A ja z perspektywy czasu muszę (i tak - mimo wszystko) pochwalić Auchan Poczesna. Pracowałem jakiś czas temu i niestety zbyt pochopnie odszedłem po okresie próbnym (chcieli mi przedłużyć) bo wychodziłem z założenia podobnego jak wiele osób piszących tutaj. Teraz pracuję od kilku miesięcy na Północy (w byłym Realu) i powiem tyle, że każdemu kto narzeka na Poczesną proponuję tak z miesiąc na Północy popracować - podejrzewam, że przeszło by albo co najmniej zmalało narzekanie na Poczesną. Jest prawdą, że wszędzie może trafić się (usunięte przez administratora) albo ktoś miły i życzliwy ale jak w Poczesnej pracowałem to od pierwszych dni spotkałem się z miłym i dobrym przyjęciem. Jeszcze jak zaczynałem przez makrowork przed Bożym Narodzeniem 2018 to podeszła do mnie pracowniczka i powiedziała żebym pamiętał o przerwie i nie był tam jak jakiś robol. Takich sytuacji było więcej a ludzie ze sobą rozmawiali i jak czasem na nocce szło mi za wolno to inni doszli i jeszcze pomogli mówiąc, że następnym razem najwyżej ja pomogę i było ok a manager też "czuł" pracownika. Nie wspomnę już o kwestiach organizacji i warunkach. Przerzucanie kogoś na inny (gorszy) dział tam to rzadkość i następuje wtedy jak już ktoś się faktycznie o to "postara". Na Północy przerzucają non stop ot tak na inny dział jak śmiecia i nikt nie rozmawia z nikim, każdy sobie i sam dla siebie jest tylko, zamiast jeden drugiemu pomóc to jest "gonienie" i ludzi za mało. Magazyn malutki przez co ruszyć się tam nie idzie a o dostaniu do palety na której jest np towar brakujący w półce można co najwyżej pomarzyć... belownica w małym zabudowanym ścianami (nie wiem po co) pomieszczonku, biegają wszyscy jak nakręcone automaty i ogólna nerwówa. Pani w stołówce pracowniczej denerwuje się o byle co i nie zawsze mając rację. Tak bym wyliczał i wyliczał ale nie o to chodzi też. Moim zdaniem wszędzie może być dział-manager chamski albo spoko a jednemu może się podobać co innego jak drugiemu - rzecz upodobań a ja tylko napisałem moje odczucia i to co ponoć uważa większość ludzi. A dyrektora nie znam blisko więc nie wypowiadam się. Chętnie bym na Poczesną wrócił ale niestety z miejscem tam trudno więc myślę nad spróbowaniem czegoś innego jak handel bo co zrobić. Powiem tyle, że jak już Auchan w Częstochowie to Poczesna jak najbardziej a kolorowo i idealnie nigdzie nie jest i nie będzie. Pozdrawiam.