Beko

Opinie o pracy(121)

Opinie o usługach(12)
  • BEKO na świecie
  • Nasza misja
  • Jak wygląda rekrutacja?

BEKO na świecie

Nasza misja

Jak wygląda rekrutacja?

• Ciechanów

5. Opinie o Beko S.A.

Opinie o Beko Warszawa

Nie przegap nowości o Beko S.A.!

Juzew Ztalin

02.12.2021 12:12

Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie. Przede wszystkim pewnymi sprawami zajmują się osoby, które tego w ogóle nie powinny robić z uwagi na brak kompetencji, wiedzy oraz doświadczenia. Wszechobecny chaos, brak regulacji, procedur i polityk. Do tego wszystkiego dochodzi nepotyzm i zatrudnianie znajomych nawet jeśli kompletnie nie nadają się do pracy. Niektórym pracownikom, zwłaszcza tym wyżej lokowanym, kompletnie się gdzieś poprzestawiało - myślą, że są nie wiadomo kim, a słoma z butów wystaje. Ton i sposób w jakim się komunikują z osobami na niższych stanowiskach pokazuje ich miałkość i brak kultury. Ostatecznym problemem są zarobki - w Beko nie uświadczysz godnego wynagrodzenia (usunięte przez administratora) - z jednej strony oni nie lubią płacić, a z drugiej strony oszczędzają gdzie tylko mogą byleby dywidenda była wysoka. Ponadto firma niegodna zaufania, nie wiesz czy Cię nie wywalą po 4 miesiącach bo znajdą sobie kogoś innego, a ty się "goń" i (usunięte przez administratora) z tym, że mieszkanie wynająłeś, że się przeprowadziłeś, etc. Partactwo, partactwo i jeszcze raz partactwo. Odradzam pracy w Beko.

14.03.2022 12:12

dziękujemy również za Twoją opinię. Jeżeli pracujesz w naszej organizacji zachęcamy Cię do kontaktu z bezpośrednim przełożonym. Z naszej strony możemy zapewnić, ze staramy się zatrudniać jak najlepiej dobranych pracowników do poszczególnych stanowisk pracy. Wzajemny szacunek i wsparcie jest podstawą pracy w każdym z naszych działów oraz pomiędzy działami. Pozdrawiamy, Zespół Beko S.A.

14.03.2022 12:13

dziękujemy za Twoją opinię. Jeśli jesteś pracownikiem naszej organizacji zachęcamy Cię do kontaktu z bezpośrednim przełożonym. Z naszej strony z całą mocą zapewniamy, że nie może być absolutnie mowy o jakiejkolwiek dyskryminacji w naszej firmie. Firma prężnie rozwija się od wielu lat, co jest tylko potwierdzeniem, że zarówno decyzje rekrutacyjne oraz kultura organizacyjna są na wysokim poziomie. Pozdrawiamy, Zespół Beko S.A.
    Olo

23.02.2022 10:23

Żenująco niskie wynagrodzenia. Firma nie dba o pracownika

14.03.2022 12:02

dziękujemy za Twoją opinię. Jeśli pracujesz w naszej organizacji zachęcamy Cię do kontaktu z bezpośrednim przełożonym. Tak jak wspomniała @Beata jesteśmy międzynarodową firmą i przez wiele lat udało nam się wypracować dobrze prosperującą markę. Jesteśmy przekonani, że nie miałoby to miejsca bez odpowiednio zadbanych pracowników. Zawsze staramy się oferować jak najbardziej atrakcyjne wynagrodzenia oraz motywować naszych pracowników dodatkowymi benefitami. Pozdrawiamy, Zespół Beko S.A.
    Zośka

29.12.2021 10:30

Dla mnie firma jest ok, ludzie pracują to na ogół po kilka-kilkanaście lat, więc raczej jest im tu dobrze. Ja pracowałam wcześniej w kilku miejscach, mam porównanie z rynku i ono naprawdę wychodzi pozytywnie. Jasne, że są wady i zalety, ale bilans wychodzi zdecydowanie na plus.
    bez emocji:-)

