Agencja Ochrony „Lex-Crimen”

Koszalin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 70 ocen.

Opinie o Agencja Ochrony „Lex-Crimen”

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony „Lex-Crimen”

pis

Do wiadomosci pracownikow którzy podpisali lojalki odchodzac z pacy nalezy wam sie rekompensata przez dwa lata jesli kwota nie byla podana to obowiązuje was 20% brutto najniższego wynagrodzenia nie istotny jest powod rozwiazania umowy

Adam
@pis 06.08.2017 14:20
Do wiadomosci pracownikow którzy podpisali lojalki odchodzac z pacy nalezy wam sie rekompensata przez dwa lata jesli kwota nie...

o co chodzi z tymi lojalkami bo do tej pory nic takiego nie było proszę podaj więcej szczegółów

stary pracownik

Panie Janku po co te nerwy ludzie odchodzą nie dla widoków w lesie ale dla pieniędzy lewy zaczynał od stania ze zbyszkiem na bramce i tak skończy ale nie będzie to już porządny hotel a dom starców

LA LA LA

No i mają pyszałkowie za swoje - przyjęty komplet ludzi na monitoringu ,żadnych nadgodzin -nawet dorobić nie mogą biedacy bo lojalka obowiązuje. A było się postawić i powalczyć . Hi Hi w patrolu potrzebują z tego co czytam w ogłoszeniu Janka . dla mnie to jednak nie ta strona za daleko z Kołobrzegu.Czemu nas tak ganiają na fałszywe alarmy.

KOLEGA
@LA LA LA 31.01.2017 10:10
No i mają pyszałkowie za swoje - przyjęty komplet ludzi na monitoringu ,żadnych nadgodzin -nawet dorobić nie mogą biedacy bo lo...

Widzę drogi kolego,że nasz los nie jest Ci obcy....i za to Ci dziękujemy!!!!A teraz zajmij się swoją nową pracą i spacerami po lesie!!!Sukcesów w pracy i świeżego powietrza!!!

An. Ma

Ciekawe co zrobicie jak was przejmie szabel - bo u nas w firmie głośno o tym

lex
@An. Ma 04.11.2016 21:07
Ciekawe co zrobicie jak was przejmie szabel - bo u nas w firmie głośno o tym

Nie bądż taka mądra a jesli do tego dojdzie to będzie nasz najgorszy sen,że będziemy zmuszeni do pracy z takimi osiołkami

ziomek
@lex 04.11.2016 21:36
Nie bądż taka mądra a jesli do tego dojdzie to będzie nasz najgorszy sen,że będziemy zmuszeni do pracy z takimi osiołkami...

Masz rację,a osiolki wybiorą z nas najlepszych i co??? I nie będzie nikogo, oj jaką stratę poniosą..

AAA

Jest jeden podpierdzielacz w lex - Miły ,uczynny lubiący nową na monitoringu - ale czy zawsze taki bedzie . ???

sza-sza

Konkurencja też ma sie dobrze - u was wszyscy wszystkiego się boją a tam w ,,Szablu,, przynajmniej nowych przyjmują . I płacą o jakieś 600 zł więcej Mniej pracujecie ? tylko do czasu jak Was przejmiemy to kilka osób będzie mało przydatnych - bo w Szablu nie potrzeba dupków

monio
@ziomek 25.10.2016 23:20
Skąd te stwierdzenie?też tam kiedyś pracowałeś i podziękowali Ci?haha

W Szablu nie dziekują za pracę pracownikom to pracownicy co mądrzejsi sami odchodzą ,zostają desperaci co nie mają odwagi lub pomysłu na życie

oko
@monio 04.11.2016 21:34
W Szablu nie dziekują za pracę pracownikom to pracownicy co mądrzejsi sami odchodzą ,zostają desperaci co nie mają odwagi lub...

Odeszli i pracują u Was!!!hihi ciekawe jak długo?

Premia

Jak Wam obiecali premie za dobrą pracę w okresie letnim { bo co kwartał była obiecana przez Rudą i Janka i właściciela .Lewandowskiego- to niech ktoś powie gdzie ona jest - ja Wam powiem ,, W CZARNEJ DZIURZE - znowu Was na monitoringu ,,,,wyru-----li.Tak dobrze Wam tam .to dalej się dawajcie ru-ać.

