Utal

• Stojków
  • Skrzynka
  • Kąty Bystrzyckie

3. Opinie o pracodawcach Gruszczyn
  5. Opinie o Utal sp. z o.o.

Opinie o Utal Gruszczyn

Nie przegap nowości o Utal sp. z o.o.!

Mama

04.08.2016 22:29

Kiedys tam ja pracowalem Lecz panura atmosfera Miala dolujacy posmak I robila z ludzi zera. Ciagle knucie i donosy Lizodupstwo, wazelina Wacki, placki oraz stenya Szpiegujaca cie rodzina. Wiec rzucilem papierami Daiadek myslal zem na haju No przeciez nikt normalny Nie ucieka z tego raju. Jednak tyle innych firm ma swiecie Gdzie czlowieka tam szanuja Daja sie rozwijac szybko I pieniadze inwestuja. Dam ci lekcje dobra kolo Nie daj nabrac sie - to rada Na rozmowie wszystko cudnie Ale potem juz zenada.
    marta

04.08.2016 20:44

a czy do zakupów jeszcze rekrutują? jak tam to funkcjonuje? jacy ludzie? jakie zarobki? dużo jest wyjazdów na targi i do dostawców?co jest ważne żeby dostać pracę? maja tam SAP- a?

04.08.2016 16:53

Wojtek

04.08.2016 18:50

Lokalizacja to nie Poznań tylko Gruszczyn nie piszcie kłamstw. Sam zakład słabiutki nie polecam. Do VW też teraz szukają a tam o niebo lepsze perspektywy i zarobki.

04.08.2016 10:31

MG

04.08.2016 12:06

Niedawno były tu posty o etapach rekrutacji, cofnij się i poczytaj. Ze swojego 2 letniego doświadczenia radzę się mocno zastanowić, marna firma, nieciekawa praca. Jak dla mnie to szkoda czasu.
    Mama

04.08.2016 07:29

Jestem dumna z mego syna Choc sie tuła gdzies po swiecie Ze nie zostal takim wackiem Co kapuje w gabinecie.
    ewg

04.08.2016 08:24

Kapusie i donosiciele nie dostąpią zbawienia, zaprawdę powiadam wam
    Tylko dla desperado

03.08.2016 23:17

Nie polecam tej manufaktury. Ta firma to twkie archeo. Jest tyle innych fajnych firm dla mlodych ludzi. Szkoda zycia !
    św

03.08.2016 21:36

Młoda krew inżynierska pilnie potrzebna do wackowania, dalej zgłaszać się.
    HR Manager

03.08.2016 17:58

Myslalem ze propaganda umarla w czasach PRL ale widze ze ma sie dobrze. Pisze propaganda, bo przeciez trudno nazwac te prymitywne posty zachwalajace atmosfere i podkreslajace wyplate na czas za narzedzie PR. To tylko zniecheca do tej firmy i pokazuje jaki zdesperowany musi byc tam dzial HR. Ktos to poszukuje pracownika w ten sposob, pokazuje jak bardzo male kompetencje posiada w dziedzinie HR lub jest po prostu leniwy. Radze cofnac sie do czasow studiow i odswiezyc sobie polityke personalna i zarzadzanie zasobami ludzkimi. Chyba, ze osoba ta jest zupelnie z przypadku, wtedy moze trzeba siegnac do kieszeni i zatrudnic zewnetrzna firme HR.
    Misiu B.

03.08.2016 19:03

Swieta racja ! To pisze Stenya! Kiedys ja na tym zlapalem w biurze.
    hr

04.08.2016 08:27

Na HR też szczędzą, zamiast prawdziwej rekrutacji jest ta na forum, trudno o większą lipę..

03.08.2016 16:20

cycu

03.08.2016 16:44

Jak ktoś się z takim stażem zwalnia to musi mieć poważny powód, to nie może być pierdoła. Pogłebiająca się gorsza atmosfera i kiepskie wyniki czasem dobijają.
    adaś

03.08.2016 15:50

W jakim dziale robi ten wacek, ma coś do inżynierów?

