S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.
2 28 6 1

Opinie o S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.

Bartek

Pracowałem tam. Płacą śmieszne pieniądze, szefostwo nie interesuje się pracownikami, liderzy robią co chcą. Szkolenia prowadzone w bardzo śmieszny sposób, podczas pracy nikt nie pilnuje zasad BHP. Praca bez perspektyw, idealna dla ludzi po gimnazjum co nie mają co zrobić ze swoim życiem.

Paweł
@Bartek 09.11.2018 19:24

Jak dokładnie wygląda wynagrodzenie, które oferuje firma S.B.E. POLSKA? Wspomniałeś o szkoleniach, czy są to szkolenia cykliczne, które w swoim zamyśle mają rozwijać umiejętności zatrudnionych pracowników, czy może są to szkolenia tylko dla osób nowych, którzy dopiero rozpoczynają karierę w tej firmie? Będę wdzięczny za sprecyzowanie poprzedniej wypowiedzi.

Bartek
@Paweł 10.11.2018 15:53

Wynagrodzenie minimalne, szkolenia tylko dla nowych pracowników po których ciężko cokolwiek zapamiętać, trwają kilka godzin

Paweł
@Bartek 10.11.2018 21:08

Jeżeli twierdzisz, że ze szkoleń oferowanych przez firmę S.B.E. POLSKA dla nowo zatrudnionych pracowników ciężko coś zapamiętać to, czy pracując już w tej firmie, można liczyć na pomoc i wsparcie innych bardziej doświadczonych pracowników? Jak wygląda atmosfera pomiędzy zatrudnioną kadrą pracowniczą? Dla wielu osób atmosfera odgrywa kluczową rolę przy zadowoleniu z pracy w danym miejscu, więc chętnie poznam, jak wygląda to w przypadku tego pracodawcy.

Bartek
@Paweł 16.11.2018 09:05

Można liczyć na pomoc "bardziej doświadczonych" pracowników, chociaż nie zawsze ona coś wnosi, czasem nowy pracownik potrafi więcej niż niejeden doświadczony z kilkuletnim stażem. Co do atmosfery to pracownicy są fałszywi względem siebie.

Paweł
@Bartek 21.11.2018 18:37

A co mógłbyś napisać o ewentualnych szansach na awans, pracując w tym miejscu? Czy będąc cierpliwym i zaangażowanym pracownikiem są szanse, aby w przyszłości awansować na wyższe stanowisko? Wraz z ewentualnym awansem polepszają się warunki zatrudnienia? Odpowiedz, proszę.

Bartek
@Paweł 22.11.2018 13:13

Awans... ludzie pracują tu dobrych kilka lat i muszą się dobiegać o podwyżki, a co dopiero jakiś awans.

Paweł
@Bartek 25.11.2018 22:59

Nie mam wiedzy o pracy w tym miejscu, dlatego właśnie zapytałem, czy osoba chcąca podjąć tam pracę ma szanse, aby awansować. Dziękuję za odpowiedź. Zbliża się okres świąteczny, dlatego zastanawia mnie, czy firma S.B.E. POLSKA z tego tytułu organizuje dla pracowników spotkanie wigilijne? Jak wyglądało to w latach ubiegłych? Masz wiedzę na ten temat? Jeżeli tak, to zachęcam do odpowiedzi.

rafimali

Witam !!! Telefon zepsuł się , firma podesłała kuriera po telefon , stwierdzili usterkę , wydali ekspertyzę dla sklepu sprzedającego i w ramach gwarancji sklep oddał wpłacone pieniądze . Szybko , sprawnie , obiektywnie i profesjonalnie . Działanie firmy S.B.E Polska oceniam na bardzo wysokim poziomie działania . Polecam !!! Moje sugestie dla S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.: Oby firma działała na takim samym poziomie .

Tomek

Ta praca to jakas kpina. omijac szerokim łukiem! ani chwili na złapanie oddechu ciągły zapiernicz. A gdy przychodzi czas wyplaty to żeby w sciane i plakac się chce.