Hak Czak
@oko 17.10.2016 22:37
Wracaj kiełbasko, załatwisz premię......

Oko - ślepy jesteś czy już zakładasz denka od butelek . Od was coraz więcej ludzi ucieknie .bo kierownictwo was nie szanuje a patrzy tylko partykularnie na swoje potrzeby i interesy. Brak poszanowania .

oko
@Hak Czak 21.10.2016 06:58
Oko - ślepy jesteś czy już zakładasz denka od butelek . Od was coraz więcej ludzi ucieknie .bo kierownictwo was nie szanuje a p...

Nikt nie ucieka wręcz przybywa nowej,młodej kadry!!!! I tak trzymać ...

TW

PRZESTRZEGAM LUDZI - NIE MÓWCIE NIC GŁOŚNO ,ZŁEGO NA DECYDENTÓW W LEX - TAM JEST TAK DUŻO DONOSICIELI ,ZE PRZYKRO NA TO PATRZEĆ . UWAŻAJCIE -SŁYSZAŁAM ŻE KTOŚ UPADŁ TAK NISKO .ŻE DONIÓSŁ NA KOLEGĘ ,ŻE ROBIŁ GRILLA NA ZWOLNIENIU A RUDA GO ZWOLNIŁA. JA PIERDZIELĘ TO SIĘ NAZYWA KOLEŻEŃSTWO. DOBRZE JEST JEDNAK W SZABLU -TU PRZYNAJMNIEJ PLUJĄ SOBIE PROSTO W OCZY A NIE ZA PLECAMI.

Bolek
@TW 30.09.2016 08:12
PRZESTRZEGAM LUDZI - NIE MÓWCIE NIC GŁOŚNO ,ZŁEGO NA DECYDENTÓW W LEX - TAM JEST TAK DUŻO DONOSICIELI ,ZE PRZYKRO NA TO PATRZE...

Racja,to się nazywa koleżeństo!!!!!Grilek, wycieczki a reszta załogi ciężko pracuje bez urlopu.....przez dłuuuugi czas....

Kiełbaska
@Bolek 11.10.2016 00:15
Racja,to się nazywa koleżeństo!!!!!Grilek, wycieczki a reszta załogi ciężko pracuje bez urlopu.....przez dłuuuugi czas.......

żadna lepsza połowa się od Was nie przeniosła !!!!!!!! I wiem do kogo pijesz -pindo jedna , było wszystko zgodnie z prawem a nasłana kontrola z ZUS nic nie wykazała - i po co gnoisz , wiem kim jesteś poznaję po piśmie .wszędzie te swoje łapy włożysz - teraz kolej na Twoje majty.Tam mieszaj.

GIGI Amorozo

Co to za firma - wszyscy wszystkiego się boją , żeby tylko ruda { farbowana } była zadowolona. Janek nie ma nic do gadania { nic nie wie , nie jest decyzyjny} albo boi się rudej ,mimo ze ma tytuł Dyrektorka zarządu. Zarobki -? poniżej krajowej . Kto tam chce pracować - Tylko desperat.

Marko
@GIGI Amorozo 23.09.2016 08:06
Co to za firma - wszyscy wszystkiego się boją , żeby tylko ruda { farbowana } była zadowolona. Janek nie ma nic do gadania { ni...

Mało tego bo na dodatek kierownikiem grupy interwencyjnej też jest rudy cwaniaczek ,ograniczony umysłowo

Dixi
@Marko 29.09.2016 21:57
Mało tego bo na dodatek kierownikiem grupy interwencyjnej też jest rudy cwaniaczek ,ograniczony umysłowo...

