Leann Stańczyk Spółka Akcyjna

Słupsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 31 ocen.

Leann Stańczyk Spółka Akcyjna
2 31 6 1

Opinie o Leann Stańczyk Spółka Akcyjna

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Karolina

@lean ukraina stańczyk wiesz może czy firma aktualnie zatrudnia Polaków czy nastawia się już na pracowników z Ukrainy? @Żona Ukraińca Na tym forum zależy nam na jak najlepszym poznaniu prawdziwego obrazu firmy Leann Stańczyk. Czy według Ciebie problem zupy jest rzeczywistym problemem dla pracowników tej firmy?

lean ukraina stańczyk

Nie polecam tej roboty na żadnym z stanowisk niższych niż technolog czy kierownik. Typowe polaczki jak najszybciej się na chapać jak najniższym kosztem. Prosząc o podwyżkę możne usłyszeć dwie wersje że na twoje miejsce jest 10 ludzi i jak się nie podoba to wyjazd za bramę, lub trochę was może to zaskoczyć prezesowa co jeździ 2 pojazdami marki LEXUS mówi ,że nie ma pieniędzy na podwyżkę. Ogólnie oprócz kierownika cnc i kilku technologów to reszta tych wyższych stanowisk jest zajmowane przez błaznów oczekujących bóg wie co od swoich pracowników przy najniższych zarobkach . Typowy wózkowy dostaję 1800 zł na ręke, jedno słowo żałość. Premie nie istniała nigdy może kiedyś , a jak była to świąteczna w wysokości 50zł. 95% procent osób jest z ukrainy( nie mówie ,że jest to złe czy coś , bo niektórzy pracują bardzo dobrze ) ,ale żałość mnie bierze gdy dobrego pracownika w wieku poniżej 30 lat wymianiają na ukrainca w wieku +40 , który nie rozumie nic po polsku i wygląda jakby pierwszy raz pracował . Dobrzy pracownicy się zwolnili lub się zwalniają ogólnie firma podtrzyma jakieś z 1.5 roku max chyba ,że podniosą pensje lub przelokują się gdzieś na dalszy wschód ( tajlandia lub indie). Nie polecam tej firmy nikomu , ani starszym , ani tym rozpoczynającym swoją kariere . Brak możliwości rozwoju osobistego o socjalu już niewspomne.

Filip

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Arnold Schwarzenegger
@Filip 19.07.2018 08:56

Jeśli prowadzi to zacytuję ci mój ulubiony cytat z filmu w którym grałem.."Get to the Choppa!!" i szukaj czegoś innego. Pod koniec miesiąca wystarczy ci co najwyżej na waciki i może bułkę z masłem. Poznasz pojęcie najniższej krajowej w stu procentach.

Popychadło
@Filip 19.07.2018 08:56

Anrold ma rację, jak przyjdziesz do pracy spocony to odrazu out do domu bo myślą ze napierdzielony

Pachołek
@Filip 19.07.2018 08:56

Popychadło pozdrawiam

Karolina

@Zorro Forum GoWork.pl nie jest miejscem na opisywanie prywatnych spraw pracowników. Jeżeli masz zastrzeżenia do atmosfery w firmie Leann Stańczyk Spółka Akcyjna może warto na ten temat porozmawiać z przełożonym? Czy w tej firmie istnieje zmianowy tryb pracy? Czy przerwy wliczają się do godzin pracy? Czy nowy pracownik może liczyć na umowę o pracę?

Ukrainiec
@Karolina 25.04.2018 08:50

Ja lubić praca w leann. Robić po 12 ale chcieć po 16, ale nie dajom. Nie ma darmowej zupy, szkoda, bo zupa dobra. Pozdrawiam dyrektora, załatw mi panie zupe to bende pracowadź 16 godzin. (usunięte przez administratora) blać gdzie zupa?!

Żona Ukraińca
@Ukrainiec 19.07.2018 02:19

Monż ma racja. Zupy nie ma w firmie. Przez to monż przychodzi zmęczony i smutny. Syn płacze bo nie ma czasu ani sił na grę w piłkę przez brak zupy. Na dodatek monż płakał wczoraj ponieważ siedział pod drzwiami szatni przez 5 godzin bo jakiś ynteligent wymyślił sobie mambo dżambo futurystyczne zamki w drzwiach. Zupy dalej brak.

