Opa-Carbo

Bytom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 110 ocen.

Opinie o Opa-Carbo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opa-Carbo

Igor

Dowiem się coś więcej o aktualnej atmosferze w pracy? Warto aplikować? Jak przebiega rekrutacja?

Luki

Macie jakieś informacje o ludziach z Ematech i Mestaco.

Edmund TE1

Jestem młody, mam 38 lat. Wiem, że Polska to kraj gdzie można wiele osiągnąć nie mając układów i znajomości. Ja np. od 8 lat pracuję w państwowej firmie. Wiedzie mi się całkiem OK. Nie wyjechałem jak inni moi koledzy za granicę do pracy, bo wiem, że w Polsce można wiele osiągnąć. Ja po 8 latach pracy mam już odłożone na koncie 9 tys. złotych. Zastanawiam sie teraz, co z tym przecież niezłym kapitałem zrobić. Myślałem o jakimś salonie obuwniczym w galerii lub restauracji w centrum miasta. Kwota jest jak dla mnie całkiem spora (w końcu to uczciwie zbierałem ją całe swoje życie). Może i mogłem odłożyć nieco więcej, ale ja kocham podróże i dużo pieniędzy wydaję na ten cel. Już dwa razy z zakładem pracy byliśmy w Licheniu. Wielkie przeżycie mówię wam. Fantastyczna też była dwudniowa wycieczka na tamę na Wiśle we Włocławku. Szum niczym na wodospadzie Niagara. Nawet kupiłem sobie tam fajną pamiątkę. Dwa słoiki z wodą. Jeden z wodą przed tamą, a drugi słoik z wodą za tamą. Fajna sprawa, polecam . W Polsce wcale nie potrzeba mieć "pleców" żeby dobrze żyć. Właśnie spłacam ostatnią ratę za komputer. Będzie już mój na 100%. Kupiłem go 4 lata temu. Ma jeszcze całkiem niezłą konfigurację... tylko te 256 mb ram-u. Ale to nie jest duży problem bo można dokupić. Ostatnio na mieście byłem zobaczyć co można taniej dostać na wyprzedaży. Spotkałem kumpli którzy wyjechali za granicę. Trochę opowiadali o samochodach, pieniądzach, ale chyba ich trochę poniosła fantazja. Nawet byli przy kasie bo postawili piwo. Ja żeby nie być gorszy to też postawiłem. Dobrze, że miałem właśnie przy sobie tą stówkę na ostatnią ratę za kompa, bo inaczej był by przypał, że nie mam kasy. Ale ja większej gotówki przy sobie nigdy nie noszę. Wiecie przecież sami jak jest. Za 5 zł to mogą człowieka zabić i okraść. Uff... w końcu urlopik .Zasłużony odpoczynek po ciężkim roku pracy. Gdzie tu pojechać na wakacje? Moja firma, a w zasadzie jej Fundusz Wakacyjny ma jakieś przejściowe problemy, i z funduszu wakacyjnego (coś w stylu "wczasy pod gruszą", wypłacili nam tylko po 75% należnej kwoty. Wyszło już całkiem sporo, bo po 350 zł, a bedzie jeszcze przecież reszta 25%. Na wczasy w sierpniu w naszym ośrodku się nie załapałem bo jako singiel mogę jechać tam po sezonie. W listopadzie. Kurde, ale wtedy to nie bedę miał urlopu. He he, ale od czego mądra głowa. Przeglądam oferty, tak zwane "last minut" i z obliczeń logistyczno-finansowych wyszło jak nic, że na Costa de Taras (balkon mojej mamy) będzie ok. 350 zł. Starczy spokojnie na all incl. a jak by była brzydka pogoda to do domu w sumie niedaleko. Wprawdzie nie ma tam palm, ale są piękne pelargonie.

szcziga
@Edmund TE1 22.09.2017 06:45
Jestem młody, mam 38 lat. Wiem, że Polska to kraj gdzie można wiele osiągnąć nie mając układów i znajomości. Ja np. od 8 lat pr...

