JT Zakład Budowy Gazociągów

Adres: Kasprzaka 25, 01-224 Warszawa

NIP: 7792298897 KRS: 0000269797

JT Zakład Budowy Gazociągów
2 49 6 1

Opinie o JT Zakład Budowy Gazociągów

Szre

Pracowałam w biurze projektowym jt. Projektanci uważają się za najlepszych specjalistów w branży, ale niestety niewiele ma to wspólnego z prawdą. Młode osoby, studenci są zatrudniani za najniższą krajową na stanowisko "asystenta projektanta". W rzeczywistości składają tylko projekty, wysyłają listy, kseruja dokumenty i znoszą fochy projektantów. O nauce zawodu nie ma mowy, ponieważ projektanci są zajęci i nie mają czasu uczyć nowej osoby - mówią to wprost. Brak w tej firmie wzajemnego szacunku i poszanowania czasu drugiej osoby. Szczerze nie polecam.

Justa
@Szre 15.01.2019 13:31

Też pracowałam w tej firmie w roli asystenta. Zgadzam się z tym, że zarobki proponowane przez panią "Prezes" są niskie. Całkowity brak premii czy to miesięcznych, czy choćby świątecznych oraz podstawowych benefitów, jak choćby ubezpieczenie, nie zachęca do pracy. Co do wiedzy projektantów to akurat za moich czasów był tylko jeden, który miał dosyć dużą wiedzę, ale rzeczywiście nie miał za dużo czasu na jej przekazanie. Pozostali panowie uważający się za "projektantów" mimo braku wiedzy chętnie służyli pomocą, lecz często w formie obleśnych żartów. Na początku rzeczywiście dużo kserowałam i wykonywałam głównie prace biurowe, ale z czasem dostawałam bardziej odpowiedzialne zadania, co nie szło w parze z zarobkami dlatego odeszłam. W sumie to dobrze wspominam te czasy... dzisiaj pracuję w podobnej firmie na stanowisku asystenta i muszę stwierdzić, że tu dopiero panuje kompletny brak wiedzy... co świadczy, że w JT Projekt nie było aż tak źle. Co do atmosfery to nie mogę narzekać... młodzi ludzie bez żadnej spiny. Jednak nie chciałabym wrócić do firmy, także nie polecam.

Incognito

Witam. Pracowałem w tej firmie w pionie realizacji dość długo, więc muszę dorzucić swój głos. Przyszedłem do JT będąc zielonym absolwentem świeżo po studiach i nie miałem żadnego porównania, jak ma wygladać normalna praca. No i myślałem, że negatywne opinie tutaj zostawiają nieudacznicy którzy sobie nie radzili i wylewają żale. I jak się okazało - byłem w błędzie. Przejdę do sedna sprawy. Organizacja pracy i przepływ informacji pozostawiają wiele do życzenia. Skutkiem jest notoryczny bałagan z tego wszystkiego wynikający. Wsparcie zerowe, o nic się nie zapytasz, każdy każdemu wilkiem jest. W takich warunkach nie ma mowy o jakimkolwiek rozwoju. Nienormowany grafik , o którym nie poinformują na rozmowie rekrutacyjnej. Samochodów firmowych brakuje, a jak już, to są one w opłakanym stanie . Prawdą też jest niepłacenie na czas – komuś kto ma kredyt na głowie stwarza to problemy . Jak na delegację na czas nieokreślony zarobki nie powalają. Ogólnie zarobki w JT do powalających nie należą – aktualnie pracuję w innej firmie na tym samym stanowisku i róźnica jest kolosalna. Ludzie składają wypowiedzenia jeszcze przed upływem okresu próbnego, bo przychodzą i widzą co tu się dzieje , stąd też duża rotacja. Prezes może jest miłym i sympatycznym człowiekiem, ale nie uważam, iż osoba z wykształceniem ogrodnika może być kompetentna w branży gazowniczo-budowlanej. Reasumując - jak zobaczycie ofertę od nich gdzieś na pracuj pl – uciekajcie. Nawet gdy jesteście zdesperowani poszukiwaniem zatrudnienia, bo jest to jak płytkie podcinanie żył. Pozdrawiam.

