Dakri

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 274 ocen.

Dakri
2 274

Opinie o Dakri

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dakri

ja

Nadrzędnym celem każdego przedsiębiorstwa jest zysk. Najłatwiej osiągnąć go poprzez maksymalizację wydajności oraz minimalizację kosztów.Powołując się na maksymalizację efektywności oraz minimalizację kosztów, wykorzystanie efektywnego niewolnika do wykonywania mechanicznej powtarzalnej pracy zdaje się być racjonalnym rozwiązaniem. Jednakże czy można nieustannie osiągać wysokie wyniki pracy wykorzystując wszelkie próby nacisku?"Uchodźcy ekonomiczni" szukający zarobków skłonni są do przyjęcia znacznie niższych standardów pracy, w efekcie stając się kolejnym filarem podtrzymującym system współczesnego niewolnictwa.

:)
@ja 16.07.2018 17:50

Brawo TY :)

Igor

Czyżby konkurencja tak inspirowała do tego lamentu?

:)
@Igor 15.07.2018 14:05

nie ma konkurencji Igorze :)

:)

Maszyny są zajechane pracownicy są zajechani ale kierownicy jak bułki w maśle...dawać dawać ja będę miał ...ot i cała filozofia zakładu ruiny

niezrzesz0ny
@ja 10.07.2018 15:36

jednym z piękniejszych zwrotów brygadzistów i kierowników jest "a co ja Ci na to poradzę" wymiata :))

Zainteresowany

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy? Warto startować?

ja
@50 Groszy 07.07.2018 21:47

Odpiszę Ci tak... to nie wina niechlujnych pracowników z Ukrainy to wina zarządcy,który nic z tym nie robi mając firmę w której powinno się szczególnie przestrzegać zasad higieny ale jak widzę ten zakład funkcjonuje na zasadzie "mam to gdzieś".Zastanawia mnie tylko PIP.Istnieje ?

Zuzanna

@brygadzista na czym zatem polega praca brygadzisty w firmie Dakri i dlaczego uważasz, że nie są potrzebni? Być może zakres obowiązków jaki został przypisany do tego stanowiska odbiega nieco od Tego którego się spodziewałeś. @xxxx Dlaczego uważasz, że system czterobrygadowy jest podły? Nie do końca rozumiem na czym on polega. Wyjaśnisz? Czy nie dostrzegasz żadnych plusów, mimo wymienionych minusów pracy w firmie Dakri?

ja
@Zuzanna 01.07.2018 19:42

Czy Pani/Pan rozumie (jako przedstawiciel portalu) o czym tu się pisze? Pani/Pana pytania są bezsensowne,zamiast je zadawać proszę popracować w Dakri z pewnością będzie to dla Pani/Pana cenne doświadczenie a potem przejdziemy do meritum.Pozdrawiam :)

ja

Firmy z Zachodu w zamian za niepłacenie podatków i transfer zysków do siebie miały zatrudniać Polaków . Rząd i samorządy wkładały duże pieniądze w infrastrukturę Po kilku , kilkunastu latach , te firmy oświadczają , że Polacy nie są im potrzebni do interesu . W takim razie , po co nam te firmy ? Może rzeczywiście powinny zwrócić pomoc rządową i przenieść się na Ukrainę . Na Ukrainie nie da się prowadzić biznesu w europejskim sensie .

Gutek

Mocno przesadzacie z tymi swoimi opiniami!!

:)
@Gutek 04.06.2018 18:53

To są nasze subiektywne opinie a ponieważ nie są obiektywne nie ma w nich ani przesady ani umiarkowania w ocenie.Miłego dnia !!! :)

:)

Ciekawe co teraz napiszecie o Dakri jak Wam będą śledzić liczbę nadawaną interfejsowi sieciowemu :) Do odważnych świat należy :)

