Schumacher Packaging Sp. z o.o.

Krępice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 43 ocen.

Opinie o Schumacher Packaging Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schumacher Packaging Sp. z o.o.

PRACOWNIK

LUDZIE W TEJ P.........J PSEUDO RODZINNEJ FIRMIE OSZUKUJĄ JUŻ NA SAMYM PRZYJĘCIU DO PRACY OFERUJĄ INNE STAWKI NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ ,NATOMIAST PRZY PODPISANIU UMOWY SAWKI SĄ KILKADZIESIĄT SZCZEBLI NIŻSZE , POZA TYM Z UŚMIECHEM NA TWARZY ZMIENIA SIĘ NA POCZEKANIU WYMIAR GODZIN PRACY NIE ZNAM BARDZIEJ OSZUKANEJ FIRMY.LUDZIE OMIJAJCIE TĄ { FIRMĘ } SZEROKIM ŁUKIEM

Mmmmch

Ktoś mi może powiedzieć ile zarabiają wózkowi?

Agata

Potrzebują pracowników na stanowiska Konstruktor Opakowań - Projektant i Młodszy Specjalista ds. Eksportu, w ofercie jest napisane, że oba stanowiska na umowę o pracę, kto aplikuje? Ktoś może na takich stanowiskach pracował i podzieli się informacjami na temat pracodawcy?

ciekawy

jak wygląda praca na magazynie jaki system zmianowy jakie zarobki

nowy

ktoś coś wie jak sprawa ma się z Myszkowem?

bolo1955

może się coś poprawi bo dokupili dużą fabrykę papieru w myszkowie !.

myszków
@bolo1955 28.01.2017 14:39
może się coś poprawi bo dokupili dużą fabrykę papieru w myszkowie !.

myszków ta papiernia nie działa juz pare lat i to sa prawie zgliszcza

micki

Pracuje jako kierowca i jest ok codziennie w domu praca od poniedziałku do piątku w koło komina. Wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Minus troszkę stara flota:(

maksym

lick to moze napisz kolego na jakim konkretnie stanowisku chcesz tutaj pracować bo teraz są różne ogłoszenie, przykładowo Pracownik działu utrzymania ruchu - mechanika, Kierowca samochodu ciężarowego i Operator wózka widłowego

M

Załadunek jest bardzo wolny 7 godz Samochód można załadować 1 godz

prezes

Cesarzowice?

anonim

(usunięte przez administratora)

lider

ciekawe rzeczy piszecie, ja pracuję tam już kilka ładnych lat, na początku jako wózkowy a od jakiegoś czasu jako lider. Nie miałem żadnych problemów z budyniem. Jasne, że się " czepia" jak ktoś ze swoimi pracownikami przez całą noc siedzi i nic nie robi a potem zwala wszystko na inne zmiany. Do tej pory zawsze dogaduję się z oboma kierownikami i nie miałem z nimi żadnych problemów. Kilku zostało zwolnionych ale to byli Ci którzy dużo gadali i g.... robili. Inni odeszli sami a potem z pod kulonym ogonem chcieli wrócić do pracy, kilka razy próbowali a tak źle im było. Jest tak, że piszecie i narzekacie a w pracy ja i inni musimy ( musieliśmy ) za was wszystko robić. Ja ( a również i inni pracownicy logistyki ) jesteśmy zadowoleni z pracy i płacy.

salomon

kto to jest budyń ?

momo
@salomon 11.09.2016 14:58
kto to jest budyń ?

Zakompleksiony typ z logistyki,fabryka uratowała mu życie takie0.

kornik
@salomon 11.09.2016 14:58
kto to jest budyń ?

to taki psełdo kierownik były kierowca ciężarówki właściciel również kilku ciężarówek które ma tam w firmie nie legalnie których kierowcami są jego bracia bo ma ich kilku człowiek ograniczony umysłowo stosujący mobbing oraz zastraszanie w stosunku do pracowników był tu szereg wpisów na temat jego osoby i różnego rodzaju nie eleganckich zachowań zostały usunięte liczę się z tym iż ten wpis również zostanie skasowany aczkolwiek niema tu w stosunku do niego żadnych obrażliwych i wulgarnych wypowiedzi natomiast od jakiś 2 lat jest coś takiego jak pozew zbiorowy gdzie ludzie pokrzywdzeni mogą dochodzić w grupie swoich praw wówczas będzie nieciekawie więc warto w jego wypadku iść pomodlić się do kościoła aby tak się nie stało :)

anonim

(usunięte przez administratora)

leroy

Ukraińska

IP

Czemu usuwane są wpisy dotyczace Pana Budynia z logistiki.Chłopaki powinni z tym coś zrobić.Rzucić najlepiej wszyscy podania o zwolnienia za porozumieniem stron jednego dnia.U mnie tez tak było ale zmieniło sie 100%.Zarobki poszły o 500zł w góre.

