Skamex

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Skamex Sp. z o.o. sp.k.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Skamex S.A.

Opinie o Skamex Łódź

Nie przegap nowości o Skamex S.A.!

14.08.2024 15:38

Mają przepiękne biuro.

19.08.2024 11:15

Dziękujemy za komentarz! Jest nam niezmiernie miło, że spodobał się wystrój naszego biura.

29.02.2024 10:11

Czy firma SKAMEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP. J w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

29.02.2024 13:46

Dzień dobry. Dziękujemy za zadane pytanie i zainteresowanie Firmą. Tak, Firma finansuje w całości szkolenia dla pracowników.
    Czesław

09.07.2023 11:10

Na stronie firmy jest ofert dla pracownika działu handlowego. Głównie to fakturowanie i telefoniczna obsługa klienta. Czytałem że jest elastyczne podejście do systemu pracy. Można przejść na homme office albo hybrydę? Czy teraz tylko zatrudnienie stacjonarnie w biurze?

10.07.2023 09:51

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie Firmą. Zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez firmową stronę internetową czy sekretariat. Odpowiadając na pytanie; obecnie w Dziale Handlowym nie przewidujemy pracy hybrydowej czy zdalnej. Jest wyłącznie praca stacjonarna.

Darek

27.02.2026 12:32

Dzień dobry. Moje pytanie dotyczy pracy na magazynie, mianowicie czy jest dużo ciężkich paczek do przenoszenia i ogólnie czy jest ciężko?

02.03.2026 11:17

Dzień dobry, Dziękujemy za komentarz. Jeśli chodzi o ciężkość paczek to rzeczywiście paczek jest dużo, dlatego momentami praca może być odczuwalna jako intensywna. Wynika to przede wszystkim z ich liczby a nie z ich wagi. Natomiast jeżeli chodzi o pracę na magazynie to jest dynamicznie ale pracujemy w oparciu o określone normy, które są do wykonania w realnym zakresie. Z pozdrowieniami, Zespół HR Skamex

Jk

30.01.2026 17:14

Zauważyłem częste oferty pracy na PM, regiony się powtarzają. Oferty regularnie wracają co parę miesięcy, trochę strach aplikować...

02.02.2026 13:05

Dzień dobry, Dziękujemy za komentarz. Rozumiemy, że częsta aktywność ogłoszenia może budzić wątpliwości. Ogłoszenie na stanowisko Przedstawiciela Medycznego jest często aktywne, ponieważ na bieżąco weryfikujemy napływające aplikacje i utrzymujemy otwartą rekrutację. Równolegle prowadzimy także inne procesy rekrutacyjne, dlatego oferta może pojawiać się cyklicznie. Zachęcamy do aplikowania — każdą kandydaturę analizujemy indywidualnie. Z pozdrowieniami, Zespół HR Skamex
    nie dacie rady usuwac ciagle

04.12.2025 11:37

Praca w Skamexie to doświadczenie pełne stresu i napięcia. Zdecydowanie za dużo obowiązków jak na jedną osobę, a do tego trudna atmosfera wynikająca z niejasnej komunikacji i ciągłego pośpiechu. Relacje między pracownikami bywają napięte, współpraca z przełożonym potrafi być obciążająca, a wymagania często zmieniają się z dnia na dzień. Firma nie dba o odpowiedni podział pracy, co prowadzi do przeciążenia i wypalenia. Zdarza się, że na jednej osobie spoczywa zbyt wiele zadań bez zapewnienia odpowiedniego wsparcia. Jeśli ktoś szuka spokojnego, stabilnego miejsca z jasną komunikacją i szacunkiem do granic pracownika, to Skamex raczej nie spełni tych oczekiwań.
    #SpecjalistaDsMarketingu

04.12.2025 14:55

Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią oraz za czas poświęcony na napisanie swoich uwag. Każda informacja zwrotna, także ta krytyczna, jest dla nas bardzo cenna, ponieważ pomaga nam dostrzec obszary, które wymagają poprawy i lepiej zrozumieć perspektywę naszych pracowników. W trakcie Pani zatrudnienia prowadziliśmy rozmowy dotyczące zgłaszanych kwestii. Zawsze dążymy do rozwiązania trudności poprzez bezpośrednią komunikację w relacji pracodawca–pracownik. Jest nam przykro, że mimo tych działań Pani doświadczenia związane z pracą w naszej organizacji nie były pozytywne. Nawiązując do tytułu Pani postu - poprzednie Pani opinie zostały zablokowane przez moderatora serwisu - również jego zdaniem, opinie te były niezgodne z regulaminem portalu. Z uwagi na zasady profesjonalizmu oraz poszanowanie prywatności, nie będziemy szczegółowo odnosić się do przebiegu współpracy ani do indywidualnych sytuacji. Dziękujemy za Pani wkład w funkcjonowanie organizacji oraz życzymy dalszych sukcesów zawodowych. Zespół HR Skamex
    x

05.12.2025 09:40

jako osoba współpracująca podpowiem tylko, że jak się coś robi od razu dobrze i nie trzeba 1000 razy poprawiać własnych błędów i angażować armii ludzi dookoła w ich wyszukiwanie to praca staje się łatwiesza ...
    zainteresowany

08.10.2025 07:02

Co się dzieje w firmie, że poszukują praktycznie non stop nowego zespołu logistycznego ?

