Informer-Med
4 45 6 1

Opinie o Informer-Med

Filip

Może warto docenić fakt, że pracujemy w bardzo dobrej firmie? Nie zawsze jest z górki, czasami jest pod górkę.

Daniel

Zupełnie niewiarygodne piszecie historie. Jeśli jest premia w umowie to z całą pewnością jest naliczana!!

były pracownik
@Daniel 02.08.2018 18:16

(usunięte przez administratora) mało wiesz... w umowie może być wszystko. Również informacja o wspaniałej premii. Problem tkwi w tym, iż sytuację można przedstawić potencjalnemu pracownikowi w taki sposób, aby przekonać go do podpisania umowy w przedstawionej formie. Później okazuje się, iż założone plany sprzedażowe są nierealne do zrealizowania a umowy zmienić nie można w końcu pracownik widział co podpisuje. A gdyby jednak jakimś cudem udało się wypracować dużą premię? Można zmienić umowę w trakcie z "datą wsteczną" na niekorzyść pracownika. Jeśli pracownik wypracuje zbyt dużą niespodziewaną premię to dlaczego by mu nie pogorszyć warunków na gorsze? Przecież nie przystoi wypłacić tak dużej premii. Można wydłużyć "kijek od marchewki".

007

Firma nie wypłaca prowizji przedstawicielom. Jedyne na co można liczyć to goła podstawa. Jeżeli uda Ci się załatwić jakiś większy temat, to zostanie on przejęty przez misia puchatka lub krzysia, którzy sobie przypiszą zasługi przed zarządem zblazowanych hipisów.

Paulina

@Dociekliwy niestety nie pracuję w firmie Informer-Med, ani na tym stanowisku i nie mam jak odpowiedzieć Ci na to pytanie. Może wejdź na stronę firmy i bezpośrednio się z nią skontaktuj. Wtedy najszybciej dowiesz się wszelkich szczegółów.

Paulina

@Dociekliwy właśnie znalazłam ofertę pracy na PRODUKT MENEDŻERA. Oferta jest jeszcze ważna 16 dni. Pracodawca zapewnia ciekawe stanowisko pracy z możliwością rozwoju kompetencji we współpracy z światowymi liderami w branży szkolenia w kraju i zagranicą,zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,atrakcyjny system prowizyjny i narzędzia pracy: m.in. samochód służbowy, komputer, telefon. Jeżeli chodzi o jazdę samochodem służbowym to najlepiej jakbyś o szczegóły dopytał na rekrutacji.

Dociekliwy
@Paulina 23.01.2018 16:04

@Paulina wnioskuje po odpowiedzi że tak pracujesz możesz proszę podać szczegóły dotyczące zespołu czy jest jest to samodzielne stanowisko ? Na jakie kompetencje najbardziej stawiacie

Dociekliwy

Dzień dobry, obecnie poszukują osoby na stanowisko PM ? Macie jakieś szczegóły o obowiązkach ?Ile płacą na tym stanowisku ? Czy budżety są do zrealizowania :) Samochód do celów prywatnych czy tylko firmowych i stoi pod firmą.

Paulina

@XYZ strasznie chaotyczny jest ten komentarz. Oprócz tego, że podwyżek nie ma w Informer-Med to nic więcej nie zrozumiałam z Twojej wypowiedzi. Jakie samochody? Jakie wyjazdy? Gdzie masz informacje o majętności szefa? Czy do każdego z tych pytań możesz się odnieść i jeszcze raz wytłumaczyć, co związanego z pracą w firmie Informer-Med chciałeś przekazać.

Paulina

@Ręce opadają czemu piszesz Waszym? Nie pracuje w firmie Informer-Med, tylko informuje, że można wykorzystać taką okazję. Myślę, że takie informacje dla osób poszukujących pracy są ciekawe. @XYZ masz rację, zawsze warto próbować, bo nic nie tracimy. Własne doświadczenie w czymś jest chyba dla nas bardziej wiarygodne niż opinia obcych osób. Po spróbowaniu pracy jak stwierdzicie, że miejsce Wam nie odpowiada to możecie odejść.