momo
@IP 05.09.2016 18:58
Czemu usuwane są wpisy dotyczace Pana Budynia z logistiki.Chłopaki powinni z tym coś zrobić.Rzucić najlepiej wszyscy podania o...

No właśnie może ktoś się zainteresuje sprawą prywatnych tirów Pana Budynia,śmierdzi to na odległość.A czemu on nie wychodzi z domu-nabroił?

szymon

Pracowalem rok temu na produkcji,wytrzmalem 2 dni,na zmiane chlopaki przrzucaja 20 ton tektur,zaklad dla frajerow za taka kase,ino krzepy mi zabraklo,powodzenia roboty.

gosiek

Jak się pracuje w tej Firmie? Nie pytam o kierownictwo, tylko o zwykłych pracowników, czyli ludzi, jaka atmosfera? Pozdrawiam.

jastrzab

Może są przyjęcia ale trzeba przeżyć to na własnej skórze nie pozwolą Ci zarobić więcej niż chcesz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chronionej pójdziesz na chorobowe pożegnań się z pracą weźmiesz,na żądanie pożegnań się z pracą święta nie święta pracujesz nie zostawisz się pożegnań się z pracą

Nowa

Witam... Wie ktoś może jak z przerwą wakacyjną , kiedy jest wolne... ???

Tekturnik

Dojazd jest ze środy śląskiej leśnicy i z głoski ale zakład to kolchoz chyba że szukasz pracy na chwile i masz na oku coś innego

Tekturnik

Z tym się zgodzę za strzelanie z ucha są profity a żeby awansować trzeba wlazic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi bez wazeliny, pracownikom którzy zajmują się swoją robotą i normalnie pracują potrafią tylko uciąć premie za byle co do tego dochodzą jeszcze losowania urlopu w okresie wakacyjnym (narzucają kiedy będziesz miała urlop) kary pieniężne za byle co np.za niezgaszenie światła na hali czy nieprzyjscie na nadgodziny w sobotę itp.Nie polecam tego pracodawcy chyba że zmieni się kadra kierownicza ale jak narazie się na to nie zapowiada

monitor
@Tekturnik 22.04.2016 07:46
Z tym się zgodzę za strzelanie z ucha są profity a żeby awansować trzeba wlazic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] k...

Proste,pyknąć maila do p.Schumachera na priv(a to żaden problem).Wszystko dokładnie opisać co wyczyniają niektóre osoby z produkcji no i logistyki,dowody to też nie kłopot bo są.

Ciekawy

Hej, widze że szukają pracownika produkcji, czy firma proponuje darmowy dojazd lub jakąs kase za dojazdy ?

Niezadowolony

Jak nie lecisz w kulki o czym ty mówisz jak więcej zarobisz to uznać na premi albo dodała reklamacje. Zakład ogólnie to kolchoz jak by mogli to wyciszenie by z człowieka ostatnią kroplę krwi... Bzdurne kary finansowe dziwne losowania urlopów wypoczynkowych i wiele więcej absurdalnych zachowań ze strony kierowników nie polecam tego pracodawcy

anonim

(usunięte przez administratora)

on

umowy o pracę - też mi argument ZA. Kasa jest ważna i możliwość rozwoju. Dobrze, że powoli zaczyna się robić rynek pracownika, może firmy w końcu się nauczą szanować pracownika i w ofertach publikować konkretne informacje.

handlowiec

Witam Chciałbym się dowiedzieć jak się pracuje w dziale sprzedaży w Schumacher Packaging, czy ktoś jest w stanie napisać w skrócie kto rządzi, jaki ma styl zarządzania, jaki jest zespół, czy rotacja jest duża, czy założone plany są realne do wykonania. dziękuję za pomoc

prezes

Odradzam pracę w logistyce.Kierownictwo-żenada,nie szanują ludzi ani ich pracy.No ale jak się wskakuje na kierownika prosto z szoferki to tak jest.

