Pneumat System

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Pneumat System Sp. z o.o.

Opinie o Pneumat System Wrocław

Nie przegap nowości o Pneumat System Sp. z o.o.!

03.02.2021 15:00

koronka

06.02.2021 08:52

Dajcie namiary (imię i nazwisko) kogoś, kto pracował w Pneumat i może wypowiedzieć się na temat tej firmy. Chciałbym porozmawiać za pośrednictwem LinkedIn czy nawet zadzwonić i dowiedzieć się, czy warto inwestować swój czas na pracę w tej firmie. Najlepiej stanowiska kierownicze. Dzięki!
    Ojciec Dyrektor

04.02.2021 22:40

Hej! Widzę, że szukają kandydatów na stanowisko Dyrektora wsparcia sprzedaży. To jest praca biurowa? Piszą o Kielcach, Krakowie i Rzeszowie - szukają trzech dyrektorów czy jednego który obsługuje ten rejon? Skąd jest prowadzona paca? Jaki zespół jest do garnięcia? Normalni ludzie czy marudy takie jak tutaj? ;o)
    matka teresa

05.02.2021 07:02

A na jakie stanowisko oni nie szukają kandydatów? Znajdą kogoś a za trzy miesiące znowu będą szukać kogoś na to stanowisko.
    OD

05.02.2021 10:32

Oni zwalniają czy ludzie sami odchodzą?
    beer

05.02.2021 10:24

Od razu mówię, że nie jestem pracownikiem tej firmy, ale muszę coś napisać, bo widzę że tutaj niezły cyrk się zrobił. Tutaj przewijają się nazwy innych firm. Wiem, że w jednej z nich (pracowałem i na szczęście zostawiłem tę robotę) to na porządku dziennym piszą opinie u innych na forach, między innymi tutaj. Tyle ode mnie pozdrawiam, B.

29.01.2021 23:29

Czytam i czytam te "opinie" i głowa zaczyna mnie boleć... Tak - wiem, że zaraz wskoczy mi wiele smutnych minek :( i flag ostrzegawczych, ale wszystkie te negatywne wpisy wyglądają tak, jakby były pisane jedną ręką. Jakim trzeba być desperatem, żeby pracować w firmie, która: - "okrada pracowników", - "przywłaszcza sobie pieniądze z dotacji", - "daje zdezelowane samochody", - "mało płaci", - "zawraca d**ę zebraniami", - "każe podpisywać dziwne lojalki na zwrot kosztów szkoleń", - "podsłuchuje i śledzi pracowników", (pisałem już, że ich "okrada"? ;) Sorry - taki obraz rysuje się przeglądając to, co tu się dzieje. To, że przy tak dużej firmie znajdzie się kilku frustratów, którzy za misję życiową powzięli sobie odpowiadanie na każdy komentarz wpisami pełnymi złości, zawiści i żółci - rozumiem (w końcu to Polska ;) To, że właściciele firmy (czy os., które powinny dbać o employer branding) mają całkowicie wywalone na to, co się tu wyprawia - jest dla mnie rzeczą niesłychaną! I nie - nie jestem pracownikiem Pneumat. Zastanawiam się nad podjęciem pracy, ale mam coraz większe obawy... Nie przed tym, co wypunktowałem wyżej w "cudzysłowach" - bo uważam, że są to MOCNO przesadzone wypociny frustrata. Mam obawy przed firmą, która nie jest wstanie ogarnąć swojego wizerunku na jednym z bardziej poczytnych portali z opiniami o pracodawcach. Jestem ciekaw co @Pneumat System ma do dodania w powyższym. Czy powinienem się martwić tym, że nie panujecie nad wolną amerykanką, która tu kwitnie? Pozdrawiam, (usunięte przez administratora)

30.01.2021 09:18

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem i wypunktuj proszę, gdzie zachwalałem tą firmę??? Tylko konkretnie.
    Creed

28.01.2021 11:16

27.01.2021 11:20

Cześć, Jak rozumiem wypowiadają się tu głównie pracownicy zatrudnieni w centrali - we Wrocławiu. Jak wygląda praca w oddziałach terenowych (np. w Krakowie)? Pozdrawiam,

27.01.2021 18:14

Przyznam, że czytam te wszystkie opinie i zastanawiam się, na ile jest to rzeczywisty obraz sytuacji a na ile żale sfrustrowanych pracowników? Jeżeli jest tak źle (a obraz nie jest różowy) to po co tam dalej pracujecie? Przecież o dobrego specjalistę pracodawcy będą się bić. Czy ktoś powie mi, jak zorganizowany jest Dz sprzedaży? Czy targety są realne do zrealizowania i jak wygląda kwestia premii oraz podstawy?