Baz222

A damianek to kim u was jest? Bo umie i wie wszystko to po prostu ekspert i krynica mądrości wszelakiej.

Zorro
@Baz222 31.01.2018 19:56

Ten to lubi takie firmy gdzie można pokazać władzę, podręczyć ludzi mimo że się samemu niewiele umie

Tomek 41

Leann to najwieksza firma oszukujaca ludzi na pieniadze... Radze omijac ta firme z daleka

kolejny oszukany

Rozwiązałem umowę jak mi nie zapłacą to co wyrobiłem akordowo za poprzedni i ten mieś. a wiem że mi nie zapłacą tylko naliczą godzinówki to zgłaszam do PIP Krótko mówiąc (usunięte przez administratora) omijajcie tą firmę szerokim łukiem

anonymous

Pracowałem spawałem akord zarąbisty pot ścieka po przedziałku w rowie przerwy na papierosa raz na 2 godz dzwonek się odzywa pracujesz na akord a jak zgłosisz odliczają ci godzinówki. po pierwszej wypłacie 2 dni nie wyrobiłem akordu policzono mi godzinówki 90 zł na rekę resztę mieś. wyrobiłem akord i nieco ponad policzono mi godzinówki mimo umowy akordowej rozwiązałem umowę zlec. mają w niej zastrzeżenie uwaga na to że jak zerwiesz przed wypowiedzeniem 14 dniowym naliczają ci kare umowną 1000zł wiec 2 tyg pracujesz za darmo-złodzieje. Wiem że paru chłopaków pracowało na montażu wyrabiało akord ładnie 130-50% ale po paru dniach zrezygnowali na okresie próbnym i zapłacili im godzinówki kolejni oszukani. Większość pracowników za wschodu nie mam im nic do zarzucenia normalni fajni ludzie. Max zarobisz 3000 na rękę jak wyrobisz 150 normy każdego dnia ale z mojego doświadczenia odradzam zapiernicz na maxa. polecam raczej inne firmy w słupsku tutaj kariery nie zrobisz.

Karolina

@Leon Czy sądzisz, że większość negatywnych opinii wyrażona w tym wątku jest bezpodstawna? Jak sobie radzisz w firmie Leann i czy z Twojego punktu widzenia jest to firma warta zaufania? Na jakie wynagrodzenie można liczyć na Twoim stanowisku i jak oceniasz poziom organizacyjny tej firmy? Merytoryczna wypowiedź może pomóc przyszłym pracownikom w podjęciu odpowiedniej decyzji.

SPAWACZ

SPAWACZ PRACOWAŁEM W INNYCH FIRMACH LEANN TO ZAWYŻONY DO GRANIC MOŻLIWOŚCI AKORD NIE MA CZASU NA WYMIANĘ BUTLI Z GAZEM I ZMIANĘ DRUTU A CO DOPIERO PÓJŚĆ DO TOALETY NIKT NIE UWZGLĘDNIŁ TEGO W AKORDZIE SPAWY DO (usunięte przez administratora) BO NIE MA CZASU NA PRZYGOTOWANIE MATERIAŁU I POPRAWKI SPAWASZ NA WYSOKICH OBROTACH BEZ CZASU NA NIC BRAK NAWET STOPERÓW DO USZU UMOWY DAJĄ DOPIERO PO MIESIĄCU PRACY WYZYSK LUDZIE OCIEKAJĄ PO TYGODNIU LUB DWÓCH I NIE WIADOMO CZY DOSTAJĄ WYPŁATĘ ODRADZAM NIE PRACUJCIE TAM!!!!!!

John

A jak się pracuje w biurze jaka panuje tam atmosfera?

Leon

Może w miejsce ciągłych obserwacji kierownictwa weźcie się do pracy? Będziecie mieć lepsze wynagrodzenie!!!

Obserwator

Radzę omijać ta firmę z daleka... najnizsza krajowa zero socjalu nawet premi już nie dają... rękawiczek nie można się poprosić....

