Pako Lorente Sp. z o.o.
3 80 6 1

Opinie o Pako Lorente Sp. z o.o.

Mena

Zastanawiajace jest to ze tyle pozytywow a oferty pracy nie schodza , ciagle kogos szukaja. Jak by bylo super to dobra ekipa pracuje kilka lat razem a tu ciagle braki w ludziach. A wiec pytanie tak jest dobrze ze ludzie odchodza :-) czy tak jest dobrze ze nikt nie chce pracowac :-) . ????????powodzenia

Roma
@Mena 16.10.2018 14:09

Jak w każdej dużej sieciówce , po drugie niech Pani zobaczy gdzie szukają czy do nowych sklepów bo ciągle się otwierają . Po trzecie niektórzy nie nadają się do handlu, przychodzą popracują trochę bo im się wydaje, że to dla nich a po paru miesiącach są zmęczeni klientami

Hallo

Od pół roku pracuję w firmie Pako Lorente i jestem bardzo zadowolona. Atmosferę w pracy tworzymy sami, u nas jest wyśmienita, możemy na sobie polegać. Praca przyjemna dla osób lubiących kontakt z klientem i interesujących się modą. Odnośnie wynagrodzeń , jak zawsze każdy chciałby jak najwięcej ale firma już na rozmowie kwalifikacyjnej przedstawia stawkę (umowę o pracę) plus możliwość wypracowania różnych premii, a więc sam decydujesz się , czy chcesz pracować. Wynagrodzenia są zawsze płacone w terminie. W obecnej chwili polecam pracę w tej firmie.

Angelina

Wczoraj miałam okazję być na rozmowie w tej firmie. Pani kierownik nie dość że się spóźniła dobre 20 minut co często się zdarza, nie wykazywała w ogóle zainteresowania moją osobą, nie wspomnę że to ja wyglądałam jak Pani kierownik a nie ona. Rozmowa dotycząca odzieży natomiast pani kazała zachęcić mnie do wycieczki do mojego ulubionego Miejsca. Jeśli chodzi o mnie brak związku z wycieczka a moda. Sama postawa i pytania jak radzę sobie w konfliktach zrodziła u mnie przeczucie że nie dobrze dzieje się w zespole do którego szukają prawie wszystkich nowych pracowników. Efekt odmówiłam

Mody
@Angelina 05.10.2018 18:20

Hahaha dziewczyno idziesz na rozmowę i pytania ci nie pasują.. Dobre heh a ty na stanowisko dyrektora. Ja musiałem długopis sprzedać więc miałaś łatwiej. Pracowałem w pako owszem już nie pracuje musiałem zrezygnować z przyczyn osobistych ale pracę można polecić. A tobie jak nie pasują pytania to do warzywnika tam nikt o nic nie pyta hahaha

Kasia
@Angelina 05.10.2018 18:20

(usunięte przez administratora) 13:59 (1 minutę temu) do ada.dubiel Pracuję w Pako Lorente już od dłuższego czasu i szczerze? Nigdy nie miałam lepszej pracy :) Zespół trzyma się razem, traktujemy się jak jedna wielka rodzina. Jestem studentką i moje koleżanki przeżywały moją obronę tak samo jak rodzice. Będąc na wielu rozmowach kwalifikacyjnych otrzymywałam takie pytania i nie zaskoczyły mnie one, ponieważ Pracodawca bada Pani kreatywność, której najwyraźniej Pani brak jeśli tak proste zadanie, pytanie Panią przerosło. Niech Pani nie zapomina, iż starała się Pani o pracę w handlu, a pytanie odnośnie wycieczki jest bardzo częstym pytaniem na rozmowie kwalifikacyjnym. Miała Pani ,,sprzedać'' swój pomysł na wycieczkę, zainteresować swoim pomysłem oraz aparycją potencjalnego klienta. W handlu chodzi o sprzedaż, nie jest istotne co Pani sprzedaje- czy są to wycieczki, ubrania, ciasto lub sprzęt sportowy. Natomiast pytanie o konflikty również zadawane jest podczas każdej rozmowy kwalifikacyjnej w każdej firmie. Nawet podczas rozmowy na studiach często zadawane są takie pytania przez pracowników naukowych, bo badają nasze relacje międzyludzkie. Ja jestem bardzo zadowolona z pracy w firmie i polecam ją każdemu kto chce pracować :). Pozdrawiam zadowolony pracownik K :)

