Sano Sp. z o.o.
2 140 6 1

Opinie o Sano Sp. z o.o.

Fakty

Ludzie to jest potwierdzona prawda !!! Sano zostało sprzedane !!! Oglądałem w telewizji i czytałem w gazecie nowa firma będzie o nazwie stokrotka tylko co będzie znaczyć dla zwykłych pracowników większa wyplata ? To mówię wam że nie w stokrotce też zarabiają najniższa krajowa jak w sano może być że zarobimy mniej bo niektórzy mają trochę więcej kasy ? Jestem ciekawa czy zarząd zostanie czy nie?

pracownik
@Fakty 04.12.2018 21:39

to teraz pracujemy dla kogo bo aneksów do umowy żadnej nie dostaliśmy .a co ze starymi pracownikami którzy mają po 50 dni nie wykorzystanego urlopu???

Fakt
@pracownik 07.12.2018 10:40

Dopóki nie dostaniecie aneksu to wszystko jest po staremu czyli pracujecie w sano za taką samą kasę ale jak dostaniecie aneksy dla tych co zarabiają więcej niż najniższa krajowa to ich bardzo zaboli w szczególności kierowników bo oni zarabiają od 2500do 3500 złotych netto a kierownictwo w stokrotce letko ponad 2000 złotych netto a zwykli pracownicy Mają najniższa krajowa tak jak w sano to ci nic nie stracą!!!

Smutna
@pracownik 07.12.2018 10:40

Aneksow nie dostaniecie bo nie wymaga tego KP. Będziecie pracować na podstawie dotychczasowych umów one są obowiązujące i takie pozostaną nawet po 01lutego. Tego dnia nastąpi przejecie zakładu w myśl art. 23.1 zapewnia on Wam pracę i płacę na tych samych warunkach co w Sano. PS. Czemu tyle jadu okazujecie pracownikom administracji Sano ? Skąd w Was taka zawiść i radość że ktoś inny straci pracę ? Przykre to....

Fakt
@Smutna 09.12.2018 08:21

Co Ty piszesz za bzdury jak nie dostaną aneksów dostaną tylko w wyznaczonym terminie w jakim firma Sano się dogadala z nową firmą ile to może potrwać pół roku może rok na pewno nie dłużej kasa też nie będzie taka sama bo w sano są ludzie którzy zarabiają od 2000 złotych netto do 3500złotych netto a w nowej firmie nikt tyle nie zarabia nawet rozmawiałem z pracownikami nowej sieci o zarobkach jakie mają niektórzy pracownicy sano to mi powiedzieli że po przyjęciu firmy już tyle nie zarabia!!!

Fakt
@Smutna 09.12.2018 08:21

Administracja sama sobie zasłużyła jak traktuje się ludzi !

Poinformowana

Sano tylko do końca roku.Potem już Stokrotka.Całe biuro idzie na zasiłek, łącznie z Prezesem.

anonymous
@Poinformowana 02.10.2018 20:21

niech idą troszkę odpocząć już i tak się naprcowali

Ciekawy
@Poinformowana 02.10.2018 20:21

Czy to jest prawda że firmę sprzedali ?

Stokrotka
@Ciekawy 14.10.2018 22:05

Tak.Prawda.

Stary pracownik
@Stokrotka 14.10.2018 22:22

To dopiero będziecie mniej zarabiać odejdzie stażowe część osób zarabia około 2000 złotych netto inni trochę więcej w nowej firmie Nowe warunki mówię o starych pracownikach !!!

Qwerty
@Stary pracownik 15.10.2018 22:12

Do biedronki lepiej iść pracować!

Weronika
@Stary pracownik 15.10.2018 22:12

Czy warto od razu zakładać czarny scenariusz? Być może sytuacja w firmie nie zmieni się tak diametralnie? Warunki płacowe rzeczywiście mogą ulec zmianie, ale dlaczego twierdzisz, że będzie to zmiana na gorsze? Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.

