnych negocjacji podczas rozmowy kwalifikacyjnej.Awanse to też sprawa indywidualna,jedni czekają rok inni trzy a jeszcze inni 10 lat. Co do podstawy na każdej grupie wszystko jest napisane na stronie solidarności vw.Również jakie dodatki i premie każdemu przysługują.Wystarczy sprawdzić i policzyć sobie ile dostaniesz i zastanowić się czy warto czy nie.

Kandydat

Witam. Myślę o złożeniu podania o pracę do vw września, lecz czytając te opinie to sie trochę wacham. Mam prace 3700zł brutto, na rękę wychodzi 2500zł netto, na dwie zmiany, weekendy wolne, praca po 8h na wózku widlowym, bardziej nudno niż ciężko i pracuje w tej firmie 12lat. Czy ktoś mógł by mi powiedzieć czy warto zamienić te prace na VW ? Czy stawkę podstawowa można negocjować ? Bo jak rozmawiam z ludźmi to na start każdy ma inną. I umowa jest przez pośrednika a czy po jakimś czasie przechodzi na vw bez pośrednika?

bugi
@Kandydat 16.07.2018 10:15

Ja bym zmienił po 12 latach w vw miałbyś brutto ponad 5. Tam przynajmiej podwyżki masz gwarantowanoe wraz z przeszerowagniem.

PifPaf
@bugi 18.07.2018 13:57

A jest możliwość przejścia z działu montaż na spawalnie? I do kogo miałbym się zgłosić? Chcę pracować ale czuję że bluesa nie złapie na montażu.

Arek
@Kandydat 16.07.2018 10:15

Nie myśl tylko składaj !!!! proces rekrutacyjny wraz z badaniami trwa tak długo że będziesz myślał jak zaproponują Ci podpisanie umowy ...

PifPaf
@Arek 20.07.2018 19:23

A wiesz czy można zmienić dział jak już pierwsze dni robisz na montażu?

Jack
@bugi 18.07.2018 13:57

Podwyżki masz gwarantowane co 5 lat, i tak jeszcze nie wiesz czy dostaniesz. Jeżeli dobrze w (usunięte przez administratora) wchodzisz Mistrzowi do dostaniesz nawet co roku.

anonin
@Jack 02.08.2018 19:50

dlaczego kazdemu nalezy sie podwyzka od majstra

Vwdgy
@Kandydat 16.07.2018 10:15

Daruj sobie, po pierwsze na dzień dobry tyrasz na 3 zmiany, w systemie z kosmosu czyli rano-nocka-popołudniowa, nocki zaczynasz w niedzielę, sobota rano i sobota popołudniówka... Jednym słowem jestem non stop w robocie. Ciągle namawiają na nadgodziny po 12h... podwyżki masz gwarantowane do 3lat, do grupy 3g, czyli ok 4.600 brutto, a później to wszystko zależy jak głęboko wchodzisz. Praca jest w brew pozorom ciężka i monotonna, do tego system zmianowy, brak dłuższych przerw, brak weekendu. Przykład, zaczynasz w poniedziałek 6 rano i ciagniesz 6dni do soboty, w sobotę kończysz o 14, w międzyczasie byłeś na dwóch, trzech 12 nadgodzinyowych, do 18 bądź na 2 w nocy do 14, wracasz w sobotę po 14 do domu zajechany i już szykujesz się na nockę w niedzielę, dobrze że na 22 bo jak na 18 to lepiej nie wychodzić z łóżka... I tak jedziesz znów 6 noce , i nadgodziny na 18 lub do 9 rano... Wracasz sobie w sobotę rano do domu, myślę sobie w końcu weekend... Ale nie, budzę się o 18, mam weekend super, mam całą wolna niedzielę i kilka godzin poniedziałku. Lecimy dalej 6 popołudniówek, w międzyczasie z dwa razy na 18, raz do 2 lub 3 w nocy, super w końcu się udało mam weekend, tzn. kilka godzin niedzieli bo w poniedziałek już na rano idę i znów do soboty i znów nadgodziny... Uwierzcie mi , po 4 latach mam już dość, zaczynałem od 3g i nadal mam 3g, średnio na rękę 3500 do 4000 z nadgodzinami. Dojeżdżam 35km, tracę sporo czasu na dojazd, na paliwo min 400zl, szukam innej pracy na miejscu. Jestem zajechany jak bura (usunięte przez administratora) nie mam siły na nic, nie mam siły iść z.dziecmi na spacer... Bo po prostu nie mam kiedy, nie mam siły. SZCZERZE ODRADZAM TEN (usunięte przez administratora)!