27.01.2021 20:40

Nie rozumiem - rozwiniesz? Bo piszesz, że oddziały do zlikwidowania a za moment, że nowi ludzie do zatrudniania. Na czym dokładnie ma polegać zmiana i czy Twoim zdaniem wpłynie na lepsze? Jak obecnie wygląda struktura? Zarząd -> Dyrektorzy regionalni -> Kierownicy -> Handlowcy?
    red

27.01.2021 13:16

No mi pracuje się dobrze bo większość ludzi tutaj znam.

27.01.2021 13:58

W którym z oddziałów pracujesz?
    Kliku

26.01.2021 13:07

Robili dla mnie szereg zamówień I nigdy nie byłym zawiedziony. Zawsze najwyższa jakość
    nedved

25.01.2021 13:45

Współpracuję z nimi praktycznie od początku jak otworzyłem firmę. Biorę od nich produkty, bo jakościowo są najlepsi.
    Bonus

21.01.2021 10:19

Wdziałem ostatnio w necie, że ktoś tam się pruje o waruni BHP. Chyba nie pracowałeś w tej firmieskoro piszesz takie głupoty.
    Kellys

20.01.2021 08:49

Ojej... Konkurencja znów wysypuje jakimiś komentarzami? Jesteście tak żałośni, że już nawet nie chcę tego komentować. Zajmijcie się swoim biznesem
    Adrian Muszyński

20.01.2021 14:49

Od dawna przeglądam te wpisy i widzę, że trafił się jakiś przyjemniaczek co chce napsuć krwi tej firmie wypisując negatywne komentarze. Pytanie do konkurencji - aż tak nisko upadliście, że musicie robić takie rzeczy?
    Atu

18.01.2021 14:50

Robota ogarnięta i poukładana na czas elegancko. Pieniądze na czas i godziny też normalne. Jeśli ktoś planuje próbować się zatrudnić to śmiało
    Daniel

19.01.2021 11:35

Zluzuj troszkę i umieszczaj merytoryczne komentarze na temat pracy. To nie jest forum do obrażania innych. piszesz takie farmazony, że to aż szkoda gadać cokolwiek na ten temat.
    Goku

19.01.2021 11:31

Firma, firmie nie jest równa, dlatego lepiej przekonać się samemu. Tą, w której ja pracuję bardzo sobie chwalę. Zarobki i atmosfera w pracy spoko.
    Ciso

19.01.2021 09:11

Jak komuś się nudzi i non stop siedzi przed komputerem marnując czas na jakieś głupoty to może przyjść i spróować szans. Może się uda.
    Daniel

14.01.2021 13:05

Firma jak najbardziej godna polecenia. Obsługa – pełen profesjonalizm. Cenowo myślę że najlepsza oferta, a przynajmniej ja lepszej nie znalazłem.
    Max

14.01.2021 11:02

Pomijając fakt pensji jak. Się pracuje handlowcom? Duże plany? Słyszałem że jako tako planów sprzedażowych nie ma jest obrót +/-
    Jasiek

13.01.2021 15:07

Pracuje już prawie 2 lata. Warunki są dobre, nic się jakoś specjalnie nie zmieniło.
    Mati

13.01.2021 09:28

Ja nie narzekam. Ludzie w porządku, pieniądze płacone na czas i w takiej wysokości jak było to ustalane.
    Nico

12.01.2021 09:02

Nie spotkałem się z niczym złym ze strony tego pracodawcy. Jak na dzień dzisiejszy, wszystko w porządku. Terminowe wypłaty i możliwość porozumienia w wielu sytuacjach.
    Max

12.01.2021 16:07

Jeśli mogę zapytać to co znaczy złe zarobki? Jaka była podstawa?

12.01.2021 16:45

Ale mówi Pani o zarobkach przedstawiciela? Pytam bo miałem wstępna rozmowe na to stanowisko
    Verson

12.01.2021 16:16

Praca w 100% godna polecenia. Dobre pieniądze, dobre warunki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pneumat System?

Kontakt - Pneumat System Sp. z o.o.

Obornicka 160 51-114 Wrocław

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

Maciek

11.01.2021 14:39

Ogarnięci i konkretni ludzie.
    B.B.

07.01.2021 15:51

Firma jak najbardziej godna polecenia. Obsługa – pełen profesjonalizm. Cenowo myślę że najlepsza oferta, wcześniej współpracowałem też z innymi ale niestety obecnie nie dosięgają nawet do pięt firmie Pneumat.
    Beata

05.01.2021 08:51

Współpracujemy z Pneumat od blisko trzech lat i zawsze wykazują się ogromnym profesjonalizmem. Polecam!
    Covid

21.10.2020 17:37

To chyba jedna firma, która w trakcie trwania pandemii nie zwalnia, a rekrutuje nowych ludzi. Znalazłem ofertę- jasne warunki pracy, kasa na ławę, żadnych sztuczek. Wszystko jak być powinno. Takich firm jest stanowczo za mało w Polsce. Wszędzie wszyscy kombinują, a tutaj mam normalne warunki zatrudnienia.
    Srtur

03.01.2021 19:08

Też tak mam, to fajne miejsce i z ludźmi z którymi zawsze można znaleźć wspólny język. W Pneumat jest sporo zasad, które trzeba przestrzegać, ale te najważniejsze odnoszą się do kultury i szacunku wobec wszystkich.
    Kazik

03.01.2021 19:12

tak jest bo dużo ostatnio się dzieje. Nowi klienci, nowe zamówienia. A co za tym idzie też większa promocja w social media. Dlatego widać, że pneumat nie stoi w miejscu.
    Jan

03.01.2021 18:06

Chyba czas, abym i ja zabrał głos. W firmie od 3 lat. Różne wyjazdy. Znam każdego z imienia i nazwiska. Pieniądze zawsze są na czas. Nie muszę sprawdzać stanu konta w dniu kiedy wypłata ma wpłynąć, bo wiem że wpłynie. Firma działa jak każda inna: szanuje pracowników, docenia ich pracę. Nikt tutaj nikogo nie obgaduje a problemu rozwiązuje się bezpośrednio z kierownikiem. Jednym słowem to dobre miejsce pracy.
    Andrzej

03.01.2021 17:28

O firmie można wiele powiedzieć. Z tego co widzę ludzie na forum piszą różnie, więc powiem jak jest na prawdę. Pracuje tutaj od ponad roku. W tym czasie wiele się nauczyłem. Praca sama w sobie nie należy do najbardziej łatwych, ale to znacznie lepsze niż "szparagi w niemczech". Firma stawia na ludzi i to widać na każdym roku. dba się o zachowanie dystansu i dezynfekcji. Wiele rzeczy z kadrami załatwia się zdalnie. Moim zdaniem takich ugruntowanych firma jak ta w branży jest niewiele. Dlatego polecam firmę. O dobrego pracodawcę coraz ciężej, dlatego trzeba się wzajemnie szanować.
    Kamiś

02.01.2021 14:46

W marcu straciłem pracę. Wszyscy mówią, że trwa rynek pracownika. Być może, ale nie w każdej branży. Byłem na 20- czy 30 rozmowach o pracę od tego czasu. Wszędzie słyszałem, że za młody wiek, że doświadczenie takie sobie; że krótki staż pracy. Dopiero gdy trafiłem tutaj zrozumiałem jak duże znacznie ma stabilność miejsca zatrudnienia i jego renoma. Umowa o pracę to bardzo duży plus w dzisiejszym świecie. To otwiera drogą nie tylko to uniezależniana się finansowe, ale przede wszystkim buduje poczucie tożsamości z firmą. Dodaje tą opinię, ponieważ zależy mi na tym, aby mój pracodawca i firma, w której pracuje była dobrze widziana na rynku.
    Jurek

31.12.2020 12:21

Jest spoko. Nie ma czepialskich ludzi, akurat trafiłem na zgrany zespół. Bałem się, że przez małe doświadczenie zawodowe obie nie poradzę, ale każdy mi pomagał i się wprawiłem.
    Kamil

31.12.2020 11:24

I kolejny rok za nami :) Uważam, że praca tutaj była jedną z lepszych rzeczy, która mnie spotkała. Wśród znajomych wielu straciło pracę lub ma obniżone wynagrodzenie. Co więcej wielu z nich pracowało na zleceniach, więc tarcza ich nie objęta i z dnia na dzień zostali bez kasy do życia. To wszystko dało mi do myślenia, że jednak umowa o pracę w stabilnej firmie jest kluczowa. Wypłata na czas i pewność zatrudnienia to duży komfort w tych burzliwych czasach
    Nowy

31.12.2017 03:13

Cześć wszystkim, Jestem zainteresowany pracą w firmie Pneumat System ale nie wiem co myśleć o komentarzach na go work. Wiele negatywnych opini o pracy i pracodawcy. Czy ktoś udzieli konkretnych informacji na temat zarobków na stanowisku mobilnego doradcy ds technicznych? Interesuje mnie tez jakie firma daje możliwości rozwoju i awansu. O co chodzi z oszukiwaniem klientów? Chę przejść do Pneumatu ze swoją bazą klientów ale nie mogę pozwolić sobie na kiwanie ich bo stracę te kontakty bezpowrotnie. Będę wdzięczny za konkrety. Szkoda czasu na spotkania z HR jesli płacą nędznie, premie są nierealne a umowy z klientami nie są dotrzymywane.
    Lilaj

21.12.2020 11:46

Po co mamy pisać tu świeże informacje dla Was co odeszli i umierają z ciekawości jak jest. Żeby potem pisali i udawali w moim imieniu?? Narzekali, podawali niby nowe dane? Skoro odeszli to powinni się skupić na nowej pracy ale jeśli tu ciagle piszą toz jakiegoś powodu nie mogą zająć się swoim rozwojem i życiem. W Pneumacie jest normalnie i spoko. Praca jak każda. Jak sie umie pracować i normalnie z ludźmi przyjaźnić to nikt nie szuka innej pracy. Konkretem jest to, ze pracuje tu tak jak bardzo dużo osób już kilka lat. Lubię swoją prace i moi koledzy i koleżanki tez. Nikt tu nikogo na sile nie trzyma. Tylko jeleń narzeka i nic z tym nie robi. Jesteśmy normalnymi pracownikami normalnej firmy. Już tu były głosy, ze trzeba być nienormalnym żeby tu pracować. I co, jak oracuje tu kilka lat to jestem nienormalny? Moi koledzy i koleżanki tez? Nie. Tak nie jest. Pracujemy bo chcemy i lubimy. Jak ktoś zdecyduje się rozwijać dalej to idzie dalej. I tyle. Pozdrawiam wszystkich obecnych pracowników. Wesołych!! Bo to już niedługo ????
    Łowca.

21.12.2020 19:15

Rotacje były,są i będą-to chyba dobrze prawda? Wiele aspektów na to się składa i jak już nauczyłeś się pisać,to powinieneś też umieć zrozumieć,że rotacje w firmach to żadne novum. Piszesz,że "dziesiątki pracowników"odeszło-śmiem wątpić czy dziesiątki. Jedni odeszli,na ich miejsce przyszli inni -nic nowego... Piszesz,że rekordowy rok... Powiem tak-jeśli masz pracę to ciesz się tym stanem posiadania. Są w Polsce,we Wrocławiu ludzie,którzy ten rekordowy rok,będą kończyć w kiepskim nastroju. Ci co pracują w Pneumacie,na dobry nastrój narzekać w tym roku nie mogą,choćbyś Bóg wie jak bardzo starał się zakłamywać rzeczywistość. Mają stabilną pracę-pewnie wielu twoich znajomków w tym roku,nie miało takiego farta. Ty zresztą chyba też....
    Domino

18.12.2020 08:31

Fajne zarobki, a o to przeciez w pracy chodzi ;) fizycznie tez nie była to akos super wyczerpujaca praca. Zdecydowanie na plus
    Kamres

17.12.2020 10:22

Według mnie jest dobrze, kasa na czas, nie ma powodów do narzekania.
    A.

16.12.2020 11:53

Narzekanie tutaj nic nie da, kompletnie nic. Przychodząc do firmy wiesz co masz robić i jakie są Twoje obowiązki. Pieniądze ta firma płaci na czas, a opóźnień nie ma.
    Igor

16.12.2020 08:42

Jako Klient mogę jedynie polecić współprace z Pneumat. Specjaliści jakich mało!
    Piotr

15.12.2020 13:14

Wszystko jak najbardziej ok, dobre warunki współpracy.
    ktoś

08.11.2017 22:32

5 lat temu dało się tu pracować tylko słabo płacili ale od roku zmieniło się wiele i nadal słabo płacą. Masa ludzi odeszło po latach a nowi bardzo szybko się zwalniają. Wszędzie inwigilacja, trzeba uważać co się komu mówi i broń borze nie przez telefon bez znaczenia czy komórka czy stacjonarny albo e-mail. Zaczęli popadać w paranoję i wszędzie widzą wroga. Gps już nie jest w aucie tylko w kieszeni i wszystko co powiesz przez służbowy telefon może być usłyszane przez kogoś kogo byś nie chciał.
    t

20.10.2020 07:47

Super, w pneumacie stawki są wyższe od najniższej krajowej. Nic tylko brać taką robotę.
    w

15.12.2020 11:17

i jak tam stawki na 2021 rok się przedstawiają?
    Robert

15.12.2020 08:43

Czasem ciężej czasem lżej, ale taka jest praca. Ogólnie mogę polecić. Póki co żadnych uwag nie mam.
    devv

14.12.2020 12:02

Jakościowo na pewno jedni z lepszych. Cena też dobra. No i potrafią dobrze doradzić, a to dosyć ważne

12.12.2020 12:46

Solidna firma, nie mam zastrzeżeń ani nie spotkało mnie nic złego podczas współpracy z nimi.
    Plisek

10.12.2020 15:17

Praca dobra, warunki jak najbardziej na plus. Dobrze mi się tutaj pracuje. Polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Pneumat System Sp. z o.o.