Gośc
@Incognito 07.12.2018 19:53

Gdzie teraz pracujesz bo szukam aktualnie czegoś. Możemy porozmawiać na priv?

Incognito
@Gośc 13.12.2018 13:25

Pracuję u konkurenta, nazwy firmy Ci nie podam bo moderator zapewne usunie. Nie wiem jak z Tobą mam się skontaktować, tutaj konta nie mam, opinie dodawane są anonimowo.

Gość
@Incognito 14.12.2018 15:30

Daj znać na adres :(usunięte przez administratora)

Incognito
@Gość 16.12.2018 00:35

No i adres został usunięty. Może przybliż swoje pytania tu, a ja sprobuję Ci pomóc.

Gość
@Incognito 17.12.2018 22:01

Jeśli chwalisz sobie nowego pracodawcę to podaj nazwę lub jakieś namiary. Tak kreatywnie, żeby nie dodawać pracy adminowi.

Incognito
@Gość 18.12.2018 14:08

Nigdzie nie mowiłem, że chwalę - wszędzie istnieją jakieś trudności, ale w mojej obecnej owe trudności są jakoś bardziej...normalne? Firma M, siedzibę mają w Poznaniu. Nie wiem czy bardzo ta wiedza Ci coś da, zwłaszcza ze firma ma ustabilizowaną kadrę po latach i to że tam się zakreciłem, uważam za istny fart.

Gość
@Incognito 18.12.2018 16:32

Zawsze można zapytać, może firma się będzie rozwijać...? Tak wogóle to fajnie, że jesteś względnie zadowolony. Jeśli chodzi o konkurenta dla JT z Poznania to kojarzę tylko Z..., a M... to nie czasem z kapitałem zagranicznym?

DP

Słyszałem, że znów kilka osób złożyli wypowiedzenie... Dzieje się coś złego czy to tylko zbieg okoliczności?

Jacek
@DP 17.10.2018 17:21

Skąd posiadasz taką informację? Podejrzewam, że nie jesteś pracownikiem tej firmy, ale być może kandydatem. Pracownicy zwalniają się z różnych powodów. Czasami zmieniają plany zawodowe. Powód nie zawsze leży po stronie firmy.

Edyta

@były, obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić niezbędne narzędzia pracy oraz przestrzegać przepisów BHP. Czy zgłaszałeś wszystkie napotkane problemy swojemu przełożonemu? Może przełożeni albo osoba odpowiadająca za stan technicznych tych urządzeń, po prostu o tym nie wiedziały? Może warto było poczekać z ostateczną decyzją o odejściu z firmy JT Zakład Budowy Gazociągów?

były

porażka brak delegacji i tym podobnych dodatków. auta nie nadajace się do jazdy z zabytkiem orłem na czele i pozostały sprzęt pozostawia tagrze wiele do zyczenia po prostu partyzantka J koordynator brak słów wałek goni wałek prezes albo ślepy albo nie chce tego widzieć. jedyne co trzyma ta firmę to atmosfera między pracownikami oczywiście są pewne wyjątki ja (usunięte przez administratora) pana J kierowca Z śmieszne stawki

Edyta

@asd, na forum GoWork.pl nie rozmawiamy o osobistych sprawach pracowników. Rozmawiamy na temat warunków pracy w danej firmie, w tym przypadku JT Zakład Budowy Gazociągów. Czy jesteś pracownikiem tej firmy? Może myślisz o powrocie do firmy i ciekawi Cię jej aktualna sytuacja?

