Kimball Electronics Poland

Adres: Poznańska 1C, 62-080 Poznań

NIP: 7792126423 KRS: 0000060456

Kimball Electronics Poland
2 350 6 1

Opinie o Kimball Electronics Poland

Filtruj opinie po kryteriach:

Zawiedziona
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

WITAM, Pytanie do zarządzających tą firmą. Te śmieszne puzzle na ścianach to tak serio? Pomalowane ściany "liczą się ludzie"? Przecież zaraz zrobicie wiosenne porządki, wywalicie znowu trochę ludzi i to co na tych puzzlach już nie będzie się zgadzać. Obkleiliście ściany bzdurami typu ilu mamy Michałów, kto lubi czekoladę bo "liczą się ludzie" ??? I to ma dać poczucie stabilności zatrudnienia czy poczuciu szacunku dla pracownika? Wy z góry odklejcie się od swojego wymyślonego wizerunku tej firmy. Siedzicie do góry i nie majcie pojęcia jak jest na produkcji, większość z was nawet nigdy tam nie była. Dajcie ludziom piłeczki żeby sobie porzucali do do koszyków, róbcie z nich dzieci specjalnej troski a potem zwolnijcie. Do dziś nie wiem za co zostałam zwolniona. Mało, zostałam zatrudniona po roku zwolniona, po trzech miesiącach znowu zatrudniona i po dwóch ostatecznie zwolniona. Nie mam pojęcia jakim cudem ludzie chcą u Was pracować, chyba tylko dlatego że nikt sobie rękawów nie wyrywa bo praca jest lekka.

Pomocna?
TakNie
Samolot odrzutowy
Nazwa działu: Inzynieria
 Opinia
@Zawiedziona 20.03.2019 13:38

Pani od wizerunku ma niezły orzech do zgryzienia. Zamiast malować ściany może lepiej zwolnić niekompetentną inżynierię, liderów, kilku dyrektorów i kierowników którzy i tak nie wiedzą od czego są. Może oszczędności trzeba znaleźć w osobach które w ciągu 8 godzin pracy, godzinę spędzają na palarni, drugą na stołówce a trzecią na ploteczkach i spacerach w koło budynku. Jestem ciekaw jak długo będzie jeszcze funkcjonowała instytucja SIP nie wnosząca nic a generująca koszty, dla której miejsce pracy to palarnia i stołówka. To jak już tam siedzą to może pomyją naczynia albo ziemniaki obiorą. Oszczędności firma szuka... To niech utrzymaniówkę zlikwidują, po co druga ekipa sprzątająca, panie z Ukrainy dają radę świetnie. Albo operatorom dać trochę smaru i szmaty, zrobią coś pożytecznego. Jak się zwalniałem to myślałem, że ta firma to cyrk, minęło trochę czasu i widzę, że firma nurkuje coraz głębiej w otchłani absurdu.

Pomocna?
Rychu
 Opinia
@Zawiedziona 20.03.2019 13:38

Zlikwidowali skrzynke na listy to mysla ze po problemie. Plebst z produkcji noe bedzie wylewal swoich zali i bedzie spokoj. Poprostu wola nie wiedziec..... To co sie dzieje na dzialach i jakimi osobami sa nasi przełożeni. W jaki sposob sie do nas odzywaja. To nikogo nie obchodzi. Zwalniaja ludzi jednoczesnie robiac akcje. Bo liczą sie ludzie!!! Zaklamany wizerunek firmy na zewnątrz to jest wazne. Pokazac ze kumbal jest atrakcyjnym miejscem pracy! A wcale nie jest!! Ogolna ocena ndst. Atmosfera wisielcza albo jej brak. Normy w gore. Brak wyjsc. Bral stabilności. Marne wyplaty. Brak ochoty zeby tam isc...... Praca uciazliwa męcząca i szkodliwa..Nie warta tego smiesznego wynagrodzenia. Juz sie zegnam z kimbale. Nigdy więcej. I napewno kazdemu odradze.

Pomocna?
Samotna
 Opinia

Wiecie co ta firma schodzi na psy .jak można być na stanowisku kierownika i nazwać swoich operatorów cytuje.Kolo gospodyń wiejskich A do innej operatorki komplement sypać bo z nią sypia. Mowa tu o kierowniku omk2 .Swoich pracowników to by z błotem zmieszal A innej wyróżnienia daje wszyscy wiemy za co. Pan dyrektor produkcji tez dziwne swoje rządy wprowadza nieludzki człowiek. Czemu o tym się nie pisze tylko zawiść między pracownikami. To nie wina operatorów A tych panad nami to oni robią z nas niewolnikow my nie możemy wyjść się napić A pan dyrektor paczusie w swoim akwarium zajada i kawkę popija. Otwórzcie oczy

Pomocna?
x lat kimbalowa
 Opinia
@Samotna 26.01.2019 11:45

JA w tej firmie pracuje od x lat jeszcze jak z marcelińskiej ja nie narzekam .Zarobki nie sa takie złe bo nikt nie zarabia najniższego wynagrodzenia bo kobiety większość 2tys zł 500 mają i więcej na rękę.Co roku podwyżka. Jakoś każdy z nas wychodzi do wc i się napić to o co wam chodzi po co piszecie ze nikt nie wychodzi. Ja nie mam problemu z wyjściem tylko nie można z tym przeginać.

Pomocna?
TakNie
Tutaj
 Opinia
@Samotna 26.01.2019 11:45

Każdy ma prawo do własnego zdania ale to nie powód do tego żeby wypisywać na forum zdania obrażające inne osoby. Jeśli jest Ci źle w Kimball -odejdz- nikt nie każe Ci tutaj pracować. Szukaj szczęścia gdzieś indziej. W każdej pracy znajdziesz plusy i minusy.