Marcin

Niestety pracowałem w tej firmie w Garwolinie. Atmosfera tragiczna a liderzy jeszcze gorsi, zarobki takie ze ledwo na waciki starczy w dodatku przymusowe nadgodziny. Odradzam!!!

Paweł

@Pracowalem tam, czy idąc do pracy w firmie S.B.E. POLSKA, miałeś już jakieś doświadczenie w naprawie telefonów komórkowych i innych urządzeń elektronicznych? Jeżeli nie, to napisz, czy zostałeś odpowiednio przeszkolony przed swoją pierwszą naprawą? Możesz opisać, jak wyglądał ten okres Twojego wdrożenia w wykonywane obowiązki?

Paweł

@Pracowalem tam., z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie jesteś zadowolony z wynagrodzenia, które oferuje firma S.B.E. POLSKA, czy możesz napisać, jak ono dokładnie wygląda? Ciekawi mnie również, czy idąc do pracy w tej firmie, można odpowiednio rozwinąć się zawodowo? Pracując tam, nauczyłeś się czegoś, co przydało Ci się w przyszłości?

Pracowalem tam
@Paweł 03.10.2018 14:10

Alez pytania. ;) Wynagrodzenie? Podstawa plus ustalana z gory premia zalezna od dyrekcji. Nie moge mowic dokladnie kwotowo bo podpisywałem papier ze nie moge informowac innych o swoim wynagrodzeniu i nie pamietam w sumie jak dlugo to mialo obowiązywać. Jak w kazdej firmie mozna sie czegos nauczyc. Nauczyłem sie podstawowej naprawy telefonow. Za czynności ktore wykonywalem w tej firmie w innych firmach smialo mozna zarobic dwa razy więcej pieniędzy. Z tego co wiem inne firmy chetnie biora do pracy ludzi z doświadczeniem w SBE. W firmie nie ma szans na awans, gdyz struktura jest tu prosta i wszystkie stanowiska sa obsadzone na stale. Jakakolwiek zmiana w powiedzmy wyzszej kadrze zdarza sie raz na dlugie lata.

Pracowalem tam.

W Garwolinie warunki pracy jak najbardziej ok. Jest ogolem czysto, jest klima, stolowka z lodówką i kuchenkami mikrofalowymi. Jedyny minus wg mnie to pensja, która jest wrecz tragiczna. Liderzy ogółem sa raczej w porzadku. Jeden z nich to troche taki wieczny karierowicz, który nosi glowe wysoko i zmierza po trupach do celu ale da sie to jakos zdzierzyc robiąc po prostu swoje. Drugi jest bardzo konkretny, wyrozumialy, robi wszystko, zeby ludziom pracowalo sie możliwie dobrze ale z perspektywy sadze ze przez to jest zbyt dobry dla ludzi. Pracowałem tam okolo roku i ogolem raczej dobrze wszystko wspominam. Aaa i z drazniacych rzeczy bylo to ze w firmie "góra" ciagle utrzymuje wrazenie nieustającego kryzysu finansowego. Jesli chcesz isc tam do pierwszej pracy to smialo, ale jesli chcesz utrzymac rodzine z tej pracy to omijaj z daleka.

Paweł

@Rodaczka, rozumiem, dziękuję, jednak w dalszym ciągu nie opisałaś, dlaczego stwierdziłaś, że nowy pracownik to "intruz"? Co wpłynęło na to, iż wyraziłeś takie zdanie o nowym pracowniku, który zostaje zatrudniony w firmie S.B.E. POLSKA. Wyjaśnij, proszę.

Paweł

@Rodaczka, dlaczego napisałaś, że nowy pracownik to "intruz"? Czas wyliczony, co do minuty w związku z czym? Sprecyzuj swój komentarz na temat pracy w firmie S.B.E. POLSKA w sposób bardziej szczegółowy, aby nie pozostawiał wątpliwości.

