Aksys Polska

Złotoryja

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 31 ocen.

Opinie o Aksys Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aksys Polska

Hanna
użytkownik zarejestrowany

Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna w Aksys Polska? Co powiecie więcej na temat rekrutacji?

mówie
użytkownik zarejestrowany

słusznie mówisz @nina. Poza tym @baśka nie jest powiedziane, że będziesz na stażu, może po prostu dostaniesz umowe na czas określony, lub umowę na okres próbny - tak tez może być. Ale na chwile obecną nie ma o czym mówić - nikogo nie szukają do pracy

Kredi
użytkownik zarejestrowany

No ale chyba jednak łatwiej będzie otrzymać pracę w Aksys Polska jeżeli wcześniej będzie się na stażu w tej firmie. Tylko jak już ktoś wcześniej napisał, trzeba się wykazać, pokazać pracodawcy, że właśnie Tobie się należy to stanowisko, osobiście sam bym wolał zatrudnić kogoś kto już pewne umiejętności posiada i będzie mógł je rozwinąć.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

tremer
użytkownik zarejestrowany

musisz liczyć @elizka na naprawdę dużą ilość szczęścia jeśli chcesz zostać przyjęta do pracy po takim stażu. A nawet jeśli nie będzie chodziło tutaj o szczęście to musisz się naprawdę wykazać swoimi umiejętnościami i wiedza, aby wiedzieli , że jesteś kompetentną osobą do pracy w tym miejscu właśnie .

drd

Czy w Firmie AKsys kogoś zatrudniają? chodzi mi głównie o laboratorium. Miałam praktyki W FIRMIE we Frankfurcie nad Menem. Bardzo ciekawa firma i świetni ludzie. Z żelem wyjeżdżałam!!!

cos

ale jaja

obiektyw

No i super. Wkońcu powracają starzy dobrzy pracownicy i znowu będzie Normalnie, a nie jak za czasów tej kobiety z brodą... hehehehe. Pamiętacie jak chodzil w koszuli z napisem na kolnierzyku "Aksys",(usunięte przez administratora)... hehehe

anonim

(usunięte przez administratora) potwierdzam, nawet jeden gosciu zjaral sobie reke z radosci i teraz prokurator z PIP'a wesza

pracownik

zupełnie inaczej sie pracuje jak (usunięte przez administratora) wylali na zbity pysk. to był CUDAK !!!

Ludki

Na (usunięte przez administratora)to chyba juz czas przyszedł ha! ha! ha!

byly pracownik

sd - 2010-03-02 21:04:10 gdzie (usunięte przez administratora) pracował poprzednio ? w burdelu !!! Jako dajka darmodajka :-) A tak poważnie to dzial logistyki, ktory bezposrednio odpowiada za magazyn, wysyłki i opakowania to 2 osoby. Nie liczę tutaj Pani kierownik która na logistyce wogóle się nie zna i tylko mota wszystko. Dwie osoby odpowiadają za: - stany pojemników ich odmeldowania na portalach i ich biezące inwentaryzacje. - za import komponentów - za export artykułów gotowych - do 16 klientów - około 10 aut na dzień - negocjacje z przewoźnikami - stany magazynowe - kontrole i nadzór stoków i odmeldowań produkcyjnych, czyli magazyn kontroluje produkcje dodatkowo, co ma się tylko w tej jednej firmie w Polsce. - Nadzór nad magazynem pod kątem bezpieczeństwa pracy dnia codziennego - Nadzór nad magazynierami i planowaniem ich prac - Odpowiedzialność za szkolenia i przepakowywania - tworzenie, oraz archiwizowanie całej dokumentacji transportowej - tworzenie, oraz archiwizowanie całej dokumentacji wewnątrz magazynowej. - współpracę z pozostałymi działami. Nie idźcie tam pracować bo nie warto !!!!! A (usunięte przez administratora) i tak ma pozamiatane. Przyjdzie czas na niego......

anonim

10 tys na okresie próbnym (netto) , mieszkanie min. 3 pokoje , limuzyna plus szofer . a ha wczasy raz w roku (w Bu�garii)

anonim

jak kształtuje się ścieżka kariery w tej firmie i na jakie zarobki może liczyc osoba po wyższych studiach znająca język angielski

Rybka

użytkownik anonimowy - 2010-03-28 09:56:36 po co tyle jadu?! chyba po co tyle szczerości i otwartości w osądach? marudzisz jak każdy malkontent lub malkontentka

użytkownik anonimowy

po co tyle jadu?!