XYZ
@Paulina 12.12.2017 15:24

Bardzo smieszne na tym forum sa również informacje o majętnośći szefostwa ich samochodach i wyjazdach.......skoro maja dobrze prosperującą firme to maja kase na wyjazdy itp trudno zeby jezdzili innymi samochodami bo niby dlaczego....zeby to nie bolało ich pracownikow?smieszne.....takie jest życie jedni maja wiecej inni mniej ....poza tym tyle ile sobie ustalisz na poczatku tyle dostajesz,nie podoba Ci sie zmeniasz.....ot cała filozofia

XYZ

Praca w Informer Med jest pracą wymagajacą i czasami trzeba poświęcic troszeczkę czasu prywatnego,ale można się czegoś nowego nauczyć,pensja i premia wypłacana na czas ludzie bardzo przyjazni....myślę, że warto spróbować bo tragedi jak co niektórzy tu piszą to tam na prawdę nie ma:)a pracować trzeba jak wszędzie:)pozdrawiam

Ja

Chyba ktoś z "Rady Liderów" zabrał się za pisanie opinii, że tyle pozytywów. Na poważnie - Szefowie mają pomysły na zmiany w firmie kompletnie oderwane od rzeczywistości, bo zupełnie nie wiedzą czym faktycznie zajmują się pracownicy. Wynagradzają ciągle te same osoby, które są "blisko" w ich wąskim gronie, co niekoniecznie przekłada się na faktyczną pracę. Normalny pracownik może liczyć głównie na nierealne plany sprzedażowe. Kupują sobie drogie samochody i BARDZO często wyjeżdżają na zagraniczne wakacje, a pracownikom mówią, że generują za duże koszty a firma przynosi ciagłe straty. Na magazynie są wieczne braki towarowe, co przekłada się na brak sprzedaży, więc na premie nie ma co liczyć. Z pozytywów - kasa faktycznie wpływa praktycznie zawsze na czas, a większość pracowników tworzy miła atmosferę w pracy (oczywiście są też wyjątki).

były pracownik
@Ja 24.03.2017 09:51

trafione w punkt :) Należy dodać jeszcze jedno - w firmie są osoby "nietykalne". Jeśli popełnią jakieś błędy to są one zamiatane pod dywan a konsekwencje ponoszą inne, niewinne osoby.

Paulina

Za tydzień odbywają się 42. Ogólnopolskie Dni Endoskopowe, na których swoje stoisko będzie miała firma Informer-Med. Targi dokładnie odbędą się 17-18 listopada 2017 w Katowicach i firma przedstawi na nich najnowsze rozwiązania firmy Medivators z zakresu mycia i dezynfekcji endoskopów. Ale ja na miejscu osób zainteresowanych pracą wykorzystałabym tą okazję do porozmawiania z pracodawcą o pracy. Może akurat nawet wzięliby Wasze CV i potem można byłoby liczyć na kontakt.

Ręce opadają
@Paulina 10.11.2017 11:41

....na prawdę liczycie na to, że ktoś stanie przed Waszym stoiskiem z CV w zębach?:) zatem powodzenia.

Paulina

@Emi temat zarobków jest ciężki, bo często zależy od doświadczenia i kwalifikacji. Takich informacji najlepiej szukać w czasie rekrutacji, bo pracodawca ocenia Twoje kwalifikacje.

Paulina

@Współpracownik, czyli podsumowując polecasz Informer-Med?

Współpracownik

Współpracowałem z nimi jakiś czas, oczekiwania były rzeczywiście wysokie i grają twardo, ale jak coś było ustalone nawet ustnie, to było dotrzymane. Generalnie twardy gracz ale do przeżycia. Przynajmniej wiadomo o co chodzi.

Ex pracownik

Pracowałam w Informerze w dziale zamówień publicznych i jest to praca dokładnie przy przetargach do szpitali. Rocznie ok. 200 postępowań, mniejszych i większych. W tym dziale pracują 3 osoby, więc czasami jest dużo pracy, a czasami w miarę luz. Wychodziłam z pracy zawsze o ustalonej porze, no może raz na trzy miesiące trzeba było zostać jak był bardzo duży przetarg . Był też system premii za wygrane przetargi ( nie wiem jak jest teraz). Ludzie w firmie jak wszędzie, część fajnych, a część nie. Atmosfera w sumie OK, a szefowie do zniesienia.

Emi
@Ex pracownik 13.02.2017 17:43

I jakie zarobki można osiągnąć w dziale zamówień publicznych?

Specjalista

A jak wygląda praca pracownik ds. Zamówien Publicznych? Czy rzeczywiście się zajmuje zamówieniami publicznymi czy to pic na wodę?

