TOYOTA

Jelcz-Laskowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

TOYOTA
2 96 6 1

Opinie o TOYOTA

Ka

Nie polecam montażu końcowego. Grup lider, wieśniak i gbur. Nadużywa alkoholu, co od czasu do czasu czuć w pracy. I ciągle czepia się ludzi że nie ma ich w pracy 15 minut przed rozpoczęciem i jak ktoś przyjdzie za 5 to twierdzi że to spóźnienie. Nie nawiązuje dyskusji a gdy ktoś mu coś powie to ucieka. Brak rotacji, umowy przez pośrednika po dwa lata niektórzy. Dużo mówi się o bhp na szkoleniach a później to i tak nie jest respektowane.

Aaaaaaa
@Ka 05.09.2018 22:10

Brawo panie (usunięte przez administratora)... Super opinia. Widzę że nie tylko ja to widzę w ten sposób.

Xd
@Ka 05.09.2018 22:10

Ka, podpisuję się pod Twoją opinią obiema rękami.

Ak
@Ka 05.09.2018 22:10

Prawda, prawda i jeszcze raz prawda

私は日本が大好き

Co tu dużo mówić /pisać 2100 zł miesięcznie dla osób które przychodzą oraz 2300 dla tych którzy pracują 15 lat to ino mało. Niecałe 3000 zł w utrzymaniu ruchu + praca na 3 zm. Uśmiechamy się z kolegami tak przez łzy, że żeby Toyota przyjęła 1000 osób, musi zatrudnić 5.000 i tak to jest. Już chcą łapać Ukraińców chodź ów wspomniany stosunek myślę się utrzyma.. Z 6-8 osobowych grup utrzymują się średnio 2-3 z czego dwie rezygnują po czasie. Przez pół roku można poznać więcej ludzi niż przez całe życie. Sam mam b. ciężką pracę i raczej marne perspektywy, pracuje bo muszę, za takie same pieniądze jak ludzie którzy chodzą w kratkę czy robią herbatę. Na przełożonych i ludzi z którymi pracuje nie mam prawa narzekać. Ale powoli Toyota podzieli los Faurecii, Autolivu czy Elica, czy innych korpo które traktują ludzi jak nocnik.

nnm
@私は日本が大好き 28.09.2018 18:36

2300 to chyba bez premii ja tam kilka lat temu miałem wiecej

Aaaaaaa
@私は日本が大好き 28.09.2018 18:36

Ludzie z Ukrainy też za takie pieniądze nie będą chcieli pracować.

Aaaaaaa
@nnm 30.09.2018 01:03

Kilka lat temu to było kilka lat temu a teraz jest teraz. Teraz Toyota ma ludzi za kupę i liczy się tylko cel na koniec zmiany.

nnm
@Aaaaaaa 01.10.2018 14:18

czyli mam rozumieć, ze nie dostajecie już premii frekwencyjnej, stażowego i jeszcze trzeciej premii której już nazwy nie pamiętam?

Aaaaaaa
@nnm 01.10.2018 17:52

Ja nie dostaje bo już tam nie pracuje. Ale wypłaty z premią czy bez zawsze były takie same

nnm
@Aaaaaaa 05.10.2018 16:37

rozumiem miałem po prostu na myśli że moja wypłata wynosiła trochę więcej niż 2300 netto bez nadgodzin więc nie wiem skąd wziąłeś taką kwotę skoro ja tam już nie pracuje kilka lat a pewno były jakieś podwyzki chyba że firma pracownikom obniżyła wyplaty

Aaaa
@nnm 06.10.2018 19:12

Może byłeś zatrudniony przez toyote a nie przez to co teraz zatrudnia

nnm
@Aaaa 18.10.2018 14:32

tak byłem zatrudniony przez toyotę nie przez firmę pośredniczącą

Aaaa
@nnm 25.10.2018 03:03

Więc nie wiesz jak jest

nnm
@Aaaa 28.10.2018 21:26

czyli mam rozumieć, że teraz pracownicy z 15 letnim stażem nie są zatrudnieni przez toyotę i zarabiają 2300 tak ktoś wyżej napisał i odpowiedziałem na ten wątek

Mario

Przegladnijcie sobie oponę o innych firmach wszędzie jest to samo jedni marudź inni są zadowoleni jak nie będziesz szefem sam dla siebie to zawsze będzie ktoś nad Tobą i będzie coś nie tak A więc trzeba pogodzić się z szarą rzeczywistością i pracować.

