Zakład Produkcyjny „Wesem”

Wieliczka

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 239 ocen.

Zakład Produkcyjny „Wesem”
4239

Opinie o Zakład Produkcyjny „Wesem”

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny „Wesem”

Jasiek

„Wesem” ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Ale jak każda dobra firma ma konkurencję!!

Olek
@Maciek 22.05.2018 19:32

Zgadzam się z opinią, jest człowiek który za bardzo kręci ,bezustannie donosi obserwuje każdego pracownika później donosi szefowi , lize D...E niczym więcej się w firmie nie zajmuje ,P.M.kompletnie nie ma pojęcia o produkcji,

Barman

Dyrekcja zadowolona kolejne oko i ucho w zakładzie!!! Herman-człowiek zagadka!!!Test niebawem nastąpi,jak go Hajduk przycisnie z produkcją to wyjdzie Szydlo z worka (nie obrażając Pani Premier )nie życzę źle ale (tu cytat z filmu)"To ty masz kolegów? ???

Opinia

Same "Sierotki Marysie" tu piszą :) idźcie dalej, a nie wypłakujcie tutaj swoje żale :)

Barman
@Opinia 17.05.2018 18:38

Co za kretyn to napisał? ???

Robercik

Czy są jakieś przyjęcia w tej firmie? Bo jestem zainteresowany.

bula
@Robercik 14.05.2018 10:59

tak prosze pana beda przyjecia bo przewidujemy ze po urlopie nie bedzie kto miam pracowac tylko z mocna psychika prosze bo inaczej nie przejdzie pan rozmowy kfalifikacyjnej a jak da pan rade to trzymam kciuki

Barman

Ciekaw Jestem jak po odejściu brygadzisty i pomocnika z wtryskarek będzie funkcjonował ten dział,gdzie zostaje gość który nic nie umie tylko zmieniać formy potrafi!!!(wiadomo o kogo chodzi )ha ha ha! !!!!

kuku
@obserwator 16.05.2018 09:46

panie szefie za pozno sie pan obudzil z tymi podwyzkami ludzie odchodza dobrzy pracownicy ktorzy ogarniali wszystki bez zbednych szkolen zuceni na gleboka wode po odejsciu pana jarka ale nie doceniliscie ludzi ktorzy naprawde na to zasluguja ale w nowym zakladzie gdzie juz na nich czekaja docenia ich w 100 procentach a wm zycze powodzenia

Bogdan

Wolę targac meble na trzecie piętro niż zapier...w Wesemie! !!!

Prawdziwy Alvaro
@Bogdan 15.05.2018 17:19

zapraszam :) ALVARO

Szczery pracownik

Firma się sypie totalnie.Najlepsi ludzie odchodzą nowi nie przychodzą. Tak to się musiało skończyć. Brak wyobraźni i reakcji na zmieniający się rynek pracy pracodawcy,płace na poziomie zeszłej dekady i zero szans rozwoju.Firma zaczyna powoli zmierzać ku upadkowi

Dobrze zorientowany
@Szczery pracownik 26.04.2018 22:19

To nie koniec wiosennej ewakuacji, to się dopiero rozkręca.Tak w Wieliczce jak i w Niepołomicach.

Czarek

Pewnie ktoś zapomniał , że do tej podstawy są jakieś premie i socjalne dodatki?

Eee
@Czarek 25.04.2018 00:05

Nie ma żadnych dodatków Ani premi pracownik produkcji nie miał 5 lat podwyżki , a 2000 , 2100, to nie fikcja , tyle się zarabia , i jeszcze mniej

Barman

Praca w tej firmie to tylko strata czasu.Zarobki dramat-chcą żeby na trzy zmiany pracować za 2000 na rękę.

Barman
@Zadowolony 26.04.2018 20:25

Którzy? ?? Nazwiska proszę! !!Niech się reszta załogi dowie dlatego zarabia po 2 100 zł netto jak jest dobry miesiąc! !!

Mariusz zwany Boa

Chciałem życzyć całej załodze wszystkiego dobrego i powodzenia w dalszej karierze zawodowej w firmie Wesem.Pracownicy na najwyższym poziomie!!!Każdy pracodawca w regionie chcialby mieć taką załogę u siebie.Poleciłbym z czystym sercem.Mam nadzieję,że w końcu zostaną docenieni finansowo ludzie tu pracujący.Pozdrawiam.

Ulka

Jak komuś nie jest po drodze z pracą to zawsze znajdzie powód, żeby sobie ponarzekać.

Taki ktoś

Magazynierzy mają chyba mało zajęć?Skoro mają tyle czasu na przesiadywanie w biurze wypłat.

Normalny
@Taki ktoś 05.03.2018 19:35

Nie wiem kim jesteś, ale prawdopodobnie bardzo małym i zawistnym człowieczkiem. Chyba nie zdajesz sobie sprawy, że praca magazyniera to nie tylko fizyczne zajęcia, ale także wprowadzanie i rozliczanie faktur, wypełnianie innych dokumentów, robienie zamówień. Na czym Sherlocku coś takiego ma być wykonywane jak nie na komputerze? A tak się składa, że pomieszczenie o którym piszesz to od dawna stanowisko jednego z głównych magazynierów firmy. Więc jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz to się nie wypowiadaj. A jeśli tak bardzo Cię to interesuje, kto jaka pracę wykonuje to możesz śmiało przyjść i przekonać się na własne oczy. Ale wątpię by na to starczyło Ci odwagi bo bardzo łatwo rzucać oszczerstwa w sieci gdzie pozostajesz anonimowy.

Madero

Hej ziomale, jak tam dalej się dołujecie w tej pseudo firmie? Dalej czekacie po pół roku i więcej na odpowiedz w sprawie podwyżek? Dalej oszczędzają na ogrzewaniu na produkcji a w biurach grzeją? Dalej traktują was jak tanią siłę roboczą? Ludzie jeżeli tak to szacunek dla Was że tyle jesteście w stanie wytrzymać. Wychodzi na to że macie jaja i bardzo silną psychikę ale trochę tępe muzgi że się tak dajecie dymać.

Meteo
@Madero 27.02.2018 22:07

Najpierw naucz się pisać lub idź do szkoły bo błędy ortograficzne robisz mózgu. Skończyłeś chociaż podstawówkę :)

Baczny obserwator

Dramat i jeszcze raz dramat!!!!Pseudo firma zarobki tragiczne na początek 1900zł maksymalnie 2100zł po 20 latach!!!Naprawdę szkoda czasu,zero szans na lepsze pieniądze i rozwój.Jednym słowem porażka!!!

taki sobie
@Baczny obserwator 23.02.2018 12:35

Najgorsze jest to ze praktycznie kazda firemka jest taka sama zarobki od 1600 do 2500 bez szans na jakikolwiek rozwoj. Zarobisz wiecej jak dymasz na budowie albo na 3 zmiany. Robol w tym kraju ma pieklo i ciagle narzekanie Januszy biznesu ze ledwo wyszedl ma czysto. Jedyna opcja to wyjazd za granice Poki bedziemy sie godzic na takie traktowanie zawsze tak bedzie oni sie nam smieja w twarz musimy walczyc o swoje bo zawsze tak bedzie. To nie jest tak ze oni nie maja pieniedzy. Janusze zawsze beda skamlec ze malo i malo tylko zawsze wszystko odbywa sie naszym kosztem

WESEM

Opinie bardzo przesadzone. Żyjemy w Polsce, więc nie można oczekiwać cudów jeśli chodzi o zarobki. Firma zarządzana we wzorcowy sposób, wiele międzynarodowych laurów i wyróżnień. Dodatkowo ciągły rozwój i poprawa warunków pracy. Niektórzy by chyba chcieli zarabiać jak w zachodnich krajach co jest niemożliwe. Całe szczęście, że są jeszcze normalni pracownicy. Pozdrawiam.

Taki sobie
@Sprawiedliwy 08.01.2018 08:31

Dziwnym trafem wszyscy którzy odeszli z tej firmy mają lepszą pracę i lepiej płatną, pewnie jesteś nieszczęśliwym człowiekiem skoro obrażasz innych,i siedzisz w tej firmie użalajac się nad sobą ,

Taki ktoś

Nie polecam tej firmy. (usunięte przez administratora) na kółkach! A ten co pisze o podwyżkach to musiał osobiście dużo dostać albo jest (usunięte przez administratora) Haha

Optymistycznie

Nowy rok i odrazu zaczely sie podwyzki od stycznia dla kazdego pracownika plus kolejne dla wyróżniających sie i mających odpowiedzialne stanowiska.Sporo nowych młodych i ambitnych pracowników.Idzie ku lepszemu i oby tak dalej.Owszem jest troche niezadowolonych pracowników ale tacy sie wszedzie znajdą.Generalnie polecam,warunki do pracy dobre i firma nie oszczedza na tym by zapewnic pracownikoi jak najlepsze warunki.

Optymista
@Optymistycznie 30.01.2018 16:01

Ja również polecam :)

Szczery pracownik

Nowy rok i podwyżki????ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Harry Potter

Najgorsza firma w jakiej miałem nieprzyjemność pracować. Żenada, omijajcie szerokim łukiem.

Waldi

Słyszałem , że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Jeśli komuś nie odpowiada praca to niech ją zmieni i nie narzeka.

Puknij się i Ty :)
@Szczery pracownik 23.01.2018 23:01

Cymbał jest tu tylko jeden i ciągle wypisuje głupoty, które nie warto czytać :)

Szczery pracownik

Nowy rok nie przyniósł żadnych podwyżek płac.Nie jestem zbytnio zdziwiony bo to było do przewidzenia.Nikt o zdrowych zmysłach nie traktuje dodatek frekfencyjny w wysokości 100 zł brutto ???????????? jako podwyżkę.Firma strzeliła sobie w kolano,rzucając te ogromne pieniądze pracownikom ????????????.Ten żałosny dodatek zmotywuje ludzi do ciężkiej pracy (raczej do szukania nowej )Dziwnym trafem w innych firmach ludzie dostali od 200 do 300 zł netto podwyżki z początkiem roku.Pracownicy firmy Wesem sami muszą sobie odpowiedzieć na pytanie czy jest sens dalej pracować w tej firmie pozdrawiam myślących.

taki sobie
@Szczery pracownik 06.01.2018 20:50

Masakra po co wy siedzicie w tej firmie. Moj kumpel wrocil po kilku latach pracy z Angli do Polski. Wyslal w jedym dniu 5 cv i w nastepnym dniu mial tel od wszystkich pracodawcow z zaproszeniem na rozmowe. Poszedl na 4 i propozycje jakie padaly to od 3200 brutto do 4500 brutto na poczatek plus premie i nadgodziny. Wiec czemu nie szukacie pracy gdzie indziej wejdzcie na indeed i zobaczcie ile tam jest ofert nawet w tej strefie malo kto daje ponizej 3000 brutto

ktos

Ale ta firma jest slaba. Bardzo slaba. Tragiczna. Ciezko to w ogole nazwac firma. To jest wstyd dla POLSKIEJ gospodarki i dla POLSKIEGO dziedzictwa!!!

Szczery pracownik

Negatywne opinie nie biorą się z powietrza.Firma kompletnie bez przyszlośći pod względem rozwoju personalnego i lepszych zarobków.Dla ludzi których satysfakcjonuje wegetacja miejsce wręcz idealne,ponieważ szans na lepsze zarobki nie ma i nigdy nie będzie.Firma nie ma kompletnie żadnego pomyslu na polepszenie bytu swoich pracowników.Wiadomo jak to dziala,ludzie nie docenieni w pracy finansowo, nie angażują się w stu procentach.Może ten wpis da do myślenia Dyrekcji zakladu,żeby wymagać od pracowników wydajniejszej pracy trzeba dać coś od siebie.Niestety bronią się rękami i nogami przed podwyższeniem pensji a to jest droga do nikąd.Pozdrawiam.

ktoś
@Szczery pracownik 07.12.2017 15:45

narzekacie i dalej tam tyracie anonimowo każdy odważny nie rozumiem nikt nikogo na siłę nie trzyma,drzwi otwarte

Szczery pracownik

Jest jeden gość w zakładzie w Niepołomicach który mógł by coś zmienić w relacjach pracownicy- dyrekcja i walczyć o polepszenie warunków pracy i płacy!!!!

Majster nad majstrami
@Majster 13.12.2017 19:35

Nie ma takiego. Każdy sam sobie rzepkę skrobie :)

Kozak

A ja pozdrawiam nasze Panie z Niepołomic, które kształtem. mówią CARPE DIEM Bonaparte

ex pracownik

jak dyrekcja zakładu dorobi się jachtu i prywatnego samolotu i nie będzie miała co już robić z pieniązkami to jest szansa na pomyslenie o pracownikach i podwyżkach dla nich dlatego trzymajmy za nich kciuki i cierpliwie czekajmy na lepsze czasy które w tej firmie nie nastapią :)

Szczery pracownik

Z całym szacunkiem dla Kominka,jest zawalony robotą nie nadaje się na przedstawiciela załogi,a Darek jego zastępca człowiek kłótliwy i bez większego polotu.Proponuje wybrać nowego przedstawiciela załogi,człowieka inteligientnego,który potrafi coś zrobić, coś z niczego czyli polepszyć byt pracownika.Proponuje nowe wybory na przedstawiciela załogi!!!!!!

Życzliwy
@Judasz 11.12.2017 22:52

Jest więcej naiwnych , nie tylko KK , MN to już całkiem daje się kiwać.Pozdrawiam chłopaki, sorki ale taka prawda.

Karolina

Nie polecam firmy Wesem.Pracownicy ciągle narzekają na pieniądze.Ludzie którzy pracują po 20 lat zarabiają 2100 na rękę, ekspedientki i sprzątaczki w sklepach zarabiają więcej .Szkoda czasu marnować na firmę Wesem.

Prawdziwy Przemek
@Karolina 10.11.2017 21:32

Potwierdzam. 100% info. Na start w innych firmach dają wiecej $, ale jak widac pracownicy boją sie zmian na lepsze.

Przemek

Pracowałem w tej chorej firmie,pieniądze śmieszne.

Prawdziwy Przemek
@Przemek 09.11.2017 13:38

to nie ja pisałem ale potwierdzam, pieniądze strasznie słabe. Pracowałem tak jak płacą, czyli mało. Pozdrawiam Komina w porządku gosć (ps. gdzie moje 20 ?).

Szczery pracownik

Praca uszlachetnia człowieka,jeśli godnie zarabia,jeśli nie staje się niewolnikiem........

Zostaw opinię o Zakład Produkcyjny „Wesem” - Wieliczka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny „Wesem”