ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA"

• Historia

• Wieprznica
  • Grzybowski Młyn
Łubiana - Zakłady Porcelany Stołowej LUBIANA SA

3. Opinie o pracodawcach Łubiana
  5. Opinie o ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" S.A.

Opinie o ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" Łubiana

Nie przegap nowości o ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" S.A.!

Zakład porcelany LUBIANA

08.05.2026 12:27

Dzień dobry.Chcialam BARDZO SERDECZNIE podziękować pani z biura obsługi klienta za sumienną pracę, miłą obsługę i dotrzymanie słowa w załatwieniu mojej sprawy .Pani pamiętała i zadzwoniła do mnie z pozytywną wiadomością.(a był to prawie miesiac)Szczerze byłam zdumiona że są jeszcze tak pozytywni i rzetelni pracownicy.Szefostwo zakładu powinno być dumne,że mają tak kompetentnych pracowników, należy się wyróżnienie i PREMIA tej pani.Mysle że reszta pracowników rowniez na to zasługują.Pozdrawiam Violetta W.Mysle że będę stałym klientem LUBIANY.Wszystkim polecam!!!!

Prawdomówny

25.11.2025 21:39

Nowoczesny (usunięte przez administratora). Najniższa krajowa, brak premii, o rozwoju można pomarzyć. W firmie liczą się tylko statystyki wydajnościowe, nic więcej, co chwilę podkręcają tylko tonaż. Unikać szerokim łukiem!
    #Pakowacz

21.11.2023 12:35

Chciałbym aplikować na operatora wózka widłowego. Aktualnie szukają na to stanowisko. Są tu pozytywne oponie ale dość stare. Mam nadzieje ze dużo się nie zmieniło do tego czasu? :) W ofercie wspominają o możliwości rozwoju. Napiszecie coś więcej na ten temat? Zastanawiam się czy firma oferuje jakieś kursy/szkolenia?

ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" S.A.

21.11.2023 12:44

Serdecznie zapraszamy do złożenia aplikacji i spotkania na którym odpowiemy na wszystkie pytania.
    Karolcias

21.05.2023 14:43

Witam. Czy firma rekrutuję aktualnie na produkcję?
    Joanna

05.09.2022 08:02

tyle lat bez konkretego komentarza o miejscu pracy, co jest przyczyną ? nie ma żadnej rotacji, zwolnien, to stabilna praca ?
    ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" S.A.

05.09.2022 09:09

Zapraszamy do pracy w ZPS LUBIANA S.A. Aktualnie oferujemy stabilną pracę w systemach czasu pracy dwu i trzyzmianowych w ruchu ciągłym. Pozdrawiamy Zespół Kadr

07.10.2019 12:57

Jak szefostwo w Łubiana w Lubianie? Spoko traktują ludzi?
    Szady

04.03.2020 20:22

Pracowałem tam parę lat i miło wspominam ! !
    RandomPeople

07.07.2021 20:43

Zakład porcelany w ŁUBIANIE który nazywa się LUBIANA.
    Ania

12.07.2019 22:36

Witam Jestem osobą która jest zainteresowana zakupem serwisu z tej firmy i tak z ciekawości sprawdziłam te konwersacje. Jestem ZSZOKOWANA jak ktoś ewidentnie próbuje udawać osobę która poszukuje informacji o zarobkach lub co ma zrobić w przypadku (usunięte przez administratora) Tu od razu widać że to pisze jedna i ta sama osoba z firmy z wyższego szczebla. ZACZNIJCIE DBAĆ O PRACOWNIKÓW I O MILA ATMOSFERĘ W PRACY bo jak to będzie, to uzyskacie też SUKCES w dochodach firmy!
    Wika57899

19.03.2019 17:37

Uważam że, jest to przedywszystkim realizowanie swoich marzeń mało się też nie zarabia
    Anna