Łukasz
@prezes 12.03.2016 10:28
Odradzam pracę w logistyce.Kierownictwo-żenada,nie szanują ludzi ani ich pracy.No ale jak się wskakuje na kierownika prosto z s...

a czemu odradzasz? A wiesz może jak kierowcy zarabiają, jakie warunki pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

momo

W tej firmie rozwój-bez żartów prosze.No chyba że masz niezłe plecy,znajomości i gumowe ucho to może.

zainteresowany

Widzę, że po raz kolejny SCHU.PACK. szuka Specjalisty ds. Przygotowania Projektów. To jest jedna z ofert tej firmy, która regularnie się pojawia. Wie ktoś co jest tego powodem? Duża rotacja? Warto aplikować? Jakie warunki oferują, nie interesuje mnie regułka z oferty typu możliwość rozwoju i inne takie tam pierdoły, konkret!. Dzięki

poinformowany
@zainteresowany 01.03.2016 18:53
Widzę, że po raz kolejny SCHU.PACK. szuka Specjalisty ds. Przygotowania Projektów. To jest jedna z ofert tej firmy, która regul...

Szuka bo rozwija dość mocno ten dział, a rotacji w tym dziale na szczęście nie ma.

zainteresowany
@poinformowany 05.03.2016 19:18
Szuka bo rozwija dość mocno ten dział, a rotacji w tym dziale na szczęście nie ma.

Rotacji nie ma, a oferta regularnie pojawia się na pracuj.pl. Nie rozumiem. Skoro się rozwija, to ile tam osób pracuje(w tym dziale), lub na jakie stanowiska są awansowani(jeżeli w ogóle można tak powiedzieć). Można tutaj zadawać pytania, szkoda tylko, że nie ma konkretnej odpowiedzi na nurtujące pytania. Działy HR powinny trochę bardziej się wysilić by zachęcić potencjalnych kandydatów i brać udział w takich dyskusjach, rozwiać wątpliwości a zapewne dzięki temu pozyskaliby wartościowych pracowników.

wiesiek

jak jest za kierowce w firmie,prosze o odpowiedz

zenek

Jakie zarobki maja operatorzy wózków widłowych.Czy jest ciężko.

pracownik

Pracuję w Schumacherze od 5 lat. Jak robisz swoje i nie lecisz w kulki to możesz zarobić. Może nie wielkie kokosy, ale zwykły pracownik produkcji dostaje od 1800 do 2500zł na rękę. Operatorzy maszyn zarabiają więcej, ale nikogo od razu opearatorem nie robią. Szkolenie się na operatora trwa kilka ładnych miesięcy. Niemniej jednak możliwa jest ścieżka awansu - od zwykłego układacza kartonów, poprzez operatora, do nawet mistrza produkcji. Praca w systemie 3 zmianowym lub 4-brygadowym - zależy gdzie trafisz, przy czym system 4 brygad jest 12-godzinny, czyli idziesz do pracy w pon. i wt. od 6.00-18.00, śr. czw. - wolne, potem pt., sob, niedz. od 18.00 -6.00, następnie pon., wt. wolne, śr.czw - 6.00-18.00, a pt., sob, niedz. - wolne. Dodatkowo premie za nie chorowanie co miesiąc 100zł, raz na 3 miesiące 300zł. Dojazdy do pracy busami opłaconymi przez pracodawcę - między innymi ze środy, z leśnicy, z miękini i inne okoliczne wioski.

belzebub

Witam. Pracowałem w tym syfie, i co mogę powiedzieć tylko to że kadra kierownicza to ludzie którzy mają delikatnie ujmując braki menadżerskie, zastraszają wszędzie poprzez wywieszanie informacji ,że jak nie zrobisz czegoś to zostaną wyciągnięte konsekwencje dyscyplinarne, mistrzowie na ogół w porządku poza dwoma kolesiami(też bez przygotowania menadżerskiego). Pracownicy na ogół ok , ale z podejściem mam w....ane. Zarobki ehh.... nie są adekwatne do rodzaju pracy, a praca wbrew pozorom ciężka. Firma niby rodzinna ale tylko z nazwy, bo w rodzinie się pomaga, a nie zastrasza. Reasumując praca na chwilę jak nie masz czegoś lepszego na tzw. przetrwanie. Większość firm w Środzie Śląskiej działa podobnie. Szczerze odradzam

gość
@belzebub 20.11.2015 12:02
Witam. Pracowałem w tym syfie, i co mogę powiedzieć tylko to że kadra kierownicza to ludzie którzy mają delikatnie ujmując bra...

