Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

11.04.2020 12:42

Zdrowych Spokojnych Świąt wszystkim pracownikom PESY!!! Obyśmy, wszyscy po świętach, wrócili do pracy.

11.04.2020 18:37

iv.pl/image/Gt5I1Gz Dziękuję i wzajemnie

11.04.2020 22:28

Dzięki ????
    ktos

10.04.2020 11:48

Ktoś już dostał kwitek z wypłatą ? Czy nie ma na co liczyć?
    Wypłata

11.04.2020 21:26

Ja mam dostać w poniedziałek,(usunięte przez administratora)
    Wypłata

11.04.2020 21:27

Po co takim osłom odpisujesz
    Aplikant

10.04.2020 15:37

Witam, czy można wiedzieć kiedy będą zatrudniać do PESY ?
    Wal12

03.04.2020 16:33

Jak moze być dobrze jak u dwóch pracowników PESA stwierdzono koronowirusa A zakład nadal funkcjonuje
    Pippi

09.04.2020 19:49

Dokładnie... Ale jakoś firm nie zamykali i ludzi w domach bo inni umierają na raka czy aids. Dziwne co....

10.04.2020 06:59

pozostawię tę zaczepkę bez komentarza

09.04.2020 12:13

BHP wezcie się za robotę.
    Ohp

09.04.2020 19:37

Do roboty są młoty klamoty

08.04.2020 18:13

Łysy

08.04.2020 21:40

Ciesz się że masz pracę i do roboty a nie (usunięte przez administratora) piszesz w necie, przyjdź do białego domku i To napisz na piśmie , byś w gacie narobił że strachu

06.04.2020 23:05

Joseph

07.04.2020 22:19

Nie pracuje w tym (usunięte przez administratora) od dwóch lat, ale mam kumpli nadal na Z3 i słyszę co tam się dzieje, parówo
    zigolo

08.04.2020 15:42

ten zaklad jest bardzo dobry nie jednej osobie (usunięte przez administratora) uratowal wiec ty sie nie wypowiadaj lepiej na ten temat jest tu duzo mozliwosci rozwinac swoje umiejetnosci w pracy i nadgodzin mozna robic do bolu dlatego mozna dobrze zarobic
    Benedykt

08.04.2020 11:56

Nowoczesny brygadzista, to : Skuteczna komunikacja w zespole produkcyjnym Motywowanie pozafinansowe Prowadzenie efektywnych rozmów oceniających i dyscyplinujących Przeciwdziałanie konfliktom i dostrzeganie zagrożeń Delegowanie zadań i uprawnień Szkolenie i rozwijanie swoich podwładnych w miejscu pracy No i żeby nie był głupszy od swoich pracowników a w Pesie....... przydałoby się doszkolić wielu brygadzistów
    Glik

07.04.2020 22:34

A dlaczego skóra na rękach po spryskaniu jakimś środkiem dezynfekcyjnym jest taka sucha? A ten środek dezynfekcyjny ma taki odrażający zapach.
    MyWyOni

08.04.2020 05:21

Sam ochroniarz na P7 mówi że dyna z wodą zmieszana a lepiej pachnie płyn do spryskiwaczy co w stonce można kupić

08.04.2020 06:50

Plus tego jest taki, że możesz udawać, że twoje ręce są suche od ciężkiej pracy. Kremik do rączek se kup. Dobre są też maseczki parafinowe.
    ktos

06.04.2020 15:11

Rozumiem obie strony pracowników jak i pesy. Sam jestem pracownikiem. Rozumiem że Pesa może upaść i zostawić na lodzie około 2000 osób. To jednak spora część. Też się martwię o swoje rodzinę. I skoro pracownik fizyczny może pracować to i bhp i cala reszta zapraszam do pracy jak mamy być chorzy to wszyscy. Nagle nie ma s5 i bhp ani kierowników. Bo ich zdrowie jest ważne a nasze nie. Zapraszam wszystkich do pesy jak jeden mąż.
    Były

06.04.2020 16:20

Oni mogą wszystko a zwykłego pracowników mają w (usunięte przez administratora) nic się nie zmieniło od x lat jak się malowało zestawy kołowe farba na środku hali to pani z BHP szła To odwracała się w drugą stronę a pył na całą halę zero wentylacjiwdychaj sobie te opary co mnie To obchodzi ja mam ciepłe biurko
    Lolo

06.04.2020 12:45

Mi tam żaden wirus nie grozi sete se lykne na spłuczce w kanciapie i do roboty
    Kasowni

06.04.2020 13:55

No uważaj bo indianiec na bramie Cię wyczuje????