Rodaczka
@Paweł 13.09.2018 14:32

Napisałam wyraźnie co do minuty. Przychodzisz punktualnie i wychodzisz punktualnie. Przerwa tez wyliczona co do minuty. W każdej minucie musisz coś robić odpocząć możesz tylko w czasie przerwy.

Paweł

Dawno nie pisaliście na temat pracy w S.B.E. POLSKA. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja w tej firmie? Czy prowadzone są obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Jakie warunki (na przykład rodzaj umowy) oferuje ten pracodawca? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii! Każda z nich będzie bardzo cenna dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w tym miejscu.

Rodaczka
@Paweł 12.06.2018 21:33

(usunięte przez administratora) Nowy pracownik to intruz. Czas wyliczony co do minuty.

Faraon

Ten kibel jeszcze istnieje? Jak bylem w tym kiblu lata temu to proponowali jakies smieszne pieniadze, pare groszy wiecej niz na kasie w spozywczaku. Znajac zycie, nic tam sie nie zmieniło.

Administrator

Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia

sss

porażka jak z reszta każdy serwis w polsce , ich naprawa polega na wypełnieniu papierka i szukaniu fikcyjnych usterek i potrafią przyczepić się do byle czego byleby nie naprawić na gwarancji producenta , nie polecam

Administrator

Każdymi doświadczeniami z S.B.E. POLSKA Sp. z o.o. możecie podzielić się z innymi użytkownikami na forum. Ktoś chętny?

kazia

firma S.B.E ma gdzieś czy zgłaszam raz czy dwa razy telefon lądował w firmie trzykrotnie i za każdym razem był resetowany do ustawień fabrycznych a siedem usterek jak były tak są zgłosiłam jeszcze jedną usterkę gdzie telefon przy rozmowie rozgrzewa się i miałam uzyskać odpowiedz z tej firmy i czekam aż gwarancja się skończy to poczekam jeszcze 1,5 roku traktują wszystkich z góry dotyczy to telefonu philips

XXX

Witam, Firma SBE - totalna masakra. Są firmą świadczącą usługi dla Alianz. Wysłałem do naprawy gwarancyjnej telefon BV8000 pro - wodoodporny z normą IP68. Powiedzieli że telefon się uszkodził z mojej winy bo zalał się wodą. Wymyslili sobie ze nie uzywalem gumowej osłony na gniazdo USB które sie uszkodziło. Nie ważne jest dla nich ze ten telefon takiego zabezpieczenia nie miał od nowości. Szkoda zgłoszona 13.10.2017 roku do chwili obecnej nie jest w jakikolwiek sposób rozpatrzona. Chwala się że mają autoryzowany servis a prawda jest taka ze ten servis nie ma bladego pojecia co to za telefon. Masakra. Nie poleca. Kontakt z nimi tylko przez emaila przy czym czas odpowiedzi wacha sie od kilku do kilkunastu dni. Nie odpowiadają na emaile. Nie mozna z nikim kompetentnym porozmawiac. Całly czas jedna odpowiedz. Kontakt emailowy. CHORA FIRMA bez kompetentnych ludzi. Taka sama sytuacja jest z ubezpieczycielem czyli Alianz Global Assistans. Polegają na opiniach - bzdurnych opiniach tego servisu i tez odpowiadaja tylko emailowo. MASAKRA. BARDZO NIE POLECAM

junior

zdecydowanie odlecam, niskie zarobki, atmosfera nie najlepsza, do tego duże wymagania i praca w stresie

Xaya

A jak kształtują się teraz tam zarobki? Ktos się orientuje?

tomasz

A jak jest teraz?Proszę o opinie kogoś kto pracuje obecnie.Jestem po technikum ,szukam pracy,czy ta firma to dobry wybór?

alina
@tomasz 14.08.2017 17:20

na start i pierwszy zarobek bedzie dobra ;p

nowa

Gdzie w Garwolinie mieści się ten serwis?

