Korporacja Prawno Finansowa FENIKS
3 120 6 1

Opinie o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS

syl

Proszę o informację na tym forum lub na mail tyszanin4e@gmail.com nt. rzekomo prowadzonych postępowań p-ko Korporacji FENIKS przez Policję i/lub Prokuraturę - jaka jednostka/prokuratura. Od 2015 r. nie mam kontaktu z tą firmą - chcę odzyskać wpłaty. Jestem chyba kolejnym oszukanym.

Romeo
@syl 17.06.2018 16:46

Czy masz jakies nowe info w tej sprawie

tez z slaska
@syl 17.06.2018 16:46

może napisz do nich maila zawsze oddzwaniają i odpowiadają

Zass11
@syl 17.06.2018 16:46

Masa oszukanych klientów. Obecnie mają sprawę karną (14.08.2018 r sala IX)...(słynny Zarząd) w S.R w Lublinie siedziba w Świdniku III K 1175/16

kirek3
@syl 17.06.2018 16:46

Moją sprawę prowadzą od 2014 i też mam zamiar iść na Policję.

Janina
@Zass11 13.08.2018 13:10

Potwierdzam, (usunięte przez administratora)

Hanna

Polecam serdecznie, fakt sprawa trwała kilka lat ale końcowo wygrałem kilkadziesiąt tysięcy w sprawie przesyłu linii energetycznej

qwas45
@Hanna 13.10.2018 17:23

@Hanna i piszesz "wygrałem"??? Gender albo raczej podstawiony(a) wydmuszka... Żenua!

qwas45

"Firma" nastawiona na swój i tylko swój zarobek poprzez: oszustwo, krętactwo i naciąganie; zarówno wobec klientów jak i swoich własnych pracowników. "Pracowałem" u nich przez ponad 3 lata. Popisałem w ich imieniu kilkadziesiąt umów. Wstydzę się każdego naciągniętego dla nich klienta. Żaden z nich nie dostał złamanego grosza, a wpłacali zadatki po kilka tysięcy. Moje sugestie dla Korporacja Prawno Finansowa FENIKS: Rozliczcie się z klientami i pracownikami, potem złóżcie wniosek o upadłość, rozwiążcie firmę i zniknijcie z rynku (usunięte przez administratora)

Joanna
@qwas45 12.11.2018 12:23

Piszesz, że dość długo pracowałeś w firmie. Obecnie wypowiadasz się o niej bardzo negatywnie. Czy nie dostrzegasz żadnych dobrych stron zatrudnienia w tym miejscu? Może jednak jest coś, co Ci się podobało? Czy firma oferowała podstawę, a do tego istniał jakiś system prowizyjny? Może istniała jakaś określona ścieżka kariery?

Joanna

@Zass11, rozumiem, że nie jesteś pracownikiem? Inni już wspominali o kłopotach firmy, ale może są tylko przejściowe? Jeśli firma wciąż zatrudnia pracowników, to zachęcam ich do wypowiadania się na forum. Informacje na temat obecnej sytuacji będą bardzo ważne dla innych.

solo
@Joanna 23.08.2018 08:15

Witam, nie wiem jakie wy macie doświadczenie z tą firmą ale ja jak na razie mam same pozytywy. Fakt sprawa podjęta przez FENIKS w 2011r ( służebność przesyłu gazu) załatwiona pozytywnie w 2017r. Fakt kontakt bezpośredni z firmą dość ciężki ale do wytrzymania. Po zajęciu się moją sprawą dostałem kontakt bezpośredni do mecenasa który zajmował się sprawą i z nim uzgadniałem wszystkie warunki i na jakim etapie jest sprawa. Co do siedziby firmy to wystarczy wpisać w Google i mamy jej adres. Ja tam nie narzekam na kontakt trudno jest się dodzwonić ale da się. Teraz aktualnie FENIKS prowadzi jeszcze jedną moją sprawę i na razie nie ma problemów.

Joanna

@anna, rozumiem, że korzystasz z usług firmy? Na forum powinny pojawiać się przede wszystkim opinie zatrudnionych tam osób. Może znajdzie się ktoś taki na forum? Jak się przedstawia aktualna sytuacja? Zachęcam Was do merytorycznej dyskusji na ten temat.