Od kilku lat jestem klijentem tej firmy poznałem trochę tych ludzi, i niektóre opinie jak ta powyższa jest stekiem bzdur, co do kierownika patrolu to jest jeden z nie licznych który potrafi zawalczyć o pracownika a już napewno nie jest ograniczony,chyba w przeciwieństwie do Ciebie! To jest gościu na którego można liczyć w trudnych sytuacjach, a te mundury,,czyste,, i nowe to chyba też jego zasługa. Jestem pełen podziwu i tupetu za osądzanie ludzi których się nie zna, szczyt głupoty, gratuluję!

praca

wcześniejszy wpis mówiący o 12 zł na obiekcie fikcja- to ja tam chcę iść ,hi hi .Jakiś żartowniś chyba to pisał .Za nadgodzinę w tej firmie się płaci około 8 zł-czytaj ze zrozumieniem -N A D G O D Z I N Ę

były ochroniarz

Jeżeli są tak dobre stawki godzinowe, to dlaczego Szabel przejmuje sklepy Sano?

praculek
@były ochroniarz 01.05.2016 18:44
Jeżeli są tak dobre stawki godzinowe, to dlaczego Szabel przejmuje sklepy Sano?

Szabel - wszystko bierze - nachapią się a i tak zostaną sprzedani

anonim

(usunięte przez administratora)

ARTUR

widać że ktoś nie jest zorientowany o stawach w Agencji Ochrony Lex Crimen bo są stawki 10zł z godzinę pracy zależnie od obiektu nawet 12 zł pozdrawiam

Żart

Do kilku przedmówców - po co wy ludzie pracujecie w ochronie jak stękacie ,że mało płacą a może nie nadajecie się do innej pracy,jak wam tak źle idźcie do biur, zakładajcie swoje firmy Tylko tyle że jesteście leniami -i tylko tyle ,że zawsze stękacie

Stary a Nowy

Bocian - w ochronie pracuję od kilku lat - chciałem sobie zmienić otoczenie i ,,ZAROBKI,, to tyle

Bocian

widać jaki jesteś dobrym ochroniarzem jak nie możesz znaleść pracy, jak wiem na pewno coś ci proponowano ale nie a piszesz bzdury - ja po zgłoszeniu sie do Firmy dostałem dwie propozycje pracy przyjąłem jedną z nich która mi odpowiadała.

arkadiusz

jak jesteś zainteresowany pracą w tej Firmie to dlaczego się tym nie interesujesz tylko chodzisz po innych firmach i szukasz lepszej oferty jak wiem to napewnio przy rozmowie coś ci zaproponowali pozdrawiam

Stary a Nowy

mnie też to dziwi ale jego wola -dane moje ma zanotowane ,więc jak by była potrzeba to pewnie by zadzwonił. Co do atmosfery - nie wiem ,nie znam jej. Na razie jestem na etapie poszukiwania pracy .W firmie konkurencyjnej proponowali mi pracę na monitoringu ale jak zobaczyłem co tam się dzieje to włos na głowie staje.mimo to ze po miesiącu próbnym proponowali umowę o pracę - to jednak nie - Dziękuję.

Stary a Nowy

Czytam i czytam i zgadza się złożyłem ofertę na pracę w tej firmie. Jestem pracownikiem kwalifikowanym czyli z dawną II ,oczywiście pozwolenie na broń ,obsługa komputera. prawo jazdy , a nawet papiery o niepełnosprawności { czyli firma dostawała by co miesiąc 1100 zł z dofinansowania Pe-fron- i co z tego? Kierownik zapisał sobie moje dane a ja głupi od 2 miesięcy czekam na tel. ,że chcą mnie przyjąć. A kierownictwo olewa sprawy zakładu .Teraz złożę ofertę w szablu? Unii? Poczcie .solidzie i konsalnecie - a o ewentualnych ofertach Wam ,,OCHRONIARZE,,napiszę

Rynio

Szkoda lat!!!Szukajcie innej roboty ludzie!!!Będziecie tyrać w niedziele,święta, nocki po 12 albo 24 za socjalne pieniądze , szkoda waszych lat i zdrowia, poważnie się zastanówcie ,STAĆ WAS NA WIĘCEJ!!!

ochroniarz

odnośnie stawek jak się wiem to stawka za godzinę pracy uzależniona jest od tego jak płaci zleceniodawca, nikt nie dokłada do tak niskich stawek które psują Firmy zatrudniające na dwie umowy - jedna umowa z ZUS ze stawką 48 zł a druga bez ZUS dopiero widać w ZUS ile wynosi składka 4,65 zł miesięcznie.

