NOVICHEM

Chorzów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 23 ocen.

Opinie o NOVICHEM

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVICHEM

Co 2 glowy to nie jedna

Pracowalem w tej firmie 5 lat , po 4 latach ciezkiej pracy zauwazylem ze na barku wyrasta mi mala purchawka . Z czasem purchawka rosla i rosla az w koncu pewnego ranka gdy sie obudzilem zobaczylem obok siebie 2 glowe ! Z calej tej chemi wyrosla mi 2 glowa ktora jest bardzo pomocna , chociaz czasem mnie denerwuje gdy narzeka mi ze piwa by sie napila

Kwiatkowski
@Co 2 glowy to nie jedna 16.11.2017 18:53
Pracowalem w tej firmie 5 lat , po 4 latach ciezkiej pracy zauwazylem ze na barku wyrasta mi mala purchawka . Z czasem purchawk...

Zawsze to jakiś kompan do picia. Lepiej z nim, niż do lustra

Anonim

Na jednym z działów novichemu żyje dziobak z rodzaju pasożytniczego którego ulubionym zajęciem jest bieganie za kierownikiem i omijanie zleconej mu pracy . Podczas długo wyczekiwanych podwyżek dziobak ten zgarnia najwyższą podwyżkę w wysokości ok.500 zł , podczas gdy inni pracownicy mogą liczyc na marne 50-150 zł . Wszystko za sprawą jego fantastycznych zdolności donoszenia na kolegów o drobnych pomyłkach czy też sprawdzania postępu produkcyjnego z danego dnia , które najczęściej podumowywane jest popolurnym dość hasłem "tak nie może być" kierowanym w strone kierownika . Jego hobby to zajadanie zupek chińskich , granie w maszyny oraz narzekanie na wszystko

Witam
@Anonim 09.11.2017 19:56
Na jednym z działów novichemu żyje dziobak z rodzaju pasożytniczego którego ulubionym zajęciem jest bieganie za kierownikiem i...

Panie anonim. Skąd taka obszerna wiedza na temat podwyżek i ich kwot. Dlaczego tak pisząc o swoich znajomych z pracy nie ujawniacie się tylko piszecie pod jakimiś głupimi pseudonimami. Ciężko komuś powiedzieć wprost co się o nim myśli, lepiej napisać pod ,,przykryciem,,na forum, albo za plecami obgadac w szatni. Sądzę że ktoś kto ,,omija,,prace umie ja sobie poukładać tak żeby mieć czas na wszystko. Poza tym jedni lubią zupki chińskie i maszyny, inni lubią alkohol, obgadywanie i donoszenie. Pozdrawiam

Marek
@Anonim 09.11.2017 19:56
Na jednym z działów novichemu żyje dziobak z rodzaju pasożytniczego którego ulubionym zajęciem jest bieganie za kierownikiem i...

Anonim o którym dziale mówisz aby go potencjalnie uniknąć przy ewentualnym zatrudnieniu ?

gosc

O podwyzke musisz się prosić żeby zarobić bys musial pracować 10 lat chyba ze będziesz robil swieta i wszystkie eski tzw. Plisak wielki kierownik tzw. Mikołaj mydli ci oczy przy rozmowie potem chodzi i prosi zebys przyszedł do pracy dodatkowo tragedia jest na tej firmie nic nie zarobicie .Jest gościu jeden pan Słoma robol pazera który nie narzeka bo zapierdziela wszystkie eski swiatki piatki hahah i się cieszy bo ma 2500 ja p ierdole ryzy ku tas

Pracownik
@gosc 06.11.2017 17:35
O podwyzke musisz się prosić żeby zarobić bys musial pracować 10 lat chyba ze będziesz robil swieta i wszystkie eski tzw. Pl...