Jumo

Witam, jak pracuje się w dziale utrzymania ruchu, jakie zarobki oraz atmosfera, podrawiam

Pracownik
@Jumo 26.09.2018 06:30

Zarobki od 3150 zł brutto do 4800zł brutto. Atmosfera okropna.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ttt

Umowa o pracę przez agencję pracy tymczasowej. 3000 zł brutto chyba. Ale za wykonywanie takiej pracy jak w toyocie to o co najmniej o 2000 za mało

Mjd

b) Wynagrodzenie i zakaz dyskryminacji Pracownik w okresie wykonywania pracy na rzecz użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie warunków pracy i innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy. Jak wytłumaczyć to że pracownicy zatrudnieni przez toyote maja premie których nie mają prawnicy zatrudnieni przez agencje? Czyżby łamanie przepisów?

www
@Mjd 12.09.2018 21:06

zatrudnienie przez agencję nie jest zatrudnieniem przez firmę Toyota więc mogą być rozbieżności w zarobkach to nie jest łamanie przepisów

Mjd
@www 14.09.2018 11:25

Chodzi o to że nie mogą być rozbieżności bo to dyskryminacja.

Mjd
@Mjd 14.09.2018 19:49

czy gdyby Toyota zatrudniłaby ciebie na umowę zlecenie to też byłaby dyskryminacja? Pewnie tak, ale czy na rynku pracy nie ma bardziej atrakcyjnych wakatów? Ależ są. Tak się składa,że ja przepracowałem w tmip kilka ładnych lat swego czasu skorzystałem z możliwości zwolnienia grupowego i dostałem odprawę. Fakt, zaczepiłem się na początku w jakieś fabryce na umowę tymczasową ale ta przygoda trwała niecałe dwa miesiące gdyż po takim czasie znalazłem stałą pracę za dobre pieniądze również w renomowanej firmie i nie narzekam. Więc wszystkim narzekającym życzę aby zrobili tak samo lub tkwili na śmieciówce jaką jest umowa o pracę tymczasową. Pozdrawiam

Mjd
@Mjd 14.09.2018 23:23

Poza tym ten zapis prawdopodobnie nie dotyczy firmy prywatnej. Pracodawca prywatny może ci zapłacić ile zechce, nie może jedynie płacić pracownikom poniżej najniższej krajowej

Ruchu peja

Coraz więcej nierobów. Przyszły pracowniku Toyoty!!! Jeżeli chcesz przychodzić do tej pracy i nic nie robić to udawaj że nic nie potrafisz!!! Będziesz wtedy robił kawę co dwie godziny i zamiatal podłogę 20 razy dziennie w tym samym miejscu. Ogólnie jakieś 20-30% ludzi przychodzi tam w celach towarzyskich. A później GL tłumaczą ludziom że nie ma rotacji bo brakuje zamienników. Klasyczny brak myślenia ze starony kierownictwa. Proponuję się obudzić bo za kilka miesięcy może braknac wam ludzi do montażu silników.

Shas

Wszystkim tak bardzo źle to proszę się zwolnić i iść do innych firm . Ludzie nie potrafią docenić tego co mają ciągle coś nie tak .

j 23
@Shas 06.08.2018 20:29

Co tu doceniać że stoją nad Tobą i mierzą ci czas jak pracujesz albo nagrywają komórką, jak lubisz prace w stresie i pod presją to powodzenia, bo innych to wkurza i się zwalniają

Shas
@j 23 09.08.2018 16:20

Odnoszę troche inne wrażenie jakie powody są zwolnień. Girky posrednicze to jest wasz problem jskby umowa byla przez toyote 3700 brutto plus premia no i oczywiscie wszystkie świadczenia bylo by super nawet mierzenia czadow by nikomu nie przeszkadzały. Nagrywani sa starzy pracownicy którzy wyrażają swoja zgode po za tym nowi mają czas mierzony tylko i wyłącznie po ty aby wam pomoc i tez co niektórzy sie po prostu nie nadają do pracy w tmmp

toko
@Shas 10.08.2018 18:33

starzy pracownicy nie mają nic do powiedzenia kręcą filmy i tyle nikt się Ciebie nie pyta o zgodę

JEB... TOYOTE!!!!
@Shas 10.08.2018 18:33

A tobie by pasowało pajacu jakbyś dostawał 2000 wypłaty i by ci jakiś (usunięte przez administratora) stał nad głową i mierzył ci czas albo nagrywał telefonem to co robisz??