Zulu

Zależy czym była owa wpadka. Jeżeli wymagają w Koszalinie czystej karty a Twój ziomek ma coś na sumieniu to chyba sam możesz sobie odpowiedzieć na pytanie odnośnie potencjalnego zatrudnienia w firmie. Wydaje mi się jednak, że na tak podstawowe stanowisko jakim jest ochroniarz powinno dać się dogadać, o ile ktoś będzie chciał podejmować dialog.

kolega kolegi pyta

no właśnie, mój kolega poiwiedzmy chce się tam zatrudnić ale nie wie jak sobie z tym poradzić że sprawdzają rzekomo zaświadczenie o niekaralności, wpadkę miał sto lat temu nie ze swojej winy a bardzo mu zalezy nja pracy. czy mimo tego ma jakiekolwiek szanse za trudnienie w Agencja Ochrony „Lex-Crimen”?

monika555

Tragedia.Dostałam 500 zl.za cały miesiąc ...

Anatol
@monika555 13.07.2014 21:59
Tragedia.Dostałam 500 zl.za cały miesiąc ...

bardzo dziwi mnie kwota za wykonaną pracę jak się oriętuję to wynagrodzenie zależy od ilości godzin wypracowanych przez pracownika do otrzymanego wynagrodzenia należy dodać pełne składki na ZUS i podatek które są odprowadzane od zarobku brutto. Inne Firmy płacą więcej, pracownik ma dwie umowy, na jednej jest stawka 48zł z której odprowadzane są ustawowe składki ale ZUS nalicza emeryture w wysokości 4,65 zł miesięcznie - ciekawe jaka będzie wysokość emerytury. druga umowa stanowi nie wiadomo jak jest naliczana. Kolega pracujący w ochronie Galerii uległ wypadkowi - skręcił nogę w pracy był na L4 21 dni upomniał się o chorobowe - za ten okres dostał 10 zł przelewem na konto - jeżeli oceniamy Lex Crimen to bądzmy sprawiedliwi i obiektywni jest to jedna z Firm w Koszalinie ektóra odprowadza pełne składki na ZUS i Podatek

anonim

(usunięte przez administratora)

Lexiak

Nie jeden to potwierdzi.Tylko ludzie zastraszeni są.Ale jak dalej tak będzie to to wszystko na pysk padnie...Atmosfera straszna.Pozdrawiam lukas

Pracownik LEX CRIMEN

Totalne dno.Traktowanie pracownika na poziomie niewolników w XIX wieku.Masz za marne grosze zasuwać i mordę w kubeł...Właściciele-przerost formy nad treścią,w stosunku do pracowników,zwłaszcza takich którzy chcą upomnieć się o swoje,delikatnie mówiąc chamskie.Mały cytat wypowiedzi jednego z prezesów:,,chce podwyżki bo ma dzieci a poco się rozmnażał,,.Taka retoryka spotka cię w tej firmie...(usunięte przez administratora)

cichy
@Pracownik LEX CRIMEN 28.06.2014 14:10
Totalne dno.Traktowanie pracownika na poziomie niewolników w XIX wieku.Masz za marne grosze zasuwać i mordę w kubeł...Właścicie...

Jak w temacie 6 zl btutto masz racje !!!!!!!!!!!

heniek

jak masz na myśli setki złotych to dwójka z przodu będzie na bank ! O tysiącach ZAPOMNIJ !!!

ochrona

Tam w tej firmie wiekszosc sie zwalnia nikt cie nie zwolni z tamtad nawet jak bys porzadna rzecz odwalil. Tam stawka godzinowa jest 6 zl brutto.

