Opinie o moraj.pl - D&M sp. z o.o. w Rybnik

Poniżej znajdziesz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o firmie Moraj Sp. z o.o. sp.k.. Znajdziesz poniżej również opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Moraj Sp. z o.o. sp.k. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Odzież, galanteria, biżuteria - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Moraj Sp. z o.o. sp.k. w Rybnik

baner wywiady

Pojawiły się nowe ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników w firmie Moraj. Przestrzegam i nie polecam. Praca dla osób o bardzo mocnych nerwach i stalowym kręgosłupie. W dodatku za najniższą krajową! Nadgodziny do wykorzystania "kiedyś tam". Niejasne warunki, premie zawieszone. Awans?! Można pomarzyć! Jedynie pupilki mają możliwość osiągnąć coś więcej niż dokładnie towaru na półki i noszenie ciężkich paczek. Praca magazyniera-kierowcy? O kierowcy można pomarzyć. Od rana do nocy rozładowywanie tirów, dostępne jedynie ręczne paleciaki. Wieczny niedobór pracowników, ciągle ogłoszenia, jednak chętnych za takie pieniądze brak. Praca kasjer-sprzedawca to jedna wielka pomyłka w nazwie - magazynier-popychadło to prawidłowa nazwa tego stanowiska. Kasowanie to jedna wielka udręka - tu nie wchodzą kody, tutaj kody z pamięci. Dodatkowo przyjmowanie dostaw, wykładanie towaru, wieczne telefony i maile. Zostawanie po godzinach na porządku dziennym. Nie ma pytania czy ktoś może zostać, każdy musi. Szefostwo nie wie, czego chce, kierownictwo ciągle zmienia zdanie, priorytety i nakazy. Plany sprzedażowe nierealne do osiągnięcia. Przedstawiciel to sprzedawca-magazynier-komornik w jednym.

Joanna
@Anonim

Co ty kolego opowiadasz, jakie ciągle ogłoszenia. Ostatnim razem potrzebowali kogoś na hurtownie w zeszłym roku i od tego czasu dopiero teraz w kwietniu kogoś szukali a to tylko dlatego że rozwija się kolejna stronę która pewnie pójdzie im bardzo dobrze

Zzz

Witam, chciałabym się dowiedzieć na czym polegają obowiązki fakturzysty/sprzedawcy? Jaka jest stawka? Jak to wychodzi godzinowo w tygodniu? Atmosfera i w ogóle Oddział Piła

heh
@Zzz

twoim glownym obowiazkiem bedzie harowac dzien i noc za (usunięte przez administratora)

Barbara Nowy wpis

Piszecie, że najniższa krajowa do tego w 2020 zabrane premie. 2023 się kłania, zastanawiam się jak to aktualnie wygląda? Ile teraz na godzinę wychodzi netto? Premie, dodatki istnieją? Może jakiś socjal? Ktoś, coś?

Julia Nowy wpis
@Barbara

Ludzie piszą że zabrane premię w 2020 ale nie piszą dlaczego, nie wiem czy pamiętają że był wtedy Covid i premie zostały najpewniej zabrane na jakiś czas aby nikt pracy nie stracił. Jest kilka premii do wypłaty więc nigdy nie dostajesz gołej wypłaty, soboty dodatkowo płatne. Firma opłaca Medicover Zdrowie.

Ewa Nowy wpis
@Julia

Dzięki za informacje, bo akurat tego nie wiedziałam. Te soboty ile dokładnie są płatne dodatkowo? Dasz znać?

Joanna

@Joanna

A ciągle pojawiające sie ogłoszenia na stanowisko magazynier-kierowca? Kto na bieżąco przegląda serwisy (usunięte przez administratora) w poszukiwaniu pracy za lepsze pieniądze, doskonale je widzi.

@Xyz

Nie wiem czy moja odpowiedź przetrwa - czy tak jak ostatnie opinie zostanie skasowana.

@Anonim

Do kierownictwa kupuje slipy,majtki dziecięce do sklepu strasznie się pruja zróbcie coś z tym bo przestane kupować

Darek
@Anonim

Zgadzam sie z tą opinia .

12596558 Nowy wpis
@Anonim

Nerwy i zdrowie trzeba mieć stalowe, to fakt. Premie są, wszystko jasne i czytelne. Z atmosferą i podejściem do pracowników, już troszkę gorzej

Niedawno pojawiła się oferta pracy firmy Moraj Sp. z o.o. sp.k.. Wiecie może, czy firma wznowi rekrutację na stanowisko specjalista ds. social media?

Aa

Jest wznowiona

Renata
@Aa

A wiesz jak praca na tym stanowisku tu u nich tak właściwie wygląda? To raczej samodzielna robota czy zespół jakiś jest? Jak z atmosferą?

