volkswagen poznan

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 54 ocen.

volkswagen poznan
3 54

Opinie o volkswagen poznan

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie volkswagen poznan

Karolina

@Byly pracownik, Twój komentarz daje do zrozumienia, że z wyjątkiem obecnie proponowanego wynagrodzenia przez volkswagen poznan, pozostałe aspekty zatrudnienia oceniasz pozytywnie. Za co najbardziej ceniłeś współpracę z tym pracodawcą? Twoja wypowiedź zainteresuje osoby aktualnie pracujące w tej firmie.

   
Byly pracownik

Kiedys pracowalem w vw i wrocilbym gdyby nie tak mala kasa 6 lat temu na stanowisko lakiernika bylo do reki 3500zl netto na start z wszystkimi dodatkami a teraz wszystkie dzialy za 2300 to normalna osoba zdrowo myslaca noe pojdzie tam pracowac na 17 zmian tyle to w poznaniu ludzie dostaja na jedna zmiane plus premie

   
jusko
@Byly pracownik 23.06.2018 16:54

2300 podstawy premia miesięczna brak kar l4 i wypadkow jakies 200 stowy 17 zmian i dodatek zmianowy 1,5 stowy tez co miesiac a teraz co rok premia wakacyjna 100 proc podstawy czyli trzynastka przed urlopem świąteczne 40 proc podstawy + 30 proc za ocene moza 70 proc podstawy przed swietami praca na3 zmiany w soboty na 2

   
Marcin

Witam, szukam wolnego miejsca w aucie na dojazd do VW września. Druga zmiana. Kontakt 788 835 872.

   
Zygmunt

Może mi ktoś wyjaśnić z kąd tam tyle negatywnych opini o pracy w VW WRZEŚNIA?https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,4450

   
janek
@Zygmunt 16.06.2018 10:39

hejt się wszędzie wylewa nikomu nic nie pasuje narzekać każdy może

   
Karolina

@Jack, napisałeś, że ta premia podobno ma być po roku współpracy. To znaczy, że nie jest to informacja potwierdzona oficjalnie przez volkswagen poznan? Może w takim razie powinieneś w tej kwestii porozmawiać bezpośrednio z przełożonymi lub działem kadr i zamieścić tę informację na forum. Będzie ona ważna również dla innych użytkowników.

   
Tomek
@Tomek 16.06.2018 08:38

Przepraszam Panowie i Panie ;-)

   
anonymous

Witam, szukam wolnego miejsca w aucie na dojazd do vw wrzesnia z Jarocina lub okolic. Pierwsza zmiana. Kontakt 788 835 872

   
Jack

Co z premią wakacyjną...?bo podobno dopiero po roku pracy..?

   
dżaro
@Jack 08.06.2018 22:01

Nie po roku pracy tylko proporcjonalnie ci nalicza. Podziel sobie podstawie na 12 i sumujesz tyle ile pracowałeś.

   
Karolina

@tomek, rozumiem, że nie zgadzasz się z tym porównaniem dotyczącym wynagrodzenia w volkswagen poznan. Może w takim razie przedstawisz własną opinię na temat warunków zatrudnienia jakie pracodawca proponuje przyszłym pracownikom na rozmowie kwalifikacyjnej. Czy jesteś zadowolony z warunku finansowego? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

   
Franek

Jak coś się dzieje to przynajmniej fajnie sie pracuje!!!