Adriana

Pracuje w Pako Lorente od dwóch lat, praca przyjemna rodzinna atmosfera, wynagrodzenia i premie zawsze na czas. Jasne oczekiewania od kierownika regionalnego . Wykonujesz swoje obowiązki i z przyjemnością można przychodzić do pracy. Jak czytam niektóre opinie to mam wrażenie, że te osoby nie do końca zdawały sobie sprawę gdzie idą do pracy. Pako Lorente to moda męska , bezpośredni kontakt z klientem, jeśli ktoś tego nie czuje to faktycznie nie ma tu czego szukać. Praca w salonie wiąże się z różnymi obowiązkami tu się "nie stoi i pachnie" to jest praca , porządek się sam nie zrobi , VM się sam nie zrobi i inne obowiązki też . Pretensje o benefity, że ich ma ale to był nasz wybór (pracowników), że ich nie ma bo nie dla każdego się opłaca. Są czytelne oczekiwania wobec doradcy handlowego czytelne procedury co każda osoba to zna i wie. Jeśli masz pasję z sprzedaży, lubisz kontakt z klientem i wiesz co oznacza praca zespołowa to dołącz do naszego grona i nie będziesz żałował ( bynajmniej na śląsku) tak jak ja i mój zespół jeśli zależy ci na pracy w dobrej atmosferze.

Joanna

Już jakiś czas pracuje w Pako Lorente w Koszalinie i złego słowa powiedzieć nie mogę. Czasem mam wrażenie, ze tu wypowiadają się same dzieci, które jeszcze nie natrafiły na pracodawcę, który nie szanuje pracownika. Może wtedy zaczęlibyście doceniać takie firmy jak właśnie Pako Lorente. Benefity, szkolenia, czerwony dywan . A ja się pytam, co Ty czy Ty i Ty zrobiłeś jako pracownik dla pracodawcy, oprócz przyjścia na czas do pracy ? Co tu zrobić, żeby zarobić ale się nie narobić - szara mentalność młodych ludzi .

anonymous
@Joanna 17.09.2018 01:06

W końcu ktoś zdrowo myślący się wypowiedział. Aż miło czytać i odpowiedzieć..zauważyłem to samo - same żałości i obelgi wylewane. W mojej przygodzie z pracodawcami naprawde trafiali sie rozni - lepsi czy gorsi i zdecydowanie Pako daleko do tych zlych. Serio...kazdy kto tak twierdzi kiedys trafi na takiego ktory rzeczywiscie nie szanuje pracownika i w podskokach bedzie wracal tu do pracy ze swiadomoscia ze faktycznie nie bylo tutaj tak zle :)

kajka
@Joanna 17.09.2018 01:06

o prosze - jakie mądre słowa - w końcu ktoś kto ma troche rozsądku w głowie się wypowiedział :) Podpisuje się pod tym obiema rękoma ! :) brawo

Nie pierwszy raz
@Joanna 17.09.2018 01:06

Ooo proszę, wyżej zamieszczone opinie pisze jedna i ta sama osoba :) Jakoś nagle rozmnożyły się pozytywne opinie o firmie, ale kto pracował w tej firmie ten wie jak jest na prawdę.

Joanna
@Nie pierwszy raz 24.09.2018 13:03

Ja pracuje nadal, wiem jak jest. Myśle, ze te zle opinie, to osoby, które żałują, ze już w tej firmie nie pracują.