Hahahahaha

Toyota to firma, która szuka pracowników na stałe dając im umowy z agencjami pracy tymczasowej. W ten sposób nigdy nie znajdą się ludzie na nowy projekt matoły.

Ten typ
@Hahahahaha 10.09.2018 15:14

Ciekawe czy te żółtki z Japonii zdają sobie z tego sprawę.

JT

Każda dobra opinia na temat Toyoty jest pisana przez kierownictwo. Nie wierzę że zdrowy psychicznie człowiek powie dobre słowo na temat tej pracy.

Monter

Ka oiszesz brednie .Group lider montażu końcowego nie jest ideałem ale to co Ty napisales to brednie I klamstwo a co do BHP to już pojechałeś tak jak w tmmp jest przestrzegane to chyba w żadnym zakładzie tak nie ma .mogę się zgodzić co do samej pracy że nie jest lekka I fajna I że za takie pieniądze znajdziesz lepszą.Niewiem co ten człowiek Co zrobił że tak krytycznie I obraźliwie o nimnapisałeś

Dupa
@Monter 06.09.2018 17:34

I oczywiście jest rotacja pomiędzy stanowiskami?? Tak żeby nie przeciazac niektórych części ciała.

Monter
@Dupa 06.09.2018 18:40

Napisałem że praca jest do bani

Dupa
@Monter 06.09.2018 19:06

Ta rotacja to chyba do bhp się zalicza. Przed przyjęciem mówią że to jest mega przestrzegane a teraz dowiaduje się że niektórzy po kilka lat na jednym stanowisku stoją i nikt nawet się nie zapyta czy wszystko ok

Oki
@Monter 06.09.2018 17:34

Masz rację Monter.też miałem okazję wspòłpracować z gl. z montażu końcowegoi jakoś nie przypominam sobie sytuacji w której miałby czuć od niego alkohol jak również zawsze był pomocny.jak każdy człowiek miał gorsze i lepsze dni.jak my wszyscy ale nie odbijało się to jakoś specjalnie na pracownikach( może był wtedy bardziej zamknięty i nic poza tym).Chyba faktycznie AK czymś zaszedo za skòrę jeśli go tak obraża i jeszcze na dodatek wypisuje bzdury i kłamstwa wyssane z palca

Hhhhhh
@Oki 07.09.2018 11:05

Dziwne że wszyscy nagle tego alkoholu się uczepili. Hahahaha Ostatnio byłam świadkiem jak GL mówił o 5:59 pracownikowi montażu że się spóźnił do pracy gdy ten był kilka minut wcześniej na stanowisku. Podobno takie sytuacje zdarzają się częściej

As
@Monter 06.09.2018 17:34

Bhp jest na najwyższym poziomie... Zwłaszcza pod czas pożaru... Prawda monter?

hikari
@As 07.09.2018 18:31

podczas pożaru montaż sumienie działał

Andrzej duda

Pensja wózkowego to jakaś kpina.

Krzysztof
@Andrzej duda 27.08.2018 16:28

Witam.A jaką kwotę proponują?

Adibas
@Krzysztof 28.08.2018 21:24

Tysionc mniej niż ustawa przewiduje.

Daro
@Adibas 29.08.2018 16:24

To znaczy?

Hikari

Firma jak firma. Porządek i harmonia. Warunki pracy świetne. Normy przejeb##e. Przełożeni nie mam prawa narzekać. Umowa - wiele do życzenia. Zarobki poniżej oczekiwań jak za tak trudna i skomplikowana pracę. Szkolenie lepsze niż w Grom. Narazie zostanę i poczekam co mi zaproponują.

