Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

12.09.2017 22:53

Zy Pinć

13.09.2017 23:24

no przestan kodzaki hahmenty (usunięte przez administratora) przeciez na "wloskich wystepach" hehehe nosy maja czyste bo tylko w nich dlubia a zientasy wszystkich podpierdalaja dookola i licza ze im sie polepszy hehe nie tylko na wyjeznie :P za malo biega do benego przylizac jakby biegal czesciej to mialby z 20zl na godzine hahahaha dawidku biegnij pod stoliczek i sie wyplacz jak to ty masz zle na tej hali moze beny pozwoli jechac znowu do wloch ;)
    Koziabrodareksa

12.09.2017 20:38

Na Serwisie powiem że wypłaty na rynku zachodnim to dupowłazy dostają dobre jak nie liżesz (usunięte przez administratora) mistrzą i morganowi to jesteś traktowany jak śmieć taka jest szara rzeczywistość że dostajesz ochłapy na 10 jak nie zaoszczędzisz to nic byś nie miał przy tych wpłatach to bardziej w kraju się opłaca jeżdzić bo częściej jesteś w domu a nie liczą ciebie że jesteś na każdy telefony by pesie (usunięte przez administratora) ratować.
    Merynos

12.09.2017 20:15

Pracownicy nie wypracowujący swoich norm muszą odejść z firmy. Będą mieli więcej czasu dla rodziny!!
    Mp

10.09.2017 08:38

Panowie jak tam zarobki jako spawacz bo piękne ogłoszenia dają a po opiniach tego nie widać
    CK

10.09.2017 16:31

Cały miesiąc + 60 nadgodzin , jak pan nic ci nie zabierze dodatków to masz jak na bilbordzie. A dzieci mówią do mamy-mamo jakiś pan do ciebie.... :)
    ajlawju

10.09.2017 22:26

Warto też sprawdzać czy kapcie nie są ciepłe :) Bo wielu w pesie już tak skończyło, że jak wracali do domu to mieli ciepłe laczki :) Całe szczęście ja chodzę na boso :)
    Moralniak

08.09.2017 21:45

Ludzie PESA Bydgoszcz to marka znana w świecie. Może zanim zaczniecie pisać te swoje wywody troszkę, naprawdę troszkę pomyślcie co chcecie osiągnąć? Możenie jest idealnie ale ludzie też powinni dbać o dobrą atmosferę, przecież tu spędzamy tyle godzin codziennie.
    ajlawju

09.09.2017 12:43

Chyba ty, bo ja po 8 godzinach spier.dalam do domu.
    Z5

08.09.2017 11:39

Gdzie są kwiatki od wyplaty
    Ciekawy

04.09.2017 15:30

Czy to prawda ze z2 polaczylo sie z z1 ?
    mieciu

04.09.2017 15:48

Tak i teraz jest Z21
    ciekawy

06.09.2017 04:33

A beda i nne lączenia? Bo rozumiem są i zwolnienia? Pozdr
    Tymon

04.09.2017 11:31

Jeśli w firmie pracują osoby o tak niskim poziomie kultury osobistej to faktycznie może być źle. Firma powinna podziękować za pracę osobom mniej pracowitym.

04.09.2017 12:20

To w takim razie kto obsadzi stanowiska kierownicze?
    pml

26.08.2017 00:01

proponuje prace na pml tu warto pracowac!!

26.08.2017 20:47

Związki ni nierobią w tej firmie. Tylko kawki i uśmiechy
    Związkowiec

22.08.2017 15:34

Nudzi się ludziom to piszą... wzięliby się za robotę to by się nie nudzili i nie pisali, a może dzięki temu zostaliby nawet docenieni!
    Jasiek

22.08.2017 11:30

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak piszecie? Przecież w firmie pracuje ponad 3 tysiące osób a na forum pisze kilka.
    nowy

20.08.2017 22:10

dostałem propozycje na tworzywa sztuczne .jak wygląda praca i zarobki?słyszałem ze mocno szkodliwe.
    PS PS

