"SANO" Sp. z. o.o

Koszalin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 137 ocen.

"SANO" Sp. z. o.o
2 137

Opinie o "SANO" Sp. z. o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "SANO" Sp. z. o.o

Weronika

@LEO, moją rolą, jako moderatora tego forum, jest dbanie o przestrzeganie regulaminu i bezstronna troska o swobodę wypowiedzi i nieskrępowaną dyskusję, pod warunkiem, że nie narusza ona niczyich praw osobistych i dobrych obyczajów. To,że zadaję pytania, jak zauważa @Shadow2011, wynika z tego, że wiem, jakich informacji oczekują użytkownicy tego forum i chciałabym, aby ich pytania znalazły tutaj odpowiedzi, bo dopiero wtedy będziemy mieć satysfakcję,że dobrze wypełniamy swoja rolę.

   
Weronika

@Shadow2011, tak jak zauważyłeś, dopytuję o wszystko, ponieważ jako moderator tego forum, pełnię swoje obowiązki w ten sposób. Ponadto jestem również aktywna w dyskusji prowadzonej przez użytkowników tego wątku. Staram się również pilnować jej merytorycznego toku.

   
Shadow2011
@Weronika 18.05.2018 13:38

Weronika napisałaś że jesteś aktywna w dyskusji-Prosze Cie,jaka dyskusja,tylko zadajesz pytania-jaka tu dyskusja?o czym Ty mówisz?tak według Ciebie wygląda dyskusja?że pytasz i oczekujesz odpowiedzi?dla mnie to żadna dyskusja,dyskusja jest wtedy gdy wszystkie problemy i zarzuty które są tu przedstawiane Ty przedstawiasz je "górze" i odpisujesz co oni na to-i to jest dyskusja a nie zadawanie tylko pytań i nic więcej-Pozdrawiam

   
Weronika

@BRAVO, nie odpowiada Ci warunek finansowy w "SANO". Czy pracodawca nie zapewnia Ci premii lub podwyżek okresowych? Jeżeli tak, to jakie warunki należy spełnić, żeby je od firmy otrzymać? Zamieścisz informacje na ten temat?

   
Shadow2011
@Weronika 25.04.2018 15:14

Weronika dlaczego tak się wszystkiego dopytujesz,widzisz jakie są opinie pracowników sklepów,na jakim Ty stanowisku pracujesz i jakie są Twoje zarobki i dodatki,prosisz by ktoś się podzielił informacjami itp,itd,może sama udziel informacji o swoim stanowisku i zarobkach

   

Szukasz pracy?

janusz777

Jestem mieszkańcem Koszalina. Najczęściej zakupy czynię w "Sano". Mam pytanie, dlaczego tylko "Sano" w e-mce jest na europejskim poziomie? Czysto, estetycznie, uprzejma obsługa, aż chce się kupować. Może nie podoba się Państwu co napiszę, ale wysłał bym kierowników pozostałych sklepów na szkolenie do e-mki. Z poważaniem Janusz Szelążek tel 601811560.

   
W4rb1rd
@janusz777 28.07.2017 12:41

Może dlatego, że to ty jesteś tym „kierownikiem”? :P

   
Xyz

Wie ktoś jak wygląda tam praca kierowcy e-sano Polecacie?

   
BRAVO
@Xyz 10.04.2018 14:34

Witam,wiem jak to wygląda i z całego serca nie polecam szczególnie w sano 24 w K-gu gdzie człowieka traktują z braku kadry jak popychadło kierowniczki (jeden człowiek trzy etaty)bez prawa do własnego zdania. .A pakiet socjalny jest ,ale na papierze . Za pieniądze socjalne bawi się szlachta biurowa, ostatni bal luty (Koszalin Czarny Tulipan )i to w tajemnicy przed pracownikiem szeregowym .PS.To już nie jest Polska firma Prezes z Litwy a siedziba firmy jest na Cyprze,czyli wiadomo o co chodzi . A, no i szczyt marzeń 1600 PLN miesięcznie