Fakty
@Weronika 08.11.2018 13:08

Witaj Weroniko nie martw się że stracisz pracę inne sklepy potrzebują ludzi do pracy na przykład Lidl,biedronka,netto ,stokrotka potrzebują na kasę i na stanowiskach mięsnych i nabiał cały zarząd znajdzie tam pracę od zaraz!

Smutna
@anonymous 03.10.2018 18:08

mały człowieku ......

Fakty

I co stego że zmienimy nazwe z sano na stokrotke berti też stokrotka kupiła i co to dało pracownikom nic kasa jak była najniższa krajowa tak jest nadal!!!

Szukasz pracy?

Ric

Jako były pracownik w Sano Kołobrzeg mogę się wypowiedzieć, że sklep ma niezłe promocje na różne produkty jak i przeceny. Ogólnie towar jest zawsze świeży i bardzo miła obsługa ;) A zwolniłem się stamtąd ze względu na bardzo złe zarobki w stosunku do sklepów konkurencyjnych, częste oszustwa pracowników że będzie premia której nie było żeby tylko nie chodzić na żadne zwolnienia... To jak traktuje pracowników firma to jest wielka przesada od kilku lat pracy żadnej podwyżki nie zarządziła a zawsze były pełne ręce pracy... Jako sklep jest ok, ale nie szanują tam pracowników!!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: DAĆ PODWYŻKI!!!!!! Bo nie dba się tam o pracowników a użerać się z niektórymi niereformowalnymi klientami trzeba, którzy potrafią jeszcze obrazić... Za taką pracę należy się większa płaca!!!

Weronika
@Ric 14.11.2018 19:20

Dziękuje za podzielenie się z nami swoją opinią. Czy próbowałeś podejmować rozmowy z szefostwem na temat negocjacji wynagrodzenia? Jeśli odgórnie nie zaproponowano żadnej podwyżki, czy próbowałeś samodzielnie zapytać o tę kwestię? Warto rozmawiać, jeśli czujemy się nieusatysfakcjonowani pewnymi aspektami dotyczącymi pracy w firmie.

pracownik
@Weronika 15.11.2018 14:21

jako pracownik próbowałam rozmawiać na temat zarobków z koordynatorami i ludzmi stanowiskiem nademną i co usłyszałam że na podwyżki nie ma pieniędzy.żenada!!!!!!!!!!!!!

Weronika
@pracownik 26.11.2018 14:31

Rozumiem, że nie takiej odpowiedzi się spodziewałaś, ale może rzeczywiście właśnie tak jest? Czy zaproponowano Ci inne rozwiązanie sytuacji? Być może padła obietnica podwyżki, gdy tylko firma Sano będzie w lepszej sytuacji finansowej.

Stary pracownik
@Weronika 02.12.2018 15:35

Czyli nigdy stara gadka ja się cieszę że nie pracuję już w tej firmie rozmawialem z ludźmi którzy też tam pracowali sporo lat teraz pracują w innych zakładach zgodnie wszyscy mówią że nie ma porównania ja myślę że tam pracują ludzie którzy nie wieżą w siebie dlatego do was piszę weźcie się za siebie zróbcie coś w swoim życiu!!!!!!!! Były

Fakty
@pracownik 26.11.2018 14:31

Firma nie da ci podwyżki dlatego że się nie interesuje wami bo właśnie sprzedali firmę stokrotce jak chcesz podwyżkę to próbuj u nowego pracodawcy może się uda???

Marzena

SANO w emce ,czy kierownictwo dba tam w ogóle o rozmienianie pieniędzy kasjerką? Wiecznie się czeka na wydanie reszty ,bo nie mają drobnych ... No ileż można.... chyba przestanę tu robić zakupy.

