Convess

3.3/5

• Historia firmy
  • Od czego zaczynaliśmy?
  • Nasza główna specjalizacja dzisiaj to
  • Potencjał rośnie
  • Nasz potencjał to zespół
  • Zaufali nam

Historia firmy

Od czego zaczynaliśmy?

Nasza główna specjalizacja dzisiaj to

Potencjał rośnie

• Sopot
  • Kosakowo
  • Pierwoszyno

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o Convess sp. z o.o.

Opinie o Convess Gdynia

Nie przegap nowości o Convess sp. z o.o.!

Kamil

16.01.2024 14:45

Pojechaliśmy w kilku na rozmowę ale oczekiwania finansowe słabe tragiczne bym powiedział. Tym bardziej ze chcieliśmy wyjechać za granice a słyszymy o brutto od12 do 16 co daje nam może 10 tys zł zależy ile h. Tyle wcześniej w Polsce zarabialiśmy wiec nie ma sensu wyjeżdżać. Stawki w Pl tez podawał nam gorsze za 30 zł No max 35. Jednym słowem wyłudzacz. Nie polecamy tam się nie dorobi niczego.

16.01.2024 14:47

Stawki są adekwatne do doświadczenia i umiejętności.

bB

01.10.2024 17:08

Ale powiedzieli , że te stawki są pod warunkiem założenia działalności ? ????
    Spawacz

17.04.2024 22:39

Jedno wielkie nieporozumienie. Stawiam sprawę jasno i mówię, co potrafię, a czego nie i na pewno w pewnym zakresie będę potrzebował praktyki i wyćwiczenia ręki. W odpowiedzi, podczas rozmowy telefonicznej, dostaję informację, że nie ma problemu, my chętnie przyuczamy do pracy, proszę przyjechać i zrobić próbkę. Przyjeżdżam, a gość daje cienką rurkę do pospawania w przymusie i wymaga idealnego przetopu, gdzie jasno się wcześniej wyraziłem, że dopiero co zacząłem się uczyć spawać rury. Miał być odzew, kontakt telefoniczny, ale to tylko kolejna ściema. Marnowanie czasu i mojego, i ich. Ja nie mogę zostawić niczego innego, jak tylko negatywnej opinii. To nie jest poważne traktowanie ludzi.

Były

04.09.2024 11:44

Pracowałem tam w zeszłym roku. (usunięte przez administratora) jakich mało. Mówiłem że jestem po kursie oczywiście będzie czas na naukę, a zostałem dany na montera rur do gościa który nie przekazywał mi żadnych informacji na temat pracy. O spawaniu zapomnieć było można. (usunięte przez administratora)
    Ooo

18.04.2024 07:57

Może ktoś uzgadniał indywidualnie te zarobki i poda jakiś przykład? O montera rurociągów w Gdańsku mi chodzi, nie o zagraniczne fuchy. Wiadomo, że są jakieś granice oczekiwań i możliwości firmy, bo co mi z tego, że podam 100 koła miesięcznie, jak ich nie dostanę :)

25.04.2024 07:36

07.05.2024 14:19

Tomasz

17.01.2024 06:49

Witam serdecznie ????????️ poszukuje pracy jako spawacz mag metody,135,136,138.

17.01.2024 07:46

Rekrutujemy na następujące stanowiska: Monter rurociągów Brygadzista Spawacz MIstrz Monter kadłubów.

30.01.2024 08:40

18.01.2024 14:04

Bardzo chciałbym, żeby ta obiecana stabilność w ogłoszeniu na montera nie była pustą obietnicą bo zależy mi na takiej pracy. Na ile jest umowa, zdradzi ktoś? Pierwsza i ew kolejne, z góry bardzo dziękuję za informację

18.01.2024 14:20

Zależy nam na stabilności zatrudnienia. W naszej historii wielu pracowników było z nami aż do momentu przejścia na emeryturę. Zapraszam do kontaktu. Szczegóły ustalimy podczas spotkania.
    Amelia

11.01.2024 12:44

Na jakich zasadach monter może przystąpić do ubezpieczenia medycznego i grupowego ubezpieczenia na życie? To to nie jest po prostu opieka medyczna i ubezpieczenie finansowane przez firmę? Chciałabym się też dowiedzieć o zarobki w przypadku, gdy mąż ma już uprawnienia na suwnicę.

