LAPP Connecto

• Marusza

3. Opinie o pracodawcach Grudziądz
  5. Opinie o LAPP Connecto

Opinie o LAPP Connecto Grudziądz

Nie przegap nowości o LAPP Connecto!

Xxx

27.11.2019 17:39

Forum jest na temat pracy, a niektórzy chyba o tym zapominają, bo odnośnie pracy to nie można narzekać, to jest praca dla osób chcących się uczyć, trzeba skupić się na tym co się robi ,bo nie polega ona na robieniu całego dnia tej samej rzeczy jak na niektórych produkcjach, problemem są osoby tam pracujące które interesują się za bardzo życiem innych, które powinny zająć się sobą a w szczególności praca a nie plotkami i głupotami. Taka osoba jest osoba o nicku lotnisko ikara 2 która najwidoczniej jest zazdrosna o inne osoby bo sama nie wykazuje chęci rozwoju w pracy i jest za swoje umiejętności oceniana tak a nie inaczej a to odbija się na wypłacie. Rozzalenie i pretensje tylko i wyłączenie do siebie.
    Xxx

28.11.2019 17:31

Zacznijmy od tego że prawdopodobnie zmieniłaś nick, nie wiem po co, chyba że jesteś na tym samym poziomie co osoba o której pisałam ostatnio bo macie ten sam bezczelny sposób pisania. To że nie pracowałam nie znaczy że nie byłam i nie widziałam, a poza tym wystarczy porozmawiać z osobami które pracowały. Nie pisze nic złego o innych zakładach bo to nie te forum żeby oceniać,ale chodzi o fakt że są takie produkcje gdzie codziennie się chodzi do pracy i robi się ciągle to samo i do tej wiedzy nie trzeba tam pracować, a w lappie praca w ten sposób nie wygląda, jest masa różnych zleceń, wiązek i ciągle robi się coś innego i dlatego trzeba myśleć o tym co się robi. A jeżeli wiesz do kogo piszesz to bardzo dobrze wiesz że z liderami mam bardzo mało wspólnego, więc jeżeli chcesz już pisać w taki prostacki sposób to wymysl coś innego niż cały czas ten sam tekst o trzymaniu palca w (usunięte przez administratora) A najlepiej jak byś zaczęła się kulturalniej wyrażać bo robisz tylko z siebie posmiewisko. Tego że nie ma problemu w zakładzie też nie powiedziałam więc zacznij czytać z uwaga a nie piszesz bzdury. Problem jest i to nie jeden, tak samo jak bałagan.Ale pisałam o pracy, a praca sama w sobie wcale nie jest zła i to może sporo osób potwierdzić.

02.12.2020 06:25

Ikara 2 słynne osiedle na którym można kłamać że nie ma się dojazdu,a można tam mieszkać

01.11.2020 03:53

Podobno pół zakładu na kwarantannie.czy to prawda
    Edi

01.11.2020 07:55

Tak to prawda a druga połowa zakładu zwolniona ????????????????????

01.11.2020 11:43

A dlaczego zwolniona,na jakiej podstawie.jakie były umowy

30.10.2020 19:35

Czyżby w kolejnym zakładzie w Grudziądzu były osoby zarażone covidem.czy tylko taka plotka