Rybka

upadlosc firmy w polsce podlega regulacjom lokalnym (polskim) tzn. upadlosc firmy w polsce musi byc ogloszona w ramach polskiego prawa a nie wynika z dedukcji pospolitego lamera...jestes specjalista w zatruwaniu powietrza wiec pielegnuj to abys nie wypadl z wprawy, inne powazne sprawy zostaw osobom za nie odpowiedzialnym bo w przeciwnym wypadku wszyscy bedziemy chodzili zima w sandalach...ufffffff

uzytkownik anonimowy

Zatem jezeli Złotoryja należy do GMBH to upadłoś też ją dotyczy .

Jack

Firam AKsys GmbH oglosila upadlosc w maju 2009 roku i nie jest to tajemnica, natomiast upadlosc dotyczy tylko zakladow w Niemczech...wszystkie zaklady zagraniczne AKsys takie jak: USA, Brazylia, Meksyk, Hiszpania i Polska nie podlegaja procedurze upadlosciowej i funkcjonuja normalnie...zakonczenie procesu upadlosciowego jest przewidziane na koniec marca i nie bedzie mialo znaczacego wplywu na funkcjonowanie fabryki w Zlotoryji

uzytkownik anonimowy

No to jak to jest w końcu : firma jest w upadłości? czy nie? na niemieckich stronach internetowych znalazłem że jest ! a tu piszą :jedni że jest -drudzy odpisuja że nie - ktoś chce cos ukryc ? - dziwne!

RYBKA

Z tego co wiem to Kitka na temat stanu firmy pisze prawdę, a znam ten zakład dobrze.Opinie na temat atmosfery w zakładzie są prawdziwe.W najgorszej sytuacji są osoby nowo zatrudnione.Odzywki ze strony dyrektora i kierownika produkcji to ''PRZYNIEŚ WIADRO BO SIĘ ZERZYGAM'',''DO PIĘCIU LICZYĆ DEBILU NIE UMIESZ'' ,'' WSZYSTKICH ZWOLNIĘ" są na porządku dziennym.W najgorszej sytuacji są chyba brygadziści ''chłopcy do bicia'' winni za wszystko.Kierownicy działów mają dwa razy dziennie zebrania na produkcji, stoją pod ścianą jak na egzekucji, a Kita wyżywa się na nich, a oni na ludziach niżej i tak to działa. Jeśli to komuś nie przeszkadza to zapraszamy do ''(usunięte przez administratora)''

Kitka

W ciagu trzech lat fabryka nie zmienila wlasciciela ani razu. Od poczatku inwestycji po dzien dzisiejszy wlascicielem zakladu jest AKsys GmbH.

były pracownik

mam pytanko -kto zgadnie ile razy w ciągu 3 lat fabryka zmieniła włsciciela ?????????? odpowiedz brzmi : 3!!!

anonim

wszechobecny - 2010-03-01 23:07:14 nie ma się czym podniecac bo firma jest w UPADŁOŚCI ! jeżeli zostanie kupiona to prawdopodobnie produkcja zostanie przeniesiona do krajów gdzie można pracownika jeszcze bardziej wykorzystac niz Polaka. hmmm! (da się jeszcze bardziej?) A co do (usunięte przez administratora) NA TACZKI z nim !!! stary dobry sposób w czsach komuny - niech jedzie tam z kad przyjechał , czytałem opinie o jego poprzedniej pracy wprowadza te same metody . 1. AKsys Zlotoryja nie jest w upadlosci 2. AKsys Zlotoryja posiada najlepsze wyniki operacyjne wsrod 16-tu zakladow wchodzacych w sklad grupy AKsys 3. Aksys Zlotoryja nie przeniesie produkcji do innych krajow poniewaz jego glowni klienci zlokalizowani sa w promieniu ~120 km od Zlotoryji i kazdej innej lokalizacji nie da sie uzasadnic ekonomicznie 4. O stabilnosci zakladu swiadczy fakt, ze produkcja odbywa sie 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobe a kontrakty z klientami sa dlugoterminowe 4. Warunki zatrudnienia (wynagrodzenie) na wiekszosci stanowisk sa bardziej konkurencyjne niz w sasiednich lokalizacjach 5. Dla zainteresowanych podaj poprzednie miejsca zatrudnienia: Eaton / Delphi AIC S.A. Flextronics 6. Z checia odpowiem na merytoryczne pytania pozdrawiam Kitka

anonim

Czy ktos moze potwierdzic plotke o zmianie dyrektora? Bo kraza takie tu i owdzie...

