Witam, z czystym sumieniem polecam pracę w sklepie firmy społem. Od niedawna pracuje na jednym z tych sklepów, podjęłam się tu pracy po kilkunastu długich ,ciężkich ,miesiącach pracy w korporacji. Już na samo dzień dobry pokochałam to miejsce , zupełnie inny klimat bardzo wysoka kultura osobista pani kierownik ,wszyscy przyjaźnie nastawieni owszem kasa inna niżeli w dobrze prosperującej korporacji, natomiast spokój, cisza i szacunek do drugiego człowieka wynagrodził mi te kilka stów więcej w portfelu. Panie z biura ? Nie samowite kobiety miłe, uprzejme każdego traktują indywidualnie bez ściemy mówią prawdę jak wygląda praca w tej firmie nie obiecują gwiazdki z nieba której w efekcie nie ma jeśli chodzi o korporacje. W pierwsze dni mojej pracy obserwowałam z myślą "nie to nie możliwe żeby było tak spokojnie i grzecznie " a jednak tak jest . Owszem w tej firmie pracują osoby z wieloletnim stażem w danym sklepie to już jak ich drugi dom są to osoby w wieku około 40 do 60 lat wiec wiadomo pewne wartości których tak bardzo brakuje na obecnym rynku pracy mają wszczepione od dziecka tak jak kiedyś rodzice wychowywali i dbali o to aby każdy człowiek szanował drugiego człowieka. Jestem pod ogromnym wrażeniem że tak może wyglądać praca. W to miejsce idę z uśmiechem i wychodzę z uśmiechem nie to co ogromne korporacje które mają za nic własnych pracowników. Korporacje niszczą zdrowie fizyczne jak i psychiczne , a w tym miejscu człowiek jest w stanie się zregenerować po zgnebieniu , stłamszeniu przez duże światowe firmy które uważają się za prestiż na polskim rynku pracy . Za nic nie zmieniłabym obecnej pracy na powrót do wyścigu szczurów w ogromnych zagranicznych koncernach. Jednak stare przysłowie nabrało dla mnie znaczenia " swego nie znacie cudze chwalicie" . Jednak co polskie to polskie. Zagraniczni przedsiębiorcy myślą sobie ze Polacy to taki ciemny naród który za parę złoty więcej będzie wykonywał pracę za trzech , że można nas gnębić psychicznie i wyzyskiwać do cna bo przecież nam płacą więcej niż polscy przedsiębiorcy ????. A tu w polskiej firmie taka sytuacja czuje się jak w raju dla duszy i ciała. Dużo mogłabym tu jeszcze przetaczać sytuacji za I przeciw posiadam spore doświadczenie względem ogromnych zagranicznych firm i szczerze powiem ze jest to gra nie warta świeczki. Jeśli jesteś osobą szukająca pracy i wiesz ze chcesz poprostu pracować i żyć to napewno jest to miejsce pracy dla ciebie bardzo serdecznie polecam .
Pozdrawiam