Edmund TE1 - jesteś THE BEST! przypadkiem trafiłam tutaj i z rozpędu przeczytałam ( bo ja jestem jak Pan Ogórek - przeczytam wszystko:) ) . Zastanów się nad pisaniem satyrycznym na niektorych web stronach jest to możliwe i poszukiwane... a ja Cię tam widzę z Twoją subtelną auto / ironią, masz dobre podejście do życia, podejrzewam, że miałbyś czytelnikow. Pozdrawiam i powodzenia życzę:)

Pracownik

Zastanawia mnie kto wypisuje takie bzdury jak w tych komentarzach. Krążyły po firmie opinie, że już za samo to, że się przychodzi do pracy mają mieć zapłacone. Może oni to piszą. Szkoda gadać. Mam wrażenie, że komentarze piszą wyłącznie ci co im się robić nie chce. Można iść do innej firmy ale znam kilku takich co odeszli a teraz narzekają, że ciuchów roboczych nie mogą się doprosić a pensje mają uzależnione od tego czy kopalnia płaci czy nie. W Opie pensje są zawsze na czas. Nie pamiętam żebym dostał z opóźnieniem.

Mandee
@Pracownik 08.11.2017 09:19
Zastanawia mnie kto wypisuje takie bzdury jak w tych komentarzach. Krążyły po firmie opinie, że już za samo to, że się przychod...

Ciekawe z kim ty gadałeś, żeby narzekał na to że odszedł z opy. Bo ja znam kilka osób co odeszło i jakoś nikt nie chce wrócić. Mało tego, dlaczego więcej ludzi się zwalnia jak przyjmuje? A co do twojego wpisu, że "komentarze piszą wyłącznie ci co im się robić nie chce" to powiem tak - nie obrażaj ludzi. Podsumuje to tak, jaka płaca taka praca. Nikt nie będzie szarpał i poświęcał się dla tych pieniędzy. Przypomnij sobie, o ile w tedy pracowałeś w firmie, kto dostawał nagrody (dyplom+koperta) na imprezach firmowych (niby Barbórka) w Zabrzu (Pod Kasztanami) i w Bytomiu (Piano). Czy np. ten koleś co ciągnie za sobą nogę jest takim faktycznie dobrym fachowcem w tej firmie? I takich przykładów jest wiele w tej kochanej firmie, że ci co robią są nie doceniani, dlatego, albo się zwalniają albo opisują sytuacje tutaj. Gdyby ktoś z szefostwa czytał te opinie i zależałoby mu na dobrym wizerunku firmy, to zmieniłoby się podejście do pracowników, ale najwidoczniej nie wierzą w siłę internetu.

Bobrek
@Pracownik 08.11.2017 09:19
Zastanawia mnie kto wypisuje takie bzdury jak w tych komentarzach. Krążyły po firmie opinie, że już za samo to, że się przychod...

Pracownik to ten sam koleś co na opinie Mifama Lolek Czyli że kasa jest na czas itd...stary powiedz ludziom budujesz się ???

taka uwaga

Taka mała uwaga nie "Opa Carbo" a "Mifama Opa Carbo" z siedzibą w Mikołowie. Jakiś czas temu było połączenie obu firm.

TE-1

Najlepsze co było w tej firmie, to to że można się było z niej zwolnić.

Syn naleśnika marnotrawnego
@TE-1 06.10.2017 16:38
Najlepsze co było w tej firmie, to to że można się było z niej zwolnić.

A kto zmusił cię do katorżniczej i niewolniczej pracy w tej firmie ??????? Nie będę zachwalał tej firmy żeby dać upust tym wszystkim trollom frustratom ale powiem jedno ..... Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma..... Nie z jednego pieca jadłem ale przynajmniej w tej firmie dotrzymują obietnic zarobków

OPA

Edmundzie urzekła mnie Twoja historia. Aż się płakać chce z radości, że tak Ci się wiedzie. Pozdrawiam Oby tak dalej

Człowiek kierownika

No zewnętrzne to są tzw prywaty ... coś tam porobisz, trawę pokosisz , śmieci pozbierasz , czasem są inne większe wyzwania :) jakiś kabelek pociągniesz, żarówkę wymienisz, jakiś ogródek skopiesz .... wiesz :) ....takie delegacje w sezonie letnim ale słyszałem też o turnusach zimowych :) ponoć dobrze płacą :)

Nie Dla Emerytów
@Człowiek kierownika 17.07.2017 19:41
No zewnętrzne to są tzw prywaty ... coś tam porobisz, trawę pokosisz , śmieci pozbierasz , czasem są inne większe wyzwania :) j...