   
$
@Franek 22.05.2018 10:58

Zgadza się 2200zl do reki co to za pieniądze soboty popołudniu w pracy to u prywaciarza na jedną zmianę ewentualnie sobota rano więcej się wyciągnie. Vw z roku na rok staje się mało atrakcyjnym pracodawca. I tak jeszcze na koniec te pseudo 1 tys.podwyzki to śmiech jest są mniejsze wypłaty niż byly rok wcześniej

   
Karolina

@Franek, czy chcesz dać do zrozumienia, że na co dzień w volkswagen poznan panuje rutyna? Co rozumiesz przez sformułowanie "jak coś się dzieje"? Jakie sytuacje masz na myśli? Poza tym proszę Cię o opisanie swojego doświadczenia z tym pracodawcą. Polecasz zatrudnienie w tej firmie?

   
dżaro
@Miastowy 31.05.2018 08:51

Szczerze na początku mam bardzo mało. Lecz ci z nas co pracują powyżej 8-10 lat w vw mają na rękę więcej niż nie jeden z magisterem albo doktorem. Nie jeden co jest urzędnikiem czy policjatem. Oczywiście ze można więcej i powinno tam być. Trzeba jednak patrzyć jaka jest prawda z zarobkami w Polsce

   
Szymon89

Mam do was pytanie dzwonili do mnie z centrum rekrutacyjnego z Kostrzyn i zaprosili na rozmowę i moje pytanie jest takie czy wszystkich wybiorą czy tylko jedną osobę i czy testy są trudne

   
Miastowy
@manner 23.05.2018 16:02

Podobno teraz czeka sie ok. tygodnia i biora wszystkich z lapanki. Jak na pytanie czy juro bedzie swiecic slonce odpowiesz nie albo nie wiem to cie nie przyjmą.

   
nowy

kiedy rusza trzecia zmiana we Wrześni

   
Miastowy
@anonin 29.05.2018 17:44

Pytac solidarnosc o 17 zmiane to tak jakby pytać putina o demokracje w rosji :) oni to klepneli i jeszcze twierdza ze pytali sie i konsultowali to z pracownikami bezposredniej produkcji na linkach :)

   
nowy pracownik

witam mam pytanie ile dostaje zgrzewacz na start

   
vwman
@nowy pracownik 29.05.2018 15:21

2300 gola wyplata + dodatek zmianowy + dodatek zdrowotny = 2500/2600

   
Luzik74

Witam ile dostaje na rękę nowo przyjęty? Kolega mowi ,że w biedręce na kasie lepiej płacą

   
anonymous
@alfred 29.05.2018 12:11

Dzięki

   
@@

Jak to jest ze liderzy nie dosyc ze nic nie robia i my z linki ludzie pracujemy na ich dobre wypłaty to jak któregoś nie ma a u mnie jest trzech to sobie ziomka przydupnika na zastepstwo biora ktoś zna odpowiedz? Bo u mnie to jest nie pojetne

   
anonin
@@@ 19.05.2018 07:00

to dlaczego tak jest ze glupi pracownik pracuje na pensje lidera skoro on jest tez pracownikiem

   
Haziu

Ile można dostać na początek w Kontroli Jakosci w VW Września?

   
Hmm

Ile wychodzi sie na poczatku na montazu? Czy warto sprobowac czy jest raczej młyn i zapier...al. ..nie chodzi o to ze mi sie pracowac nie chce ale nie chcialbym latac miedzy stanowiskami jak pies gonic sie z czasem. Czy moze robisz swoje masz czas tyle i tyle i jest to norma ktora na spokojnie idzie wykonac? Podwyzki sa dopiero po przejsciu na vw czy moze w czasie okresu trwania umow przez posrednika

   
ufsaufsa
@Hmm 18.05.2018 14:32

Jest ciśnienie, jak wszędzie, ale takie do przyjęcia. W agencji jak robisz to masz takie same warunki jak inni co mają umowy bezpośrednio z vw. Pierwsa podwyżka już po kwartale jest możliwa.

   
anonymous

Witam ktoś jutro wybiera sie na szkolenia do Wrześni 4miejsca wolne z Jarocina.

   
Bimba

Komorniki- magazyn pracuje ktoś tam, jakieś opinie można prosić, jaka atmosfera, jakie wynagrodzenie.Chodzi o pracę z skanerem na magazynie.