wszechobecny

FLEXTRONICS przytaczam opinię: ja tez pracowałam w tej firmie 2 lata i przestan wciskac ludziom kity ze mozna tam zarobic 5 tys ....chyba sam nie wieszco mówisz to jest chore obrażasz ludzi bez podstawnie ja prez 2 lata nie byłam nachorobowym ani razu pracowałam na czterobrygadówce i najwyrzszą pensje miałam 1.500zł a atmosfera tam jest tragiczna chodzi o menagerów ludzie są czasem tak gnojeni ze nie pytaj...a po 2 co drógi menager ma sprawe o mobing... nsatępne: anonim - 2009-03-17 04:25 odpowiedz | cytuj | do usuniecia firma może solidna i rozwojowa. jednak potworzone zależności i "kolesiostwo" na wyższych szczeblach powodują ferment. Dodatkowo lokalnie (w zależności od większej lub mniejszej niekompetencji niedokształconej osoby przyporządkowanej do zarządzania, koordynowania projektem) nieprawidłowe zarządzanie powodujące wielokrotnie chaos, niepotrzebne zgrzyty i nerwowość etc to tylko niektóre wypowiedzi które przytaczam osobom zainteresowanym.

abba

Flextronics

xyz

Praca ma byc przyjemnością! ale jak się czyta takie opinie to aż ciarki człowieka przechodzą . Aż dziwne, że prokurator jeszcze sie tym nie zajął , ale to nie moja sprawa ja tę firme skreśliłem. W takiej atmosferze może pracowac tylko człowiek psychicznie chory , który nie zna innych wartości, w końcu praca jest dla ludzi a nie odwrotnie.

sd

gdzie [usunięte przez moderatora] pracował poprzednio ?

wszechobecny

nie ma się czym podniecac bo firma jest w UPADŁOŚCI ! jeżeli zostanie kupiona to prawdopodobnie produkcja zostanie przeniesiona do krajów gdzie można pracownika jeszcze bardziej wykorzystac niz Polaka. hmmm! (da się jeszcze bardziej?) A co do [usunięte przez moderatora] NA TACZKI z nim !!! stary dobry sposób w czsach komuny - niech jedzie tam z kad przyjechał , czytałem opinie o jego poprzedniej pracy wprowadza te same metody .

złotoryjanin

pracuje na nstrefie na szczęście obok w sasiedniej fabryczce ale jak słysze na miescie co sie tam wyrabia to szczęka opada srednia stazu nowego pracownika liczona jest stoperem - po okresie próbnym poddają się . a kita jest tak słynny że mu chyba na mieście pomnik postaią .

Były mechanik

Tam są prawie wszyscy z kompleksami nie tylko [usunięte przez moderatora]

anonim

anonim - 2010-02-10 17:15:58 aa - 2010-02-09 12:30:16 A powiedzcie mi co tam sie dzieje w Logistyce, co jakiś czas poszukują menadżera ? Tak, to jest ciekawe. Miałem zamiar aplikować na stanowisko managera Logistyki, ale wcześniej poszukałem trochę informacji na temat Waszej firmy i aplikacji nie złożyłem. Najdziwniejsze jest to, że wymagania jakie stawiane są w tej ofercie są dużo wyższe niż posiada ten [usunięte przez moderatora] jak można dowiedzieć się na Profeo, gdzie umieścił swój profil, rozpoczął karierę zawodową dopiero w Aksys jako Dyrektor Techniczny w 2008 roku, miał wtedy 33 lata. Co robił wczesniej nie wiadomo, gdyby było to coś wartościowego na pewno umieścił by te informacje. Zatem kwalifikacje ma Wasz dyrektor nie za wysokie, może swoim zachowaniem stara się ukryć kompleksy ? Hej. Anonim, mozesz rozwinac temat? Czego jeszcze dowiedziales sie o firmie? Ile osob liczy dzial/komorka logistyki? W jakich okolicznosciach odszedl poprzedni kierownik logistyki?