03.08.2016 13:52

pan mgr inz

03.08.2016 14:15

To super oferta! Niech taki Lidl schowa ze swoimi 2800 plus premia + bony + zakupy w sklepie z rabatem. 2400 wow to chyba jakies 3100 brutto. Warto sie bylo ksztalcic po to by znalezc moja wymarzona prace w utalu i do tego w Gruszczynie, a nie jakies zadymiome centrum Poznania. Wow wow wow
    biegajacy dziadek

03.08.2016 12:40

Ciekawe skad ta doskonala wiedza o ogloszeniach? Tych "neutralnych" autorow.. Smierdzi mi tu prowolacja a'la Steniucha.
    True Blue

03.08.2016 08:01

Dziwne jest to, ze pada tu wiele zarzutow wobec tej firmy, a nikt z piszacych z wewnatrz ( pracownicy w osobie Stenyi czy rodzinka) jakos nie odnosi sie do tego, ze placa 1/2 diety zagranicznej, ze eksport prawie caly sie zwolnil, ze wyniki coraz gorsze, ze trzeba sprzatac i myc okna, co jest ewenementem wsrod jak to sie okresla liderow rynku. Dlaczego ?
    ATTB

03.08.2016 09:22

Z faktami się nie dyskutuje, a wyniki same mówia za siebie.

02.08.2016 23:21

True

03.08.2016 07:16

O atmosferę dba wacek i placek, wackowanie jest powszechne czasem placek zawackuje nawet na placka i odwrotnie tak już jest. O szeregowych pracownikach mówi sie "głupki". W ramach benefitu mozna też posprzatać kibelek, kuchnię wymyć, wyczyścic wykładziny czy umyć okna, niektórzy załapia sie na odśnieżanie zimą, trawę skoszą latem lub płot pomalują. Benefitów jak widać pełno, szkoda, że takie diety niskie, budżetówka ma duzo lepiej niz tu.
    Konus

03.08.2016 16:17

Jak najbardziej potwierdzam, też tam niestety pracowałem i to ponad 20 lat niestety klimat do (usunięte przez administratora)

02.08.2016 21:46

Prawda nas zbawi

02.08.2016 23:11

Depresje to chyba maja ci co tam pracuja. Ci co odeszli maja sie dobrze i bardzo dobrze. Opinie nie sa przesadzone. Co do zarobkow nie sa zle to fakt, ale diety juz sa skandalicznie niskie. Jesli wziac pod uwage ze pracuje sie na 1/5 etatu sprzataczki to bez rewelacji. Atmosfera zas mega dolujaca. Czemu uciekl prawie caly eksport ?
    Prawda nas zbawi

02.08.2016 23:14

Pracownik produkcji

02.08.2016 20:58

Sluchajciie a czy to prawda ze wacek z plackiem wygryzli dyrektora eksportu ? Podobno niezle na niego nadawali u dziadka.
    Rolex

02.08.2016 21:04

Czyżby podgryzali każdego kto im moze zagrozić, czy szef tego nie widzi?
    niesmak

02.08.2016 20:15

Pracowałam w tej firmie i niestety zupełnie szczerze nie polecam, wręcz odradzam. Wystarczy poczytać o faktach na tym forum, prawdę mówiąc w realu jest jeszcze gorzej. To zdecydowanie najgorszy pracodawca z jakim miałam do czynienie. Każdemu radzę omijać z daleka, po tej firmie i jej postępowaniu pozostaje taki niesmak.

02.08.2016 18:34

Marych

02.08.2016 19:02

Dla automatyka nie jest latwo o prace ? Niezly zart! Wystarczy napisac do Volskwagena do Wrzesni. Praca od razu. A jaki socjal! Obiady prawie darmowe w stolowce pieknej i czystej. W Utalu jest stolowka ? Mozliwosc rozwijania zawodowego, firma ma centrum R&D gdzie mozna sie wiele nauczyc. Szkolenia w centrali w Niemczech. A w Utalu gdzie sie odbywaja szkolenia ? Aha dieta za wyjazd zagraniczny w pelnej budzetowej wysokosci, a nie jakis ochlap w postaci 100 zl. I to jest takie zenujace, bo to znaczy ze firma nie dba o pracownika.

01.08.2016 21:53

Marych

02.08.2016 18:31

Nie zawracaj sobie głowy ! Szkoda czasu! To skansen!