Proszę proszę i pisze to osoba ktora pracowała w tej firmie 3 miesiące z których miesiąc go nie było tzw.bumele A mowa o Panu Marku Piskule

Szukasz pracy?

plisak faja

K.Plisak (usunięte przez administratora) ny uwazajacy się za kierownika smierdzacy potem pajac robota daremna 1900 na reke podwyżki co roku 100zl lub 50 zl hahah masakra typowa patologia nie polecam

Maja

@Nowy - bardzo proszę o dodawania postów zgodnych z regulaminem serwisu GoWork.pl Takie wpisy utrudniają tylko innym znalezienie informacji na temat pracy w NOVICHEM. Nie jest to miejsce do atakowania, czy obrażania innych pracowników, bądź uczestników wątku. Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Maja

@Honzel - usuwane są tylko te wpisy, które są niezgodne z regulaminem serwisu GoWork.pl. Wszelkie informacje na ten temat znajdują się pod linkiem: http://www.gowork.pl/regulamin

Nowy

Koledzy powiedzcie mi kto to jest ten papa smerf co dupi kilometry i udaje że jest przełożonym . O Co chodzi z nim . Jedni mowia ze to podpoerdalacz drudzy ze jest tylko dlatego że ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brode:)kto to jest i co on tam robi? Bo na moje oko to jakiś wsiok.

edi

chcesz pracować to przychodź 1850 netto czterobrygadówka i praca przy czymś co jest trujące

Maja

@Honzel oczywiście zapoznałam się z Twoimi komentarzami. Chciałabym tylko jeszcze dopytać od jak dawna w firmie już nie pracujesz. @....2016-04-26 15:46 pisze, że w NOVICHEM następują zmiany na lepsze. Dlatego też ważne są nie tylko opinie byłych, ale również aktualnych pracowników. Jednak rozumiem, że Ty nie masz dobrych wspomnień z pracy w NOVICHEM i tak jak piszesz, masz prawo do swojej opinii.

Honzel
@Maja 04.07.2017 13:53
@Honzel oczywiście zapoznałam się z Twoimi komentarzami. Chciałabym tylko jeszcze dopytać od jak dawna w firmie już nie pracu...

Szanowna Pani !!! Nie widziałem że na portalu go work można usuwać złe komentarze. Odpowiedziała mi Pani na wpis który dziwnym trafem zniknął. cyt. Ważne są nie tylko opinie byłych, ale również aktualnych pracowników@.... 2016-04-26 15:46 pisze, że w NOVICHEM następują zmiany na lepsze. A wiadomościach TVP o 19:30 mówią że Krystyna Pawłowicz jest normalna :-) Napiszę jeszcze raz : dwie osoby straciły tam życie, a kilkanaście osób straciło tam zdrowie przez poparzenia itp.

Maja

@pracownikdługo już pracujesz w NOVICHEM? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia/benefitów oferowanych przez firmę.

Honzel
@Maja 05.04.2017 15:19
@pracownikdługo już pracujesz w NOVICHEM? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia/benefitów oferowanych przez...

Ja pracowałem tam ponad 10 lat !!!! Poczytaj sobie moje komentarze i zastanów się dwa razy zanim nawet pomyślisz Novichem

pracownik

Nie jest najgorzej ale na dłuższy czas raczej nie praca przy truciźnie nie służy dobrze człowiekowi

zainteresowany
@pracownik 08.01.2017 12:08
Nie jest najgorzej ale na dłuższy czas raczej nie praca przy truciźnie nie służy dobrze człowiekowi

widzę już dość długo ogłoszenie o pracy w Novichemie nie wiem czy jest tak źle czy tak mało płacą a może są inne powody

edf

@puk ale jaka to foerta dokladnie byla ? bo nie pamietam

....

Honzel pracowałeś w novichemie bardzo długo? :) w warunkach które opisujesz? :) bez podwyżki i traktowany jak bydło? Zabawna opinia. Ja pracuje kilka lat i widzę zmiany na lepsze. A ktoś kto tego nie widzi potrafi tylko narzekać i jak to w polsce bywa - ściemniać za plecami, zwalać robotę na inną zmianę.

Honzel

Szanowny/a Pan/i oki Nie wiedziałem że Novichem zatrudnia się internetowych trolli , którzy bronią firmy w internecie. Opisałem rzeczywistość i żaden troll tego nie zmienii . Pracowałem tam bardzo długo i mam prawo do napisania swojeje opini na tym portalu . Jeszce raz powtarzam : Novichem to jedne wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie Gówno jest delikatnym określeniem !!!!!!