11.01.2024 13:36

W celu przystąpienia do ubezpieczeń należy wypełnić stosowne deklaracje. Kwestie finansowania zależą od wybranego pakietu. W celu ustalenia szczegółów zapraszamy do kontaktu bezpośredniego.
    Kadet

11.01.2024 12:02

Nie usuwamy komentarzy negatywnych !
    Sergiusz

09.12.2023 18:01

Bardzo dobra firma, wypłata na czas bez rządnych problemów, pracowałem tam przez ostanie dwa lata, dobra atmosfera w pracy. Pan Piotr bardzo porządny gość. Podsumowując polecam każdemu zainteresowanemu tego pracodawcę.
    Milan

20.09.2023 08:43

Pojawiła się oferta pracy na stanowisko monter rurociągów-brygadzista. Koniecznie trzeb mieć doświadczenie w pracy stoczniowej czy wystarczy znajomość branży i odpowiednie uprawnienia? Jakie jest tu do tego podejście?

13.10.2023 13:36

zapraszamy do kontaktu. Z przyjemnością wyjaśnimy wszelkie wątpliwości
    Bruno

25.09.2023 15:34

Opcje wyjazdów zagranicznych są dla mnie atrakcyjne. Stawki się poprawiły, ale chciałoby się więcej.

22.06.2022 13:11

Ile jest zmian w Convess sp. z o.o.?

22.04.2021 11:35

W związku z dynamicznym rozwojem poszukujemy do naszego zespołu ambitnych i zaangażowanych osób, które chcą z nami rozwijać Convess i wspólnie dążyć do osiągnięcia sukcesów na rynku lokalnym i międzynarodowym.

07.12.2019 09:04

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie ConVess sp. z.o.o?
    MARTIN

02.02.2021 14:35

Preferowana działalność gospodarcza
    Grzegorz

03.05.2020 18:43

Bardzo porządna firma. Super mi się tam pracowało, szefowie bardzo porządni a szczególnie Pan Piotr. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń polecam wszystkim tą firme.
    Krzysztof

03.05.2020 18:43

Pracowałem jako spawacz. Godne wynagrodzenie, dobre warunki pracy, wysokiej jakości sprzęt spawalniczy. Wyrozumiali szefowie. Z żalem opuściłem miejsce pracy, ze względu na przeprowadzkę.
    Spawacz Tig

31.01.2020 23:33

Witam. Czy firma obecnie zatrudnia Spawaczy 141? Jest szansa na umowe o prace? Albo chociaż zlecenie?
    Marek T.

07.10.2018 16:42

Cześć mam pytanie odnośnie pracy w tej firmie? Jakie są zarobki jako pomocnik do przyuczenia ? bo jest oferta .soboty płatne? Jak wygląda umowa oraz czy kursy zapewniają? Czy jest duża rotacja ludzi?
    monter

08.01.2020 18:02

pomocnik do przyuczenia 13zl minus podatek i nie sluchaj bajek prezesa bo to co on mowi to scenariusz do filmu z Jasiem fasola
    Bolo

05.04.2019 05:24

Płacą co miesiąc w terminie bez dzielenia na raty ale co do mistrzów to tylko wymagają a nikt nie ms czasu wytłumaczyć tylko wymagac umieją, na kontrakt do niemiec to tylko jadą ci co majstrowi w (usunięte przez administratora) wchodzą . Co do kasy to szału nie ma ale mialem wczesniej gożej , chyba ze na kontrakt się załapiesz ale uprawnienie są potrzebne.
    Dron

27.05.2019 10:43

Co do majstrów no cóż mają swoje zadania jeden jest bardziej rygorystyczny drugi trochę mniej a już trochę ich przeżylem w roznych firmach, przeważnie najwięcej narzekają na majstrów ci którzy w (usunięte przez administratora) lecą jak ktoś uczciwie pracuje to i z majstrem nie ma większych problemów taka jest prawda, a teraz do firmy prezesi wymyślili że będą przyjmować ludków bez żadnego doświadczenia , Kazika chyba krew zaleje jak będzie musiał ich szkolić od zera .... nie wiem czy to dobry pomysł.
    colo

27.05.2019 10:17

Z tego co widzę na wyjazdy zagraniczne załapały się też osoby które we firmie nie są długo, a stawki są różne , 12 czy 14 euro to nie jest mała stawka jak na fakt że można jechać na 3 - 4 tygodnie (zrobić trochę godzin więcej niż 155) i mieć przerwę na miesiąc lub dwa i pracować dalej w polsce , nie wszędzie tak jest; kto ma rodzinę i wyjeżdżał to wie o czym mówie … Firma płaci co miesiąc bez opóźnień co ważne ….
    Piotr

31.10.2018 20:30

Hej powie mi ktoś jak wygląda praca w tej firmie? Od dłuższego czasu jest oferta pracy jako pomocnik montera rurociągów. Jakie są stawki? Weekendy płatne? Jak z umowa? Przedłużają po próbie i robią kursy?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Convess?