Joanna

@monip a kontaktowałeś się przez ten e-mail i nie dostałeś odpowiedzi, że wiesz, że jest nieprawidłowy? Ale dobrze, że już na forum jest ustalony jest ten prawidłowy. Czy macie jakiś plan na odzyskanie wszystkich należności?

monip
@Joanna 15.01.2018 16:04

Wielokrotnie pisalam na rozne maile te o ktorych tu pisza ,maile nie przechodza jest informacja ze blad ,tylko wspolnymi silami mozemy cos wskurac ,ja nawet do uwagi pisalam o nich ale nie podjeli jak narazie tematu !sam jeden prawnik nie bedzie zawracal sobie glowy sprawdzaniem poprawnosci adresu ,a tu jest taka wlasnie sytuacja ,nie wiem czy wiecie ale sa ludzie ktorzy oferuja sie odnalezc obecne miejsce dzialalnosci Fenksa oczywiscie za gruba kase ,bo taka tez mialam propozycje ,ja osobiscie czuje bezsilnosc nie stac mnie na walke w sadzie jako jednostka poszkodowana zreszta jaki adres podam ?jak firma dzialala niby a w rzeczywistosci byl to fryzjer pozdrawiam

anna
@monip 16.01.2018 07:10

ja czekam z moją sprawą od 2011 roku i nic. Telefon , który odbiera ode mnie niejaki Pan Piotr Ćwiek to 519540800 a adres meilowy z poniedziałku feniks-rekrutacja@o2.pl

Joanna

Wiecie może, czy Korporacja Prawno Finansowa FENIKS prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Na stronie internetowej firmy nie widzę żadnych danych na ten temat. Są na forum osoby, które obecnie tam pracują? Co powiecie o oferowanych warunkach? Czy niezbędne jest wcześniejsze doświadczenie? Jak byście ocenili atmosferę? Czekam na merytoryczne komentarze!

monip

Wyjscie jest takie ze podam ich na policje o wyludzenie ,na forum sa rozmowy o pozwie zbiorowym i tyle pozdrawiam

888
@monip 30.01.2018 14:04

biuro@korporacja-feniks.com działaa i oddzwaniają lub odpisują najpuzniej następnego dnia

Marian
@monip 30.01.2018 14:04

Też chciałbym się przyłączyć do pozwu

zuza
@monip 30.01.2018 14:04

Wnoszenie pozwu na tych złodziei nie ma sensu, bo są niewypłacalni.Mam wyrok sądu ,skierowałam sprawę do komornika i się dowiedziałam ,że wszystkie konta mają zajęte, spod adresu na Mełgiewskiej zniknęli i komornik nie może ich namierzyć.Dobrze,że dałam się naciągnąć na niecałe 3000 zł. Wobec pracowników też mają długi. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą.

Bartek

Chciałbym zaznaczyć, iż jest to forum pracowników firmy a nie klientów. Szkoda, że nikt nic nie pisze!!

Małopolski

Joanna - byłem ale nie znam aktualnego adresu firmy. Co raz się przeprowadzają, znasz może ich aktualny adres lub numer telefonu. Tylko prosił bym do osoby kompetentnej parę razy rozmawiałem z osobą, która była pjana dzwoniłem na nr 519 540 800.

monip
@Małopolski 07.12.2017 16:01

Nie ma adresu bo ciagle zmieniaja ,moja sprawa ciagnie sie od 2011roku ,a wlasciwie wtedy mnie zwerbowano

monip
@monip 11.12.2017 11:52

Ten numer jest mi znany ale juz bardzo dlugo nikt nie odbiera albo pojawia sie informacja ,jestem na spotkaniu,uwazam ze zostalismy oszukani i jest nas wielu !!!!

Mietek
@Małopolski 07.12.2017 16:01

Szukaj w Łasku.

Joanna

@888 dzięki za podanie kontaktu. Skoro Korporacja Prawno Finansowa FENIKS jest aktywna pod tym kontaktem to może wszystkie osoby, które mają do niej jakąś sprawę skontaktujcie się?

Joanna

@monip i uważasz, że nie ma żadnego innego sposobu, by się dowiedzieć gdzie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS się teraz znajduje? Przecież firma nie mogła zapaść się pod ziemię. Może powinieneś się skontaktować z innymi użytkownikami na forum i wspólnie w tej sprawie zadziałać?

monip

A ja tez na ten i inne ale Nie odpowiadaja !!!!!!wiec moze jestes wybrancem z posrod wielu oszukanych pozdrawiam ps .moja sprawa jest niezalatwiona od 2011

anonymous
@monip 03.01.2018 12:41

jaja robisz zawsze po mailu mam tel -dla mnie normalnie

monip
@anonymous 06.01.2018 10:52

Jesli uwazasz ze sobie zarty robie to zadzwon prosze w mojej sprawie i innych oszukanych zycze powodzenie i wyplaty kasy!!!

