Eko Salus

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 87 ocen.

Eko Salus
2 87

Opinie o Eko Salus

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko Salus

Zuzanna

@optymista a czy opisany przez Ciebie stan rzeczy będzie rekompensowany w postaci dodatkowych benefitów albo możliwości awansu? Możesz się z nami podzielić jak długo pracujesz w Eko Salus? Może wiecie, czy w tym momencie firma poszukuje pracowników?

Stefan

Może firma nie jest idealna ale nie przesadzajcie, że jest źle.

Robin
@Stefan 17.05.2018 16:00

Stefan idealnych firm nie ma, ale skoro szukają pracy dla osób niepełnosprawnych dlaczego sami tego nie chcą respektować, że z 2 grupa praca jest po 7h? Pracowałem chwilę niestety nie polecam, duża rotacja, mało konkretów, owszem propozycja na 2500 brutto na początek nie jest to najniższa krajowa ale jak na handlowca to słabo tym bardziej, że dofinansowanie w moim przypadku dowiedziałem się u nich że jest 1725zł.... cały czas kuleją, oferty kiepskie, rekrutacje nie idą, niestety mi się odechciało po 2 tygodniach..

Administrator

Jak wypowiecie się na temat związany z wynagrodzeniami w Eko Salus? Czy od czasu dodania ostatniej opinii zarobki w przedsiębiorstwie zmieniły się?

optymista
@Administrator 22.04.2018 10:36

Tak, od przyszłego roku również się zmienią, z uwagi na podwyższenie najniższej krajowej, jednak suma summarum wyjdzie na to samo, ponieważ olx podnosi ceny ogłoszeń, które pracownicy muszą finansować z własnej kieszeni. Cieszę się, że mogłem pomóc. Pozdrawiam

Artur

Czy w Eko Salus od razu dają umowę o pracę? Nie mam orzeczenia ale jestem doradcą zawodowym, szukam pracy w Poznaniu, polecacie to miejsce?

Brslew
@Artur 22.03.2018 09:43

Umiesz czytać? Chyba widzisz jakie są negatywne opinie... Tam nie daja umowy o pracę z tego co wiem.

Krysia

Dziś widziałam że ponownie poszukują doradcy klienta, handlowca u siebie w Eko Salus, widziałam to ogłoszenie miesiąc temu jak i z trzy, czy nikogo nie znaleźli? Czy taka rotacja? MOże byc osoba z orzeczeniem, posiadam 2 grupę czy jest możliwa praca na 7h?

Janek
@Krysia 09.03.2018 11:31

Nie wysyłaj tam CV, kilku przed Tobą już było i wszyscy po krótkim czasie odeszli.

Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje nowymi informacjami] o Eko Salus? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

Opaopa
@Administrator 15.02.2018 09:38

Zadzwoń to sam się przekonasz jak "świetnie" im idzie. Nowych ofert brak, cały czas tylko szycie i pracownik restauracji. Szkoda czasu na spotkanie.

Pracownik

Myślę, że czasami wystarczy pogodzić się z myślą iż byli lepsi ode mnie. Po co się rozpisywać??

smiech
@Pracownik 12.01.2018 10:06

Po warto pisać to aby ludzie zobaczyli na jakie oszustwo można naciągnąć przyszłych pracowników. Eko Salus czy tam Ekosynegiczni sami już nie wiecie jak się nazywacie a co tu mówić o funkcjonowaniu, pomaganiu w znalezeniu pracy. Współczuje w takim razie osobie u was zatrudnionej, że musi płacić za ogłoszenia, ma nieaktualną bazę oraz od dłuższego czasu brak oraganizacji.