15.10.2020 21:55

Każdy ma prawo do opinii ale ja podam kilka informacji o firmie: - na produkcji i w magazynie pracujemy w większości na jedną zmianę (6:00 - 14:00), nieliczna grupa na dwie zmiany (druga zmiana 14:00 do 22:00), - w biurach pracujemy w różnym trybie (6:00 do 14:00 lub 7:00 - do 15:00), część pracowników biurowych rotacyjnie pracuje z domu, - firma nie obniżyła ani na moment pensji przy okazji Covid, - firma nie zniosła premii (jeśli jej wielkość była niższa niż standard to za "zasługi" i w odosobnionych przypadkach), - nie było zwolnień grupowych ani postojowego ze względu na Covid czy poziom zamówień (a z zamówieniami bywało różnie), - nie było opóźnień w płatności wynagrodzeń ani składek wszelkiego typu, - nie było wstrzymania dostępu do kart sportowych (poza okresem kiedy siłownie i obiekty były zamknięte), - praca na produkcji jest siedząco - stojąca (jak kto woli), nie jest to typowa linia produkcyjna, - hala produkcyjna jest ogrzewana a stołówki są dwie, - nie ma pracowników agencyjnych ani umów zlecenia, o działo itp, - nie ma płacenia podstawy a reszty „pod stołem”. W firmie pracują różni ludzie, cała rozpiętość charakterów i zachowań dlatego zdarzają się spięcia. Firma zwraca uwagę na jakość pracy - to też czasami wywołuje sytuacje stresujące. Centrala dywizji Connecto znajduje się w Finlandii a całej grupy Lapp w Niemczech ale pracownicy są traktowani lepiej niż w wielu firmach z czysto polskim pochodzeniem. Część pracowników jakiś czas temu odeszła do nowo-powstałych zakładów a teraz (po rozczarowaniu sposobem traktowania, rodzajem pracy i podejściem do pracownika) dają znać, że chętnie by wrócili. Nie wiem, czy taki jest standard w całym Grudziądzu, u nas tak jest, czyli normalnie. Pozdrawiam

16.10.2020 15:07

A na jakiej podstawie ich przyjmują skoro nie ma nawet ogłoszenia że przyjmna do pracy.poznajomosci czy jak.bo szukam pracy ale nie ogłoszenia nie ma.ciekawi mnie jakie są umowy o pracę bo kiedyś jedna się chwaliła że po roku dostała na stałe na jakiej podstawie.

17.10.2020 16:21

Nie ma ogłoszeń, bo też nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników. Obecna obsada jest wystarczająca, przynajmniej na razie. Nie jest też pewne czy w przypadku, kiedy będzie wolne miejsce to jakiekolwiek ogłoszenie się pojawi - czasami potencjalni kandydaci przynoszą CV bez konkretnego ogłoszenia, więc firma nie ma potrzeby się dodatkowo reklamować. Umowy o pracę mogą być różne np. nas okres próbny, na czas określony lub bezterminowe. Nowi pracownicy zaczynają od okresu próbnego lub od umowy na czas określony. Duża część pracowników posiada już umowy na czas nieokreślony. Plusem może być pozytywna rekomendacja od obecnego pracownika - zawsze to większa pewność, że nowa osoba się sprawdzi, w końcu ktoś za nią ręczy.. To co piszę to standardy w dobrych firmach, coś jak zasady uniwersalne. Pozdrawiam
    Pozytywnie

14.10.2020 18:10

Firma to fikcja Jak ona się kręci wiedzą ci do siedzą w kieszeni kierownika Mówi skacz lider skaczę nie licząc się z tym i jak odnosi się do pracownika Ludzie trzęsą się że strachu nie mając nic do mówienia Atmosfera bezosobowa Jeśli umiesz się ślizgać to praca dla ciebie Odpowiedzialnosc i tu zagadka nigdy nikt nic nie wie taka ekipa liderów Powodzenia

15.10.2020 18:31

A ty jeszcze tam pracujesz.widze że ogólnie lipa z atmosferą i zastanawiam się jak osoby które pracują po 5 lat tam wytrzymują.a wogule przyjmują do pracy.
    ja

11.10.2020 15:21

Praca nie jest zła.Od poniedziałku do piątku.Niektóre działy na zmiany.Ogólnie jest dobrze.Niestety jest jedno ale.Kadra kierownicza.Nie wiem co mają na celu,ale co innego mówią,a co innego robią.Chodzi tu o traktowanie pracowników na produkcji.Nie wiem po co wprowadzać taką toksyczną atmosferę.Czyż wśród życzliwych ludzi nie pracuje się lepiej,wydajniej z chęcią?W złą stronę to zmierza.Niedobrze.