   
Pracownik

Tak się dzieje chyba w każdym Sano... musza miec jakieś problemy finansowe. My ostatnio przez 3 miesiące nie mieliśmy płynu do mycia podłogi... jakaś masakra. Nie mówiąc już o głupich woreczkach do pieczywa... MY jako pracownicy mamy zwracać uwagę klientom że one są tylko do produktów niepakowanych. Smiech na sali. Teraz wzięli sie za nas, odcinają nam wszystko co moga, ekwiwalent za buty wynosił 25 zł teraz ma to byc całe 10 zł... pytanie brzmi co za buty kupimy sobie za 10 zł?? Nawet na laczki nie wystarczy. Paczki dla naszych dzieci na święta BOŻEGO NARODZENIA nie ma do dzisiaj... chyba dochodzą do wniosku że od słodyczy dzieciom psują się zęby???? i będą musieli dorzucić do dentysty. To jakieś kpiny. Mamy nowy rok, wszyscy się cieszą bo najniższa krajowa idzie do góry... jakis żart. W Sano nasz dodatek który sami sobie wypracowaliśmy za przepracowane lata wrzucają do podstawy i już po podwyżce!!! Tak nas załatwiają!! Nie ma to jak zadbać o pracownika! Ciekawe co JESZCZE nam okroja. Teraz raczej nie mają z czego... He He

   
anonymous
@Pracownik 23.02.2018 18:59

to co się dzieje teraz to przestaje być już śmieszne a raczej dawno już przestało być paczki świąteczne dla dzieci za rok 2017 dotarły na kwiecień 2018, ekwiwalent za obuwie jak robie 7 lat to wynosił 25 zł mc a teraz 10 zł czyżby az tak staniały ??? chyba raczej odwrotnie.firma piorąca kolejna porażka,zamiast dołożyc pracownikowi za pranie odzieży to płacą obcym firmom.po ich praniu i tak trzeba prac jeszcze raz bo smierdza i przychodza wymemłane ze wstyd ubrac na chyba ze mamy być taką reklamą sklepu

   
:)

Chcecie się pośmiać....?!! 26 marca my pracownicy dostaliśmy paczki dla naszych dzieci na święta BOŻEGO NARODZENIA dla jasności 2017. To się nazywa punktualność...

   
anonymous
@:) 04.04.2018 12:42

my dostaliśmy 7 kwietnia nie wiedziałam co dziecku powiedziec czy to mikołaj czy zajączek z roku na roku co raz lepiej.

   
Monika

Witam chciałam opisać żenująca dla mnie sytuację która przytrafiła mi się w sano na ulicy Ku Wiatrakom w Bydgoszczy jestem w zaawansowanej ciąży poprosiłam Panią ekspedientkę która pomagała na mięsnym o obsluzenie mnie bez kolejki zaznaczę że chciałam jedna rzecz po czym Pani (usunięte przez administratora)spojrzała na mnie z pogardą i wręcz ż oburzeniem odmówiła,mówiąc że w tym sklepie nie ma nigdzie napisane że kobiety w ciąży można obsłużyć bez kolejki dopiero po interwencji reszty klientów ż wielka laska i z niepotrzebnymi komentarzami posłużyła mnie. Brak kultury osobistej wstyd na kobietę która jak Twierdzi ma 2 dzieci.

   
gość
@Monika 07.03.2018 19:59

ciążą to nie choroba

   
oszukany

zrobiłem zakupy w markecie w Bydgoszczy ul. Chodkiewicza po raz drugi i ostatni. Za zakupy zapłaciłem 28 zł natomiast za parking niestrzeżony otrzymałem zawiadomienie o karze w wysokości 100 zł (przy zapłacie w ciągu pięciu dni opłata wyniesie 30 zł) i oczywiście zapłaciłem tą mniejszą kwotę. Nadmieniam, że nie wykupiłem biletu parkingowego (zapomniałem przez roztargnienie). Więcej już mnie w tym SANO nikt nie zobaczy. Pozdrawiam

   
Tolek

Sana na ul. Karłowicza to już totalna żenada . Wieczne kolejki to wędlin ,mięsa i ryb,nie wspomnę o kolejkach do kas. Kierownictwo ma wszystko w czterech literach tak jak pracownicy. A do tego zatrudnili Ukraińców którzy ani be po Polsku . Sieć zeszła na psy .

   
anonymous
@pracujaca 22.11.2017 20:49

Widocznie na to zasluzyl bo gdyby pracownik byl traktowany godziwie i normalnie nie bylo by problemow z obsada