Lewy

Totalne DNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lexiak

Jak przyjmowalem sie do tej firmy to uwazalem,ze jest to super miejsce.Zycie zweryfikowalo moja opinie.Z roku na rok jest coraz marniej.Jedyna zaleta to wyplaty jalmuzny na czas.Od paru lat brak podwyzek,a wrecz lawirowanie tak by jeszcze cos nam zabrac.Brak socjalu,bonow na swieta itp.Pracownik jest traktowany jak smiec.Jakies prawa-zapomnijcie.Prezesi uwazaja sie za panow zycia i smierci ;tu cytat :[usunięte przez moderatora]Taka retoryka spotka cie w tej firmie jak tylko upomnisz sie o swoje prawa!!!Nie polecam!!!

pracuś
@Lexiak 20.08.2013 22:22
Jak przyjmowalem sie do tej firmy to uwazalem,ze jest to super miejsce.Zycie zweryfikowalo moja opinie.Z roku na rok jest coraz...

Tak kasa na czas mundur prawie też ale co do wysokości zarobków to masakra nędza z bryndzą w koszalinie patrol zarabia o niebo lepiej i warunki socjalne bdb w porównaniu z białogardzkimi,roboty Pani kierownik daje coraz więcej a zarobki te same ale oddział chwalą!!!!Bo nie robi kosztów!!!

popapraniec

W Kołobrzegu jest super hehehe

ochroniarz

Konwoje z nie malymi sumami pieniędzmi bez kamizelek samochody ledwo jezdzą chłopacy w BIALOGARDZIE [usunięte przez moderatora]jak woły,ci co mają umowu mają wypłate oki ,emeryci są na umowach inni czekają na ŁASKĘ zarządu LEX CRIMEN może dostaną umowe może nie ci co pracują na zlecenie zarabiają ok900 zl:( oddzial jest w oplakanym stanie.Rozmawiałem z jednym z chlopakow pracuje na zlecenie [usunięte przez moderatora] go bierze jak mysli o wyplacie żadnych pesperktyw na życie zero reakcj włascicieli firmy,jedno co może dobrego powiedzieć to że ekipa jest zgrana i dają rady,ogólnie syf i bardzo niskie wynagrodzenie w firmie konkurencyjnej w Bialogardzie jest o niebo lepiej.

omen

jestem pracownikiem tej firmy ale wynagrodzenie 700 - 800 pln i umowa zlecenie to nie na 21 wiek.

ochroniarz

ochroniarz - 2012-06-02 20:29:35 Niestety Firma Lex-crimen spada na psy ,najpierw zjechała w ciągu dwóch miesięcy na stawce godzinowej a potem zaczeła likwidować umowy o pracę proponując umowę- zlecenie nie da się wyżyć za 700zł miesięcznie. może Panowie prezesi zastanowili się co robią ,bo koniec Firmy jest bliski.to koniec tej firmy! kiedys jedna z lepszych teraz? sa juz nikim

ochroniarz

Niestety Firma Lex-crimen spada na psy ,najpierw zjechała w ciągu dwóch miesięcy na stawce godzinowej a potem zaczeła likwidować umowy o pracę proponując umowę- zlecenie nie da się wyżyć za 700zł miesięcznie. może Panowie prezesi zastanowili się co robią ,bo koniec Firmy jest bliski.

KOSZALIN

Brak szacunku dla ludzi. Pracuje wszystko co się rusza. Kto normalny będzie pracował za takie pieniądze?? Tylko wymagania. Na pytanie o podwyżki. Odp: brak efektów...ale tego, że brak sprzętu do pracy nikt nie widzi. Straszenie wyrzuceniem z pracy. Można pisać więcej, więcej, ale co to da??

anonim

Ta firma to jest po prostu dno nie dość że w umowach jako jedyna firma ma klauzule ze w razie wezwania tylko raz w miesiącu patrol przyjedzie bezpłatnie to jeszcze mają skończoną idiotke dyrektor finansową, która zlikwidowala całkowicie patrole w Mielnie, ciekawe czy właściciele pensjonatów zdają sobie z tego sprawę, że firma jest już tak biedna ze w razie włamania do Mielna patrol dotrze najwcześniej po 40 minutach a i to nie zawsze. Tak więc drodzy złodziej możecie bezkarnie okradać nieruchomości w Mielnie z naklejką na szybie Lex-Crimen ;-)))) Jak koleś nie płacisz to co ty chcesz Inie podszywaj się pod nas baranie

