Obiektywny21.11.2024 18:20
Odpowiedź do Obserwatora: do wpisu 30.102024 r. można najdelikatniej mówiąc zaliczyć, że jest z kategorii typu takiego dowcipu o radiu Erewań, który dokładnie brzmi tak : cytat - " W radiu Erewań podano informację, że ktoś ukradł rower , ale nie podano już jednak dokładnie kto i komu oraz jaki a także dlaczego, ponieważ ten co podawał tę informację nie był na miejscu ani nawet przez chwilę - tzn. dokładnie tak samo jak Pan Obserwator , nie posiadając pełnej wiedzy tylko opisane i wyrwane z kontekstu zdarzenia, ale pomimo, że nie przepracował nawet ani jednego dnia w tej firmie - ani na projekcie ani w biurze , to wypowiada się o panującej w firmie atmosferze a także stosunkach służbowych i koleżeńskich panujących pomiędzy poszczególnymi pracownikami, to można porównać do takiego przykładu np. : - jakby przed kimś leżała zapakowana czekolada a ta osoba nawet bez jej rozpakowania i spróbowania , wypowiadała się o wszystkich walorach smakowych i zapachowych !!!!!!!!
Natomiast wytykanie mnie , że cytat : " wykłócałem się o kilometrówkę " - p. Obserwator
to proszę sobie , ale za swoje prywatne pieniądze kupić samochód za kilkaset tysięcy oraz potem go ubezpieczyć na OC i AC - i wtedy proszę zgodzić się na taką śmieszną i nierealną stawkę za km na poziomie 1,15 PLN na używanie swojego prywatnego - za który w całości p. Obsewator zapłaci swoimi prywatnymi pieniędzmi i będzie używał swój samochód prywatny do celów służbowych - ta żenująco " stawka " nawet nie pokrywa kosztów paliwa i płynu do spryskiwaczy, nie mówiąc już nawet o takich zwykłych oraz standardowych kosztach eksploatacji samochodu jak wymiana oleju silnikowego, filtrów oleju, paliwa, powietrza, a o serwisie opon i hamulców nie wspomnę - podejrzewam , że p. Obserwator NIGDY w życiu nie posiadał własnego samochodu - nie ma pojęcia jakie koszty wiążą się z zakupem, rejestracją, ubezpieczeniem i serwisem eksploatacyjnym !!!!
Natomiast p. Obserwator bardzo ubolewa nad moimi relacjami służbowymi, a także i też koleżeńskimi z innymi pracownikami firmy - cytat : "że im współczuje - cóż za empatia"?
- to niech będzie spokojny, ponieważ ja jestem na tyle komunikatywny, i żeby nie być przypadkiem posądzonym o gołosłowność, to pozwolę sobie wymienić np. osoby z którymi bardzo dobrze mnie się w firmie współpracowało, a konkretnie kolega - Kierownik Montowni - K.M. , Kierownik Projektu - P.D.,- Kierownik Działu Projektów - K.H. - koleżanki z Działu Logistyki i Działu Projektów, - kolega Dyrektor d.s. Automatyki - S.R. , oraz p. Informatyk Michał, który dbał o nasze firmowe laptopy - porządne bo HP , ale też żeby nie było że, ja coś osobiście mam do pani sekretarki p. Kamili K., że podała moje dane osobowe bez mojej zgody dla wiadomości ITD , ale ponieważ minęło od tego już ponad 2 lata i na szczęście nie ściągnęli ze mnie tego mandatu za strzałkę prawoskrętu i już na pewno nie ściągną , bo sprawa się przedawniła - a tak przy okazji do wiadomości p. przepisowego Obserwatora - to ITD ma na tylko albo 2 lata, ale jak nie zdąży to jest ich strata , a zysk kierowcy, ale skoro mnie się upiekło z tym mandatem, to będę w takim razie aż tak wspaniałomyślny, że teraz już nie mam pretensji, bo już nie tej sprawy - i tyle .
Finał : w tej firmie pracowałem na stanowisku Kierownika Robót Elektrycznych i AKPiA - wszyscy będą wiedzieli o kogo chodzi - byłem jedynym kierownikiem, którego tylko mnie było stać na sportowy samochód klasy PREMIUM - AUDI RS3 , a ponieważ posiadam tak wysokie kwalifikacje zawodowe - MAX - jakie można mieć w Polsce - to bez najmniejszych oraz jakichkolwiek problemów wystartowałem w i innej dużo większej i bogatszej firmie do konkursu na stanowisko Kierownik Kontraktu Robót Elektrycznych i Automatyki - no i wygrałem - teraz mam 2 razy większą odpowiedzialność ale i 2 razy więcej prestiżu, bo to moje aktualne stanowisko jest o też o 2 poziomy wyżej - ale również co jest też i logiczne,
że zarabiam ponad 2 razy więcej i do tego stanowiska przypisane są takie nowoczesne narzędzia pracy jak : laptop, smartfon i oczywiście służbowy samochód - ale i już co też jest oczywiste - jest to samochód klasy PREMIUM - w maksymalnej wersji wyposażenia.
A na przyszłość to radzę najpierw zgłębić dokładnie temat w całości na ile to jest tylko możliwe , a nie pochopnie i powierzchownie coś lub kogoś oceniać bez poznania faktów oraz szczegółów - bo każdy medal posiada zawsze 2-ie strony : AWERS i REWERS !!!!!!!!!!!!!!