Kwalifikowany elektryk i koszenie trawy no nieźle, chyba że jesteś kumplem kierownika. Dobrze płacą ? Ciekawe komu... kopalnie rowów i wykładanie kabli a przełożeni powiedzą Ci że za dużo rękawiczek się zużywa, a jak robota trwa ponad 12h to firma za nadgodziny płaci tylko w obietnicach a o takich sprawach jak catering zapomnij.

mandee
@Nie Dla Emerytów 17.07.2017 20:42
Kwalifikowany elektryk i koszenie trawy no nieźle, chyba że jesteś kumplem kierownika. Dobrze płacą ? Ciekawe komu... kopalnie...

Catering, przecież dostajesz kartki ;p

Leon

Witam. Czym różnią się prace zewnętrzne od wewnętrznych w tej firmie ???

Mandee

Życie jest piękne, dlatego nie warto marnować czasu w tej firmie. Nic się tu na lepsze nie zmieni, tylko na gorzej.

TE-1
@Mandee 09.07.2017 09:44
Życie jest piękne, dlatego nie warto marnować czasu w tej firmie. Nic się tu na lepsze nie zmieni, tylko na gorzej....

opa-carbo to nie żaden pracodawca tylko pośrednik i otrzeżwiejcie się ludzie!!!!!!!!!Prezesi domy swoim dzieciom już stawiają a dla was nie ma nic i nie będzie. I nie miejcie złudzeń ten zarząd juz od 3 lat daje podwyżki.... ale dla siebie .

Szczaskano rzarufka

Ta firma to jedna wielka pomyłka, zwłaszcza oddział Te-1 niektórzy ludzie są naprawdę normalni ale znaczna większość załogi to dobre cwaniaki. Narzekają na zarobki a dostają premie nawet pięciokrotnie większe niż pozostali, ale to tylko i wyłącznie wina byłego kierownika, dawał ludziom (swoim ludziom tzn bambrom ze wsi) takie premie. Nie polecam nikomu, prócz emerytów których w tej firmie coraz więcej.

Kalfaktor TE1
@Człowiek kierownika 12.07.2017 15:28
Patrzcie go jaki bohater??? Jak taki mądry jesteś z zrzeknij się emerytury i wtedy pracuj. Bo jak na razie to przez takich jak...

No bez przesady ..... Jak byś był człowiekiem kierownika to byś nie nażekal jak każdy kalfaktor ..... Trzeba było skończyć porządną szkole górniczą a nie wtedyv i teraz kamieniami rzucać na wszystko i wszystkich

Człowiek kierownika
@Kalfaktor TE1 13.07.2017 00:05
No bez przesady ..... Jak byś był człowiekiem kierownika to byś nie nażekal jak każdy kalfaktor ..... Trzeba było skończyć po...

A Ty jakbyś skończył coś więcej niż szkołę górniczą to byś wiedział że narzekał nie piszę się przez "ż". I nie będę Ci pisał że jesteś pacanem bo sam o tym wiesz.

Naleśnik TE-1

Ciekawi mnie czy w naszej firmie obowiązują wszystkich te same zasady, to znaczy czy Mapet obniży premie Naleśnikowi za L-4?

Marian

Jeśli cały TM się zwalnia to wiedz że coś się dzieje :)

Mandee
@Marian 29.05.2017 14:35
Jeśli cały TM się zwalnia to wiedz że coś się dzieje :)

TM się zwalnia dlatego, że nikt tych ludzi nie szanuje, nikt im nie mówi gdzie trafią jak zlikwidują baze na Elżbiety 7. Pomysły pana prezesa co do tego działu też tragiczne. Jak można zwieść narzędzia do Mikołowa, a ludzi porozdzielać na inne oddziały. I jak będzie robota to ściągnąć ich. Nowy kierownik robót pan W, to dopiero agent, człowiek bez wiedzy, doświadczenia i umiejętności. A najlepsze jest to że labolatorium przenieśli do garażu w Mikołowie. A przecież miało być profesjonalne :D Panie Marku B. i Krzysztofie S. niszczenie tej firmy która miała dobrą opinie i dobrą załoge wychodzi wam profesjonalnie :) Ciekawi mnie tylko czy nie jest to celowe działanie.