08.10.2025 08:35

Dzień dobry, Prowadzone procesy rekrutacyjne wynikają z uruchomienia nowego Centrum Logistycznego spółki Skamex S.A. W związku z tym poszerzamy zespoły, m.in. Działu Logistycznego. Jeżeli jest Pani/Pan zainteresowany udziałem w procesie rekrutacyjnym, lub pojawiły się dodatkowe pytania - serdecznie zapraszamy do kontaktu z Działem HR. Z pozdrowieniami, Zespół HR Skamex
    Daro

16.07.2025 23:20

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w magazynie? Czy są klarowne procedury? Jaką jest atmosfera w pracy?

18.07.2025 13:40

Dzień dobry, Dziękujemy za zadane pytanie oraz zainteresowanie pracą w naszym magazynie. Praca u nas opiera się na różnych procesach logistycznych. Codzienne obowiązki mogą obejmować m.in. przyjmowanie dostaw, kontrolę jakości, kompletowanie zamówień czy przygotowywanie wysyłek. Oczywiście pracujemy w oparciu o procedury, jednakże będą one w najbliższym czasie aktualizowane ze względu na zmianę procesów logistycznych jak i samej lokalizacji magazynu. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra oczywiście często ma na nią wpływ natężenie obowiązków związanych np: z okresem urlopowym. Jeżeli jest Pan zainteresowany większą ilością informacji dot. pracy to zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Działem HR firmy Skamex S.A.

07.07.2025 16:07

08.07.2025 15:15

Dzień dobry, Dziękujemy za zadane pytanie oraz zainteresowanie pracą w naszej organizacji. Atmosfera w pracy w dużej mierze zależy od natężenia obowiązków oraz specyfiki działu, w którym się pracuje. W momentach większego obciążenia bywa bardziej napięta, jednocześnie relacje w zespole są dobre, a współpraca między działami przebiega sprawnie. Jeżeli jest Pani/Pan zainteresowana większą ilością informacji dot. pracy w konkretnym dziale to zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z Działem HR firmy Skamex S.A.
    Klzn

07.07.2025 12:04

Uczestniczyłem w rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie, niestety ale muszę stwierdzić, że straciłem 40 minut ze swojego życia. Pani z działu HR, która prowadziła rozmowę nie była zaznajomiona z podstawowymi pojęciami, związanymi z pracą w dziale, do którego aplikowałem. W trakcie rozmowy usłyszałem również masę niepotrzebnych i nic nie wnoszących pytań. (usunięte przez administratora)

07.07.2025 15:40

Dzień dobry, dziękujemy za przesłanie swojej opinii. Na samym początku chcielibyśmy podkreślić, że jest nam przykro, że w taki sposób ocenia Pan proces rekrutacyjny w naszej organizacji. Jako Dział HR staramy się zawsze przekazać wszystkie niezbędne informacje oraz dajemy przestrzeń kandydatom do zadania przez nich pytań. Rekrutacje wysoko specjalistyczne często wiążą się z pytaniami technicznymi, na które nie zawsze Dział HR zna odpowiedź. Jednocześnie chcemy podkreślić, że zespół Działu HR informuje o możliwości uzyskania odpowiedzi na takie pytania- po spotkaniu rekrutacyjnym, kiedy zasięgnie wiedzy u specjalistów w naszej organizacji. W ocenie Działu HR, pytania jakie zostają zadane kandydatom na I etapie rekrutacji, są pytaniami dopasowanymi do danego stanowiska. Służą one weryfikacji kompetencji miękkich, uzyskania wiedzy na temat oczekiwań kandydata a także etap ten dostarcza najważniejszych informacji dotyczących zatrudnienia. Najczęściej pytania techniczne oraz ewentualne zadania mają miejsce na kolejnych etapach procesów rekrutacji. Jeszcze raz dziękujemy za przesłane uwagi. Pochylimy się nad nimi w zespole Działu HR aby jeszcze lepiej dopasowywać procesy rekrutacyjne pod oczekiwania kandydatów. Życzymy sukcesów zawodowych.
    Bartosz

04.03.2025 12:02

Czy rozważacie w najbliższym czasie rozwój sektora / działu technicznego? Jakiś dział utrzymania ruchu, wdrożenie sorterów lub inny rozwój technologiczny co będzie za sobą niosło zatrudnianie osób na stanowiska techniczne?