gano
@Vwdgy 27.08.2018 11:01

ja zaczynałem od 1G i teraz mam 4G czyli 5tysi brutto. Weekendy mam 4 na 5 wolnych. Wedlug ciebie włażę głęboko. Ok, ale od podbijania karty i narzekania jeszcze nikt nie dostał. Robota nie jest lekka tragedii jednak nie ma. Tyle powiem

byly pracownik
@gano 04.09.2018 19:28

odradzam pracy w vw poznan jak by bylo tak super to by w radiu nie szukali ludzi.brak wolnego,mobing,a karjero robi sie tam nie pracom a znajomosciami i wlazeniem w D

Stas
@Kandydat 16.07.2018 10:15

Zostan tam gdzie pracujesz wiesz na czym stoisz wiesz co masz masz czas dla rodziny wolne weekendy kasa normalna nie pakuj sie w to (usunięte przez administratora) bo bedziesz zalowal

hugo
@Stas 16.09.2018 22:13

a ja bym zmienił

okisin
@Stas 16.09.2018 22:13

ja zmieniłem rok temu. jest to PRACA MARZEŃ mimo to nie żałuje zmiany

Montaz
@bugi 18.07.2018 13:57

Jakie gwarantowane człowieku robie 14 lat a podwyzki nie widziałem 8 i co tu jest gwarantowane

Montaz
@Vwdgy 27.08.2018 11:01

Brawo brawo brawo podpisuje sie pod tym 14 lat pracy 8 bez podwyzki bo nie wchodzę ledwo juz ciągnie

Pracownik spawalni
@PifPaf 19.07.2018 17:23

Ja bym chciał przejść z spawalni na montaż więc chyba mozna by pogadać z majstrem o wymianie. Jeśli dalej zaintetesowany odezwij się schotch125@gmail.com.

Marcin

A jak wygląda praca w święta na utrzymaniu ruchu? Głównie chodzi o Wigilię, Boże Narodzenie itd.

seb

pracuje od 3 miechow na wrzesni na montazu kasa na podstawie styka dodatki nawet spoko nadgodziny platne robota nie latwa ale ujdzie wczesniej nawet nie mialem czegos takiego jak dodatki czy platne nadgodz. ekipa tez ok

PRACOWNIK ZE 24 LETNIM STAŻEM

VW POZNAŃ -ZERO WOLNEGO CZASU,ZMUSZANIE DO NADGODZIN W NIEDZIELĘ.(usunięte przez administratora)

Ziomex
@PRACOWNIK ZE 24 LETNIM STAŻEM 16.09.2018 23:16

Przynajmiej płatnych

Iwo
@Ziomex 17.09.2018 11:50

Potwierdzam to i zero szacunku dla pracownikow szczegolnie ze strony majstrow kierownikow ale o to chodzi zeby ludze ziali do siebie nienawiscia bo wtedy lepsza wydajnosc

pracownik z 24 stażem
@Ziomex 17.09.2018 11:50

Aco za darmo chciałbyś tyrać?

Gość

Szukam dwóch osób na dojazdy na 1 zmianę okolice Klecka-gniezna. (usunięte przez administratora)

Robin
@Gość 30.08.2018 23:27

Witam do którego zakładu chcesz dojechać i którą zmianę od kiedy?

Robin
@Gość 30.08.2018 23:27

podaj numer tel

Anonim

AUTOMATYK w VW POZNAŃ - nie polecam. Ciągle wymuszanie nadgodzin. Kadra zarządzająca na utrzymaniu ruchu, która nie ma wiedzy teoretycznej ani praktycznej odnośnie zagadnień technicznych. Generalnie osoba na tym stanowisku ma naprawdę do czynienia mało z jakąkolwiek automatyką przemysłową. Jeśli jesteś młody i ambitny do tego chcesz się czegoś nauczyć to ta praca nie jest dla Ciebie. Moim zdaniem na tym stanowisku można tylko się niestety cofnąć w rozwoju zawodowym. Zakład płaci za fachowe szkolenia jednak trzeba pamiętać, ze wracasz z szkolenia i niestety nie ma gdzie utrwalić otrzymanej tam wiedzy. Wypłaty oczywiście są na czas i wynagrodzenie na pierwszy rzut oka wydaję się atrakcyjne. Opisałem tutaj pracę na dziale Lakierni, nie wiem co się dzieje na montażu i spawalni aczkolwiek podejrzewam, że dużej różnicy pewnie nie ma. Według mnie praca dobra na dociągniecie do emerytury, ponieważ oprócz poświęcania własnego czasu w weekendy nie trzeba tam się przemęczać fizycznie ani umysłowo. Pozdrawiam

