Zakład Produkcyjny „Wesem”

Wieliczka

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Zakład Produkcyjny „Wesem”

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny „Wesem”

Karolina

Nie polecam firmy Wesem.Pracownicy ciągle narzekają na pieniądze.Ludzie którzy pracują po 20 lat zarabiają 2100 na rękę, ekspedientki i sprzątaczki w sklepach zarabiają więcej .Szkoda czasu marnować na firmę Wesem.

Przemek

Pracowałem w tej chorej firmie,pieniądze śmieszne.

Marek

Slaba firma - nic wiecej do dodania nie mam.

Szkoda słów

Nikt nic nie piszę bo wszystko już napisane wyżej w komentarzach. Szkoda pisać i palce psuć. Jak by nie to że połowa ludzi się zwolniła to by było jak było i to dało wam to po du.p.i.e.

burza

nic nie piszecie ??!! tak wspaniale jest w WESEMIE??!! na pewno sprawiedliwe wynagrodzenie za soboty to sprawilo!!!!!

Tomek

Bardzo dobra firma. Polecam.

Moniek

Szef nadpobudliwy nerwus, drze gębę bo inaczej nie potrafi.

Taki żarcik

Czym się różni balkon od pracownika wrsemu? Balkon jest w stanie utrzymać rodzine cztero osobową:-P

bolek

Witam , jak się można przyjąć do tej firmy ?skoro nigdy nie ma przyjęć

Zawsze pozytywnie
@bolek 08.01.2017 20:57
Witam , jak się można przyjąć do tej firmy ?skoro nigdy nie ma przyjęć

Weż nie pierdol uśmiechnij się i żyj.

Nick

No to uciekajta ludzie!! Na razie duzo gadania, a malo czynow! Smiech na sali!

Kobra star

I znów biedaki się ośmieszyły dając ludziom jałmużnę na święta ito za cały rok pracy dla nich żenada i wstyd trzeba uciekać z tej firmy bo kolchoz.

anonim

(usunięte przez administratora)

prawda wyjdzie

Gdzieś już słyszałem ten tekst na zakładzie w Wieliczce "Skończ pitolić" wypowiada go jedna z ciągle pracujących tam osób !!! Niech sobie tylko przypomnę kim on jest !!!

Będę wdzięczny za lajka

Obiektywnie patrząc dużo więcej lajków jest pod negatywnymi opiniami więc to chyba o czymś świadczy, a Żyd zawsze będzie Żydem, woli kupić furę zamiast analizować wypłaty w górę,myślę że jest na to prosty sposób - Jak cię cenią tak pracuj ŁOSIU!!!!!!

Pozytywny

Witam,dużo nieprzychylnych komentarzy jest na temat firmy Wesem,większość klamliwych niezgodnych z prawdą.Zarobki Polskie realia,cudów nie można wymagać, wypłata zawsze na czas atmosfera jest ok.Ludzie którym nie chce się pracować zawsze będą nazekac.Pozdrawiam normalnych.

ZP
@Normalny 18.11.2016 16:49
Daję ci słowo że tak będzie jak piszesz,ale za mną pójdą też inni.Wszystko na dobrej drodze.Powodzenia...

Przelewaj łzy gdzieś indziej i daj spokój ludziom pracującym w tej firmie. Powodzenia.

?
@ZP 18.11.2016 20:30
Przelewaj łzy gdzieś indziej i daj spokój ludziom pracującym w tej firmie. Powodzenia.

Nic nie zmienisz tymi wpisami,każdy wie z kim ma do czynienia.Mądrzejszy musi ustąpić

Niko

Na plus idzie? Chyba ktoś tu żarty sobie robi dla nich to plus a co ludzie z tego mają oprócz wyzwisk od szefa? Kolejny fachowiec złożył wypowiedzenie ito w trybie natychmiastowym! Powiedział dosyć mobingu I wyzwisk itd. , idzie do uczciwego pracodawcy pracodawcy . A to nie jest koniec zwolnień pójdą następni do innych firm gdzie się ludzi szanuje bo ci szefowie się nigdy nie zmienia to taka natura . Pracownik z 20 letnim stażem pracy.

Niko
@Były pracownik 14.10.2016 20:23
Zmienią się na pewno, ale na gorsze,coraz większe zakłamanie.Podwyżki były ale dla wazeliniarzy.Niczego się nie nauczyli,dalej...