10.03.2025 09:56

Dzień dobry, Na aktualnym etapie funkcjonowania Centrum Logistycznego sektor techniczny przypisany jest do zakresu zadań specjalistów ds. operacji magazynowych. Oczywiście nie wykluczamy w przyszłości uruchomienia odrębnego działu, o którym Pan wspomina. O nadchodzących zmianach i związanych z nimi procesach rekrutacyjnych będziemy informować na bieżąco na naszej stronie kariery oraz portalach rekrutacyjnych. Jeżeli posiada Pan dodatkowe pytania zachęcam do kontaktu z Działem HR firmy Skamex, przekaże on zapytania do Kierownika Centrum Logistycznego.
    Piotrek

08.01.2025 18:56

Witam, Chciałbym dowiedzieć się skąd tak duża liczba ogłoszeń na jednak dość poważne stanowiska. Czy faktycznie firma szuka aż tylu osób ?? Szczególnie interesuje mnie opinia o stanowisku pracy Administrator obiektu i systemu WMS oraz Specjalista ds. wdrożeń i utrzymania systemów IT

09.01.2025 10:57

Dzień dobry, Dziękujemy za zainteresowanie ofertami pracy firmy Skamex. Ilość ogłoszeń o pracę na stanowiska z zakresu logistyki i IT wynika z uruchomienia w najbliższym czasie nowego Centrum Logistycznego firmy Skamex. W celu dowiedzenia się więcej informacji na temat pracy na wspomnianych przez Pana stanowiskach zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Działem HR. Z chęcią odpowiemy na Pana pytania.
    Marcin

16.11.2024 03:46

Dzień dobry . Chcę zapytać o pracę w magazynie, jaka atmosfera, czy pracuje się na jakiś narzędziach systemowych, rozwiązaniach . Kto zarządza pracą? Czy wiadomo co robić ?

20.11.2024 12:01

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszym magazynie. Aktualnie jesteśmy w trakcie procesu wdrożenia nowego systemu WMS. Pracą magazynu zarządza kierownik magazynu oraz koordynatorzy zmiany, którzy są zawsze dostępni, by wspierać pracowników. Staramy się aby każdy z pracowników dzięki przekazanym procedurom oraz pomocy ze strony przełożonych dokładnie wiedział jakie zadania ma do wykonania. Dbamy o to, aby atmosfera w naszym zespole była przyjazna i wspierająca. Jeśli ma Pan dodatkowe pytania, chętnie na nie odpowiemy - zachęcam do kontaktu bezpośredniego z Działem HR firmy Skamex.
    Kinia

19.10.2023 18:54

Hej, znalazłam info na ich stronie, że szukają Junior Product Managera. Jaka jest ścieżka kariery w firmie, ciężko o awans na Mida, a potem Seniora? I czy każda zmiana łączy się z podwyżką? Widzę też informację o szkoleniach krajowe i zagranicznych. Te drugie często się odbywają? Firma opłaca podróż i zakwaterowanie na czas szkoleń również?
    Asystent Product Managera

23.10.2023 14:27

Hej, pracuje w firmie jako Asystent Product Managera już prawie rok (dołączyłam do firmy w grudniu). Ścieżka kariery wygląda dokładnie tak jak jest przedstawiano mi przez dział HR na rozmowie rekrutacyjnej. Awans zależy między innymi od stażu pracy w firmie a pierwszą podwyżkę dostałam po okresie próbnym, gdy podpisywałam kolejną umowę. Jeżeli chodzi o szkolenia to w moim przypadku rzadko odbywały się do tej pory za granicą, ponieważ producenci częściej wolą organizować szkolenia online ze względu na to, że jest to dużo prostsze i tańsze w organizacji. Częściej zdarzają się konferencje zagraniczne, w których jako już Junior czy Product Manager bierze się udział oraz oczywiście konferencje lokalne (w Polsce), których jest najwięcej w ciągu roku. Firma podczas wyjazdów płaci całkowicie za podróż, zakwaterowanie i żywienie.

26.10.2023 09:41

Dziękujemy za zainteresowanie Firmą. Ścieżka kariery w Dziale Medycznym jest z góry określona na okres ok. 5 lat i zawiera szereg kryteriów do spełnienia. Do rozwoju pionowego w strukturze bierzemy pod uwagę między innymi: staż pracy, wiedzę merytoryczną, zdobyte umiejętności, samodzielność w określonych obszarach, realizację przydzielonych zadań i inne. Tak więc awans jest jak najbardziej realny i możliwy. Podwyżki zależą przede wszystkim od samodzielności i realizacji określonych zadań. Jeżeli chodzi o szkolenia to zależy od grupy produktowej do jakiej będziesz delegowana, w jednej grupie szkoleń zagranicznych jest więcej w innej mniej, natomiast szkolenia krajowe dotyczą każdego pionu produktowego. Koszty szkoleń leżą po stronie Firmy. Zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez firmową stronę internetową czy sekretariat, chętnie uzupełnimy i odpowiemy na Twoje wątpliwości i pytania.
    @inna

18.10.2023 15:34

A jak wyglada praca w dziale handlowym? Jak atmosfera, ludzie, kierownik i kasa?

