Bascon Pro Logistic

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 33 ocen.

Opinie o Bascon Pro Logistic

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bascon Pro Logistic

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@SAL widzę, że do tej pory nikt Ci nie odpowiedział na pytanie. Czy może Ty się w tym czasie kontaktowałeś z firmą Bascon Pro Logistic w tej sprawie i zechciałbyś podzielić się z innymi użytkownikami swoimi spostrzeżeniami, które uzyskałeś? Przydadzą się dla osób poszukujących pracy w tej firmie.

SAL

jakie są tam systemy pracy, czy płacą terminowo, czy są potrącenia za to co naprawde rozwaliłem a nie jakieś wymyślane których nie można się nigdy doliczyć, czy są normy na paliwo realne czy wyssane z palca.

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@2x4nika a gdzie tak słyszałeś? Jakie konkretnie informacje o firmie Bascon Pro Logistic? Co było chwalone? @Aleksja7 a czemu jesteś zadowolona? Jakie są według Ciebie zalety pracodawcy? Każda informacja przyda się, bo może kogoś zmotywuje do aplikacji do firmy.

2x4nika

Też słyszałam, że firma jest w porzo.

Aleksja7

Pracuję w Bascon ponad 3 miesiące (po rezygnacji z a la corpo) i jest OK, póki co chwalę sobie moją "dobrą zmianę" .

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@????. Piszesz o wadliwym sprzęcie, który przeszkadzał w pracy - czy zgłaszałeś pracodawcy takie informacje? Jak poza tym pracuje Ci się w firmie Bascon Pro Logistic? Czy firma oferuje swoim pracownikom szkolenia lub możliwość rozwoju osobistego?

kitaj

do duek @adnelom - dla takich g..bów jak duek , co obs ..rywają nasze polskie firmy i kłamią szkoda komentarza. Takich woźniców od furmanek jak ten musimy eliminować my sami, bo przez takich coraz więcej przewoźników zatrudnia teraz driwerów ze wschodu. A ty woźnico wracaj z powrotem do Anglii na bezrobocie. Na pohybel

????.

praca jako praca jest super, ładujesz i jedziesz do klienta a potem powrót na miejsce załadunku , to jest super, a cała reszta to dopiero się zaczyna długo by opowiadać sprzęt wiele do życzenia serwis też nie całkiem tak powinno być ale każda praca ma wady i zalety.Najważniejsze że kadra zarządcza jest ok a cała reszta wymaże się gumką .

Antoni..

Pracuje ktoś w tej firmie jeździ lub jeździł ostatnimi czasy przymierzam się do nich ale nie chciałbym wpaść z deszczu pod rynnę.Jaki system najlepszy proszę o info i dziękuje

boss
@Antoni.. 16.02.2017, 20:31
Pracuje ktoś w tej firmie jeździ lub jeździł ostatnimi czasy przymierzam się do nich ale nie chciałbym wpaść z deszczu pod ryn...

najlepiej preferujemy system 8 tygodni i wiecej na przerzutach tak wiec smiało dołacz do nas z nami zwiedzisz Swiat i jeszcze zapłacimy

Antoni..
@boss 03.03.2017, 16:51
najlepiej preferujemy system 8 tygodni i wiecej na przerzutach tak wiec smiało dołacz do nas z nami zwiedzisz Swiat i jeszcze z...

Ato pech a myślałem ze jakaś normalna firma a tutaj takie wiadomości. Dzięki za info bo sie wybierałem na rozmowę ale w takim razie odpuszczam

gumis

Może ktoś napisać co tam w basconie po nowym roku . Interesuje mnie system 2 na weekend czy faktycznie tak jest czy weekend w domu czy w dojazdach

Zbych

Może nie dostałeś. Premie już dawno były wypłacone, obudził się nagle

kazek

Kiedy beda premie zaplacone?

zaciekawiony?
@kazek 24.10.2016, 22:38
Kiedy beda premie zaplacone?

a co nie płacą w terminie?

Kazek
@zaciekawiony? 25.10.2016, 14:34
a co nie płacą w terminie?

Wyplaty w terminie ale premie od kwietnia nie zaplacone!

Stokrotka

Byłam u nich na rozmowie, wygląda to dobrze i obiecująco, ale mam problem taki, że preferują z płynnym angielskim a u mnie z tym raczej średnio. Pozdrawiam