01.08.2016 16:49

Anka

01.08.2016 17:18

Znowu rekrutują? Nieustająca rotacja trwa, ciągle kogoś szukają a to malutlka firma przecież..
    Cybernetyk ze Szwarzedza

01.08.2016 20:30

Tam ? Buhahahaha tam pracuja jeszcze na zeszytach dobre dobre, mozesz tam isc do zapisywania w notesiku ( dziadek to uwielbia, jak kazdy kto siedzi wokol niego ma notes). Wacek z plackiem to chyba spia z tym notesami. Maja je caly czas przy sobie. Analityk biznesowy hehe leje ze smiechu. Tam do manufaktury ? Moze jeszcze controlling i procurement ? Buhahahaha alez mnie to rozbawilo. Niech najpierw jakas porzadna centrale zrobia i serwer sobie kupia,, zeby mozna bylo po kudzku zadzwonic lub zamejlowac na personalny adres. No nie moge !

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Utal?

Kontakt - Utal sp. z o.o.

Katarzyńska 9 62-006 Gruszczyn

NIP:7820020695

Branża główna: Wyroby metalowe

01.08.2016 13:35

Wazelina pariwoz

01.08.2016 16:42

Tak, do wyrywania zielska jest oferta.

01.08.2016 12:28

@hihi

01.08.2016 12:43

No skoro dbają aby człowiek nie zarabiał na dietach i do tego dbają o ruch w trakcie sprzątania, to zwiększa szanse na lepszą formę i dobrą figurę. Takie podejście do aktywności fizycznej to niebywała rzadkość. Co prawda zapachy przy sprzątaniu czasem przeszkadzają ale da się wytrzymać. Do tego podobno wypłata na czas. To musi się podobać.

31.07.2016 22:57

Regina z Konina

31.07.2016 23:34

Stenya na urlopie jestes z kompem ?
    leon

01.08.2016 10:10

Wynagrodzenie na czas to nie żaden przywilej!!! To obowiązek pracodawcy!!!

31.07.2016 13:50

Nora Ney

31.07.2016 14:29

To zależy czy bedziesz wybrańcem z przywilejami, czy (usunięte przez administratora) cem bez przywilejow.
    Nie donosze bo sie wstydze

31.07.2016 15:54

Tak to prawda wiedza jak zadbac o pozytywne stosunki miedzyludzkie. Mozna nakapowac na kazdego, o ile dopchasz sie do gabinetu dziadka. Tam wielki ruch wacek, placek, stenya sa codziennie po kilka razy . Do tego rodzinka ma oczy szeroko otwarte , nic nie umknie. Ale fajne jest to ze jak wacek kapuje na placka, potem gdy go spotyka na korytarzu z usmiechem mowi "placek zycze milego dnia" nikt sie na nikogo nie obraza z trgo kregu, bo przeciez sam tez kapuje na potege. Tacy pracownicy to skarb.
    Mgr inż automatyk po PP

30.07.2016 23:51

Słuchajcie jestem automatykiem, ale nie chcę wynosić śmieci i czyścić kibli w pracy, bo nie po to się uczyłem. Czy można zaznaczyć w umowie o pracę, że będę z tego zwolniony ?
    zibi

31.07.2016 13:35

Nie, poza wybrańcami każdy sprząta. Inaczej byłby bunt innych pracowników bez przywilejów.
    diety

01.08.2016 11:49

Na jakiej podstawie oni płacą tylko połowę diety należnej w budżetówce, można tak na legalu obcinać pracownikom diety? Co się dzieje z kasą niewypłaconą, jak to się rozlicza, księguje?
    jasiu

30.07.2016 10:17

A co myslicie o stanowisku dyrektora eksportu ? Pewnie dobrze sie pracuje i kasa na czas. Slyszalam ze mozna jeszcze dostac pakiet opieki zdrowotnej i karte Multisport ? No i finansowo tez chyba dobrze ?
    Francuz

30.07.2016 13:26

I jeszcze można mieć elegancko kopane dołki pod sobą przez wacka i placka zapomniałaś dodać

29.07.2016 17:01

Kapownik

29.07.2016 18:27

Zapytaja czy zakapowalbys kolege jakby rozwazal odejscie z pracy. Takie sa te pytania.
    Wolny

29.07.2016 19:27

Dobrze że ja przed odejściem z pracy nikomu nie powiedziałem że sie zwalniam, bo wierze że wielu było by takich żeby mnie zakapować, a jak tam kamery?? Śledzą jażdy ruch pod okiem karamby hmm ??? Milutka atmosfera co..

29.07.2016 10:26

AntyWacek

29.07.2016 16:34

Widać ze jesteś mocno z rodziny. Albo mocno wackujesz.