18.10.2023 16:17

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie Firmą. Zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez firmową stronę internetową czy sekretariat. Nie da się streścić w krótkim komentarzu jak wygląda praca w dziale handlowym, zapraszamy do zapoznania się z opublikowanym ogłoszeniem, gdzie określiliśmy główne zadania pracownika na tym stanowisku. Odpowiadając na dalsze pytania: na wynagrodzenie składa się pensja podstawowa + premia miesięczna i premia roczna, atmosfera pracowita a zespół tworzą zarówno doświadczeni specjaliści współpracujący z nami od wielu lat, jak również osoby, które dołączyły do zespołu w ostatnim czasie. Bardziej szczegółowe informacje z przyjemnością przedstawimy podczas bezpośredniego kontaktu.

11.07.2023 10:30

Czy jest możliwość pracy w SKAMEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP. J na część etatu?

11.07.2023 11:25

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie Firmą. Zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez firmową stronę internetową czy sekretariat. Odpowiadając na pytanie; co do zasady praca jest na cały etat. W przypadku kilku pracowników, na ich wniosek rozpatrywany każdorazowo indywidualnie (w zależności od działu, pełnionej funkcji) umożliwiliśmy pracę w niepełnym wymiarze godzin. W każdym ogłoszeniu o pracę zaznaczamy, jeśli praca będzie przewidziana na niepełny etat. Z pozdrowieniami dział HR.
    Praca

04.04.2023 16:50

Witam, czy firma Skamex poszukuje może pracownika na magazyn na 1/2 albo 3/4 etatu???

22.03.2023 10:04

Czy nowo zatrudnione osoby w SKAMEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP. J otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Dział HR

23.03.2023 10:32

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie Firmą. Zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez firmową stronę internetową czy sekretariat. Odpowiadając na pytanie. Tak nowo zatrudniana osoba od pierwszych dni pracy otrzymuje umowę o pracę.

07.11.2022 14:36

Czy firma przyjmuje na praktyki? Jakie trzeba spełniać wymagania?

22.11.2022 14:07

Skończyłem administrację oraz finanse i rachunkowość. Chciałbym się sprawdzić w dziale handlowym albo w finansowym (kadry, płace).

06.12.2022 21:52

Na razie nie aplikowałem, ponieważ nie znalazłem informacji czy przyjmują na praktyki. Liczyłem, że ktoś z firmy coś napisze.
    Jak w marketingu?

04.04.2022 19:05

Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca w dziale marketingu? Czy przełożeni są spoko?
    Senior Graphic Designer

18.08.2022 15:33

Aktualnie przemieszczam się samochodem ale cenie sobie możliwość pracy w biurze. Fajni ludzie i fajne biuro. Praca stacjonarna choć szef ma elastyczne podejście do pracy zdalnej.

23.09.2022 16:11

Tak.

Skamex S.A

19.08.2022 15:36

News image

18.08.2022 10:31

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w SKAMEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP. J?

18.08.2022 12:31

Witaj. Dziękujemy za zainteresowanie Firmą. Zawsze zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z nami poprzez firmową stronę internetową czy sekretariat. Odpowiadając na pytanie. Generalna zasada to: 3 miesięczny okres próbny, roczna umowa, dwuletnia umowa i umowa na czas nieokreślony. Jeśli dobrze rozumiem pytanie …umowa na stałe…. czyli umowę na czas nieokreślony można otrzymać po przepracowaniu 3 lat. Oczywiście jest to reguła, jednakże każdy pracownik i jego sytuacja jest rozpatrywana indywidualnie istnieje możliwość, i takie też były przypadki w Firmie, że umowa na czas nieokreślony była podpisywana wcześniej. Pozdrawiamy.

Skamex S.A

13.04.2022 10:51

News image

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Skamex?

Kontakt - Skamex S.A.

Dr. Stefana Kopcińskiego 62D 90-032 Łódź

15.02.2022 09:46

Czy w SKAMEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP. J są szkolenia zewnętrzne?

21.02.2022 10:10

Jeżeli chodzi o szkolenia zewnętrzne, są one organizowane, ale nie dotyczy to wszystkich działów. Większość odbywało się w ostatnich latach w formie zdalnej w związku z panującą sytuacją. W tym roku również planowane są szkolenia zewnętrzne.