Leszek

Z pewnością nikt nie kontrolowałby tak pracowników gdyby nie było powodu. Może nie wszyscy pracują dobrze?

skorpion

Najlepsze jest to jak stoją liderzy przy lini montazu silników i sprawdzają czas albo nagrywają komórką jak pracownik pracuje i w jakim czasie dokręca śruby , pracowałem w róznych zakładach ale takich bzdur nigdzie nie było

Toko
@skorpion 22.07.2018 20:31

To jest prawda

xx
@skorpion 22.07.2018 20:31

jak Ci się nie podoba to się zwolnij i znajdź sobie lepszą pracę tu na forum nażelają nieudacznicy którzy zmieniają często pracę i nigdzie nie zagrzeją długo miejsca

Borsuk
@xx 24.07.2018 10:16

Widze że Toyota uratowała ci życie , i nie wiesz ze poza toyotą istnieje świat

xx
@Borsuk 03.08.2018 14:28

witam tak się składa że już nie pracuję w Toyocie po prostu takie komentarze piszą pracownicy którzy nigdzie nie zagrają długo miejsca jak odczytasz komentarze pod innymi firmami to są podobne tam też pracownicy wylewają żale jak jest im źle a tak naprawdę warunki pracy na pewno były przedstawione na rozmowie i każdy wie w co się pakuje

Nico

Toyota to (usunięte przez administratora) nie liczy się dla nich człowiek tylko silnik, dlatego nie mają ludzi do pracy atmosfera na montazu okropna , stoją i mierzą czas i patrza ci na ręce.Paranoja do kwadratu.

Gregor

Może trezba zająć się własnymi obowiązkami w pracy a nie pilnowaniem innych od tego są kierownicy!!

Leon
@Gregor 25.07.2018 11:37

Co do niektórzy nie mają swoich obowiązków tylko biegają po wszystkich strefach i obrabiaja (usunięte przez administratora) wszystkim do około a stanie i patrzenie komus na rece raczej nie ułatwia pracy tym bardziej osoby ktora nie ma o tym pojęcia ( team Leader nie potrafi pracować na swoim obszarze tragedia)

Pracownik produkcji 2

Praca nie jest lekka, a szczególnie dla Pań są stanowiska gdzie serio jest ciężko. Co do ostatnio panującej atmosfery na strefach co sie dzieje po woli staje się chore. Team Leaderzy co niektorzy zdjeli swoje maski i pokazują prawdziwą twarz, zero wiedzy zero zrozumienia dla nowych pracowników, a co najlepsze wydają się w plotki żałosne. Dajesz trójkąt twoj team Leader nie interesuje się tym jego jedynym zmarywieniem jest fakt kogo by tu dzisiaj obgadać. Pracownicy starzy w większości mili, kolezenscy i uczynni natomiast sa przypadki leni i leserow tylko szukaja jakby sie wykrecic od pracy jak nie reka to noga i tak do bolu a gora zamiast reagowac takiego wynagradza. Nowi skolei zeby sie upodobac zaczynaja co niektorzy bawic sie w to co inni dawniej w do noszenie choc swojego odbicia w lustrze sie nie widzi. Ludzie opanujcie sie przyszlismy tutaj po to by pracowac a zaczyna sie tu dziac coraz gorzej. Biuro biega i mysli czemu osoby nowe sie zwalniają a moze czas i pora przyjrzeć się co po niektórym strefą co sie dzieje szczególnie tam gdzie jest dużo zwolnień. Brawa dla grup Leaderow jako jedyni próbują w pelni wykonac swoją misję choć nie jest to takie latwe przy tak wielkiej rotacji nowych ludzi. Pracuje tutaj ponad 12 lat i szczerze szkoda mi osob ktore widze jak starają sie wykazać zero l4 zero na żądanie ale i tak nikt tego nie doceni bo team Leader ma swoich pupili tak było jest i będzie. Powodzenia życzę