:)
@Ranger 04.06.2018 15:34

Potęga nauki polega na braku dogmatów – tzn są pewne paradygmaty, ale one ulegną zmianie jeśli rzeczywistość dostarczy na to dowodów. Jeżeli czegoś nie wiemy, to wtedy stosujemy brzytwę Ockhama zamiast wymyślać pokrętne wytłumaczenia, które pasują. Metoda jest dobra z pkt widzenia logiki (ale trzeba umieć ją stosować, a nie machać sobie brzytwą przy każdej okazji) i z pkt widzenia neurobiologii, ponieważ wiemy dziś, że ludzki mózg wypełnia luki w wiedzy za pomocą właśnie konfabulacji – wtedy powstaje wiara i teraz kiedy mamy coraz więcej wiedzy i zdolności do logicznego myślenia, wiara odchodzi do lamusa.Inteligencja pozostaje i ma się ze mną dobrze :)

ja

Pracodawcy w Polsce potrzebują młodych najlepiej z organizmem wyczynowca do zapie..przu za 1500zł na 3 zmiany. Nie wiedzą co to nowe technologie, inwestycja w nowe narzędzia pracy podnoszące jej wydajność, liczy się szybki zysk uzyskany przy pomocy taniej siły roboczej i 10-letnich maszyn wziętych w leasing albo kupionych na zachodzie za grosze. W związku z tym osoby 45+ nie mają najmniejszych szans na znalezienie zatrudnienia. Ponieważ jest coraz mniej chętnych do pracy wśród młodych (wolą wyjechać tam gdzie są normalne pensje), zaczęto masowo sprowadzać Ukraińców. W większości leni, nie znających podstaw j.polskiego, nie rozumiejących podstawowych poleceń. Ale to się opłaci. Spytacie DLACZEGO? Odpowiedź jest prosta WorkSerwis i inne takie. Po prostu pensje Ukraińca zatrudnionego przez pośrednika/podwykonawce można sobie wrzucić w koszty prowadzenia działalności. I tak Polak zatrudniony na etacie to koszt a U krol przez WS czysty zysk, nawet do 800zł/miesiąc przy wrzuceniu w koszta. Patologia na rynku pracy trwa w najlepsze.

potencjał
@:) 04.06.2018 12:27

Nie widać plajty pracodawcy, więc ma się dobrze. Może więc uczciwie zapłacić, tylko nie chce! Ot cały problem.

pstyk

Czy ktoś może się wypowiedzieć czym zajmują się studenci na praktykach? Na czym polega ich praca ? A szczególnie w dziale jakości

:)
@pstyk 25.05.2018 17:47

Studenci na praktykach mają takie same zadania jak niepotrzebna grupa "jakości"i kierownicy produkcyjni.Jakością powinni zajmować się brygadziści,bo im sie bardzo nudzi w tym zakładzie.Proponuję zlikwidować pewne stanowiska szczególnie tych nadmuchanych bufonów ,co sami ze sobą nie mogą się dogadać,bo jeden chce być ważniejszy od drugiego i sobie porządzić .Są tacy kierownicy produkcyjni,że przez całą zmianę chodzą z podniesionymi kołnierzykami i ręce w kieszeniach..w nocy zdarza im się przysypiać :)Po co finansować darmozjadów? to pytanie do szefa :)Nie lepiej dać ludziom uczciwie pracującym..podwyżki ?

Zuzanna

@:), a czy Ty pracujesz w Dakri? Chciałbyś podzielić się z nami swoją opinią na temat tego pracodawcy? Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że komentarze nie mające związku z rzeczową dyskusją na temat tego pracodawcy oraz te pisane w wulgarnym czy obraźliwym tonie, nie będą tolerowane na forum GoWork.pl.

Dystrybutor
@Zuzanna 15.05.2018 15:33

Nie już nie pracuje ,dzięki Bogu.Wyzysk totalny.Pozdrawiam.