17.10.2018 12:18

@Becia Zrozumiałym jest, że możesz być rozczarowana tym pracodawcą, ale pamiętaj jednak o kulturze słowa. Dobrze byłoby, jakbyś szczegółowo nam opisała to, dlaczego właściwie nie polecasz nam pracy w firmie Łubiana w Lubianie, bo na tę chwilę Twoja wypowiedź jest trochę zbyt ogólna. Co do kwestii zarobków - jednemu ta może odpowiadać, a drugiemu już nie. A co z pakietem socjalnym?
    Genek

01.01.2019 12:34

Praca w Lubianie chyba nie moze nikomu odpowiadac - za wyjatkiem nowego szefa i jego swity. Kiedys chodzilo sie tam do pracy bo byla fajna atmosfera, teraz od kiedy pojawil sie nowy prezes z gwardia swoich ukraincow i "linowcow" co o lean nie maja zielonego pojecia to praca stala sie udreka. Czlowiek przychodzi do pracy i przeciera oczy i uszy ze zdunienia co jeszcze glupiego mozna wymyslic.... No i ta wszechobecna propaganda sukcesu... Najlepszym przykladem jest nietrafiona inwestycja - piec Fornax ktory jest wlaczany tylko jak przyjezdza zarzad i schodzi na hale - tak to wielkie osiagniecie, wyrzucic jednorazowo tyle pieniedzy w bloto!!!
    Bobo

02.01.2019 18:02

Naucz się jednego skoro tak to ciebie fascynuje otoż Łubiana to jest miejscowość a zakład porcelany to Lubiana. Pozdrawiam fascynatkę zakładu....
    Hmmm

20.11.2018 12:01

Dziwne ,że jeszcze nikt nie napisał o wielu próbach samobójczych pracowników , trudno udowodnić mobbing .Pani idealnie opisała sytuacje można to określić przysłowiem "wlazłeś między wrony- kracz jak one."Kto ma trochę lepiej w porę się zorientuje ,zdąży uciec przed depresja,są też tacy co uciekają za późno potem długo z niej wychodzą.Są też osoby które życie zmusza by zostać, łykają antydepresanty by przeżyć w tym kołchozie kolejny dzień .
    Dzidzia

19.12.2018 20:08

Próbach samobójczych chyba kogoś tu ponosi? Po prawie 10latach pracy zauważyłem że największą bolączką firmy która mnie denerwuje to duża ilość pracowników którzy nigdy gdzie indziej nie pracowali i narzekają na wszystko. Niby tak ciężko się pracuje a codziennie parę godzin na plotki się zawsze znajdzie. Plusy pracy: Pakiety emerytalne w PZU premie kwartalne Możliwość przynalezenia do ZKZP Wypłaty zawsze na czas Nie ma możliwości pracy na czarno Składki itd. Pilnuja kadry nie trzeba się martwić że coś gdzie będzie źle Ludzie z doświadczeniem i umiejętnościami operator, mechanik, elektryk, i inny którzy muszą posiadać wiedzę maja szansę na dobrą podwyżkę. Minusy Nieumiejetnie wprowadzany system Lean najbardziej denerwujące rzecz Najważniejsze są tablice itd produkcja jest mniej ważna dla góry. Wynagrodzenia muszą być wyższe
    Szok

20.12.2018 11:40

Jeżeli plusem ma być to, co legalna firma musi zrobić, to ja dziękuję.
    Oszukany

30.10.2018 14:20

(usunięte przez administratora) na kasę i dokumenty sprawa trafi do gazety
    Leokadia

20.10.2018 16:16

Ooo.... A widze pani Anna to z kard ktos, analizuje czy pojawi sie jakis pozytywny wpis o firmie? Cos mi sie wydaje ze szans na to nie ma. Chyba ze ktos podstawiony przez kadry zacznie zachecac do pracy w tym beznadziejnie zarzadzanym korpo. Tak, korpo to wlasciwe slowo, kiedys byla to firma rodzinna, teraz to zwykle korpo, i to takie z wszystkimi minusami tego slowa, bez plusow, bez szans na "kariere". No chyba ze ma sie ladne nozki i zgrabny tyleczek...
    Leokadia

25.10.2018 08:56

W zadnym wypadku.... Cale zycie w tym 'zakladzie' i teraz po 25 latach pracy zarabiam praktycznie najnizsza krajowa. Odbieram jubileusz i uciekam na kase do biedronki.
    Na bieżąco