26.03.2021 10:02

Pracowałam ponad 2 lata, byłam osobą z "zewnątrz", czyli nie pracowałam tam od studiów ani nie byłam czyjąś krewną, przyjaciółką rodziny. Mogę potwierdzić kolejne tezy: - Młodzi managerowie, niestety zgadza się. Wiążę się to z brakiem kompetencji w zarządzaniu. - Nepotyzm, raczej nie zgadza się. W wielu korporacjach tak się robi i nazywa się to system polecenia. Ale czasami takie polecenia powodują że polecona osoba staje się "równiejsza". Osobiście pracowałam z osobą która odpowiadała za sprzedaż do trzech małych krajów - w innych firmach nie przedłużyli by z nim umowy. - Brak możliwości rozwoju zawodowego, niestety zgadza się. Pracownicy dzielą się na dwie kategorii, tych którzy pracują do max 2-3 lat i tych co siedzą całą wieczność w tej firmie. I nie ma przejściowych stanowisk. - Niższe niż średnia z branży wynagrodzenia - niestety zgadza się. Ale to jest konstant, jak ktoś chce więcej zarabiać to jak Komorowski poradził szuka nowej pracy i bierze kredyt :-) - ksenofobia itd - nie zgadza się, nie zauważyłam czegoś takiego - upusty dla pracowników - zgadza się i czasami można to ująć jak jakiś dodatek do pensji, bo naprawdę to duże daje (możliwość zakupu po niższych cenach) Podsumowując: zalety: - stabilna praca, - dobry socjał, - spoko prezes (de facto on zarządza na molekularnym poziomie, ci wszyscy managerowie o niczym nie decydują) - niewymagająca praca, można tam spędzić lata, idealna dla nieambitnych wady: - kadra tzw zarządzająca, - niższe wynagrodzenia - niewymagająca praca, można tam spędzić lata, idealna dla nieambitnych - brak możliwości rozwoju zawodowego
    Maciej

07.01.2021 14:27

Niby korporacja, ale to co się dzieje wewnątrz firmy przypomina jakiś mały januszex. Rządzi "rodzina beko" czyli nepotyzm pełną parą, zatrudnianie znajomych i rodziny, którzy mają duuużo łatwiej - z punktu widzenia zwykłego pracownika to strasznie frustrujące i zabija ambicje. Porównując do średnich i dużych firm z którymi miałem przyjemność, tutaj wybitnie odczuwa się ksenofobie i homofobię, taka typowa zaściankowość, dodatkowo techniki mobbingowe rodem z podstawówki, sam wielokrotnie widziałem jak psychicznie męczy się słabszych. Menagerowie to często przyjaciele rodziny, którzy siedzą w tej pracy całe życie i nie potrafią robić nic innego, ale przede wszystkim nie potrafią zarządzać personelem. Z pozytywnych rzeczy, to pracownicy mogą kupować sprzęty agd ze zniżkami, czasami są jakieś extra prezenty, istnieje możliwość rozwoju, natomiast niestety w żaden sposób nie przekłada się ona na wyższe wynagrodzenie. Ja wiem, czytając to można pomyśleć, że hejtuję, ale pracując w tej firmie czuję się jakbym codziennie musiał oglądać filmy Patryka Vegi i to te w najgorszym wydaniu. Sandra, zmień w końcu coś w tej firmie.

Kontakt - Beko S.A.

ul. 1 Sierpnia 6A 02-134 Warszawa

NIP:5252073573

Branża główna: RTV i AGD
    Krytyczny

19.02.2020 10:43

Dostałem zaproszenie na rozmowe rekrutacyjną do działu reklamacji (chyba bo opis bardzo rozmyty). Niestety ze względu na chorobe byłem zmuszony poprosić o przesunięcie terminu. Pani Izabela Grudzień nie odebrała telefonu, nie oddzwoniła, nie odpisała. Nie dostałem żadnej informacji czy do rozmowy jeszcze dojdzie. Tam gdzie sie już z taką aroganckością spotkałem dobrze nie było. Zwykle były to firmy w których na menadżerskich stanowiskach siedzieli młodziaki bez żadnych kwalifikacji. Tutaj musi być podobnie dlatego nie polecam. Brak kontaktu to lekceważenie i poniżenie kandydata. Pracy wszędzie jest w brud.
    Pracownik Beko