Widzieliście, że Moraj Sp. z o.o. sp.k. poszukuje nowych pracowników? Czy warto tam pracować?

Sd
@Administrator

Nie warto. Słaba płaca w porównaniu do zadań, które trzeba wykonywać w pracy.

Jolanta
@Sd

A jakie są konkretnie obowiązki? I czy da się zarobić więcej niż najniższa?

logo firmy Operator Kotwiarki
Recruit Europe Ltd.
(74 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
Aa

Firma stosuje "dni próbne" zamiast zatrudniać na umowę o pracę na okres próbny/umowę zlecenie.

Zzz

heh

Teresa
@heh

Nie rozumiem, po co pisać takie komentarze? Jeśli jesteś pracownikiem firmy wypowiedz się konkretnie na temat stanowiska. To może komuś pomóc podjąć decyzję dotycząca pracy.

Ona
@Teresa

To ja się wypowiem. Do takich obowiązków należy: przyjmowanie dostaw, spisywanie, przenoszenie kartonów, wykładnie towaru, przyjmowanie i pakowanie zamówień, fakturowanie, sprzątanie. W czasie targów praca od rana do wieczora. Czy to pani wystarczy? W umówię zapis „sprzedawca-fakturzysta”.

Zosia
@Zzz

Praca obejmuje wszytko od przyjęcia dostawy do sprzątania hali. Pakujesz towar, układasz, rozkładasz, przenosisz paczki. Do tego realizujesz zamówienia złożone przez przedstawicieli (towar do wózka, pakowanie go do kartonu, wypisanie faktury, wysyłka). Stawka najniższa krajowa plus premie uznaniowe i funkcyjne. Godzinowo pracujesz po 8 godzin dziennie. Jak trzeba zostać to zostajesz. W czasie targów i remanentu zostajesz do oporu.

Ewa
@Zosia

A ile wynoszą premie uznaniowe i funkcyjne? Rozwiniesz? Ile dają za nadgodziny?

Zosia
@Ewa

Premie uznaniowe zależne są od tego czy zrobiony jest obrót (plan kwotowy), czy masz pod sobą przedstawiciela. Nie pamietam żebym dostawała pienidze za nadgodziny. Za targi dodawało się dodatkowo 200 zł do wypłaty.

Janek
@Zosia

Teraz wygląda to już inaczej, nadgodziny są wypłacane normalnie, wyliczane na podstawie Twojego wynagrodzenia. Soboty na zapisy, dodatkowo płatne w formie premii.

Renata
@Janek

Jeśli chodzi nadgodziny to jakoś często występują czy niekoniecznie? Skoro piszecie o płaceniu za nie to możliwości ich odbioru nie ma? Ciekawa bym była tak dla pewności jeszcze ile płacą za te soboty?

Mike
Klient

Zamek w kompielowkach wypał po pierwszym dniu od kupna.

Zdegustowany

Nie wiem jakie stawki maja starzy pracownicy, ale to co proponują na początek to jakiś żart. Byłem na rozmowie w sprawie pracy i oferta nie mal na poziomie najniższej krajowej jest śmieszna. Tym bardziej dla kogoś, kto musi utrzymać rodzinę i nie jest 18-latkiem na garnuszku mamusi.

Katarzyna
@Zdegustowany

na jakie stanowisko aplikowales? rozumiem ze nie jakies najnizsze w łańcuchu ;) ?

Zdegustowany
@Katarzyna

To raczej nie ma większego znaczenia. Taka oferta jest żenująca dla dorosłego człowieka. W tych czasach taka pensja nie wystarczy nawet na rachunki ???? Uważam, ze skoro firma chce albo poprostu może tylko tyle zaproponowac, to powinna dzwonic do mlodych ludzi, powiedzmy bezpośrednio po szkole i najlepiej delikatnie mówiąc malo ogarniętych. Moze dla nich oferta bedzie ok. Naiwnością jest myślenie, ze człowiek ktory ma jakies tam doświadczenie i troche wiecej lat na karku; zdecyduje sie na takie pieniądze. A nawet jeśli, to sumienności i pracowitości bym sie wtedy nie spodziewał.

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Moraj Sp. z o.o. sp.k.? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?

Planuję aplikować na stanowisko Grafik do firmy Moraj Sp. z o.o. sp.k.. Jak wygląda rekrutacja i z ilu etapów się składa?

@Administrator

Liczba etapów jest zależna od liczby chętnych - w przypadku rekrutacji w której brałem udział kilka miesięcy temu - był w sumie jeden. Po poznaniu szczegółowych warunków zrezygnowałem. Słabe warunki a wymagania wysokie.

Ela
@54321

A losy pracownika na szkoleniu zależne od złośliwości i zawiści Pani, której imienia jyz nie pamiętam. Rudawej o złowrogim spojzeniu kobiety od programu komputerowego. Słaba aparycja powoduje eliminacji atrakcyjnej kandydatki. Brak slow. Szefostwo powinno się tej babie przyjrzeć.

