Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

bebel

11.03.2020 21:30

Koronawirus powoli wkracza do Polski.Dlaczego nie zamknięto jaszcze pesy przecież to największe zgromadzenie w kujawsko-pomorskim.Bomba z opóżnionym zapłonem.
    Maciek

12.03.2020 23:21

Może pomiar temperatury ciała na wejściu do zakładu byłby dobrym filtrem? Mamy w jednym miejscu badaną dużą próbkę ludności Bydgoszczy i nie tylko.
    Maciek

13.03.2020 01:18

a co mnie interesuje ze ktoś kradnie... od tego jest ochrona na wejściu i wyjściu niech każdego sprawdzają, proste jak by każdy wykonywał obowiązki jak należy a nie tylko od innych wymagał było by lepiej a przed wszytkim pozadnie
    Robol

10.03.2020 09:51

Widzę że inne brygady z P2 znów chodzą na kawę między 11:30 a 13. (usunięte przez administratora)
    Trauma

12.03.2020 15:23

A kierownik i reszta pracowników biurowych piją kawę? Jeżeli tak czy robią to na swoim stanowisku pracy? Czy śniadania jedzą przy biurkach? Czy powinni chodzić na stołówkę? Czy to jest dyskryminacja robotników?
    Trauma

12.03.2020 15:28

A czy wszelkie audyty odbywają się tylko na zetach? Kiedy np.5S było w biurach? Kiedy sprawdzano komputery pracownicze?
    N

11.03.2020 22:38

Co z pracownikami którzy wrócą z Włoch? Czy będą mieli kwarantanne bo jeżeli nie to zarażą całą firmę.
    Andrzej

12.03.2020 00:26

Pójdą do zwolnienia bo pozostali takie odpady co w pesie by nic nie potrafili zrobić na produkcji bo tam wieczne wakacje mieli ściemniacze dlatego we Włoszech się uchowali bo na innym rynku by zginęli same telefony i dzwonienie po kolanach nie pomorze a tym bardziej się posługiwania innymi ludźmi

12.03.2020 07:04

Zgodnie z informacją 14 dni pracy zdalnej z domu.

11.03.2020 15:21

Ty słyszałem ,że szkoły zamykają a tu do roboty trzeba iść. Ciekawe czy można wolne wziąść na opiekę oczywista płatne 100%
    pesssa

11.03.2020 17:06

Dodatkowy zasiłek opiekuńczy przysługuje rodzicom lub opiekunom prawnym dzieci, którzy: • opiekują się dzieckiem poniżej 8. roku życia, • są objęci ubezpieczeniem chorobowym. Wystarczy złożyć oświadczenie do swojego pracodawcy.
    Kasownik

08.03.2020 12:49

Ja tam pracuję za zenujacom niską stawkę i jestem zadowolony , robię co każą ,wstaję o 3 rano jadę PKS potem an gape tramwajem to jeszcze zdazam wypić piwo przed robotą

10.03.2020 16:19

Nie wybredna ale wymagająca

10.03.2020 21:26

Im większe apartamenty tym więcej do sprzątania????
    Mn

08.01.2020 10:49

(usunięte przez administratora) W firmie w której trwa restrukturyzacja zmiany w zarządzie są naturalna koleją rzeczy. Pozdrawiam i uśmiechu życzę.
    Hydraulik

20.01.2020 20:27

Praca jak praca ale historie i atmosfera bez cenna. Nigdzie tyle się nie działo co tu.

09.03.2020 11:11

co tu się dzieje

08.03.2020 13:29

Witam, mam pytanie dotyczące z-2 (p-2) ogólnie atmosfery tam panującej i ludzi a zwłaszcza stawek. Konkretnie mi chodzi o prace przy podwoziach. Rozmowa z kierownikiem była całkiem całkiem
    Biurowy

08.03.2020 21:18

Kodżak powie wszystko żeby zwabić ludzi, pracownika proste, taki ma obowiązek przecież. Zwróć uwagę ile ludzi było na tym dniu otwartym pewnie byłeś sam na P2 albo garstka dlaczego ? Wnętrze to najgorsza robota jaka jest na całym zakładzie prócz lakierni. Pył, klej, smród robienie w ciemności, wieczne przerabianie elementów robota na kolanach, brak odpowiednich narzędzi, chodzenie, pożyczanie. Firma płaci grosze ale jeżeli się zdecydujesz to lepiej zostań na tym podwoziu. Sam to przerabiałem dlatego jak tylko miałem okazje poszedłem do biura teraz nic nie musze robić a kasa lepsza.