Leszek

Nawet gdy ktoś łaskawie zadzwoni do Was to co z tego!!!!!!! Kilka ogólników i uspokojony klient nie dzwoni na dłuższy czas. Trzeba się pogodzić z tym że to nieuczciwi ludzie i nikt nie powinien tak traktować drugiej strony. Żyją teraz w luksusach za nasze środki.. Przyjmując pieniądze powinni się do czegoś poczuwać, mieć kontakt z ludżmi, informować o sprawach.Widać nie takie mieli intencje ,dlatego uprzedzam nowych naiwnych o odszkodowania. Uważajcie!!!!

monip

Ten mail jest niewlasciwy ,niedostepny

ja
@monip 29.12.2017 15:36

biuro@korporacja-feniks.com ja piszę na ten i mi odpowiadają

Joanna

@Małopolski informacja z Googla pokazuje numer: 81 745 55 59 Próbowałeś na ten dzwonić? Znalazłam również na ich facebooku adres mailowy: ewa.gabrus@korporacja-feniks.com. Może napisz pod ten adres lub wiadomość na facebooku?

Joanna

@KIKA rozumiem, że miałaś przykre doświadczenia z Korporacją Prawno Finansowa FENIKS, ale na forum obowiązują zasady spisane w regulaminie: https://www.gowork.pl/regulamini jest tam określone, że nie można nikogo obrażać. @Małopolski a byłeś osobiście u nich w sprawie swoich dokumentów?

KIKA

Feniks nie rozlicza się za podpisane umowy. Podpisałam z nimi na prąd (słup) i gaz (rurociąg). Przy podpisaniu pierwszego aktu notarialnego kasa z energetyki poszła na Feniksa konto w całości. Powinni odebrać sobie prowizję i mi przesłać resztę. Przez 4 lata nie przyszło nic. Drugą umowę z gazociągami podpisałam u notariusza ale tym razem poprosiłam notariusza by wpisał moje konto do przelewu odszkodowania. Kasa przyszła na moje konto, potrąciłam sobie tamte pieniądze i innee opłaty które poniosłam (pobrane nieprawnie opłaty rzeczoznawcy, którego nie było oraz koszty sądowe, gdzie sprawy nie było) i wyszło że jesteśmy na "0". Po czym straszyli pismem i sądem. Ale od 2 lat dali sobie spokój. OSZUŚCI

Małopolski

Feniks - wykorzystuje ludzi, pobierają pieniądze a nie prowadzą sprawy do końca. Ja otrzymałem dokumenty z których wynika,że wysłali jedno pismo i tyle a musiałem zapłacić 2000. Ludzie piszcie do nich niech oddają pieniądze i dokumenty. Jak można przez kilka lat prowadzić sprawę i wysłać jedno pismo. Śmiech.

Joanna

@lucyna w takim razie może warto pójść osobiście do placówki Korporacji Prawno Finansowej FENIKS i się dowiedzieć czegoś w tej sprawie? Daj znać jak się czegoś dowiesz i informuj nas na bieżąco. Takie informacje są ważne dla potencjalnych pracowników.

agam4444

Musimy napisac zbiorczy pozew nie ma innego wyjscia, z tego co widac poszkodowanych jest mnowstwo. Nasz odwokat wyslal 2 pisma na 2 rozne adresy i nie przyjmuja wogole korespondencji. trzeba sie im dobrac do tylkow oszusci!!!!!

ptysio
@agam4444 21.11.2016 19:11

mister agam zbiorczy pozew w tym kraju ? musi być ta sama kwota i data chyba się nie da :) firma działa - wygrywa wypłaca sygnatury sądowe da się sprawdzić są ok -sam czekam na finisz i wcale nie czuje niepokoju zerknąłem na mienie zabużańskie mieli ok 1400 procesów na 2300 w Polsce wg mnie nieźli, wiem ze u mnie mają pół wsi ok 30 % ma kasę chyba niezłą bo sięę niechwala ale z 3 ostro pije a nie mieli za co.

Mizia
@agam4444 21.11.2016 19:11

A w ogóle to wiesz co to jest pozew zbiorowy i kiedy się go pisze? Może tak twoj adwokat ci powie a jak nie to polecę ci firmę prawniczą z Wrocławia to ci wytłumaczą żebyś pierdoletów nie pisał

lucyna
@agam4444 21.11.2016 19:11

JESTEM ZA !!!!Nie mogę się do nich dodzwonić ,nie odbierają listow a pieniądze odzyskali ,ale nie dla mnie tylko dla siebie ;-( już nie wiem co mam zrobić i gdzie się udać ?Proszę o kotakt na pocztę - lucyna20093@wp.pl z góry dziękuję

taczała

wystarczy ze napiszesz maila z prosba o kontakt do mnie zawsze oddzwaniają

Joanna

@Leszek wiem, że to dużo kilometrów, ale może warto jednak pojechać i porozmawiać? Wtedy masz pewność, że odbędzie się spotkanie, a nie jak mówisz, nie możesz się dodzwonić. Będziesz jednak próbował?