28.07.2016 15:08

Dziadek z Ciechocinka

28.07.2016 17:23

Izydor czy ty rozumiesz jak czytasz ? Czy nie bardzo kumasz ? Piotr przeszedl w rekrutacji "u innego bardziej renomowanego" pracodawcy. Poczytal, ze wyniki coraz gorsze a atmosfera kiepska i jak tylko dostanie oferte pracy u innego pracodawcy to ja wezmie.
    Nikodem

28.07.2016 21:20

Izydor to stenya i dlatego nie rozumie hahaha

28.07.2016 14:19

Dziękuję bardzo za info ale dzisiaj dostałem informację, że przeszedłem do końcowego etapu u dużo bardziej renomowanego pracodawcy. Do końca miesiąca ma się wszystko wyjaśnić, wiec na razie poczekam. Nie ukrywam, że wolałbym zacząć od razu w dobrej firmie. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odpowiedzi, za poświęcony czas i informacje. Pozdrawiam.
    Roman Barbarzyńca

28.07.2016 12:10

Fakt: - dość przykra atmosfera, - brak szkoleń, - są tam pracownicy,którzy pracują dłużej, ale widać po nich strach przed zwolnieniem, a żyć trzeba, dziwię się niektórym, bo mogliby poszukać czegoś z lepszą atmosferą (a może przesiąknęli już tą, która tam jest i im odpowiada?) - rodzina zatrudniona na każdym lepszym stanowisku, w tym przypadku - brak możliwości awansu, - pensja na czas, - zarobki jak wynegocjujesz - mogą być dość dobre, - jest karta multisport i pakiet medyczny (ale to już standard, żadna rewelacja na rynku pracy), - generalnie brak informacji zwrotnej, trochę spychologii odpowiedzialności, brak współpracy zespołowej, raczej każdy sobie rzepkę skrobie, - są tam też bardzo normalni i fajni ludzie, ale i tacy, którym nie można ufać (jak w każdej firmie, jak w życiu), - jak na taką średnią firmę jest duża rotacja pracowników, - owszem, są dyżury w kuchni, wynosi się śmieci i myje okna, Istnieją gorsi pracodawcy na tym świecie, bywa gorzej. Gdybym mogł wybierać ze wzgledu na rozwoj i atmosfere raczej bym się drugi raz nie zatrudnił. Praca dobra dla młodych i mało doświadczonych ludzi - tutaj nauczycie się życia. Ps. jeśli nie macie nic do stracenia, aplikujcie, sami ocenicie, pewnie i tak długo nie popracujecie. Jak macie dobrą atmosferę w obecnej pracy - grubo się zastanówcie. Powodzenia

27.07.2016 21:12

Antywacek

28.07.2016 07:42

a co z tym dyrektorem eksportu pani Stenyu? Za co polecial ? W tym eksporcie to rotacja jak w szybkim tramwaju. Ludzie wsiadaja i wysiadaja co przystanek. skonczy sie tak, ze ktos z rodziny dostanie ten stolek. Byle tylko mowil dzien dobry w jakims jezyku.

27.07.2016 20:05

27.07.2016 20:28

Jak tam nie pracowałeś to skąd wiesz jaka jest atmosfera? Ludzie piszą mnóstwo postów o zupełnie innym brzmieniu, podobno atmosfera tam jest fatalna? Jaka jest prawda, ktoś powie?
    Danke schön

27.07.2016 20:31

Te zachwalajwce posty pisze Stenya kadrowa. Nikt sie nie zglasza to jakos musi lapac yeleni. A raporty w kazdej wywiadowni gospodarczej np d&b. Niemcy kiedys zlecali produkcje tablic ale juz tego nie robia kilka baniek odlecialo. Nadal sa udzialowcem co mozna sprawdzic w krs.

27.07.2016 17:44

Jurik

27.07.2016 17:59

Pani Stenyu pani nie na urlopie ? W sumie jak juz pani tu jest to niech pani powie czemu odstrzelilo tego dyrektora eksportu, bo on przeciez mowil, ze sie niezle pracuje. To prawda ze wacek z plackiem ostro go grilowali jak wpelzali do dziadka ?