A wracając do podwyżek to w Niepołomicach o tym kto ma dostać i ile to decydowały główny donosiciel i konfident Piotr M. To jego zasługą jest kto dostał a kto nie . Może się szef główny tym zajmie a nie zostawia tego młodemu niedoświadczonemu synowi któremu Piotr mówi co chce

Były pracownik z ''Niepołomic''
@Niko 15.10.2016 08:57
A wracając do podwyżek to w Niepołomicach o tym kto ma dostać i ile to decydowały główny donosiciel i konfident Piotr M. T...

''Jak sobie pościelą tak się wyśpią'' Następne dwie osoby złożą wypowiedzenia,już nie długo i na pewno będą mieli problem,bo na tym dziale nie będzie miał już kto pracować.''Chemik'' sprowadzając ''piotra''szczelił sobie samobója,bo to jest niezła gnida.

Krzysiek

Na plus idzie to ze wprowadzajom nowe nowinki technologiczne i rozne systemy informatyczne

Burza

Moja kolezanka pracuje w Biedronce od dwoch miesiecy i na start dostala 2 tys!!! Nie pracuje na noce !!!

tag naruto miro sawa
@Burza 26.07.2016 20:42
Moja kolezanka pracuje w Biedronce od dwoch miesiecy i na start dostala 2 tys!!! Nie pracuje na noce !!!...

Witam ,tu nie trzeba przytaczać 'biedronki', Moja opinia jest taka że w każdym zakątku naszego kraju i połowy EUROPY UNI ,-CAŁE UNI - zarobicie więcej ., A nawiasem mówiąc i szefostwo o tym dobrze wie że ten zakład pracy tylko jeszcze istnieje bo jest w Wieliczka I Ludziska z ościennych miejscowości mają blisko do pracy. D.M.T Haj..... czemu się nie przeniesiecie z produkcją do Niepołomic co obiecujecie od wielu lat nam i sąsiadom z ul.Grottgera .,(bo tam jest strefa ekonomiczna )"- tam sam pan " Portier"- "CIEĆ "-na bramie zarabia więcej i nic nie robi w każdej firmie tam istniejącej,. -Pozdrawiam Pana MICHAŁA i nikogo więcej>

TERAZ POLSKA

Tuhaj-Bej się rozsierdził!!!! -

Pracownik Wesemu

Firma Wesem produkowała kiedyś produkty wysokiej jakości dbała o klienta. Kontrolował produkcję i jakość. Obecnie zeszła do obecnych standardów czyli aby wyprodukować byle co. Wiem bo pracowałem dla nich w czasach kiedy istniała jakość i szacunek. Poznałem szefa Mariana jak dbał o ludzi i produkt . W miarę upływu czasu aż szkoda patrzeć jak upada firma. Jakość dno, kiedy tam pracowałem najmniejsza skaza odrzucała produkt, obecnie każdy błąd produkcyjny jest przepuszczany. W końcu jakoś to będzie na 1000 produktów reklamacji będzie może % istny zysk. Pracownicy traktowani są jak szmaty które można wymienić. Obecna kadra pracownicza to osoby bez wykształcenia zawodowego, dla tego jest poniewierana. Firma Wesem ma taką politykę zatrudnimy, nauczymy i będzie z nami. Co do Tomka Hajduka uważam że gość ma wiedzę i traktuje ludzi w porządku ale jego przełożony to Dupek który nie szanuje nikogo i on rządzi. Najmłodszy syn czyli Krzysiek podał się do Tatusia i nikogo nie szanuje. Oprócz tego uważa się za najmądrzejszego chociaż nic nie ummie a zwłaszcza pracować. Jak by mu kazać wykonać pracę wykonywane przez nas to koleś by nie wydolił 5 min. Od lat firma Wesem się toczy w dół teraz jest tylko jedna kwestia, czy zaczną traktować klientów oraz pracowników z szacunkiem i powrócą na drogę którą wytyczył pan Michał. Czas Pokaże. P.S W Wesemie Szef wszytko wie bo ma konfidentów którzy donoszą. Kto jest konfidentem ?? Odpowiedz jest prosta osoby które się prawie nic nie robią i choćby popełniły błąd są bezpieczne a wszyscy inni są winni.

Zorro

Daj że już spokój z tymi szczęśliwymi pracownikami w firmie Wesem .przestań pisać bzdury bo tymi "wspaniałymi " oczywiście dla Ciebie wpisami wkładasz kij w mrowisko , ! Kto niby jest szczęśliwy ? Zarobki dobre ? Żyj za to .byś zdechł z głodu ,lepiej nie wypowiadaj się bo firma na tym tylko straci a nic nie zyska .Nie bądź śmieszny

Batman

Nikt nie neguje jakości wyrobów ani fachowości prawników ale kompetencja "K " i kultura sposób traktowania ludzi to tragedia. A za taką pensje dałbym ci wyżyć i utrzymać rodzinę . Dyrektorze .

ktsgitkw

Moja opinia o firmie wcale nie jest odosobniona, podobnie jak ja myślą też inni. Tutaj wpis na google jednego z pracowników: "Dają radę każdemu zamówieniu. Mają specjalistów i maszyny, oraz oprogramowanie i fachowców z długim stażem. Reflektory i lampy nie mają dla nich tajemnic. Polecam Zadowolony pracownik." Jak widziecie jest dużo zadowolonych ludzi, szczęśliwych, że mają satysfakcjonującą, stabilną, dobrze płatną prace w rozwijającej się firmie. Polecam!

Pracownik Wesemu
@K.Lisowski 21.07.2016 10:16
Kategorycznie odcinam się od tego portalu i opinii w nim zamieszczanych. Nigdy nic tu nie zamieszczalem i nie zamieszczę. Uważa...

K.Lisowski Nie obrażając K.Lisowskiego który jest przydupasem szefów. Nie zdobył pracy składając CV tylko mamusia i tatuś znali szefów co mu dało pracę. Po za tym panie K. Lisowski nie zaczynałeś jak śmieć tylko jak znajomy.

Pracownik Wesemu
@ktsgitkw 19.07.2016 17:23
Moja opinia o firmie wcale nie jest odosobniona, podobnie jak ja myślą też inni. Tutaj wpis na google jednego z pracowników:...

Doświadczonych pracowników to oni zwalniają a na ich miejsce są zatrudniani tańsi, czyli młodzi bez doświadczenia. Są szybko przyuczani aby wykonywać produkt . Jedyne osoby które się trzymają to konfidenci. Jak byś zobaczył produkty z 5 lat wstecz to była jakość obecnie to co traktowaliśmy za odrzut jest przepuszczane. Jeśli uważacie to za postęp to powodzenia

Kto zabrał mój ser

Zostanie konfident piotruś,ale kogo będzie pod..... ? i już oleje go syn szefa.Powodzenia panowie, ta droga prowadzi do nikąd.

Chuck Norris

No chyba coś nie tak, skoro brygadzista musi ogarnąć wszystko przy pensji 2500 brutto. Czyż nie za duże wymagania przy takiej pensji? Nikt się nie zgodzi na takie rypanie mając na utrzymaniu rodzinę.. Więc pozostaje szukać innej pracy. Kwestia czasu, aż wszyscy najlepsi pracownicy się pozwalniają i zostaną młodzi, których trzeba szkolić, ale z tym to już niech radzi sobie szefostwo. Albo niech zatrudnią Ukraińców i zobaczymy co wtedy pokażą. Ha ha ha :D

ktsgitkw

Nie rozumiem dlaczego jestem atakowany za wyrażenie swojej opinii. Każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, ale można to robić w bardziej cywilizowany sposób. Ja jestem zadowolony z warunków pracy i z atmosfery panującej w firmie. Płaca też jest dobra! Oczywiście każdy chciałby zarabiać jak najwięcej, ale w wielu firmach jest o wiele gorzej. Nic nie mogę zarzucić szefostwu, które stara się, aby nasza firma cały czas się rozwijała. Ja z całego serca polecam WESEM!

Tolek Banan i Reszta
@ktsgitkw 16.07.2016 09:40
Nie rozumiem dlaczego jestem atakowany za wyrażenie swojej opinii. Każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, ale można to rob...

Czego nie rozumiesz tego ze punkt widzenia prawników jest inny od twojego Dyrektorze K. ? Wszystkie opinie negatywne to twoja zasługa i szefostwa zrozum polak to nie chińczyk ! A nawet oni się buntują, Naucz się ludzi szanować bo to będzie świadczyć o twojej dojrzałości i wychowaniu .

Smerf
@ktsgitkw 16.07.2016 09:40
Nie rozumiem dlaczego jestem atakowany za wyrażenie swojej opinii. Każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, ale można to rob...

Owszem warunki pracy nie najgorsze klimatyzowane pomieszczenia, chociaz niestety nie wszystkie , płaca podobna do innych firm poza (Brygadzistami co nic z tego nie maja za ich funkcje) trzeba zacząc o nich dbać bo jest mało konkretnych ludzi na zakladzie którzy tak naprawdę ogarniaja produkcje , jeżeli oni sie zwolnia to produkcja leży ... . W innych firmach pracownik nie musi pojąc tak dużego asortymentu co u nas . Szkoda że coraz wiecej konkretnych ludzi odchodzi z zakładu to , nie wróżyto świetlanej przyszłości , a świadczy tylko o atmosferze panującej w firmie . Co do jakosci produktów tutaj nikt nie podważa a co za tym idzie coraz wiecej zamówień braku przestojów co miało miejsce w poprzednich latach , ale to nie równoważy sie z wynagrodzeniami dla ludzi , powinny być chociaz jakieś roczne premie jak towar dobrze idzie inaczej jakby była bieda z zamowieniami każdy by to zrozumiał jak nie ma z czego . Na nowych dobrych pracowników cieżko liczyć wiekszość młody nie chce robić na produkcji . Takich 2 świrów jak tacy sami raczej już nie mamy co liczyć goście którzy na 101% dosłownie oddawali się zakładowi zawsze pomogli doradzili nie raz lepiej było ich nawet zapytać co i jak jak kadry kierowniczej . Jak już tacy ludzie odchodza jak i ludzie z niepołomic to nie jest dobrze niedługo wszyscy bedziemy mogli sobie szuakac nowej pracy ......

Ostatnia nadzieja.

Jak by wypłaty nie były na czas to gwarantuje ze kolejna fala wypowiedzen. Była by a co i tak z 1/3 Załogi się zwolniła a podwyżki planowane by ludzi zatrzymać to wiadome bo robić nie miał by kto a fali ochotników do pracy nie ma. Nie zgłosi się nikt do rzecznika tylko lepiej się zwolnić poszukać lepszej pracy. By zdrowia nie stracić. Jest kolezenstwo na działach i jest też konfident który co usłyszy leci i donosi czy to prawda czy nie i miesza. Nawet za to dostał 500+. Ps. Jak nad człowiekiem który wykonuje swoją pracę stroi ktoś z stoperem i czas start potem czas stop i oblicza mu się norme aż chce się pracować co wiadome na pewno będzie przez 8h tak samo super wydajny i normę z super zadowoleniem będzie robić. Tyle lat nie było zwolnień tyle lat brak negatywnego komentarza cos chyba teraz nie tak skoro tak jest obecnie?? Kiedyś ludzie byli dumni ze pracują w firmie Wesem. Pracodawca chce dla pracowników to i pracownik się stara. Czasem pasowalo by powiedzieć słuchajcie dobra robotę zrobiliście juz inaczej.

brawo ja

Są zalety tej firmy pensja na czas wypłacana , basen jest dla pracowników za darmo, co roku piknik dla rodzin pracowników , pracownicy w firmie się szanują, na działach jest koleżeństwo, Są prowadzone rozmowy o podniesieniu wypłat. A jak ktoś jest źle traktowany lub uważa, że przełożony go źle traktuje to powinien zwrócić się do rzecznika.

Gargamel

jedna pozytywna opinia wystawiona przez syna wlasciciela a drugi syn lajkuje ciekawe kto jeszcze dolaczy do tego grona idiotow

Pokemon

Omijajcie tą firme szerokim łukiem, chyba że chcecie wylądować w psychiatryku. Jest wiele dobrych firm, gdzie traktują pracownika z szacunkiem, a nie jak w tej firmie, gorzej jak bezdomnego. Leżysz to jeszcze ci dokopią. Szacunku zero. Jesteś dla nich śmieciem, nie czlowiekiem . Nie polecam tej firmy z całym przekonaniem.

Stokrotka

Kołchoz to mało powiedziane.Warunki pracy i płacy tragiczne.Mobing tak to trzeba napisac to jeden z podpunktów w umowie oczywiscie ukryty.Niby europejskie standardy tylko na afiszach reklamowych ,a w codziennej pracy dzien dobry debile cieszcie sie mozecie pracowac .Panie prezesie trzeba najpierw wymagac od siebie potem od innych ,ale coz nie kazdy nadaje sie do zarzadzania Ludzmi i zadne szkolenie z malo inteligentnego czlowieka nie zrobi top menagera panie prezesie ta cala firemka to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

MARUSIA

LICHO NIE ŚPI......SZEFOSTWO DOBRZE ROBI REKLAMUJĄC NA FORUM WYKWALIFIKOWANYCH PRACOWNIKÓW.....NIEBAWEM KONKURENCJA ICH ZABIERZE I USZANUJE :) DZIŚ JUŻ WIEM GDZIE ZNALEŹĆ DOBREGO PRACOWNIKA I BĘDĘ WAS POLECAĆ INNYM FIRMOM!!!!

Żwirek i Muchomorek

Dokładnie to napisał jeden z synow szafa ze tak slodzi. Jedna wielka obłuda! I jeszcze z dobra pensja no smiech na sali. Prarcownik dla nich sie nie liczy!

Jacek i Agatka

Osoba która chwali ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest jednym z właścicieli lub małym śpikiem nie mającym pojęcia o tym jak traktować ludzi , ewentualnie jednym z konfidentów którzy donoszą wszystko a nawet dodają dużo od siebie . Cyrk ! !

ktsgitkw

Nie wiem kto pisze te opinie, ale zawarte są w nich same kłamstwa. WESEM jest znakomitą firmą, z doświadczoną i obeznaną kadrą kierowniczą, ambitnym szefostwem i wykwalifikowanym personelem. Wszystko odbywa się ze szwajcarską precyzją i dokładnością, a jakości produktów mogliby pozazdrościć zagraniczni producenci. Jednym słowem polecam, jeśli marzycie o dobrej pracy z dobrą pensją.

TERAZ POLSKA
@ktsgitkw 14.07.2016 14:29
Nie wiem kto pisze te opinie, ale zawarte są w nich same kłamstwa. WESEM jest znakomitą firmą, z doświadczoną i obeznaną kadrą...

te" chamie" nieczesany jak śmiesz podważać opinie ludu ciężko pracującego ,masz mniej rozumu od zawszonego koguta.

GRZEGORZ TOMCZYK KRAKÓW
@ktsgitkw 14.07.2016 14:29
Nie wiem kto pisze te opinie, ale zawarte są w nich same kłamstwa. WESEM jest znakomitą firmą, z doświadczoną i obeznaną kadrą...

NO ,A NAWET MOLESTUJĄ PRACOWNICE ,-(PAN WĄSOWICZ PAWEŁ )COŚ MOŻE POWIEDZIEĆ W TEJ SPRAWIE'/., DOSTAŁ W RYŁO ZA KLEPANIE PO PUPIE , KOLEGO WĄSOWICZ PAWE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] TY SIĘ OD MOJEJ ŻONY ., -JESTEŚ JAK TA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ZŁAM....FIU..,. -CZY PAN TOMASZ HAJDUK "WŁAŚCICIEL" WYCIĄGNIE Z TEGO KONSEKWENCJE .,??

nieznany

Ten zaklad to oboz koncentracyjny ,traktoja ludzi jak czarnych robili. Wlasciciele gembe dra ,jak jestes konfidentem do praca tam Ci sie spodoba ,Marian i Tomek wlasciciele to normalne szajbusy ktorzy bez zadnych skrupolow gnoja ludzi ,zastraszajac i grozac ,slowo szacunek tam nie istnieje.W Niepolomicach ten mlody Krzysiek rzadzi spik pod nosem ma a mondrale udaje wielkiego szefa za wyplate od mamusia i tatusia

PRACOWNIK "BYŁY IDIOTA"

ZAKŁAD Z PIEKŁA RODEM,-pracownik to konieczne zło.,obelgi i upokorzenia pod adresem pracowników to norma.A ta ZOŁZA (BASIA) z biuro co faktoring robi -JEST TAKIE POWIEDZENIE" GDZIE DIABEŁ NIE DA RADY TO BABĘ POŚLE" PANIE MICHAŁ CHYBA NIE O TO CHODZIŁO GDY ZAKŁADAŁ PAN SWOJĄ FIRMĘ W GARAŻU . W OCEŃ PRACODAWCE ZABRAKŁO KRYTERIA _(SŁOMA WAM Z" GUMIORÓW" WYCHODZI)_

7768

Nie polecam tego Zakładu nawet wrogowi. Ludzie są traktowani jak tania siła robocza, a w niedługim czasie będą pewnie pracować za miseczkę ryżu. Omijajcie WESEM szerokim łukiem.

Zosia i Małgosia

Obóz Pracy. 2200 xd chyba po 10 latach pracy albo jakimś awansie tak to 1600 - 1800 zl polskich nie euro!! dostaniesz. Tak to nie licz. Pracownik to zło konieczne!

Anonim

Dokładnie zgadzam sie z przedmowcą, kiedyś było dobrze teraz to coraz większa parodia , wieksza wymagania duża odpowiedzialnosc kasowo miedzy 1600 a 2200 . Ciagle pretensje itp

Marian

Kiedyś pracowało się dobrze. Później straszenie że 10-ciu chętnych na twoje miejsce. Teraz straszenie że Ukraińcy na twoje miejsce. Brak podwyżek. Brak szacunku do pracownika. Fatalna atmosfera w pracy. Nie polecam zakładu.

itra1

WESEM to stary skrót używany za komuny przez pracowników Wielickie Ekskluzywne Stowarzyszenie Elektro Mechaników ,,,,,dziś to z.o.o i cyrk

Zostaw opinię o Zakład Produkcyjny „Wesem” - Wieliczka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny „Wesem”