annak12

Ludzie , czy wy wszyscy jesteście nienormalni ? jak można za takie pieniądze pracować . Ale jak firma znajdzie takich naiwniaków to później inni mają gorzej, bo przyjdzie niewolnik i haruje za darmo , szanujcie SIEBIE i innych, te słowa kieruje również do firmy.

annak12

Ludzie , czy wy wszyscy jesteście nienormalni ? jak można za takie pieniądze pracować . Ale jak firma znajdzie takich naiwniaków to później inni mają gorzej, bo przyjdzie niewolnik i haruje za darmo , szanujcie SIEBIE i innych, te słowa kieruje również do firmy.

pracownik

Moomo@ chyba nie mówisz o s.b.e. w 100% zgadzam się z OSZUKANĄ brakuje osoby zarządzającej decyzje są nie przemyślane podejmowane od tak. Można podać wiele przykładów.

oszukana

firma s.b.e. oszukuje na każdym kroku. mowią co innego a robią co innego . nie ma szacunku do pracownika traktują go jak zło konieczne!!!! idziesz do pracy i nie wiesz czy przepracujesz do końca dnia czy zwolnią cię dziś czy może jutro a może za miesiąc. wystarczy że jeden z dyrektorów ma zły humor i wylatujesz bo żle się w danym momencie spojrzysz

def

WYnagrodzenie tych żalących się tu sierot, którzy "niewolniczo" pracowali w SBE w większości przypadków było adekwatne do zaangażowania. Jeżeli ktoś chciał zarobić więcej, więcej z siebie dawał i nie było problemu nawet w ostatnim okresie zarobić 4000 zł netto. Przychodził taki geniusz, cwaniak, któremu się wydawało że pokręci się po warsztacie, wyjdzie na papieroska, pogada sobie przy herbatce i będzie robił wszystko nie to co powinien nie mając przy tym pojęcia jak korzystać z multimetru . Atmosfera między pracownikami bardzo fajna, gorzej z dyrekcją. Bardzo dobry socjal, wczasy pod gruszą, multisport, pakiety medyczne, bony na święta - tego nikt nie doliczył do tych marnych 1500zł:) Racją jest że żadnej kariery się nie zrobi. Podsumowując, nie żałuję że tam pracowałem.

Były Pracownik

Firma jedno wielkie dno i nic po za tym.Ogromna rotacja wśród załogi,szkoda czasu na zaczynanie pracy w takim miejscu jakim jest firma SBE.Nie szanuje sie pracownika,po prostu zrób swoje najlepiej za darmo

marianna

ja właśnie się zastanawiam czy wysłać im klasycznie mailem cv i list motywacyjny czy lepiej może wybrać się z tymi dokumentami bezpośrednio do siedziby firmy - wiadomo że różni pracodawcy różnie na to patrzą, co firma to inaczej. a jak jest w przypadku S.B.E., ma ktoś jakieś porady ii doświadczenie w tej kwestii?

kk

Pracuję tam 11 miesięcy po podwyżce zarabiam niewiele ponad 1300! ale jak to uważają dyrektorzy to i tak za dużo . Premia :P hahaha .... nawet nie mam 50 zł netto :P (jakieś 80 brutto) zresztą to tak jakby jej nie było ....

Anonim_JWP

zarobki - nie całe 1200zł do reki na poczatek wiec mało.Ludzie w porzadku,pomocni i kolezenscy.Są szkolenia stanowiskowe ale wg mnie niezbyt uczciwe (dobrze ze mialem doswiadczenie z wczesniejszej firmy - dawałem sobie rade bez pomocy czyjej kolwiek).Prawdą jest to ze pracy tam jest mało i to wyścig szczurów.Po miesiacu przepracowanym dałem sobie z tym łajnem spokój,brak mozliwosci rozwoju,po prostu stanie w miejscu.NIE POLECAM dla osób chcących miec choc troche satysfakcji z wykonywanej pracy.

sbe_uk

Witam kolegow z SBE Polska. Pracownik SBE UK

Zostaw opinię o S.B.E. POLSKA Sp. z o.o. - Piaseczno

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.B.E. POLSKA Sp. z o.o.