TE-1

Jak jesteś emerytem a na dodatek kolegą ( usunięte przez administratora ) to zaroBisz 2200 a nawet kartKi dostAniesz za zmiany tylko ranne przy akwarium. Ta firma opiera sie na nepotyzmie i wyzysku innych.

Bobrek

Gdzie jest prezes ??? gdzie jest główny elektryk ??? emeryt co mało emerytury ma ??? a pracownikowi 50 groszy podwyżki nie da ??? cały ten zarząd jest oszołomiony zarazą która na imię ma pieniądz . W tej firmie można mówić o wszystkim tylko nie o pieniądzach. Zarząd ma nas głebokiej d..... e ludzie pracuja za najniższą krajową.

paulo

Kiedyś po opie chodził kawał: - co ma wspólnego dziurawy balkon i wypłata w opie? - jedno i drugie nie utrzyma trój-osobowej rodziny. pracowalem tam 3 lata temu i dowiedziałem się ile osób odeszło w ostatnim czasie,jestem w szok bo wielu znałem i byli to ludzie ktorzy znali sie na robocie i tworzyli trzon opy. Tam już nie ma kto robić.

Broda

Ja jestem lizusem i powiem wam że za Bin ladena to miód i mleko, a teraz z Majkiem bieda aż piszczy.

TE-1

Jeżeli ktoś jest chętny żeby pracować w tej firmie to niech sie nie godzi na prace w kwk Bobrek Majek nie potrafi wstawić sie za pracownikiem ludzie pracujący tutaj po 20-30 lat zarabiaja po 1600-1800. Lizusy dostają duze premie ale to nieliczni reszta to tak zwana sztuka za którą firma i tak dostanie pieniądze z kopalni. Ten oddział będzie składał sie z emerytów którzy przyjdą do pracy za miskę ryżu i ludzi starszych którzy boja sie odejść za pracy.

MAJEK

Dlaczego firma nie wprowadzi prostego systemu motywacyjnego, na podstawie drobnego procenta od zysków z inwestycji? Wtedy nie było by problemu z chętnymi na roboty wyjazdowe, kierownictwo wie o co chodzi.

Paulina

@anonimous wspominasz m.in. o tym, że pracodawca nie szanuje pracownika. Co według Ciebie to oznacza? Dlaczego tak uważasz? Czy piszesz tutaj o jakiejś konkretnej sytuacji?

anonimous

Jedyny plus to ludzie.. wiekszosc byla okej, duzo mozna sie od nich nauczyc jednak stawka, czesc kierownictwa,zarzad... tragedia.. stawka godzinowa, zero szans na podwyzki, zero szans na awans rozwoj - firma oparta na emetytach, Pan prezes nie szanuje pracownikow, uwaza ze nie powinno sie ich chwalic i motywowac.. nikomu nie polecam a zwlaszcza mlodym ambitnym osobom.. wegetacja i tyle

Paulina

@Kris, skąd taka opinia?

malwina

@7645 a jak się pojawiają już rekrutacje to gdzie ich w sieci szukać?

Kris
@malwina 17.10.2016 22:08
@7645 a jak się pojawiają już rekrutacje to gdzie ich w sieci szukać?

Nie szukaj nie warto

Gorol_w_szoli

Czy coś słychać w/o firmie? Kiedyś prężna spółka a teraz cisza .... cisza wszędzie/głucho wszędzie ..... Czyżby synergia wypaliła firmę????

były

Prezes ! nie interesują mnie jakieś wasze straty , daj pracownikom uczciwie zarobić bo z czego będziesz żył jak większość się w końcu zwolni !

nimitz

Witam serdecznie, mam pytanie co do stanowiska "Inżynier Elektryk" poziom wynagrodzenia oraz czy warto ...

Rurka
@nimitz 02.08.2015 13:07
Witam serdecznie, mam pytanie co do stanowiska "Inżynier Elektryk" poziom wynagrodzenia oraz czy warto ......

