Zakład Produkcyjny „Wesem”

Wieliczka

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 281 ocen.

Zakład Produkcyjny „Wesem”
4 281 6 1

Opinie o Zakład Produkcyjny „Wesem”

Serdecznie zapraszamy

Co tu dużo mówić jak były pracownik z wieloletnim doświadczeniem mogę szczerze napisać Firma wesem to jedno wielko dno zarobkowe , i traktowania pracownika . Zarabiałem 2100 zł netto z czego 400 zł na paliwo zostało 1700 Panie Hajduk jak utrzymać rodzinę za takie pieniądze może gwiazdka z nieba ? a może kolejna gwiazdka od Gowork dla firmy Wesem bo przecież to tak zajebsita firma . Taka swietna ze co drugie ogłoszenie na OLX Wesem zatrudni ..wesem zatrduni Chcesz zarabiać marne grosze ? -wesem zaprasza Chcesz być poniżany ? -wesem zaprasza Chcesz zap*** jak bolid F1 -wesem zaprasza Chcesz być motywowany do pracy ? -jak ci się nie podoba to wy*** ale wesem serdecznie zaprasza Chcesz pracowac lata i nie dostać chociaż 1 zł podwyżki ? -Wesem zaprasza Chcesz być tanią siłą roboczą ? -wesem zaprasza Tak więc jak widzicie Wesem szuka pracownikó i serdecznie zaprasza do pracy .

Brawo J
@Serdecznie zapraszamy 25.09.2018 23:07

Brawo Ty

Franciszek

@burza, @Zdegustowany, @Obserwator, @Mocniej Poddenerwowany, przypominam Wam, iż to forum poświęcone jest temu jak pracuje się w firmie Wesem. Nie zaś przepychankom słownym, które nie mówią nic osobom, które szukają rzetelnych informacji na temat tej firmy. @stary pracownik, dziękuję za dodaną przez Ciebie opinię. Zechcesz ją jeszcze proszę uargumentować?

stary pracownik

Wesem jest godną firmą do plecenia dla pracowników którzy chcą pracować po 8 godzin . Wynagrodzenie jak w innych firma , przeciętna krajowa ,

Poddenerwowany

Na prawdé trzeba nie miec honoru,zeby wrócic z powrotem do Wesem.Bogdan M. czlowiek bez zasad.

burza
@Poddenerwowany 10.09.2018 19:03

W MARCU jak w garncu!!!!

Zdegustowany
@Poddenerwowany 10.09.2018 19:03

Honoru i zasad nie masz(usunięte przez administratora) czemu nie powiesz tego na żywo tylko obrazasz dobrego pracownika i uczciwego człowieka przez internet (usunięte przez administratora) A na żywo pewnie się witasz i rozmawiasz jak najlepszy kumpel. Masz pewnie smutne życie i kim byś nie był to jesteś zwykłą zakładowa łajzą. Żal takich ludzi

Obserwator
@Poddenerwowany 10.09.2018 19:03

Przecież już parę osób wróciło nie tylko on

Prawdomowny
@Zdegustowany 13.09.2018 20:06

(usunięte przez administratora)jest uczciwy? Toz to najzwyklejsza świnia

Mocniej Poddenerwowany
@Zdegustowany 13.09.2018 20:06

Zatankuj samochód jak masz za co i jedz do Kobierzyna,obrońco uciśnionych! Sam pewno jedziesz po nim jak po łysej kurze!!!

Franciszek

@Pracownik :) z Twojej opinii wynika, że cenisz sobie pracę w Wesem, jakie wskazówki mógłbyś dać osobom, które są zainteresowane pracą w tej firmie? Czy jest to praca dla każdego, czy dodatkowe umiejętności/ cechy charakteru są wskazane?

Wirtuozo

firma wesem chyba ma jakąś ustawkę z serwisem gwiazdki idą w górę jakaż to wspaniałą firma ...dziwne tylko czemu ludzie odchodzą skoro firma ma aż 4/6

Pracownik :)
@Wirtuozo 30.08.2018 20:27

Nic się nie dzieje bez przyczyny :) Po prostu więcej jest tu normalnych pracowników niż nienormalnych wypisujących głupoty :) Dlatego masz 4/6 :)

Pracownik
@Pracownik :) 30.08.2018 20:53

Skończ pie..olić bo powiększysz rodzine k h

astronom

Wesem wysoko stoi w ocenie pracodawcy 4/6 .Ale wszystkie gwiazdy na niebie mówią że Krzysztof na ślub zamiast kwiatów zażyczył sobie gwiazdke.Co prawda to nie gwiazdka z nieba ale wesem dzięki temu zyskał w opiniach. Musimy wziąść się w garść bo firma rodzinna się powiększa, więc nie pytaj co szef może zrobić dla ciebie lescz co ty możesz zrobić dla szefa!!!

