Fundacja "Żyć Godnie"

Kolnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 27 ocen.

Opinie o Fundacja "Żyć Godnie"

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja "Żyć Godnie"

Omijać szerokim łukiem!

Podopieczni wspaniali, większość terapeutów kompetentna empatyczna, kierownicy w czasie gdy tam pracowałam też byli w porządku. Niestety, właściciele fundacji mobingujący kierowników i terapeutów. Przez to bardzo zła atmosfera pracy. Świetne miejsce pracy, jesli ktos chce nabawić się rozstroju nerwowego. Zresztą rotacja pracowników mówi sama za siebie...

...

Zdrowych wesołych świąt wszystkim byłym oraz obecnym pracownikom fundacji. Tym ostatnim w szczególności życzę wytrwałości i mimo wszystko wiary w dobro człowieka.

Starzysta

Ludzie nie wiem czego się spodziewaliście przy pracy z osobami niepełnosprawnymi, trzeba mieć jakieś predyspozycje. A WY tutaj marudzicie ja się pytam za co wy otrzymywaliście wypłatę ? Przecież Państwo jako Wolontariusze nie pracowali wiec o co te halo. Proponuje opinie pierw wystawiać o sobie wtedy do drugiej przeskoczyć, Ja oczywiście nie mam problemów z pracą jest oczywiście dużo pracy a w jakiej jej nie ma? w porównaniu z poprzednia pracą wcale nie jest tak ciężko tylko trzeba pracować a nie głupotami się zajmować. Z szefostwem kontakt jest bez problemu tak jak z pracownikami jak w każdej innej placówce. Pozdrawiam.

Ja
@Starzysta 25.10.2017 15:14

Starzysta Jolka Jolka, pamiętasz...? Nie dodawaj pozytywnych komentarzy tylko idź do psychologa i się wygadaj.

Pracownik Biurowy
@Ja 17.12.2017 23:13

Obie strony powinny udać się do Psychologa z tego co widzę. Pozdrawiam.

Pracownik

To wstyd żeby usuwać nasze wcześniejsze wpisy. Ten pracodawca poniza ludzi i zawsze uważa że ma racje. Mobbing jest tam na porządku dziennym. Poniza ludzi a nawet oskarża o rzeczy które nie mały miejsca. Szefowa potrafiła wejść z rana na -1 pietro o godzinie 8 i powiedzieć ze jej piasek chrupie pod nogami żeby uczestnicy poszli sprzatac. Wykrzykiwala ze terapeuta jest odpowiedzialny za próbę samobojcza jednego z uczestników (niestety już nie zyje), że terapeuciekam są niczym. Straszne! Ten kto pisze pozytywnie na ich temat to chyba ma klapki na oczach. Przykro mi to pisać. Po raz kolejny zapytam gdzie poprzednie wpisy? Kto to wymazuje? Czy na prawdę nigdzie nie można pisać prawdy?

bu haha
@BONO 30.10.2017 05:38

Uuuu to szalejesz ja tam pracowałam kilka lat więcej więc nie wypowiadaj się bo nie wiesz o czym mówisz.Dyscyplina pracy???Kpina. Przez kilkunastoletnie doświadczenie w tej branży tylko tam spotkałam się z tak złym traktowaniem pracowników.

Ja
@Pracownik 29.10.2017 23:17

Pamiętam. Lubiłam bardzo tego uczestnika. Pochodził z gór. Pracując w Fundacji miałam wspaniałą ekipę. Najlepszych ludzi, szczerych, pracowitych, uczciwych i kontaktowych. Pamiętam :) A staruchy to dno, mobbing i przerost formy nad treścią. Oni kojarzą mi się z ludzmi z zaburzeniami psychicznymi. Nie polecam tam pracy

Naprawdę nie warto

Pracowałam tam przez kilka lat, lubiłam swoją pracę, miałam dobry kontakt z uczestnikami jak również pracownikami. Niestety to wszystko się nie liczyło dla szefów. Dla nich nie liczy się sumienna praca, postępy uczestników ich sukcesy...wielka szkoda, bo tracą na tym uczestnicy, a pracownicy mają podcinane skrzydła. Nie warto tam pracować, szkoda zdrowia, nerwów, wysiłku.

BONO
@:( 29.10.2017 21:37

Kogo

:(
@BONO 29.10.2017 22:09

Tak jeszcze z imienia i nazwiska Ci podam nie znasz obowiązku ochrony danych osobowych. Jeśli pracujesz krótko to i tak D. nieznasz

...

Dzwoni jakiś facet podaje się za dziennikarza, ale nie wiadomo kto to jest (podobno detektyw ;-)) Mówcie prawdę tak jak było... Nawet jak podadzą nas wszystkich do sądu to pójdziemy i powiemy wszystko. Prawda się sama obroni, a i będzie powód żeby się spotkać...

anonymous
@... 10.11.2017 14:35

Ja tu niczego nie sklamalam.

była pracownica

W fundacji "Żyć godnie" nikt nie jest traktowany z godnością. Wiele osób opłaciło pracę w tym miejscu chorobą, wypaleniem. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem. Kasowanie opinii nie pomoże - zaraz zostaną zwolnieni kolejni pracownicy i pojawią się kolejne wpisy...

BONO
@była pracownica 23.10.2017 19:26

A co dla pani znaczy traktowanie z godnością.

była pracownica
@BONO 29.10.2017 21:38

z godnością, czyli z szacunkiem, na który zasługuje każdy człowiek. A tego niestety nie było. Było wyciąganie prywatnych informacji o pracownikach po to, by je wykorzystać w stosownym momencie (to, że np. ktoś pochodzi z licznej, biednej rodziny, z domu dziecka itp). Były wyzwiska i krzyki przy osobach spoza fundacji i straszenie sądem. Wskazana byłaby zmiana nazwy fundacji, bo obecna to po prostu kpina

....

Ci którzy ich bronią potem najbardziej się zawiodą jak dostaną po (usunięte przez administratora)... pamiętacie Teresę. Ona zawsze ich broniła a potraktowali ja jak śmiecia, smutna rzeczywistość

Wolontariusze

"Wolontariusze"szczują pracowników i nastawiają przeciwko sobie, prowokują podając nieprawdziwe informacje. Źle odbierane jest wspólne spędzanie przerw przez terapeutów, najlepiej gdy każdy stoi sam w innym kącie, wiadomo dlaczego...nie ma komunikacji to można wmówić wszystko

Sąsiadka

Nie polecam nikomu, nawet wrogowi ???? Pracownicy traktowani są tam bez szacunku, "pracownik to nie człowiek" cytuję jednego z szefów, ów pan ma manię wyższości i myśli że jest błyskotliwy i zabawny..w rzeczywistości to stary piernik, którego czasy świetności minęły. O szefowej też można pisać elaboraty.

BONO
@Sąsiadka 23.10.2017 22:08

jutro popytam co to za sąsiadka przychodzi do ośrodka, że ma takie informacje

Sąsiadka
@BONO 29.10.2017 22:40

Sąsiadów wokół nie brakuje, możesz sprawdzić monitoring - może się czegoś dowiesz heee. Sąsiedzi nie od dziś wiedzą co tam się dzieje.

Rotacja pracowników

W ciągu ostatnich 10 lat w fundacji zwalniano notorycznie pracowników: z tego co wiem to kierowników przewinęło się ok. 15 i ponad 70 jak nie więcej terapeutów. W urzędzie pracy oferta pracy w Kolniku jest non stop, bo już z góry wiadomo, że ktoś będzie do zwolniony. Czy z tymi wszystkimi osobami było coś nie tak?(nie sądzę, bo to są przerażające ilości)czy może jednak jest tam mobbing?? Odpowiedz sobie sam.

były pracownik

Jeżeli ktoś potrzebuje pracy w Kolniku jest miejsce a jak nie to za chwile się zwolni. Na chwilę praca ale zawsze coś :) to żart również nie polecam.

BUUUU

Ściema gdzie wpisy???? Niech ludzie wiedzą co się tam dzieje zanim pójdą tam do pracy NIE POLECIŁABYM NAWET WROGOWI

Szatyn

Dlaczego skasowano wcześniejsze negatywne opinie o tym pracodawcy, chyba w tym kraju jest wolność słowa??

Zostaw opinię o Fundacja "Żyć Godnie" - Kolnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja "Żyć Godnie"