06.11.2021 09:33

08.11.2021 10:09

Na obecną chwile nie są organizowane żadne spotkanie integracyjne, ale jak wszystko wróci do większej normy, z tego co wiem to są planowane. Zawsze było rozrywkowe podsumowanie roku, dużo wcześniej było też więcej wyjazdów i spotkań. Poczekamy zobaczymy.
    P.

24.11.2021 19:23

Spotkania integracyjne chyba żart...W zamówieniach publicznych pracujesz od 8:00 do 20:00 i wracasz zmęczona jak koń po westernie po nocy każdego dnia. Atmosfera w dziale jest okropna więc nie ma też chęci. W odpowiedzi na falę zwolnień proponowano nam jedno wyjście przed pandemią dobrze wiedząc, że Pani (usunięte przez administratora)nas nie puści bo oferty muszą wyjść na czas i że wszystkie pracujemy praktycznie 1,5 etatu na jedną osobę.(usunięte przez administratora)

07.11.2021 19:23

Cześć. Widziałem ostatnio, że szukają osoby jako asystenta HR-u, czy jest to nadal aktualne? Na jakich warunkach? Od kiedy można podjąć pracę?

08.11.2021 09:52

Dzień Dobry. Dziękujemy za zainteresowanie ofertą pracy na stanowisko Asystent w dziele HR. Niestety oferta na dzień dzisiejszy jest już nieaktualna. Jeśli aplikował Pan i wyraził zgodę na udział w przyszłych rekrutacjach, to w przypadku nowej rekrutacji będziemy się kontaktować z wybranymi kandydatami. Pozdrawiamy i życzymy sukcesów na ścieżce zawodowej.

14.03.2021 09:28

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

04.07.2021 22:26

Tak

07.10.2021 16:38

Tak. W przypadku pracy w biurze - pierwsza umowa to umowa na okres próbny - 3 miesiące, kolejna umowa jest na czas określony.
    Zainteresowany desperat

07.10.2021 01:06

Jakie auta służbowe? Skoro kasują 200 zł za prywate, to czy chociaz nie ma wstydu nimi jeździć prywatnie????? Dajcie znać bo chce się pobujać służbową furką po mieście.

07.10.2021 15:55

Witam, jak to ładnie ująłeś służbowa furka jest to narzędzie pracy. Flota aut firmowych to: Ford Focus i Ford Mondeo. Co do kosztów jakie ponosi osoba wykorzystująca auto służbowe do celów prywatnych to określa ustawodawca i prawo, stąd też opłaty.

19.07.2021 10:45

Wiecie, czy SKAMEX SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPWOEIDZIALNOŚCIĄ SP. J udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

19.07.2021 11:28

W sytuacji pracy zdalnej, dostajesz laptop, telefon - bądź komputer stacjonarny z urządzeniem wielofunkcyjnym i monitor (jak w moim przypadku), zależy od działu i wykonywanych zadań.

28.05.2021 07:38

Ta praca ma jeden plus, wypłata na czas i tyle.
    Praca

28.05.2021 07:33

To najlepsza praca na świecie i najlepsze miejscy, można się rozwijać i mają dużo benefitów np. woda, herbata ect. Nic mi więcej nie jest potrzebne do szczęścia tylko ta firma ;)
    Ktoś

26.05.2021 21:49

Widzę, że znowu szukają admina IT. Poprzednio szukali w styczniu, czyżby nowa osoba nie wytrzymała 3-ech miesięcy?

14.04.2021 22:55

Marek Kandydat

20.04.2021 13:49

Dziękuję za opinie. Mam rozumieć, że takie sytuacje nie są w ogóle wyjaśniane przez firmę?

20.04.2021 18:48

Dokładnie

05.04.2021 14:30

Ktoś coś powie o tym jak wygląda rekrutacja na przedstawiciela? Jakie warunki pracy?
    Zaginione pieniądze

31.03.2021 13:22

Dziewczyny co odeszły w 2020 dzp, a było nas sporo...dostałyście pieniądze za umowę o zakazie konkurencji? Napiszcie jeśli to czytacie bo nie wiem, czy tylko mnie to spotkało?

04.04.2021 21:25

Niee i bez pojscia z tym na drogę sądową, raczej nie ma co liczyć na otrzymanie tej kasy.

02.04.2021 13:59

Dziwna firma. Spełniam wszystkie wymagania na stanowisko a i tak zero kontaktu. Czy aby ogłoszenia o prace nie są tylko formą reklamy firmy?
    HR Bot

02.04.2021 14:41

Informujemy, że każda aplikująca osoba otrzymuje mail zwrotny, tam też zawarty jest komunikat. " Informujemy, że będziemy mogli skontaktować się wyłącznie z wybranymi kandydatami".... W przypadku pytań zachęcam do bezpośredniego kontaktu z Firmą, chętnie odpowiemy na Pani / Pana pytania.