Smiechnasali

Miałam wątpliwa przyjemność uczestniczyć w procesie rekrutacji na stanowisko rekrutera. Pierwszy etap - rozmowa kwalifikacyjna. Wszystko ok, pani zadawała merytoryczne pytania, choć pojawiła się jedną niespójność: powiedziała, że nie wymagają doświadczenia, po czym poprosiła o referencje i kontakt do osób, które mogą je potwierdzić. Po wszystkim zostałam zaproszona na drugi etap rekrutacji i tu zrobiło się zabawnie. Drugim etapem okazało się przeprowadzenie "próbnej" rekrutacji: miałam znaleźć minimum 3 osoby do pracy w firmie, w której nikt nie chciał pracować (praca na Junikowie, ale to chyba nie ta słynna drukarnia). Pani dyrektor sama przyznała, że to najtrudniejszy z ich projektów i chce, żebym szukała ludzi do pracy "kreatywnie". Kreatywność faktycznie mogła się okazać przydatna, bo budżetu na rekrutację w tej firmie nie ma żadnego - nie można nawet wystawiać ogłoszenia na olx, tylko wyłącznie na portalach bezpłatnych, na które mało kto zagląda. Cały projekt miałam zrealizować w dwa tygodnie, gdyby mi się udało to pani łaskawie mnie zatrudni - oczywiście nie miałam żadnego potwierdzenia pisemnego że tak będzie. Warunki pracy: wynagrodzenie za minimalną krajową plus niby premie, jeżdżenie z kandydatami do firm bez auta służbowego i prowadzenie rekrutacji bez możliwości wystawiania ogłoszeń na popularnych portalach. Zrezygnowałam z dalszego udziału w rekrutacji następnego dnia i dzięki Bogu znalazłam duża lepsza pracę... Generalnie nie polecam. Dodam jeszcze, że obecnie stowarzyszenie zmieniło nazwę na ekosynergiczni, co rodziło problem, ponieważ osoby zapisane w bazie nie miały pojęcia skąd do nich dzwonię, gdy podawałam tę nazwę. Żałuję, że dopiero po całej tej farsie weszłam tutaj na stronę i poczytałam opinie o tej firmie...

Kandydatka
@Smiechnasali 03.01.2018 23:04

Też miałam przyjemność brać udział w rekrutacji na pracownika Ekosalus. Gdzieś z rok temu poszukiwali rekrutera, byłam ja i jeszcze dwie dziewczyny zaproszone na tydzień próbny. Na początku jakaś dziewczyna z firmy opowiedziała nam o tym jak prowadzą rekrutacje i wydało mi się dziwne, że tylko na swojej bazie się opierają, a nie pozyskują ludzi z zewnątrz, no ale ok, każdy sobie robi jak tam chce. Później każda z nas dostała po 3/4 rekru do zrobienia i hej, bawcie się. No cóż, wątpliwa umowa zlecenie na ten tydzień, jakiś dziwny księgowy, który nie potrafił odpowiedzieć na nasze pytania odnośnie umowy, no i w sumie spędziłam tam dwa dni. Nie wiem, czy któraś z dziewczyn została ostatecznie zatrudniona ale cała ta "organizacja" wydała mi się mocno podejrzana i nastawiona na szybki, łatwy pieniądz a nie na inwestycje w pracownika czy jakikolkwiek rozwój.

Gregorio

Ostatnio byłem na rozmowie o pracę na handlowca w tej firmie, wymagania ogromne, 4 godziny dzwonienia plus do odbycia 3 spotkania z klientami dziennie. To są wymagania nie do zrealizowania, osoba która oczekuje że autobusem dojedzie się w 3 różne miejsca w Poznaniu i okolicach, jeszcze przyjdzie do pracy z gotową bazą klientów? 60 spotkań w miesiącu czy ktoś tyle odbył ? Poruszając się komunikacją i jeżdżąc do różnych firm? Niestety widać braki w kompetencji i znajomości pracy handlowca, szkoda czasu.

rozbawiona
@Gregorio 28.12.2017 11:57

hahaha to jakiś żart?! 60 spotkań i jeszcze powiedz, ze za minimalna krajową ze stopniem niepełnosprawności?! hahahaha BRAWO! hahahha

Robertson

Nie polecam szukać tam pomocy w szukaniu roboty. rzadnych ofert pracy to raz a dwa nikt nic nie wie. No ludzie! co to ma byc!!!

Slawka

Ostatnio byłam w Stowarzyszeniu, pustki, brak nowych ofert, jeden Pan tylko był , kiedyś na klubach pracy było bardzo duzo osób niepełnosprawnych jak i pracowników, sporo mi to dało a teraz nikogo nie ma i nic sie nie dzieje , czy jeszcze bedą nowe oferty? Kluby pracy? Ktoś cos wie?