obcy

Dziadoska firma w K-G Reklamacje pod względem działania systemu , totalne olanie klienta mają w[usunięte przez moderatora] nas , wysłanie instalatora czyni cudem . [usunięte przez moderatora]

anonim

Firma Lex Crimen - mozna powiedziec ze przerost formy nad trescia.Maja wielkie mniemanie o sobie a to tylko kolos na glinianych nogach.Oszukuja pracowników ,zarobki do bani.Po nowym roku pod pretekstem kryzysu zaczeli wprowadzac nowe regulacje zarobków na których wiadomo pracownicy dostali po tyłku a sami prezesi nowe luksusowe auta sobie kupili...Szkoda pisac...

młody

Bardzo polecam podjecie pracy w tej firmie. Pracowalem tam ponad 10 lat i nigdy nie było ani jednego dnia opóźnienia z wypłatą. Pobory znormatyzowane to dzisiajszego rynku. Uważam że jeżeli ktoś chce uczciwie pracowac to śmiało może tam zaczepić się na kilka ładnych lat, oczywiście jeżeli posiada odpowiednie kwalifikacje i uprawnienia. Chodzi mi o licencje pracownika ochrony I lub II stopnia. Jeżeli chodzi o umundurowanie to kwestia "starego munduru" to troszke przesada. W zależności o stanowiska i wykonywanej pracy.Grupy interwencyjne ubierane są w nowe umundurowanie i wiem to na pewno, a jeżeli nie jest nowy to tylko wylacznie dla tego że nie ma rozmiaru itd, ale to tylko kwestia czasu zamówienia. Uważam że jeżeli chodzi o pracę w ochronie to napewno "Lex crimen". Firma posiada oddziały w kilku miastach. Ja osobiście pracowałem w b-rd. Troszke się tam pozmieniało ale ....... koszalin, kołobrzeg kadra i szefostwo ok. Polecam

pracownik biurowy

PODANIE O PODWYŻKĘ: Ja , zwracam się z prośbą o podwyżkę z następujących powodów: 1.wykonuje prace fizyczną 2.pracuje na głębokościach 3.pracuje głową 4.nie mam wolnych weekendów i świąt 5.pracuje w wilgotnym pomieszczeniu 6.nie mam płacone za nadgodziny i nocki 7.pracuje w pomieszczeniu bez wentylacji i światła 8.pracuje w wysokich temperaturach 9.jestem narażony na choroby zakaźne! Proszę o pozytywne rozpatrzenie mej prośby. ODPOWIEDŹ Z WYDZIAŁU KADR: Drogi z przykrością odrzucamy Twoje podanie, ponieważ: 1.nie zawsze pracujesz w ubraniu ochronnym 2.gdzie jesteś tam brudzisz 3.wychodzisz i wchodzisz do pracy kiedy chcesz 4.nie pracujesz w systemie ośmiogodzinnym 5.po pracy wynosisz ze sobą dwa podejrzane wory..