   
Borys

Dzien dobry W sano dobre pieniadze to tylko szlachta biurowa ,dosyc ze maja konkretne wyplaty to jeszcze 90%kasy socjalnej nie dociera do szarego pracownika,

   
Ex

DO WSZYSTKICH PRZYSZLYCH PRACOWNIKOW SANO :DNO I WODOROSTY

   
Aga
@Ex 24.02.2018 13:31

Zgodzę się z tym kierownicy za grosz szacunku dla pracownika aby dluzej pracować nawet jak o deszlam nikt nie powiedział mi dziękuję za współpracę po prostu dramat nie życzę nikomu

   
Weronika

@Marysia, przedstawione przez Ciebie warunki pracy nie są satysfakcjonujące. Współpracujesz jeszcze z "SANO" Sp. z. o.o? Wiesz może jaka była wcześniejsza sytuacja tej firmy? Może ma jakieś chwilowe problemy finansowe, stąd brak niektórych narzędzi pracy i np. premii? Mogłabyś się wypowiedzieć na ten temat?

   
Gosc
@Weronika 27.01.2018 12:40

Witam firma sano jest totalnym dnem ,za poprzedniego prezesa niczego nie brakowało były podwyżki co roku a nie tak jak teraz pracujemy za najniższą a to ze mamy stażowe to jest nasze wypracowane przez lata pracy , w tej firmie wszystkuego brakuje poczynając od środków czystości po opakowania dla klientów na gorącym stole to żenada żeby pakować gorące kurczaki w woreczki foliowe , a Pani lider do spraw sprzedaży i lady to kobieta nie mająca pojęcia o sprzedaży i potrzebach klientów wprowadza zmiany jak za komuny ,

   
Marysia

Sano emka tragedia... pracownikow traktuję się tutaj jak zwierzęta,kierowniczki są okropne,niemiłe,wiecznie niezadowolone,z miną taką jakby przychodziły tam za karę... Bhp tez pozostawia dużo do zyczenia... ciągły brak srodkow do mycia podlog,myje się sama wodą starym czarnym mopem. W toaletach raz na kilka miesięcy jest mydło i papier... no i ta najnizsza krajowa... zero nadgodzin czy jakiejs premii..pensja glodowa..szok

   
Weronika

@pracujaca, czy z tego co napisałaś wynika, że w Twoim miejscu pracy występuje duża rotacja pracowników? Jeżeli tak, to mogłabyś napisać, dlaczego Twoim zdaniem tak się dzieje?

   
Dddd

Jestem pracownikiem sano od 4 lat i szczerze mam dosyć! Jesteśmy traktowani jak zło konieczne... do tego cięcia budżetowe. Nie mamy nawet rekawiczek, czy woreczkow do pieczywa, jest nam jako pracownikom wstyd przed klientami. Jak Sano chce zarabiać jak nie mamy nawet podstawowych rzeczy. Nie mówię juz o dbaniu o czystość. Brak ręczników papierowych nie mówiąc już o jakichś srodkach czystości typu płyn do mycia naczyń. Do tego wypłaty, najniższa krajowa za tą charowke...

   
Kasjerka
@Dddd 09.10.2017 17:27

No wypłaty fajne nie są jeszcze twierdzenie ze jakieś dodatki za kasę itp ehe ciekawa jestem gdzie są te dodatki bo ja ich nie widzę.. Jak nie zmienia podejścia do.pracoenika to niedługo same kierowniczki będą siedziały na kasach albo właściciel...

   
Weronika

@anonymous co masz na myśli, pisząc, że firma idzie na dno pod każdym względem? Sytuacja jest, aż tak poważna? Dlaczego Twoim zdaniem pracownik z Ukrainy nie przykłada się wystarczająco do pracy?

   
anonymous

Już niedługo w Sano pracować będą tylko pracownicy z Ukrainy ktorzy niekoniecznie przykładają się do tej pracy. Normalny świadomy człowiek nie będzie pracował w firmie która idzie na dno i to pod każdym wzgledem.