Franciszek

@Stefan, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź na temat pracy w Zakładzie Produkcyjnym "Wesem"? Co konkretnie słyszałeś na temat tej firmy? Jak sam widzisz dużo jest tu negatywnych komentarzy, Twój jest inny dlatego wzbudził moje zainteresowanie.

Sąd pracy

Ile osób było by chętnych podać (usunięte przez administratora) znaczy wesem-s do Sądu Pracy łapka w górę zobaczmy ilu nas jest . Czy szefa było by znów stać opłacić ludzi by zeznawali tylko nie prawdę.

Madry
@Sąd pracy 04.08.2018 14:38

Użalacie się ciągle zamiast się zwolnić i iść do normalnej pracy której jest pełno. Tylko ludzie pazerni odprawy chca

Mądry

No chyba 2 posty niżej masz napisane że "Zamknąć to chałpnictwo dać ludziom odprawy i wszyscy będą szcześliwi"jak jesteście nie szczęśliwy to zmieńcie wreszcie tą firmę na inną pracy nie brakuje a wy dalej tkwicie w tym.

Pracownik

Właśnie tu jest problem, bo nowym pracownikom obiecuje się nie stworzone rzeczy tylko po to żeby się przyjęli. Nie sprawdza się to, bo prawie wszyscy nowi pracownicy porobią parę dni i się zwalniają gdy nagle jest zderzenie z rzeczywistością. Dowiadują się że zamiast zarobić ok. 3 tys nie zarobią nawet 2000. Ludzi na hali produkcyjnej jest coraz mniej, a roboty jest coraz więcej. Ludzie się zwalniają, bo znajdują pracę za 3-3,5 tys. na początek, a tu na takie zarobki nie mogą liczyć nawet starzy pracownicy. Tylko w biurowcu przybywa ludzi. Później na górze się dziwią że w ostatnim miesiącu nie było przerobu i pieniędzy jest coraz mniej. Ludzie z biurowca raczej roboty na hali nie zrobią. Wszystko się opiera na starszych stażem pracownikach. Jak już przyjdzie jakiś nowy, to albo ma lewe ręce do roboty albo porobi chwilę i się zwolni. A są jeszcze tacy co mają wyjeban.... i tylko przychodzą do pracy żeby sobie odpocząć (lub pospać, albo smsiki non stop). WESEM chwali się wszędzie dużymi zyskami i inwestycjami, ale na podwyżki dla pracowników nie ma. Wszystko idzie w złym kierunku i z każdym miesiącem może być coraz gorzej. Mam nadzieje że ktoś się w końcu obudzi i coś się zmieni. Bo jak nie to za niedługo, naprawdę nie będzie kim robić i wtedy będzie dopiero problem dla nas i dla WESEMU. Każdy chce pracować , ale też chce dobrze zarobić. Szanujmy się. (taka wiadomość dla kierownictwa) Jak ktoś chcę przyjść to zapraszamy, ale żeby się później nie zdziwił i nie żalił że praca jest bardzo ciężka i za marne grosze. Pozdro

Barman
@Pracownik 30.06.2018 22:02

Potwierdzam 100%prawdy napisales kolego!!!Firma chyli się ku upadkowi!!!Nie ma ludzi chętnych do pracy w tej pseudo-firmie i nie będzie przy płacy z poprzedniej dekady.Proponuje zamknąć to chałupnictwo,dać ludziom odprawy i każdy będzie szszczęśliwy.

Łoś Super Ktoś
@Pracownik 30.06.2018 22:02

A ty dalej siedzisz w firmie i się użalasz nad sobą :)

Tempaki dupo lizcy
@Łoś Super Ktoś 05.07.2018 17:26

Dobrze się opisałeś jesteś łoś haha

€ $ Bezdomny $ €

https://goo.gl/images/PB5Mky

Bezdomny

Oto nowi pracownicy, httpsoo.gl/images/zrcYLQ , oby tak dalej (szef) traktował ludzi w końcu będzie miał swoje małpy na stanowisku pracy w sumie sam chciał z początku zwolnić wszystkich później zatrudnić młodych doświadczonych. Najlepsze jest to w tej firemce że jak Cię lubi "szef" (h wie kto to jest jekis bezdomny w BMW) ,bedziesz konfidentem to Pensje będziesz mieć i premie dodatki . Każdy ma po 3latach dodatek do urlopu a niektórzy po pierwszym roku taką ta sprawiedliwość, tyczy się Niepołomic. Trzeba zwijać się i sp.. puki jeszcze na wypłaty mają .

Stefan

Są różne zdania na temat firmy. Ja wiem, że to bardzo dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje!

Prawdziwy Alvaro
@Stefan 27.07.2018 19:38

Stefan puknij się w czoło!Nie pisz głupot!

Potrzebny lekarz
@Stefan 27.07.2018 19:38

Haha zmień leki

Baczny obserwator

Exodus w tej firmie nadal trwa,odchodzą juz nawet wieloletni pracownicy którzy mają dość braku szacunku pracodawcy, który proponuje podwyżkę w wysokości 100 zł brutto!!!Upadek firmy jest coraz bardziej realny,chyba taki jest plan,skoro nie ma podwyżek, a ludzie zwalniają się hurtowo!!!

Franciszek

@Pracownik WESEM, @XX, dziękuję za wasze odpowiedzi. Myślę, że kwestia wypłaty to sprawa bardzo osobista i jednym dana pensja może pasować innym zaś nie. Odbiegając od tego tematu powiedzcie mi zatem coś na temat kadry zarządzającej w Zakładzie Produkcyjnym "Wesem". Czy sprzyjają pracy pracownikom?

Franciszek

@Pracownik, sugerujesz, że co innego mówi się pracownikom na rozmowie rekrutacyjnej a z czym innym zderzają się w momencie podjęcia pracy w Zakładzie Produkcyjnym "Wesem" ? Dobrze rozumiem? Jeśli tak to proszę napisz na czym konkretnie polega ta różnica poza faktem innego wynagrodzenia niż to z początku zostało ustalone. Zastanawia mnie również czy ten fakt już ktoś zgłosił? Są to dosyć spore przewinienia ze strony firmy.

Pracownik WESEM
@Franciszek 05.07.2018 10:43

Wszystko co tu pisze "Pracownik i Barman" mija się z prawdą. Dla mnie jest to jedna i ta sama osoba próbująca zaszkodzić tylko firmie. Jest jak jest z płacą i to w każdej firmie jak się nie podoba to szukaj gdzie indziej własnego miejsca, a nie pisz głupoty !!!

XX
@Pracownik WESEM 05.07.2018 17:24

No niestety kolego ale nie masz racji i to nie mija się z prawda lecz prawdą jest jak ty sobie wyobrażasz pracować za 1,9 czy 2 tys zł ? ..Prawda boli co ? to widocznie ślepy jesteś i nie widzisz tego co się dzieje i w każdej firmie zarabia sie marne pieniądze . I TO JEST WŁAŚNIE PODEJŚCIE W WESEMIE DO PRACOWNIKA ja ci sie nie podoba to sie zwolnij .

Taka Prawda

Dlaczego ludzie odchodzą ? dlaczego brakuje a nowych nie ma .. ? ludzie nie beda robic za 2 tys netto . Robią z nas polaków dziadów Europy tania siła robocza ale to pomału się zmienia bo już ludzie nie godzą się na wyzysk . Co panie szefie ? brakuje roboli ? jak to nazywasz swoich pracowników tak dbasz to tak masz proste . Gdyby zarobki były na poziome 3000-3500 na rękę nie było by takich ja . Ale to marzenia w Wesemie a Wesem może pomarzyc ze będą chętni do zapier*alanki na 3 zmiany takie pięniądze.

Dramat

Byłem na rozmowie o pracę w firmie Wesem rozmowa długa nie była 1900 zł na rękę . Dziękuje dobranoc. Śmiech ...

Miecio

Franciszek? K.H. podszywasz się pod autorytet firmy!!! Co chcesz w ten sposób osiągnąć?

Franciszek

@Szczery pracownik, a co możesz napisać o warunkach pracy w firmie Wesem? Z miłą chęcią dowiemy się nowych informacji w tym temacie, zapraszam Cię do udzielenia nam odpowiedzi. Nowe informacje na pewno będą tu przydatne dla innych!