Jaro

Byłem pracownikiem JT sam sie zwolniłem pracowałem przy odwodnieniach za 16 zł na godzine jest to najgorsza praca wtym fachu ale prosilismy kierownika o powyzke nic nie zrobil w tym kierunku zakład niedba o pracowników mielismy tkz dyżury nocne w samochodach siedzielismy jak szczury zadnych dodatków,diet kompletnie nic gołe 16 zł nipolecam tej firmy ale kto chce zobaczyć prosze bardzo sie zdziwi ta osoba która na rozmowie dostanie złote góry a tak własciwie nic z tego niewyjdzie nie polecam.

asd
@Jaro 25.04.2018 09:00

Kto był Kiero?

Edyta

@Jaro, czy kwota, o której piszesz, to kwota brutto czy netto? Długo pracowałeś w JT Zakład Budowy Gazociągów? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w tym miejscu oraz warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Zachęcam do dodawania swoich opinii! Każda z nich z pewnością będzie bardzo przydatna dla osób zainteresowanych pracą w JT Zakład Budowy Gazociągów.

Edyta

@Stary, czy opóźnienia w wypłatach były duże? Często się zdarzały? Może firma miała po prostu jakieś przejściowe kłopoty? @anonymous, a na podstawie jakiej umowy pracuje się w JT Zakład Budowy Gazociągów? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity? Firma aktualnie poszukuje między innymi kontrolera jakości, specjalisty do spraw harmonogramowania oraz monterów, elektryków, inżynierów budowy. Opis aktualnych ofert znajdziecie tutaj: http://jtsa.pl/o-nas/praca/ Co sądzicie o tych stanowiskach? Będziecie aplikować na któreś z nich?

Administrator

Posiadacie jakieś najnowsze informacje dotyczące JT Zakład Budowy Gazociągów? Dajcie znać, jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Stary

Pracowalem w jt w biurze i uważałem, ze trafiła mi się super praca. Dopóki nie poszedłem do innej firmy. Wtedy okazało się, że się myliłem. W jt po pierwsze nie płacą na czas. Druga kwestia - kierownik kontroli jakości, który wszystko chce wiedzieć, podsłuchuje, sprawdza ludzi po pracy co robią i zastrasza. Zamiast zająć się pracą i pomóc swoim pracownikom, którzy siedzą po 12 godzin nad protokołami. Gość nie ma wiedzy i gdyby nie jego kolega R to nic by nie było z tych dokumentów. Podlizuje sie pani prokurent i donosi na pracowników. Pani prokurent to staruszka, która zwalnia i zatrudnia ludzi, którymi może manipulować. Nie ma żadnej wiedzy z branży gazowniczej. Duży minus dla pana J koordynatora transportu. Zero klasy. Brak słów. Cały czas śpi w swojej budzie. Jedyne co trzyma tę firmę to miła atmosfera na budowie, inzynierowie budowy i kierownik budowy, który jako jedyny zna się na gazociagach.

anonymous

Pracowałem tam przez rok i cieszę sie że odszedłem w porę. Prezes nie ma pojęcia co tam się dzieje, kierwonictwo i przełożeni nie liczą się z ludźmi, zwłaszcza jeden który zajmuje się maszynami. Kiepskie zarobki i wysyłka na delegację nie wiadomo na jak długi czas. Radzę mijać tę firmę szerokim łukiem.

Mateusz

Witam pracuje tutaj obecnie i powiem że firma ta to jedne dno w biurze pusta lala Karolinka która wogole śie nieznane a co do innych hmmm jeden został brygadzista i sra wyżej niż jego głowa tak samo kierownictwo które wogole się nie zna na pracy tam zwykli pracownicy odgrywają ważne rolę A kierownik jeden z drugim za to otrzymują lepsze pensje

Jerzy

Chyba jednak jest dobrze w firmie ponieważ tak dawno nikt nie pisał a nie pisał gdyż jest bardzo dobrze. Chciałbym tu pracować może coś się dowiem?