03.04.2020 15:39

Wszystkim z działu BHP radziłbym iść ponownie do szkoły tylko zawodowej w tedy będą mieli większą wiedze! Chodzi o pomiar temperatury przy wejściu do zakładu, termometr przekłamuje pomiar temperatury ponieważ przed każdym następnym pomiarem powinno odczekać się co najmniej 15 minut , inaczej pomiar może być nie wiarygodny ! Proponowałbym aby dział Bhp przeczytał instrukcje obsługi termometra! Z pozdrowieniami człowiek po szkole zawodowej

06.04.2020 09:18

Przecież to pod RODO podchodzi :D nie są tego uprawnieni a dane medyczne - są wrażliwe

06.04.2020 09:38

To skandal,że ci z BHP mają problem z termometrem
    Szkoda

02.04.2020 17:12

Mieliśmy na P3 super brygadzistę, szkoda że zrezygnował. Ale co się dziwić jak mu kłody pod nogi rzucali. Bali się że będzie lepszy.
    etna

05.04.2020 17:21

a my mielismy najlepszego kierasa magazynu!! zenada pomyslow gory na oszczędzanie?

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

pracuś

04.04.2020 17:39

nie mogą zamknąć firmy bo ja muszę robić nadgodziny wiec niech się dzieje co chce ale zakład musi działać jak komuś się to nie podoba niech idzie na chorobowe skoro tak bardzo martwi się o swoje zdrowie, firma w kryzysie wiec każdy dzień produkcji bez naliczania kar i odroczeniu terminów to bardzo dobry prognostyk na firmy, całe szczęście biurowi pracują zdalnie wiec nic im nie grozi a to filar naszej firmy
    Miś

03.04.2020 06:15

Kiedy zamkną Pesę ???? Przecież to istne ognisko pandemii .... Mam nadzieję, że ktoś z rządzących w tej firmie poniesie konsekwencje tego co się teraz dzieje i odpowie za masowe zarażenia ludzi !
    Były

03.04.2020 21:10

Dzwonić sobie możesz jajami i tak nic nie zrobisz
    robotnik

04.04.2020 16:29

Komentarz do ostatniego zdania: Tak było,jest i będzie.

03.04.2020 15:02

I teraz nagle będzie trzeba nosić maseczki! Już dawno o tym wiedziałam i skończyłem tylko szkołę zawodową! Po raz kolejny pokazuje to że ludzie po szkole zawodowej mają większą wiedze niż po studiach!!!

04.04.2020 07:22

Bezczelnie kłamiesz ,3 krotnie więcej to co 10 tyś zarabiasz. W pesie wózkiem jezdziles nigdy na fajki nie miałeś ,stare buty nosiles .

04.04.2020 11:15

Ja nikogo nie zmuszam żeby w to wierzyć, powiem Ci więcej jak pracowałem w pesie i ktoś mi powiedział że można dużo więcej zarabiać niż w pesie , to też myślałem że jest stuknięty !!! A jednak można, a poza tym nie mam żadnego celu żeby kłamać!!! Pamiętaj że są firmy które doceniają pracownika !!!

03.04.2020 20:19

Brygadzistów,Majstrowie i Kierownicy to jest pandemia Pesy.

03.04.2020 20:59

Jestem ciekaw kto kasuje część wpisów. Napewno ktoś z Pesy. Napisałem więcej a są dwa zdania.
    YIPPEE -KI-YAY MDF

03.04.2020 11:27

panie admin czy określenie (usunięte przez administratora) w jakikolwiek sposób jest obraźliwe ?
    dfdsfsdf

27.03.2020 14:39

Witam,czy Pesa aktualnie zatrudnia czy sie wstrzymali z rekrutacjami?
    Pewnie

31.03.2020 21:45

Rano kolejka jest w całym tunelu i jeszcze zakręca na chodnik stań może się załapiesz
    Zimniak

03.04.2020 08:02

Zależy, jak jesteś Ukraińcem lub hindusem to tak, zatrudniają. Polacy co najwyżej się zwalniają

31.03.2020 12:14

01.04.2020 16:23

Spoko, pozdrawiam;)
    Zimniak

03.04.2020 08:01

To chyba nie uważało się na wykładach z rysunków technicznych. To co wy tworzycie to jeden wielki dramat

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

02.04.2020 04:58

Ci ludzie z ochrony mają przechikane mają kontakt z setkami ludzi a sami są z grupami inwalidzkimi
    Pawel

02.04.2020 10:33

To jest elitarna grupa komandosow odoprna na wszystko

18.03.2020 11:13

Co za bzdury piszesz jak ktoś by był chory od nas to by musieli zakład zamknąć
    Mikolaj Kopernik.

21.03.2020 23:14

Co Ty z tym sciganiem i karaniem co to już nic nie wolno pisać ,cenzor się znalazł Bedziemy pisać co chcemy i co nam zrobisz.
    Wiesiek

03.04.2020 06:19

i jak to się ma do obecnej sytuacji panie mądralo ?