17.10.2018 11:58

Po pierwsze to jest firma LUBIANA w Łubianie. Największą bolączką firmy jest nisko wykwalifikowana kadra kierowników niskiego szczebla. Bierze się to stąd, że kwalifikacje podczas wybierania na stanowisku nie są warunkiem kluczowym w wyborze. Panuje tu bardzo widoczny podział na "swoich" i całą reszte. Układ zależności jest bardzo powszechny, dlatego podczas awansów stanowi kluczową rolę. Co za tym idzie, poziom zarządzania podległą kadrą jest czasami żenujący. Braki w wiedzy, braki konsekwencji w egzekwowaniu danych zaleceń, niedojrzałość emocjonalna, nadmierne spoufalanie się z pracownikami lub kompletne ignorowanie nie swoich. Pensje są bardzo niskie, większość pracowników pracuje za minimalną pensje plus 10 procent premii plus dodatki brygadowe. Za system 4 brygadowy 300 zł brutto. Atmosfera jak za czasów komuny. Bardzo gęsta, niska kultura osobista, bezczelność i wszechogarniający brak prywatności ( plotkarstwo ). Pozytywy pracy są podstawowe: - terminowa pensja, - wszystko legalnie, - składki w całości odprowadzane, - pracowniczy program emerytalny. Praca dla ludzi, którzy chcą przepracować trudniejszy okres w życiu lub doczekać do emerytury.
    Becia

15.10.2018 21:55

Najgorszy pracodawca jaki może być. Ludzie nie zatrudniajcie się w tym motłochu!!!!!!! Wprowadzają kajzeny lany srany stworzyli liderów przydupasów majstrów. Pracowników tresują jak piesków. Podobno jest to firma w której jest jak w rodzinie niestety wielka nienawiść i zawiść. Ja mam 20 lat pracy i 2200 brutto!!!!!!!!!!

Kontakt - ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" S.A.

Zakładowa 1 83-407 Łubiana

Branża główna: Wyposażenie i dekoracje wnętrz

Tygrysek

02.10.2018 08:24

Tak. Umowa na stale po 3 umowach na czas okreslony - wyjdziepo okolo 27 miesiacacach. To chyba jedyny pozytyw tej pracy w chwili obecnej. Jezeli nie masz noza na gardle @anna, poszukaj pracy w normalnie zarzadzanej firmie...
    Tygrysek

23.09.2018 16:31

Praca w zakladzie to tragedia. Pracujesz za siebie i za ukraincow, za najnizsza krajowa, kto ma troche oleju w glowie ucieka do innych firm, polakow jest coraz mniej a ukraincow coraz wiecej i robi sie z tego bledne kolo a prezes kupuje sobie co rusz nowe auto. Odradzam ta firme karzdemu kto nie ma zapedow sado - masochistycznych.
    była pracownica

04.06.2018 12:22

Forum nie wrze bo ten zakład to jedyny zakład produkcyjny w tej okolicy ,ludzie którzy odchodzą chcą zapomnieć o zakładzie jak o traumie ,jestem byłą pracownicą praca ciężka ,płace marne ,atmosfera aż gęsta ,ludzie przemęczeni za to nerwowi .Zakład przyjmuje wszystkich jak leci czyli mamy całą mieszankę społeczeństwa:( pracownicy z Ukrainy są lepiej traktowani niż Polacy .NIE POLECAM
    szarak

27.09.2017 11:52

W każdej ofercie pracy w Lubianie na pierwszym miejscu jest :możliwość rozwoju, ale to chyba tylko intelektualnego bo po wyższym pracuje sie jako szaraka kiedy majstrowie czy kierownicy czasami sa po zawodowkach lub niepelnym średnim.
    poszkodowany

11.08.2017 17:39

ludzie najgorszy pracodawca na pomorzu wyzysk wyzysk jeszcze raz wyzysk za najnisza krajowa
    Zolza