27.07.2016 14:43

Myślałem o aplikacji na specjalistę z francuskim, ale jak czytam o tej firmie to mam mieszane uczucia, są tu wpisy, że firma ma coraz gorsze wyniki, to prawda, ze firma leci w dół? Pytam bo nie chcę się bawić w "tonące okręty" szukam czegoś za dobrą kasę w dobrych warunkach na stałe? Będe wdzięczny za informacje.
    Wyniki

28.07.2016 11:51

Tutaj masz link sam sobie zobacz na spadek rentowności jest nawet wykres, naprawdę jest gorzej niż było. https://www.emis.com/php/company-profile/PL/Utal_Sp_z_oo_pl_3947414.html
    Analiza

28.07.2016 12:16

No nie ma tam jeszcze 2015 wynikow. A te byly jeszcze gorsze. Tak wiec rok 2013 to tylko wspomnienie. Rentownosc ostro zleciala na leb na szyje. Obroty spadaja. Vo dalej ?
    hmm

26.07.2016 23:14

Hmmm. Ciekawe jak się tak żyje, jak każdego dnia funkcjonuje wiedząc że inni cię przejrzeli i mają świadomość, że jesteś moralnym zerem, że nie mają do ciebie szacunku, że kiedy się gdzieś pojawiasz to milkną albo zmieniają temat rozmowy, że nigdy ci nie pomogą tak po ludzku z serca, że wielu się tobą brzydzi. To chyba musi być straszne?
    Pracownik tropiciel

26.07.2016 18:01

Matko wracam z urlopu a tu znowu wakat na stanowisku dyrektora eksportu. Boze co sie tam dzieje ? Co prawda wacek z plackiem nad tym pracowali przez pol roku, ale myslalem, ze ten sie utrzyma nieco dluzej. Coz wyniki spadaja to trzeba znalezc kogos na stos.
    zz

26.07.2016 23:02

To on ma przyjaciół?
    ed i mund

26.07.2016 23:19

Firma niby nowoczesna, niby otwarta na zmiany a tak naprawdę zero! Ciągła rotacja! sprzątanie, mycie okien, wynoszenie śmieci, zero swobodnych wypowiedzi tylko trzeba za....dalać! Dodam, że jak atmosfera jest OK to można za....dalać! I nawet kasa w tym przypadku nie motywuje bo atmosfera fatalna! Wszyscy kolejni potencjalni pracownicy powinni to przemyśleć bo popracują krótko! Jest olbrzymi opór ze strony starych pracowników na zmiany i strach przed preziem! NIC SIĘ NIE ZMIENI I NIKT TEGO NIE ZMIENI nawet światowej klasy manager!

24.07.2016 21:36

Bruno

25.07.2016 08:52

Brutto powinno się udać, wszystko zależy ile sobie wynegocjujesz i jakie masz koneksje.
    Wyniki nie klamia

25.07.2016 21:40

1800 brutto to ladnie fiu fiu! To jest mega oferta! Do tego relax przy sprzataniu i szorowaniu wykladzin. Rozwoj osobisty i wzorce osobowe typu wacek i placek. Rewelka! Tylko ta lokalizacja ! Niby wszedzie pisza ze to Poznan a tak naprawde to jakis Gruszczyn, raczej dla ludzi z Pobiedzisk.
    Automatyk z Poznania

24.07.2016 18:37

Ja byłem tez na rozmowie. Najpierw jakaś kobita z HR zadawała bardzo dziwne pytania. Niby sie uśmiechała, ale to nie było szczere. Potem miałem drugi etap z jakimś dyrektorem czy prezesem. Wiekowy . Wlasciwie to nic nie powiedziałem bo on cały czas opowiadał o sobie. Potem dostałem test do zrobienia. Ale w międzyczasie dostałem inna propozycje pracy. Jak o tym powiedziałem tej z HR to stała sie jakaś agresywna. Dlaczego wybrałem pytała. Mówiła ze robie błąd itd. Dziś jak patrzę ma ta degrengoladę to myśle sobie Bóg czuwa nade mną.

24.07.2016 15:11

amk

24.07.2016 15:42

Byłem tam kiedyś na rozmowie w sprawie pracy. Rozmowę przeprowadziła ze mną u góry na 1 piętrze taka pani 50+. Chwilami nie dawała dojść do głosu i nawet nie mogłem zadawać za dużo pytań. Dziwne trochę. Nieprzyjemnie zrobiło się jak zaczęła się kwestia płac i warunków pracy. Odpuściłem sobie i nie żałuję.

Zostaw merytoryczną opinię o Utal sp. z o.o.