03.04.2021 01:46

Widzę, że na bieżąco zagladacie na stronę i czytacie opinie na Wasz temat. Gratuluję. Nie będę dzwonić. Nie chce mi się już z Wami gadać.

03.10.2020 20:08

Niestety, większość opinii umieszczonych poniżej jest prawdziwych. Zaczynając od początku: rozmowa kwalifikacyjna z sympatyczną Panią, ogrom pytań, ale wszystkie raczej standardowe - to plus, wszystko klarownie wytłumaczone w kwestii potencjalnych obowiązków, wynagrodzeń itd, natomiast rozmowa z panią prezes to pomyłka. Pytania bardzo prywatne, niedotyczące pracy, ale przykładowo upodobań politycznych. Na rozmowie kwalifikacyjnej przedstawiono mi inne warunki podpisania rozmowy, niż w dniu faktycznego jej podpisania. Stanowisko i osoby, z którymi powinno się współpracować nie były przygotowane na przyjście nowego pracownika, co skutkowało brakiem możliwości wprowadzenia mnie w dane stanowisko, przekazania podstaw dotyczących tego co i jak dokładnie mam robić, panowało zdziwienie i bezradność. Atmosfera niestety bardzo nieprzyjemna i napięta. Odnoszenie się niektórych pracowników względem siebie było niedorzeczne, nie wspominając o tym, jaka atmosfera panuje na linii szefostwo - pracownik. Logicznym jest, iż jest to praca, więc stosunki powinny być profesjonalne, a nie przyjazne i luźne, jednak to jaką atmosferę wprowadza kierownictwo jest pomyłką.
    Były kandydat

31.03.2021 12:20

Osobiście nigdy nie udzielam się na go work w pisaniu opinii na temat jakichkolwiek firm, ale tu czuję, że musze widząc te dwa komentarze. Na rozmowie w Skamex byłam w tamtym roku około sierpnia/października nie pamiętam dokładnie. Pierwszy etap zdziwił mnie pozytywnie, młoda Pani (usunięte przez administratora) chwilkę porozmawiała i zaprosiła na rozmowę na miejscu. Dużo standardowych pytań z typowego formularza, bardzo dokładnie wyjaśnione to czego oczekują i od razu podana stawka jaką mogą proponować - 2700netto na początek, po czasie 300zł więcej około. Następna miala być rozmowa techniczna (jakiś list po angielsku czy sprawdzenie umiejętności excela) nie było jej, natomiast od razu spotkanie z (usunięte przez administratora) I tu zaczyna się fajna opowieść! Opóźnienie w rozmowie około 30 minut, osoby które mnie "powitały" i kazały czekać niemiłe i aroganckie.(usunięte przez administratora) Przyszła i "zaprosiła" na rozmowę ani dzień dobry, ani przepraszam - jedynie "to Pani? ok". Pytania jak wyżej - nieprofesjonalne, bez znaczenia - o oceny na studiach, stan cywilny, kim jest mama tata. Przy czym cała "rozmowa" trwała z 10 minut i nie wniosła nic oprócz mojego zniesmaczenia i poczucia jak nieprzyjemna jest ta Pani. W tym momencie przerwałabym tę rozmowę wychodząc bez słowa lub uświadamiając taką personę o tym, że przegina, ale wtedy byłam w "lekkim" szoku, że ktokolwiek miał czelność pytać o takie rzeczy. Jak widać status nie zawsze idzie w parze z kulturą. Czuję ulgę, że nie przyjęłam tej oferty nie dałam się w to wciągnąć. Zapomniałam dodać, że finalnie to jednak przy propozycji proponowana pensja to było 2500 netto i "może po pół roku roku podwyżka jakaś" - lekka rozbieżność patrząc na 1 rozmowę. Osobną anegdotką do tej historii jest spotkanie innego kandydata, który czekał na rozmowę. (usunięte przez administratora) Powinnam wyjść wtedy razem z nim i nie tracić godziny z mojego życia na kogoś, kto nie szanuje drugiego człowieka :) (usunięte przez administratora)

10.02.2021 21:08

Ex Worker

11.02.2021 14:45

Klaudia, nie zgodzę się tylko co do reżimu sanitarnego. Na początku epidemii wiadomo komu zdarzało się latać po całej firmie z maseczką na brodzie co jest żenujące jak na firmę medyczną. Ryba psuje się od głowy i potem większość pracowników nosiła maseczki wybiórczo co było słabe. Na początku w marcu był jeden płyn do dezynfekcji rąk na całe biuro na recepji to był hit. Potem się poprawili nie powiem, ale niesmak pozostał. Pracownicy byli ściśnięci jak sardynki w dzp, zwłaszcza w waszym pokoj. W normalnych firmach stawiano ścianki działowe z plexu. Ja początkowo nie czułam się bezpiecznie pracując tam, a na home office nie miałam szans.
    XYZ