Franciszek

@szczery pracownik, a co możesz powiedzieć w temacie benefitów? Firma Wesem oferuję swoim pracownikom jakiegoś typu benefity, takie jak na przykład karta multisport? Chętnie dowiemy się więcej informacji, będzie nam niezwykle miło za Twój drugi komentarz w tym wątku. Proszę również innych użytkowników o kulturę wypowiedzi podczas dodawania opinii.

Szczery pracownik
@Franciszek 11.06.2018 06:13

Hm,benefity jakieś są na święta parę stówek,basen w Niepołomicach lub w Wieliczce,dodatek na wakacje jeśli przepracujesz 3 lata(średnio nowi pracownicy wytrzymują miesiąc max 2 miesiące)tak więc dodatek wakacyjny jest nieosiągalny!!!Benefity i tak nie zrekompensują żebraczych pensji.Nie słyszałem żeby ktoś płacił tak marnie jak w tej firmie.

Szczery pracownik

1900zl na początek,później po kilku miesiącach 2000zl i to na tyle jeśli chodzi o zarobki w Wesem!!!Nic poza to nie da się zarobić w tej firmie. Oto cała tajemnica masowych odejść pracownikow!!!Nawet Ukraińcy nie chcą tyrac za takie grosze!!!

Sasza
@Szczery pracownik 04.06.2018 11:30

І це те, що ми хочемо. Ми працюємо тут, і це добре для нас. Ми рекомендуємо цю компанію іншим.

Prawdziwy Alvaro
@Sasza 04.06.2018 16:43

Ha ha ha dobre!!!!!Czyżby w biurze się uczyli ukraińskiego???

Franciszek

Proszę was o powrót do tematu, piszemy w tym wątku tylko i wyłącznie na temat pracy w firmie Zakład Produkcyjny Wesem, więc jeśli wiecie coś w temacie nowych rekrutacji to zachęcam was do wpisu. Z miłą chęcią poznamy wieści dotyczące warunków pracy w tej firmie, kwestie postępów tego pracodawcy także będą tu bardzo interesujące! Proszę was również o przestrzeganiu regulaminu serwisu gowork, gdyż komentarze łamiące regulamin będą usuwane przez administratora!

Barman
@Franciszek 31.05.2018 18:03

Czlowiekujest demokracja,ludzie piszą to co chcą.99 procent wpisów jest prawdziwych tylko 1 procent jest pisany przez dyrekcję firmy.Firma to największa porażka i nic tego nie zmieni.

Jasiek

„Wesem” ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Ale jak każda dobra firma ma konkurencję!!

Prawdziwy Alvaro
@Jasiek 20.05.2018 17:20

Tak na pewno, nawet Ukraińcy nie chcą pracować za drobne!!!

Maciek
@Jasiek 20.05.2018 17:20

Jak każda dobra firma ma konfidentów (tam ktoś się pomylił dokonując wpis), którzy ją wykańczają od środka . Robią zament w załodze piorą mózgi "szefów". Później robią zament w załodze. Takich to powinni topić w Wiśle .

Olek
@Maciek 22.05.2018 19:32

Zgadzam się z opinią, jest człowiek który za bardzo kręci ,bezustannie donosi obserwuje każdego pracownika później donosi szefowi , lize D...E niczym więcej się w firmie nie zajmuje ,P.M.kompletnie nie ma pojęcia o produkcji,

Barman

Dyrekcja zadowolona kolejne oko i ucho w zakładzie!!! Herman-człowiek zagadka!!!Test niebawem nastąpi,jak go Hajduk przycisnie z produkcją to wyjdzie Szydlo z worka (nie obrażając Pani Premier )nie życzę źle ale (tu cytat z filmu)"To ty masz kolegów? ???

Opinia

Same "Sierotki Marysie" tu piszą :) idźcie dalej, a nie wypłakujcie tutaj swoje żale :)

Barman
@Opinia 17.05.2018 18:38

Co za kretyn to napisał? ???

Robercik

Czy są jakieś przyjęcia w tej firmie? Bo jestem zainteresowany.

Szalony
@Robercik 14.05.2018 10:59

Chyba zwariowales idź gdzieś indziej ????

Prawdomowny
@Robercik 14.05.2018 10:59

Upadles na głowę? To najgorsza firma w rejonie! !!

Pracownik :)
@Robercik 14.05.2018 10:59

Bardzo dobra firma :) Polecam :)

Prawdziwy Alvaro
@Pracownik :) 15.05.2018 22:49

Weź się człowieku nie ośmieszaj!!!Chcieli żebym za 2 000 zł na trzy zmiany robił, taka zaje.... firma!!!

bula
@Robercik 14.05.2018 10:59

tak prosze pana beda przyjecia bo przewidujemy ze po urlopie nie bedzie kto miam pracowac tylko z mocna psychika prosze bo inaczej nie przejdzie pan rozmowy kfalifikacyjnej a jak da pan rade to trzymam kciuki

Barman

Ciekaw Jestem jak po odejściu brygadzisty i pomocnika z wtryskarek będzie funkcjonował ten dział,gdzie zostaje gość który nic nie umie tylko zmieniać formy potrafi!!!(wiadomo o kogo chodzi )ha ha ha! !!!!

Kermit
@Barman 30.04.2018 22:56

Nie bój żaby :) Już tyle osób odeszło i jakoś wszystko funkcjonuje normalnie :), a Ty dalej użalaj się nad Sobą :)

Kulfon
@Kermit 02.05.2018 19:45

Układy i układziki , śmieszne klany. Szkoda tych '' scyzorów'' bo nie zasłużyli na takie traktowanie.Kij ma zawsze dwa końce. Koniec wtryskarek w '' NIEPOŁOMICACH'' !!!

Szczery pracownik
@Kulfon 09.05.2018 21:56

Pięknie powiedziane,noc dodać nic ująć!!!

Wiem co pisze
@Barman 30.04.2018 22:56

Nic nie umie , ale ciapaty za nim obstaje, mydli oczy Hajdukom

Barman
@Kulfon 09.05.2018 21:56

Dramat,nie szanują dobrych pracowników,szczególnie szkoda kielczan.Zdziwią się niebawem jak ich zabraknie.Zostanie garstka ludzi niedoświadczonych na wtryskarkach,nowi nie przyjdą pracować za drobne.Niestety ludzie w Niepołomicach dają sie kiwać i robią za marne grosze(na wszystkich działach) jak się nie obudzą to dalej będą (usunięte przez administratora) na kasę .Tak niestety jest i nic się nie zmieni w tej pseudo firmie!!To też jest z winy pracowników, że sie nie upominają o swoje.

obserwator
@Barman 30.04.2018 22:56

Brygadziści z wtryskarek mają dobry zawód i pracy za ustawiaczy wtryskarek jest bardzo dożo. Ten dobry fach z ustawiania zdobyli w firmie Wesem , szkoda tylko że dalej nie chcą się uczyć a mają od kogo , brygadzista główny na pewno wyszkoli sobie następnych , i sądzę że dyrekcja zakładu będzie musiała wtryskarkom podnieś pensje żeby nie uciekali do innych firm.

obserwator
@Barman 30.04.2018 22:56

Myślę że brygadzista główny ogarnie temat , wtryskarki to jest jego część życia. jak mu się odwdzięcz ci któż odchodzą do innych firmy tyle czasu nim poświęcił .

@
@obserwator 16.05.2018 09:53

Andzej bredzisz

kuku
@obserwator 16.05.2018 09:53

ha ha ha

kuku
@obserwator 16.05.2018 09:46

panie szefie za pozno sie pan obudzil z tymi podwyzkami ludzie odchodza dobrzy pracownicy ktorzy ogarniali wszystki bez zbednych szkolen zuceni na gleboka wode po odejsciu pana jarka ale nie doceniliscie ludzi ktorzy naprawde na to zasluguja ale w nowym zakladzie gdzie juz na nich czekaja docenia ich w 100 procentach a wm zycze powodzenia

Bogdan

Wolę targac meble na trzecie piętro niż zapier...w Wesemie! !!!

Prawdziwy Alvaro
@Bogdan 15.05.2018 17:19

zapraszam :) ALVARO

Szczery pracownik

Firma się sypie totalnie.Najlepsi ludzie odchodzą nowi nie przychodzą. Tak to się musiało skończyć. Brak wyobraźni i reakcji na zmieniający się rynek pracy pracodawcy,płace na poziomie zeszłej dekady i zero szans rozwoju.Firma zaczyna powoli zmierzać ku upadkowi

Dobrze zorientowany
@Szczery pracownik 26.04.2018 22:19

To nie koniec wiosennej ewakuacji, to się dopiero rozkręca.Tak w Wieliczce jak i w Niepołomicach.

Zostaw opinię o Zakład Produkcyjny „Wesem” - Wieliczka

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny „Wesem”