21.08.2017 23:39

Najbardziej szkodliwy jest tzw.kierownik krzywy...
    Płoszek

19.08.2017 11:20

Mnie się dobrze pracuje w Pesie.Przychodzę na 8 godzin pracy. Czasem idę na piątkowy urlop,czasem na tzw.chorobowe.....ostatnio nawet za często, lato jest :) Dzień w pracy szybko mija,wystarczy znaleźć dobry kąt i upewnić się że mam baterię naładowaną w telefonie he he.A wypłata za tą pracę jest ok. ....przecież i tak nic nie robię :)

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik ds. spawalniczych

Inżynier ds. RAMS/LCC

Bydgoszcz

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Manewrowy - Ustawiacz kolejowy (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Wujek

18.08.2017 22:59

Fachowcy wyjechali na zachod i robia za 3 - 4 x tyle albo lepiej. Nie oszukujmy sie nikt nie chce robic za takie smieszne pieniądze. Mieszkania po 5000 za metr kogo na to stac? Na pewno nie pracownikow pesy.....to kupija ci co robia na zachodzie. To juz jest walka o resztki pracownikow którzy cokolwiek potrafia i łatanie kadry
    wot

20.08.2017 22:05

Dlatego firmy które płacą nie mają problemu z pracownikami Proste lekarstwo na ten kryzys Normalnie płacić ale w Polsce nauczyli się nie płacić za ciężką pracę mam nadzieje że ludzie w końcu przestaną się szmacić
    Childzia

17.08.2017 19:08

Hej, czy ktos sie orientuje jakie sa zarobki specjalisty ds. Homologacji, bo widzialam ogloszenie?
    Pessie

15.08.2017 09:59

Jak tam pesiaczki robaczki ? Wczoraj mielismy wolne ale oczywiscie przejezdzajac obok pesy widzialem multum samochodow na parkingu :-D takich ludzi potrzeba tej firmie. Coraz gorsze wyplaty a i tak znajda sie debile ktorzy przyjda w dzien wolny od pracy. Wiec zarzad wychodzi z zalozenia ze nie jest tak zle skoro ludzie sie nie zrazili i chodza w dni wolne od pracy :-D zamiast sie zwalniac to robia nadgodziny. Dzis ich tez pewnie nie brakuje na hali. No ale coz na pewno zarobia hahhaha...
    Xyz

08.08.2017 17:45

Pesa to najlepsza firma w regionie. Nie ma sobie równych.

10.08.2017 23:30

To super macie region, współczucie????
    wygrzany kocur

04.08.2017 01:06

Ja pracuje za 10brutto w pesie przez 8 lat i jest zaj....na wyplate co miesiac 1670 i mam (usunięte przez administratora) na tych tepych bryg i kier nieudacznikow a kasa leci heehee podwyzki obiecali hoohooo nawet wyslowic sie nie potrafia a ci smieszni mistrzowie to pozallll sie....no i zostali jeszcze ci pseudo biurowi---weee...w z5 hiiihiii masakra....aaaa... mozna wiecej zarobic jak przyjdziesz na popoludniu do roboty dodatek za druga zmiane 6.50brutto hiihiii no i jak wpadniesz w niedziele na 8godz odpoczac od rodziny WYSPAC SIE patrz brygadzisci ktorzy przychodza w weeekend sztuczne godz nabic i przydupasy bo sami nie moga.... Konca nie widac nie widac.... bryg przychodzi do pracy i mowi nooo.... co mam powiedziec roboty nie ma idzcie sie pochowajcie jak szczury w kanal ....pozdro dlaaaa czytajacych ta smieszna ale prawdziwa historie Z5
    NowyZ5