02.04.2020 21:25

Obiektywny

02.04.2020 19:57

Pozdrawiam wszystkich którzy mają pomiar temperatury w granicach 33-34 stopni , przecież to jest jakaś kpina I pic na wodę te pomiary.
    Robotnik

01.04.2020 11:51

Podobno obręczarnię zamknięto... Weszli, zdezynfekowali i zamknęli.
    Tomek

02.04.2020 16:17

Sytuacja nie dotyczy robotnika tylko kogoś z jego rodziny, a został wysłany do domu z pracownikami w razie stwierdzenia u tej osoby z rodziny koronawirusa... takie działanie do przodu.. nie wiesz to nie udziela się...

02.04.2020 17:33

Ten pracownik mieszka z osobą zarażoną chodził do pracy nie wiedząc o tym i nikt nie ma o to pretensji tyle tylko że pracował z chłopakami z brygady a ta pracuje na trzech halach i z tego mogą wyniknąć kłopoty,stanowiska zostały błyskawicznie odkażone tylko to może być bez efektu,ludzie wracają w poniedziałek a wirus ujawnia się po jakim czasie???????oby wszystko skończyło się szczęśliwie.
    Wirus

02.04.2020 17:11

Dlaczego admin tej strony usunął mój wpis żeby ludzie dokumentowali warunki pracy jakie są w prasie i w razie zakażenia koronawirusem wystąpił o odszkodowanie do sądu za bardzo wyraźne uchybienia na stanowisku pracy i brak odkarzania pomieszczeń

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    Coraz gorzej

02.04.2020 13:51

Cala Pesa powinna byc na 2 tygodnie zamknięta . Gora robi sobie żarty. Siedzą w domku i pracują zdalnie a ludzie z hali narażeni na wirusa , masakra jakas. Niech tez przyjdą robic na hale jak widza taka potrzebę zeby zaklad byl otwarty w tym czasie. I tak pojazdy nie pojada jak narazie
    Tadek

02.04.2020 16:13

Przecież inspekcja sanitarna wie jaka jest sytuacja, ale proponuję zadzwonić to się Pan zdziwi i to grubo... firma postępuje tak jak inspekcja radzi, a nawet robi wiele więcej...
    Donosiciel

02.04.2020 16:34

To może mnie Pan oświeci co takiego firma robi???

02.04.2020 12:45

Pracownik ma kwarantannę i miał styczność z pozostałymi w brygadzie dlaczego całą brygadę wysyła się na przymusowy krótki urlop a nie na kwarantannę czy ktoś z mocarzy zdaje sobie sprawę z konsekwencji ?
    Szok

02.04.2020 14:36

Chyba tak jak pisza ze ktos chory
    nasz naród

02.04.2020 05:13

witam normalnie wstaje pozniej i przed 6 do prac?y ale od wczoraj spac nie moge. Co stanie się z Pesa? wirus? sprzedaż? można przetrwa c! ale o czym nie piszecie tutaj Zwolnili mojego szefa /naszego/ i jak wczoraj analizowalismy bo wbrew pozorom to w logistyce tez myślimy nie mieli żadnego powodu. haha powód fakt jest - zraza! ale ludzka chyba. Pracowaliśmy dla siebie ale i dla niego bo (usunięte przez administratora) ale mielismy spokoj z gora - ogarniete i wszystko na czas. a oni najlepszego podkreslam "człowieka"! jak wiecie co to oznacza zarzadzie. chyba w trybie natychmiastowym ?? owszem slyszalem o redukcjach jednak jak zwalnia się lokomotywe a zostawia wagoniki to jak jechac w tym czyms juz. nie chce mi sie już i ludziom tez roztrwoniliscie to co jeszcze funkcjonowalo. i czas wychodzic na temperaturke Panie M szacun!!
    Pan fizol

01.04.2020 05:50

Ciekawe co zrobi Pan Prezes firmy skoro wczoraj została zamknieta hala P4 .( od strony CK potocznie mówiąc językiem pesowców). Bo jest zagrożenie ze wlasnie tam będziemy mieli 1 przypadek wirusa w Pesie . pytanie czy jak sie Potwierdzi to zamkna cała Pese czy tylko ta hale a reszta ma (usunięte przez administratora) ... Szkoda tylko ze te całe zamieszanie z pseudo nie mijaniem sie zmian i ludzi z roznych działów jakoś wam nie wyszło wszedzie ludzie sie mieszją pytanie czy kierownictwo tego nie widzi czy moze nie chce widzieć!!! Szkoda słów poczekamy na wyniki testów dzisiaj
    Młody