11.10.2020 02:02

Czy ten zakład przyjmuje do pracy.gdzie można składać CV.

19.12.2019 21:18

Abc

03.01.2020 21:08

Nie to nie będzie usunięte. Te wpisy będą jako dowód w sprawie o zniesławienie. Za takie coś poniesiesz konsekwencje.

30.09.2020 23:56

Ciekawe za co jak ktoś prawdę pisze.
    gosc

02.10.2018 22:15

no własnie jaka jest tam atmosfera ,jakie sa zarobki i jaka jest umowa o prace.moze ktos napisac
    Ania

26.05.2020 00:44

A jakie są premie. Chodzi o to ile premi jest przy wypłacie

18.09.2020 07:23

A są jakieś podwyżki.no wiadomo że co nie którzy nie dadzą sobie rękawa wyrwać.no tak i pewnie siedzi i pisze SMSy.
    Bez nazwy

02.07.2020 15:28

Małe zastrzeżenie Owszem praca pozytywna Ludzie tworzący pewne zespoły montażu pozytywni Ale kierownicy... Brak jakich umietnosci zarządzania zasobem ludzkim (usunięte przez administratora)... Żal brak własnego zdania Dziwne że to funkcjonuje!!!!
    A co tam

02.07.2020 16:24

A jaka płaca tam jest i jakie umowy tam są.Atmosfera jaka tam panuje,czy można liczyć na pomoc innych osób.czy pracuje się osobno czy z kimś.
    Ja i ja

04.06.2020 20:25

Witam czy przyjmoja może do pracy w tej firmie i jak tak to gdzie składać CV za odpowiedź z góry bardzo dziękuję

Kontakt - LAPP Connecto

Waryńskiego 32-36 86-300 Grudziądz

Branże: Energetyka i elektrotechnika

19.01.2020 17:50

no wiesz

27.02.2020 15:07

Czasem lepiej odpękać 8h i do domu.Nie warto się zniżać do takiego poziomu.Czasem się zastanawiam czy dyro czyta te wpisy?Jeśli tak,to chyba mu na rękę,że ma takich podwładnych.(mówię o tych zza biurek)Ja jestem pracownikiem :D

17.01.2020 14:05

Jak wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska w SKS CONNECTO POLSKA Sp. z o.o.?
    no cóż

19.01.2020 17:39

To zależy kim jesteś i kogo znasz.
    Pracaqwer

09.10.2019 16:02

Ostatnio wprowadzono oceny dzięki którym płacą wzrasta , osoba siedząca na (usunięte przez administratora) bite 8h dostała podwyżkę , a ludzie pracujący fizycznie i dźwigający nie dostali nic , wstyd panie prezesie , dobrze że zmienilam zakład pracy , napisała bym więcej ale nie warto ludzie przychodzą i odchodzą to swoje widzą opinia o zakładzie roznosi się

25.11.2019 17:08

A może by tak tej osobie powiedzieć prosto w twarz jaki ma się do niej problem. Wypisywać pod fałszywym nickiem to masz odwagę ale spojrzeć w oczy to nie. Wstyd wstyd wstyd. Stara baba a jaka głupia. I nie nie jesteś tu anonimowa...

28.11.2019 17:03

Kochana tak się składa, że ja dokładnie wiem o kogo chodzi :) i to Ty lepiej skończ z tą dziecinadą i nie wypisuj bzdur na forum. Bo to tylko szkodzi firmie. A za to są dosyć spore konsekwencje. Jeśli się ktoś naprawdę tym zainteresuje to do Ciebie dotrze.
    Nowa