06.08.2017 05:01

Praca bardzo ciężka jak to praca fizyczna coraz więcej wymagają od pracowników za najniższą krajowa z dużym stażem pracy .Młody przyjdzie do pracy nie umiejąc nic i ma stawkę jak doświadczony pracownik który musi go jeszcze uczyć. Porażka.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA"?

odtyłu

21.05.2017 19:21

Jak popracujecie na zlecenie pare lat to sie Wam odniechce Lubiany. Niby dobrowolnie podpisujecie, ze rezygnuje sie ze skladki chorobowej. Nie ma co reszty pisac bo miejsca nie starczy.
    becia

01.01.2017 22:25

Jak wam sie nie podoba to przyjdzcie na drukarnie gdzie zarabia sie najgorzej czyli najniższa krajowa lub jak sie donosi i jest sie z rodziny ( wiemy kogo) to ma sie więcej niż inni . Panuje tam największa dyskryminacja jaka tylko jest czyli urlopem dysponują mistrzowie masz nadrobione godziny a chcesz się prędzej zwolnić z pracy to i tak musisz to odrobić a jak współmałużonek potrafi utrzymac rodzine to podwyżek sie nie dostaje mimo np 20 lat pracy i haruj baranie za psi grosz. Wszyscy to widzą a nikt nic z tym nie robi tak jak z ankietą w której ludzie pisali co ich boli . Co na to GÓRA nic......
    kadrowy

16.12.2016 19:13

Do "operator", w ramach wyjasnien, operator zarabia wiecej niz najnizsza krajowa, przedzial 2500 - 3000 a niektorzy i wiecej, z dodatkiem, do tego premie 15% plus grusza itd... no ale sa tez operatorzy tylko z nazwy stanowiska... O ich "zdolnosciach i predyspozycjach" lepiej nie wspominac, wiecej szkody niz porzytku.... Jak ktos sie wykazuje to ma szanse zarobic wiecej niz najnizsza, przy czym zgadzam sie ze stawki powinny byc wyzsze o ok 400pln brutto by bylo mozna powiedziec ze w Lubianie sie godziwie zarabia...

22.04.2016 12:53

Operator

31.08.2016 18:46

kodon, tak się składa, że pracuję jako operator na dziale "formownia" i z przerwami jest tak, że linie produkujące talerze nie mogą być wyłączone/zatrzymane na czas przerwy. Tzn, że przerwę sobie zrobić oczywiście możesz ale przy pracującej maszynie(jedzenie na dziale przy włączonej maszynie), niestety często zdarza się, że na maszynie produkowany jest "wymagający" asortyment i na jedzenie poprostu nie ma czasu(nie możesz zatrzymać maszyny) lub jesz w biegu. Co do zarobków to wiecej niż najniższa krajowa plus dodatek brygadowy nie ma się co spodziewać. Natomiast linie produkujące kubki są normalnie zatrzymywane na czas przerwy.
    Andrzej

21.03.2015 15:04

Pracowałem w Lubianie na formowni operatorzy ni mają przerw !!!
    brrr grrr

11.03.2013 02:23

krzysiu - 2010-09-04 18:53:53 Praca w Lubienie dla zwykłego szarego pracownika jest bardzo ciężka, w ogóle nie dba się o pracowników, o jego człowieczeństwo. Na niektórych działach np formowni nie ma przerw, [usunięte przez moderatora], a związki niby nic nie widzą. Nie widzą a to z tego względu, że pracują n wyższych stanowiskach dostanych po znajomości. Starszych pracowników poniża się, młodemu pracownikowi mogą dać stawkę zbliżoną do stażu 15 letniego z doświadczeniem.Chyba człowieku , nie wiesz co to jest inflacja . Co do samej firmy : wypłaty zawsze na czas , premie także okazjonalne co do zarobków spółki . Hmm a co do tych przerw na dziale np "Formowni" , to akurat jesteś w wielkim błędzie.
    krzysiu

04.09.2010 18:53

15.05.2009 22:32

jest dobra pracą ale cięzka i trzeba uwazac

Zostaw merytoryczną opinię o ZAKŁADY PORCELANY STOŁOWEJ "LUBIANA" S.A.