Zależy od twojego doświadczenia zawodowego, pracowałem w firmie ponad 2 lata, jeżeli jesteś dobry to 3.5 netto mogłeś mieć szanse już na samym starcie ale musisz walczyć o swoje - jak wszędzie. Duże pobłażanie dla absolwentów demotywuje ale szybko są weryfikowani. Jednym z plusów to umowa o pracę z wszystkimi opłatami, minus - duźy minus to firma działa głównie w chorym górnictwie co mnie zniechęciło ..... no i wizje twojej kariery oferowane przez samego prezesa .... bezcenne.....

Słodziak

Z tego co ludzie mówią i co na mieście słychać to nędza ......dzieje się tam sporo....sporo złego....dużo ludzi wartościowych odeszło i odchodzi i wcale się nie dziwie. Dziwi mnie jedynie to że nikt nie informował nikogo o fuzji firm. Pewnie nie chcieli sytuacji jak za starego działu DO a znając życie i "gentelmentów" tam rządzących to pewnie nie koniec..patrząc na to wszystko zastanawiam się co będzie z nami bo w tej firmie decyzje jakie podejmują ci ludzie to ...........

Kazik85

Pracowałem tam rok i wcale źle tego roku nie wspominam. Fakt kasa była marna bo aż 1100 zł do ręki + kartki, które szło wykupywać tylko na Stroszku. Mieszkam w Mikołowie więc niezbyt opłacało mi się tam jeździć no ale zawsze były. Ludzie z, którymi pracowałem byli życzliwi, pomocni, pozytywnie nastawieni do nowych. Chętnie pomagali. Sam mój kierownik był bardzo wyrozumiały lecz niestety on nie decydował o wysokości mojej pensji tylko ktoś nad nim. Jeśli miałbym okazję się tam jeszcze kiedyś zatrudnić to chętnie bym skorzystał z oferty ale że zamiast 1100 zasugerowałbym kwotę z dwójką z przodu. Ogólnie polecam świeżakom, którzy szukają pierwszej pracy. Dużo można się nauczyć i jeszcze więcej nabrać motywacji by zająć się dalszą edukacją by nie musieć tam czyścić kotłów pyłowych sprężonym powietrzem do końca swoich dni.

były

Masz przynajmniej 1% ambicji zawodowych i nie chcesz być traktowany jak śmieć , to omijaj tą firmę z daleka !

mur-beton

W firmie widać poprawę kondycji ...... imprezka na sto wiwatów z litrami wódy dla elity !!!! jednym słowem igrzyska a ludowi brak na chleb Wiwat zarząd, wiwat związki, wiwat .... pracownicy do pracy

pacownik-opa-acrbo

Jak w każdej wypowiedzi jest trochę prawdy. W OPA-CARBO pracuje już ponad sześć lat. Początkowo wydawało mi się trochę dziwne wszystkie te decyzje podejmowane przez kierownictwo ale okazało się, że to nie pracownicy są nienormalni tylko miejsce gdzie pracują. Wszystko przez kopalnie gdzie czas się zatrzymał jakieś 40 lat temu pod względem technologicznym jak i kierowniczym. Komuna w Polsce upadła 1981 ale za wyjątkiem kopalń. Tam dalej nic się nie robi a kasa leci. Wymogi bezpieczeństwa pracy ale z lat 50-tych. Poza tym OPA-CARBO obsługuje kilkanaście kopalń więc trudno powiedzieć gdzie jest lepiej a gdzie gorzej.

Robotniczy tryb życia

Przepraszam ale z nikim sie nie zgadzam jeśli chodzi o Opa Carbo Pracuje tu przeszło rok i jest wiele gorszych firm Z tymi emerytami się zgodzę są nie potrzebni siedzą i nic nie robią tylko głupio gadają co oni nie robili Warunki w firmie są dobre można wiele się nauczyć i zrobić dodatkowe kursy Wynagrodzenie jest dobre w moim przypadku nie schodzę poniżej 2000 zł 2300 Prostu jeśli się komuś nie chce pracować albo postarać to się nie dziwie że pisze tak źle o OPIE pozdro600 nie piszcie takich pierdół PS. JAK NARAZIE PRZYJĘĆ NIE MA