Toko

Prawda jest taka,że starzy pracownicy się nie zwolnią bo za duże profity mają i są już w takim wieku że nie chce im się zaczynać wszystkiego od nowa firma im naobiecywała pobrali kredyty to się trzymają ale dziwię się młodym że chcą pracować w tmmp dopóki nie będziecie sami pracować to będziecie głaskanie zobaczcie po dwóch trzech miesiącach za te pieniądze znajdziecie sobie lepszą pracę dla ścisłości pracownicy nie mają Multisport a tylko jakiś badziew dla ramstada przygotowany ludzie pracują po 18 miesięcy o nie mają umów przez toyotę prawie żadnego socjalu tu nie ma jak ktoś chc się coś dowiedzieć to niech pyta ja tu pracuje kilkanaście lat pozdrawiam

skorpion

Dałem się nabrać mili i życzliwi to byli na początku jak nie mieli ludzi teraz trochę poprzyjmowali i zaczynają nosem kręcić tylko ile osób z tych nowych zostanie ja dziękuję szkoda nerwów i czasu.

ee
@skorpion 16.07.2018 12:23

ja pracowałem w tej firmie kilka lat i mimo iż było ciężko to miło wspominam tą firmę są gorsze

Takitam

Nie przeszedłem testów , ale siara...

marios430
@Takitam 05.07.2018 13:12

co to były za testy? wybieram się też i strasznie się stresuję :/

Pięknyimłody

Witam. Mam taką małą prośbę . Bzy mógłby ktoś napisać jakie są testy do Toyoty ? i na czym to polega test manualny ? czy jest trudny ? i jak to wygląda . Bardzo dziękuję i pozdrawiam.

Sławomir
@Pięknyimłody 26.06.2018 10:53

Niezbyt trudne. Nakręcasz śrubki, ukłądasz pudełka, do tego testy pisemne. I rozmowa. Dużo pytają o doswiadczenie z innych firm, zwłaszcza produkcyjnych .widać że szukaja doświadczonych.

Pieknyimlody
@Sławomir 29.06.2018 23:44

Jestem już po testach , i czekam na telefon z dobrymi wiadomościami aczkolwiek nie wiadomo jak to będzie . Pozdrówka.

marios430
@Pieknyimlody 01.07.2018 12:41

Witam, czy mógłbyś coś więcej powiedzieć o procesie rekrutacji? Wybieram się na rekrutację i strasznie się denerwuję i stresuję. Jak to w ogóle wygląda? Sprawdzają jakieś umiejętności fachowe?

Jerzy

Czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

skorpion

Polecam każdemu prace w Toyocie mili i życzliwi ludzie zarówno liderzy jak i pracownicy ogólnie panuje w pracy fajna atmosfera co trudno dzisiaj znależć w innych zakładach jak dla mnie jest wszystko na medal dobra organizacja pracy oraz pomoc wrazie problemów ze strony kadry nadzoru . Odrazu widać że szanują pracownika.

Max
@skorpion 12.06.2018 17:50

Chyba zakłady ci się pomyliły, szacunek do ludzi ha ha ha.

Eryk Wiking

W tym tygodniu przyszło parę osób zatrudnionych przez toyote i widzialem że jest już ogłoszenie Toyoty https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-produkcji-jelcz-laskowice%2Coferta%2C6147434 Z tego co wiem ofertę z Toyoty dostają osoby z doświadczeniem na produkcji i jeszcze dobrze wypadli na rekrutacji. Wydaje mi się że celuja w ludzi z innych firm a resztę będą próbowac przez agencje i przejmować.

..............................
@Eryk Wiking 06.07.2018 21:42

a jakie testy były jak wyglądały

Eryk Wiking
@.............................. 10.07.2018 05:24

Nie wiem dokładnie, ja ich nie widzialem, ktoś tu wcześniej je opisywał nakręcanie śrubek, układanie pudelek, test pisemny.

Al

Jak czytam te wszystkie ogłoszenia o pracy w toyocie to śmiać mi się chce. Multisport? Jaki Multisport? Pracuje 1,5 roku i dalej nie mogę wyrobić bo oczywiście trzeba być zatrudnionym przez Toyote a nie przez pośrednika. W zakładzie manager i kierownicy chodzą i tylko obiecują że Toyota będzie zatrudniać i myślą że robią łaskę. Teraz jak potrzebują zatrudnić 500 osób to wyjścia nie mają. Ogólnie nie polacam tego zakładu. Gdyby nie to że teraz jest jedna zmiana to już dawno bym się zwolnił. Ale już niedługo maja być 3 zmiany. Praca bardzo monotonna powodująca urazy mięśniowe ponieważ rotacji się tutaj nie stosuje. Zarobki jak wszędzie, trochę ponad 2000. Moja ogólna ocena na nie! Codziennie rano zastanawiam się czy iść kolejny raz do tego syfu.