11.10.2018 19:11

Marek T

12.10.2018 12:17

Dzięki za informacje spróbuje swoich sil
    Marek T

12.10.2018 15:23

A jak wyglądają nadgodziny? Praca w weekend? Są płatne? Jest to możliwość dorobić sobie w weekend?
    Zaciekawiony

07.10.2018 17:10

Siemka jest oferta z tej firmy na pracownika fizycznego do przyuczenia.zastanawiam się czy nie wysłać cv podpowie mi ktoś czy warto ? Jak wygląda praca tam ? Z góry dzięki
    Facet 40

27.08.2018 19:28

Witam ... Ludzie nie pasuje skakac z firmy do firmy ...A ja pracowalem i bylo lepiej i gorzej a majstry coz zawsze byly (usunięte przez administratora) i normalni firma wyplacalna i to najwazniejsze
    Francuz

25.04.2018 19:58

Pracowalem tam w Polsce na dzialalnosci i nie bylo tragedii te 6000 nie było problemem, jak zjade to bede sie zastanawiał, bo ostatnio trafiłem do innej firmy i było dużo gorzej..... dla fachowca dzisiaj nie ma problemu z pracą a zarobki kto jak sobie wynegocjuje tak ma tyle ze można sie naciąć i pieniędzy nie zobaczyć.
    Monter

29.05.2018 10:14

Te 6000 tyś to chyba razem z pomocnikiem:)

Kontakt - Convess sp. z o.o.

Kadłubowców 7 81-336 Gdynia

Branża główna: Transport wodny
    Monterek

23.04.2018 11:39

Jestem pracownikiem od 3 lat, zaczolem od szlifierki stawka moglaby byc wyższa ale nie mozna zażucić że nie płacą , jak ktos nie pije i przychodzi do pracy aby pracować to tragedi nie ma, ale oczywiście najwięcej do powiedzenia mają ci co sie nie mogą utrzymac w firmie i zmieniaja prace jak rękawiczki ciekawe dlaczego hihihi. Wypłata na czas ubrania dają to najważniejsze a mistrzowie jeden lepszy drugi gorszy jak wszedzie .
    Wiki

23.04.2018 10:01

Witam, Ja pracowałem 1,5 roku , stawki nie są rewelacją to fakt, ale przynajmniej wypłaty na czas. Zrobiłem u nich uprawnienia z tym nie ma problemu, ale musiałem je odpracować to nie było fajne!!! Co do pracy to jak wszędzie są (usunięte przez administratora) i spoko ludki, ja dobrze trafiłem , ale musiałem za chlebem wyjechać - w Polsce dorobić się mieszkania = brak szans.

11.04.2018 11:28

Dzień dobry, pracowałem pewien okres w tej firmie. Na plus oczywiście wypłata na czas i na tym niestety koniec. Bardzo marne stawki godzinowe, odpisywanie tychże godzin. Jednak najgorsze są kłamstwa pana prezesa, fachowcy ciągle odchodzą z firmy bo warunki bywają lepsze na kasie w biedronce. Firma bez potencjału, proponująca małe stawki godzinowe no ale skądś trzeba brać pieniądze na super fury i komóry, szkoda że kosztem swoich pracowników.
    pomocnik

29.01.2018 21:27

Odnosnie wypowiedzi montera Dokladnie tak jak piszesz tych 2 majstrow co odpisuje godziny w convessie nie wiedza ze im wiecej odpisza tym bardziej ludzie w ch....... Leca bo to nie jest argument do zmobilizowania ludzi do pracy tylko np(nowe rozwiazanie weekendowe) to napewno pomaga I tu jest apel do szefow firmy A co do szczurka zaraz nikt juz o nim nie bedzie pamietal I o jego zmyslonej walki z prezesami a jak bylo to wszyscy wiedza . Tylko przyjda nowi porobia troche I albo zostana albo beda robic I narzekac
    monter