Robitnik

Do niedawna pracowałem w tej firmie, odeszłem bo znalazłem lepszą ocertę. Moja ocena to: Firma jak firma, szkoda że nie szanuje pracownikow technicznych którzy są przyszłością tej firmy!!!!! Niestety przerost wpływu administracji na decyzje teczkowego prezesa i ich zarobki to temat tabu całej firmy!!!! Cała administracja to kpina, kadry, księgowość, marketing i gwiazdeczka samego prezia nie prezentują sobą NIC, poziom bruku. Zwykłe karierowictwo szczególnie ta gwiazdeczka prezesa zasiadająca w biurze zarządu której poziom kompetencji i zachowania jest od 77 boleści Dopóki zarzad nie zrobi porządku z darmozjadami w administracji oraz emerytami i tego typu pasożytami na stanowiskach kierowniczych firma będzie taka jak jest czyli miernotą na rynku .....

opa carbo bielszowice

Tragedia.. kierownictwo traktuje roboli jak śmieci, drzeć się po ludziach to tak, a sami to totalne zera w każdej dziedzinie, NIE POLECAM !! do tego kapusie i lizodup! FATALNA FIRMA (TFU MAFIA)

obiektywny

Firma która potrafi zepsuć człowieka, ale mówiąc szczegółowo to osoby wyżej na stanowiskach począwszy na kierownikach kończąc na prezesach nigdy Cię nie pochwalą nawet jak robisz jak tylko możesz do wykończenia swojego organizmu po 10h-12h to usłyszysz, że się nie starasz, powinieneś być bardziej produktywny. Wynagrodzenie jakie mnie zastało w tej firmie to od 1300-1500zł zależy od SZCZĘŚCIA, jeżeli miesiąc ma 23dni robocze to nie znaczy, że zarobimy więcej niż w miesiącu który ma 19dni roboczych.

KCZK

Firma bardzo źle zarządzana, bliska bankructwa. Prezes(usunięte przez administratora). jest po studiach zaocznych, z których nic nie wyniósł i awansował wyłącznie dzięki tyranii i poniżaniu innych. Firma bardzo chętnie podsuwa lojalnościówki, które zmuszają do pracy przez wiele lat za marne pieniądze. Osobiście nie polecam.

pryk

atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoleń czasem są, ale to od razu lojalka na ileś lat albo oddasz kasę im za szkolenie jak się sam zwolnisz, (usunięte przez administratora). wchodzenie, jak jesteś facet kumaty (usunięte przez administratora) nie liczy sie tam na doświadczenie nie patrzy się (usunięte przez administratora)Facet musi mieć olej w głowie znać się na rzeczy inaczej będziesz śmieciem do kopania ...... wyjazdów nie ma. pracownicy fałszywi ,. jak donosisz masz premie :) osobiście warto dostać sie do pracy udawac że jestes super pracownik i lecieć w ch.......

były pracownik

warunki .... zależy co potrafisz jak jesteś dobrym elektrykiem to zapłacą dużo albo jak masz papieru OUG czy WUG .... a tak to jest fatalnie płacą marnie ludzi nie szanują, poniżają i główny gardzi takimi pionkami nie gada nawet z pracownikami

jack

przeczytałem kilka opini . zwolniłem się z opy jakieś pięć lat temu i widzę że warunki pracy i płacy nie zmieniły do tej pory porażka.

ks

to co się teraz dzieje to kpina zabrali socjalne ,zmniejszyli nagrody jubileuszowe za starych prezesów to i zabawy były i imprezy i socjal .A teraz to żenada nie polecam obecnie tej firmy chyba że zmienią prezesa.

dzidzi

czy prawda hm..... jak masz znajomości to z informatyka zostaniesz dobrze opłaconym nadsztygarem bez tego robolem do kopania.... wiem to z doświadczenia mogę nazwiska nawet podać kto jest od kogo z rodzinki i ja jakim stanowisku...... prezes gardzi ludźmi, źle traktuje, jest fałszywy trzeba uważać na niego bo kłamie ile wlezie. Mnie pytał czy potrzebuje pomocy, udawał miłego innych za plecami obrażał. . . szkoda słów na niego. Jedyne co ma to kasa a tak jest zerem. Myśli że jest lepszy, wydaje mu się skończy jak MY wszyscy w pia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Życzę mu aby zachorował ciężko i żeby pomyślał co zrobił wielu ludziom. Jak zostawił ich bez pieniędzy do życia jak się mścił bo nie byli po jego myśli...... dla mnie jest zerem.