07.03.2021 19:59

Nie jestem tą Klaudią, ale niestety nikt tego nigdzie nie zgłosi i nie będzie zeznawać bo się boją lub chcą już tylko zapomnieć. Niektorzy będą wiecznie bezkarni stąd klimat się nigdy nie zmieni, a jedyne wyjście to odejść i nie oglądać się za siebie.
    Damian

16.01.2021 11:42

Czyli pandemia odbiła się na firmie?
    HR Mariusz

28.01.2021 10:24

Drogi MHM ponieważ zostałem wywołany, a nie życzę sobie aby w tej formie i nie mając żadnych podstaw ktoś odnosił się do mojej osoby. Po pierwsze jeśli coś umieszczam na tym Forum a robię to od dawna bardzo rzadko bo nie preferuję takiej formy dyskusji wtedy piszę jako HR, bądź pod swoim Imieniem, ponieważ podanie innych danych jak choćby numer kontaktowy i tak będzie usunięte przez administratora. I to raczej pode mnie podszywają się „cwaniaki” próbując wylać Swoje problemy, wybielić jakiś problem, bądź uprawdopodobnić swój poziom dyskusji. Ale ok - takie prawo anonimowych wpisów. Po drugie, a przypuszczam, że mnie znasz skoro piszesz jako pracownik, zawsze jestem za rozmową, dialogiem i próbą rozwiązania problemu. W miarę Swoich możliwości nikomu pomocy w problemie nie odmówiłem, choć oczywiście nie zawsze rozwiązanie jest po myśli. Po trzecie miej cywilną odwagę i po prostu przyjdź i porozmawiaj. Jeśli nawet nie będę mógł odpowiedzieć na Twoje pytania, wątpliwości może wspólnie rozwiążemy problem, wypracujemy jakiś pomysł. Narzekać, szkalować, siać ferment jest łatwo, szczególnie anonimowo, w przeciwieństwie do szukania kompromisu i rozwiązania. Na tym forum padło już dużo przykrych słów na osoby, które są pracownikami firmy, a znam te osoby i na to nie zasługują. Co do branży fitness do której zostałaś zaproszona droga MHM, oczywiście masz rację, oni też chcą pracować, Co do branży medycznej, oczywiście masz rację, choć i tutaj są obiektywne problemy. Ale czy to coś zmienia. Jeśli sytuacja epidemiczna się ustabilizuje benefity wrócą. Co do wagi problemu, „ojej nie mogę iść na siłownie bo mi firma kartę zabrała i muszę o tym cały świat poinformować” to przepraszam Cię zgadzam się z przedmówcami, skoro to dla Ciebie takie ważne i uważasz, że firma robi na Tobie oszczędności..... Nie jest to odpowiedź , która ma cię w jakikolwiek sposób obrazić, jest to tylko moje stanowisko i cały czas zachęcam do rozmowy, ale twarzą w twarz a nie w ten sposób. Jednocześnie dla czytających to forum, to jest moja ostatnia odpowiedź w tej formie, jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć zadzwoń, napisz maila, przyjdź porozmawiaj, ale nie ukrywaj się pod płaszczykiem anonimowości. Bądź po prostu wierz we wszystko co jest pisane anonimowo i żyj swoim życiem. Pozdrawiam Mariusz ten prawdziwy  Dla administratora portalu, średnio raz na kwartał zachęcającego do wykupienia możliwości moderowania dyskusji, a jednocześnie dokonującego samodzielnych wpisów powodzenia w biznesie.
    M.

11.02.2021 23:23

Pozwoliłam sobie podkreślić wypowiedź pracownika HR, tak żeby nie zginęła, cytuje: Co do wagi problemu, „ojej nie mogę iść na siłownie bo mi firma kartę zabrała i muszę o tym cały świat poinformować” to przepraszam Cię zgadzam się z przedmówcami, skoro to dla Ciebie takie ważne i uważasz, że firma robi na Tobie oszczędności..... Niech osoby, które chcą aplikować dokładnie sobie przeczytają bo tak właśnie Skamex podchodzi do pracowników. Nic nie trzeba dodawać

07.12.2020 23:00

Jak wyglądają szkolenia przygotowujące do pracy na w „SKAMEX” Sp. z o.o Sp. K.? Czy są skuteczne i przygotowują do objęcia stanowiska?
    HR bot