Audi

Witam.to wam współczuję jak tam Damianek R. zacznie rzadzic.uwazajcie na niego bo obiecuje dużo A mało robi.duzo ludziom w A.j zrobił krzywde.nawet mi.Az wkoncu dopadła go ręka sprawiedliwości.ale głupi ma zawsze szczęście i spada na 4 łapy.Pewnie w tyłek wchodzi teraz kadrze żeby się zaklimatyzowac i pokazać co potrafi.jak gnębi ludzi.ueazajcie na niego

zaza

przyszedł do was podobno z AJ w Redzikowie d@mi@n s. uważajcie na niego bo to kawał H..ja. Wszystko wie i umie a ludzi ma dokładnie tam Trzymajcie się nie dajcie się.

Mig
@zaza 13.12.2017 21:33

To fakt był tam kierownikiem ,ludzi miał za nic. Jak ktoś miał odwagę i się postawił, szukał na niego haka i zwalniał pod byle pretekstem kawał z niego g@wna

Ratatuj
@Mig 14.12.2017 11:39

damian r..a ksywa małgosia był bardzo "lubiany" w AJ. Poczytajcie na forum opinie o Aj , sporo tam o małgosi

Olek

Jak ktoś nie lubi pracować to musi znaleźć powód żeby oskarżać firmę. Tylko dlatego, że oczekują pracy

Karolina

@Piotrek hej jeśli chodzi o umowy to na każdym stanowisku są inne, czy była jakaś możliwość, aby awansować na stanowisko, gdzie dają umowę o pracę? @Piotr...co było powodem rezygnacji z pracy? Czy były to tylko opinie innych współpracowników?

nik

witam praca dobra nie prawda ze niema umów o prace kadrowa w porządku wszystko ci załatwi płace normalne jak wszędzie tu jest na czas jak chcesz dorobić to niema problemu możesz pracować w soboty to masz 100 płacone a te złe opinie kto pisze to len ja bym też nie płacił za darmo tu jest selekcja zostaje ten kto chce pracować a z umowom niema problemu polak by chciał zarobić 5000 i nic nie robić a co do Ukraińców my też jezdzilismy do Niemiec za pracom każdy chce zarobić a co do majstrów i do kierownika są normalni ludzie zawsze ci pomogą

Piotr...

Pracowałem w magazynie 2 dni i po opiniach współpracowników,postanowiłem zrezygnować.Nie polecam nikomu.Teraz na gwałt szukają pracowników,ale kto normalny będzie pracować za najniższą krajową,mając uprawnienia na wózki !? dostałem inną lepszą pracę za 1860zł na rękę i praca od 7-15 jedna zmiana,a nie 2 jak w leanie,i blisko domu,bo do pracy miałem 10km.

johan

Ani jak dojechać,ani zwrotu za dojazd do pracy.Praca za 1500zł miesięcznie w hałasie,przerwa 1 tylko 15 min.na 8 godzin.a w czasie przerwy trzeba dojść do stołówki i walczyć o herbatę,czyli przerwa 11 min.Hałas,hałas,hałas i już.Ostatnio był facet z inspekcji i chodzil z bhpowcem,to wyłączyli maszyny na 2 godz.,a jak poszedł to hałas,hałas hałas a korki do uszu nie pomagają.

Piotrek hej

Ludzi robią w konia,bo zamiast umowy o pracę jest umowa o dzieło,czyli nie masz nic przez miesiąc.Zero badań lekarskich,zero socjalu,zero szafki,zero ubrań,zero dodatku za pranie własnych ciuchów.Firma bogaci się na umowach śmieciowych.Zatrudniają ukraincow ,którzy pracują po 12 godz.dziennie przez 6 dni w tygodniu za 2000 zł.Dają najniższą krajową,a kierownik gada o nadgodzinach i pracy w son boty i niedziele.Firma się rozwija kosztem okradania,w omię prawa państwa.A podobno pani Stańczyk jest prawnikiem

2w3e43

to dobrze ze atmsofera jest dobra @kejko :) fajnie tez ze oferowane sa umowy o prace ciekawe tylko czy tak jest jednak na kazdym stanowisku w firmie tutaj?