Pracowałem w tym kołchozie większość kadry tej tak zwanej kierowniczej faktycznie ledwo chyba zawodówki pokończyła(bez ujmy ludzią po zaw.)Większość rzeczy jakie próbują przekazać to rozkazy,zero normalności.

logistyk

pracuje w tekturze, nie wiem jak jest na produkcji ale wiem jak jest w logistyce, dla kierowców i wózkowych jest ok, praca dobra, kaska ok, tylko jest jeden duży problem, pan który zasiada w logistyce na stanowisku kierowniczym po prosty dręczy psychicznie pracowników( moim zdaniem jest to mobing,i terroryzm w jednym,ludzie już przestają wytrzymywać psychicznie

recepta
@logistyk 10.09.2015 20:16
pracuje w tekturze, nie wiem jak jest na produkcji ale wiem jak jest w logistyce, dla kierowców i wózkowych jest ok, praca dobr...

moze trza mu naprostowac horyzonty myslowe w ciemnej ulicy to sie gosc od reki poprawi haha

Sigall

3000 zł to nawet operator brutto nie ma... sam pracuje na tym stanowisku, na umowie dają 2600 brutto, zwykły pracownik produkcji ma 2000. Z premia to różnie jest, ostatnio niestety nowy kierownik rozwala firmę od środka i ludzie się zwalniają, w tym operatorzy. Tak więc ludzi poszukują, także operatorów. Jeśli ktoś myśli o tej firmie to niech wie, że musi zapomnieć o urlopie, tym bardziej chorobowe ( za które potrafią zwolnic) nie ma też co nastawiac się na premie, bo ona może być ale nie musi.

kamil

Srednie zarobki to 3000zl,im wiecej przerzucisz to wieksza premia,czasem nawet 15ton na zmiane,drugi amazon ale tu chociasz placa

anonim

(usunięte przez administratora)

ego

wallt, słabo szukasz :) rekrutują na parę stanowisk

ego

Ile zarabia operator maszyn???

magda

Ile zarabia sie na produkcji?

mrrobot
@magda 17.06.2015 17:22
Ile zarabia sie na produkcji?

Na poczatku tyle co wszedzie pozniej zalezy na jakiej bedziesz maszynie i z jaka ekipa bedziesz pracowac ale tak na te czasy teraz to najnizsza krajowa a pozniej z 300zl wiecej na reke

anonim

(usunięte przez administratora)

MK

Dzięki za odpowiedź, zmienili nazewnictwo stanowiska, obecne lepiej brzmi :) Możesz napisać coś więcej, co kryje się pod "oferują dobre warunki zatrudnienia", niestety nikt w ofercie nie napisze jaką stawkę można oczekiwać. Pracujesz w SchP czy znasz kogoś z tej firmy?

MK

witam Widzę, że firma szuka PRACOWNIKA DS. KOORDYNACJI OPRZYRZĄDOWANIA, czy jesteście w stanie powiedzieć pokrótce czym zajmuje się ta osoba w firmie i jakie są widełki wynagrodzenia. dzięki

gosc

a ja pracuje w filli w grudziadzu i nie nazekam wiadomo zawsze moglo byc lepiej finasowo.a pracowac zawsze i wszendzie trzeba

MK

Witam Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca technologa w firmie Schumacher Packaging Krępice. Pod kogo podlega to stanowisko, jaki jest zakres obowiązków. Będę wdzięczny za konkretne przede wszystkim rzetelne, prawdziwe informacje. Z góry dziękuję.

sosna czuje że idzie wiosna

to się zgadza, rzeczywiście muszę przyznać że dbają o klienta, indywidualne podejście do niego mają, to mnie przekonuje ostatatecznie żeby wybrac ich jako swojego przyszłego pracodawcę. celuję w mój ukochany bydgoszcz. ale jestem fachowcem i specjalistą - co firma mi ciekawego zaproponuje? pozdrawiam

pppe
@sosna czuje że idzie wiosna 23.02.2015 13:55
to się zgadza, rzeczywiście muszę przyznać że dbają o klienta, indywidualne podejście do niego mają, to mnie przekonuje ostatat...

