Sano Sp. z o.o.

Koszalin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 140 ocen.

Sano Sp. z o.o.
2 140 6 1

Opinie o Sano Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Witold

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć ?

Prawda
@Witold 21.09.2018 16:00

Nie wiem o co Ci chodzi wyrazić się bardziej!

Fakty

Czy ktoś chcę zarobić na początku 2200 netto a w ciągu roku 2500 złotych netto czekam na waszą decyzję.

Jachce
@Fakty 17.09.2018 23:19

Daj namiar na taką firme

Fakty

Po 16 latach pracy w tym zakładzie 1600 złotych netto obecnie pracuje w innej firmie po 6 latach 3200 netto i co można możesz też tylko trzeba chcieć a nie siedzieć w próżni!

Szukasz pracy?

anonymous

W przyszłym roku wzrasta najniższa krajowa do 2250 brutto. W Sano po piętnastu latach pracy zarabia się 2260 brutto. Gratulacje Panie prezesie za docenianie swoich pracowników. A premii uznaniowej nigdy nie było.

Prawda

Pracuję w tej firmie 12 lat na rękę biorę 1700 złotych napiszcie ile macie netto bo góra sobie zawyrza mówią że dają 1900 złotych netto to kto niema tej kwoty to niech idzie do biura żeby wyrównać do tej kwoty czyli większość jak ma 1500 zl to niech dają 400 złotych netto podwyżki cwaniaczki!

Prawda

Dlaczego inni pracownicy się nie wypowiadają co podoba wam się wasze wynagrodzenia 1500 zl na rękę pasuje wam to co!!!???

Od co
@Prawda 23.08.2018 23:05

Mi zaproponowano 2500brutto plus dodatek 100zl czyli wychodzi 1900

Prawda
@Od co 10.09.2018 17:55

1900 netto to jest kpina za taką ciężką pracę to Ukraińcy więcej zarabiają gratuluję Ci ambicji haha haha!

Zrezygnowana

Dziwić się że ludzie odchodzą z pracy... pracuję w sano od 5 lat i to co teraz sie dzieje to brak słów. Kierownicto wyrzywa się na nas za braki kadrowe, ludzie się zwalniają nowych pracowników brak bo oferują TYLKO najniższa krajowa a że lato w pełni to pracy jest sporo, pracujemy z okrojona obsada wiec mamy już dość... jak pytamy się o podwyżki to slyszymy ,że mamy byc wdzięczni że wypłata wpływa na czas na konto. Uważam, że to nie jest żaden argument, bo to raczej jest standard. Brakuje jeszcze tego żebyśmy prosili się o swoje ciężko zarobione pieniądze... śmiech na sali! Wymagania w stosunku do pracownika rosną z dnia na dzień. Np. Te ich kontrole "KOSZYKA" nie dość że nie mamy obsady, nie możemy wyrobić się z pracą to jeszcze musimy pilnować żeby "tajemniczy klient" nie włożył do wkładki jajek kinder niespodzianki zamiast jajka... i tylko grożą konsekwencjami. Góra nie interesuje się nami. Jest to przykre bo to my pracujemy na ich wypłaty.

Weronika

@anonymous, a co możesz powiedzieć odnośnie atmosfery panującej w firmie? Jak przedstawia się ten aspekt w relacjach pracownik-pracownik a jak pracownik-pracodawca? Powiesz nam coś więcej na ten temat? @Prawda, czy w trakcie swojego stażu pracy podejmowałeś rozmowy z szefostwem odnośnie podwyżki? Czy takie rozmowy przyniosły rezultaty?

Prawda
@Weronika 19.08.2018 21:15

Tak podejmowalem rozmowy z zarządem osobiście i za pomocą kierowniczki i góra to zignorowała to pszelalo czarę goryczy dlatego odszedlem ja i wiele innych osób!

Prawda

Szukacie ludzi do pracy na magazyn, kierowników,na kasy i obsługę wędlin i nabiał pracowalem w tej firmie 10 lat temu kiedy byla pełna obsada Ci pracownicy znali się na rzeczy ale zarząd nic nie zrobił żeby zatrzymać tych ludzi nie było podwyżek Ale góra o siebie dbała a o pracowniku zapomnieli to ludzie zaczęli szukać innej pracy pisze o zwykłych pracowników i kierowników jak ktoś z zarządu chciał by się dowiedzieć dlaczego ludzie odeszli to mógłbym powiedzieć więcej a to by się nie spodobało staremu zarządowi na koniec dodam czasem chodzę do sano na zakupy i widzę co się dzieje masakra niema przyrownania kiedyś a dzisiaj.