Były pracownik

kariery w pako nie wspominam dobrze były wzloty i upadkivchoc tego drugiego trochę więcej z tego co pamietam to wieczne kontrole regionalnych szkoda tylko ze każda mówiła co innego i człowiek nie bardzo się orientował co ma tak na prawdę zrobic?(usunięte przez administratora) niestety firma nie inwestuje w pracowników zero szkoleń a wymagań coraz więcej naprawdę szkoda bo firma ma naprawdę dobry potencjał

aktualny pracownik
@Były pracownik 08.09.2018 00:09

no nie wiem..ja od 1.5 roku u nich pracuje i nic takiego mi sie nie przytrafilo..wrecz przeciwnie wlasnie bo kierownik jak juz u nas byl to rozmowa zawsze przebiegala sympatycznie a jesli byly jakies uwagi to przekazane kulturalnie..juz nie mowiac o jakims zastraszaniu - zdecydowanie nic takiego nie mialo miejsca w ciagu 1.5 roku jak u nich pracuje

kotencjysz

Nie ma sie co dziwic ze pracodawca wymaga od pracownika aby sie przykladal do tego co robi..przeciez za to mu wlasnie placi. Fakt - czasem praca w Pako bywa wymagajaca ale i tez zostaje to docenione.

Denielson

Jestem zachwycony jakością ich koszul..Kupiłem jedną i wiem że nie ostatnią :) . Jak za taką jakość to cena jest idealna.

Belfone
@Denielson 05.07.2018 09:54

Chyba jakieś żarty, zobacz skład inpowiedz czy warto wydać na koszule 270 zl ☺

Michał

Ciekawe kto wywarł, aż tak mocny wpływ na to żeby nieprzychylne komentarze pod adresem pracodawcy były kasowane?

Pako Lorente Sp. z o.o.
pracodawca
@Michał 27.07.2018 12:11

Cenimy opinie, które są prawdziwe, merytoryczne. Liczymy się z głosem naszych klientów i pracowników, ale nie zgadzamy się na nieprawdziwe,krzywdzące, niekiedy obraźliwe treści.

Pamela

Jakie nieprawdziwe? Przez cały okres pracy nie było ani jednego szkolenia. Nie ma odzieży służbowej. Nie ma benefitów. Nie ma opieki medycznej. Ludzie przestają się bać i piszą prawdę. Ta praca to pasmo ciągłych maili z pretensjami i telefony od rozhisteryzowanej Pani, którą nazywają Dyrektor Regionalną.

Pako Lorente Sp. z o.o.
pracodawca
@Pamela 31.07.2018 11:09

Zatrudniając się w sieci Pako Lorente kandydaci zostają dokładnie poinformowani o warunkach pracy i benefitach. Większość kandydatów na pierwszym miejscu stawia swoje wynagrodzenie, sytem prowizyjny i motywacyjny czyli tak zwane benefity płacowe.

Bądź co bądź
@Pako Lorente Sp. z o.o. 05.08.2018 12:08

...benefity płacowe które nie są najwyższych lotów..i o to owód czemu pracownicy uciekają do innych firm, bo nawet tym nie możecie się pochwalić

ja

Administratorów proszę o informacje dlaczego negatywne komentarze są usuwane? Chyba mamy prawo wyrazić swoją opinie o firmie? Moja opinia była rzetelna i zgodna z prawdą a wy jesteście nieobiektywni, ile wam zapłacicli za kasowanie negatywnych opinii??

koleżanka Justyny
@ja 26.07.2018 13:03

Nie pierwsza taka sytuacja. Moja koleżanka napisała tutaj komentarz po tym jak odeszła z pracy. Po kilku godzinach komentarz został skasowany.

Pako Lorente Sp. z o.o.
pracodawca
@koleżanka Justyny 31.07.2018 11:11

Bardzo ważne są dla nas merytoryczne komentarze, które są prawdziwe i opisują obraz marki Pako Lorente zgodnie z prawdą. Profil marki na Go Work, to profil, który służy do komunikacji z pracownikami lub osobami zainteresowanymi pracą w Pako Lorente.