02.08.2017 22:24

Siema. Jestem nowym pracownikiem serwisu i "pracuje" na hali. Najlepsze jest to ze mam stawke 15 brutto i praktycznie nic nie musze robic - czasami zamiote,posprzatam jak mnie przylapia na lazeniu. A dlaczego nic nie musze robic ? Bo nie mam narzedzi i nic nie umiem a starsi pracownicy doswiadczeni maja na mnie wyj..ane bo maja stawke 10 max 13 brutto :-D wiec nie wiem czemu tak narzekacie :-p do tego wpadnie jakas premia i 2,4 jest. Polecam pese dla nowozatrudnionych.
    nowy

03.08.2017 15:17

jaka premia chyba po roku ,2,4 to smiech nie pesjia
    Wujek

31.07.2017 16:05

To sie zwolnij a nie narzekasz. Lepiej nie bedzie to pewne.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Murzyn

27.07.2017 12:35

Haha chcą nas monitorować za pomocą gpsow, a kierownicy serwisu sami sobie nabijają sztuczne delegacje W.Sz., Z.P (np. Z-ca kierownika awansował na to stanowisko bo woził kierownika po Włoszech) . Nie zmusza nas do podpisania śmiesznych umów. Jeszcze kilometrówkę obcięli! Bójcie sie PIPU!!!!!!!
    piwo

27.07.2017 23:00

jeszcze pare lat beda mieli wszystcy gps wszyte w (usunięte przez administratora)
    Darecki

25.07.2017 19:01

Dla mnie Pesa do firma z wielka tradycją. Jeśli nawet nie wszystko jest idealnie to przecież ideałów nie ma. Wszędzie pracują ludzie , którzy mogą się pomylić. Poza tym jeśli ktoś pracuje sumiennie to z cała pewnością zarabia tyle żeby być zadowolonym.

31.07.2017 16:28

A co to jedna firma na świecie, właśnie na takich osobach ta firma zeruje. Jak się godzisz pracować za takie pienidze to Twoja sprawa, wystarczy trochę chęci i pracę sie znajdzie.
    jeszcze chwila

31.07.2017 17:19

tak zrobię
    Wladek

24.07.2017 22:16

solidna firma i bardzo dobre zarobki, polecam
    Nowy

24.07.2017 10:06

Czy ktoś wie co się dzieję obecnie na serwisie Acatusów w Krakowie? Mam tam jechać i mam obawy bo kiedyś ktoś wspominał, że tam sami pijacy. Mam słabą głowę i martwię się, że zmuszą mnie do picia a później ogolą na łyso (i będę wyglądał jak Minionek)
    bezsensu

23.07.2017 15:52

To wina młodych rządnych...kasy!!! a górze w to gra że mają takich plantatorów!!! Zgadzam się!!! pępowinę trzeba wyrwać bo już gruszę wykupują i są chętni. Bieda czy łapczywość? nie! nieświadomość że pesa i tak pociągnie a ty przed zusem odejdziesz!!! Zacząć prosto - ludzie normalni, kasa wystarczająca, praca właściwa. k-wa!!!! po stokroć!!!!!
    Hmm

23.07.2017 14:52

Kupa forsy. Nie wpadles na pomysl zeby wyjechac za granice i zaczac zyc jak czlowiek? Myslisz ze za 20 lat coś sie zmieni i zaczniesz gonic chociaz srednia krajowa?

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    zmeczony

23.07.2017 12:42

W magazynie a mowia ze w dzisiejszych czasach to prawa reka produkcji 9 lat pracy - 2380 brutto. Przebijamy!!!
    formierz

23.07.2017 09:35

Na miesiąc to śmieszne Pieniądze myślałem że w ttakiej firmie lepiej płacą
    Kier

22.07.2017 12:23

2500 fiu fiu...to stawka na tydzien czy na miesiac? Pytam bo mam wątpliwości
    formierz

22.07.2017 11:39

Pytanie do laminiarzy znalazłem ogloszenie na olx formierz tworzyw sztucznych wynagrodzenie 2500brutto to żart czy naprawdę tyle płacą?