Pomocna?
mogłam podjąć prace
 Opinia
@Samotna 26.01.2019 11:45

DZiwie się ze większości ludzi tu pracuje ja byłam i mogłam podjąć u was prace jak usłyszałam zarobek na 3 zmiany to masakra .Zdziwiłam się na taka firmę i pytałam o najniższy i najwyższy .Gdyby był ten najwyższy to ok ale nie za 3 tys zł brutto i w tym premia nocki .Podjełam prace gdzie indziej i za więcej.

Pomocna?
tak
 Opinia
@Tutaj 09.03.2019 23:18

Widocznie ci którzy opisują kimball sprawia im to frajdę no właśnie pracy jest dużo .Zastanawiam się czasem czemu ci ludzie nie odejdą którzy tak narzekają.

Pomocna?
TakNie
hobbit
 Opinia
@mogłam podjąć prace 11.03.2019 17:27

tyle to na początek. No i oczywiście dalej bedzie tak marnie jak co chwila kawka , papierosek. Ja zatrudniłem sie parę lat temu. Pracowałem sumiennie, strałem sie i moje strania zostały bardzo szybko zauważone i docenione. Jestem zadowolony z tej pracy

Pomocna?
TakNie
mogłam podjąć prace
 Opinia
@hobbit 12.03.2019 11:16

Ja na początek dostałam 4 tys zł wiec jest różnica i to spora tylko ze w innej firmie a u was jak czytałam opinie to trzeba miec operatora 4 zeby to miec.Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Hary poter
 Opinia
@hobbit 12.03.2019 11:16

Jaki zal.pl.. Weź nie pisz takich wywodow- pracowałem sumiennie starałem sie itp. A reszta nie pracuje? Przeciez kazdy tu zapiernicza! Zegary to pokazuja na kompie!! Nie widze zeby tu ktos sie leserowal. Ty pewnie jestes jednym z tych chodzacych do biurka i wchodzacym liderom..... A moze juz teraz sam jesteś liderem wychodzacym na kawki cmiczki i śniadanka po 40 min? Ja odchodzę niebawem z tej firmy. Jesli nic sie nie zmieni to wszyscy pouciekaja. Żeby facet miał po killu latach pracy i 3.5 tys brutto??? Zero szacunku i sprawiedliwosci. Tej firmy nigdy nie polece

Pomocna?
TakNie
julka
 Opinia
@Hary poter 12.03.2019 19:32

Masz racje 3,5tys zł brutto to mało to na początek powinno być jak w innych firmach to dawają.Raczej wszyscy nie uciekną z tej firmy bo niektórzy tylko tu pracowali od samego początku istnienia.

Pomocna?
TakNie
ona
 Opinia
@Hary poter 12.03.2019 19:32

Niektórzy mają więcej bo to co ty piszesz brutto to ja mam to na rękę na 3 zmiany .

Pomocna?
TakNie
kaza
 Opinia
@hobbit 12.03.2019 11:16

I CO MASZ z 4 tys zł na rekę jak tak to jeszcze ok ale jak masz mniej to żadna rewelacja jeśli jesteś na stanowisku.

Pomocna?
hobbit
 Opinia
@Hary poter 12.03.2019 19:32

Oczywiście! Wszystko zależy od "biegania do biureczka". Zdarzało się że ktoś mi czasem plotkował na mój temat. Ale ciekawe jest to, że były to osoby które same mają swoich kumpli wśród liderów i to tych "panów pierwsza liga". hipokryzja aż razi. Wiadomo że każdy chce zarabiać więcej. Kto odmówiłby lepszych warunków, jeśli pojawi się taka możliwość.

Pomocna?
on
 Opinia
@ona 13.03.2019 10:32

Ludzie przestańcie pisać bajki o zarobkach ja jestem operatorem i z tej górnej półki i żeby mieć ponad 3 muszę przychodzić na nadgodziny .Piszecie chyba o innych fabrykach .Gdyby tak dobrze było to ludzie młodzi by tu pracowali a nie rotacja.

Pomocna?
aixa
 Opinia
@Tutaj 09.03.2019 23:18

A tobie widocznie się tutaj podoba skoro tak bronisz tego zakładu co ty biedna zrobisz jak ten zakład się rozleci .

Pomocna?
Wojtas
 Opinia
@on 14.03.2019 09:11

Nareszcie ktos madry! Taka prawda ze ochlapy zarabiamy. Ja rowniez zeby miec 3 tys na reke musze chodzic na nadgodziny! A gola wyplata bez nadgodzin to sa jakies kpiny. W amazonie , lidlu i na kasach w marketach już maja więcej od nas! A my jestesmy poganiani jak bydlo. Srubka caly czas podkręcana! Juz o szkodliwosci tej pracy nie wspomne. Oparach i smrodach w powietrzu co nam osiadaja na płucach. Ale na przerwe nie mozesz wyjść bo lider który wlasnie wrócił ze swojej przerwy 4 juz polgodzinnej albo z papierosa zabierze premie! Na dzialach niesprawiedliwość i kablowanie jeden na drugiego. Jak jestes niewygodny to wypad na inny dzial oczywiscie z recenzja.... (usunięte przez administratora) i atmosfera ze nie chce sie tam chodzic. Wszyscy nie odejda to wiadomo ale duzoo ludzi z kim rozmawiam szuka pracy. I zastanawiam sie po co niektorzy klamia ze tyle zarabiaja. Mysle ze pisza to osoby z biur badz liderzy albo liderzy zeby pokazac ze nie jest tak zle. A jest poprostu fatalnie. I nie zanosi sie ze bedzie lepiej

Pomocna?
kinga
 Opinia
@Wojtas 14.03.2019 10:33

A ty pracujesz na 3 zm na dziale elektronicznym.

Pomocna?
TakNie
Wojtas
 Opinia
@kinga 14.03.2019 11:54

4 brygady mam obecnie. Przed tem 3 zm. I majac 4 brygady nie mam 3 z przodu. Wstyd i zenada. A pracuje juz killka lat

Pomocna?
kinga
 Opinia
@Wojtas 14.03.2019 18:33

To na 4 brygadach nie ma 3 tys zł na rekę trzeba robic nadgodziny .W opiniach czytałam ze już nie macie 4 brygad.

Pomocna?
TakNie
KAWKA
 Opinia
@Wojtas 14.03.2019 10:33

Bo to prawda w lidlu na dzień dobry masz 2500zł na rękę i praca bez nocek a jak sa to sporadycznie i niedziele wolne jedna pracująca. Niestety kimball przestał być dobrym płatnym zakładem. Ludzie kłamią bo wstyd im się przyznać ile zarabiają bo w porównaniu do takich fabryk jak np. Volswagen Nivea itp to odstajemy .

Pomocna?
KAWKA
 Opinia
@Wojtas 14.03.2019 10:33

A i zapomniałm napisać moja wypłata w kimbalu to 2500zł na 3 zmiany.

Pomocna?
TakNie
PAPIEROSEK
 Opinia
@KAWKA 15.03.2019 09:49

2500+dodatek za 4 bryg. to bedzie 3000. bez nadgodzin

Pomocna?
TakNie
kawka
 Opinia
@PAPIEROSEK 15.03.2019 12:51

No ok ale wszyscy nie chodzą na 4 bryg to po pierwsze a po drugie każdy inaczej ma jedni maja te 3 tys zł na 4 bryg inni tego nie maja bo 2700zł .Na 3 zmiany niektórzy maja 2400 zł wszyscy tez nie maja 2500zł .Wiec bredni nie opowiadaj bo sa różnice a zarobek liczy się bez nadgodzin.

Pomocna?
Karma
 Opinia
@kawka 15.03.2019 16:43

Wlasnie tak jak mowisz. I od tego super kolosalnego dodatku do 4 brygad jest jeszcze zabrany podatek. Coraz wiecej jest ludzi mlodych po szkolach tutaj. Coraz mniej starszych stazem pracownikow. Co miesac ktos odchodzi. Wartosc kimbala to ludzie. Haha. Ludzi ktorych sie nie szanuje i nie docenia. A zaraz zaczna sie oceny i podwyzki tez kolosalne. Teraz ci lider wypomni caly rok zebys jaknajmniej dostal. Wogole mam wrazenie ze liderzy kieruja sie bardziej zasada ze kogos lubia niz podchodza do pracownika neutralnie. Sa pupilki co mpga wszystko i sie ma to oko przymyka. Ta firma juz nie warta jest uwagi. Isc zrobic swoje i wyjsc. Nie wdawac sie w zbedne dyskusje. Nie opowiadac o sobie. Nie lizac i kablowac. Wtedy podwyzki dostaniesz ochlap. Ale przynajmniej sumienie czyste.

Pomocna?
TakNie
lusi
 Opinia
@Karma 15.03.2019 17:10

NIE dziwie się ze coraz mniej ludzi starszych stażem odchodzi jak tak robią zero szacunku.Nie pytają w kadrach dlaczego nikt tym nie interesuje się to dziwna firma.Zaraz może z ukrainy ludzi przyjmą jak nikt nie będzie chciał.

Pomocna?
miłka
 Opinia
@Hary poter 12.03.2019 19:32

Niektórzy lubią tu pracować i są zadowoleni z pracy i płacy.

Pomocna?
TakNie
zadowolona
 Opinia

Bzdury piszecie. Zwykła zawiść. Smutne to. Ja pracuje w tej firmie od kilku lat. Rozwijam się i awansuje i nie muszę być przy tym niczyją ulubienicą. Więcej zaangażowania. Więcej pracy. Ja zasuwam ciężko i są efekty.

Pomocna?
Zakończcie tą mowę nienawiści
 Opinia
@zadowolona 24.01.2019 12:25

Niestety zawiści jest co raz więcej i widać to tylko na produkcji. W magazynach ludzi żyją ze sobą zgodnie, biurowi też nie mają z tym problemu... tylko na produkcji są jednostki które chętnie z tobą rozmawiają, oczekują pomocy, a gdy te jednostki mają wyjść na dymka wtedy stajesz się ich najlepszą koleżanką, ale nie martw się bo BF trwa tylko chwilę, zaraz i tak cię zjadą od góry do dołu.

Pomocna?
Det
 Opinia
@zadowolona 24.01.2019 12:25

Zasuwam ciezko? A reszta lezy tak? Kazdy z nas ma inne stanowisko. Kazego praca ma inny inny system. Zreszta masz zegar na kompie na kazdym stanowisku pracy. Gdzie kierownik i lider monitoruja twoja robote. Wiec bredni nie opowiadaj. "Wiecej pracy"meczennica kimbala sie wypowiedziala. Co mamy jeszcze robic? Na sniadanie na rzecz kimbala nie wychodzic? Rozmawiac nie mozesz z nikim bo zaraz ci lider uwage zwroci albo stanowisko zmieni mimo iz wydajnosc i le w gorze. Na przerwy nie wolno bo po premi albo jakies chore komentarze. Na moim dziale i jak i wokolo mojego stanowiska wszyscy sa pracowici i zapierniczaja cale 8 godzin. Nie maja roboty to ida na inne stanowiska. Nie siedza z (usunięte przez administratora) Stawki kazdy z nas ma podobne. I szczerze. ZENUJACE. Jak na to co robimy. Prace mamy odpowiedzialna i za kazdy blad jestesmy rozliczani. A z awansem bardzo Ciezko. Masz szkolenia a zeby dostac operatora wyzej musisz chyba stanac na glowie. Urlop do dyspozycji firmy. Na omk2 trzeba sie prosic lidera o akt laski zeby dal urlop. Na filmiku promujacym niedawno nasza firme to co bylo pokazane to dzien do nocy. Mozesz posmiac i porozmawiac z kolega bo atmosfera to podstawa hahaha. Chyba poplakac.......

Pomocna?
aronia
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

To ile masz ze wynagrodzenie żenujące bo jeśli ktoś pisze 4 tys zł brutto w całości to nie tak zle.

Pomocna?
TakNie
zadowolona
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

Po to jest lider żeby wymagał i zwracał uwagę. Gdyby tego nie robił to nie sadzę aby wszyscy tak ochoczo pracowali. I jakie przerwy ? Jest jedna przerwa na 8 godz 20 min jak w Kodeksie Pracy i o czym Ty wogóle dyskutujesz ? Męczennika to robisz sam z siebie właśnie takimi wypowiedziami.

Pomocna?
TakNie
Zzz
 Opinia
@zadowolona 24.01.2019 23:01

KP mówi o 15 minutach. Tutaj jedni mają 20 minut, inni 45 albo nawet 60. Ale trzeba widzieć dalej niż czubek własnego nosa, aby to dostrzec.

Pomocna?
zadowolona
 Opinia
@Zzz 25.01.2019 00:02

Tym bardziej powinieneś się cieszyć z tego że 5 min masz w gratisie. Skończcie zachowywać się jak dzieci i tak zazdrościć. Musicie być bardzo nieszczęśliwymi ludźmi

Pomocna?
TakNie
cv
 Opinia
@zadowolona 25.01.2019 00:57

Tak tylko ciekawe tylko kobiety maja co miesiąc okres i musze wyjść i chyba jesteś nie wychowany bo kobiecie należy się szacunek w innych zakładach pracy dziewczyny mogą wyjść na 10 minut na kawe czy do toalety bo ktoś za nich staje bo mam kolezanke co pracuje w rpc tam nie ma problemu i w nivei jest tak samo tylko tu jest jakiś problem.A jak chcesz to traktuj wszystkich równo.

Pomocna?
TakNie
ret
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

Całkowicie się z tobą zgadzam w 100 procentach.

Pomocna?
TakNie
kim
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

Jak tak uważasz czemu nie zmienisz pracy to cie tam trzyma no chyba nie specyfika pracy bądź wynagrodzenie.

Pomocna?
TakNie
Zzz
 Opinia
@zadowolona 25.01.2019 00:57

Skąd wiesz, ile mam przerwy? Czytaj ze zrozumieniem. Nikt tutaj nikomu nie zazdrości. Ot, zwracam uwagę na podwójne (potrójne?) standardy.

Pomocna?
Lipa
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

Racja! Bo tak jest. To nie sa czasy kimbala co byl na Marcelinskiej. Wszyscy zapierniczaja. Ludzie kak mrowki robia.Gdzie sie rozejrzysz kazdy pracuje. Niema tak ze wiara siedzi i leserzy. Co do liderow to nie musza nikomu palcem pokazywac bo kazdy jest przeszkolony na swoim stanowisku i wie co ma robic. Nikt glupi nie jest. Poganiac tez nas nie trzeba bo wydajnosci masz na komputerze. Co do wyjsc to fakt. Ja jestem kobieta i sa dni ze musze wyjsc czesciej do toalety. A swoja droga zapis w kp ze jest 15 min przerwy to chyba do tych co jedza na stanowisku. Zanim pójdziesz do szatni potem na stolowke to czas wracac tak naprawde. Zreszta takie chwilowe przerwy powinny byc normalne tu. Sztuczne swiatlo ,opary,sama chemia w powietrzu. I wiele innych czynnikow ktore wystepuja na kazdym stanowisku. Ja nie mowie zeby przesiadywac na przerwach po 40 min ale takie po 10 min zeby sie kawki napic oddychnac i wrocic.

Pomocna?
TakNie
oxy
 Opinia
@Lipa 25.01.2019 18:58

Co ty powiesz jak tobie tak zle to czemu nie zmienisz pracy co boisz się zmian albo nic nie umiesz robić poza praca siedzącą .Nikt by cię pewnie nie zatrudnił jak x lat pracujesz w kimbalu i swoim narzekaniem .Pewnie masz kompleksy i nikt cię nie lubi .Zazdrościsz innym ze maja lepiej i więcej zarabiają .

Pomocna?
TakNie
nikiricki
 Opinia
@zadowolona 24.01.2019 12:25

Dlatego lepiej zająć się swoją pracą i siedzić cicho i sie nie chwalić

Pomocna?
TakNie
Lipa
 Opinia
@oxy 25.01.2019 20:33

Wiec tak. Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Czy ja Napisalam ze komus czegos zazdroszcze? Ja wiem ze teraz zatrudniaja ludzi z ulicy ale nie podejrzewalam ze analfabetow. Druga sprawa. Nie napisalam ze cyt "tak mi zle". Nie Twoja sprawa czy mam stanowisko stojace siedzace czy lezace haha. Stawka tez niech Cie nie interesuje. Bo nie powinna. Aaaa i znajomych i kolezanek z pracy mam bardzo duzo. Dla zyczliwych i normalnych ludzi zawsze jestem na tak. Dla prostactwa.... Stanowczo NIE. I taka ostatnia dygresja. Wyksztalcenie wyzsze posiadam i mysle ze moje ewentualne zatrudnienia w przyszlosci to nie twoj interes

Pomocna?
TakNie
nikt
 Opinia
@Lipa 25.01.2019 21:18

TO czegoś tu nie rozumiem jak masz wyższe to co robisz na produkcji. Wiec chyba masz kupione bo ludzie z wyższym są kierownikami bądź dyrektorami i nie musisz obrażać ludzi po zawodówce .Większość ludzi tutaj pracuje z takim wykształceniem po zawodówkach.To widać jakie masz ambicje ha ha.

Pomocna?
TakNie
oxy
 Opinia
@Lipa 25.01.2019 21:18

Ty też czytaj ze zrozumieniem bo takie opisywanie do niczego nie prowadzi .Pewnie tu jesteś taka mądra a w pracy słowem się nie odezwiesz jak większość ludzi .JA JESTEM ZADOWOLONA z pracy i płacy i nie uważam za żenujące wynagrodzenie. Również nikomu nie wchodzę w tyłek zostałam doceniona i tyle w temacie.

Pomocna?
TakNie
kimbalowa
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

Widocznie ja stanęłam na głowie bo mam operatora wyższego. A co ty takiego robisz widocznie twoja praca jest przeciętna i najwidoczniej nikt cię nie docenił .Proszę jak masz z tym problem brama otwarta jak tak głupio gadasz ze nie idzie awansować.Są lepsi i gorsi pracownicy jak w każdej firmie.

Pomocna?
TakNie
ewka
 Opinia
@Lipa 25.01.2019 18:58

To się dziwie ze ludzie o to hałasu nie robią żeby nie było wyjść takie po 10 minut żeby wyjść do toalety czy się napić takiemu liderowi czy tam komuś gdyby stanął za was łeb by nie spadł .Tylko to oni mogą łazić i wiadomo facet okresu nie ma .Współczuje ja pracuje na produkcji ale w Poznaniu i u mnie nie ma z tym problemu dwa razy do przerwy śniadaniowej mogę wyjść na 10 minut max do 15 .

Pomocna?
TakNie
samanta
 Opinia
@Lipa 25.01.2019 18:58

Ale widocznie jest dobrze skoro stare pracownice stażem nie składają wypowiedzeń bo jakoś tu nie widze masowo odchodzących te które maja prace stałe .Ale niektórym by się przydało takie zwolnienie bo niektóre sa wredne i jak były zwolnienia to się cieszyły ze komuś podziękowali za pracę.

Pomocna?
TakNie
kicia
 Opinia
@Det 24.01.2019 16:20

Masz racje zgadzam się z tobą jeszcze trochę to oddychać nie będzie można albo buzie nam zakleją bo nie można rozmawiać.

Pomocna?
TakNie
Walić kimmm
 Opinia

Najlepsze jest to że wszyscy mówili że dobrze się zarabia ale mieli 3200 brutto podstawy byli na 4 brygada h +700zl brutto + premia ok 200 i dodatek nocny 250zl za tydzień nocek raz na kwartał wychodziły 2 tyg. Dostawali po 3 tys faktycznie ale niedawno skończyły się 4 brygadady a nawet weszły 2 zmiany i nagle ponad 1200 mniej i płacz i lament że mało zarabiaja

Pomocna?
ya
 Opinia
@Walić kimmm 17.12.2018 23:06

A to ciekawe bo ja mam koło 3 tys zł na reke na trzech zmianach .

Pomocna?
izka
 Opinia
@Walić kimmm 17.12.2018 23:06

To już nie ma 4 brygadowki ale sa 3 zm .

Pomocna?
TakNie
walic kimmm
 Opinia
@ya 18.12.2018 18:18

usuneli wiadomosc z wczoraj ..... jaki staż pracy jakie stanowisko i z nadgodiznamy wyplata ???

Pomocna?
TakNie
ya
 Opinia
@walic kimmm 20.12.2018 12:09

Normalnie pracuje na produkcji na dziale elektronicznym od 15 lat .

Pomocna?
TakNie
Walić kimmm
 Opinia
@ya 21.12.2018 09:16

15 lat to rozumiem wypracowała stawkę ale młodzi nie dojdą szybko do takiej stawki

Pomocna?
TakNie
gulasz
 Opinia
@Walić kimmm 21.12.2018 13:18

Mylisz się, bo "młodzi" po 2-3 latach często mają więcej niż weterani Teletry/Alcatela po 20-30 latach. Nie ma w tej firmie wysługi lat, poza tym młodych trzeba jakoś zatrzymać, a ci co są tuż przed emeryturą nigdzie nie odejdą.

Pomocna?
szasza
 Opinia
@gulasz 23.12.2018 19:18

Niektóre laski maja koło 40 lat bądź z hakiem wiec gdyby chciały znalesc prace toby znalazły inna tylko się zasiedziały i dobrze im widocznie a do emy jeszcze im daleko .

Pomocna?
TakNie
Danusia
 Opinia
@gulasz 23.12.2018 19:18

Ja się dziwie ze operatorzy zarabiają 3 z hakiem z nadgodzinami przyjdź do wregleya tam operator ma 4 tys zł na reke i 5 tys zł na reke a laski te które pracują na linii maja po 35oozł na reke wiec kimbal mało płaci w porównaniu do tych gum.

Pomocna?
TakNie
gulasz
 Opinia
@Danusia 07.01.2019 12:43

W kimballu jest szansa porobić coś fajnego (lutowanie, składanie "klocków", majsterkowanie), zdarzają się ciekawe projekty. Z całym szacunkiem, ale co można robić w fabryce gum? Wolę zarabiać mniej i spokojnie dłubać coś co lubię, choć wiem, że firma żeruje na takich pasjonatach.

Pomocna?
TakNie
danusia
 Opinia
@gulasz 07.01.2019 18:47

No ok a dziewczyny co robią to samo co faceci u nas facet musi tez znać się na całej mechanice linii wiadomo ze u was to branża elektroniczna a ja w spożywce pracuje wiec inna specyfika pracy .

Pomocna?
TakNie
goya
 Opinia
@Walić kimmm 17.12.2018 23:06

A na ile zmian teraz jest praca w kimbalu 3 zm i 2 zm.

Pomocna?
TakNie
iga
 Opinia
@gulasz 07.01.2019 18:47

Jakoś każdy chce więcej zarabiać i nie ma znaczenia co kto robi dlatego dużo osob zmieniło prace nawet w innej branży pracują i z tego co wiem za większe wynagrodzenia i sa zadowoleni w kimbalu nic dobrego już nie będzie bo tak jak mówili 4 bryg dobrze zarabiali jabym powiedziała ze w miare a teraz wypłata słaba bo wyszło dużo mniej.

Pomocna?
ciekawy
 Opinia
@Walić kimmm 17.12.2018 23:06

TO Ciekawe ile osób zmieni prace jak mniej zarabia i czy w tym roku tez spadną zamówienia a to oznacza mniej pracy i zwolnienia ludzi.

Pomocna?
TakNie
gulasz
 Opinia
@iga 09.01.2019 09:55

Szczerze mówiąc nie wiem skąd wynika patologiczna wręcz niechęć firmy do godziwego wynagradzania pracowników produkcyjnych. Za dobre wyniki poklepią po pleckach, za błędy - zabiorą premię. Problemem jesteśmy my sami, bo w końcu godzimy się na takie warunki. Uważam jednak, że z nie ma co kopać się z koniem, dlatego mimo iż pracę lubię, po otrzymaniu najbliższej nagrody za staż składam wypowiedzenie.

Pomocna?
TakNie
maria
 Opinia
@gulasz 11.01.2019 16:24

A to każdy za staż dostaje nagrodę z pracowników czy tylko dla wybranych .

Pomocna?
TakNie
ona
 Opinia
@Walić kimmm 17.12.2018 23:06

Bo tak naprawdę po odliczeniu dodatków wychodzi 2 tys zł na rekę czyli wypłata na poziomie biedronki.

Pomocna?
TakNie
Magdalena
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Najglupsza firma w jakiej mogłam być hahaha atmosfera tragedia a pieniądze beznadzieja nie wiem skąd wziął się mit że w kimballu jest tak super ale to nie prawda!! ZASTANÓW SIĘ DWA RAZY ZANIM PÓJDZIESZ Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Po 1 żeby wiedzieć trzeba się interesować

Pomocna?
mumia
 Opinia
@Magdalena 01.03.2019 10:05

Atmosferę tworzą ludzie. Trudno poradzić jeśli ktoś kogoś nie lubi

Pomocna?
inka
 Opinia
@Magdalena 01.03.2019 10:05

No ok ale sa dziewczyny co pracują x lat zatrudniały się mając 20 lat a teraz mają 30 lat bądź 40 lat i więcej .Wiec musi być dobrze skoro te osoby nadal pracują bo nie zmieniły pracy.

Pomocna?
TakNie
ana
 Opinia
@Magdalena 01.03.2019 10:05

Skoro mowa o pieniądzach to jakie sa wypłaty mniej więcej .JAK czytałam w opiniach kobiety maja w granicach 3 tys zł na rekę to jak dla mnie to nie sa beznadziejne wypłaty.

Pomocna?
Bombs of truth
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@inka 01.03.2019 16:50

Nie musi być dobrze. Takie osoby nie zwolnią się z dnia na dzień, bo: a) wiedzą, że nie odnajdą się na rynku pracy b) zasiedziały się i nie mają większych ambicji c) mają godnie zarabiających mężów Młodych i ambitnych wszędzie wezmą z otwartymi ramionami.

Pomocna?
inka
 Opinia
@Bombs of truth 02.03.2019 00:37

No ok ale niektóre nie maja mężów bo są singielki 40 plus.

Pomocna?
eureka
 Opinia
@Magdalena 01.03.2019 10:05

Masz racje niech się każdy zastanowi zanim się tutaj zatrudni .Niestety prawda ze w lidlu już więcej się zarabia i nie jednym butiku odzieżowym.Także nie polecam .

Pomocna?
inka
 Opinia
@Bombs of truth 02.03.2019 00:37

Co to za odpowiedz ze się zasiedziały jakoś ludzie w wieku przed 50 tka zmieniają prace bądź 40 z hakiem nie każda osoba boi się zmiany .Teraz dużo firm produkcyjnych przyjmuje do pracy raczej boją się zmian i mają umowy na stałe i do emerytury tu będą pracować. Jakoś wszystkie osoby mają prace co zostały zwolnione w innych zakładach.

Pomocna?
inka
 Opinia
@Bombs of truth 02.03.2019 00:37

No taka Paulinka Olusia i piękna Anitka będą pracować do emeryturki bo się nie odnajdą w innym zakładzie .

Pomocna?
Whatever
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@inka 03.03.2019 13:28

Kobieto, co Ciebie to obchodzi ile kto tu pracuje i z jakiego powodu?! W każdym Twoim poście nawijasz o tym samym... To już się robi nudne. Może po prostu podejdź do tych osób, które wymieniasz z imienia, i zapytaj dlaczego pracują w Kimballu cały czas. A nie przynudzasz na forum. Ogólnie polecam zająć się swoim życiem a niekoniecznie współpracowników.

Pomocna?
jesica
 Opinia
@Magdalena 01.03.2019 10:05

Zgadzam się z tobą w 100 procentach. Ja pracowałam w tej firmie 7 lat i stwierdzam ze za długo .Jak widać nic się nie zmieniło na lepsze odeszłam dwa lata temu i teraz jestem zadowolona bez stresu chodzę do pracy i zarabiam więcej niż miałam.Bez problemu mogę wyjść do wc czy wypić kawe.

Pomocna?
ona
 Opinia
@Whatever 04.03.2019 07:21

A tobie się podoba ze lubisz pracować w tak głupiej firmie gdzie nie ma sprawiedliwości bo ja złożyłam wypowiedzenie bo mam większe ambicje .Także powodzenia .

Pomocna?
olka
 Opinia
@Bombs of truth 02.03.2019 00:37

No i niektórzy maja dzieci 500 plus a za chwile dostana na wszystkie dzieci a singiel nic .Tez bym chciała ale żeby mi dali zarobić o 500zł więcej tzn podwyżkę a nie za to ze ktoś cos ma.

Pomocna?
TakNie
lilka
 Opinia
@Bombs of truth 02.03.2019 00:37

Widocznie większości osobom to pasuje lubią tą prace są zadowoleni z wypłaty bo ten kto nie jest odchodzi sam.

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia

Witam ciężkie czasy nastały(usunięte przez administratora) wprowadza dziwne zmiany wywala liderów kierowników oraz degraduje ludzi. Oczywiście niektórym się należało. Wymiana ludzi pomoże poprawić ciągle straty które są na większości linii działu elektronicznego? Tam trzeba się zabrać za inżynierów którzy nie wiedzą co się dzieje, za kupców ciągle materiału nie ma i ooeratzory nie mają co robić a później nadgodziny. Więcej ich tam potrzeba. Na medyku dyrektor też zaczyna mieszać chociaż przynosi największe zyski z całej firmy. Więcej kierowników potrzeba na magazynie...... Człowiek idzie do pracy i nie wie coś się wydarzy kiedyś z radością się tam chodziło. A najlepsze wszystko dzieje się po ankiecie ha ha. Dyr personalny wymyśli jakieś głupie zabawy liczą się ludzie i wybieraj pomidorowa czy rosół ha ha żenada ludzie chcą godzinę zarabiac i mieć stabilizację. Nie jesteśmy małpami żeby nas karmić bananami.

Pomocna?
koala
 Opinia
@Ja 31.01.2019 00:50

Przecież zle nie płacą jak tu ludzie piszą ze zarobki w całości 4 tys zł brutto to na rekę wychodzi z 2800zł .

Pomocna?
Bzdury
 Opinia
@koala 31.01.2019 15:05

Przeciez kazdy ma inna stawke! Co za bzdury piszesz. Skad ty takie rzeczy wiesz ze 4 tys brutto. Ogladasz kartki od wyplaty??????

Pomocna?
PolakRodak
 Opinia
@Ja 31.01.2019 00:50

Cebulactwo aż razi w oczy, coś się w końcu dzieje fajna akcja zwana tygodniem opinii, dostali ludzie wczoraj banana a dziś czekoladę a i tak będą narzekać, to jest dramat.

Pomocna?
To ja
 Opinia
@PolakRodak 31.01.2019 17:43

Ok dadzą Ci banan albo czekoladę i jesteś zadowolony. Kiedyś co roku była impreza firmowa teraz tego nie ma. Kiedyś był darmowy transport firma powiedziała że ciągle będzie bo zmieniają lokalizację później się wycofali. Następnie było dofinansowanie do stołówki po 150zl w miesiącu później zniesli. Były szkolenia kilkudniowe lub kilku tygodniowe teraz nie ma. Były bony na święta 700zl ale 10 lat temu gdzie zarabialo się 1400zl teraz masz jakieś widełki jak zarabiasz 3 tys to dostaniesz 550 a wartość pieniądza mniejsza. Były dofinansowania do okularów a teraz wymogi tylko jak pracujesz przy kompie. Nadgodziny bez problemu teraz kombinują. Social nawet lepszy w Amazonie ale praca gorsza. Kontrola przerw rfid niby dla ochrony produktu a wiadomo o co chodzi. Najlepsze ze teraz firmą dużo więcej zarabia a pracownicy mają mniejsze profity. Możesz brać udział WIPie ale tam ciągle wygrywają inżynierowie ha ha. I zauważcie że co 3 miesiące jak jest spotkanie to nagradzana tylko inżynieria itd a to nic nie kosztuje kierownika jak kogoś wyróżnia. Tylko na produkcji nie ma chyba za co wyroznic

Pomocna?
koala
 Opinia
@Bzdury 31.01.2019 17:32

Nie nie oglądam tylko czytam w opiniach ze ktoś zarabia 4 tys zł brutto to co piszą nie prawde .

Pomocna?
TakNie
koala
 Opinia
@To ja 31.01.2019 18:20

TYLKO wszystko zależy od firmy jaki socjal w każdej firmie cos jest nie tak nie tylko tutaj .

Pomocna?
TakNie
ya
 Opinia
@To ja 31.01.2019 18:20

NO oK ale jak 10 lat temu zarabiałeś /aś mniej a teraz w granicach 3 tys zł jak piszesz to wypłata nie stała w miejscu bo co roku ją podwyższają.W każdym zakładzie poobcinali coś .Ja się cieszę z tego że w ogóle coś jest bo może nie być nic.

Pomocna?
TakNie
fin
 Opinia
@Bzdury 31.01.2019 17:32

Wiadomo ze ma inną stawke .Ale dużo ludzi ma 4 tys zł brutto w całości razem z dodatkami większość ma mniej .

Pomocna?
TakNie
kimbalowa x lat
 Opinia
@To ja 31.01.2019 18:20

Mnie tych imprez nie żal bo ja nie chodziłam ale na święta powinni dać więcej albo te bony i 13 pensja na koniec roku .Ale i tak się cieszę że w ogóle coś jest. Wypłaty powinny być wyższe bo w 4 bryg miałam 3 tys zł na rękę a teraz mam dużo mniej bo 2 z hakiem.

Pomocna?
TakNie
kimbalowa x lat
 Opinia
@To ja 31.01.2019 18:20

Mnie tych imprez nie żal bo ja nie chodziłam ale na święta powinni dać więcej albo te bony i 13 pensja na koniec roku .Ale i tak się cieszę że w ogóle coś jest. Wypłaty powinny być wyższe bo w 4 bryg miałam 3 tys zł na rękę a teraz mam dużo mniej bo 2 z hakiem.

Pomocna?
TakNie
Debil z Kimballa
 Opinia
@koala 31.01.2019 15:05

Co ty pier...lisz z tym twoim "w całości"???Przedtem pisałaś "przed wypłatą" a teraz "w całości",ogarnij sie i zacznij pisać logicznie albo wypad spowrotem do podstawówki.

Pomocna?
TakNie
kimbal
 Opinia
@Debil z Kimballa 12.02.2019 08:42

4 tyś zł brutto to chyba maja osoby które dostawały przez wiele lat przyzwoite podwyżki i mają zaszeregowane operatora 2 bądź multioperatora .Większość ludzi zarabia mniej .

Pomocna?
kimbalowa
 Opinia
@Ja 31.01.2019 00:50

Masz racje ja nie polecam pracy moim znajomym w tej firmie .Choć pracuje tutaj 12 lat zastanawiam się nad zmiana pracy w innej firmie. Myślę że tu nic dobrego już nie będzie a wypłata przeciętna. Takie pieniądze dawają na start w innych firmach .Niestety te 2700zł co ja mam na rekę 3 zmiany to żadna rewelacja i w dodatku w tym bałaganie .Teraz przyjmują to niech zadzwonią co ich zwolnili ciekawe kto by wrócił. Pewnie nikt bo maja prace za lepsze pieniądze.

Pomocna?
TakNie
Bulli
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@PolakRodak 31.01.2019 17:43

Jak małpy w zoo:chcecie banana?tak,tak hahaha Czyżby bananami chcieli pozyskać pracowników?Żenada

Pomocna?
TakNie
beza
 Opinia
@Bzdury 31.01.2019 17:32

Ja jestem zadowolona z pracy i płacy bo zarabiam na 3 zm na elektronicznym dziale 3 tys zł na rekę z nadgodzinami miałam więcej.Z tego co wiem niektórzy maja więcej a inni 200 zł bądź 300zł mniej.

Pomocna?
TakNie
vo
 Opinia
@Bzdury 31.01.2019 17:32

Ja pracuje w kimbalu i zarabiam 5400zł jako inżynier.

Pomocna?
TakNie
Niania Frania
 Opinia

Zastanawiam się jaki trzeba reprezentować poziom, żeby obgadywać i obrażać na forum ludzi z pracy. Naprawdę? Nie macie ciekawszych rzeczy do robienia tylko siadacie wieczorem na forum, zeby hejtować? Trochę luzu i szacunku, dzięki temu każdemu bedzie sie pracowało miłej... Tyle jadu w tych opiniach, ze bolą oczy!

Pomocna?
funia
 Opinia
@Niania Frania 21.02.2019 11:30

Ale to jest prawda o tej (usunięte przez administratora)a ty tez obgadujesz w pracy innych i nie wszystkich lubisz .

Pomocna?
Michal
 Opinia
@Niania Frania 21.02.2019 11:30

A jaki poziom ona prezentowala? Widzialas. Wiec Ci powiem ze zaden. Bez skrupolow i zasnych zasad. Zadnego szacunku i kultury. Prawde tutaj pisza

Pomocna?
my
 Opinia
@Michal 21.02.2019 20:42

Tutaj większość tych pięknych gwiazd reprezentuje poziom głupoty jaka ja jestem piękna itp. W DODATKU NIEKTORE to stare panny które maja 40 plus. Więc poziom rewelacyjny.

Pomocna?
TakNie
ona
 Opinia
@Niania Frania 21.02.2019 11:30

A ja się zastanawiam jaki ty poziom reprezentujesz jak w pracy gadasz na innych których nie lubisz.

Pomocna?
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Ringo star
 Opinia

(usunięte przez administratora) byly sa i beda. To fakt ze sa tacy co laza co chwile do biureczka i melduja o kazdym szczegole co zaobserwuja. Maja liderow na fb i im slodza w komentarzach. Co do du p odajek sie nie wypowiem. Ja tam lubie sobie pozartowac. Sa fajne dziewczyny co umieja pogadac posmiac sie i tyle. Ale sa granice. A ty niewiem z kim pracujesz i na jakiej zmianie ale na mojej jest ok wiara

Pomocna?
sea
 Opinia
@Ringo star 16.02.2019 16:44

Zawsze ktoś się znajdzie ze będzie kablował itp. Dlatego ja wole robić swoje i się nie odzywać.

Pomocna?
ivb
 Opinia

W KAZDYM ZAKŁADZIE TAK JEST ZE SIE ZNAJDA TAKIE OSOBY.SRARE WYŻERACZKI CO TYLKO TUTAJ PRACUJA OD RAZU PO ZAWODÓWCE TO KABLARY .Jeszcze z marcelińskiej wiec nie maja o niczym pojęcia jak się pracuje w innych firmach jak tylko tu pracują.

Pomocna?
Roman
 Opinia

Trafiłeś w sedno????????

Pomocna?
ijulia
 Opinia
@ivb 17.02.2019 20:10

Przez X lat robią to samo. Nieraz za mniejsze pieniądze niż nowi. Jak widać kablowaniem kariery nie zrobisz

Pomocna?
ivb
 Opinia
@ijulia 18.02.2019 13:22

Bo zależy od zaszeregowania jakiego ma się operatora . Jeśli ma ktoś operatora 4 to dziwne żeby nie miał większych pieniędzy od operatora2. Operator 2 ma większe od montera i tyle w temacie. Tak w kimbalu kokosów nie ma wiec wiesz. Widocznie wszystko pasuje.

Pomocna?
TakNie
Nick
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Chyba największą dupd. była pewna Sandra, która pracowała na OMK4.

Pomocna?
Mun
 Opinia
@ijulia 18.02.2019 13:22

A na dzisiejszych nadgodzinach nocnych na OMK2 to kto został? Te co lubią się miziać?

Pomocna?
TakNie
as
 Opinia

Zwolnili ja czy sama odeszła.

Pomocna?
TakNie
Nick
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@as 20.02.2019 15:17

Sama odeszła. Ale z tego wszystkiego musiała się leczyć u psychiatry

Pomocna?
TakNie
Michal
 Opinia
@Nick 20.02.2019 19:44

Uciekla na l4. A i tak miala wylot. Byla kilka miesiecy na chorobowym a potem myslala ze odejdzie z honorem. Zenada. A onaz tego co mowila to leczyla sie u psychiatry juz duzo wczesniej niz zaczela prace w kimbalu