GAY

[usunięte przez moderatora] nabawił się chemoroidów nie może się bzykać UWAGA:będzie zły...

xxx

no tak to już jest , jedni maja inteligencje wrodzoną drudzy nabytą a jeszcze inni zadnej . stare powiedzenie mówi Człowiek może wyjśc ze wsi ale wieś z człowieka nie zawsze!!!

robin

tylu dobrych fachowców odeszło, nie mogąc przełknąc poziomu inteligencji i sposobu myslenia tego pana- a ilu jeszcze odejdzie???

anonim

aa - 2010-02-09 12:30:16 A powiedzcie mi co tam sie dzieje w Logistyce, co jakiś czas poszukują menadżera ? Tak, to jest ciekawe. Miałem zamiar aplikować na stanowisko managera Logistyki, ale wcześniej poszukałem trochę informacji na temat Waszej firmy i aplikacji nie złożyłem. Najdziwniejsze jest to, że wymagania jakie stawiane są w tej ofercie są dużo wyższe niż posiada ten [usunięte przez moderatora] jak można dowiedzieć się na Profeo, gdzie umieścił swój profil, rozpoczął karierę zawodową dopiero w Aksys jako Dyrektor Techniczny w 2008 roku, miał wtedy 33 lata. Co robił wczesniej nie wiadomo, gdyby było to coś wartościowego na pewno umieścił by te informacje. Zatem kwalifikacje ma Wasz dyrektor nie za wysokie, może swoim zachowaniem stara się ukryć kompleksy ?

norbi

to wyjaśnia dlaczego szukają także nowego dyrektora .

anonim

może kluczem do wszystkiego jest to że zakład jest w upadłości !!!

j23

ta fabryka jest jak zakład dla psychicznie chorych . ale jeżeli "GURU" jest chory to cóz wymagac od innych.

aa

A powiedzcie mi co tam sie dzieje w Logistyce, co jakiś czas poszukują menadżera ?

Tomcio.

Pracowałem tam rok umowę miałem na stałe,zarobki jak na Złotoryję b dobre,ponad dwa tyś na rękę ale wieżcie mi z takimi warjatami jeszcze nie pracowałem,jeden drugiemu w [usunięte przez moderatora] wchodzi jak na tyle osób co tam pracuje z dziesięć jest normalnych to góra.Olałem tą firmę i wcale tego nie żałuje.Rada-jak jesteś normalny to się tam nie przyjmuj do pracy......

Listonosz Pat

tmx - 2009-11-19 10:19:49 Ten z [usunięte przez moderatora] to wykastrowany [usunięte przez moderatora] A jak ma imię ten [usunięte przez moderatora]z kitką ???

hurio

cze koncze umowe wq rej firmie i gorąco nie polecam, zakład to istny [usunięte przez moderatora], kamery sa wszedzie, ciężko robisz a o przerwie to już zapomnij

tmx

Ten z [usunięte przez moderatora] to wykastrowany [usunięte przez moderatora]

ADAM

Witam Jestem zainteresowany pracą w tej firmie ! jakie panują tam stosunki? i oco chodzi z tymi koleżankami że obrabiają [usunięte przez moderatora]!!!?

jack

nie chcę abyś zle pomyslała, ale bez względu na to co masz robic musisz byc czujna, koleżanki z biura mogą obrobic ci [usunięte przez moderatora], a tak wogóle to mocno się zastanów, tam teraz sa zatrudnienie z agencji pracy tymczasowej, czyli posrednik zarabia i w kazdej chwili moze byc auutt :)

miram

Hej! Będę wdzięczna za konkretne informacje o firmie? Jaka jest atmosfera pracy? Współpraca z kierownictwem i koegami/żankami? Jak wyglądają zarobki? Czy trzeba zostawać po godzinach? Pytam, bo jestem zainteresowana pracą w tej frmie. Z gory dzięki za odpowiedź

jack

wiele dobrych osób odeszło z tej firmy bo nie miało przyjemności współpracowac z "cudakami" siedzącymi w biurze na pietrze. tych co się niby znają na wszystkim a nie mają pojęcia o tym jak tam się pracuje i co się robi

jack

tak, ta firma to istny cyrk, a najzdolniejszy to jest dowódca ( ma ksywę [usunięte przez moderatora]) :)) trafił tu z nad bałtyku i uważa firmę za swoją własnosc jednego kierownika produkcji zmienili, ale ten który jest teraz to ....:))) mogę Wam napisac cos więcej .. zadawajcie pytanka znam tą firmę

anonim
użytkownik zarejestrowany

Bo ja wiem nie wydawala by sie najgorsza ale co wam powiem to kierownik produkcji prowadzi se tam wlasna polityke.

Zostaw opinię o Aksys Polska - Złotoryja

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aksys Polska