Stokrotka

Byłam u nich na rozmowie, wygląda to dobrze i obiecująco, ale mam problem taki, że preferują z płynnym angielskim a u mnie z tym raczej średnio. Pozdrawiam

zadolony

potwierdzam to co pisze poprzednik, firma jest OK, kasa też i na czas. Pracuje jako driver na szkle od 5 miesięcy i jestem zadowolony. Bardzo przyjazne podeście dyspozytorów i biura do braci kierowców. A do tego fajna i czysta robota na szkle. Polecam innym

szoferrr

Jak czytam tu opinie to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Pracuje w firmie jakiś czas i od lat są Ci sami dyspozytorzy. Ale jak ktoś chce zmienić prace i odejdzie jedna osoba tzn że jest rotacja. Albo jak się zwolni człowieka który np. nie wykonuje swojej pracy (czytaj nie nadaje się do takiej pracy) to znaczy, że jest rotacja więc firma musi być zła. To samo z kierowcami. Jak jest 100 kierowców to zawsze ktoś odejdzie i zawsze ktoś przyjdzie. Jedni odejdą sami, a część kierowców jest zwalniana bo nie potrafią jeździć, robią szkody - no ale to przecież firma jest zła bo jak można zwolnić kierowcę, który przecież jest najlepszy i nie robi żadnych błędów. Pominę fakt inteligencji niektórych kierowców. Ale debile są wszędzie. Ludzie tutaj wylewają żale bo nie dostają premii. Ja np dostaje regularnie premię bo nie robię szkód i dbam o sprzęt. A firma wtedy dba o mnie. A większość ludzi w firmie jest naprawdę w porządku. Jak trzeba to zawsze w czymś pomogą (zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie). Co do zarobków - są adekwatne do pracy. Może na plandece zarobi się więcej, ale tutaj przynajmniej praca jest czysta i załadunki spokojniejsze. I przede wszystkim przestrzegają czasu pracy i jazdy, co dla mnie jest wielką zaletą po poprzedniej firmie, w której pracowałem. Wiadomo, że jak w każdej firmie i tutaj nie jest idealnie, ale osobiście polecam i nie zamierzam się zwalniać, bo doceniam to co jest a nie tylko narzekam. Pozdrawiam

Tacho

To prawda, jest umowa o prace. Słyszałem że często zmieniają się tam dyspozytorzy.

stanborys

Jak to poszukują jak od listopada jedyna robota na Ujezdzie to dlubanie w nosie i sprawdzanie stanu akumulatorów.Ludzie nie róbcie sobie jaj tej zimy wykręcić w miesiąc na Euroglasie 5000tys.km po 30gr graniczy z cudem.

stanborys

K.rwa co jest grane na Ujezdzie?Czemu nie ma roboty?

Rysiu

Nie pisz głupot i nie obsrywaj firmy, mylisz się, nie ma żadnej rotacji. Na około 130 driverów, jesli odchodzi i przychodzi 1-3 na miesiąc to co to za rotacja ? 20-30 kierowców do wymiany na miesiąc jak u innych to jest rotacja!

Tacho

6500 zł na Unii - jazda 4 tygodnie...

gość
@Tacho 22.11.2015, 14:03
6500 zł na Unii - jazda 4 tygodnie...

HAHAHA dobre uśmiałem się do łez na ten zarobek

Tacho

Typowy prywata... Obciążanie za wszystko - według "pomysłów" szefostwa.

dddd

gosc skąd takiw informacje masz ze weekend na parkingach,owszem ale rzadko

gość

Mało tego pracują w soboty i niedziele kręcąc pałze na parkingu za darmo

gość

a praca w godzinach nocnych? Wasi kierowcy pracują po nocach , a mają płaconą kiepską kilometrówkę!!!

bibiana29

nie pracuję ponieważ musiałam się przeprowadzić z mężem do Poznania. Tak trudno zrozumieć ?

zzz3333

JJ zaraz usunie na wniosek firmy prawda w oczy kole i to bardzo,czasami mam wrazenie ze de...li ma przed soba,jaszcze troche a zrobi sobie sam prawojazdy i bedzie napierałna turka za darmo...

adnelom

Proszę żeby pracownicy z biura nie wypowiadali się na temat firmy tacy jak JJ GM JF bo to jest czyste oszustwo . Dokładnie mogę opisać jak funkcjonuje firma jakie są potrącenia w km w normach paliwowych Ad blue doliczane do normy czysta głupota paranoja wymysł dyrektora .Proszę pochwalić się podwyżką ilu kierowców na całą firmę otrzymało w ubiegłym miesiącu.Łapanka kierowców z całego świata wszyscy same asy co jeden to lepszy.

duek
@adnelom 13.08.2015, 18:25
Proszę żeby pracownicy z biura nie wypowiadali się na temat firmy tacy jak JJ GM JF bo to jest czyste oszustwo . Dokładnie mogę...

za takie odliscanie Adblue to ja bym mu potracil za to co wyszczy w ciagu doby tzw. diureza dobowa.powinien jeszcze potracac za olej silnikowy i boxol.Na pohybel

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

figura

w jakim systemie jest ta praca kierowca

benek

jest OK

bibiana29

ja też tam pracowałam. Fajna i luźna atmosfera w biurze, szefostwo OK. Wypłata na czas, wszystkie świadczenia, rzeczywiście mogliby trochę więcej płacić, ale to już zależy od własnych kompetencji i osobistych ustaleń na początku, zależy też od stanowiska. Oceniam firmę na -4/4 w skali 0-5. pozdrawiam wszystkich.

gość
@bibiana29 07.05.2015, 16:38
ja też tam pracowałam. Fajna i luźna atmosfera w biurze, szefostwo OK. Wypłata na czas, wszystkie świadczenia, rzeczywiście mog...

