Zakład Produkcyjny „Wesem”

Wieliczka

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 270 ocen.

Zakład Produkcyjny „Wesem”
4 270 6 1

Opinie o Zakład Produkcyjny „Wesem”

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Sąd pracy

Ile osób było by chętnych podać (usunięte przez administratora) znaczy wesem-s do Sądu Pracy łapka w górę zobaczmy ilu nas jest . Czy szefa było by znów stać opłacić ludzi by zeznawali tylko nie prawdę.

Mądry

No chyba 2 posty niżej masz napisane że "Zamknąć to chałpnictwo dać ludziom odprawy i wszyscy będą szcześliwi"jak jesteście nie szczęśliwy to zmieńcie wreszcie tą firmę na inną pracy nie brakuje a wy dalej tkwicie w tym.

Pracownik

Właśnie tu jest problem, bo nowym pracownikom obiecuje się nie stworzone rzeczy tylko po to żeby się przyjęli. Nie sprawdza się to, bo prawie wszyscy nowi pracownicy porobią parę dni i się zwalniają gdy nagle jest zderzenie z rzeczywistością. Dowiadują się że zamiast zarobić ok. 3 tys nie zarobią nawet 2000. Ludzi na hali produkcyjnej jest coraz mniej, a roboty jest coraz więcej. Ludzie się zwalniają, bo znajdują pracę za 3-3,5 tys. na początek, a tu na takie zarobki nie mogą liczyć nawet starzy pracownicy. Tylko w biurowcu przybywa ludzi. Później na górze się dziwią że w ostatnim miesiącu nie było przerobu i pieniędzy jest coraz mniej. Ludzie z biurowca raczej roboty na hali nie zrobią. Wszystko się opiera na starszych stażem pracownikach. Jak już przyjdzie jakiś nowy, to albo ma lewe ręce do roboty albo porobi chwilę i się zwolni. A są jeszcze tacy co mają wyjeban.... i tylko przychodzą do pracy żeby sobie odpocząć (lub pospać, albo smsiki non stop). WESEM chwali się wszędzie dużymi zyskami i inwestycjami, ale na podwyżki dla pracowników nie ma. Wszystko idzie w złym kierunku i z każdym miesiącem może być coraz gorzej. Mam nadzieje że ktoś się w końcu obudzi i coś się zmieni. Bo jak nie to za niedługo, naprawdę nie będzie kim robić i wtedy będzie dopiero problem dla nas i dla WESEMU. Każdy chce pracować , ale też chce dobrze zarobić. Szanujmy się. (taka wiadomość dla kierownictwa) Jak ktoś chcę przyjść to zapraszamy, ale żeby się później nie zdziwił i nie żalił że praca jest bardzo ciężka i za marne grosze. Pozdro

Tempaki dupo lizcy
@Łoś Super Ktoś 05.07.2018 17:26

Dobrze się opisałeś jesteś łoś haha

€ $ Bezdomny $ €

https://goo.gl/images/PB5Mky

Bezdomny

Oto nowi pracownicy, httpsoo.gl/images/zrcYLQ , oby tak dalej (szef) traktował ludzi w końcu będzie miał swoje małpy na stanowisku pracy w sumie sam chciał z początku zwolnić wszystkich później zatrudnić młodych doświadczonych. Najlepsze jest to w tej firemce że jak Cię lubi "szef" (h wie kto to jest jekis bezdomny w BMW) ,bedziesz konfidentem to Pensje będziesz mieć i premie dodatki . Każdy ma po 3latach dodatek do urlopu a niektórzy po pierwszym roku taką ta sprawiedliwość, tyczy się Niepołomic. Trzeba zwijać się i sp.. puki jeszcze na wypłaty mają .

Stefan

Są różne zdania na temat firmy. Ja wiem, że to bardzo dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje!

Potrzebny lekarz
@Stefan 27.07.2018 19:38

Haha zmień leki

Baczny obserwator

Exodus w tej firmie nadal trwa,odchodzą juz nawet wieloletni pracownicy którzy mają dość braku szacunku pracodawcy, który proponuje podwyżkę w wysokości 100 zł brutto!!!Upadek firmy jest coraz bardziej realny,chyba taki jest plan,skoro nie ma podwyżek, a ludzie zwalniają się hurtowo!!!