Prawda
@Prawda 15.08.2018 23:33

Tak to prawda bozbyli się dobrych pracowników nowi właściciele powini zrobić z tym porządek!

Weronika

@Prawda, czy aby na pewno nie da się powiedzieć o firmie nic chociażby neutralnego? Najczęściej bywa tak, że praca w danym miejscu ma swoje dobre i złe strony - bywają jednak i takie, które można uznać za obiektywne. Powiesz nam coś na temat benefiów pozapłacowych w tym przedsiębiorstwie? Czy takowe były dostępne dla pracowników w momencie gdy pracowałeś w firmie? Twoja opinia z perspektywy byłego pracownika będzie istotna dla użytkowników forum.

anonymous
@Weronika 12.08.2018 22:08

NIE DA SIĘ . O WSZYSTKO TRZEBA SIĘ UPOMINAĆ NAWET O BENEFITY POZAPŁACOWE . JAK SIĘ NIE UPOMNISZ TO NIE DOSTANIESZ . NIE SZANUJE SIĘ W TEJ FIRMIE PRACOWNIKA . BENEFITY MOŻE I SĄ ,ALE JAK CHCESZ SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ TO NIKT N IC NIE WIE NAWET NIE WIE DO KOGO CIĘ PRZEKIEROWAĆ Z ZAPYTANIEM . A BIUREK PRZYBYWA ASYSTENT ASYSTENTEM POGANIA W TEJ NASZEJ SIEDZIBIE A PODWYŻEK BRAK .

Prawda

Pracowałem w tej firmie nie polecam tego zakładu zmieniłem pracę i mam o niebo lepszą kasę !

Lila

Dżien dobry. Mam pytanie: co stało się z SANO na ul.Karlowicza, Koszalin? Ostatni czas robię tam zakupy i nie jest zadowolona, bo kupuje nie świeże ... już wyrzucała mięso mielone, bo śmierdziało .... a dziś kupiła dla dzieci ser i mało tego ze on już krojony w opakowaniu, śmierdzi i gorzki na smak.... Proszę zmienić coś bo tak być nie może !!!!!

KLEMENTYNA

ŻENADA LUDZIE KTÓRZY SIĘ ZATRUDNIAJĄ DOSTAJĄ TAKĄ SAMĄ PENSJE ALBO I WYŻSZĄ OD LUDZI KTÓRZY PRACUJĄ PO 20LAT . TYLKO ŻE JAKOŚĆ WYKONANEJ PRACY SIĘ RÓŻNI PANIE PREZESIE . GDYBY NIE FILAR STAREJ ZAŁOGI TE SKLEPY JUŻ DAWNO BY NIE ISTNIAŁY . A MY STARSI STAŻEM PRACOWNICY MUSIMY CHYBA ZACZĄĆ PRACOWAĆ JAK NOWI SKORO MAMY TAKĄ SAMĄ PENSJĘ .

Jozek
@KLEMENTYNA 29.07.2018 19:44

Cała prawda

Weronika

@anonymous, rozumiem konsternacje jednak pamiętaj, że opinie to wyłącznie wskazówki i sugestie. Niemniej jednak często mogą ułatwić podjęcie decyzji odnośnie aplikowania bądź nieaplikowania do firmy. Jak było w Twoim przypadku? Czy zdecydowałeś się na podjęcie zatrudnienia w "SANO"? Czekamy na Twoją odpowiedź. @Jozek, czy możesz powiedzieć nam coś na temat benefitów pozapłacowych w "SANO"? Czy takowe są dostępne dla pracowników?