xcxc

(usunięte przez administratora) jakośc

Dystrybutor

Wpadłem na pomysł skoro prezes i kierownik uważają że mają taki świetny zakład może zróbcie anonimową ankietę wśród swoich polskich pracowników produkcyjnych odnośnie zadowolenia z pracy w tym waszym cudownym zakładzie.Daję sobie dwie ręce uciąć że niezadowolenie będzie ok 100%.Czerwonych nie ma co się pytać bo oni mają jak u Pana Boga za piecem.Zawsze myślałem że zadowolony pracownik to dobry pracownik ale tu to nie działa.Prezes przyjechał z Niemiec i chce żeby ludzie z łapanki pracowali na takich samych obrotach jak tam na produkcji za premię wynoszącą uwaga! 17 euro za miesiąc netto i płacę na godzinę 2,2 euro.Panie kochany tam za takie pieniądze to by nikt nogi z łóżka nie wystawił o wstawaniu nawet nie wspomnę.Skoro chce Pan mieć niemiecki zakład to na niemieckich zarobkach a tak ma Pan zakład z bardzo dalekiego wschodu.A zapomniałem ostatnio na rynku pracy w Polsce pojawili się prężnie pracujące osoby z Kolumbii może by parę takich osób zatrudnić byłoby śmiesznie choć nie wiem czy bardziej już może być.Miłego wieczoru.Pozdrawiam

Zenon
@ja 20.03.2018 08:28

O myciu rąk po skorzystaniu z toalet już nie wspomnę.

Jacek

Może firma nie jest idealna ale chyba nie jest tak źle jak to niektórzy opisują!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

ja
@ja 19.04.2018 08:56

Od kilku miesiecy chcę Wam to przekazać w sposób dyplomatyczny ale Wy jak wyrobnicy boicie się stracić 100 zł brutto premii i takimi jak Wy będą poniewierać a Ty pokazżtwarz i złóż wymówienie :)

ja

Choćbyśmy zęby na tym forum zjedli nic nie trafi do rządzących w tej firmie czy to do prezesa czy do kierownika czy kierowników produkcyjych.Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi... o kasę.To MY pracownicy produkcyjni na nich pracujemy więc zaorzą Nas dla swojego dobra a jak widać dajemy na to przyzwolenie.Przykre ale prawdziwe :(

ja

Art. 6. 1. W rozumieniu ustawy za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. 2. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe,EKONOMICZNE, kulturowe lub społeczne. Nie życzę sobie kamerki w jadalni

Tbonne
@ja 16.04.2018 16:24

Przerwa w pracy to moja sprawa jak ją spędzam na socjalnym, i nie mam obowiązku jeść (usunięte przez administratora)

ja

Nie wolno planować nadgodzin>Czy Prezes o tym wie ?

Tbonne
@ja 11.04.2018 15:29

PREZES MA TO W (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Dystrybutor

Hmm a czego się spodziewałeś?Jakoś nie kojarzę a parę Wielkanocy przeżyłem żebym cokolwiek w tym zakładzie dostał co najwyżej nocną zmianę w poniedziałek:))).Od dawna wiadomo że ta firma nie dba o pracowników.Tym bardziej teraz jak mają zaciąg ze wschodu.

Dystrybutor

Co tam w Dakri?Prezesem jest już Ukrainiec????????????????????

ja

Jeżeli ktoś mówi, że nie dojdzie do katastrofy z udziałem Ukrainy, to kłamie. Rządzący bezrozumnie zarządzają państwem, krótkowzrocznie a pracodawcy wzrok kierują na swoja kieszeń,która z czasem się przedziurawi :) Ale dobre prognozy są takie,że wkrótce Strefy Ekonomiczne będą pod szczególnym nadzorem PIP

Zuzanna

@Dawno temu w Dakri, @ja, może warto zgłaszać po prostu takie rzeczy odpowiednim osobom, aby zwróciły uwagę na tego typu incydenty i upominały osoby dopuszczające się zaniedbań? @TBonne, co Twój komentarz ma wspólnego z konkretną, rzetelną opinią na temat pracy w Dakri? Takie są tu mile widziane. @Dystrybutor, a czy Ty pracujesz jeszcze lub pracowałeś w Dakri? Jak oceniasz funkcjonowanie firmy?

ja
@Zuzanna 20.03.2018 21:54

Zuzia lalka nieduża płaszczyk za krótki Zbyt duże butki Fartuch biały z kieszonką w kieszonce słonko A w główce marzeń sto :)

TBonne

Ja również mam pomysł-petycje jak poprawić czystość toalet w zakładzie, i rozwiązać problem z osobami palącymi, z racji tego że jest nadmiar kierowników i kontrolerów, proponuje postawić przed każdym kiblem budkę ze szlabanem, a w środku jakaś osoba z czerwonym czepkiem i cennik Duża Kupa : 2 Pln Mała kupa 1,50 Pln Siku: 50 groszy Oczywiście wszystko po uprzednim wydaleniu powinno być odp zmierzone i zważone Kto jest za ?