22.07.2017 11:51

pesa to żart - trzeci swiat
    Murzyn z serwisu

16.07.2017 09:45

"Browar" i "Nawrotka" to marionetki kierowników. Obiecują to samo ludziom wiedząc ze to wszystko kłamstwo. Nie szanują pracowników martwią sie tylko o to żeby oni byli czyści. Nie słyszałem nigdy o przełożonych którzy nie stają w obronie swoich pracowników a oni właśnie tacy sa. Każą pracować po 14, 15, 16 godzin dziennie, wpisać możesz tylko 12 a potem dostajesz opieprz czemu pracowałeś aż 12 godzin. Musisz sie tłumaczyć kierownikom czemu tyle pracowałeś. Brak poszanowania kodeksu pracy.
    Waldi

14.07.2017 09:43

PESA to marka i uważam, że niektórzy nie powinni tu pracować. Może inna firma byłaby lepszym miejsce. Solidni i pracowici w firmie mają swoją pozycję i nie narzekają choć wiadomo, że każdy chciałby zarabiać dużo więcej. Jestem zadowolony , że tu pracuję.
    z-80

14.07.2017 11:49

Ciekawe czyim jestes pupilkiem? Tez bylbym zadowolony z tej pracy majac jakiekolwiek powiazania rodzinne lub majac żyłke kapusia bo wtedy ta "firma" bylaby dla mnie rajem. No ale troszke rozumiem ten wpis bo jakos trzeba tu przyciagnac nowych pracownikow. Napisz jeszcze pare pozytywnych komentarzy to moze kogos tym nabierzesz.
    Andryju

14.07.2017 08:11

Ostatnio podobno sie poprawilo w pesie
    Lemurek

10.07.2017 12:24

PESA to duża firma i tu muszą działać pewne zasady oraz standardy, bez tego nikt nie będzie miał kontroli nad firmą co mogłoby skończyć sie źle. Uważam, że praca tu daje ludziom satysfakcję, niezła kasę. szkoda, że nie wszystkie działy mają fajną atmosferę.
    Andrzej Duda

13.07.2017 22:28

A który zakład ma ?
    Poważny

05.07.2017 09:04

Witam, mam pytanie z nadzieją , że ktoś mi podpowie. Interesuje mnie praca spawacza i widziałem ofertę w czerwcu ale zastanawiam sie czy jest jeszcze aktualna? Czy zarobiłbym na tym etacie jakieś godziwe pieniądze? Trochę smutno piszecie na forum a czy tak jest w firmie?
    Gość

05.07.2017 23:46

Aktualne
    SpokoPesa

04.07.2017 17:22

Pesa jest naprawdę okey .Nie wiem skąd ta agresja i złe zdanie o firmie
    gosc

30.06.2017 12:43

jak zarobki w pesie obecnie? widziałem ogłoszenie na spawacza z pod firmy kris mar 20zł na reke a jak na innych działach?
    maniu

30.06.2017 15:18

Z pod firmy kris mar? No jak chcesz trochę pospawać bo jest praca, to ok. A później cześć.
    Rozśmieszony

29.06.2017 07:33

Hahaha Poziom menedżerów w Z5 widać na przykładzie mistrza którego odsunęli od Kolei Śląskich za karę bo sobie nie radził a teraz z powrotem przejął projekt dla Kolei Śląskich tylko o wiele bardziej ciężki z wielkimi karami o których chuczy cała Pesa. Ale co tam. Jak ma sie plecy to nie trzeba mieć umiejętności. Tylko dziwi ze kierownictwo z5 powierza przyszłość firmy w ręce kogoś kto juz taz zawiódł. Widać w Pesie sa tez Misiewicze.

28.06.2017 12:24

Jeszcze trochę i wszyscy będziecie u chińczyka za miskę ryżu robić a całe kierownictwo wraz z mistrzami to bym do Kim Dzong Una wysłał to by ich porządku nauczyl
    Nojej

24.06.2017 12:39

Tera prezesem będzie ksiegowy więc mozna sie spodziewać dokręcania śruby ...ja sie spodziewam najgorszego tzn brak podwyzek i premii....

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.