Jozek
@Weronika 26.07.2018 23:04

Dodatków nie powinno się liczyć bo dzisiaj są a jutro ich nie ma .zmieniłem pracę gdzie są podwyżki a nie ciągle na najniższej krajowej.

anonymous

Kurcze zaprosili mnie na rozmowę o prace do administracji, ale wasze opinie są miażdżące. Faktycznie praca dla Sano to porażka? Nie wyobrażam sobie mieć nie płaconej pensji na czas i proszenie się o nią. Dlaczego nie inwestują w pracowników i ich nie szkolą. Czy w tym kraju nie ma już normalnych pracodawców.:((

Jozek
@anonymous 20.07.2018 13:27

Co jak co .ale pensja jest zawsze na czas

Weronika

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś na temat atmosfery panującej w "SANO"? @Janusz, rozumiem emocje jednak postaraj się nie obrażać osób trzecich. Jak rozumiem jesteś pracownikiem "SANO"? Jak wygląda kwestia możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Podziel się z nami informacjami na ten temat. Twoja odpowiedź będzie bardzo istotna dla użytkowników forum a także dla osób, które starają się o pracę w tym miejscu.

Janusz

Dlaczego mam wrażenie, że w każdym sano kierownicy mają problem z głową? Na ulicy Gierczak często spotykam panią Paulinę poza kierownikiem z emki, jest to jedyny kierownik na poziomie, który logicznie i metodyczne wytłumaczy o co chodzi. Pozostałych kierowników wysłałbym do tych państwa na szkolenie.

Weronika

@Pracownik, czy sytuacje o których mówisz mogą być spowodowane przejściowymi problemami w firmie? Jak rozumiem, według Ciebie ilość obowiązków nie jest proporcjonalna do wynagrodzenia? Czy próbowałeś podejmować rozmowy z kierownictwem celem zapytania o ewentualna możliwość awansu? Jeśli tak, to czy takie rozmowy przyniosły skutki?

dd

bardzo fajna firma

Pracownik
@dd 26.06.2018 22:13

Witam raczej nie jesteś pracownikiem tej firmy że mówisz ze fajna firma , W firmie jest coraz gorzej brak personelu do obsługiwana klientów a wymagania od góry coraz większe , brak motywacja do pracy pracujemy za najniższą krajową I nie mamy co liczyć na pidwyzkj ,mamy cieszyć się ze płaca nam stażowe które sami sobie wypracowaliśmy

Weronika

@pracownica, jak zawsze w takich sytuacjach, kiedy ktoś poleca lub nie poleca i na tym poprzestaje, zwracam się z prośbą o choćby lakoniczne uzasadnienie takiej opinii. Dlatego, że dopiero użyte argumenty pokażą dla ilu osób przedstawiony aspekt będzie podobnie interpretowany. Zatem jeśli możesz, to napisz co sprawia, że nie polecasz pracy w firmie "SANO". Ewentualnie, co musiałoby się zmienić, abyś mogła szczerze polecić pracę w tej firmie?

anonymous
@Weronika 24.06.2018 23:44

niestety nie polecam ze względu na panie rozliczające pensje , dwa razy na 3 wypłaty (jestem ciekawa ja czwarta wypłata) dostałam za mało i musiałam sie prosić

Pracownica

witam, jedyne Sano w Gdańsku serdecznie polecam , Kierownictwo są dobrymi ludzmi. Lecz brak kompetencji Pań 'z góry' masakra ! Prosić sie o swoje pieniądze co to ma byc, śmieszne te kardy , liczyc nie potrafia trzeba pisac jakies emaile i sie prosic o swoje wypracowanie pieniądze !! żenada !! nie dość ze śmieszne pieniadze na stanowisu masaż to i zabieraja po 100/300 zł :)

Józef K.
@Pracownica 20.06.2018 15:34

Ale oddali?

anonymous
@Pracownica 20.06.2018 15:34

tak, pierwsza pomyłkę miesiac czekałam na 'paski' po czym tydzień po zadzownieniu na pieniądze za drugim razem musiałam pisac emaile z kierowniczką i czekałam kolejny dobry tydzień gdzie po przesłaniu i ponoć dobrym przeliczeniu tak dostałam za mało ...