Ma

JT Zakład Budowy Gazociągów ma się dobrze, z tego co mi wiadomo to rozwija się w super tempie i nie ma co się dziwić, tak musi już być, bo firma jest supert

ja

firma dziadowska zarobki fatalne w delegacji zeby tyle zarabiac to smiech na sali sama stawka delegacji nie placa masakra dziady i tyle w temacie

sto

Duzo obiecują niestety z tych obietni mało wynika.Po pracy w Jt depresja murowana.To nie chodzi o Prezesa, ktory jest dla wszystkich bardzo zyczliwy, to chodzi o atmosferę w pracy wśród kolegów, którym poprzewracało się w głowach-biuro i pseudo ksiegowosc

ja

a teraz sytuacja z ostatnich dni - przez tą firmę inna (podwykonawca) musiała ogłosić upadłość. Nie zapłacili im, nawet częściowo, za wykonane prace. Przez co mniejsza firma upadła - teraz taka jest wizja działania jt

patryk

Firma stwarza wrażenie fajnej i rodzinnej ALE...pozory mylą. Obecnie firmą rządzi pani prokurent i dyrektor finansowy, którzy dorwali się do żłoba. A prezes hmm nie wiem czy jest tak slepy czy jest mu tak wygodnie ale daje sobie wejśc na głowę przez tych dwoje! Dużo obiecują ale nic nie robią a na koniec jeszcze oszukują na kasę. Szkoda mi prezesa, bo to on na koniec beknie.

Grom

Jak mogę coś doradzić to odradzam tam pracę. Dużo obiecują a później wpadasz w machinę. Za 3-6 miesiecy powiedzą Ci ze niestety kasy nie ma na premie i pracuj bo na twoje miejsce są następni. Nie liczą się z ludźmi i nowa pani pseudo dyrektor nie da ci popracować tylko wepchnie się przed wszystkie twoje sukcesy. Odradzam.

bp

Ambicje mi spać po nocy nie dają:) tak poważnie to wydaje mi się że w moim zasięgu tylko pytanie czy to dobry kierunek, chodzi o warunki pracy atmosferę i wynagrodzenie?

bp

Opinie na temat warunków pracy są różne a jak z zarobkami jakie są stawki przykładowo dla kier. robot bądź budowy?

ja

śmieszą mnie te ostatnie pozytywne wpisy. Czyżby pan Prezes tu zaglądał;)

hehehehe

Widzimy że jest tutaj niestrudzony strażnik dobrego imienia JT.

osa

nie polecam, ciężka praca, niska płaca

aleksy

To dobrze, że tych nieuczciwych wywalają z JT, bo to nie jest miejsce dla takich osób. Napiszcie co się jeszcze zmieniło od kiedy jest nowy prezes.

Mem

Zmiany w firmie są cały czas, wyrzucają ludzi nieuczciwych, co korzystali na nieświadomości nowego prezesa(usunięte przez administratora). Nie jest idealna, ale nie da se w kasze dmuchac. Cieszcie, się, że macie pracę, bo firma była na skraju.

aaa

obniżyli pensje pracownikom fizycznym, zmienili umowy, wysłali na postojowe trwające kilka miesięcy. Biura nie ruszyli (z tego, co wiem), ale w biurze jest obecnie tyle pracowników co fizycznych - a w każdej normalnej firmie z tej branży, umysłowych powinno być kilkukrotnie mniej

ccc

nie polecam tej firmy!!!!!!! masakra, mając pracownika za nic !!!

gość

tylko jak pan (usunięte przez administratora) poszedł na swoje i stał się prezesem tg plus okazał się jeszcze gorszym skąpiradłem ze swoimi stawkami ,płatnościami,i podejściem do ludzi. z czyjegoś łatwo było kręcić lody- nie panie prezes?

Zostaw opinię o JT Zakład Budowy Gazociągów - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JT Zakład Budowy Gazociągów