09.03.2020 00:33

Znaczy jak ja przyszedłem to nikogo nie było :> pył, smród, przerabianie elementów, brak narzędzi - tak jakbyś mojego pracodawcę opisywał więc za dużo by mi się nie zmieniło. Dobra, co konkretnie na tym podwoziu się robi?
    Chętny

05.03.2020 22:09

Witam jakie stawki na start proponują spawacza

07.03.2020 17:27

To było do mnie czy do ,,7"

08.03.2020 13:22

Nie wiem co bierzesz ale może podziel się z innymi, wtedy świat byłby zabawniejszy..

27.02.2020 22:48

Piko

07.03.2020 20:17

Ty, ograniczona intelektualnie, to już sobie odpuść pisanie na tym portalu. Wszyscy wiemy już, że jesteś mentalne, (usunięte przez administratora) totalne.

07.03.2020 21:17

Jak już jesteś wszystkowiedzący to gdzie można kupić somersby rose? Wszedzie reklama a na półkach nie ma
    wkurzony

04.03.2020 18:17

Kiedy będą podwyżki dla tramwajów? Nie wyrabiamy się w terminie a ,wokół każdej hali nasze konstrukcje o co tu chodzi ? Już w tamtym roku miały być dla nas nowe stawki a dalej jest to samo (usunięte przez administratora) Dziwi mnie , że nasze kierownictwo ma tak wszystko w (usunięte przez administratora) iż świeżo zatrudniony ślusarz ma prawie tą samo stawke co w tej brygadzie spawacz. Myślę, że Ja , jak i moi koledzy mamy prawo być źli, a druga sprawa czuc dyskryminację. Bo o ile się nie mylę na każdej hali są super spawacze a każdy z nich zależnie od hali ma inną stawkę. Liczę że kiedyś się to zmieni. Szczerze nie pozdrawiam.
    Ktos

04.03.2020 18:20

Problem opisany w punkt.
    Gość

07.03.2020 19:09

Kolego a kto nam odda te pieniądze? Ktoś sobie u góry tak policzył a my mamy straty miesiąc w miesiąc. Ale trzeba się przyzwyczaić że w tej firmie to jest nie ważne, że jesteśmy lekceważeni i cały czas mam płacone tyle co na kasie w biedronce. Najważniejsze jest dla nich żeby był porządek na hali jak delegacje chodzą.

07.03.2020 09:48

Kiedy będą podwyżki ,są jacys nowi mistrzowie,co slychac na rynku wloskim ?

03.03.2020 20:16

dzban

04.03.2020 18:55

u nas rządzi babka na PML i jakoś ogarnia tylko od czasu do czasu muszą ją mistrzowie pitu pitu...
    dzban

05.03.2020 22:45

zawsze jestem w temacie chodze po calym zakładzie nie ważne po co ale rozmawiam z ludzmi i wiem co mówia kto z kim i po co lub dlaczego
    Pomoc Ubogim

05.03.2020 06:30

Witam, z tej strony prezes z Pomocy Ubogim. Dzisiaj po godzinie 14 będziemy rozdawac ciepłe kurtki, spodnie i koce oraz odbędzie sie maly poczęstunek zupka, można wziac ze soba manierki maksymalnie o pojemności 250ml i wziąć trochę dla rodziny. Staramy się pomagać pracującym ale biedujacym.

05.03.2020 07:37

Zapewne swoimi słowami wzruszyłeś Morawieckiego

05.03.2020 18:14

jak się czujesz samotny to kota sobie pomiziaj

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

Maryla

04.03.2020 17:32

Dziś tak lazilem po zakładzie ,wszedzie leży jakieś zelastwo ,stare regały,palety itp a na końcu wdepnolem w (usunięte przez administratora) a za kontenerem odlewal się jakiś Ukrainiec.
    anty

04.03.2020 18:48

dobrze ze tylko się odlewał a nie robił dwójkę

04.03.2020 22:37

Ale macie ciekawe tematy.
    Byly pracownik

03.03.2020 20:09

Ktos wie czy ten (usunięte przez administratora) przegietka jeszcze pracuje w pesa bo nie wiem czy wracać?
    Colunio

04.03.2020 18:50

Jest nowy jeszcze wiekszy (usunięte przez administratora) Palant bez szkoły. Burak nie wychowany.
    Colunio

04.03.2020 18:52

Na z3 oczywiście.
    nickoldeon

04.03.2020 10:30

dzisiaj pod zakladem Polski Czerwony Krzyż będzie rozdawal prowiant i zupki. Tylko prosze bez bójek.
    spawacz

04.03.2020 14:59

dziękuję bardzo PCK, dzięki tym kielbaskom moje dziecko moglo zjeść mięso w tym miesiącu. Z reguły jadamy raz na kwartał mięsko, parówki z lidla za 3 zł kg. Mięso to mięso w biedzie nie ma co wydziwiac.