Kikia8
@Slawka 01.11.2017 09:00

Tak jak pisalas nie ma klubow ani ofert pracy. Tez lubilam bywac na klubach. Nie wiem co sie stalo ale pustki tam jak malo gdzie.

link

@Beneficjent oczywiście, nazwisko Pani Prezes się zgadza. Szukają kolejnych jeleni, którzy będą przez 3 miesiące napędzać interes, a później przejrzą na oczy i odejdą lub zostaną zwolnieni.

Beneficjent

https://www.pracuj.pl/praca/handlowiec-poznan,oferta,5562105 CZY TO CZASEM NIE CHODZI O EKOSALUS? PROSZĘ PRACOWNIKÓW BYŁYCH I OBECNYCH O ZWERYFIKOWANIE OFERTY? WYDAJE SIĘ BYĆ ATRAKCYJNA, CZY FAKTYCZNIE TO CO JEST OFEROWANE TO PRAWDA? CZY BENEFICJENCI MOGĄ BRAĆ UDZIAŁ W REKRUTACJI?

Zuzanna

@Amy na forum nie można nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza. Czy możesz powiedzieć coś o warunkach pracy? @Karrydlaczego odradzasz pracę prze pośrednictwo Eko Salus?

Amy

Idziecie ludzie po młotek i się nim pukajcie każdego dnia i to mocno!!! Do Ekosalusa macie pretensje,on dla was pracy szuka,a wam jeszcze w 4 literach źle,nikt za was pracy nie poszuka,jak sami nie ruszycie 4 liter,docenicie pomoc ze strony Ekosalusa i odczepcie się od Ekosalusa,bo to bardzo dobre pośrednictwo pracy,znalazło mi super prace,ale pracodawca okazał się ch**em bez dwóch zdań i będę szukać dalej pracy przez Ekosalusa,bo jest bardzo pomocny. Odczepcie się od Ekosalusa,wara od Ekosalusa !!!

Michal

To juz nie to samo odkad odeszla Kamilka

Karry

Odradzam. Już nawet zmienili nazw ę, żeby pozbyć się złej sławy, ale wewnątrz niewiele sie zmienilo.

Nick

Ludzie, w obecnej sytuacji na rynku pracy jest tyle firm, ktore przyjmą was z otwartymi rękami, że nie ma co szukać pracy przez posrednikow takich jak "Ekosalus". Praca za najniższą krajową w drukarni na Junikowie jest już znana w całym Poznaniu. Już chyba w Amazonie są lepsze warunki pracy, nie mówiąc już o wynagrodzeniu. Olejcie ich ciepłym moczem. Oni tylko biją pieniądze na waszej ciężkiej pracy..

Amy
@Nick 21.07.2017 15:45

Ciebie to już do reszty porąbało,nie musisz zgadzać się na każdą prace,musisz używać mózgu do podejmowania decyzji,a jak nie umiesz myśleć,to pretensje miej tylko do siebie !!!

marish

Nie polecam pracy w drukarni, którą poleciła ta firma. Faktycznie było tak jak ktoś wcześniej pisal. Naopowiadali ze i karzdy da sobie rade. Musialem pracowac po 12 godzin i jak komuś się nie podoba to to mozna isc do domu i jeszcze to poganianie szybciej itd.

Zuzanna

@majka100 na fb firmy można znaleźć informacje o tym, że ruszyła nowa strona internetowa z aktualnymi ofertami pracy: http://ekosynergiczni.pl/

majka100

PS.Strona ekosalusa notabene nie działa. Sorry za literówki ale net coś się zacina...

majka100

Ekosalus kiepski nie pomógł ani w szukaniu pracy, a i pokazywane oferty w projekcie krowa nie były dla niepełnosprawnych (przy farbach na produkcji paranoja, w tzw.szkodliwych warunkach). Może mieli dobry pomysł startując jako firma/stowarzyszeniem, ale nie sprawdzili się. Koleżanka też dzięki nim nie znalazła pracy, jedynie trochę CV, poprawili. Szkoda......