28.01.2018 14:44

Witam odnosnie kolegi,, Spawacza" Ja tez pracuje juz prawie 4lata I tez mi sie nie podoba duzo rzeczy i rowniez 2 majstrow mnie ktorzy czasem scigaja nas monterow , ale wyplacalni sa I placa na czas .A cala reszta jest kwestia przyzwyczajenia I dlatego nie rozumiem po co tak dlugo siedziales w tej firmie I obrabiales tylek wszystkim w kolo a wchodziles w niego wlasnie panom prezesom przy kazdych mozliwych sytuacjach a ludziom mydliles oczy jak to z nimi nie walczysz na kazdym kroku co nie szczurku I wszyscy to widzieli I taka jest prawda

18.01.2018 13:03

Kaziu Lach- jedyny porzadny i prawdziwy majster w convesie,reszta nadaje sie do odpisywania godzin i (usunięte przez administratora)
    Były żołnierz pana Marka

11.11.2017 15:05

Witam. Na początku chciałbym wypisać pozytywy firmy jedynym pozytywem "cv" który przychodzi mi do głowy to płaca na czas. Według mnie to mało jak na firmę strategiczną jaką chwalą się panowie prezesi. A minusy jest ich wiele ale te najbardziej rażące to częste zostawanie dłużej w pracy(usunięte przez administratora)Nadmierna ilość majstrów to też problem bo jak przysłowie mówi gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść co za tym idzie głupie pomysły i na każdym kroku ktoś może ci odpisać pół godziny.(usunięte przez administratora)
    spawacz

15.10.2017 15:41

Kilka dni temu byłem na próbkach w firmie Convess. Pierwszego dnia czekałem kilka godzin aż ktoś łaskawie po mnie przyjedzie na bramie.Następnego dnia się udało:) Ogólnie w firmie zapotrzebowanie jest na spawaczy spawających wszystkim lecz stawki nie są odpowiednie do wymagań. Organizacja jak widać w tej firmie kuleje a Pan który sprawdzał moje próbki nie potrafił nawet ustawić TIGa:))))) Nie piszę tego ponieważ nie zdałem próbek- wręcz odwrotnie zdałem ale okazało się że stawka jaka mi zaproponowano to troche nieporozumienie
    andy

24.04.2016 17:26

firma poszukuje instalatorów systemów sanitarnych, oferują oprócz atrakcyjnego wynagrodzenia dodatkowe ubezpieczenia medyczne i na życie, niestety nic nie wspominają o umowie, a więc nie wiadomo czy podpisują z pracownikami umowę o pracę @Adam pewnie masz wiedzę w tym temacie?

26.01.2016 18:10

Ta firma to porażka pracowałem prawie 2 lata w convess i straciłem 2 (usunięte przez administratora) lata dziękuję, nie mam siły już nawet pisać co tam się dzieje.
    KOT

22.01.2016 10:03

Dziki wszystkim za te opinie, tak właśnie powinna wyglądać ta strona. Przeglądam ogłoszenia widzę firmę do której chce aplikować więc wpadam na gowork i sprawdzam opinie a tu od razu widzę wszystko co powinienem wiedzieć. Cenimy się i nie dajmy wykorzystywać tym dyrektorkom co nigdy rąk nie pobrudzili prawdziwą robotą. Dzięki chłopaki i powodzenia w życiu zawodowym życzę.
    godzinowka

07.03.2015 09:39

Witam panowie , wiem ,ze brak pracy zmusza nas do ostatecznosci i zgadzania sie na takie a nie inne stawki... Moim zdaniem my jestesmy sobie sami winni za tak niskie stawki , zgadzmy sie na nie a potem juz tak ciagniemy z miesiaca na miesiac znam to z wlasnej perspektywy. Monter rurociagow minimum 25 zl na reke pomocnik od 18 -22 zl. i to powinny byc stawki na poczatek takze szanujmy sie ... Jesli kazdy bedzie wymagal takiej stawki wkoncu beda ci u gory musieli zmienic podejscie,,,A jesli nie chca tyle dac to niech sami ida na statek gdzie codziennie jest zagrozenie kalectwa/zycia pozdrawiam szanujacych sie nie dajmy sie wykorzystywac hej
    SLmembers

09.02.2015 13:17

Witam! Byłem dziś na rozmowie. 22zł na godz jako spawacz pod rtg w lusterku. Śmiech na sali.
    ......

22.01.2015 13:03

ja tez byłem dzis na rozmowie niby daje na poczatek dla montera prowadzacego 17 zł rewelacja to niejest napiszcie lepiej czy wypłacalni sa.....

Zostaw merytoryczną opinię o Convess sp. z o.o.

Oferty pracy - Convess sp. z o.o.

Spawacz

55 - 60 PLN / m