04.03.2020 15:37

nie koloryzuj. wiadomo że chłopy to ściemniacze
    były pesiarz

04.03.2020 12:57

A niby czemu (usunięte przez administratora) był (usunięte przez administratora) bo sie znał, bo pracy wymagał i Was gonił. Wiem wiem wam pasują tacy co nic nie wymagają, można siedzieć, udawać i brać pensję za nic
    Pesa

03.03.2020 23:30

Ciekawo dlaczego w Pesie są schowane wszystkie skrzynki anonimowe!?
    kolejarz

03.03.2020 10:03

ręce opadają jak się to czyta. gdzie w tym wszystkim nadzór, brygadziści, mistrzowie, kierownicy, kadry tej zacnej firmy
    aj

03.03.2020 22:12

Bo to faceci rządzą światem. Poza tym kobiety nie mają charakteru i są zbyt sentymentalne.

03.03.2020 22:48

Większość kobiet rzeczywiście nie ma charakteru.
    Ryś

18.12.2019 12:02

Dostałem kasę na święta pierwszy raz odkąd pracuje w tym nieładzie i powiem ze szału nie ma... 160 zł. Dołączę się chyba do kolegi przedmówcy i zgłoszę sie z nim do kumpla z P2 na szkolenie jak tu "pitu pitu i zarobić" na Ukrainkach. Mam nadzieje ze jeszcze znajdzie się dla mnie miejsce.
    nowy

01.03.2020 15:53

albo taki wysoki w okularach albo taki mocno ulany innych nie kojarze bo sam nowy jestem a do tego z P3 na wyganianiu
    Lok

03.03.2020 20:20

Ten okularowy ponoć najbardziej święty ha!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

03.03.2020 19:46

Może coś więcej o nowym mistrzu z P 1,jak ma na imię, ile lat ,czym się interesuje np. czy zbiera znaczki, jego ulubione piwo. Skąd przyjechał itp.
    Mistrz

03.03.2020 15:27

Na P1 nowy mistrz
    Olek

03.03.2020 18:22

W sumie lepiej byłoby A. Za J. no ale cóż.... :DDDDDDDD
    Mistrz

03.03.2020 19:23

Oczywiście że tak by było lepiej ale cóż
    Szafowiec

02.03.2020 15:33

Omijać warsztat p1 szerokim łukiem. Jak nie trzymasz palca w (usunięte przez administratora) brygadzista to jesteś w gorszej ekipie. Mistrz? Walniety samotny kawaler który myśli że wszystko mu wolno. Trzęsie się jak galaretka nic nie załatwi. Ogólnie atmosfera panująca na warsztacie jest masakryczna. Duża ilość osób się zwolniła lub się zwalniają.
    Piko

02.03.2020 19:45

Firma prowadzi proces rekrutacji... więc i ja przestrzec chcę ewentualnych kandydatów przed działem P-1. Kolega wyżej słusznie opisał sytuację. Wspomniany "kawaler" skupiony jest na swoim laptopie i wszelkiego rodzaju statystykach. Nie załatwi nic, nie pomoże w żadnej sytuacji, pracowników traktuje strasznie przedmiotowo. Klimat? Nie ma tam czegoś takiego... "Kawaler" narobił wałków w firmie i nadal pracuje. W tej firmie nic się już nie zmieni...
    aj

03.03.2020 17:56

no trochę ukrów się kręci. Na Z2 dali popis...
    Partner Eko

17.12.2019 23:46

Straszne to jest jak się to wszystko czyta tyle afer tyle dziwnych ludzi na stanowiskach dobrze ze u nas "techników powierzchni płaskich" jest spokój i cisza, nikt sie nie czepia nikt nie okrada bo nie ma z czego. W serwisie byłem tam tez sprzątałem to znam tych cwaniaczków i jest dokładnie jak kolega pisze. Dzisiaj byłem na P-2 troszkę popucować podłogę i zrobiłem tam kawał dobrej roboty jestem z siebie dumny przynajmniej ktoś zna się na robocie w tej firmie. Słyszałem dziś również ze znowu ludzi w konia robią i jak zawsze dają się zrobić w konia, odrabiali w Soboty, Niedziele a teraz maja przyjść w te dni do pracy. Pogratulować tym którzy odrabiali w 100 % płatne a przyjdą w zwykły dzień pracy. Takich pracowników nam trzeba wszystko dla zakładu nawet za darmo robić. Szukałem dziś i pytałem o tego sławnego kumpla "żigolo" i mówili mi który to lecz nie spotkałem może jutro się uda i skubne od niego trochę techniki jak tu pitu pitu a zarazem zarobić.
    wirus

