Miałem przyjemność pracować dla RedDot Games przez 8 lat, przy kilku częściach Car Mechanic Simulator więc myślę, że dość dobrze mogłem poznać zwyczaje oraz kulture pracy w tym studiu. RedDot Games to przede wszystkim miejsce w którym trakowano mnie jak człowieka, pomimo z początku słabych umiejętności i marniutkiej wiedzy szef nigdy nie dał poczuć mi się gorszym lub mniej wartościowym pracownikiem. RedDot jest świetnym miejscem dla osób, które mają już pewien zasób wiedzy i umiejetności ale nie mniej genialnym dla osób, które dopiero raczkują w gamedevie. Przez 8 lat pracy nigdy nie dośwaidczyłem problemów z wypłatą, co przytrafiało mi się w poprzednich firmach. Jak można łatwo sprawdzić po wszelkiego rodzaju wywaidach ceo wydawcy gier CMS - PlayWay, gry które tworzy RedDot stanowią główny motor napędowy dla tego wielkiego wydawcy, generując miliony zysków dlatego oczywistym jest, że w studiu wymaga się jakości wykonywanej pracy ale jednocześnie nigdy nie zostałem pozostawiony z problemem sam sobie dzięki czemu wiedziałem, że w tym studiu pracują pomocni ludzie, a ja zawsze dam radę wykonać postawione przede mną zadanie. Razem z pracą dla RedDot rozpocząłem wiele prywatnych, ważnych etapów życia osobistego takich jak ślub czy narodziny dzieci i co najważniejsze podczas tych 8 lat nigdy nie dośwaidczyłem uczucia niepewności o jutro. Studio dla mnie zawsze było gwarantem jakości, stabllizacji, ludzkiego traktowania :) Myślę, że dobrym podsumowaniem tego jak wiele dało mi studio w ciągu tych 8 lat pracy jest fakt, że kolejną firmą do której przeszedłem jest CD Projekt Red :) Osobiście z czystym sumieniem mogę polecić pracę w tym studiu każdemu, kto poważnie myśli o pracy w game devie!