23.02.2020 17:53

@Krytyczny staramy się by każda osoba biorąca udział w rekrutacji, otrzymała odpowiedź zgodnie z umówionym terminem. Sprawdź maila z którego przesyłałeś CV, powinieneś mieć informacje zwrotną.
    abc

28.10.2020 14:13

Też bym nie skontaktował się ponownie z osobą która pisze "w brud". Stanowisko jedno, dwa, kandydatów 3-4. Nie jest to firma w której pracuje 200 osób na słuchawce i rotacja taka że po tygodniu same nowe osoby, jak ktoś się zatrudni (no chyba że to jego wybór) wolne miejsce będzie zajęte przez kilka miesięcy. Sama praca jeśli chodzi i dział gwarancyjny, dokładnie reklamacyjny - oceniam pozytywnie. owszem, trzeba przyswoić dużo wiedzy, ale jak ktoś lubi pośredni kontakt z klientem, to jeżeli chodzi o wymagania i "ciężkość" pracy względem wynagrodzenia - pozytywnie. nie jest to płaca minimalna ale 10tys tez nie będziecie zgarniać. co do innych działów nie wiem, nie pracowałem.
    aktualnie

27.09.2019 08:52

Polecam pracę w BEKO i piszę to z perspektywy osoby aktualnie zatrudnionej. Pracują tutaj ludzie oddani i chętnie pomagający co sprawia, że widać raczej przyjemną współpracę niż męczącą rywalizację. Z racji wielkości jest to doskonałe miejsce na rozwój a atmosfera powoduje, że pracuje się tutaj przyjemnie. Są atrakcyjne benefity pozapłacowe, oraz elastyczne godziny pracy dzięki czemu nie ma konieczności pracowania do późnego popołudnia. Nie jest prawdą, że nie docenia się ludzi z inicjatywą i pro-aktywnych. Pracownicy, którzy traktują pracę poważnie a nie jak pańszczyznę są doceniani. Kontakt z kadrą zarządzającą jest pozytywny i nie doświadczycie tu żadnej wyniosłości. Kryzysowe sytuacje i napięty harmonogram nie zdarzają się ani częściej ani rzadziej niż w innych firmach - jest po prostu normalnie. Jeżeli szukasz pracy do której będziesz przychodzić z przyjemnością oraz w której wiele się nauczysz i mocno rozwiniesz to jest to doskonałe miejsce dla Ciebie.
    aktualnie

30.09.2019 07:45

Takie szanse istnieją. Jeśli ktoś pracuje sumiennie, pokazuje, że mu zależy i, że podoła większym wyzwaniom to ma realne szanse na awans (oczywiście jeśli zwolni się istniejący lub pojawi nowy wakat). Tak jest w każdej normalnej firmie i tak jest też w Beko.
    Sparow

03.07.2018 20:06

Bylem na rozmowę rekrutacyjnej w tej firmie. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to miejsce pracy. Jest to stary, obskurny magazyn na ulicy Farbiarskiej. Pod adresem dostępnym w Google siedzi jedynie prezes.

16.11.2018 15:42

SIedzą tutaj jeszcze z 50 osób, oprocz prezesa. A na Farbiarskiej znajduje się magazyn. Dla tego nie pełni raczej funkcji reprezentatywnej.