08.12.2020 15:16

(usunięte przez administratora) Obecna sytuacja związane z pandemią, wymusiła wiele zmian i ograniczeń, spowodowała szereg zaburzeń w procesach tak w kwestii zatrudnienia jak i wdrożeń. W zależności od stanowiska pracy wdrożenia są prowadzone w miarę możliwości osobowych, czasowych i ograniczeń związanych z pracą zdalną. Staramy się aby każdy nowy pracownik pracował w opiekunem, który umożliwi mu wdrożenie się w nowe obowiązki. Pozdrawiam w oczekiwaniu na kolejny spam:)
    Potencjalny pracownik

07.12.2020 15:45

Czy nadal jest prowadzona rekrutacja? Jak ona wygląda i czy długo czeka się na odpowiedź?
    HR

07.12.2020 16:27

Tak, choć zależy o jakie stanowisko pytasz. Przebieg procesu rekrutacji jest uzależniony od stanowiska, generalnie wygląda to tak: publikacja ogłoszenia, przegląd CV, umawianie spotkań, spotkanie (rozmowa ok 30 minut), spotkanie drugie z wybranymi kandydatami (ok.30 minut), po tym etapie albo kandydat otrzymuje decyzje, bądź jest jeszcze jeden etap (najczęściej online, zadanie). Odpowiedź z decyzją po pierwszym spotkaniu to czas oczekiwania do 2 tygodni, po drugim spotkania (opcjonalnie 3 zadaniu online) czas oczekiwania do tygodnia.
    HR

07.12.2020 16:32

Więcej informacji uzyskasz na stronie www.skamex.com.pl w zakładce kariera. Zachęcam również do bezpośredniego kontaktu poprzez stronę internetową. Chętnie odpowiem na Twoje pytania.

11.11.2020 09:04

Czy pracodawca „SKAMEX” Sp. z o.o Sp. K. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
    No nie bardzo

12.11.2020 13:44

Największą motywacją są o(krzyki) ,,motywujące’’’. Będziesz zmotywowany jak nigdy :)
    Realista

11.10.2020 22:24

Zawsze czytając opinie o jakiejś firmie staram się podchodzić do nich z przymrożeniem oka i nie sugerować się nimi. Tak też było w przypadku rozpoczęcia przeze mnie pracy w firmie Skamex, choć już prowadzone etapy rekrutacji były tak nieprofesjonalne a zwłaszcza ten ostatni czyli rozmowa z Panią (usunięte przez administratora), że zastanawiałem się czy nie odpuścić. Niestety te opinie , które każdy z was czyta, są jak najbardziej prawdziwe. Dział dzp to dział, który siedzi w tej pracy dzień w dzień od 8 do 20. Twoj 3 bądź nawet 6 miesięczny okres przygotowawczy, o którym tak zapewniali cię  na rozmowie rekrutacyjnej, tak naprawdę trwa dwa tygodnie? Bo już po takim czasie masz swoją własną pieczatke, czasami i podpis elektroniczny, więc zaczynasz się podpisywać pod przetargami o których tak naprawdę nie masz prawie wcale pojęcia. Nie ma cię tam kto uczyć, z jednej storny rozumiesz bo widzisz jak inni zapierdzielają ponieważ z racji tego że jest tam tak duży przemiał ludzi, to może z 2 osoby w 100 % ogarniają swoją pracę plus to one mają cię uczyć. Z drugiej jednak nawet oni, choć nie powiedzą wprost, ale usłyszysz po głosie, że mają wielkie pretensje, że coś z czym mają do czynienia ponad rok i dłużej,,ty jeszcze nie ogarnęłaś przez te 2-3 tygodnie???,, i że muszą ci coś pokazać jeszcze raz, albo że nie wiesz jak coś zrobić. Także jedyne co ci zostaje to świecić oczami bo nie posiadasz wiedzy, której powinnaś i to tylko i wyłącznie z ich winy...Z racji tego, że jest tam bardzo duża rotacja co chwila kogoś nie ma, ktoś jest na L4, dni wolne, dlatego szykuj się na to, że z racji tego że jesteś,, świeżakiem,, , to tobie będą kazali odwalac cała brudna robotę za osoby których tam nie ma. Byłoby to do przeżycia gdybyś jeszcze znał obowiązki tych osób nieobecnych, robił coś podobnego. Tymczasem w tym temacie twoja wiedza jest jeszcze uboższa niż ta która powinieneś posiadać o swoim stanowisku, więc pracuje się naprawdę bardzo,, fajnie,, tym bardziej kiedy robisz za 3 osoby :). (usunięte przez administratora)Szkoda waszych nerwów i zdrowia. Chyba że zarząd w końcu się ocknie i zacznie coś robić w tym temacie. Bo kasa kasą, ale o swoich pracowników trzeba dbać, a tego w tym miejscu ewidentnie brak.

Zostaw merytoryczną opinię o Skamex S.A.