   
Klient

Sano w Bydgoszczy to kolosalna pomyłka. To dziadostwo ze wschodu, które tu się zadomowiło. Asortyment ubożeje z dnia na dzień, mimo miłej obsługi (pozostałość po świetnym polskim Asie)to resztę można zapomnieć. Kierownik to beton nie przyjmujący do swej wiadomości żadnych uwag, organizacja pracy beznadziejna. Teraz na parkingu nie można nawet spokojnie zaparkować i zrobić nędzne zakupy, gdyż zatrudniono jakąś firmę z Grudziądza , która jak psy gończe poluje na resztki klientów i wlepia kary za parkowanie. To obłęd. Uciekajcie z tego miejsca potencjalni klienci. Doświadczony przez zły los klient.

   
Jagoda

Sano w Koszalinie przy ul Zwycięstwa / Tetmajera w budynku "pod filarami zastawiło pułapkę na swoich klientów. Jak od ponad roku wygląda wejście do sklepu można zobaczyć na moim wpisie na stronie www. Koszalin-wydarzenia-małe-i-duże. Już parę osób się tam przewróciło. Ciekawe kiedy Sano naprawi te schody - pułapkę?

   
Nicky Minach

Czytam i oczom nie wierzę ... W Sano zarabia się 1539zł jest totalny zakaz nadgodzin i do tego jeszcze jak masz manko musisz oddać a mają bałagan w papierach i podwajają Ci ... dopisują ... kierowniczki straszą i nic po za tym , zapieprzasz a i tak Cię zgnoją ! Bynajmniej w Koszalinie . Wyżywają się na pracownikach jak jest kontrol i nie zdążyły poogarniać to się drą i nawet na przerwę nie masz prawa . Każą zwykłym mopem myć cały sklep i socjal . Kiedy same siedzę i spożywają posiłek .

   
Justyna

Witam jestem żona pracownika który pracuje w Sano i jest mi przykro ze pełni 3 funkcje naraz bez przerwy na posiłek gdy zaczął się okres urlopowy i brakuje pracowników do pracy a mój mąż charuje na 3 stanowiskach.To jest nie do pomyslenia nigdzie w żadnym markecie tak nie jest.

   
Weronika

@Balbinka12002, dostałaś propozycję pracy w "SANO" Sp. z. o.o na jakim stanowisku? Ogólne warunki pracy, atmosfera nieco się od siebie różnią, w zależności od obejmowanego stanowiska.

   
Balbinka12002

Witam dostalam propozycje żeby pracowac w sano jak myslicie czy waszym zdaniem moglabym spròbowac w sumie mam umowe o prace pròbna na 2 miesiace a pòzniej normalna

   
Stały klient

Jako stały klient Sano przy ul.Topolowej, powiem krótko. Kogoś powaliło z tymi zmianami na stoisku z mięsem i wędlinami. Do tej pory zakupy nie były problemem, z wyborem mięsa czy wędlin, babeczki pomogły doradziły, wszystko było pod ręką, a teraz masakra. Ktoś "mądry" wymyślił zmiany, które niczemu dobremu nie służą. Dziewczyny biegają po stoisku, robią dwa razy więcej kilometrów , ponieważ towar jest teraz tak wystawiony, że my klienci jesteśmy zagubieni i one też. Poza tym wcześniej kupowałem świeżą kiełbasę prosto z opakowania, a teraz wszystko wysycha, bo wszystko jest rozpakowane. Jak nie pójdą po rozum do głowy to po prostu zmienię sklep !!!!

   
Weronika

@andzia, to dobrze, że teraz Ci się podoba. Czyli ogólnie polecasz pracę?

   
andzia

Powiem tak-jestem pracownikiem Sano od pięciu lat i mogę stwierdzić , ze zarobki są żenujące, ale atmosfera która panuje w danym sklepie jest tworzona głównie przez sam personel, ale poczęci dokłada się kierownictwo. Podsumowanie- Zmieniłam sklep mam super Kierownictwo JEST OK!

   
magazynier

mam zamiar złożyc ofertę na magazyn w sano Koszalin ktoś sie wypowie jak jest naprawde?

   
Kulej

Brawo panie robertasie patrzmy jak to dąży w dno

   
Szybki

To co sie dzieje w tej firmie to jest cyrk poprostu brak szacunku do pracownikow i nikt z "gory" nie widzi lub tez nie chce widziec w czym tkwi problem. Brawo zarząd!

   

Zostaw opinię o "SANO" Sp. z. o.o - Koszalin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "SANO" Sp. z. o.o