Czy Moraj Sp. z o.o. sp.k. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Nie

kkmitros@gmail.com
Klient

Złożyłem w firmie Moraj Sp. z o.o sp. k. - Rybnik zamówienie nr. 000023284. W trakcie dokonywania przelewu 90,43zł przez mój bank PKO BP do w/w firmy wystąpiło zakłócenie przy potwierdzeniu przelewu i poszedł podwójny przelew, tzn. dwa razy po 90,43zł. Wysłałem do info@moraj.pl zdjęcia potwierdzające operacje przelewów z mojego konta bankowego na, którym widać wyrażenie, że dokonano podwójnego przelewu. Są dwa numery zleceń bankowych na 90,43zł. Są również cztery salda z, których po odjęciu wychodzi, że dokonano podwójnego przelewu. Ktoś wysłał mi odpowiedź, nie podpisując się, że przelano jeden raz 90,43zł zaznaczając tylko dwa salda, choć widać cztery salda. Przecząc oczywistym faktom. Nie chcą mi zwrócić 90,43zł. I to jest fakt.. Miły4510

Sklep internetowy Moraj
@kkmitros@gmail.com

Szanowny Panie, Po natychmiastowej interwencji i bezpośredniej konsultacji z naszym działem księgowości, potwierdziliśmy ustalone wcześniej informacje o braku dodatkowego przelewu o takowej kwocie. W owej sytuacji w celu wyjaśnienia niedogodności, której wina została tak niefortunnie skierowana w naszą firmę, powinien Pan skontaktować się z przedstawicielem swojego banku w celu złożenia reklamacji. Zadowolenie klientów zawsze widnieje na piedestale naszych priorytetów, jednak w tym aspekcie zrobiliśmy co w naszej mocy, by rozwiązać ten problem. W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej, która została zainicjowana z naszej strony wnioskujemy o zaprzestanie rozpowszechniania zniesławiających nas informacji, nie popartych jakimikolwiek faktami. Pozdrawiamy, Sklep internetowy Moraj

kkmitros@gmail.com
@Sklep internetowy Moraj

Wysłałem do Państwa zdjęcie mojej reklamacji złożonej w banku PKO BP w sprawie podwójnego przelewu 90,43zł do Waszej firmy. Dlaczego nie przesyłacie do mnie do wglądu swoich operacji bankowych tzn. pieniędzy otrzymanych z mojego banku do Was. Brak podawania imienia i nazwiska osoby, która kieruje do mnie od Was pisma nie budzi u mnie zaufania do Waszej firmy. Wobec ostatnio gorącej komunikacji z Waszą firmą tymczasowo zmieniam opinię o Waszej firmie na neutralną. Z poważaniem Krzysztof Mitros

Czy w Moraj Sp. z o.o. sp.k. pracuje się na open space?

Ona
@Pytanie

Wyłącznie ???? 900 m2 hurtowni ;)

Faza

Dziwne jest to, że o tej firmie jest coraz mniej opinii

Czy w Moraj Sp. z o.o. sp.k. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

Takaja

Hej, jak wygląda praca w Moraju, ale w Żorach na Północnej? Chodzi mi o fakturzystki.

Ola

@Xyz wymagająca, ale nie zbyt wymagająca tak?

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Moraj Sp. z o.o. sp.k.?

Bruno
@Pytanie

Słaba jakość wykonania kupiłem majtki dla chłopca rozmiar 5,6 i się prują po 2 tygodniach,kiepska jakość zróbcie coś z tym bo przestane kupować z tej firmy.

Zuzka

Jak oceniacie relacje między pracownikami ? Oraz relacje z kierownikiem / kierowniczką?

@Zuzka

O której hurtowni mówimy?

Re
@Xyz

Hurtownia Moraj w Żorach

@Re

Pracownicy są bardzo dobrze nastawieni do siebie, przeważnie można liczyć na pomocna dłoń, chociaż jak w każdej pracy plotki, ploteczki to coś co jest także i w Moraju. Kierowniczka moim zdaniem ok, wymagajaca co jest dobre, można się z nią dogadać jeśli jest taka potrzeba.

Pp

Fajna praca, mili ludzie, rodzinna atmosfera

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Moraj Sp. z o.o. sp.k. - Rybnik

• Jak się pracuje w Moraj Sp. z o.o. sp.k.?

Zobacz opinie na temat firmy Moraj Sp. z o.o. sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Moraj Sp. z o.o. sp.k.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Moraj Sp. z o.o. sp.k.?

Kandydaci do pracy w Moraj Sp. z o.o. sp.k. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Moraj Sp. z o.o. sp.k.
2.3/5 Na podstawie 102 ocen.
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Styczniu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)