Franciszek

@Pracownik WESEM, @XX, dziękuję za wasze odpowiedzi. Myślę, że kwestia wypłaty to sprawa bardzo osobista i jednym dana pensja może pasować innym zaś nie. Odbiegając od tego tematu powiedzcie mi zatem coś na temat kadry zarządzającej w Zakładzie Produkcyjnym "Wesem". Czy sprzyjają pracy pracownikom?

Franciszek

@Pracownik, sugerujesz, że co innego mówi się pracownikom na rozmowie rekrutacyjnej a z czym innym zderzają się w momencie podjęcia pracy w Zakładzie Produkcyjnym "Wesem" ? Dobrze rozumiem? Jeśli tak to proszę napisz na czym konkretnie polega ta różnica poza faktem innego wynagrodzenia niż to z początku zostało ustalone. Zastanawia mnie również czy ten fakt już ktoś zgłosił? Są to dosyć spore przewinienia ze strony firmy.

XX
@Pracownik WESEM 05.07.2018 17:24

No niestety kolego ale nie masz racji i to nie mija się z prawda lecz prawdą jest jak ty sobie wyobrażasz pracować za 1,9 czy 2 tys zł ? ..Prawda boli co ? to widocznie ślepy jesteś i nie widzisz tego co się dzieje i w każdej firmie zarabia sie marne pieniądze . I TO JEST WŁAŚNIE PODEJŚCIE W WESEMIE DO PRACOWNIKA ja ci sie nie podoba to sie zwolnij .

Taka Prawda

Dlaczego ludzie odchodzą ? dlaczego brakuje a nowych nie ma .. ? ludzie nie beda robic za 2 tys netto . Robią z nas polaków dziadów Europy tania siła robocza ale to pomału się zmienia bo już ludzie nie godzą się na wyzysk . Co panie szefie ? brakuje roboli ? jak to nazywasz swoich pracowników tak dbasz to tak masz proste . Gdyby zarobki były na poziome 3000-3500 na rękę nie było by takich ja . Ale to marzenia w Wesemie a Wesem może pomarzyc ze będą chętni do zapier*alanki na 3 zmiany takie pięniądze.

Dramat

Byłem na rozmowie o pracę w firmie Wesem rozmowa długa nie była 1900 zł na rękę . Dziękuje dobranoc. Śmiech ...

Miecio

Franciszek? K.H. podszywasz się pod autorytet firmy!!! Co chcesz w ten sposób osiągnąć?

Franciszek

@Szczery pracownik, a co możesz napisać o warunkach pracy w firmie Wesem? Z miłą chęcią dowiemy się nowych informacji w tym temacie, zapraszam Cię do udzielenia nam odpowiedzi. Nowe informacje na pewno będą tu przydatne dla innych!

Franciszek

@szczery pracownik, a co możesz powiedzieć w temacie benefitów? Firma Wesem oferuję swoim pracownikom jakiegoś typu benefity, takie jak na przykład karta multisport? Chętnie dowiemy się więcej informacji, będzie nam niezwykle miło za Twój drugi komentarz w tym wątku. Proszę również innych użytkowników o kulturę wypowiedzi podczas dodawania opinii.

Szczery pracownik
@Franciszek 11.06.2018 06:13

Hm,benefity jakieś są na święta parę stówek,basen w Niepołomicach lub w Wieliczce,dodatek na wakacje jeśli przepracujesz 3 lata(średnio nowi pracownicy wytrzymują miesiąc max 2 miesiące)tak więc dodatek wakacyjny jest nieosiągalny!!!Benefity i tak nie zrekompensują żebraczych pensji.Nie słyszałem żeby ktoś płacił tak marnie jak w tej firmie.

Szczery pracownik

1900zl na początek,później po kilku miesiącach 2000zl i to na tyle jeśli chodzi o zarobki w Wesem!!!Nic poza to nie da się zarobić w tej firmie. Oto cała tajemnica masowych odejść pracownikow!!!Nawet Ukraińcy nie chcą tyrac za takie grosze!!!

Prawdziwy Alvaro
@Sasza 04.06.2018 16:43

Ha ha ha dobre!!!!!Czyżby w biurze się uczyli ukraińskiego???

Franciszek

Proszę was o powrót do tematu, piszemy w tym wątku tylko i wyłącznie na temat pracy w firmie Zakład Produkcyjny Wesem, więc jeśli wiecie coś w temacie nowych rekrutacji to zachęcam was do wpisu. Z miłą chęcią poznamy wieści dotyczące warunków pracy w tej firmie, kwestie postępów tego pracodawcy także będą tu bardzo interesujące! Proszę was również o przestrzeganiu regulaminu serwisu gowork, gdyż komentarze łamiące regulamin będą usuwane przez administratora!

Barman
@Franciszek 31.05.2018 18:03

Czlowiekujest demokracja,ludzie piszą to co chcą.99 procent wpisów jest prawdziwych tylko 1 procent jest pisany przez dyrekcję firmy.Firma to największa porażka i nic tego nie zmieni.

Jasiek

„Wesem” ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Ale jak każda dobra firma ma konkurencję!!

Olek
@Maciek 22.05.2018 19:32

Zgadzam się z opinią, jest człowiek który za bardzo kręci ,bezustannie donosi obserwuje każdego pracownika później donosi szefowi , lize D...E niczym więcej się w firmie nie zajmuje ,P.M.kompletnie nie ma pojęcia o produkcji,

Barman

Dyrekcja zadowolona kolejne oko i ucho w zakładzie!!! Herman-człowiek zagadka!!!Test niebawem nastąpi,jak go Hajduk przycisnie z produkcją to wyjdzie Szydlo z worka (nie obrażając Pani Premier )nie życzę źle ale (tu cytat z filmu)"To ty masz kolegów? ???

Opinia

Same "Sierotki Marysie" tu piszą :) idźcie dalej, a nie wypłakujcie tutaj swoje żale :)

Barman
@Opinia 17.05.2018 18:38

Co za kretyn to napisał? ???

Robercik

Czy są jakieś przyjęcia w tej firmie? Bo jestem zainteresowany.

bula
@Robercik 14.05.2018 10:59

tak prosze pana beda przyjecia bo przewidujemy ze po urlopie nie bedzie kto miam pracowac tylko z mocna psychika prosze bo inaczej nie przejdzie pan rozmowy kfalifikacyjnej a jak da pan rade to trzymam kciuki

Barman

Ciekaw Jestem jak po odejściu brygadzisty i pomocnika z wtryskarek będzie funkcjonował ten dział,gdzie zostaje gość który nic nie umie tylko zmieniać formy potrafi!!!(wiadomo o kogo chodzi )ha ha ha! !!!!

kuku
@obserwator 16.05.2018 09:46

panie szefie za pozno sie pan obudzil z tymi podwyzkami ludzie odchodza dobrzy pracownicy ktorzy ogarniali wszystki bez zbednych szkolen zuceni na gleboka wode po odejsciu pana jarka ale nie doceniliscie ludzi ktorzy naprawde na to zasluguja ale w nowym zakladzie gdzie juz na nich czekaja docenia ich w 100 procentach a wm zycze powodzenia

Bogdan

Wolę targac meble na trzecie piętro niż zapier...w Wesemie! !!!

Prawdziwy Alvaro
@Bogdan 15.05.2018 17:19

zapraszam :) ALVARO

Szczery pracownik

Firma się sypie totalnie.Najlepsi ludzie odchodzą nowi nie przychodzą. Tak to się musiało skończyć. Brak wyobraźni i reakcji na zmieniający się rynek pracy pracodawcy,płace na poziomie zeszłej dekady i zero szans rozwoju.Firma zaczyna powoli zmierzać ku upadkowi

Dobrze zorientowany
@Szczery pracownik 26.04.2018 22:19

To nie koniec wiosennej ewakuacji, to się dopiero rozkręca.Tak w Wieliczce jak i w Niepołomicach.

Czarek

Pewnie ktoś zapomniał , że do tej podstawy są jakieś premie i socjalne dodatki?

Eee
@Czarek 25.04.2018 00:05

Nie ma żadnych dodatków Ani premi pracownik produkcji nie miał 5 lat podwyżki , a 2000 , 2100, to nie fikcja , tyle się zarabia , i jeszcze mniej

Barman

Praca w tej firmie to tylko strata czasu.Zarobki dramat-chcą żeby na trzy zmiany pracować za 2000 na rękę.

Barman
@Zadowolony 26.04.2018 20:25

Którzy? ?? Nazwiska proszę! !!Niech się reszta załogi dowie dlatego zarabia po 2 100 zł netto jak jest dobry miesiąc! !!

Mariusz zwany Boa

Chciałem życzyć całej załodze wszystkiego dobrego i powodzenia w dalszej karierze zawodowej w firmie Wesem.Pracownicy na najwyższym poziomie!!!Każdy pracodawca w regionie chcialby mieć taką załogę u siebie.Poleciłbym z czystym sercem.Mam nadzieję,że w końcu zostaną docenieni finansowo ludzie tu pracujący.Pozdrawiam.

Ulka

Jak komuś nie jest po drodze z pracą to zawsze znajdzie powód, żeby sobie ponarzekać.

Taki ktoś

Magazynierzy mają chyba mało zajęć?Skoro mają tyle czasu na przesiadywanie w biurze wypłat.

Normalny
@Taki ktoś 05.03.2018 19:35

Nie wiem kim jesteś, ale prawdopodobnie bardzo małym i zawistnym człowieczkiem. Chyba nie zdajesz sobie sprawy, że praca magazyniera to nie tylko fizyczne zajęcia, ale także wprowadzanie i rozliczanie faktur, wypełnianie innych dokumentów, robienie zamówień. Na czym Sherlocku coś takiego ma być wykonywane jak nie na komputerze? A tak się składa, że pomieszczenie o którym piszesz to od dawna stanowisko jednego z głównych magazynierów firmy. Więc jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz to się nie wypowiadaj. A jeśli tak bardzo Cię to interesuje, kto jaka pracę wykonuje to możesz śmiało przyjść i przekonać się na własne oczy. Ale wątpię by na to starczyło Ci odwagi bo bardzo łatwo rzucać oszczerstwa w sieci gdzie pozostajesz anonimowy.

Madero

Hej ziomale, jak tam dalej się dołujecie w tej pseudo firmie? Dalej czekacie po pół roku i więcej na odpowiedz w sprawie podwyżek? Dalej oszczędzają na ogrzewaniu na produkcji a w biurach grzeją? Dalej traktują was jak tanią siłę roboczą? Ludzie jeżeli tak to szacunek dla Was że tyle jesteście w stanie wytrzymać. Wychodzi na to że macie jaja i bardzo silną psychikę ale trochę tępe muzgi że się tak dajecie dymać.

Meteo
@Madero 27.02.2018 22:07

Najpierw naucz się pisać lub idź do szkoły bo błędy ortograficzne robisz mózgu. Skończyłeś chociaż podstawówkę :)

Baczny obserwator

Dramat i jeszcze raz dramat!!!!Pseudo firma zarobki tragiczne na początek 1900zł maksymalnie 2100zł po 20 latach!!!Naprawdę szkoda czasu,zero szans na lepsze pieniądze i rozwój.Jednym słowem porażka!!!

taki sobie
@Baczny obserwator 23.02.2018 12:35

Najgorsze jest to ze praktycznie kazda firemka jest taka sama zarobki od 1600 do 2500 bez szans na jakikolwiek rozwoj. Zarobisz wiecej jak dymasz na budowie albo na 3 zmiany. Robol w tym kraju ma pieklo i ciagle narzekanie Januszy biznesu ze ledwo wyszedl ma czysto. Jedyna opcja to wyjazd za granice Poki bedziemy sie godzic na takie traktowanie zawsze tak bedzie oni sie nam smieja w twarz musimy walczyc o swoje bo zawsze tak bedzie. To nie jest tak ze oni nie maja pieniedzy. Janusze zawsze beda skamlec ze malo i malo tylko zawsze wszystko odbywa sie naszym kosztem

WESEM

Opinie bardzo przesadzone. Żyjemy w Polsce, więc nie można oczekiwać cudów jeśli chodzi o zarobki. Firma zarządzana we wzorcowy sposób, wiele międzynarodowych laurów i wyróżnień. Dodatkowo ciągły rozwój i poprawa warunków pracy. Niektórzy by chyba chcieli zarabiać jak w zachodnich krajach co jest niemożliwe. Całe szczęście, że są jeszcze normalni pracownicy. Pozdrawiam.

Taki sobie
@Sprawiedliwy 08.01.2018 08:31

Dziwnym trafem wszyscy którzy odeszli z tej firmy mają lepszą pracę i lepiej płatną, pewnie jesteś nieszczęśliwym człowiekiem skoro obrażasz innych,i siedzisz w tej firmie użalajac się nad sobą ,

Zostaw opinię o Zakład Produkcyjny „Wesem” - Wieliczka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Produkcyjny „Wesem”