Weronika
@Marzena 15.11.2018 22:44

Czy zwróciłeś się ze swoimi uwagami bezpośrednio do szefostwa? Pamiętaj jednak, że jako klient powinieneś mieć odliczoną kwotę zapłaty za konkretną rzecz. Sprzedawca nie jest prawnie zobowiązany do dysponowania wyznaczoną ilością gotówki przez cały czas trwania jego pracy, a co za tym idzie, nie musi wydać Ci reszty/rozmienić pieniędzy, jeśli rzeczywiście ich nie ma. Kwota, którą musisz zapłacić, powinna być zbliżona do nominalnej wartości produktu, jaki chcesz kupić. W celu rozwiania Twoich wątpliwości zapoznaj się z Art. 535 oraz Art. 354 Kodeksu Cywilnego.

Weronika

@Stary pracownik, czy warto od razu zakładać czarny scenariusz? Być może w firmie nie będzie działo się tak jak mówisz. A może nawet, wręcz przeciwnie - pracownicy otrzymają stosowne podwyżki? Jak sądzisz, czy według Ciebie jest to możliwe?

wykiwany
@Weronika 16.10.2018 10:43

Zabiorą stażowe i wyrownaja odpowiednio tak aby pracownik dalej zarabial tyle samo, a potem beda mówić że ludzie dostali podwyzki.Stary litewski numer.

Weronika
@wykiwany 17.10.2018 17:14

Czy warto od razu zakładać taki scenariusz? Jak rozumiem nie jest to informacja płynąca z firmy a Twoje przypuszczenia? Może warto być nieco bardziej neutralnie nastawionym do pracy w danej firmie? Nastawienie odgrywa kluczową rolę i może bardzo pomóc zarówno na szczeblu prywatnym jak i zawodowym.

Prawda

Ludzie nie narzekajcie że wam jest źle że mało zarabiacie tylko zmiencie pracę na lepiej płatna podam 1 przykład na strefie jest sporo zakładów pracy i sporo jeszcze budują zarobki są tam powyżej 2000 złotych netto tylko trzeba chcieć nie namawiam zrobicie jak chcecie sano nie jest złą pracą mi się podobała nawet tylko kasa jest lipa!

Fakt
@Prawda 29.09.2018 22:14

Masz rację 500 netto to jest sporo.

Pracownica

Ta firma to porażka... Tylko góra zgarnia kasę a o pracowników nie dbają za grosz... Starzy dobrzy odchodzą a nowi nie przyjdą Najniższa krajowa a na zmianie w sklepie 2 pracownice....

Jack
@Pracownica 25.09.2018 19:27

Jedna na stoisku i jest do pomocy Pani kierownik

Prawda
@Pracownica 25.09.2018 19:27

W tej firmie zawsze tak było dół jest nieważny tylko góra się liczy oni nie narzekają oni dobrze zarabiają tylko kosztem waszym!

Prawda

Dlaczego inni pracownicy się nie wypowiadają co podoba wam się wasze wynagrodzenia 1500 zl na rękę pasuje wam to co!!!???

Od co
@Prawda 23.08.2018 23:05

Mi zaproponowano 2500brutto plus dodatek 100zl czyli wychodzi 1900

Prawda
@Od co 10.09.2018 17:55

1900 netto to jest kpina za taką ciężką pracę to Ukraińcy więcej zarabiają gratuluję Ci ambicji haha haha!

Od co
@Prawda 11.09.2018 11:34

Dla osoby która wciąż się uczy i podejmuje 1 pracę myślę że Ok, a kto chce gnic tam 15 lat i nic nie robi żeby było mu lepiej to już nie mój problem.... W necie tylko potrafią pisać i marudzić A rano i tak biegną do sano wykładać towar

Prawda
@Od co 24.09.2018 19:19

Zgadzam się w 100 procentach z Tobą pracowalem to wiem znam mentalność ludzi tylko ludzie z ambicjami mogą coś osiągnąć!

anonim

(usunięte przez administratora)

Prawda

Nie wiem o co Ci chodzi wyrazić się bardziej!

Fakt

Umowa o pracę i 1530złotych netto pasuje ci to zapraszamy jak nie masz ambicji to jesteś idealny kandydat.