Honzel

Pracowałem w tej firmie ładnych parę lat ! Najgorszy czas w moim życiu !!!! Nie polecam tej firmy. Praca : świątek , piątek i niedziela, wielkanoc , wigilia itd. W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają człowieka i jego rodzinne. Człowiek tylko traci zdrowie i zatrzymuje się w rozwoju ! Awans - nie ma szans, ponieważ tam nie ma takiego stanowiska na które mógłby awansować pracownik fizyczny. Podwyżki.... można zapomnieć. A pracownik jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie jak człowiek ! Przestarzałe, cieknące i niebezpieczne instalacje które trzymają się tylko dzięki stretchowi i taśmie , mogą w każdej chwili wylecieć w powietrze. Napiszę jeszcze raz : Kilkanaście lat spędzonych w tej firmie , to : NAJGORSZY CZAS (ZAWODOWY ) w moim życiu. Oczywiście na produkcji pracuje tam wielu fajnych ludzi, którzy niestety boją sie odezwać i cały czas s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez przełożonych. I tak jak napisał ktoś wyżej , lepiej iść roznosić ulotki...A ten wierszyk , bardzo realistyczny ,napisał ktoś , kto na 100% pracował w Novichemie!!! Ja już uwolniłem się od tej gównia**j firmy i nawet za 10 koła wypłaty nigdy bym tam nie wrócił !!!! NIGDY !!!! NIE NIE NIE idźcie tam szukać pracy !!!!!!!

poeta produkcyjny

O systemie pracy: W weekend, święta bierzesz urlop, By jak inni mieć czas wolny. Gdy zaś inni biorą urlop, Zapier...asz do roboty. Oczywiście jak są duże zamówienia, to urlop ciężko dostać. O zarobkach i stopniu trudności pracy: Praca, praca, normy, kasa - Zysk w tej firmie najważniejszy. Chudniesz w oczach i marniejesz, A twój portfel coraz lżejszy. Porady dla nowych lub starających się o pracę Z PRZYMRUŻENIEM OKA (pozdro dla dobrych pracowników tej firmy, bo naprawdę mają ciężko i wiedzą że nie jest tam tak różowo) Lubisz siedzieć, pierdzieć w stołek. Z lenistwa nie kiwniesz palcem. Wołaj przeto wszem i wobec: "Dziś to ja wybieram walce!!!" Wolisz w ciszy se posiedzieć I odbębnić dzienną normę. Powiedz, że chcesz na syntezę. Przypomnisz se czasy szkolne... Lubisz sobie pofolgować. Z powołania jesteś leniem. To nie wahaj się ni chwili I wal śmiało na suszenie! Chcesz posiedzieć sobie w necie. Ciekawostki se poczytać. Napisz pismo, że "od zawsze Pragnąłeś robić na sitach!" Dalej nie wiesz co masz wybrać Zanudzony długim wątkiem? Poproś mistrza na rozmowie, Że byś chciał na "siedem-piątkę"!!! PS Słuchaj majstra, rób uczciwie: Jedno mycie, boś nie frajer Długo tak nie popracujesz, Więc uśmiechnij się do kamer.

XYZ

Szkoda zdrowia.

pracownik

Podwyżki czy raczej jałmużna.

regina

Nic sie nie zmieniło. Było kiepsko. Jest żle. A nawet jeszcze gorzej. Jak wyglądają jak z prastarych czasow, tak traktują ludzi. Nie polecam.

masakra

to co tam produkuja jest tak zrace ze ubrania - nawet bielizna zmienia kolor, czlowiek wykapany po przyjsciu do domu przechodzac zaledwie przez ten zaklad na reczniku do ktrego sie wytrze rowniez ma przebarwienia - nie placa pracownikom dodatku szkodliwego i robia tam za najnizsza krajowa mimo ze co innego pisza na iumowach i obiecuja.... jesli to sa tak zrace substancje to nie chce widziec swoich pluc... porazka....