Pamela
@Pako Lorente Sp. z o.o. 05.08.2018 12:04

I tam była napisana sama prawda, tyle że dla was niewygodna... oprócz pensji i ewentualnej premii nie oferujecie nic i to dokładnie było w mojej wypowiedzi. Dostajemy maile, w ktorych firma straszy nas karami pienieznymi, bałagan w całej biurokracji, bo nie ma żadnych zasad co do sposobu wykonywania prac biurowych, jesteśmy zdezorientowani, bo nie wiemy czego się od nas oczekuje, do tego nie ma i nie było nigdy żadnych szkoleń, jednego dnia słyszymy jedno jak coś zrobić a drugiego co innego i bądź tu mądry... ale ochrzan będzie, jeśli nie wstrzelimy się w to czego oczekują przełożeni czy pracownicy działu kadr czy księgowości

Hmn

Jeżeli jest tak super jak każdy z Was pisze, to czemu tyle osob odchodzi ? Widzę, że nagonka na pisanie dobrych recenzji na temat firmy trwa w najlepsze od czasu kontrolii

Pako Lorente Sp. z o.o.
pracodawca
@Hmn 27.08.2018 08:32

Praca doradców klienta wymaga odpowiedniego doświadczenia, osoby zmieniające pracę szukają wyzwań, sprawdzają inne możliwości pracy to chyba normalne. Szukanie swojego miejsca odbywa się przez całe życie.

Misiekl
@Hmn 27.08.2018 08:32

Ja juz tyle razy zmienialem prace ze gdybym mial pisac o kazdej nagatywny komentarz tylko dlatego ze odszedlem to sporo by tego bylo.. nie raz bylo tak ze warunki pracy mi pasowaly, atmosfera rowniez ale sama praca nie .Po prostu nie byla dla mnie..cale szczescie trafilem na Pako i bardzo dobrze sie tutaj czuje :)

Zyla

Pracowalam w Pako i jak mam byc szera to nie polecam wiekoszc dobrych osób ktore tam byly odeszły badz zostaly zwolnione. Pozytywne komentarze hehe pisza je regionalin manipulowani przez osoby z biura . Nie jest tak kolorowo. Pracodawca nie szanuje pracowników. Kiedyś pracowala tam regionalna która byla czlowiekiem dla człowieka niestety odeszła badz ,zostala zwolniona wsumie nie ukrywala tego ze sprawa prywatna ja zmusila a firma wywakila jak psa. W czasch jakich żyjemy macie możliwość ogromne i praca lezy na ulicy ale nie warto podnosić byle czego. Pako jest ok ale tylko w franczyzch gdzie jest inny właściciel. Polecam jak juz szukacie warto sie dopytac. Zarobki na te czasy slabe a pracy mnóstwo. Kazdy jest Panem swojego losu.

toxx

dzieki pracy w Pako mogę mieć ciągle styczność z modą oraz najnowszymi trendami co bardzo mi się podoba.. do tego dodajmy przyjemna atmosferę ( większość osób w zespole jest młodych) no i kasa - całkiem niezła kasa , tym bardziej dla kogoś w moim wieku :D

uuuuuuu

Grunt to szukać tego co się lubi. Na początku było ciężko ale już po tygodniu pracuje mi się baaardzo dobrze. Interesuję się modą więc w pewnym sensie nawet praca jest dla mnie przyjemna. ja tam jestem zadowolona ;)

Izza

Praca jak praca. Jednym odpowiada, innym nie. Mi odpowiadalo i bylo ok.

yyyks
@Izza 06.08.2018 17:44

Dokładnie tak, jak dla mnie jest spoko. Pracowałam w o wiele gorszych firmach więc jest spoko :)