Fakty

Czy ktoś chcę zarobić na początku 2200 netto a w ciągu roku 2500 złotych netto czekam na waszą decyzję.

Jachce
@Fakty 17.09.2018 23:19

Daj namiar na taką firme

Fakty

Po 16 latach pracy w tym zakładzie 1600 złotych netto obecnie pracuje w innej firmie po 6 latach 3200 netto i co można możesz też tylko trzeba chcieć a nie siedzieć w próżni!

anonymous

W przyszłym roku wzrasta najniższa krajowa do 2250 brutto. W Sano po piętnastu latach pracy zarabia się 2260 brutto. Gratulacje Panie prezesie za docenianie swoich pracowników. A premii uznaniowej nigdy nie było.

Prawda

Pracuję w tej firmie 12 lat na rękę biorę 1700 złotych napiszcie ile macie netto bo góra sobie zawyrza mówią że dają 1900 złotych netto to kto niema tej kwoty to niech idzie do biura żeby wyrównać do tej kwoty czyli większość jak ma 1500 zl to niech dają 400 złotych netto podwyżki cwaniaczki!

Zrezygnowana

Dziwić się że ludzie odchodzą z pracy... pracuję w sano od 5 lat i to co teraz sie dzieje to brak słów. Kierownicto wyrzywa się na nas za braki kadrowe, ludzie się zwalniają nowych pracowników brak bo oferują TYLKO najniższa krajowa a że lato w pełni to pracy jest sporo, pracujemy z okrojona obsada wiec mamy już dość... jak pytamy się o podwyżki to slyszymy ,że mamy byc wdzięczni że wypłata wpływa na czas na konto. Uważam, że to nie jest żaden argument, bo to raczej jest standard. Brakuje jeszcze tego żebyśmy prosili się o swoje ciężko zarobione pieniądze... śmiech na sali! Wymagania w stosunku do pracownika rosną z dnia na dzień. Np. Te ich kontrole "KOSZYKA" nie dość że nie mamy obsady, nie możemy wyrobić się z pracą to jeszcze musimy pilnować żeby "tajemniczy klient" nie włożył do wkładki jajek kinder niespodzianki zamiast jajka... i tylko grożą konsekwencjami. Góra nie interesuje się nami. Jest to przykre bo to my pracujemy na ich wypłaty.

Weronika

@anonymous, a co możesz powiedzieć odnośnie atmosfery panującej w firmie? Jak przedstawia się ten aspekt w relacjach pracownik-pracownik a jak pracownik-pracodawca? Powiesz nam coś więcej na ten temat? @Prawda, czy w trakcie swojego stażu pracy podejmowałeś rozmowy z szefostwem odnośnie podwyżki? Czy takie rozmowy przyniosły rezultaty?

Prawda
@Weronika 19.08.2018 21:15

Tak podejmowalem rozmowy z zarządem osobiście i za pomocą kierowniczki i góra to zignorowała to pszelalo czarę goryczy dlatego odszedlem ja i wiele innych osób!

Prawda

Szukacie ludzi do pracy na magazyn, kierowników,na kasy i obsługę wędlin i nabiał pracowalem w tej firmie 10 lat temu kiedy byla pełna obsada Ci pracownicy znali się na rzeczy ale zarząd nic nie zrobił żeby zatrzymać tych ludzi nie było podwyżek Ale góra o siebie dbała a o pracowniku zapomnieli to ludzie zaczęli szukać innej pracy pisze o zwykłych pracowników i kierowników jak ktoś z zarządu chciał by się dowiedzieć dlaczego ludzie odeszli to mógłbym powiedzieć więcej a to by się nie spodobało staremu zarządowi na koniec dodam czasem chodzę do sano na zakupy i widzę co się dzieje masakra niema przyrownania kiedyś a dzisiaj.

Prawda
@Prawda 15.08.2018 23:33

Tak to prawda bozbyli się dobrych pracowników nowi właściciele powini zrobić z tym porządek!