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Teraz umowę dają wszystkim jak leci ,nie ważne że pracownik przychodzi w kratkę i co drugi dzień na kacu Firma jest w takiej desperacji że dają wszystkim ,nawet Ukraińcom -tylko patrzeć jak zwolnienia chorobowe się zaczną

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

tyle to wszyscy pracownicy wiedzą ale czas najwyższy żeby ktoś to sprawdził np.inspekcja pracy

bomba

Człowieku jaki socjal i jakie fundusze za te pieniądze to rozjerzdzają się po wakacjach i wczasach.

pracownik

Fundusz obowiązkowy Fundusz socjalny obowiązkowo muszą utworzyć pracodawcy, którzy zatrudniają – według stanu na dzień 1 stycznia danego roku – co najmniej 20 pracowników w przeliczeniu na pełne etaty. Bez względu na liczbę zatrudnionych pracowników fundusz tworzą obowiązkowo państwowe i samorządowe jednostki budżetowe, zakłady budżetowe i gospodarstwa pomocnicze jednostek budżetowych. Bardzo ważną kwestią jest to, że o obowiązku utworzenia funduszu socjalnego decyduje stan zatrudnienia na dzień 1 stycznia danego roku kalendarzowego. Zmiany w zatrudnieniu w ciągu roku kalendarzowego nie powodują powstania tego obowiązku ani też z niego nie zwalniają.Najwyższy czas zainteresować się tym gdzie się podziewają NASZE PIENIĄDZE !!!!

haber

LEAN TO FIRMA Z WIESZCHU PIĘKNA JAK Z BAJKI,ALE W ŚRODKU TO DOBIERO OBORA PRACUJE TAM MOJ ZNAJOMY NAŻEKAJĄ ŻE PRACOWNICY PO WYPŁĄTACH OPUSZCZAJĄ NA DZIEŃ LUB DWA PRACE.SAM BYM SIĘ NAJ.... JAK BYM TAKA WYPŁATE ODBIERAJ BO KROJĄ RÓWNO.A CO MOŻNA POWIEDZIEĆ O KOORDYNATORZE CO CODZIEŃ NA BOMBIE I WALI MU Z PYSKA JAK Z GOŻELNI.KOŃ BY SIE UŚMIAŁ,TYLE BY MÓWIĆ.ZERO USZANOWANIA PRACOWNIKÓW

DOMIN

MOJE ZDANIE O TEJ FIRMIE NIE JEST NAJLEPRZE BYŁEM TAM DZIEŃ KIEROWNIK PORASZKA CHODZI GACIE PODCIĄGA NAWET DZIĘDOBRY NIE POWIE POZATYM KOBIETY TAM ZAPIERDA.... JAK PSY A UKRAINA OPIERDALA SIĘ JAK JAK NIE WIEM CO.POZATYM MAJĄ LEPRZE PRZYWILEJE NIŻ MY POLACY.BRYGADZIŚCI TO SIĘ POZAMIENIALI MUZGAMI Z OSOBAMI UPOŚLEDZONYMI,JAKIEŚ CHORE TEKSTY NIE POTRAFIĄ SIĘ WYSŁOWIĆ,O PRACY NIE MAJĄ POJĘCIA CO NIE KTÓRZY ZAPOMNIELI O MYDLE.SZKODA MI NORMALNYCH LUDZI KTÓRZY GODNIE PRACUJĄ A NIKT TEGO NIE DOCENIA.CO PRAWDA TO PRAWDA KTO NIECHCE TO NIECH NIE PRACUJE TAM ALE NIESTETY UNAS W SŁUPSKU Z PRACĄ JEST MASAKRA.PRZYJMUJĄ CIĘ NA DANE STANOWISKO A ROBISZ CO INNEGO BO NIKT NIE WIE CO A POZATYM CIĄGLE LUDZI ZAMAŁO.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marian

to idz tam pracuj mongole jak ci pasuje!!! zwolnic się zawsze i kiedy chcem mogę a ty zobaczymy ile tam zarobisz od razu widać ze frajer jesteś!!! po tym co piszesz powodzenia hehehe

Marina

Nie polecam nikomu tej firmy!!! omijajcie szrokim łukiem!!! umowa o dzielo najnisza stawka jeszcze wielkie wymagania nie polecam

Zostaw opinię o Leann Stańczyk Spółka Akcyjna - Słupsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leann Stańczyk Spółka Akcyjna