Dorobiona filia? chyba raczej Miekkinia to jakis dodatek do tego co w Polednie i Grudziadzu jest ( tekturnica, kartony i papiernia). Ta dziura w ziemi istnieje o wiele dluzej, bo Schumacher kupil juz rozwinieta firme.

konkurencja

Bardzo dobra firma :) polecam!

auto

Dziś jak każdy początek tygodnia zaczynam od poszukiwania ofert pracy. trafiłem na portalu na oferte z schumachera dla automatyka elektryka. Wiecie interesuje mnie to bardzo, bo właściwie nie chce jużpracować tam gdzie pracowałem. Ale nie chce tracić miesjca pracy. Napiszcie jak tam wygląda praca w schumacherze na tym stanowisku.

jukas
@auto 12.11.2014 15:59
Dziś jak każdy początek tygodnia zaczynam od poszukiwania ofert pracy. trafiłem na portalu na oferte z schumachera dla automaty...

Trochę to wszystko pogmatwane co napisałeś @auto ... Ale rozumiem , że jezeli byłaby intratna propozycja z Schumachera to chętnie byś z niej skorzystał tak ? myślę , że da się to zrobić w taki sposób abyś spróbował aplikować do tej firmy w taki sposób , aby Twoja obecna się o tym nie dowiedziała. spróbuj

Anonim

Niewiem jak jest we Wrocławiu ale w Polednie jest kiszka. [usunięte przez moderatora] Związki zawodowe to ściema tak samo mężowie zaufania to też jedna wielka ściema.Wystarczy się dowiedzieć i popytać co w trawie piszczy a prawda sama wyjdzie na jaw.Ogólnie bazą do zatrudnienia w tej firmie są plotki i ploteczki z różnych działów.Pracuje tam ale szukam innej posady w "Normalnej firmie" gdzie pracownik jest szanowany bynajmniej na swojej zmianie.Kadra szachuje godzinami pracy obcianja zarobki śmieszne.Ale ludzie z Okolic Świecia będą tam pracować bo niema gdzie indziej pracy.

ph

Witam Ja też chcę się dowiedzieć na temat pracy przedstawiciela handlowego , czy ktoś pracował w tej firmie (region podkarpackie).

ona

witajcie! co powiecie nt.przedstawiciela handlowego na wlkp? atmosfera,zarobki,flota? dziękuję

Nova56

Ja też pracuję schumacher Packaging od roku i nie narzekam.Jest jak jest,raz jest gorzej,a raz lepiej.Ale trza pracować.Niestety,nie ma tak łatwo.Ale powiem jedno ta praca nie jest dla obiboków i leni,którzy myślą,że popracują trochę i zarobią miliony.Tylko ta praca jest dla ludzi poważnych,odpowiedzialnych i z ambicją.

Były Pracownik - Kara Mustafa

Drogi kolego pracowałem tam 4 lata i to co piszą o [usunięte przez moderatora] to prawda to były ochroniarz DELTY i gania ludzi bo znam go i jeszcze pan ktory tam pracuje 10 lat to też niezłe ziółko. Nie polecam niskie wynagrodzenie .

big

Zastanawia mnie to jak można oszukiwać na premii? Jak wiadomo premia jest za wykazanie się w danym miesiącu czymś szczególnym, a nie tylko za przyjście do pracy, bo za to to dostaje się pensję. A jeśli chodzi o mistrzów to chodzenie i sprawdzanie jest w ich obowiązkach za to właśnie dostają pieniądze. Mają przypilnować aby wszystko szło na produkcji jak należy. Myślę, że narzekać mogą tylko nieroby, bo jeśli ktoś chce pracować to zawsze będzie szukać dziury w całym oraz winnych. Jeśli chodzi o kierownika to potrafi krzyknąć jak ktoś zasłuży, ale i potrafi docenić właśnie w postaci premii jeśli się ktoś stara.

Zostaw opinię o Schumacher Packaging Sp. z o.o. - Krępice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schumacher Packaging Sp. z o.o.