A-tyk
@Anonim 26.07.2017 23:18

Anonim 2017-07-26 23:18 Anonim Nie pie**ol tylko weź się za robotę a nie tylko filoozofowanie w głowie i wypisywanie maili !

anonymous
@Anonim 26.07.2017 23:18

zgadzam się majster UR zero wiedzy technicznej a i z kulturą osobistą nie za bardzo. Praca dla ludzi przed emeryturą, dla młodych ambitnych to cofanie się w rozwoju

geronymous
@anonymous 07.03.2018 14:17

a ja myślę, że właśnie dla młodych

daras
@Anonim 26.07.2017 23:18

Prawda chciałem się zatrudnić ale tam nie będę sie rozwijał a szkolenia to nie wszystko to co praktyka

korki
@daras 06.04.2018 09:34

A właśnie masz nie tylko szkolenia praktyki to jest aż za dużo

A
@korki 08.04.2018 12:22

Praktyki w czym? Twardym resecie?

aliben
@Anonim 26.07.2017 23:18

na montażu jest spoko

byly pracownik
@anonymous 07.03.2018 14:17

jak 90 % maistrow i liderow.karjera przez donoszenie i lizanie D

Maniek
@byly pracownik 13.09.2018 22:21

Teraz majstrowie i liderzy w Wrzesni z kantyny kradna no widac jaka maja klase

43

ile zarabiają mniej więcej stażyści inżynierowie

Byly pracownik

Kiedys pracowalem w vw i wrocilbym gdyby nie tak mala kasa 6 lat temu na stanowisko lakiernika bylo do reki 3500zl netto na start z wszystkimi dodatkami a teraz wszystkie dzialy za 2300 to normalna osoba zdrowo myslaca noe pojdzie tam pracowac na 17 zmian tyle to w poznaniu ludzie dostaja na jedna zmiane plus premie

jusko
@Byly pracownik 23.06.2018 16:54

2300 podstawy premia miesięczna brak kar l4 i wypadkow jakies 200 stowy 17 zmian i dodatek zmianowy 1,5 stowy tez co miesiac a teraz co rok premia wakacyjna 100 proc podstawy czyli trzynastka przed urlopem świąteczne 40 proc podstawy + 30 proc za ocene moza 70 proc podstawy przed swietami praca na3 zmiany w soboty na 2

anonymous
@Byly pracownik 23.06.2018 16:54

6 lat temu to byl dobry zaklad pracy a teraz wszystko sie pozmienialo jak wprowadzili 17 zmian to ludzi brak nikt nie chce pracowac

anonin
@anonymous 06.08.2018 11:17

tak masz racje wszystko sie pozmienialo 6 lat temu to byl zaklad kazdy chetnie przychodzil lub przyjezdzal do pracy teraz zwiazki solidarnosci z przewodniczacym panem olbrysem zadza zakladem a pracownicy nie maja nic do powiedzenia pracownicy zrobcie cos z tymi zwiazkami

Ktoś

Czy na lakiernie i montaż badają widzenie przestrzenne?

Mati

Witam, szukam osób z którymi mógłbym się zabierać do VW Września (Strzałkowo) Zaczyna 10.09.18 na 14

Ciekawy

Jak wyglądają zarobki na start zgrzewacza?

laki
@Ciekawy 31.08.2018 14:29

3254

Ciekawy
@laki 02.09.2018 16:57

Na rękę?

Misiek
@Ciekawy 03.09.2018 08:26

To jest brutto,czyli 2366 netto za tak ciężką pracę,nie jest łatwo jak by się wydawało.

Ciekawy
@Misiek 03.09.2018 14:07

Jakieś premie do tego dochodzą ? Czy 2366 na miesiąc i koniec ?

anonymous
@Ciekawy 03.09.2018 15:40

Tak brak l4,nadgodziny o ile są,dodatek zmianowy,i nocki,zaczynam 3 tydzień więc nie jestem w stanie dokładnie napisać jak to będzie w rzeczywistości

Ciekawy
@anonymous 03.09.2018 17:28

Idzie wyjść ponad 3 z jakąś normalną ilością nadgodzin, czy trzeba zamieszkać w robicie ?

anonymous
@Ciekawy 03.09.2018 18:52

Zobaczymy za miesiąc o ile wytrwam do tego czasu.