anonim

opa-carbo ma taką fatalną opinie i (usunięte przez administratora) nikomu tej firmy nie radziłę się przyjmować czy to prawda co piszą ludzie o firmie opa-carbo sp.z.o.o w bytomiu ul .elżbiety 7

jacek

a ja nadal tam pracuję a raczej lecę w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ..... :0 bo ta firma jest żałosna, chora i nie warta uwagi ale kasa leci a obijam sie ile się da niech ten kretyn prezes płaci za te krzywdy co robi ludziom !!! a ten z DO hahaha mały grubas co tylko z kubkiem kawy spaceruje całe dnie jest dobry zabawny jak nic do cyrku sie nadaje, Pusty głupek ale podpisuje co mu sie daje, w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . włazi prezesowi co jest Dyrektorem. trzeba było durnia dac na to stanowisko co się stawiac nie będzie.(usunięte przez administratora)zbyt mądry dla nich ......

miki

prawda prawda ale proszę samemu się przekonać jak jest! Prezes(usunięte przez administratora) to zły człowiek, godny pogardy, nie dostał co chciał to (usunięte przez administratora) kasa kasa kasa tylko to się liczy bo wali kasę z kilku firm a jest baranem

ines

zgadzam się z tym co piszą ludzie o tej firmie, tam to modelki w dodatku takie bez mózgu co będą świecić [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ą tylko przy innych zgredach !!! prezes :/ masakra człowiek zero szacunku dla ludzi ..........tylko siedzi i obiadki wpier..... i wygląda teraz jak grubas żałosny ale ma kasę to i ma władze. Jest durniem.

anonim

anonim - 2011-02-28 18:18:12 Wszystko co piszą ludzie to prawda. Cały czas są przyjęcia do firmy. To co dają brutto to rzeczywiście jest to co proponowali netto, albo jeszcze mniej. Nie liczą się z człowiekiem, robią z nim wszystko, a jak się nie podoba to za bramę. Nawet największemu wrogowi bym nie polecił tej pracy, sumienie by mi nie pozwoliło. Człowiek dla nich to zbędny śmieć. Średnio w ciągu miesiąca zwalnia się kilka osób.Ty c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie zamknij się bo masz muzg wielkości orzeszka .

anonim

Ty c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie zamknij się bo masz muzk wielkości orzeszka . Sądze że matka wdziecinstwie cie upuściła .

była pracownica

zgadzam się w 100% dokładnie tak jest i ciesze się że mnie tam nie ma już..... jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] teraz to nie firma (usunięte przez administratora)

Były pracownik

(usunięte przez administratora) [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i prostactwo ze strony tylko i wyłącznie prezesów i osób im najbliższych jak sekretareczka. Reszta kierowników i dyrektorów jest naprawdę w porządku. Natomiast zarząd to buradztwo w czystej formie, układy, kosmiczne pensje w porównaniu z resztą załogi i traktowanie ludzi jak prywatny folwark zwierzęcy bez jakichkolwiek zac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owań. Wcześniej czy później ta beczka prochu eksploduje i posypią się pozwy zbiorowe.

dunaj

zgadzam się ale opa serwis nie ma nic wspólnego z opa carbo to 2 różne firmy ..... poznałem w opa carbo prezesa i do końca życia tego gnoja nie zapomnę. Zwalnia pracowitych a zostawia pijaków i jak na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktoś ukrywają to ile się da.(usunięte przez administratora) Udało mu się bo ma znajomości w Carbo Tychy. A tak to zero nie gościu. Wywali i jeszcze kopnie matkę z dzieckiem. Nic go ludzie nie interesują gardzi nimi i poniża. Myśli że jest lepszy.

Zostaw opinię o Opa-Carbo - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opa-Carbo