Aneta

NIe narzekam, pracuję i jestem zadowolona. Pako Lorente to dobry pracodawca :)

Marti
@Aneta 04.07.2018 16:12

No właśnie, to jest kluczowe - nie narzekać. Ja uważam że praca w PAKO jest ok, nie ma jakichś fajerwerków, ale jak robisz swoje to nie stracisz.

tola

Modą interesuję się odkąd pamiętam więc i praca mi się bardzo podoba..zawsze chciałam pracować w czymś związanym z ciuchami, zerkać na to co aktualnie modne. Czasami są dni kiedy człowiek wraca zmęczony ale to tak jak wszędzie ..Fajnie mi się tu pracuje. Młoda jestem więc doświadczenie mi się na bank przyda

toss
@tola 24.07.2018 14:23

Popieram - trzeba to po prostu lubić, wtedy praca sprawia naprawdę dużo frajdy. Moim zdaniem fajnie się pracuje w Pako i tyle.

Patrycja

@Sylwiaa, czy PAKO LORENTE docenia swoich pracowników poprzez udzielanie im pozapłacowych benefitów? Popularne są dofinansowania do kart sportowych czy udzielanie pakietu socjalnego. Czy firma w tej kwestii spełnia Twoje oczekiwania? A może dba o rozwój kompetencji swoich pracowników poprzez organizowanie szkoleń i udział w kursach podnoszących kwalifikacje?

Pako Lorente Sp. z o.o.
pracodawca
@Patrycja 13.07.2018 01:55

Pako Lorente doba o podnoszenie kwalifikacji swoich pracowników.

Pejs
@Pako Lorente Sp. z o.o. 13.07.2018 09:02

W jaki sposob? Pokaz jakiekolwiek certyfikaty szkoleniowe pracownikow.

Kaśka

Nie mam żadnych negatywnych uwag odnośnie pracy w Pako Lorente. Praca lekka, przyjemna - dla kogoś kto interesuje się modą jak ja jest idealna :)

kasieczek

Ja tam swojego chłopaka ubrałam całego w Pako Lorente..teraz podoba mi się jeszcze bardziej :) Poza tym praca lekka, przyjemna w miłej atmosferze.

Sylwiaa

Warunki pracy jak i sama praca bardzo mi odpowiadają. Wynagrodzenie adekwatne co do obowiązków plus megaa fajni ludzie w pracy. Bardzo odpowiada mi ta praca ;)

Madzia

Właśnie mija mi pierwszy miesiąc i jest super. Interesuje się modą więc ta praca to dla mnie przyjemność. Ludzie w pracy bardzo sympatyczni i pomocni. Jak mam z czymś problem to od razu chętnie pomagają. Jeśli nic się nie zmieni to czuję że zostanę tutaj na długo :)

kaami

Praca godna polecenia. Jak ktoś chociaż trochę lubi modę to się odnajdzie. Ale z drugiej strony, jak idziesz nie znając się na tym kompletnie to może być Ci ciężko.

Monika
@kaami 05.07.2018 14:47

Jak się ma smykałkę do mody to masz rację nie ma problemu.

Miki

Uczciwy pracodawca który szanuje pracownika. Stawka bardzo w porządku ,warunki pracy również. Jako że interesuję się modą to w pracy czuję się spełniony.