02.02.2019 17:40

Jestem pracownikiem Beko od kilku lat. Na początku było dobrze - po ludzku i sprawiedliwie. Teraz to jeden wielki bajzer. Zgadzam się że to firma młodych managerów i wielkich panow dyrektorow, ktorzy pracy w innej firmie nie zaznali. Nie nadają się do zarządzania ludźmi. Dłużej zostają pracownicy przyjęci odrazu po studiach. Ludzie przechodzący z innych firm, z doświadczeniem, uciekają po max. 6 miesiącach. Od 2 lat jest coraz gorzej: coraz więcej ręcznej roboty, exceloza totalna i coraz mniej liczą się z człowiekiem. Mamy być na zawołanie i mamy wykonywać rozkazy - taka dewiza. Prym wiodą ludzie nie myślący, bez oznak decyzyjnosci i kreatywności. Mimo bicia rekordów sprzedaży dla pracowników kasy nie ma. Szkoleń brak. Nie polecam pracy w logistyce.

16.11.2018 15:40

Pracuję w firmie Beko od 2014 roku. Jest to firma "młodych dyrektorów". Z mojego punktu widzenia, zarządzanie na niskim poziomie, w porównaniu do korporacji, w których mam doświadczenie. Panuje bałagan i dużo jest ważnych dyrektorów, którzy pracowali całe życie zawodowe w tej firmie. Prawdiwych profesjonalnych pracowników z doświadczeniem w innych firmach jest bardzo mało. A dla corpo "swieża krew" zawsze jest bardzo pomocna. Ale, tak sie nie dzieje. Struktury korporacyjnej, podziału na biznes unity też brak. Bałagan, słabe wsparcie, brak narzędzi (IT) do efektywnej pracy. Stawiają na tanią siłe roboczą i na tanie rozwiązania IT. Dużo tutaj nie zarobicie, ale możecie szybko zrobić karierę, jeśli jesteście ekspertem od jakiegoś procesu biznesowego, bo konkurencji raczej tutaj brak. A każda nowa wiedza, pomysł potrafią docenić, nie koniecznie wesprzeć.

11.12.2018 10:32

Moja opinia o zarządzaniu jest dobrze znana. Nie mnei jednak, jeden głos to za mało. A wększości osób brakuje odwagi i/lub doświadczenia by się podzielić krytyką. Dział, w którym pracuję - logistyka, cały czas rośnie, przez zwiększenie nakładu pracy. Firma woli zatrudniać ludzi i ne inwestuje w nowoczesne digital rozwiązania. Atmosfera jest miła, trzeba przyznać. Lubiłam tutaj przychodzić i się spotykać z tymi ludźmi. Ale profesjomalnie są słabi. A z takim zespołem trudno prowdzić biznes. Bardzo trudna współpraca z dostawcami przez brak narzędi i wobec tego trudniejszy przepływ informacji. Praktycznie wszystko jest robione silą ludską ręczną: mail, XL. Trudno nad tym zapanować i czasem się głupio wygląda przed klientami. Ludzi pracują w stesie. Ale plusem tego jest to, że uczą się szybko reagować, podejmować decyzje, być kreatywnym. Nie każdego stać na taką pracę i ci lepsi którzy potrafili, odchodzą z doświadczeniem pracy w dużej znanej korporacji pod ciągłym tiśnieniem.

18.12.2018 14:05

To jest ogromny minus. Jeśli podążać Twoją logiką, to warto zatrudnić 200 osób, wydać kartki i księgować, jak dawniej, faktury i rejestry na papierach. Plus - dużo ludzi ma pracę. Minus - budżet na wypłaty pracodawca nadal ma ten sam i podzieli jego pomiędzy nie 30-ma, a 200-ma pracownikami. Minus - na taką nieambitną pracę i niską wypłatę zgodzą się małowykwalifikowani pracownicy. Oznacza to niski poziom profesjonalizmu i obsługi. I nie stać firmę na pracownika zaangażowanego posiadającego wysoki poziom wiedzy i doświadczenia. I właśnie z tego powodu odchodzę z firmy.
    admin

14.06.2015 07:24

Macie informacje na temat zatrudnienia i warunków pracy? Coś zmieniło się w firmie przez ostatni rok? Napisz nam co nowego dzieje się w firmie BEKO S.A.!

Zostaw merytoryczną opinię o Beko S.A.