Ten piszczący czujnik w kiblu

Dystrybutor---> problem, przede wszystkim w tym zakładzie polega na tym, że w zakładzie są słabe warunki pracy, wyjątkowo męczący system 4 brygadowy technologia rodem z średniowiecza, oraz brak przyuczenia do czegokolwiek, zero benefitów, (150 pln za 250 dni pracy na koniec roku, oraz jakiś gówniany kurs Angielskiego to jakaś kpina) dlatego Polacy nie są zainteresowani pracą w tym zakładzie, bądź po kilku miesiącach odpuszczają sobie prace (produkcja) zaś dla Ukrainy ta praca to spełnienie marzeń, bo w porównaniu z tym co mają na Ukrainie zarabiają 5 razy tyle, większość ludzi pracujących w tym zakładzie to mili fajni ludzie, ale niestety przemęczeni, sfrustrowani, i niedoceniani. Zakład idealny na pierwszą pracę dla nowo uczących się kontroli jakości itp, ale też nie jest tak różowo, bo można mieć przykre spotkanie z rzeczywistością produkcyjną

zzz
@ja 19.03.2018 08:46

gdyby byli doceniani to by Polacy się nie zwalniani, ten zakład to zwykła bangsterka, celowo Polakom nie zapewnia się odp wynagrodzeń na rzecz ukraińców

Dystrybutor

Witam.Ja się tak od dłuższego czasu zastanawiam do czego potrzebni są kierownicy zmianowi w tym zakładzie???Może ktoś ma jakiś pomysł?Pozdrawiam

Dystrybutor
@ja 16.03.2018 12:50

Chodzi mi o to że produkcyjnie ogarnia.Wyobraź sobie gdyby jeden z kierowników zmianowych został kierownikiem produkcji co by to było może oprócz jednej osoby Ł.M.Ja uważam że co by nie mówić o Jakubie to jest to osoba ogarnięta.Przynajmniej się zna na procesie produkcyjnym.

Dystrybutor

Z tego co mi wiadomo pracodawca może zatrudniać jednego tego samego cudzoziemca 18 m-cy w ciągu 3 lat.Zsstanawiam co się stanie gdy wszystkim tym pseudo operatorom i ciastowym skończy się ten okres.No tak kolejnych ktoś tam wyszkoli ......Tylko przyjdzie taki czas że już nie będzie miał kto.Pozdrawiam

ja

Tak bardzo się Panowie kierownicy chwycili swoich stanowisk,że zaczęli myśleć irracjonalnie o firmie a racjonalnie o sobie.Pozdrawiam z lekką nutką dekadencji :)

Dystrybutor
@ja 12.02.2018 14:20

No nawet jeden chciał odejść.....lecz przemyślał że gdzie on dostanie taką kasę za nic nie robienie i siedzenie z nóżkami na biurku.Pozdrawiam

ja

Bardzo zimno jest w zakładzie,pracodawca nie oszczędza prądu..wszędzie włączone "dmuchawy" zupełnie bez potrzeby a ludzie chorują.Czy na prawdę bardziej opłaca się opłacić chorobowe pracownika niż zmniejszyć koszty ?

ja

Ale,żeby nie było...firma nie jest zła :) Każdy stara się na swoją kieszeń i to wielki pozytyw :)

ja

Pozwolę sobie przytoczyć z Wikipedii "Zainteresowanie rozwijaniem naturalnych możliwości konia sięga starożytności. W XVI wieku powstała klasyczna szkoła jazdy, w której najpierw szkolono konia "z ziemi" przy pomocy długich wodzy. W XIX wieku popularność zyskało ujeżdżenie, na którego kształtowanie wpływ mieli jeźdźcy z Hiszpańskiej Szkoły Jazdy w Wiedniu oraz Cadre Noir we Francji" dlaczego mi się to kojarzy z Dakri ? :)

Zostaw opinię o Dakri - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dakri