26.09.2019 21:29

Tak po krótce. Dyrektor - nie jest w stanie kierować firma bez kierownika bo nie ma i niej zielonego pojęcia. Czym się zajmuje ciężko powiedzieć. Człowiek lejwoda. Kierownik - był poznałam go , widać było że jest do ludzi każdy dążył go szacunkiem. Człowiek orkiestra potrafił o wszystko zadbać. Odszedl wszyscy mowia ze juz mial dosc dyrektora a i tez kwestia pieniedzy Obecnie brak . Magazyn - jeden wielki bałagan. Za biurami siedzi ich więcej niż do pracy fizycznej . Niektórzy tam pracują sumiennie ale większość to chyba za karę przebywa tam byle 8 godzin i do domu. Zero zarzadzania . Kontrola jakości- Niektóre osoby to jakiś żart. Podejscie jak do osoby ulomnej z wulgarnym podejciem , z czego najlepsze bywa ze sie myla a pozniej tego wypierają i zganiaja wine. Nie ujmując wszystkim część osób jest pomocna służy porada I potrafi odezwać się jak człowiek do człowieka. Sama bardzo dobrze to odczułam na sobie . Kto jest jaką osoba . Liderzy są lepsi i gorsi . Maja lepsze i gorsze dni . Ale od pierwszego dnia widać kto się stara i ciężko pracuje a kto ma ludzi i pracę w (usunięte przez administratora) Dział techniczny chyba szwankuje bo ciągle problemy z dokumentacją. A jeszcze potrafi przyjść i odezwać się do Ciebie i potraktować cie jak idiote bo przecież on jest najmondrzejszy . Dodam że nie wszyscy tacy są. Ale to boli . Produkcja to loteria gdzie trafisz . Niektórzy Ci pomogą podziela się swoją wiedzą i będą ci pomagać . Zaś część kopie pod Tobą dołki i byle Cię podjebac . Liderzy nie są w stanie tego zauważyć bo ciągle od wysyłki do wysyłki . Ogólnie może być dobrze nie masz sztywnej normy jak się starasz i ktoś Ci pomoże dobrze zaczac to praca przyjazna .

27.09.2019 04:34

A pracujesz tam jeszcze

06.09.2019 21:50

Chyba jest coś nie tak w tym zakładzie jak co róż ktoś odchodzi do innej pracy
    lotnisko ikara 2

24.09.2019 18:24

Trochę przez ludzi odchodzą bo starsi pracownicy palca w (usunięte przez administratora) trzymaja i chodzą jak chcą jak te święte krowy bo udają że nie mają dojazdu

31.07.2019 00:00

A czy to prawda że za nadgodziny dostaje sie dzień wolny,czy płacą za nadgodziny jakie kolwiek.
    Rekrut

29.07.2019 19:58

Witam Widziałam oferty pracy w urzedzie pracy do Lapp conecto. Czy mógłby się ktoś wypowiedziec dokładnie na czym polega praca, a co najważniejsze jaka jest w pracy atmosfera.

07.07.2019 17:30

Jest jasne wytłumaczenie dlaczego tylko niektórzy narzekają. Trzeba być dobrym, solidnym pracownikiem i tyle!!

07.07.2019 19:08

To jak są tam sami dobrzy pracownicy. To czemu są wiecznie ogłoszenia o pracę.
    dddd

22.10.2018 14:55

Praca lekka ok, atmosfera ok ale kasa najniższa krajowa. Na początek umowa z agencją jak się sprawdzisz zostajesz.
    Belzebiusz

06.06.2019 10:34

Oj nie napisałeś jeszcze wszystkiego... Ale szkoda czasu właściwie. Dziś rozwiązałem umowę po roku. Beznadzieja????

11.06.2019 20:09

A czemu beznadzieja możesz coś więcej napisać na temat tego zakładu.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LAPP Connecto?

Kohgdgfffg

16.02.2018 06:39

Szukają tam ludzi do pracy. Jak tam jest proszę o opinie.
    admin

31.07.2015 09:22

Witam wszystkich, dawno nikt nie dodawał opinii w sprawie atmosfery i zatrudnienia. Czy ktoś posiada aktualne informacje o firmie SKS CONNECTO POLSKA Sp. z o.o.?

Zostaw merytoryczną opinię o LAPP Connecto