Joanna

@Jola Jolanta a w jaki sposób próbowałaś się skontaktować z Korporacją Prawno Finansową FENIKS?Mailowo czy telefonicznie? Zawsze jeżeli nie dostajesz odpowiedzi, warto przejść się osobiście. Czy próbowałaś takiej formy, że stwierdziłaś, że brak kontaktu z firmą?

Leszek
@Joanna 05.09.2017 11:55

Nie odbierają telefonów oraz nie odpisują a jechać kilkaset kilometrów? Po co?Przecież wiadomo jak to działa a pozytywne opinie to są pisane przez nich lu podstawione osoby.

janka

co za bzdety wypisujesz - mi na kazdego maila ktos zaraz odpisuje lub oddzwania z Panią Adwokat mam teraz bezposredni kontakt i znam kazde pismo w sprawie - wyslij maila do biura to sie przekonasz

Jola Jolanta

Nie polecam firmy feniks. Uważajcie. Nie podpisujcie z nimi żadnych umów! Zero kontaktu z firmą. Cały czas zmieniają siedzibę biura,które i tak jest zamknięte.

wrrr

Czyli rzeczoznawca z feniksa policzył prawidłowo 19 tys za służebność 14 za bezumowne razem 32 tys tak samo policzył rzeczoznawca biegły sadowy bo przecież nie biegły energetyki.Nie sadzę ze sąd jest w zmowie z feniksem i każe płacić za biegłego geodetę którego podobno nie było bo na sprawie na pewno zaistniała opinia biegłego geodety.Terminów w sądach żaden niestety adwokat nie przyspieszy. Orzeczenia sądów też mogą być różne w bardzo podobnych sprawach.Raczej ciężko to widzę w apelacji bo apelacja od czego od wygranej ??? a apelować samą kwotę może być trudno bo przecież z czegoś się wzięła zapewne z opinii biegłych sądowych, Nie rozumiem tez kwot skoro biegły potwierdził wyliczenia feniksa za służebność na 19 tys to skąd wyrok na 3950 zł - czy ktoś z Was nie podpisał kiedyś jakiejś zgody na budowę tej sieci ??? Oddzielną rzeczą jest to ze po takim mailu adwokat czy adwokatka która to prowadziła zapewne by się z wami w sadzie spotkała ale z jego czy jej oskarżenia

K23

Dzisiaj wreszcie był wyrok odnośbie mojej sprawy :) Ludzie to są kpiny !!! Fenix najpierw przysłał rzeczoznawcę i wycenił na 32000zł. Kasa zapłacona za rozpoczęcie i nagle przekierowanie sprawy do prawnika ,który najwyraźniej z nimi współpracuje i oszukuje ludzi. Sprawa rozpoczęta i rzeczoznawca z energetyki wycenia na 19000zł.Jaja z ludzi sobi robią. Zaznaczę że na działce mamy 4ro ramienny słup z transformatorem i kolejny 2ramienny. "Pełnomocnik" nie informuje o postępowaniu i bez konsultacji z nami zatwierdza wszystko co proponuje enegetyka. Nie odbiera telefonów ,nie odp. na listy itp Tydzień temu na rozprawie zasądzili 3950zł na naszą korzyść :) :) Kpina z ludzi Dzisiaj doszedł jeszcze geodeta do kosztów ,który nawet nie był na miejscu u nas i na kpniec wychodzi jeszcze,że mamy do zapłcenia 50zł. Sprawa toczyła się od marca 2014 roku. Od wyroku się odwołujemy,spr przekazujemy innemu kompetentnemu prawnikowi a z naszym byłym "pełnomocnikiem" spotkamy się w sądzie.Nie odpuszę tej mendzie. A o firmie fenix nawet nie wspomnę. Zero kontaktu nie polecam

Prawda

Powiem tak jeśli Feniks wam prowadzi jakas sprawę i jak sąd przyzna wam odszkodowanie to od razu podajcie w sądzie swój numer kąta bankowego, bo nie dostaniecie tych pieniędzy.

Badyl
@Prawda 07.06.2017 12:07

A skąd wiesz?! Ja dostałem zgodnie z tym co sąd zasądził i dla mnie to normalnie bredzisz.

Tomasz

Nasza sprawa trwa od 2012 roku. Zmieniają się prowadzący sprawę. W końcu mamy sprawę w sądzie, aż tu nagle dzwonią z biura i proponują aby iść na ugodę z kwotą 3500 pln. Od tej kwoty jeszcze oczywiście prowizja dla Feniksa ? Głowa mała. Będę informował na bierząco jak sprawa wygląda. Jesteśmy bardzo zmęczeni ale jeszcze walczymy. Na pewno nie odpuścimy.

Zostaw opinię o Korporacja Prawno Finansowa FENIKS - Lublin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja Prawno Finansowa FENIKS