01.04.2020 14:19

Już ktoś coś wie?
    Moralniak

01.04.2020 16:20

Nikt nic nie wie, ludzie gadaja. Bankowo jesli zamkneli to z jakiejs przyczyny.. ale jak to w naszej pesuni jest robic ile sie da poki mozna. Moze sie uda jak najdluzej ciagnac produkcje bez postoju
    Pracuś

01.04.2020 15:57

Na razie nic nie wiadomo, nie ma jeszcze wyniku, pracownicy z Z4 H4 (hala montażu poszyć przy Z3) czekają na info co dalej, wczoraj mieli nockę wolną, zostali pilnie oddelegowani do domu.
    z6

31.03.2020 20:26

podobno zwolnienia się posypały i to personalnie tam gdzie pesa mogła być dumna z takich pracowników. kto na to pozwolił? jutro muszę się upewnić bo nie wierze!!!
    Wirus

31.03.2020 14:20

No to ciekawe jakie wprowadzi firma rozwiązanie żeby każdy pracownik był od drugiego o 2 metry hahaha powodzenia teraz tylko to trzeba ładnie udokumentować i po zarazeniu się koroną wystąpić na drogę sądową o odszkodowanie za nie dostosowanie miejsca pracy i narażenie osób na zakażenie koronawirusem
    Moralniak

30.03.2020 17:02

Kiedy zamykaja bo nie wiem.kiedy z l4 wracac?

30.03.2020 17:51

ZUS ci powie kiedy masz wracać. Może wyjdzie na to, że wcale nie powinieneś być na L4

30.03.2020 21:13

Jak tak dalej pójdzie to wszystkie chłopy będą niedługo pachnieć lawendą. To co, po epidemii może firma fundnie bileciki do Muzeum Mydła i Historii Brudu?

29.03.2020 20:23

Tylko zastanówcie się czego Wy w końcu chcecie!!! Pracowałem w tym zakładzie i doskonale wiem że 80 procent ludzi to znaczy (usunięte przez administratora)robi nadgodziny!!! Chcecie żeby zamknęli na dwa tygodnie zakład , a jednocześnie rozbicie nadgodziny!
    Mikolaj Kopernik

29.03.2020 23:19

Tak to prawda walą do roboty już o 4 rano a nawet wczesniej ale z drugiej strony chcą ludzie zarobić
    Były z1

30.03.2020 19:02

Masz kolego rację To niewolnicy Pesy , robią nadgodziny bo się boją utraty premii, też pracowałem wtym (usunięte przez administratora)

29.03.2020 19:18

Nie chcę nikogo straszyć. Teraz zaczną się zarażać pracownicy zakładów produkcji takie jak Pesa. To tylko przykład zakładu nie przygotowanego do tego wirusa. Dbajcie o siebie i o swoje rodziny.

29.03.2020 20:55

Za dużo czytasz Onet, wp i słuchasz Rydzyka.
    Andre

29.03.2020 21:18

Mylisz się, niemieckich portali nie trawię a kościół mnie nie interesuje
    Mikołaj Kopernik

29.03.2020 20:05

Robi się nieciekawie ,tylko glupi się nie boi.

28.03.2020 17:22

Ta wasza pani z Bhp nie wiem gdzie kończyła studia ! Ale do rzeczy: maski powinni nosić wszyscy pracownicy!!! Bo zakażenie wirusem możemy przechodzić bez obiawo wìęc tak naprawdę niewiadomo kto jest zdrowy A kto zakażony !!! I ja skończyłem tylko szkołę zawodową

28.03.2020 20:34

Zapomniałem Ci dopisać! Jak kupujesz maseczki to jest napisane ! MASECZKI OCHRONNE!!!

28.03.2020 21:47

Jak ludzie nosili maseczki bo był smog to wtedy żaden wirusolog ani inny lekarz nie wypowiadał się na temat masek negatywnie !!!
    Mikołaj Kopernik

27.03.2020 17:38

Dziś rano stała kolejka przed portiernia od ulicy Pileckiego,większość kolegów zachowała odległość 2 metrow ale widziałem też grupki które olaly to i rozmawiali stojąc blisko siebie.

27.03.2020 21:35

Gorzej jak mieszkasz z takimi w jednym bloku. Pod moim mieszkaniem mieszka dwóch młodych śmierdzieli (19 i 23 lata). Jak wylezą z mieszkania to dobre pół godziny capi na klatce schodowej. A jak stary ich odwiedza to samym truposzem zalatuje. Wszystkie szczeliny między rurami a podłogą musiałam silikonem zalepić żeby robaki do mnie nie przechodziły.

27.03.2020 23:02

Uroki mieszkania w bloku.. Hahaha... Mówiłem, nie ma to jak domek jednorodzinny.
    Kosmita

27.03.2020 17:46

Mam apel do pewnego mistrza ,myj zęby albo zęba bo czuć Ci z ust ,że zbiera mi się na wymioty

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.