02.03.2020 14:40

aby pitu pitu i zarobic trzeba jakos wygladac i cos potrafic a nie lizac posadzki jak ty eko trolu do takich jak ty nawet sikorki z ukr nie podejda bo takich wycieraczek maja u siebie od groma nie kazdy moze byc zigolakiem jak nieliczni reszta to trole i smierdziuchy
    Henryk

02.03.2020 23:41

??
    kidraman

29.02.2020 07:44

Jest klimatyzowany, wyposażony w wi-fi, może się rozpędzić do 160 km/h i został wyprodukowany przez spółkę z polskim kapitałem. Na pomorskie tory wyjechał właśnie kolejny pociąg Newag Impuls. Fabrycznie nowy egzemplarz został dostarczony siedem miesięcy wcześniej, niż przewidywała umowa z samorządem województwa. Będzie kursował między Słupskiem i Elblągiem. dlaczego PESA tak nie może produkować?
    kidraman

02.03.2020 15:29

wnosząc z tonu wypowiedzi i użytych słów mam do czynienia z osoba o niskiej kulturze osobistej. nie pracowałem w newagu, pracowałem w pesie, więc wiem jak tutaj jest. teraz pracuje w Lichtensteinie i zarabiam 15000 € miesięcznie, oczywiście trzeba odliczyć kredyt na dom i reszte. Ludzie uczcie sie jezyka, róbcie kursy i od ręki macie pracę w Lichtensteinie. Szanuje sie tam pracownika, pracownik szanuje szefa i odwrotnie. Na stanowiskach są odpowiednie i kompetentne osoby.

02.03.2020 17:41

Wysoką kulturą jeszcze nigdy w życiu nic nie załatwiłam. A w życiu liczy się skuteczność.

01.03.2020 14:08

Jutro do pracy ,nie chce mi się, jakie wiesci z rynku włoskiego?

01.03.2020 17:40

Spoko, mi też się nie chce do zjebanej roboty iść i nie mam tu na myśli pracy w PESA.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon

01.03.2020 14:13

Zauwazylem ,że dużo pracowników jest ze wsi,szczególnie to czuć i widać w szatni .
    Słonecznik

01.03.2020 00:40

W pesie biorą pracowników z firmy która daje pracowników w lizing rozumiecie to wolą dać obcej firmie zarobić bo nie muszą płacić za pracowników
    Mlody

21.01.2020 11:46

Czy sa nowe informacje z rynku wloskiego?
    puci puci

31.01.2020 12:34

co byś chciał wiedzieć ? Ciekawski jestes
    Dreher

01.03.2020 00:31

Czego kłamiesz jakie stabilne jak Morgan dzieli nie sprawiedliwie grupami takim co naprawdę sumiennie pracują daje pierwszą grupę czyli 3,5tys płn a lewusom daje specjalistę bo do niego dzwonią i nadają na innych to mają najlepiej na tym rynku nie ma sprawiedliwej oceny pracownika
    były pracownik

27.02.2020 10:22

Witam jak się czyta te wszystkie komentarze ręće opadają ma się wrażenie że ludzie na produkcji ( i nie tylko pewnie ) nic innego nie robią tylko siedzą w necie na forach itp i komentują, spijają kawę po kątach i udają pracę a wszystko za pieniądze podatników czyli moje między innymi Przepracowałem wiele ładnych lat, było raz lepiej, raz gorzej ale pamiętam lata 2014-2016 kiedy sie wykonywało więcej kwartalnie jak teraz robi ten producent przez cały rok i wcale nie zmalało jakoś drastycznie zatrudnienie. w firmie zniknął akord a więc czy sie stoi czy sie leży min 2600 się należy. Mówcie co chcecie, żalcie sie ile wejdzie, ale uważam że za udawanie pracy i chodzenie bez celu pół dnia to i tak za dużo zarabiacie. Co drugi co ma jakieś ambicje i chęć życia na jakimś poziomie dorabia to tu to tam, ma jakąś działalność. w Pesie odpocznie, prześpi się i po 14 idzie pracować. W praktyce ma 4000 do przodu w miesiącu bo oprócz pensji takiej sobie nie płaci ponad 1431 ZUSu. I od 3 lat słyszę ,że sie podnosicie, że zaczniecie robić wiele tramwajów, wagonów i innych a efektów jak brak tak brak. Zatrudnienie z lekka licząc 3 albo 4 razy za duże. Przy takich kosztach pracy nie zarabiacie na żadnym projekcie. Swoja drogą ciekawe jak to jest przekazywane na zarządzie że takie Z3 wykonuje miesięcznie jeden SZT, dwa tramwaje, część EZT może cały. Na Z2 średnio mniej jak 2 wagony. No tak można jak z Kolejami Sląskimi nie robić pojazdów z opcji bo paradoksalnie powiększają stratę więc ich lepiej nie ruszać. Przypominam, że to wszystko przy bajońskim stanie zatrudnienia. A jeszcze każdy pojazd jest w karach, ciekawe czy one są potrącane z faktur i jaka jest wartość kar ogółem. tajemnica poliszynela ale pewnie 600-700 milionów. Pytanie po co to wszystko przecież nie ma bezrobocia, ludzie zatrudnienie sobie znajdą,racje bytu pewnie macie ale jako maly ZNTK ok 1000 zatrudnionych. Dlaczego nikt nie powie że restrukturyzacja sie nie udała.Dlaczego nikt nie zwolni nie tylko wspomnianego Rafała, który tylko w zarządzie jeszcze nie pracował, ale wszystkich uwikłanych w róźne perypetie. Może czas ruszyć z czystą kartą bo coś ktoś ciągle nawija makaron na uszy WAM
    xert