Anita

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutacje?

pracownica
@Anita 18.06.2018 21:12

nie polecam

Monika

Witam chciałam opisać żenująca dla mnie sytuację która przytrafiła mi się w sano na ulicy Ku Wiatrakom w Bydgoszczy jestem w zaawansowanej ciąży poprosiłam Panią ekspedientkę która pomagała na mięsnym o obsluzenie mnie bez kolejki zaznaczę że chciałam jedna rzecz po czym Pani (usunięte przez administratora)spojrzała na mnie z pogardą i wręcz ż oburzeniem odmówiła,mówiąc że w tym sklepie nie ma nigdzie napisane że kobiety w ciąży można obsłużyć bez kolejki dopiero po interwencji reszty klientów ż wielka laska i z niepotrzebnymi komentarzami posłużyła mnie. Brak kultury osobistej wstyd na kobietę która jak Twierdzi ma 2 dzieci.

gość
@Monika 07.03.2018 19:59

ciążą to nie choroba

zankra
@Monika 07.03.2018 19:59

Ja też uważam że ciąża to nie choroba sama mam dwoje dzieci i nigdy nie pchałam się bez kolejki

zankra
@Monika 07.03.2018 19:59

Ja też uważam że ciąża nie jest chorobą ja mam 2 dzieci i nigdy się nie pchałam bez kolejki

Weronika

@LEO, moją rolą, jako moderatora tego forum, jest dbanie o przestrzeganie regulaminu i bezstronna troska o swobodę wypowiedzi i nieskrępowaną dyskusję, pod warunkiem, że nie narusza ona niczyich praw osobistych i dobrych obyczajów. To,że zadaję pytania, jak zauważa @Shadow2011, wynika z tego, że wiem, jakich informacji oczekują użytkownicy tego forum i chciałabym, aby ich pytania znalazły tutaj odpowiedzi, bo dopiero wtedy będziemy mieć satysfakcję,że dobrze wypełniamy swoja rolę.

Weronika

@Shadow2011, tak jak zauważyłeś, dopytuję o wszystko, ponieważ jako moderator tego forum, pełnię swoje obowiązki w ten sposób. Ponadto jestem również aktywna w dyskusji prowadzonej przez użytkowników tego wątku. Staram się również pilnować jej merytorycznego toku.

LEO
@Weronika 18.05.2018 13:38

BIUROWY SŁUGUS DBAJĄCY O INTERES PREZESA A NIE PRACOWNIKA

Shadow2011
@Weronika 18.05.2018 13:38

Weronika napisałaś że jesteś aktywna w dyskusji-Prosze Cie,jaka dyskusja,tylko zadajesz pytania-jaka tu dyskusja?o czym Ty mówisz?tak według Ciebie wygląda dyskusja?że pytasz i oczekujesz odpowiedzi?dla mnie to żadna dyskusja,dyskusja jest wtedy gdy wszystkie problemy i zarzuty które są tu przedstawiane Ty przedstawiasz je "górze" i odpisujesz co oni na to-i to jest dyskusja a nie zadawanie tylko pytań i nic więcej-Pozdrawiam

Weronika

@BRAVO, nie odpowiada Ci warunek finansowy w "SANO". Czy pracodawca nie zapewnia Ci premii lub podwyżek okresowych? Jeżeli tak, to jakie warunki należy spełnić, żeby je od firmy otrzymać? Zamieścisz informacje na ten temat?

Shadow2011
@Weronika 25.04.2018 15:14

Weronika dlaczego tak się wszystkiego dopytujesz,widzisz jakie są opinie pracowników sklepów,na jakim Ty stanowisku pracujesz i jakie są Twoje zarobki i dodatki,prosisz by ktoś się podzielił informacjami itp,itd,może sama udziel informacji o swoim stanowisku i zarobkach

janusz777

Jestem mieszkańcem Koszalina. Najczęściej zakupy czynię w "Sano". Mam pytanie, dlaczego tylko "Sano" w e-mce jest na europejskim poziomie? Czysto, estetycznie, uprzejma obsługa, aż chce się kupować. Może nie podoba się Państwu co napiszę, ale wysłał bym kierowników pozostałych sklepów na szkolenie do e-mki. Z poważaniem Janusz Szelążek tel 601811560.

janusz777
@janusz777 28.07.2017 12:36

Jestem mieszkańcem Koszalina. Najczęściej zakupy czynię w "Sano". Mam pytanie, dlaczego tylko "Sano" w e-mce jest na europejskim poziomie? Czysto, estetycznie, uprzejma obsługa, aż chce się kupować. Może nie podoba się Państwu co napiszę, ale wysłał bym kierowników pozostałych sklepów na szkolenie do e-mki. Z poważaniem Janusz Szelążek

W4rb1rd
@janusz777 28.07.2017 12:41

Może dlatego, że to ty jesteś tym „kierownikiem”? :P

Xyz

Wie ktoś jak wygląda tam praca kierowcy e-sano Polecacie?