   
Dawi96

Witam młodszy planista w organizacji pilotażowej jakie wymagania ?, ilu godziny tryb pracy ?i jakie zarobki

   
pazdzioch

dostałem się do wrześni pierwsze dni robią wrażenie na razie dużo rzeczy jest ok jak będzie dalej jeszcze napiszę

   
Karolina

A jak pracuje się w Volkswagen? Jaka panuje atmosfera wśród pracowników? Rozumiem, że firma daje umowę o pracę? @Paweł, napiszesz jak w firmie wygląda okres próbny? Trwa trzy miesiące, standardowo?

   
Lysy

Witam poszukuje dojazdu do vw wrzesnia.jestem z okolic czerniejewa.

   
Lysy
@jjj 25.04.2018 12:35

To moj namiar 609123478

   
Rt

A ile wynosi wynagrodzenie stazysty

   
ww
@fu 25.04.2018 11:52

poznan-wilda

   
Marcin

Witam chciałbym się dowiedzieć czy w Volkswagenie września weekendy są wolne czyli obraca od pon do piątku? I czy jeździ jakiś autobus pracowniczy z okolic sremu?

   
majkel
@Marcin 19.04.2018 06:58

Weekendy to sprawa grafika. Czasem jest sobota pracujaca to dzien w tygodniu jest wolny. Autobusu nie ma tylko komunikacja lokalna z Wrzesni.

   
Zybbii

Witam poczebuje transportu.czy ktos z Gniezna lub okolic dojezdza do odlewni Poznan??

   
Marcin

Witam.. Mam zamiar złożyć cv do volkswagen września... ktoś wie czy weekendy tam są pracujące czy wolne i tylko od pon do piątku praca? Wiem.z e nie długo ma być 3 zmiana.. I czy są jakieś autobusy pracownicze z okolic sremu?

   
taki_jeden

Konflikt płacowy w należących do grupy Volkswagena zakładach Skoda Auto został zażegnany. Pracownicy otrzymają 12-procentową podwyżkę płac począwszy od 1 kwietnia oraz jednorazowo po ok. 2600 euro (w przeliczeniu) - informuje agencja CTK. Nowe porozumienie płacowe obowiązuje do końca marca 2019 roku. Porozumienie, które zażegnało konflikt płacowy i w ostatniej chwili zapobiegło strajkowi, zostało osiągnięte przez zarząd ze związkami zawodowymi. Szef zarządu Skoda Auto, Bernhard Maier, powiedział, że tak duża podwyżka płac odzwierciedla sytuację gospodarczą i warunki konkurencji w Czechach, gdzie panuje prawie pełne zatrudnienie - odnotowuje agencja dpa. Związki zawodowe skutecznie przeciwstawiły się propozycji rozciągnięcia na weekendy czasu pracy w głównych zakładach Skody w miejscowości Mlada Boleslav. W ubiegłym roku średnia płaca w Skoda Auto wynosiła w przeliczeniu ok. 1700 euro. W 2017 r. Skoda wyprodukowała rekordową liczbę ponad 1,2 miliona samochodów. Największą popularnością wśród klientów cieszył się model Octavia. Skoda ma w Czechach trzy zakłady produkcyjne. Zatrudnia około 25 tys. osób. Produkuje też w Rosji i w Chinach na potrzeby tamtych rynków.

   
szczęśliwy do bólu

chyba nie wszyscy złapali sarkazm

   
anonin
@seba 17.10.2017 12:48

przeciez to widac po minie pracownika ze grono niezadowolonych rosnie i pracownikow ubywa

   
adam

Praca ok lakiernia 6 koła

   
anonin
@adam 02.04.2018 14:21

kto z pracownikow ma 6 kola na wyplaty na reke nie ktorzy 6kola brutto to napisz na ktorej jestes grupie i czy pracujesz w szaraki

   

Zostaw opinię o volkswagen poznan - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie volkswagen poznan