28.02.2020 09:03

ale gdzie w bidnej Bydgoszczy dorobic po 14 - tej. Nie wiesz o czym mówisz.
    dój kolejowy

27.02.2020 14:04

w marcu jest przetarg na EZT w Małopolsce, na EZT w Kolejach Dolnośląskich, Hybrydy też w KD, przetarg na 90 i 125 wagonów. To czy i jaką macie kondycje pokaże życie ile jesteście w stanie z tego zrealizować i spełnić formalne wymogi PZP. Czy czasem nie podejmiecie rękawic i oddacie walkowerem większość Newag SA. Albo tego jeszcze nie wiemy pesa zostanie oddziałem Newagu. Z drugiej strony skoro nie potrafi tym nikt zarządzać to trzeba oddać w inne ręce najlepiej prywatne. postawi na nogi i tyle
    Fryderyk Chopin

26.02.2020 21:22

Mam pytanie do przyjaciół z pesy czy jest robota dla spawaczy ?

27.02.2020 12:13

Jest

05.02.2020 00:14

26.02.2020 15:17

Ilu ,,ja" jest na t portalu? Chyba że ,,ja" pisze do siebie

26.02.2020 20:42

To bardzo nie ładnie.

26.02.2020 00:07

Do Włoch nie jade ,maseczki od lakiernikow muszę wykombinować.
    A

20.02.2020 13:20

Bo Polacy to dziwny naród mocni w gębie między sobą ale iść wszyscy razem wykłócać się o podwyżkę nie umieją podkulą ogonki i cicho siedzą

24.02.2020 09:46

Nigdy nie mów nigdy...

24.02.2020 13:50

Nigdy nie mow zawsze

21.02.2020 23:48

A związki co na Pan przewodniczący
    Rychu

19.12.2019 18:49

Kurczę szukałem dziś naszego mentora po Hali i go nie widziałem jaka zmianę ma nasz figofago ? Chciałem się zapisać na kurs, taki kawał na darmo.
    Bober

20.12.2019 12:59

Druga zmianę ma Pan R. Pewnie miejsca brak ale zawsze możesz podejść zapytać może jakaś szybka radę chociaż udzieli
    glina

20.02.2020 22:19

widuje go czasem w koronowie mozesz podjechać na korepetycje skasuje cie moze mniej niż ukrainki

19.02.2020 14:28

19.02.2020 22:59

Po pierwsze oferta jest dla osoby ze znajomością języka ukraińskiego. Nie ma nic wspomniane, że to musi być osoba narodowości ukraińskiej. Zresztą nawet nie można używać w ofertach pracy żadnych zwrotów dyskryminacyjnych. A pod drugie stanowiska z językami zawsze są lepiej płatne. Seee dopowiadacie chłopy
    Ona

20.02.2020 01:22

Taaak, normą jest również to, że pomocnik zarabia więcej od osoby, której asystuje... Dramat.
    zigi

19.02.2020 23:07

ja znam wiele jezykow i co ? gdzie ta wysza stawka ? ukrainski tez dobrze znam
    Kasownik

19.02.2020 19:51

Od pracy w lakierni robią się rude włosy poważnie ,znam kilka osób co pracowały w lakierniach po kilku latach wszyscy są rudzielcami ,może warunki BHP byly gorsze i ten smród , ciężka szkodliwa robota .

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.