Morwa
@Al 08.05.2018 17:59

Masz rację

Agnieszka

@Lemoniada, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Toyota. Czy możesz napisać jakie stanowisko podjęłaś w pracy u tego pracodawcy? Możesz napisać coś na temat ewentualnych szkoleń organizowanych przez firmę Toyota? Czy firma ta dba o rozwój zawodowy pracownika i przywiązuje do tego uwagę? Zachęcam do dyskusji.

Lemoniada
@Agnieszka 20.06.2018 10:53

Montaż początkowy. Nie jest może jakoś lekko ale nie jest źle daje się spokojnie radę. Co do szkoleń super cały tydzień spędza się czas na dojo chłopaki dają radę. Najpierw teoria i bhp później zaczyna się praktyka co jest pomocne dla nas już na linii bynajmniej nie idziemy tak przerażeni. Jedyny minus jedni dostają umowę przez pośrednika drudzy na pół roku przez Toyotę od czego jest to zależne jeden lepszy drugi gorszy bo nie ogarniam skoro wszyscy zaczynają pracę od tego samego etapu. Co do rozwoju jest obawą ludzi o kiedykolwiek umowy z toyota na stałe bo póki co jest szansa marna. A spoglądając przez pryzmat ubiegłych lat to co wyprawial manpower raczej nikt nie chcialby powtórki. Ale cóż znowu jest pośrednik

Gandalf
@Lemoniada 22.06.2018 16:16

Zatrudniają ludzi już pod kątem 2019-2020r, więc z tego co wiem w miarę szybko chcą przejmować ludzi z agencji, nie będzie już zabawy w wieczna pracę tymczasową.

Lucky
@Gandalf 22.06.2018 20:14

Dziewczyna pracuje już 1.5 toku i wiele innych i jakoś do dnia dzisiejszego nie otrzymali umów przez Toyote. Co smieszniejsze jest osoby które nie mają doświadczenia żadnego dostają umowy przez Toyote a tak jak ja i wielu innych przez ranstad a dziś się dowiedziałam że jeszcze swój udział ma manpower. Ja rozumiem że muszą najpierw sprawdzić czy ktoś się nadaje czy będzie uczynnym pracownikiem ale na litość czy aż 1.5 roku przez pośrednika to dobrze świadczy o tym pracodawcy. Ja jestem zadowolona z pracy bo wiem po co przyszłam w porównaniu do innych firm jest socjalne dość spory. Kasa wcale nie taka mała i chyba l atmosfera nie jest najgorsza. Zapraszam popracować u prywaciarzy co tylko szukają durni za free. Są plusy i minusy ale są gorsze firmy

kinga

Sayonara ma racje. Obecnie w TMIP same buraki pracują. Brak kompetencji , (usunięte przez administratora) i kolesiostwo rodem z remizy strażackiej. Z perspektywy czasu najgorsze miejsce w jakim było mi dane pracować.

sayonara

słyszałem ze jako team i group liderzy robią bękarci z okolic jelcza , namyslowa, olawy i brzegu. podobno zostali mianowani na funkcie bo dobrze kapowali a nie ze to fachowcy. Zbysiu H. Zenek i ta inna banda idiotów to dowody na tę tezę.

Flix
@sayonara 30.06.2018 12:32

A ja słyszałem, że takie opinie jak Twoja wypisują półanalfabeci i nieudacznicy którym w życiu wychodzi jedynie brud spod paznokci. Twoja ortografia i interpunkcja zdaje się to potwierdzać.

anonymous

Najgorszy (usunięte przez administratora) w jakim robiłem. Przełożeni to banda idiotów , którzy nie nadają się do tarcia chrzanu. Przestrzegam.

Zostaw opinię o TOYOTA - Jelcz-Laskowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOYOTA