Energop Sp. Zo.o.
2 54 6 1

Opinie o Energop Sp. Zo.o.

pracownik

jakiś misiewicz pisał ostatnio aby nie mieszać polityki z energopem bo jej tam niema. fakty są inne. raz w miesiącu zjeżdża się hmara pisiewiczów mówiąc jak to jest pięknie w zakładzie o czym pisze prasa i internet powiązany zpisem. pięknie jest ale dla misiewiczów z dobrej zmiany. dział administracji radnej z pisu ktura nie ma jak dojeżdżać do pracy i dostała służbowy samochód. dane o zarobkach są dostępne na stronie miasta. nie starcza pieniędzy ze skromnej wypłaty i z prowadzenia fundacji – wyprowadzają pieniądze. dział stworzony aby przechowywać zasłużonych działaczy. dział kadr kiedyś jedna pani, która nie mogła wytrzymać tego zakłamania i odeszła. teraz trzy działaczki pis. dział inwestycji służący do wyprowadzania pieniędzy, dział informatyki tesz ma specjaliste z pisu. zerowe doświadczenie i kompetencje. zakład trzeci rok po przejeciu władzy przez dobrą zmianę jest na minusie. ostatni rok to 6 milionów na minusie. jest tesz dyrektor produkcji nie mający o niczym pojęcia i zarabiający kilkadziesiont tyśiecy złotych i zabierający ciężko pracującym ludziom premie byle się wykazać.

Hanka
@pracownik 13.02.2019 19:54

Naucz się pisać po polsku. Roi się w tych wypocinach od błędów ortograficznych i kłamstw. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Pracownik Energop
@pracownik 13.02.2019 19:54

I tym sposobem widzimy się w sądzie.

Pracownik Energop
@pracownik 13.02.2019 19:54

I zacznij zbierać dowody na rzekome wyprowadzanie pieniędzy, bo będziesz musiał drogi użytkowniku portalu udowodnić swoje słowa. Pomówienia wyjdą na jaw, jak i tożsamość. Pozdrawiam serdecznie.

Zbuntowani pracownicy
@Pracownik Energop 13.02.2019 20:14

„Pomówienia” ? Wszyscy pracownicy widzą co się dzieje ! A Wy tylko straszycie zabraniem premii, zwolnieniami a teraz już nawet sądem. Ludzie się wypowiadają na temat sytuacji, widzicie co piszą/ mówią, to zamiast zmienić swoj tok rozumowania i zarządzania firma/ludźmi wolicie karać. Brawo, niedługo sam prezes będzie spawać na warsztacie bo ludzie odejdą.

gumoweucho

winny sie tłumaczy i jest agresywny ,bo strach to złość,błędy są zapewne specjalnie ale prawda co napisał o grupie Macieja co nawet z lodówki wychodzi nam mieszkancom Sochaczewa.radna jest bardzo zaradna ,po trupach aby na swoim wyjsc,namawia kogo się tylko da do donoszenia jej w zakladzie.ludzie obudzmy sie ,czas z tym skonczyc

Pora na zmianę idzie wiosna

Zero inwestycji, zatrudnianie kolesiosctwa z PiS, brak podwyżek, gdzie te pieniądze, które Energop otrzymał na rozwój, czy dzialnosc operacyjną? Na które leżą na warsztacie mówimy spoole, brak znajomości zagadnień związanych z prefabrykacja rurociągów. Dosyć już tych kłamstw i kolesiosctwa.

Pracownicy
@Pora na zmianę idzie wiosna 11.02.2019 16:37

Pieniądze poszły na długi, nowe samochody i na pensje dla nowych.

Stop hejtowi stop kłamstwom

Moi drodzy, czy Wy naprawdę nie macie lepszych zajęć, niż wypisywanie tych bzdur? Czy polityka musi towarzyszyć nam wszędzie, również w pracy? Czy naprawdę uważacie, że ktoś tu wrzuci rachunek zysków i strat? I że najlepiej zwolnić wszystkich? Co Wy tu wypisujecie? Ja życzę firmie dobrze, nie obchodzi mnie tak naprawdę, czy rządzi pis, po, wiosna... Tyle rządów przetrwala, ważne, żeby gospodarz był dobry.

Rozgoryczeni
@Stop hejtowi stop kłamstwom 07.02.2019 22:24

Polityka towarzyszy w pracy jeżeli co chwila jest przyjmowana osoba z ugrupowania, tego jedynego właściwego, a nie osoba z doświadczeniem i wykształceniem na dane stanowisko. Ludzie są coraz bardziej rozgoryczeni.

Trochę uczciwości

Czy przedstawiciele PiS-u zarządzają firma uczciwie? Czy zwalnianie pracownikow z wieloletnim doświadczeniem i zastępowane ich kolega lub koleżanka z jednego ugrupowania jest uczciwe? Czy podnoszenie sobie pensji o kilka stówek, a innym o kilka groszy jest uczciwe? Czy był uczciwy konkurs na pewne stanowisko na równych zasadach w zeszłym roku? Wiele pytań można tu zadać? Ludzie są pełni goryczy. Czy firma przetrwa? To się okaże? Najlepiej firma by funkcjonowała jako samodzielny podmiot, a ci co przyszli to niech odejdą tam gdzie ich miejsce. Jaka firma w Sochaczewie otrzymała w Sochaczewie lub w okolicach tyle pieniędzy i wydała te pieniądze na działalność operacyjna i pewnie będzie potrzebować kolejnej transzy w przyszłości?

Ludzie wiedzą

To nie ,,hejt,, i kłamstwa ale przelewa się czarna goryczy, w ludziach którzy poświęcili lata pracy by zakład przynosił zyski a traktuje się ich jak śmieci, za to ściąga do pracy za wyższe stawki ludzi bez pojęcia o branży ważne że popierają naszą wspaniałą władzę... Ciekawe ile jeszcze zakład zniesie tych misiewiczów od posła burmistrza itd itd...

Nikodem

Rachunek zysku i strat może być interesująca lekturą? Ciekawe czy mogą udostępnić? Jaka strata na działalności?

Araaa
@Nikodem 06.02.2019 16:15

Jak się ma zysk do straty wie ktoś? Ile wynosi strata na działalności? 15 mln?

Ciapek

Skandal ludzie z dz administracji podległej pod panią posłową są traktowani jak smieci,jeszcze stworzyli sztuczne stanowisko dla artysty muzyka mistrza serduszek skierowanych do partii w portalu spolecznošciowym.Dramat...

Xxx

Rada nadzorcza od czego jest???????? 26 mln poplynelo, kolejne 20 mln na działalność operacyjna, śmieszne i tyle. Potwierdzam, że poprzedni Zarząd, Dyrektorzy, Kierownicy rozwijali firmę. Obecne ja niszczy.

Ludzie wiedzą

Doświadczeni pracownicy fizyczni i umysłowi którzy zostali po czystkach PIS, nie będą doceniani podwyżką czy premią. Miliony są na kilkunastotysieczne pensje wybranych, a teraz jeszcze firma która od czasu zwolnienia dwa lata temu zarządu który ją budował i od dwóch lat nie ma miesiąca z zyskiem będzie sponsorować Fundację której prezesem jest Radna własciwej partii.... (usunięte przez administratora)

Pracownik

To juz razem 46 mln w ciągu 3 lat? "Gdzie są te inwestycje? Gdzie są te podwyżki dla pracowników? Gdzie są te pieniądze? Czy bierzemy kontrakty, które przynoszą wynik ujemny? Kto akceptuje takie kontrakty? Kto wylicza takie kontrakty? Kto zarządza firma i wiele innych jeszcze pytan można mamy na myśli? W normalnych warunkach rynkowych ta firma by juz upadła. Nikt nie dokłada do firmy, która nie przynosi zysku. Prowadzi się biznes, aby mieć zysk. Chyba każdy z nas uczyl się ekonomi, rachunkowości.

XXXX

Ludzie, którzy pracują tam bardzo długo mają kompetencje i doświadczenie są niedoceniani i nie mają na czym pracować. Przez tyle lat pracy w tej firmie niestety nie dorobili się niczego bo pensje są niskie. Popularne jest kumpelstwo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kwik

Kwik, Kwik.

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja

Żałosne...

Ja
@Ja 14.01.2019 20:49

Popieram aby zrobić restrukturyzację w działach i przyjąć ludzi z jednego ugrupowania.

Takaa
@Ja 14.01.2019 20:49

Pracuje tam i wielka żenada, dno i tyle.

Pio
@Ja 15.01.2019 07:57

Jestem za.....

Ania
@Pio 22.01.2019 15:44

Nuda w pociągu, co? Książkę poczytaj.

Pawel
@Ania 22.01.2019 17:53

Ania:) Czy możesz się z nami podzielić informacja o tym że będzie budowana linia kolejowa do firmy? Czy spoole będą wysyłane do klientów linia kolejowa?

Towarzysz

Towarzysze popieram postulat, aby odwołać.

Baba
@Towarzysz 11.01.2019 15:51

Odczep się!

Jasiek
@Towarzysz 11.01.2019 15:51

‚Towarzysze są passe kolego, nie te czasy... i tu jest sedno tej goryczy

Pracownik

Ja równiez popieram, aby odwołać nw., chora firma.

Pracownik2
@Pracownik 04.01.2019 16:41

I z nowym rokiem, obudziły się demony. Nie odwołać nw., zdrowa firma.

Adrian
@Pracownik2 04.01.2019 22:23

Popieram, aby odwołać (usunięte przez administratora)i Zarządu i resztę osób.

Hahahaha
@Adrian 07.01.2019 15:59

Popieram, żeby zablokować tego Pana powyżej. A Zarząd i resztę firmy zostawić w spokoju. A szczególnie szeregowych pracowników którzy śmieją się z ciebie kolego.

Hahaha
@Hahahaha 07.01.2019 19:46

Hahaha:) Tylko jedna osoba może tak pisać i pozostali pracownicy nabija się z ciebie,hhehe

Wojtek
@Hahaha 08.01.2019 14:33

To żeś się uczepil. Daj już chlopie spokój.

Spawacz

Fajnie że praca blisko, ale na warsztacie panuje haos, nadzór spawalniczy lata tu i tam, jakby nie widział co robić, chore normy wydajnosciowe, wyżej to już lepiej nie mówić.

Paweł
@Spawacz 08.01.2019 06:40

Jakie według Ciebie powinny nastąpić zmiany, aby praca w firmie Energop była bardziej przyjazna dla zatrudnionych osób? Mógłbyś napisać coś na temat warunków zatrudnienia? Wspomniałeś o trudnych do wyrobienia normach wydajnościowych, dlatego chętnie również o tym dowiedziałbym się coś więcej. Zachęcam do uargumentowania swojej opinii.

Sławomir

Kolego, żyjący w wielkiej rozpaczy, ze nie możesz wrócić do Zakładu, Pracownicy którzy czytacie te opinie - smutna prawda jest taka, ze pisze je wciąż ta sama osoba żyjąca nienawiścią do obecnego Zarządu. Prawdą jest również, ze ta osoba myśli, ze codziennym wpisywaniem pod nickiem innej osoby hasło „odwołać najwyższego” a najlepiej zwolnić wszystkich na produkcji, przygotowaniu, itd.,itp., cokolwiek pomoże w okiełznaniu wewnętrznie szalejącej złości na świat tej osoby. Z całego serca życzę w Nowym Roku więcej pozytywnego myślenia, mniej nienawiści, a także pomyślności w osiągnięciu celów zawodowych (bez powrotu do Energop). Chciałbym również, ze jeżeli tak łatwo przychodzi Ci kolego obrażanie kompetencji wszystkich nas tam pracujących, to zapraszamy - powiedz nam to prosto w oczy (od przygotowania, po ofertowy). Prosto od nas, pójdziemy do biurowca do Zarządu, będziesz miał okazje wykazać się odwaga. Anonimowo możesz pisać codziennie „odwołać, odwołać” - bawisz, aż mi żal.

Pracownik1
@Sławomir 29.12.2018 09:06

Popieram przedmówce. Jest to mega żenujące, ile można wypisywać takie brednie. Najłatwiej jest komentować z ukrycia. Ale chociaż widać jaki poziom reprezentuje ten kto ciągle pisze odwołać Prezesa.

Kiero

Chciałbym się przyłączyć do dyskusji, ja również pracuje w tej firmie i wiem jaka jest sytuacja, jestem kierownikiem w tej firmie. Ludzie dobrze piszą, że są niezadowoleni z bieżącej sytuacji. To chyba dobrze, że chcą dzielić się opiniami. Z Prezesem nie da się porozmawiac, spotykam go często.(usunięte przez administratora)

Michal
@Kiero 29.12.2018 11:56

I znowu? Idź na spacer, przewietrz głowę. Albo nie, idź prosto do specjalisty, Ludziku. Pozdrawiam...

Kieo
@Michal 29.12.2018 14:00

Proponuję abyś ty wybrał się na spacer, może coś ciekawego przyjdzie Ci do głowy. Albo się zwolninlj, przyniesie to lepszy pożytek i zabierz INNYCH, Czlowieczku

Hanka
@Kiero 29.12.2018 11:56

Prezes to nie zupa pomidorowa. Nie każdy musi go lubić... A to, co piszesz, jest zwykłym hejtem, a nie dzieleniem się opiniami.

Karolina

Chciałabym się przyłączyć do nw. wniosków, aby odwołać.

Janek

Miałem się nie wypowiadać na tym forum, bo pracuje w tej firmie. Firma podlapala kontrakt duży kontrakt, roboty na parę miesięcy będzie, ale nie zmienia to faktu że różowo nie jest. Ktoś pisze odwołać Najwyższego w tej firmie, ma zdecydowanie rację. W tej firmie jest za dużo sztucznych stanowisk pracy stworzonych przez Najwyższego, ludzie nie znają się na swojej pracy, nie znają się na tym co robia, nie kompetencja, niskie pensje, można wymieniać dalej....

Michal
@Janek 27.12.2018 09:42

Niskie zarobki to problem wielu firm i nas na terenie bo porownujemy sie z wwa gdzie zawsze beda inne stawki przeciez to inny rynek inne realia inna placa. Firma podlapala duze kontrakty w kraju wraca norwegia i dlatego nalezy odwolac gore?????????? Przeciez to sie kupy nie trzyma chyba dobrze ze jest robota a te sztuczne stanowiska to byly ale sluch po nich zaginal

Janek
@Michal 28.12.2018 08:31

Michal:) Norwegia nie jest zasługa Najwyższego, tylko marki tej firmy, a ci którzy są to lepiej niech odejdą. Najwyższy nie ma o niczym pojęcia, w tym zarządzaniu firma....

Michal
@Janek 28.12.2018 12:52

to czy nie ma to nie wiem i mało mnie to obchodzi. firma funkcjonuje duzo lepiej niz wczesniej 2016 roku i dla mnie liczy sie ze sa kontrakty jak dla wielu na zakladzie, to chyba nie jest taki zly co???? glowa do gory i nie zyj przeszloscia nie ma sensu

Pracownik

Tak, co niektórych boli, że w firmie lepiej jest niż było, o niebo lepiej

Pracownicy
@Pracownik 20.12.2018 12:28

Tylko ślepy człowiek lub z dobrej zmiany może tak pisać. Firma ma ogromne długi, nie płaci podwykonawcom, spawaczom, na każdym kroku pisiewicze i ludzie bez kompetencii, wiedzy. Proszę napisać dlaczego w firmie jest lepiej niż wcześniej.

AdamEw
@Pracownicy 21.12.2018 18:22

Te niby opinie pisac moze tylko osoba zainteresowana powrotem do niej. Ale powrotu nie ma bo w tej firmie zostali ci ktorzy chca pracowac. Jako pracownik fizyczny nie narzekam chociaz kazdy chce zarabiac wiecej Firma chetnie zatrudnia spawaczy sa premie jak komus chce sie pracowac to ma spokojna glowe. Nie mialem sie tutaj wypowiadac ale te trollowanie jest bez zadnego sensu daj sobie czlowieku na wstrzymanie swieta ida

Specjalista
@Pracownik 20.12.2018 12:28

Opisz przykłady jak jest dobrze i co zostało zrobione? Bo jam wie jak jest i wiedza to inni....

Kierownik

Jestem pracownikiem tej firmy, moim zdaniem powinno odwołać się Prezesa i ludzi z jego środowiska i innych ludzi o których wszyscy wiemy. Przeludnienie w działach, sztuczne stanowiska pracy np: produkcja, przygotowanie produkcji, bhp, handlowy, ofertowy itp.

Paweł
@Kierownik 23.11.2018 19:22

Uważasz, że w firmie Energop obecnie pracuje zbyt wielu pracowników? Dlaczego sugerujesz, że powinno się odwołać obecnego prezesa? Jeżeli jesteś pracownikiem tej firmy, to chciałbym dowiedzieć się, jak wygląda wynagrodzenie, które firma oferuje zatrudnionym osobom? Mógłbyś konkretnie przedstawić, na jaką stawkę można liczyć? Zachęcam do odpowiedzi.

Mirek
@Paweł 27.11.2018 10:09

Zgadzam się z t tym co pisze koleś powyżej, najlepiej przyjechać i zobaczyć na własne oczy.

Paweł
@Mirek 27.11.2018 15:56

Wielu pracowników przed rozpoczęciem pracy w danym miejscu chciałoby zapoznać się z opiniami osób, które już tam pracowały. Dlatego właśnie zachęcam do dzielenia się informacjami na temat tego miejsca pracy. W dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi, na jaką stawkę wynagrodzenia można liczyć będąc nowo zatrudnionym pracownikiem? Może jesteś w stanie odpowiedzieć? Będę wdzięczny.

Igor
@Paweł 05.12.2018 14:20

Pewnie nieco więcej jak minimalna krajowa.

Pracownicy

Zgadzam się z poprzednikiem, co niektórzy to myślą chyba, że jak będą wypisywać takie komentarze, to jeszcze tutaj wrócą, dlatego tak "bombardują" z ukrycia.

Pan D.

PS. Po jakości merytorycznej wpisów, życzę rozwoju zawodowego dla byłego pracownika, który z tchórzostwa, ukrywa się pod różnymi nickami:)

Piotr

Jest tak jak mówią przedmówcy, odwołać (usunięte przez administratora)i innych na wyższych stanowiskach.

Arek
@Piotr 18.12.2018 15:50

Najwyższego w Zarządzie, właściwie tak, również popieram.

Wkurzony

Co za idiotka pracuje w tym bhp, nie umie się zachować i jeszcze klepie wszystkim co przyjedzie jej na język.

Dawid

Ja również chciałbym się przyłączyć do postulatu, aby usunąć Prezesa Zarządu za brak kompetencji w Zarządzaniu firma, a inni np. Zastępcy Dyrektorów nie mają o niczym pojęcia, ale i są również Kierownicy od Biura Zarzadu po inne działy. Popieram.

Anna

Popieram, aby odwołać Najwyższego z braku kompetencji do zarządzania firmą i kilkoro innych osób.

Kordian

Jest parę firm, gdzie lepiej płacą spawaczom w okolicach sochaczewa, szkoda słów na te firmę....

Były pracownik Energopu
@Kordian 06.04.2018 15:56

Jak się nazywają? Albo w jakich miejscowościach mają swoje warsztaty?

Mirek
@Były pracownik Energopu 06.04.2018 23:29

Płock, Żyrardów, Warszawa

Mirek
@Kordian 06.04.2018 15:56

Pracuje jako spawacz tig, na swojej działalności otrzymuje 70 zł na godzinę, i z tego zakwaterowanie zapewnia pracodawca, do energopu nie wrócę, najstarsza firma w Polsce.

Zostaw opinię o Energop Sp. Zo.o. - Sochaczew

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energop Sp. Zo.o.