Edyta

Pośród wielu pozytywnych opinii odnalazłam zaledwie dwie negatywne, które w magiczny sposób raz się pojawiają, raz znikają z portalu. Regionalni działają bardzo szybko jeśli chodzi o wizerunek firmy. Pracowałam w tej firmie i wiem, że rzeczywistość jest szara, a nawet czarna. Konkurencja zaczyna się w chwili rozpoczęcia pracy. Każdy pracownik "wypracowuje" swoją premie. Im więcej sprzedasz, tym więcej dostajesz premii - to jest dobre. Problem w tym, że dziewczyny przerzucają się obowiązkami, kierowniczka - przyjaciółka innych dziewczyn układa tak grafik, żeby nowy pracownik nie miał najlepszych dni, czyli piątku i weekendu. Jeśli jednak ktoś lubi pracę w modzie i nie straszne mu codzienne dostawy, setki przerzuconych kartonów i braki socjalne, to mogę śmiało powiedzieć, że firma nie jest zła. Jeśli chodzi o moje doświadczenia, to byłam tam przez chwilę. To, czego doświadczyłam było przykre i frustrujące. Ciągłe podglądanie kamerami, telefony zdenerwowanej regionalnej, że wskaźniki są niskie. Totalnie bez sensu konkursy, które podnosiły atmosferę niezdrowej konkurencji wśród pracowników. Wszystko było źle. Po pewnym czasie zrozumiałam, że to nie jest miejsce dla mnie, ponieważ nie "wstrzeliłam się" w gusta kierowniczki. Nie przytakiwałam, nie chwaliłam, a jedynie wykonywałam w sposób poprawny swoją pracę. Wiem, że wiele zależy od miejsca czyli sklepu gdzie się trafi. Mi się nie poszczęściło, ale nie ubolewam na tym. Pracodawca nie dba o komfort pracowników. Nie ma przydzielonego stroju służbowego, nie ma opieki medycznej, pakietów socjalnych i ścieżki rozwoju. Zatrudniasz się jako doradca klienta i na tym koniec. Studenci będą pokrzepieni.

Sandra
@Edyta 23.06.2018 16:06

O jakim mieście piszesz Edyta? Aktualnie jestem zainteresowana przejściem do Pako Lorente.

NickSafronow

Podoba mi się gdzie pracuje. Dobre warunki i wypłaty. Pracowników traktują dobre i równo. Jedna dziewczyna w czasie mojej pracy awansowała. Ona na prawdę się angażowała i dobrze pracowała miała dobre wyniki sprzedażowe i awansowała. Polecam Pako Lorente!

Patrycja

@Ania, dziękujemy za informację o zarobkach. Natomiast byłoby jeszcze bardziej interesująco, gdybyś zdobyła się na kilka słów komentarza na temat atmosfery pracy i relacji między pracownikami, zarówno zajmującymi równorzędne stanowiska jak i zhierarchizowane.

Hanna

Praca bardzo fajna jeśli ktoś lubi modę, grafik dobrze układany , a stawki pracy też dobre( chodzi o pensje)

Ania
@Hanna 21.05.2018 11:48

Tak 2tys na rękę można zarobić na cały etat?

Patrycja

@Straing, rozumiem, że dla Ciebie jest to pracodawca spełniający oczekiwania, zarówno te związane z finansami jak i bardzo szeroko pojmowanymi warunkami zatrudnienia. Ale są też opinie innych osób, które są mniej entuzjastyczne i uważają, że wszystko zależy od salonu do którego się trafi. Do tego grono należy @Patrycja, która dostrzega również kilka słabszych stron pracy w salonie tej firmy. Ciekawa jestem, pod którą z tych opinii podpisałaby się większość pracowników. Jak myślicie?

Andrzej

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Kasia
@Andrzej 24.05.2018 19:11

Andrzej ty najlepiej wiesz

Patrycja
@Andrzej 24.05.2018 19:11

niestety nie jest tak pięknie i kolorowo zależy na jaki trafisz salon(usunięte przez administratora)tak pozatym pensja podstawa marna ale jak wyrobisz fajny utarg to i premia jest fajna do póki się nie zmniejszy z miesiąca na miesiąc -50%, wiecznie jakieś zmiany ze wszystkim uwzględniając rowniez pensje i nie powiedziałabym żeby na lepsze a wymagania i zastrzeżenia coraz większe, praca fajna na chwile i dla wytrzymałych pozdrawiam cieplutko

Zostaw opinię o Pako Lorente Sp. z o.o. - Kęty

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pako Lorente Sp. z o.o.