Opinie o BIG InfoMonitor S.A. w Warszawa

BIG InfoMonitor prowadzi Rejestr Dłużników BIG. Jako jedyny z BIG-ów działających w Polsce umożliwia także dostęp do baz Biura Informacji Kredytowej oraz Związku Banków Polskich (6,1 mln informacji o zaległym zadłużeniu przedsiębiorców i konsumentów). Stanowi platformę wymiany informacji pomiędzy sektorem bankowym i pozostałymi sektorami gospodarki. Gromadzi i dostarcza wiarygodne informacje gospodarcze oraz udostępnia unikalne dane z sektora bankowego o wywiązywaniu się z zobowiązań finansowych. Wspiera procesy windykacyjne. Potwierdza wiarygodność finansową klientów i kontrahentów.

Branże: Usługi IT - hosting stron internetowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o BIG InfoMonitor S.A. w Warszawa

baner wywiady

Jak często w BIG InfoMonitor S.A. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 15 stycznia na Pracuj.pl, obiecują bogaty rozwój.

Halina

Liczy się czas? Ujęłaś to tak jakby miała to być forma akordu. Czyli jak to na umowie wygląda? co do tych kilogramów, które należy podnosić, to mieszą się one w zakresie norm BHP? O jakich gabarytach może być w tym przypadku mowa?

Fatalna atmosfera w zespole obsługi klienta detalicznego. Ciągle kłótnie w zespole. Duża rotacja. (usunięte przez administratora)zęść pracowników bała się przychodzić do pracy. (usunięte przez administratora)zespołu jest bardzo nieprzyjemną osobą. Dużo osób jest (usunięte przez administratora) w konflikcie również z innych departamentów o czym oczywiście nikt na głos nie mówi, żeby nie mieć problemów. Wiele osób na samą myśl o tym, że musi z nią pracować w jakimś temacie często żeby uniknąć nieprzyjemności, to po prostu ustępuje.Nie polecam pracy w tym zespole BIG. Pozostałe departamenty są naprawdę ok- kwestia tego gdzie trafisz. Jest możliwość zmiany stanowisk w ramach wewnętrznych rekrutacji - to na duży plus. Premie ok.

Krewetka
@Pracownik HR

I co wam da pytanie ludzi którzy są w zespole, przecież więcej niż pewne jest, że z obawy o "kolejną poprawę atmosfery" nikt nic nie powie. Lepiej zapytać byłych pracowników czemu nie chcieli pozostać w zespole Ż.

@Pytanie

Zależy do jakiego zespołu trafisz, w niektórych zbyt duża "niewiara" przełożonych we własne umiejętności, może powodować to, że twój rozwój będzie blokowany a na szkolenia będziesz chodziła tylko po to, żeby przełożony mógł pokazać jak dba o rozwój podwładnych.

Edward
@alt-ar

A jeśli trafi się do takiego gorszego zespołu to jest szansa że można to jeszcze zmienić i trafić do innego? Czy już się tak utknie na stałe?

@Edward

z rekrutacjami wewnętrznymi bywa różnie, w teorii musisz poinformować przełożonego, że chcesz aplikować ale nieraz lepiej zrobić to już po fakcie i po pierwszych rozmowach z nowym przełożonym, bo tutaj też możesz mieć utrudnione działanie jak obecny przełożony/a będzie mieć zły dzień i naopowiada jak to do niczego się nie nadajesz

@alt-ar

i tylko o złym dniu mowa? a rywalizują o swoich pracowników czy już nie bardzo? ja widać gołym okiem, że ktoś jest wartościowy to doceniają jak należy? na które najwyższe stanowisko udaje się tu w praktyce awansem przeskoczyć?

@Beata

Niektórzy przełożeni mają tylko złe dni, dosyć często wartościowy pracownik jest "blokowany" jeśli chodzi o awans lub przejście do innego departamentu, bo jest obawa, że nikt równie dobry na jego miejsce się nie znajdzie. Jeśli chodzi o "rywalizowanie" to różnie bywa, to już jest zależne od tego który z kierowników zespołu ma mocniejszą pozycję.

@alt-ar

Aha, no skutkiem ubocznym nie jest tego to przypadkiem, że firma wyżej się nie rozwija przez to? Jaką ostateczną decyzję podejmują te wspomniane osoby? Zdarzają się wypowiedzenia? Jak długo trwają?

@Beata

Ocenę czy firma przez to się nie rozwija pozostawię analitykom. Co do wypowiedzeń to chyba częściej zdarzają się ze strony pracowników niż pracodawcy. Na pewno możliwości awansu i rozwoju pozostawiają wiele do życzenia w przypadku niektórych zespołów.

Halina Nowy wpis

@Były pracownik

No i na tym dziale jak w praktyce dobre KPI można wyrobić? A tak z ciekawości to ile osób zatrudnia się na tym omawianym przez Ciebie na początku dziale? Jeśli chodzi o wynagrodzenie za prace to jest ono tożsame z innymi równoległymi? Kwestia tych wewnętrznych rekrutacji po prostu zaczęła mnie zastanawiać

Pracownik HR
@Były pracownik

Dziękujemy za opinię i precyzyjne wskazanie obszaru do poprawy. Żałujemy, że nie udało się wyjaśnić tej sytuacji z perspektywy wszystkich osób, których dotyczy. Przeanalizujemy zasygnalizowany problem i poprosimy o opinie pozostałe osoby w zespole. Dziękujemy też za wskazanie pozytywów ???? @Pracodawca

Pracownik HR Nowy wpis
@Pracownik HR

Podziękowania za pozytywy są zakończone uśmiechniętym emotikonem :) a nie znakami zapytania.

Krewetka Nowy wpis

Administrator Nowy wpis

W mieście Warszawa poszukiwano kandydatów do pracy jako Analityk IT. Czy ktoś aplikował na ofertę firmy BIG InfoMonitor S.A.? Jak wrażenia z rekrutacji?

Robert

A nie lepiej byłoby utworzyć jeden ogólnopolski rejestr osób zadłużonych zamiast kilku różnych ? W ten sposób osoba która stara się o kredyt na zakup nieruchomości gdy zostanie sprawdzona przez bank to nie zostanie odrzucona przez BIK ale odrzuci ją BIG za jakąś małą zaległość np.250zł bo często tak się zdarza a jeden ogólny rejestr dłużników miałby większy sens w takiej sytuacji.

Xyz
@Robert

Było by łatwiej ale trzeba zarabiać.....

logo firmy Specjalista ds. jakości ofert pracy
Warszawa
(535 opinii)
logo firmy Senior Product UX/UI Designer
Oleśnica
debesto.com
(91 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Specjalista ds. sprzedaży i pozyskiwania klienta
Gdańsk
Zorka Sp. z o.o.
(4146 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
JA

Naciągacze!!! Mimo zapewnień nie zdołali mi w niczym pomóc a jedynie wyciągnęli kilka tysięcy dodatkowo. NIE POLECAM !!!

coyotee
@JA

Drogi JA, to serwis opinii o pracodawcy a nie o jego produktach. Poza tym to bardzo ogólnikowa ta wypowiedź. Może podasz więcej szczegółów? Co się stało?

Pawelek
@JA

Brawo dla firmy.

Damian
@Pawelek

No nie wiem. Cieszysz się, że firma wzięła kasę, a w niczym nie pomogła? Pracujesz tam i wiesz coś o warunkach zatrudnienia, bo niewiele tu aktualnych informacji. Szczególnie o zarobkach. A to mnie właśnie interesuje.

Zyta
@Damian

Zarobki to tajny temat. Nie ma czym sie chwalić.

Robert

Firma dobrze oceniana a przy tym jest dobrym pracodawca więc spokojnie polecam prace.

Prawo
@Robert

Dobre sobie.... dobrze oceniana... śmiech

Damian
@Prawo

Co masz przeciwko, że cię tak to śmieszy? Nie podałeś żadnych argumentów. Napiszesz, czemu masz takie zdanie zamiast się śmiać?

prawko
@Damian

Bo ta cała sytuacja jest śmieszna.

yyy

Widziałem ofertę pracy w "departamencie finansów". mógłby ktoś podpowiedzieć jak sie pracuje, atmosfera, warunki itp?

@yyy

Fanie, że zainteresowałeś się akurat tym pracodawcą. BIG InfoMonitor gromadzi i udostęþnia bowiem informacje gospodarcze o zobowiązaniach przedsiębiorców i konsumentów z różnych sektorów gospodarki. Jako jedyny z BIG-ów poza własnym Rejestrem BIG, umożliwia dostęp do baz Biura Informacji Kredytowej (BIK) i bankowego rejestru Związku Banków Polskich. Jeśli chodzi o stanowisko Specjalisty w Departamencie Finansów, to są w stanie zaoferować: umowę o pracę, możliwość rozwoju w ramach organizacji i pakiet socjalny, kartę sportową. Ale poczekamy, aż jakiś obecny pracownik tej firmy zweryfikuje te informacje. A czy posiadasz odpowiednie kwalifikacje, by aplikować?

Gigi
@yyy

Daj sobie spokój, Głwna Ksiegowa to porazka a pod nią byś musiał pracować

Zytka
@Gigi

A dlaczego Główna Księgowa to porażka?

XYZ
@Gigi

Potwierdzam, zachowanie głównej księgowej podchodzi pod mobbing. Lepiej się tam nie pchać, bo będziesz żałować.

Michał

@yyy gdzie widziałeś taka ofertę ?

byly-pracownik

na stanowisku project managera 3000 brutto za etat

Andrzej

Powiedzcie czy trudno jest w ogóle przejść rekrutacje?

Sławomir
@Andrzej

Dołączam się do pytania. Na jakie stanowisko chcesz aplikować? Na ten moment znalazłem tylko wolne stanowisko dla Młodszego Specjalisty w Zespole Relacji z Klientami https://pracodawcy.pracuj.pl/big-infomonitor,66960

Tymoteusz

Prowadzę spółkę, dałem się namówić na abonament 199zł + vat- sprawdzanie klienta wymaga upoważnienia, wpis nie daje zupełnie nic, a umowa wiążąca do grudnia 2018. Po prostu oszustwo w biały dzień!

Grześ
@Tymoteusz

Głupoty Pan mówi. Poczekamy aż Pana dopiszą, ciekawe co powiedzą jak będzie Pan chciał z instytucji finansowej skorzystać. Od razu wszyscy będą kredyty i lisingi dawać!!! Powodzenia. Pozdrawiam.

Joanna

@Robert, na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? Na jednej ze stron z ofertami pracy znalazłam informacje, że mają miejsce na Płatną Praktykę Studencką w Obszarze Prawnym. Czy interesuje Cię praca na tym stanowisku?

Robert

Podpowiedzcie czy firma prowadzi w ogóle jakieś rekrutacje? Można tu zarobić?

Mira

BIG InfoMonitor to bardzo dobra firma. Jeśli faktycznie ktoś ma roszczenia to na forum ich nie odzyska, po co więc tak pisać???

Joanna

Z punktu widzenia potencjalnych pracowników firmy, wszystkie opinie na temat firmy są bardzo ważne - zarówno te pracowników, jak i klientów. Czy ktoś może wie, czy podczas procesu rekrutacyjnego istnieje możliwość negocjowania warunków zatrudnienia?

Joanna

Pracujesz w BIG InfoMonitor? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twojej pracy. Na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy?

ds

@bn teraz to widze ze oni szukja do pracy kierownika zepolsu telesprzedazy w Warszawie na pewno wymagane jest tutaj doświadczenie w zarządzaniu zespołem sprzedaży min. 2 lata, umiejętności zarządzania ludźmi, w tym: motywowanie, rozliczanie, kontrola

pik

BIG INFOMONITOR to wielka porażka. Nikomu nie polecam!!!

cichociemny
@pik

dlaczego, ale jako pracodawcy ??

BILL

nikomu nie polecam tej firmy!!!!

Stażysta

Pracowałam tam przez jakiś czas ale Warszawie. Firma fajna, której nikt nie lubi bo wszyscy myślą że to oni wpisują dłużników. Jeżeli jesteś osobą komunikatwna, i wiesz po co przychodzisz do pracy to nie zabraknie ci na pewno kasy ani znajomych z którymi możesz chodzić na piwo. A takie pisanie ze 1500tys podstawy totalna bzdura, masz umiejętności rośnie, tak jak apetyt. Chcesz więcej rusz głową. Polecam, ja zrezygnowałam z innych względów nie dlatego że hajs ie nie zgadzał tylko musiałam.

Zostaw merytoryczną opinię o BIG InfoMonitor S.A. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w BIG InfoMonitor S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy BIG InfoMonitor S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.

• Jak wygląda rekrutacja do firmy BIG InfoMonitor S.A.?

Kandydaci do pracy w BIG InfoMonitor S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w lipcu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)