Ciekawy
@anonymous 03.09.2018 20:14

Okej, a jak to jest z tymi sobotami. One są obowiązkowe? Czy normalnie pon-pt a sobota nadgodziny ?

anonymous
@Ciekawy 03.09.2018 20:23

Narazie soboty wolne są jeśli chodzi o Wrześnię,od dzisiaj wprowadzili 3 zmianę tj.nocki.

Dani

Witam potrzebuję 1osobę do auta z Jarocina i okolic od 3września 1zmiana (rano) start biedronka rondo tel. 6 6 2 9 7 1 8 2 1

Karolina

@Franek, czy chcesz dać do zrozumienia, że na co dzień w volkswagen poznan panuje rutyna? Co rozumiesz przez sformułowanie "jak coś się dzieje"? Jakie sytuacje masz na myśli? Poza tym proszę Cię o opisanie swojego doświadczenia z tym pracodawcą. Polecasz zatrudnienie w tej firmie?

Miastowy
@Karolina 22.05.2018 22:03

To moze ja odpowiem za kolege Franka: Otóż tyle co my zarabiamy w VWP, powinni zarabiać ludzie w handlu/na lżejszej produkcji. Pracownika VWP za tę pracę powinno stać na mieszkanie w rozsądnym kredycie i nowe auto co kilka lat - tak jak ludzi na analogicznych stanowiskach w niemczech, anglii czy we francji.

dżaro
@Miastowy 31.05.2018 08:51

Szczerze na początku mam bardzo mało. Lecz ci z nas co pracują powyżej 8-10 lat w vw mają na rękę więcej niż nie jeden z magisterem albo doktorem. Nie jeden co jest urzędnikiem czy policjatem. Oczywiście ze można więcej i powinno tam być. Trzeba jednak patrzyć jaka jest prawda z zarobkami w Polsce

anonymous
@dżaro 02.06.2018 17:50

vv poznan byl dobrym prcodawca ale 15lat temu gdzie bylo 15 zmian a teraz zaklad schodzi na psy

Maniek
@dżaro 02.06.2018 17:50

Mało. Więcej. Lepiej. Gorzej. Dlaczego nikt konkretnie nie pisze ile?

aliben
@anonymous 06.08.2018 11:22

na psy na chyba sam schodzisz, pracuje na montażu i jest nawet ok jak na zakład produkcyjny ZAROBKI - NA POCZATEK 2400 do łapy PLUS: dodatek za zmianę i kasa za nadgodziny premia za niechodzie na L4 i brak kar 3000 MOŻESZ WYCIAGNAC Jednorazowo nadgodziny raz w roku premia swiateczna urlopowe

alek
@aliben 15.08.2018 22:27

racja

jaka prawda
@dżaro 02.06.2018 17:50

A tak konkretnie w jakim przedziale zarobkowym, bo to co piszesz to jak masło maślane.

EFE

Witam. Proszę żeby ktoś napisał ile sie zarabia na start na montażu i jak wyglądają dalsze podwyżki. Plotki chodzą naprawdę różne-nawet 5-6 tyś na rękę w co jakoś ciężko uwierzyć!!

Marek
@EFE 10.08.2018 14:56

Po kiku latach pewnie dojdziesz do takiego wynagrodzenia ... Na początek 2700 netto

anonin
@EFE 10.08.2018 14:56

ma start masz 2600 do reki przy 17 zmianach

ŁUKASZ2244

A jestem z Gniezna

ŁUKASZ2244

Witam mam pytanie- szukam trasportu do pracy na pierwszą zmianę do Wrześni na jutrzejszy dzień, pozdrawiam 696477203

Kk

Witam poszukuje dojazd z Kostrzyna Wlkp do Vw Września, zmiana 3.

Kk
@Kk 21.08.2018 17:43

Nr.tel 725441495

Marek

Śrem - Antoninek Zmiana pierwsza Potrzebne dwie osoby tel. 667 404 879

Anonim

Ludzie po co tam pracujecie ,parkingi pełne jak się przejechać,a innej roboty masa

Zostaw opinię o Volkswagen Poznan - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen Poznan