BRAVO
@Xyz 10.04.2018 14:34

Witam,wiem jak to wygląda i z całego serca nie polecam szczególnie w sano 24 w K-gu gdzie człowieka traktują z braku kadry jak popychadło kierowniczki (jeden człowiek trzy etaty)bez prawa do własnego zdania. .A pakiet socjalny jest ,ale na papierze . Za pieniądze socjalne bawi się szlachta biurowa, ostatni bal luty (Koszalin Czarny Tulipan )i to w tajemnicy przed pracownikiem szeregowym .PS.To już nie jest Polska firma Prezes z Litwy a siedziba firmy jest na Cyprze,czyli wiadomo o co chodzi . A, no i szczyt marzeń 1600 PLN miesięcznie

Pracownik

Tak się dzieje chyba w każdym Sano... musza miec jakieś problemy finansowe. My ostatnio przez 3 miesiące nie mieliśmy płynu do mycia podłogi... jakaś masakra. Nie mówiąc już o głupich woreczkach do pieczywa... MY jako pracownicy mamy zwracać uwagę klientom że one są tylko do produktów niepakowanych. Smiech na sali. Teraz wzięli sie za nas, odcinają nam wszystko co moga, ekwiwalent za buty wynosił 25 zł teraz ma to byc całe 10 zł... pytanie brzmi co za buty kupimy sobie za 10 zł?? Nawet na laczki nie wystarczy. Paczki dla naszych dzieci na święta BOŻEGO NARODZENIA nie ma do dzisiaj... chyba dochodzą do wniosku że od słodyczy dzieciom psują się zęby???? i będą musieli dorzucić do dentysty. To jakieś kpiny. Mamy nowy rok, wszyscy się cieszą bo najniższa krajowa idzie do góry... jakis żart. W Sano nasz dodatek który sami sobie wypracowaliśmy za przepracowane lata wrzucają do podstawy i już po podwyżce!!! Tak nas załatwiają!! Nie ma to jak zadbać o pracownika! Ciekawe co JESZCZE nam okroja. Teraz raczej nie mają z czego... He He

Marta.
@Pracownik 23.02.2018 18:59

Witam. Znalazłam ofertę pracy właśnie dotyczącą tego sklepu, nie mam doświadczenia za kasą ale piszą że chętnie przyuczą. Czy naprawdę jest tam aż tak źle? Pensja podstawowa czy też obcinają lub oszukują dając inną umowę itd? Byłabym wdzięczna bo nie chcę się wpakować w niepotrzebne (usunięte przez administratora)

Miranda
@Pracownik 23.02.2018 18:59

Witam. Znalazłam ofertę pracy właśnie dotyczącą tego sklepu, nie mam doświadczenia za kasą ale piszą że chętnie przyuczą. Czy naprawdę jest tam aż tak źle? Pensja podstawowa czy też obcinają lub oszukują dając inną umowę itd? Byłabym wdzięczna bo nie chcę się wpakować w niepotrzebne

anonymous
@Pracownik 23.02.2018 18:59

to co się dzieje teraz to przestaje być już śmieszne a raczej dawno już przestało być paczki świąteczne dla dzieci za rok 2017 dotarły na kwiecień 2018, ekwiwalent za obuwie jak robie 7 lat to wynosił 25 zł mc a teraz 10 zł czyżby az tak staniały ??? chyba raczej odwrotnie.firma piorąca kolejna porażka,zamiast dołożyc pracownikowi za pranie odzieży to płacą obcym firmom.po ich praniu i tak trzeba prac jeszcze raz bo smierdza i przychodza wymemłane ze wstyd ubrac na chyba ze mamy być taką reklamą sklepu

:)

Chcecie się pośmiać....?!! 26 marca my pracownicy dostaliśmy paczki dla naszych dzieci na święta BOŻEGO NARODZENIA dla jasności 2017. To się nazywa punktualność...

anonymous
@:) 04.04.2018 12:42

my dostaliśmy 7 kwietnia nie wiedziałam co dziecku powiedziec czy to mikołaj czy zajączek z roku na roku co raz lepiej.

Zostaw opinię o Sano Sp. z o.o. - Koszalin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sano Sp. z o.o.