.... z życia

Tak, zgadzam się - to prawda, ale wiecie czemu tak jest, dlaczego za własne przekonania trzeba liczyć się z wypowiedzeniem. Bo ludzie tylko dużo gadają między sobą, przy taśmie, na palarni czy w stołówce - wtedy mają najwięcej do powiedzenia. Ale jak zobaczą któregoś z kierowników, dyrektorów czy prezesów to się nie odzywają tylko ładnie uśmiechają. A gdyby tak wszyscy jednym głosem przeciwstawili się temu jak są traktowani to przecież nie zwolnią całej załogi bo ktoś musi pracować ( a wyszkolić cały świeży zespół wcale nie jest tak prosto i nie przychodzi to tak łatwo i nie każdy by potrafił z całkiem nowych ludzi w dość krótkim czasie stworzyć świetną brygadę ) - najważniejsza w każdej grupie ludzi jest jednomyślność. Pojedynczy człowiek niczego nie zyska , to w jedności jest siła. Ale w tej firmie nie ma takiej społeczności - każdy ciągnie tylko do siebie. W zakładzie jest coś takiego jak regulamin zakładu pracy czy układ zbiorowy. Przełożeni bardzo chętnie korzystają z tych dokumentów jak chcą do czegoś zmusić pracowników - dlaczego pracownicy nie działają podobnie - bo się boją zwolnienia z pracy !!! Zgodzę się z tym, ale wystarczy dobrze i sumiennie pracować a niezależnie od tego ile się pyskuje i gada i wymądrza to nikt się takiego pracownika nie pozbędzie - a dlaczego? Bo wszyscy a głównie dyrekcja i prezesostwo wiedzą, że jeden pracownik nie zrobi nic jeżeli nie pójdzie za nim pozostała część załogi. Ktoś powie, że związki zawodowe powinny stanąć w obronie każdego pracownika - w sumie tak - musi być tylko spełniony jeden podstawowy warunek - związki zawodowe powinny być całkiem niezależne a nie są. Jeśli ktokolwiek ze związków chce stanąć po stronie pracownika czy nawet całej załogi to się również związkowców straszy wyrzuceniem z pracy bo prezes czy któryś dyrektor ma jakiegoś haka na tego czy innego związkowca. I tu brakuje uczciwości w traktowaniu ludzi. Po co tworzyć regulaminy, układy zbiorowe jak nawet kodeks pracy nie jest jakimś mobilizującym do ludzkiego traktowania pracowników dokumentem. Ale pracownicy na to pozwalają - nie przeciwstawiają się takim zachowaniom "góry". Chociaż z drugiej strony trudno się dziwić, bo czasami zorganizowanie czegokolwiek jest dość trudne - jak brygady są już świetnie zgrane, ludzie rozumieją się w zasadzie bez słów, ( gdzie bardzo duża zasługa jest brygadzistów, że potrafią tak zbudować brygadę, aby funkcjonowała jako całość, jedność), to wtedy rozwala się brygady, miesza i tworzy nowe zespoły. Później co prawda jest wielkie zdziwienie, że wyniki pracy spadły i trzeba czasu aby ludzie zgrali się w tych nowych zespołach, ale cel najważniejszy został osiągnięty - rozbito jedność brygad. Tylko faktem w tym wszystkim jest to, że "góra" nie miałby się czego bać i nie musiałaby rozbijać tej jedności brygad gdyby była uczciwa w stosunku do swoich pracowników, a że nie jest to wiedzą wszyscy. Sprawa umów o pracę: w ostatnim czasie kilka osób dostało umowy o pracę – pomijając już fakt, że umowy te dostały osoby, które podlizywaniem się a nie ciężką i uczciwą pracą sobie „wypracowały” to umowy te i tak są bezprawne, bo opiewają ledwo na 6,30zł za godzinę, a zgodnie z obowiązującym obecnie prawem stawka ta powinna wynosić co najmniej 7,60zł za godzinę i nie żadnego znaczenia, że do stawki podstawowej dochodzą różne dodatki – wynagrodzenie zasadnicze nie powinno być niższe niż 1276zł brutto na miesiąc, a nie jest, bo wystarczy policzyć 6,30zł X 168godzin obowiązujących w czerwcu daje ledwo 1058,40zł, a gdzie reszta? Tak, wiem, dopłacają do najniższej krajowej, ale tylko tym pracownikom, którym za cały miesiąc ze wszelkimi dodatkami nie wyjdzie ta najniższa krajowa a to już jest bezprawie, ale ludzie boją się odezwać. Idzie szaleńczy sezon kukurydziany, na którym tak bardzo zależy szefostwu – dlaczego pracownicy tego nie wykorzystają? To takie proste, ale potrzeba do tego jeszcze odrobinę odwagi !!! A jak wiele osób ma jeszcze stawkę 5,40zł na godzinę to trudno zliczyć !!! Temat[usunięte przez moderatora] w tej firmie to temat długi i brudny jak nasza polska Wisła: [usunięte przez moderatora] jest stosowany przez wszystkich i wobec wszystkich!!! Osoby w żółtych czepkach(nie wszystkie, są jednak wyjątki, ale i wobec nich stosowany jest [usunięte przez moderatora], bo się okazuje, że są zbyt dobrzy dla ludzi) stosują [usunięte przez moderatora] wobec pracowników podległych i tu nie ma znaczenia kolor czepka, ważne, żeby kogokolwiek upokorzyć, zezwać, obarczyć własnymi błędami, wystawić opinię wyssaną z palca, nastawić jednych pracowników przeciwko drugim. Ludzie w białych czepkach, którzy nie lubią się przemęczać z wielkim zamiłowaniem gnębią, wyśmiewają i z politowaniem patrzą na tych, którzy ciężko wypracowują wydajnościówkę również dla nich. W tej firmie nie będzie tak długo dobrze jak długo ludzie będą źle traktowani – zbliża się kukurydza – ciekawe ile pań z biura i ilu dyrektorów znowu będzie musiało stanąć przy linii produkcyjnej, bo ludzie na umowy zlec