Specjalista

A jak wygląda praca pracownik ds. Zamówien Publicznych? Czy rzeczywiście się zajmuje zamówieniami publicznymi czy to pic na wodę?

zembiniak

Ode mnie pracuje w tej firmie członek rodziny i opowiadał mi jak to tutaj płacą. Kasa może nie przeraża, ale i nie poraża swoją wysokością niestety. Co do tego że grają twardo @P to też słyszałem oczywiście

P

Witam! Nie wiem jak z przedstawicielami i etatowymi pracownikami, ale ja byłem podwykonawcą firmy Informermed i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że grają twardo i ostro lecz uczciwie, współpraca jak najbardziej pozytywna.

kordian kołowrotek

ja też początkowo błędnie zidentyfikowałem profil działalności firmy, więc ci się powiem szczerze Zembiniak nie dziwię. tu możliwa jest pomyłka. jednak skoro poszukują przedstawicieli handlowych to ja chętnie się takiego zadania podejmę. mam doświadczenie i elastyczny jestem. a jak u nich prowizje wyglądają?

pracownik

Pracuję tu kilka lat i jest ok ,wypłata zawsze na czas ,a zarobki takie jak sobie wynegocjujesz.Pracownicy z terenu zmieniają sie ale to normalne dla przedstawicieli handlowych. Firma działa ponad 12 lat i radzi sobie dobrze!

anonim

(usunięte przez administratora)

Onip

Zaprosili mnie na rozmowe kwalifikacyjną do pracy w serwisie technicznym, co możesz powiedzieć w tej kwestii ?

zainteresowana

Większość opinii jakie zostały tutaj umieszczone dotyczy pracowników terenowych. A co z pracą na miejscu? Macie jakieś doświadczenie?

pyra

Dusia - 2012-06-26 22:09:49 Niezadowolonych zapraszam do współpracy z upadajacym Semigatem lub Sterigatem.Informer zawsze dostarcza nam towar na czas ,ma produkty najlepszych firm na świecie Amcor,SPS,Belimed,Hawo i Panie z obsługi klienta bardzo miłe.Zawsze nam pomagają nawet jak nie płacimy na czas.Referencje ze śląska dla Informera na 5 !Jakoś upadają i ciągle nie mogą upaść ? Poza tym są inne firmy, które nie muszą sobie same poprawiać wizerunku na forum bo mają szacunek i uznaną jakość. Czekamy na obiecane dostawy. Referencje z Poznania: - 3

Dusia

Niezadowolonych zapraszam do współpracy z upadajacym Semigatem lub Sterigatem.Informer zawsze dostarcza nam towar na czas ,ma produkty najlepszych firm na świecie Amcor,SPS,Belimed,Hawo i Panie z obsługi klienta bardzo miłe.Zawsze nam pomagają nawet jak nie płacimy na czas.Referencje ze śląska dla Informera na 5 !

Medyk

Firma działa na rynku od 12 lat ma blisko 40 % udziału w swej branży ,więc te opinie negatywne to normalna sprawa.Bardzo wielu to boli. Jakoś dziwne ze większość personelu pracuje tam wiele lat i jest zadowolona.zawsze znajdzie się grupa rozczarowanych pracownikow co chcą brać kasę i nic nie robić .Zapewniam dla takich nie ma miejsca w żadnej firmie.

Kolorowy Misio

pracowniczka - 2012-03-12 19:12:46 Pracuję w tej firmie od kilku lat. Dziwią mnie tu niektóre wpisy. Wygląda na, że ktoś kto się nie sprawdził i rozwiazano z nim umowę musi gdzieś odreagować. Ja jestem zadowolona. Atmosfera fajna. Pensja na czas. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie własne zdanie. Jak się jest siostrą jednego ze świętej trójki to się nie dziwię ;) Pozdrawiam

Kolorowy Misio

Jak sie jest siostrą jednego ze świętej trójki to czego się dziwić ;) Pozdrawiam

kolejna zadowolona

super firma, najnizsze zarobki na poziomie 10 tys zł, do tego premie miesieczne po 2 - 3 tys i kwartalne po 25 tys, nagrody roczne wycieczki na ba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a itp , samochody do wyboru i na wypasie bez limitu km., praca lekka, 2 spotkania na tydzien, jak sie komus chce to moze zrobic 3, klienci sami dzwonia i prosza o spotkanie. do tego opieka medyczna pakiet pelny, ubezpieczenie, doplaty do nauki jezykow. atmosfera w firmie super, wszyscy sie lubia i sobie pomagaja, szefowie bardzo mili i wyrozumiali, nigdy sie nie zloszcza. jak sie chcialam zwolnic to mnie na kolanach prosili i podniesli pensje dwukrotnie.

pracowniczka

Pracuję w tej firmie od kilku lat. Dziwią mnie tu niektóre wpisy. Wygląda na, że ktoś kto się nie sprawdził i rozwiazano z nim umowę musi gdzieś odreagować. Ja jestem zadowolona. Atmosfera fajna. Pensja na czas. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie własne zdanie.

Zostaw opinię o Informer-Med - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Informer-Med