To dlaczego już tam nie pracujesz jak tak fajnie było?Dobrą pracę w dzisiejszych czasach się trzyma i nie puszcza.

drajwer

mam przerwę to czytam co te baby tu wyprawiają. żadnej nie dogodzisz w pracy też. a w temacie, pracuje 5 miesiąc kasa na czas, zlecenia poukładane za unie mam ponad 6 tys na rączke,1 tydzień odpoczynku w domku. umowa w dniu przyjęcia potem trening ok tygodnia i w drogę. po poprzedniej firmie to zdecydowana odmiana na plus

jurek
@drajwer 07.05.2015, 01:25
mam przerwę to czytam co te baby tu wyprawiają. żadnej nie dogodzisz w pracy też. a w temacie, pracuje 5 miesiąc kasa na czas...

z kad wy dojezdzacie jak was zadowala 6 tysiecy z 3 tygodnie. troche szacunku do samego siebie gamonie jak mozna za ta sama robote u polaka dostac 8 albo i 9 z przodu, ale to wina tylko wielkich szoferow co robia we firmie od lat, na parkingu przy kolegach szczeka na szefa a jak idzie do biora to mu jezorkiem za papier robi to jak ma byc lepiej.w kazdej firmie sa takie dwulicowe k.... a tam gdzie ukraincy robia to powinni wszyscy polacy pojsc w pi.du zeby nauczyc tych naszych polskich pracodawcow. za malo jednosci w nas kierowcach dlatego juz w krotce beda u nas jezdzic tylko ludzie ze wschodu a polak bedzie zlom na ulicy zbieral!

Rajczu
@jurek 07.08.2017, 10:19
z kad wy dojezdzacie jak was zadowala 6 tysiecy z 3 tygodnie. troche szacunku do samego siebie gamonie jak mozna za ta sama ro...

Jurek obyś nie prowadził tak jak piszesz....Ukraińców zatrudniają bo nie ma chętnych na te 6000 firma się rozwija,kupują nowe zestawy ...zresztą możesz się zwolnić nikt za tobą nie będzie płakał...Zatrudnij się u POLAKA i zarabiaj te 9000 nikt cię tu nie trzyma,ale oczywiście nie pójdziesz bo tam trzeba sie napracować a żeby dobrze zarobić .A co do kierowców -na układy nie ma rady-jak nie posmarujesz to daleko nie pojedziesz :)

idolka

Wkurza mnie to, że osoby które przemknęły przez firmę lotem błyskawicy, wypowiadają się autorytatywnie o niej nic sobą nie reprezentując. Może pomyliłaś powołanie ? O ile wiem w żadnej firmie nie tolerują niewiedzy, lenistwa i arogancji, wątpliwej jakości księżniczki również. Najlepiej i najłatwiej narobić na firmę, z której zostało się zwolnionym na początku " wielkiej kariery" jako pomoc w sekretariacie. Za brak oznak pracy i przyswajania jakiejkolwiek wiedzy w żadnej firmie nie przedłużą ci umowy, niestety. Może pochwalisz się tu swoją wybitną jakością pracy, wiedzą i zaangażowaniem w godzinach pracy, bo po godzinach oczywiście nic nie robiłaś jak się tu pochwaliłaś. Pracowałam w Basconie 2 razy ponad 4 lata i mnie płacili całkiem nieźle, być może za to że coś robiłam. Niestety musiałam przerwać pracę ze względu na wychowanie drugiego dziecka. Nie rozumiem też po co kłamiesz o firmie i obecnych pracownikach oraz masz tu do wszystkich pretensje, że cię zwolnili skoro to taka kiepska robota była. Jak miało być tak źle to mogłaś samo odejść i poszukać nowej. Jak zrozumiałam, jakby cie nie zwolnili to nadal byś tam pracowała jak ta niewolnica Isaura za darmo i to po godzinach ? Ale, że straciłaś pracę to teraz wylewasz krokodyle łzy i tu cię doskonale rozumiem. Nie wiem czy niki pracowała w biurze ale my się znamy nie z pracy tylko z liceum Platter, a z biurem nadal utrzymuję dobre kontakty, bo była fajna atmosfera w firmie. Ja w każdym razie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

ooo

witam, znalazłam aplikację do nich do biura, czy możesz cos więcej powiedziec, jak t połowa miesiąca praca za darmo-nie daja umów czy jak?

franek

co to za firma

mic

ja tam nienarzekam.jest róznie ale niema tak zle.jak ktos chce pracowac to bedzie pracował.najlepiej to zrobic 3tys km w miesiacy a zarobek by chcial ze 6tys albo wiecej.Jak tak zle jest to czemu sie zwalniaja a za jakis czas powrot do BPL.

OLO

SUPER

Zostaw opinię o Bascon Pro Logistic - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bascon Pro Logistic