hm

Co tu się stało? Szaraki z ekosalusa przestały wpisywać pieśni pochwalne na cześć swojego bałaganu? A może już zakonczyli swoją działalność?

ktoś
@ponie 08.06.2017 09:14

To strona oceniająca pracodawców, więc nic dziwnego, że ktoś może wyrazić swoją opinię wynikająca ze wspolpracy w jakiejkolwiek formie. Słaby ten komentarz. Pozdrawiam

ona

Witam, Nie polecam! Jestem osobą z orzeczeniem o niepełnosprawności kiedyś zapisałam się do tej "fundacji" owszem zaprosili mnie kilka razy na rozmowę obiecywali kontakt z pracodawcą i nigdy nic z tego nie wyniknęło. Kiedy mówiłam,że moja jedyna praca to praca biurowa siedząca oni wydzwaniali do mnie bo mieli oferty typu sprzątaczka lub inny fizyczny pracownik. Pracują tam ludzie niekompetentni.

Zuzanna

A na jakie dodatkowe benefity mogą liczyć pracownicy firmy? Chętnie dowiemy się również więcej na temat tego jak wygląda Wasza praca w Eko Salus.

qbaa
@Zuzanna 05.04.2017 13:48

Benefitem jest "zyskanie cennego doświadczenia" i wypłata. Znaj łaskę pani.. w dużym skrócie. Prawda jest taka, że góra nie robi nic i zgarnia lwią część pieniędzy, a dół lwią część roboty odwala dostając ochłapy. Jest wiele lepszych firm do rozwoju.

Martin

Jakiś czas temu Eko Salus załatwił mi pracę to fakt. Była to praca w drukarni. Opowiadali, że to zakład pracy chronionej, że prawa pracownika są respektowane, że jest przyjazna atmosfera... W rzeczywistości wygląda to tak, że kierownik jasno nam powiedział, że tam się pracuje po 10-12 godzin i jak komuś się nie podoba to może wyp...... Każde wyjście do wc było kontrolowane, liczony czas, poganianie.. Na Eko Salus nie mogliśmy liczyć, bo po pierwsze graniczy z cudem, żeby się tam dodzwonić, a po drugie bardzo ciężko tam o kogokolwiek kompetentnego, kto chciałby pomóc. Sprzedali człowieka i dalej nic ich nie interesuje. To przykre, bo tyle obiecywali, a wyszło jak wyszło.

fotograf

panie kiedys byly ladniejsze, teraz bida

manna

@hubertus jakie historie masz na myśli? Można coś więcej?

Księgowy

Bardzo dziękuje za znalezienie dobrej pracy dzięki Stowarzyszeniu. W razie czego mozna na was polegać, pozdrawiam Panią Magdę i Justynę oraz cały zespół Eko Salus

hubertus

Ta firma znowu się ogłasza, że potrzebują doradców zawodowych, osoba kontaktowa to Agata Zajcher. W sumie mam doświadczenie i niezbędne kwalifikacje ale trochę zniechęca mnie opinia o tym "stowarzyszeniu". Nie chodzi tylko o opinie w internecie, pracowałem w kilku placówkach zajmujących się pomocą osobom niepełnosprawnym i wszędzie słyszałem różne historie. Jest tu ktoś kto tam pracował i mógłby rzetelnie opisać realia pracy oraz zarobki w "eko salus"? Nie interesuje mnie opinia anonimowych hejterów ani też pupilków szefowej. Pozdrawiam

Na szczęście były
@hubertus 10.01.2017 10:05

Bez zbędnego hejtu... nie idź, nie warto. Wiadomo, że w każdej pracy są lepsze i gorsze dni. Tu na palcach jednej ręki zliczysz te lepsze... co miesiąc wojna o kasę, nigdy chyba się nie zdążyło,żeby była na czas. Pracujesz 16o H na rachunku masz 120 itd. A do tego dochodzą konflikty dnia codziennego, humory kierowniczki i ogólne ciśnienie. I oczywiście ogólna zła opinia, która się za nimi ciągnie jak smród za wojskiem....

Zostaw opinię o Eko Salus - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eko Salus