Weronika

@Prawda, czy aby na pewno nie da się powiedzieć o firmie nic chociażby neutralnego? Najczęściej bywa tak, że praca w danym miejscu ma swoje dobre i złe strony - bywają jednak i takie, które można uznać za obiektywne. Powiesz nam coś na temat benefiów pozapłacowych w tym przedsiębiorstwie? Czy takowe były dostępne dla pracowników w momencie gdy pracowałeś w firmie? Twoja opinia z perspektywy byłego pracownika będzie istotna dla użytkowników forum.

anonymous
@Weronika 12.08.2018 22:08

NIE DA SIĘ . O WSZYSTKO TRZEBA SIĘ UPOMINAĆ NAWET O BENEFITY POZAPŁACOWE . JAK SIĘ NIE UPOMNISZ TO NIE DOSTANIESZ . NIE SZANUJE SIĘ W TEJ FIRMIE PRACOWNIKA . BENEFITY MOŻE I SĄ ,ALE JAK CHCESZ SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ TO NIKT N IC NIE WIE NAWET NIE WIE DO KOGO CIĘ PRZEKIEROWAĆ Z ZAPYTANIEM . A BIUREK PRZYBYWA ASYSTENT ASYSTENTEM POGANIA W TEJ NASZEJ SIEDZIBIE A PODWYŻEK BRAK .

Prawda

Pracowałem w tej firmie nie polecam tego zakładu zmieniłem pracę i mam o niebo lepszą kasę !

Lila

Dżien dobry. Mam pytanie: co stało się z SANO na ul.Karlowicza, Koszalin? Ostatni czas robię tam zakupy i nie jest zadowolona, bo kupuje nie świeże ... już wyrzucała mięso mielone, bo śmierdziało .... a dziś kupiła dla dzieci ser i mało tego ze on już krojony w opakowaniu, śmierdzi i gorzki na smak.... Proszę zmienić coś bo tak być nie może !!!!!

KLEMENTYNA

ŻENADA LUDZIE KTÓRZY SIĘ ZATRUDNIAJĄ DOSTAJĄ TAKĄ SAMĄ PENSJE ALBO I WYŻSZĄ OD LUDZI KTÓRZY PRACUJĄ PO 20LAT . TYLKO ŻE JAKOŚĆ WYKONANEJ PRACY SIĘ RÓŻNI PANIE PREZESIE . GDYBY NIE FILAR STAREJ ZAŁOGI TE SKLEPY JUŻ DAWNO BY NIE ISTNIAŁY . A MY STARSI STAŻEM PRACOWNICY MUSIMY CHYBA ZACZĄĆ PRACOWAĆ JAK NOWI SKORO MAMY TAKĄ SAMĄ PENSJĘ .

Jozek
@KLEMENTYNA 29.07.2018 19:44

Cała prawda

Weronika

@anonymous, rozumiem konsternacje jednak pamiętaj, że opinie to wyłącznie wskazówki i sugestie. Niemniej jednak często mogą ułatwić podjęcie decyzji odnośnie aplikowania bądź nieaplikowania do firmy. Jak było w Twoim przypadku? Czy zdecydowałeś się na podjęcie zatrudnienia w "SANO"? Czekamy na Twoją odpowiedź. @Jozek, czy możesz powiedzieć nam coś na temat benefitów pozapłacowych w "SANO"? Czy takowe są dostępne dla pracowników?

Jozek
@Weronika 26.07.2018 23:04

Dodatków nie powinno się liczyć bo dzisiaj są a jutro ich nie ma .zmieniłem pracę gdzie są podwyżki a nie ciągle na najniższej krajowej.

anonymous

Kurcze zaprosili mnie na rozmowę o prace do administracji, ale wasze opinie są miażdżące. Faktycznie praca dla Sano to porażka? Nie wyobrażam sobie mieć nie płaconej pensji na czas i proszenie się o nią. Dlaczego nie inwestują w pracowników i ich nie szkolą. Czy w tym kraju nie ma już normalnych pracodawców.:((

Jozek
@anonymous 20.07.2018 13:27

Co jak co .ale pensja jest zawsze na czas

Weronika

Czy ktoś mógłby powiedzieć coś na temat atmosfery panującej w "SANO"? @Janusz, rozumiem emocje jednak postaraj się nie obrażać osób trzecich. Jak rozumiem jesteś pracownikiem "SANO"? Jak wygląda kwestia możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Podziel się z nami informacjami na ten temat. Twoja odpowiedź będzie bardzo istotna dla użytkowników forum a także dla osób, które starają się o pracę w tym miejscu.

Janusz

Dlaczego mam wrażenie, że w każdym sano kierownicy mają problem z głową? Na ulicy Gierczak często spotykam panią Paulinę poza kierownikiem z emki, jest to jedyny kierownik na poziomie, który logicznie i metodyczne wytłumaczy o co chodzi. Pozostałych kierowników wysłałbym do tych państwa na szkolenie.

Weronika

@Pracownik, czy sytuacje o których mówisz mogą być spowodowane przejściowymi problemami w firmie? Jak rozumiem, według Ciebie ilość obowiązków nie jest proporcjonalna do wynagrodzenia? Czy próbowałeś podejmować rozmowy z kierownictwem celem zapytania o ewentualna możliwość awansu? Jeśli tak, to czy takie rozmowy przyniosły skutki?

dd

bardzo fajna firma

Pracownik
@dd 26.06.2018 22:13

Witam raczej nie jesteś pracownikiem tej firmy że mówisz ze fajna firma , W firmie jest coraz gorzej brak personelu do obsługiwana klientów a wymagania od góry coraz większe , brak motywacja do pracy pracujemy za najniższą krajową I nie mamy co liczyć na pidwyzkj ,mamy cieszyć się ze płaca nam stażowe które sami sobie wypracowaliśmy

Weronika

@pracownica, jak zawsze w takich sytuacjach, kiedy ktoś poleca lub nie poleca i na tym poprzestaje, zwracam się z prośbą o choćby lakoniczne uzasadnienie takiej opinii. Dlatego, że dopiero użyte argumenty pokażą dla ilu osób przedstawiony aspekt będzie podobnie interpretowany. Zatem jeśli możesz, to napisz co sprawia, że nie polecasz pracy w firmie "SANO". Ewentualnie, co musiałoby się zmienić, abyś mogła szczerze polecić pracę w tej firmie?

anonymous
@Weronika 24.06.2018 23:44

niestety nie polecam ze względu na panie rozliczające pensje , dwa razy na 3 wypłaty (jestem ciekawa ja czwarta wypłata) dostałam za mało i musiałam sie prosić

Pracownica

witam, jedyne Sano w Gdańsku serdecznie polecam , Kierownictwo są dobrymi ludzmi. Lecz brak kompetencji Pań 'z góry' masakra ! Prosić sie o swoje pieniądze co to ma byc, śmieszne te kardy , liczyc nie potrafia trzeba pisac jakies emaile i sie prosic o swoje wypracowanie pieniądze !! żenada !! nie dość ze śmieszne pieniadze na stanowisu masaż to i zabieraja po 100/300 zł :)

Józef K.
@Pracownica 20.06.2018 15:34

Ale oddali?

anonymous
@Pracownica 20.06.2018 15:34

tak, pierwsza pomyłkę miesiac czekałam na 'paski' po czym tydzień po zadzownieniu na pieniądze za drugim razem musiałam pisac emaile z kierowniczką i czekałam kolejny dobry tydzień gdzie po przesłaniu i ponoć dobrym przeliczeniu tak dostałam za mało ...

Anita

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutacje?

pracownica
@Anita 18.06.2018 21:12

nie polecam

Zostaw opinię o Sano Sp. z o.o. - Koszalin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sano Sp. z o.o.