Były LEX

Wcześniej było znośnie Na dzień dzisiejszy jest bardzo zle Dzisiejszy dyrektor[usunięte przez moderatora] ma wszystko w [usunięte przez moderatora] kasa jego się liczy Jeszcze trochę jego pracy i Lexsy w Kg to będzie historia

ja

a jakie zarobki u nich? ile placa na godzine??

obserwator

no cóż firma ...najstarsza w Kołobrzegu , pamiętam że w pierwszych 3...4latach funkcjonowania była !!!! firmą wiodącą na rynku w tej branży. Ludzie tam zatrudnieni i zatrudniani chwalili sobie pracę tam . A już z roku na rok firma popadając w swojego rodzaju samozachwyt , spoczęła na laurach i bazowała na wizerunku i dorobku z poprzednich lat,zapominając coraz częściej o prawach pracownika i o samych pracownikach .....nie wyłączając wysokości zarobków!!!!!,ale to akurat PROBLEM !!!!we wszystkich firmach tej branży. Faktem jest że firma nie zabardzo dba o swój wizerunek nie dba o niego ..prawdą jest że ...pracownicy mają stare mundury , zero jakiejś w tym względzie innowacji ,świerzości itp.ogólnie wyposarzenie ....2....wizerunek mierny ,dobór ludzi pod względem wykonywania przez nich zadań - tragiczny!!!!!!. , .Wfirmie przydałby się jakiś porządny magiel -zwrot ,może nawet coś w rodzaju ,,rewolucji,, . Inaczej ogarnie jeśli już ich nie ogarnęła stagnacja.A szkoda bo w regionie jest wiele osób które chętnie by podjęły pracę w ochronie i to właśnie w tej firmie ,ale !!!! musi się tam sporo zmienić zaczynając od zarobków , kończąc na zmianach organizacyjnych i kierowniczych .Inaczej daleko w takiej formie ta firma nie zajedzie na rynku OCHRONIARSKIM , nie te już czasy!!!!!. OBUDŹCIE SIĘ INACZEJ ZNIKNIECIE Z RYNU ,A JEŻELI NIE TO PRZESTANIECIE SIĘ LICZYĆ I Z WAMI PRZESTANĄ SIĘ LICZYĆ , a macie potencjał jest obok was ...to ludzie ich wyszkolenie,wiedza,umiejętności i inteligencja w tej pracy to 80% sukcesu, a nie renciści ,emeryci, i bóg wie jakie jeszcze zabytki . obserwator!!!!!!!

Jaś

Prawda firma pada na pysk , stare umndurowanie , płace niskie lecz w terminie prawda , jak narazie skuteczni od innych firm

anonim

ochroniarz. - 2009-11-27 18:17:50 Firma solidna nie najwyższe zarobki,ale punktualnie płacone . i można na nich polegać, a o coraz trudniej w branży

lex

Spada na psy , stare mundury , niskie pensje , ogólnie dno

ochroniarz.

Firma solidna nie najwyższe zarobki,ale punktualnie płacone .

Zostaw opinię o Agencja Ochrony „Lex-Crimen” - Koszalin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony „Lex-Crimen”