były pracownik

zawsze szukają, bo pracownicy przychodzą i odchodzą jak w każdej innej firmie. Z moich obserwacji podczas pracy w tej firmie zauważyłem, że najlepiej startować tam między marcem a sierpniem. Wtedy jest najczęściej szczyt zamówień, ale nie jest to regułą (sam przyjąłem się w listopadzie), bo zamówienia tam mogą być na najwyższym poziomie nawet przez cały rok. Poza tym firma się rozrasta, budują nowe budynki na terenie zakładu itp.

były pracownik

Po pracy w firmie Novichem nadajesz się do każdej pracy fizycznej. Nie po każdej pracy fizycznej nadajesz się do pracy w firmie Novichem.

Pracownik

Opinie tutaj wypisywane są najczęściej od osób o aspiracjach wyższych niż sami siebie reprezentują. "łytek" dla Ciebie praca to zapewne siedzenie przed komputerkiem i pierdzenie w stołek. "krul" pracowałeś? Zdrowie zmarnowałeś? No tak, przecież pracowałeś w hucie przy piecu martenowskim - ironia... "Pani" violu, polecam obciąć tipsy, które tak Pani eksponowała pracując w zakładzie PRODUKCYJNYM. Polecam też poszukać roboty, która jest odpowiednia dla Pani predyspozycji oraz ambicji zawodowych bo do pracy w zespole to raczej się Pani nie nadaje :) A bzdury jakie Pani pisze o laborantkach - wstyd. To co Pani sobą zaprezentowała, ocenić mogą pracownicy.Nie dziwię się, że dalsza współpraca z Panią nie miała sensu - nikt za Panią pracować nie będzie...ani na Pani tipsy... Zakład ma charakter produkcyjny i jeżeli ktoś chce pracować to będzie pracował - to świadczy o człowieku.

viola

Stanowczo nie polecam. Jeśli jesteś kobietą to tym bardziej. Każda podoba się szefowi więc na początek bliska randka z prezesem bo on lubi świeżą krew jak to określa a poza tym lepiej nie mówić. Prywatnie mogłaby ci dużo powiedziec o moich aż 3 miesiącach pracy. Az mi szkoda tych dziewczyn z laboratorium

pracownik Novichemu
@viola 17.06.2015 05:18
Stanowczo nie polecam. Jeśli jesteś kobietą to tym bardziej. Każda podoba się szefowi więc na początek bliska randka z prezesem...

hmmm, Pani Violu czytam i tak myślę, że szkoda, że nie pisze Pani nic o jakości pani pracy. Miałam okazję obserwować Pani pracę i Pani podejście do pracy - jako Kierownik Laboratorium nigdy w życiu nie zatrudniłabym Pani jako laborantki, ani nawet pomocy - no ale jak Pani pisze tutaj trzeba mieć świeżą krew, widocznie Pani nie była aż tak świeża:-) Pisze Pani brednie, nie mając nawet na nie pokrycia. Laborantek Pani szkoda bo musiały wykonywać za Panią pracę.

chętny do pacy

Jeśli zagląda tu ktoś kto pracuje w tej firmie to proszę o opinie, z powyższych nie wygląda to dobrze:/ jak kierownictwo, podejście do pracownika, czy zarobki są dobre? Pozdrawiam.

łytek

Tragedia byłem zobaczyć tą robotę i kiszka miałem wrażenie że zakład ma 200 lat moim zdaniem z bezpieczeństwa to tylko okulary noszą nie polecam

arturp

praca stabilna wynagrodzenie na czas tylko uciążliwa

krul

byłem, pracowałem, zdrowie zmarnowałem tyle o novichemie .. (usunięte przez administratora) Nawet największemu wrogowi nie życzę tam pracować. Lepsze jest juz rozdawanie ulotek z Providenta :)

Leszek

Nie polecam.Masakra.

nowy

Witam ! Czy ktoś miał okazje tam pracować lub pracuje bo słyszałem że są tam przyjęcia do pracy i chciałbym się dowiedzieć na czym polega tam praca ile można zarobi jaka atmosfera tam panuje itp.

Zostaw opinię o NOVICHEM - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOVICHEM