Enter Air

2.5/5

• Co nas wyróżnia?

Co nas wyróżnia?

TłoTło

5. Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

Opinie o Enter Air Warszawa

Nie przegap nowości o Enter Air Sp. z o.o.!

Enter Air

24.05.2021 20:24

Być kierowcą powietrznego autobusu i wozić pasażerów po trasie Polska Egipt, to niesamowicie motywujące i ambitne zajęcie. Wystarczy mieć średnie wykształcenie i 200 tys zł w kieszeni, to nawet średnio rozgarnięty obywatel tego kraju może być kapitanem kierowcą powietrznym.
kierowca tira

07.12.2021 04:28

kierowca tira to zarabia przynajmniej 1112k netto na przewozach międzynarodowych, szanujcie nas, nie jesteśmy jak wy :-). ex-pilot

21.12.2021 22:22

Szanowny Użytkowniku, nie do końca możemy odnieść się do Pańskiej opinii. Nie prowadzimy przewozów autokarowych. Większość naszych Pracowników tworzy Enter Air od samego założenia. Świadczy to o profesjonalnej atmosferze w pracy, opartej na doświadczeniu i zaangażowaniu naszych Pracowników.
Była stewardessa

04.09.2021 09:00

Cześć :) Minęło już trochę czasu i postanowiłam, że wypowiem się na tym forum. Nie będę specjalnie ukrywać swojej tożsamości, bo nie mam powodów. :) Byłam tu stewardessą przez rok. Trochę polatałam, uzbierałam same pozytywne (nawet bardzo) opinie i ogólnie następne parę lat wiązałam z Enterem. Niestety coś się stało. :) Nagle ktoś się rozmyślił i już nie chciał przedłużyć ze mną w 2021 umowy (parę miesięcy wcześniej zapewniano mnie, że niedługo się zobaczymy :)). Tak Pani Małgorzato, dzwoniła Pani do mnie w październiku :), więc czekałam na powrót do Entera. Co się wydarzyło? No cóż. Większość osób zostało z powrotem przyjętych, ale nie ja. Dzwoniłam do Szanownej Pani z 15 razy, wysłałam 3 emaile, a i jeszcze nawet smsa. Zero odpowiedzi. Kolejna dziewczyna z biura o imieniu M., którą podejrzewałam o więcej klasy, również nie odebrała, nie odpisała. Jak już dodzwoniłam się do jeszcze innej - Pani E. to udawała, że nie wie dlaczego firma mnie nie chce :). No tak, na pewno nie wiedziała…. na pewno. :) No i jesteś pozostawiona sama sobie, głowisz się nad tym, co się stało, dlaczego tak Cię potraktowano, niekiedy nawet masz z tego powodu łzy w oczach, bo zdążyłaś polubić tę pracę i zaprzyjaźnić się z załogami, ale ktoś uniemożliwia Ci powrót. Kto? Osoba, która mając coś do Ciebie, będzie udawać, że nie istniejesz :). Co mogło przeszkadzać Pani Małgorzacie? To, że miałam super oceny, zero L4, zero Uż, zero spięć w firmie z kimkolwiek? Chyba nie. :) Może Pani Małgorzacie przeszkadzało to, że pracuję jeszcze gdzieś indziej, ale nawet nie u konkurencji? Może w związku z tym przeszkadzało to, że stewardessa Entera nie ma prawa być kojarzona z inną pracą? Może :). Czy zakaz pracy w innym zawodzie był zawarty w umowie? Nie :) Więc o co chodzi? Oficjalnie nie dowiedziałam się po dziś dzień. :) Gdyby zechciała Pani okazać trochę szacunku i odebrać telefon, odpisać na emaila i przede wszystkim nie udawać na co dzień szefowej CC „do której można zgłosić się z każdym problemem”, to oszczędziłaby mi Pani główkowania nad tym DLACZEGO potraktowaliście mnie tak, po dobrej robocie jaką zrobiłam przez ten rok. Wystarczyłaby z Pani strony chęć rozmowy (może wymagam za dużo) albo chociaż jakiejkolwiek wiadomości z krótkim wyjaśnieniem o co mnie oskarżacie, z czym mieliście problem, żeby nie przyjąć mnie z powrotem po pandemii. Naprawdę, odebranie telefonu, odpisanie na emaila tyle Panią Małgorzate kosztuje? A może to zwykłe tchórzostwo albo brak klasy? Nie wiem. Dobrze o Pani mówiłam, bo na rozmowie wydała mi się Pani bardzo w porządku, ale widocznie grubo się pomyliłam. Nie życzę Pani tak chamskiego potraktowania pozbawionego jakiegokolwiek szacunku (najpierw zapewnienia o powrocie, a potem cisza) mnie jako człowieka. Naprawdę nie życzę Pani, żeby zrobił ktoś z Pani głupka, jak Pani ze mnie :). Ale cóż, wierzę, że karma wraca, a na to nie mam już wpływu :). Aaa i gdyby leciała kiedyś Pani, Pani Małgorzato z Poznania, to proszę do mnie nie podchodzić, bo u mnie Pani absolutnie niczego nie załatwi. :) Pozdrawiam bazę POZ. W życiu nie spotkałam tak kochanych i przyjaznych ludzi w jednym miejscu. Życzę Wam jak najlepiej. Wy sprawiliście, że ta praca była mnie czymś wyjątkowym. ❤️
Golf

20.12.2021 12:05

A może odniesiecie sie do tego wpisu Enterair? Pozbyliście sie jednej z lepszych załogantek z naszej bazy i nie macie nic do powiedzenia w tym temacie? Ja wiem kto to napisał i nie podam jej imienia, ale ciekaw jestem co macie na swoją obrone…

Przychody i zysk Enter Air

84,3 mln
2022
2023
2024

Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.

Merkury

11.03.2026 12:55

Asystent AI

Przychody firmy w roku 2024 sięgające 3 mld 278 mln zł zasługują na uznanie. Różnica procentowa rok do roku wyniosła +12%. Zysk brutto został osiągnięty na poziomie 84 mln 303 tys. zł. Imponujące, że przychody tak znacząco rosną, a zysk też na dobrym poziomie. Jak te wyniki wpływają na rozmowy o podwyżkach i premiach w firmie? Czy są jakieś plany związane z dalszym rozwojem?

Ciekaw

15.03.2026 15:14

Im większe przychody, tym gorsze pensje dla pracowników. W zeszłym roku obcięli pensje i stewardessy zaczęły zarabiać mniej średnio o 2 tysiące.

19.12.2021 22:17

Hej! Jak dobrze przygotować się do spotkania rekrutacyjnego? Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na przejściu go pozytywnie :) Ma ktoś jakieś rady? Za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna!:)

23.11.2020 09:13

Jak szefostwo w Enter Air Sp. z o.o.? Spoko traktują ludzi?
Beton

09.08.2021 11:47

Szefostwo to beton z przerośniętym do granic możliwości ego. Generalnie firma bardzo chiałaby być poważna ale cała stoi absurdem i od środka wygląda to tragikomicznie. Nie polecam tu przychodzić, po pewnym czasie i tak będziesż szukał/ła innej firmy jak obecnie 3/4 pracowników w warszawskim biurze.

18.12.2021 17:32

Posiadając dużą flotę łatwo o różnice zdań, jednak jesteśmy pewni, że nie udałoby się nam dojść do pozycji lidera przewozów czarterowych w Polsce bazując na nieprzyjemnej dla pracowników atmosferze. Wieloletnie staże naszych Pracowników świadczą o profesjonalnej atmosferze w pracy, ale również potwierdzają, że ich wynagrodzenie jest bardzo dobre. Pozdrawiamy!
Monika33

18.05.2021 00:26

Jakich widełek sie nalezy spodziewac w przypadku stanowiska specjalisty ds rozliczen operacji naziemnych?
Odpowiadam

15.07.2021 15:56

Niskich, jak na każdym stanowisku.

18.12.2021 17:29

Z wynagrodzeniem są zapoznawani Kandydaci w czasie rozmów rekrutacyjnych. Zachęcamy do podpisywania umów zgodnie ze swoimi oczekiwaniami, wtedy z pewnością każda ze stron uniknie rozczarowania. Posiadając dużą flotę łatwo o różnice zdań, jednak jesteśmy pewni, że nie udałoby się nam dojść do pozycji lidera przewozów czarterowych w Polsce bazując na nieprzyjemnej dla pracowników atmosferze. Wszystkie nasze aktualne oferty można znaleźć w zakładce OFERTY PRACY. Zachęcamy do składania swoich CV i wzięcia udział w rekrutacji do linii lotniczej, która najprężniej rozwija się od dwunastu lat, stając się największą polską firmą realizującą loty czarterowe.
Były steward

06.08.2021 13:22

Na rozmowie i na szkoleniu mówią o empatii, ze masz być oh ah i eh, cudowny dla pasażerów , sami od stewardow wymagają klasy, ale to tylko pozory. Firma w rzeczywistości ma za nic pracownika. Maja piekna otoczke jaka to cudowną firmą są, ale kiedy przychodzi co do czego wywalą Cie na zbity py** tak jak moich kolegów i koleżanki. Nie interesują ich fakty, coś im sie nie spodoba i nara. W ten sposob wyleciało pare dobrych osób np z Katowic, z ktorymi nikt nie porozmawiał, nikt nie zapytał…. Oni Cie nie sluchają, jesteś dla nich numerkiem. Nie dajcie sie nabrać. Ludzie wylatują z Entera za byle co. Gdybyscie placili wiecej… ale placicie chyba najmniej ze wszystkich linii. Robicie sie na Emiraty, a do pięt im nie dorastacie. Robią co im sie podoba. Zwlaszcza lubią zabierać planowane wolne dni, bo przecież nikt nie ma swojego życia. Fałsz, zadufanie i sztuczna otoczka. Całe warszawskie biuro to jedna wielka obłuda i banda ludzi bez szacunku. KARMA WRACA :)

18.12.2021 17:21

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Każda opinia od naszego byłego Pracownika to moment nie tylko do możliwości wymiany zdań, ale przede wszystkim do dostrzeżenia pewnych kwestii, nad którymi chcemy pracować. Standardy Enter Air są ściśle ustalone w Podręczniku Personelu Pokładowego, z którym przyszli Załoganci zapoznają się w czasie szkolenia podstawowego. Trzymanie się standardów Enter Air oraz niełamanie prawa zapewnia Załogantom ciągłe zatrudnienie. Przewoźnik zdecydowanie potępia ciągłe odstępstwa. Odnosząc się do zarzutu odbierania wolnych dni – już na poziomie rekrutacji każdy z kandydatów uświadamiany jest, że praca w lotnictwie jest dynamiczna, wiąże się z pobytami, pracą w nocy, weekendy i święta. Jesteśmy również linią czarterową, która wykonuje liczne rejsy ad-hoc. Wykonanie rejsu z dyżuru (SBY) jest wpisane w ten zawód. Często wtedy dni wolne mogą ulec przesunięciu, lecz nigdy „zabraniu” – zabrania tego nie tylko standard Enter Air, ale również prawo pracy i prawo lotnicze. Mimo braku Twojej rekomendacji, zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w rekrutacji na stanowisko Personelu Pokładowego. W czasie rozmowy będziecie mogli zobaczyć grafiki Załogantów, strukturę firmy oraz zapoznać się z wynagrodzeniem, które można osiągnąć w Enter Air.
kandydat

20.02.2021 10:46

Dzień dobry chciałam się dowiedzieć czy za szkolenie trzeba płacić? jeśli tak to w jakich kwotach to oscyluje ?
Ex-worker

20.07.2021 10:25

Chyba że nie zdasz 1 egzaminu to musisz zwrócić im wszystko!! Tego już nie napisali ale czego się można spodziewać. Zero szczerości

18.12.2021 17:19

Wszystkie warunki współpracy przedstawiamy na rozmowie kwalifikacyjnej. Aby otrzymać Cabin Crew Attestation, którego koszt pokrywa Enter Air, należy zdać każdy egzamin teoretyczny i praktyczny.
A*******a

01.07.2021 12:45

Uciekajcie jak najdalej. W Biedrze zarobicie więcej i przynajmniej beda Was szanować. Tutaj traktuje się człowieka jak (usunięte przez administratora)

18.12.2021 17:15

Myślimy, że wieloletnie staże Pracowników oraz chęć przedłużenia umów przez Pracowników sezonowych świadczą jednak o profesjonalnej atmosferze pracy. i dużej satysfakcji z wypłaty. Zdajemy sobie sprawę z różnic opinii, natomiast firmie Enter Air z pewnością nie udałoby się dojść do pozycji lidera przewozów czarterowych w Polsce bazując na nieprzyjemnej dla pracowników atmosferze. Pozdrawiamy!
Osa_567

19.07.2021 10:03

Każdy marzy o pracy w tym zawodzie ale każdy tez chce być traktowany z szacunkiem. My jako pracownicy firmy Enter Air poświęcamy się w 100% tej pracy a w zamian co dostajemy? Bezpodstawne oskarżenia o rzeczy, których się nie zrobiło. Ja, jako były pracownik/pracownica jestem tego przykładem. Chciałbym/Chciałabym powiedzieć pare słów o tej firmie. Samo szkolenie stawia przed wami wiele pułapek. *Jeden egzamin oblany i już musicie im płacić(nie licząc kosztów które pokrywacie za cały okres szkolenia-mieszkanie, walizka do pracy którą musicie kupić za własne pieniądze ????), złapała cię choroba i nie dasz rady jeden dzień być na kursie - możesz pożegnać sie z pracą. Nie zdasz egzaminów? Płacisz cały koszt wyszkolenia pracownika a uwierzcie mi, po całej inwestycji w samo szkolenie to wcale nie jest mało. Praca oraz warunki pozostawiają wiele do życzenia. Raporty to codzienność w tej firmie. Masz nierówno krawat zawiązany bądź apaszkę, kosmyk włosów wystaje spod furażerki-raport! Będąc pracownikiem linii lotniczych wiesz na co się piszesz ale jazda busem po całej Polsce za darmo?! To są jakieś kpiny! Wyzysk i tania siła robocza, którą Enter Air prezentuje. Bardzo śmiało pokazują że pracownik sie dla nich nie liczy. Zarząd polega na zwykłych plotkach i kłamstwach, oskarżeniach i pomówieniach na ktore nawet nie maja dowodu a w zamian za to zostajesz wywalony na zbity pysk i oskarżony/a o coś z czym nie miałeś związku.(usunięte przez administratora) Sztuczny uśmiech na rekrutacji, wzbudzanie zaufania tylko po to żeby potem odprawić cię z kwitkiem bo sama próbuje ci wmówić zwykle brednie z których sama nie umie sie wytłumaczyć a jak potrzeba było pomocy to nawet nie mogła odebrać telefonu, nie mówiąc już o dodzwonieniu a przecież sama mówiła na rekrutacji że z każdym problemem mamy przychodzić do niej. A tu niespodzianka. Prima aprilis to słowo które dokładnie opisuje tą firmę. Osoby którzy marzą o tej pracy- pomyślcie nad inna firma, w której będą was szanować oraz wasza prace. Enter Air to nie miejsce dla was - strata waszego czasu, pieniędzy oraz nerwów! Wiem co mówię dlatego chce oszczędzić wszystkim tych nerwów które ja przeżyłem/przeżyłam. Jest mnóstwo innych linii, w których rozwiniecie swoje skrzydła! Powodzenia ;)
Ogon

09.08.2021 19:22

Haha, zgadzam się. Pani Małgorzata rozwala firmę od wewnątrz . Czy żaden z prezesów nie czyta tych komentarzy? Czy Wy nie widzicie kto zarządza Cabin Crew? Kobieta pełna fałszu i obłudy! Firma ma taką opinie, a nie inną , skoro szefową CC jest ktoś bez empatii i rozumu. Pani Małgorzato - głupi uśmieszek na rozmowie kwalif. nie wystarczy. KLASA - tego Pani brakuje, a i SZACUNEK do swoich pracowników - wie Pani co to? Obiło sie Pani o uszy??

18.12.2021 17:04

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Każda opinia od naszego byłego Pracownika to moment nie tylko do możliwości wymiany zdań, ale przede wszystkim do dostrzeżenia pewnych kwestii, nad którymi chcemy pracować. Koszt szkolenia, które kończy się Cabin Crew Attestation, pokrywane jest przez Enter Air. W pełni finansujemy zajęcia z kwalifikowanymi instruktorami, ratownikami medycznymi oraz wyjazd na symulator Boeinga 737 do Pragi. Wyróżniamy się tym, pośród innych linii lotniczych, w których Załoganci później mają potrącany z pensji koszt szkolenia. Raportowanie to codzienność w lotnictwie. Aktualnie możemy wprowadzać procedury na ich podstawie. To poprzez zauważenie pewnych nieprawidłowości możemy dochodzić do ciągłego poprawienia standardów i zapewnienia statusu bezpiecznego przewoźnika. Wszystkie raporty/opinie są weryfikowane i podlegają wyjaśnieniom. Mimo braku Twojej rekomendacji, zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w rekrutacji na stanowisko Personelu Pokładowego. W czasie rozmowy będziecie mogli zobaczyć grafiki Załogantów, strukturę firmy oraz zapoznać się z wynagrodzeniem, które można osiągnąć w Enter Air.
przyszly_011

11.12.2021 17:55

Wszyscy piszą, że niskie zarobki itd... ale nikt nie podaje dokładnie, na jakim poziomie te zarobki są?
Żbik

18.12.2021 14:52

Gdybym nie znał firmy to może kupiłbym tą narracje. To właśnie u jej założycieli jest klucz do wartości. (usunięte przez administratora) Zacznijcie od zmian w organizacji a nie od alternatywnej rzeczywistości w świecie wirtualnym. Osobiście nie wierzę, że uda wam się odrzucić surowy kapitalizm i zrozumieć, że empatia jest podstawową umiejętnością biznesową.

18.12.2021 17:02

Drogi Żbiku, organizacja naszej firmy pozwoliła przetrwać okres pandemii. Enter Air posiada efektywny i niskokosztowy model biznesowy zbliżony do nowoczesnych linii niskobudżetowych, pozwalający na osiąganie pozytywnych wyników, nawet w czasach kryzysu. Długoletnia współpraca z największymi i najbardziej uznanymi biurami podróży działającymi w Polsce, takimi jak: Rainbow Tours, TUI, Itaka czy Coral Travel, pokazuje, że mimo często nabieranych prędkości i wysokości - twardo stąpamy po ziemi.
Traumatyczna praca

17.12.2021 09:10

Powiem tak: Każdego dnia przed wyjściem do pracy w tej firmie płakałam. Mam 30 lat, ta firma mnie zniszczyła do tego stopnia, że w kolejnych miejscach pracy nie potrafię nikomu ufać. Trauma. Przebranżowiłam się z lotniczego fachu, polecam innym lotnikom zrobić to samo, chyba że będziecie pracować w zagranicznych firmach. Na zachodzie jest jednak lepiej. PS, tu nie dostaniecie żadnego wsparcia antymobbingowego, emocjonalnego - im wyżej w hierarchii organizacji, tym gorzej, po dłuższym L4 was zwolnią odgórną decyzją.
Kamyszek

17.12.2021 16:50

Zgadzam sie… Enter daje umowy teraz na pol roku, zwalnia, a potem znowu szuka nowych…. O co tu chodzi? Robia teraz rekrutacje, ale czy osoby startujace tutaj na stanowisko stewardessy wiedzą, ze i tak zaraz wylecą? Bo? Firma ma za nic ludzi. Zarob dla nich kase i wypad

24.06.2021 21:44

Cześć wszystkim! Pracowałem w tej firmie prawie 3 lata. Oprócz niektórych fajnych osób, reszta to (usunięte przez administratora) w trybie natychmiastowym do wymiany. Fałsz, donoszenie, pisanie anonimów (bo źle masz ułożony krawat czy jak niektóre dziewczyny - wychodził kosmyk włosów z kok albo nie miałeś zapiętego guzika w marynarce) i raporciki. Sama szefowa (usunięte przez administratora) pozostawia wiele do życzenia. Sztucznie się do Was uśmiecha na rozmowie i na szkoleniach, po to żeby Wam potem wsadzić nóż w plecy(usunięte przez administratora)! Wieczne pretensje i pokazywanie wyższości nad załogami. Miałem ból głowy, kiedy musiłem coś z nią załatwiać. Uciekajcie jak najdalej, bo grafik też nie będzie robiony pod studentów. Mialem duży problem z wolnym na studia, wziąłem już pare uż, bo firma kłamie i ma w (usunięte przez administratora) to ze studiujecie. Te wszystkie reklamy „szukamy studentów”, to w praktyce wielka ściema. Zarobki - dramat….. w wysokim sezonie zarobiłem trochę pieniędzy, ale chodziłem tyłem i nie rozpoznawałem samego siebie, więc nie było warto. Nawet taki Ryanair płaci sto razy lepiej. Serio uciekajcie stąd, bo praca w tej firmie, w której mają człowieka za nic to strata Waszego zdrowia psychicznego i fizycznego. Sztuczność i fałsz - to jest Enterair

17.12.2021 16:32

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Chcemy wejść w dyskusję i wyjaśnić kilka kwestii. Praca na stanowisku Personelu Pokładowego - wymaga bardzo dużej dyscypliny, dobrego stanu zdrowia oraz umiejętności komunikacji nie tylko w stosunku do Pasażerów, ale również wobec reszty Załogi. Od początku istnienia naszej linii lotniczej Dział Personelu Pokładowego kładzie duży nacisk na przestrzeganie zasad napisanych w Podręczniku Dyscypliny Mundurowej Enter Air. To tylko dzięki temu, kok, furażerka czy czerwona szminka jest kojarzona z naszą firmą. Przygotowaliśmy ofertę dla studentów, bo nasze szkolenia dla tej grupy odbywają się weekendowo. Dodatkowo można zaplanować cztery dni wolne z dużym wyprzedzeniem do przodu. Oczywiście dynamiczna branża lotnicza wymaga dużego zaangażowania wtedy Załoganta, który sam musi ustalić terminy swoich egzaminów, aby zakończyć sezon nie tylko z fantastycznymi wspomnieniami i zdjęciami z licznych pobytów, ale również z zaliczeniem roku na studiach. Obiecujemy, że satysfakcja łączenia pracy ze studiami koi wszystkie możliwe minusy takiego okresu. Zarobki zdecydowanie zadowalające dla większości Załogantów. To dlatego duża część ich pracuje dla Enter Air od samego początku. Wszystkich chętnych, którzy chcą rozpocząć swoją lotniczą przygodę - zapraszamy na rekrutację, której szczegóły znajdują się w zakładce OFERTY PRACY.

30.08.2021 18:57

17.12.2021 16:13

Szanowny Użytkowniku, niestety nie możemy odnieść się do Twojej opinii, bo nie zawarłeś/aś w niej chociaż swojego imienia, abyśmy mogli przyjrzeć się bliżej sprawie. Brak odzewu był pewnie spowodowany pandemią, w której części z naszych Pracowników nie byliśmy w stanie przedłużyć umów. Proszę odezwij się jeszcze raz na e-mail Działu Personelu Pokładowego i opisz swoją sytuację. Prowadzimy właśnie rekrutację na stanowisko stewarda/stewardessy, dlatego jeśli tylko dobrze sprawdziłeś/aś się na pokładzie Enter Air - z pewnością zasilisz nasze szeregi podczas najbliższych szkoleń wznawiających.
Ex-worker

19.02.2021 21:44

Pracy w tej firmie nie polecam nikomu, chyba że lubi pracować w atmosferze mobbingu i donoszenia. Polityka firmy pokazuje jedynie, iż pracowników można traktować, jak śmieci bo jest 100 innych osób na ich miejsce... Polecam się porządnie zastanowić przed podjęciem pracy, gdyż nawet za 3 tygodniowe szkolenie w Warszawie nie dostaje się ani grosza.
lotniczka

10.08.2021 16:16

No wlasnie niestety tak to jest w lotnictwie w krajach zachodnich plus Polska, jest czesto malo stabilnie, pracy jest dosc malo no i praca w liniach czesto zamienia sie w traume i szkoda tylko dla pasjonatow. w Locie tez nie jest lepiej, tam w call center daja ci na start minimalna, umowe zlecenia + lojalka. Masakra.

17.12.2021 16:04

Dziękujemy za poruszenie kwestii szkoleń na stanowisko stewardessa/steward. Szanowni Kandydaci, szkolenie organizowane bezpłatnie przez Enter Air to możliwość uzyskania Cabin Crew Attestation (CCA), które jest niezbędne do latania na pokładach wszystkich europejskich linii lotniczych. Po uzyskaniu CCA, które kończy się egzaminem poprzedzonym zaliczeniem testów na symulatorze Boinga 737, Enter Air podpisuje z Załogantem polską umowę o pracę. Na rekrutacji owszem - na jednego pracownika zgłasza się ok. 100 Kandydatów, lecz to nie jest w żadnym wypadku argument, którym się posługujemy. Jest przeciwnie. Troszczymy się o pracownika, aby swoją przyszłość wiązał z rozwojem w największej polskiej linii czarterowej Enter Air. Realizujemy to poprzez awanse JU (młodszy członek personelu pokładowego) --> ST (doświadczony/a steward/stewardessa) --> SE (starszy członek personelu pokładowego) --> PU (szef pokładu). Wspinanie się po szczeblach kariery to priorytet dla większości Załogantów. Wiąże się to dodatkowo z różnicami w wynagrodzeniu. Pensja Personelu Pokładowego Enter Air jest bardzo konkurencyjna wobec innych linii lotniczych. Bycie Cabin Crew to dodatkowo możliwość wyboru jeden z czterech baz stałych (w Warszawie, Katowicach, Wrocławiu, Poznaniu). Szkolenie jest intensywne i wymaga dużego poświęcenia (o czym informujemy w czasie rozmowy rekrutacyjnej). Twa najczęściej cztery tygodnie w dniach (poniedziałek-piątek). Wymaga pojęcia procedur ogólnych, awaryjnych, kwestii medycznych i customer service. Zachęcamy do odwiedzenia zakładki OFERTY PRACY, gdzie można znaleźć najnowsze ogłoszenie na to stanowisko. Powodzenia i mamy nadzieję... witamy na pokładzie!

18.10.2021 15:46

09.12.2021 13:30

Opinia użytkownika Zajko została usunięta przez Administratora GoWork ze względu na naruszenie dóbr osobistych.

17.12.2021 15:24

Dziękujemy za poruszenie tematu pracy w dziale Crew Control. Z pewnością jest to wyjątkowy dział, który wymaga nie tylko dużej wiedzy, umiejętności komunikacji w języku polskim i angielskim, ale również zaangażowania. Pracownicy Crew Control pracują 24/7 łącznie z weekendami i świętami. To zdecydowanie praca dla fanów lotnictwa, którzy po pracy mają poczucie satysfakcji, że w czasie ich zmiany dziesiątki Załóg lotniczych obsłużyły bezpiecznie tysiące pasażerów. W Enter Air przywiązujemy ogromną uwagę do kultury komunikacji, dlatego nie wyobrażamy sobie sytuacji, w której Kierownik mógłby przeklinać. Długi brak rekrutacji do Działu Crew Control jest dowodem tego, że pracują tam osoby, które świetnie odnajdują się w dynamice lotniczej i są w pełni oddane są pracy w dzień, nocy, w weekendy oraz święta - często pod presją czasu i ograniczeń związanych z Prawem Lotniczym.

16.12.2021 23:41

Jak przygotować się do pierwszego etapu rekrutacji na stanowisko stewardessy?
Były pracownik enter

09.12.2021 18:56

Praca fajna, ale pracodawca to wyzyskiwacz. Zarobki średnie. Źle traktują pracowników, zachowanie crew control urąga godności ludzkiej. Nie polecam nikomu tego pracodawcy.
Mirek

12.11.2021 14:59

Zostal uszkodzona walizka. Z urwanę kólko walizki zaproponowano 30 zł. Firma naprawiajaca 55 zł za kólko + 80 zł za naprawę + przesyłka. Przesyłki polecone i korespodencja z firmą przewyższa koszt naprawy.Brak szacunku dla klienta, Na maile nie odpowiadają.

04.11.2021 15:56

Ktoś aplikuje do firmy Enter Air Sp. z o.o. w mieście Warszawa? Podzielicie się wrażeniami z rekrutacji?
Hehe

04.11.2021 17:01

Aplikuje? Dobre ;). Póki co to oni tylko wywalać ludzi na zbitą twarz umieją. Tak szanują ludzi…

18.08.2021 18:08

Yes

19.08.2021 15:44

Dokładnie!!!!! Jakaś paranoja że ona jeszcze pracuje.
ex-worker

24.10.2021 14:36

"Prezesy" nie lepsze, wierz mi

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Enter Air?

Kontakt - Enter Air Sp. z o.o.

BOKSERSKA 66 02-690 Warszawa

NIP:7010206959

REGON:142051272

Branża główna: Transport lotniczy

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

13.07.2021 10:14

Czy w Enter Air Sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?

15.07.2021 15:53

Zależy od pogody, w zeszłym roku nawet czekolady nikt nie dostał.
kandydat

27.04.2021 15:01

Dzień dobry Czy planują i kiedy Państwo zrobić następne szkolenie ? czy można się spodziewać w lipcu czy sierpniu ?
cloud122

22.03.2021 14:16

Ktoś coś wie coś o stanowisku Specjalista do Planowania Produkcji?
Miśka

16.03.2021 11:51

Hej czy dostał ktoś już zaproszenie na szkolenie na sezon letni?
Oliwia

28.02.2021 17:33

witam jak będzie wyglądała tegoroczna rekrutacja, mam na myśli cały proces sanitarny jaki teraz mamy , rozmowa kwalifikacyjna online ?

15.02.2021 22:48

Jak wygląda szkolenie 3 tygodniowe w Warszawie? Jest ono w tygodniu czy w weekendy?

26.02.2021 20:31

Polu, szkolenie zawsze organizowane jest tak, aby nie kolidowało z zajęciami studentów - w weekendy oraz dni wolne od zajęć. Pozdrawiamy!

03.02.2021 11:20

Czy studiując zaocznie można pracować na cały etat a nie tylko na sezon?
Nina

19.02.2021 20:21

oo dobrze, że wypowiedziałaś się w kwestii atmosfery panującej w bazie w Warszawie. Sama chciałabym jeśli oczywiście wznowią rekrutacje do tej właśnie bazy, ale jak takie opinie chodzą to lepiej się zastanowić. Atmosfera w pracy jest priorytetowa, jeśli miałabym być poniżana i wykorzystywana przez starsze "stewy" bo świeżak przyszedł to ja dziękuję bardzo. Aczkolwiek mam nadzieje, że się to zmieni. Nie wyobrażam sobie pracować w takiej atmosferze i tym bardziej spędzić kilka dni na pobycie z takimi ludźmi. Jestem bardzo ciekawa o co dokładnie tam chodzi, poznać opinie pracowników i dostać rzetelne informacje na temat tej pracy niż tylko " fajna praca bo super pobyty".

26.02.2021 20:30

Nino, myślimy, że wieloletnie staże długoletnich pracowników oraz chęć przedłużenia umów przez pracowników sezonowych świadczą jednak o profesjonalnej atmosferze pracy. Należy pamiętać, że praca na pokładzie jest pracą zespołu i polega głównie na współpracy i wsparciu. Posiadając dużą flotę łatwo o różnice zdań, jednak jesteśmy pewni, że nie udałoby się nam dojść do pozycji lidera przewozów czarterowych w Polsce bazując na nieprzyjemnej dla pracowników atmosferze. Pozdrawiamy!
Akra

18.02.2021 19:31

Witam, widzę, że aktualnie jest rekrutacja na stanowisko stewardessy - baza Katowice. Czy w najbliższym czasie możemy się spodziewać rekrutacji na to stanowisko, ale z bazą w Warszawie? Jeśli tak, jestem pierwsza w kolejce :) Pozdrawiam serdecznie!
Niepolecam

21.02.2021 20:18

Raczej tylko do Katowic na sezon wakacyjny, bo właśnie w tej bazie linia dopiero co "pozbyła się" kilkunastu doświadczonych pracowników i to w czasie pandemii $$$. Oto jak wygląda scieżka kariery i wdzięczność za lata pracy w tej firmie.

26.02.2021 20:19

Rekrutacja dostosowana jest to siatki połączeń jaka obecnie jest planowana, na dzień dzisiejszy pewni jesteśmy jedynie zwiększenia częstotliwości rejsów jedynie z Katowic. Jeśli pojawi się zapotrzebowanie, nie wykluczamy rekrutacji na inne bazy - proszę pozostać na bieżąco z naszym facebookiem, instagramem oraz zaglądać w zakładkę "kariera" na www.enterair.pl.
Mateusz

22.02.2021 16:36

witam mam pytanie dotyczące pracy stewarda a mianowicie Od kiedy oczekujecie pełnej dyspozycyjności? Co z szkoleniem, odbędzie się w systemie weekendowym? ( baza katowice) Dzięki za informacje i pozdrawiam

26.02.2021 20:14

Dzień dobry - terminy szkoleń zawsze organizowane są tak, by nie kolidowały z zajęciami studentów, zatem najczęściej w weekendy. Jeśli chodzi natomiast o dyspozycyjność - sezon rozpoczyna się już w czerwcu i już wtedy planowane są rejsy.

22.02.2021 14:31

Jak wygląda szkolenie 3 tygodniowe w Warszawie? Jestem studentką i studiuje zaocznie i chciałabym się dowiedzieć czy jest ono w tyg czy w weekendy. Zamierzam aplikować na sezon 2021. Trochę mam stresa, że praca czy szkolenie będzie w tym samym czasie co zajęcia albo jakiś egzamin :(
gosc

09.02.2021 14:17

Ktoś coś wie o stanowisko jako Magazynier Lotniczy? jak wygląda stanowisko ilość zmian pracy?

17.02.2021 23:32

Dzień dobry. Magazynier Lotniczy to stanowisko pracy, które funkcjonuje 24h / 7 dni w tygodniu / 365 dni w roku. Praca wykonywana jest zarówno w dzień jak i w nocy. Zmiany są w systemie 12h dzień (od 6:00 do 18:00) oraz zmiany nocne (18:00-6:00). Magazynierzy pracują 4 dni, a następnie 4 dni mają wolne. Z racji tego, że nie każdy miesiąc ma równy nominał do wypracowania, niekiedy zdarzają się sytuacje, że grafik przewiduje dodatkowo zmiany 8h - tutaj godziny pracy są ustalane wewnętrznie, zgodnie z zapotrzebowaniem na wykonywanie prac. Zazwyczaj są to zmiany 10:00-18:00 lub 22:00-6:00. Magazynier odpowiedzialny jest m.in. za prowadzenie gospodarki magazynowej, narzędziowej, zapewnienie niezbędnych części, materiałów i sprzętu do zaplanowanej obsługi technicznej.

05.01.2021 14:30

Czy aby pracować jako cabin crew w enterair jest potrzebna matura?

17.02.2021 23:23

Dzień dobry, do zatrudnienia z pewnością konieczna jest matura, jednak w sezonie letnim zachęcamy studentów do aplikowania na stanowisko Cabin Crew - wtedy wystarczy być w trakcie studiów.
Maksym

09.02.2021 14:08

Czy firma rozważa już zatrudnianie zeszłorocznych kandydatów na tegoroczny sezon wakacyjny? Z tego co wiem to czarterowy Ryanair Buzz już takie działania podjął, jak to będzie w przypadku Enter? Jest chociaż cień nadziei?

10.02.2021 13:03

Dzień dobry, aktualnie nie zapadła jeszcze decyzja dotycząca zatrudnienia kandydatów na tegoroczny sezon wakacyjny. Z pewnością będziemy informować o tym na naszej stronie internetowej oraz na naszych kanałach społecznościowych. Prosimy nas śledzić. Pozdrawiamy!
Adgro

05.01.2021 09:04

Dzień dobry mam pytanie czy aby pracować jako cabin crew w enterair jest potrzebna matura? Pracuje się na umowę o pracę czy B2B?
ana

12.01.2021 16:45

potrzebna jest i matura i studia.

08.02.2021 23:23

Dzień dobry, do zatrudnienia z pewnością konieczna jest matura. W sezonie letnim zachęcamy studentów do aplikowania na stanowisko Cabin Crew - wtedy wymagamy statusu studenta. Odpowiadając na drugie pytanie - własna działalność nie jest potrzebna do zatrudnienia. Pozdrawiamy!
Prawie się udało

21.12.2020 22:00

Drogi Enterze, pamiętaj o nas, kandydatach, którzy pozytywnie przeszli rekrutację - czy to w styczniu, lutym, czy marcu. Wierzymy, że nasze marzenia o lataniu, choć przyćmione przez los, jeszcze się spełnią:) Dużo sił, wytrwałości i determinacji na nadchodzący 2021, jeszcze będzie pięknie! Dla osób poszukujących informacji co do samej firmy oraz przebiegu rekrutacji - życzę każdemu tak kompetentnie przeprowadzonej rozmowy!
Anna

23.12.2020 18:04

Trzeba będzie jeszcze poczekać, teraz nie przedluzaja umow obecnym pracownikom, wiec nie jest kolorowo
m12

23.11.2020 14:48

Dzień dobry, czy wiadomo już coś o nadchodzącej rekrutacji wakacyjnej dla studentów? Czy ze względu na panującą sytuację rekrutacje się odbędą, jeżeli tak - kiedy można spodziewać się pierwszych informacji?

25.11.2020 01:40

Dzień dobry. Aktualnie ciężko powiedzieć kiedy rekrutacje się odbędą. Z pewnością będziemy planować nabór w momencie jak sytuacja zawiązana z pandemią wróci do normy. Prosimy śledzić nasze portale społecznościowe, na których na bieżąco będziemy informować o nowych ogłoszeniach. Pozdrawiamy!
ten_1050

23.10.2020 21:46

Może ktoś wypowiedzieć się, jak mniej więcej wyglądają zarobki studentów na okres wakacyjny? i ile wychodzi godzin miesięcznie?

24.10.2020 20:07

Zarobki studentów są zależne od wielu czynników - wylatanych godzin, pobytów czy utargów. Niestety nie jesteśmy w stanie określić jakie są to kwoty, jednak mamy nadzieję, że powroty w kolejnych sezonach świadczą o satysfakcji z podjętej pracy. Pozdrawiamy.
Ciekawy

06.09.2020 22:54

Witam, jak plasują się zarobki w firmie Enter Air na stanowisku mechanika lotniczego?

13.10.2020 01:55

Witamy, gratyfikacja pracownika jest uzależniona od doświadczenia i umiejętności potencjalnego pracownika. Wynagrodzenie ustalane jest podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Pozdrawiamy.
Paulina

09.10.2020 23:13

Dzień dobry. Czy w waszej firmie jest możliwość połączenia pracy ze studiami zaocznymi? Czy grafik jest na tyle elastyczny?

13.10.2020 01:51

Pani Paulino, grafik zależy od działu w którym przyszłoby Pani pracować. Jednak informujemy, że w naszej firmie pracują również osoby, które doszkalają swoją wiedzę na studiach. Pozdrawiamy!
Pytanko

05.09.2020 21:33

Czy w firmie Enter Air (na stanowisku Specjalista ds. Planowania Produkcji) istnieje możliwość pracy tzw. 2 tygodnie on - 2 tygodnie off lub inne bardziej elastycznie formy spędzania czasu w pracy? Z góry dzięki za odpowiedź.

Zostaw merytoryczną opinię o Enter Air Sp. z o.o.