pneumat system sp z.o.o

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1491 ocen.

pneumat system sp z.o.o
3 1491 6 1

Opinie o pneumat system sp z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

H

Przykro czytać, że po jakimś tam czasie spędzonym w Pneumacie ktoś tam z góry pisze takie słowa... Tak sobie wynegocjowałeś to tak masz, chcesz zarabiać więcej to nikt cię tu nie trzyma, chcesz wiecej dla siebie i swojej rodziny za uczciwą pracę to jesteś roszczeniowy... Ktoś nowy jest więcej warty niż ty po latach... Przykro mi, tak zwyczajnie po ludzku. Można też odbić piłeczkę i napisać, że jak nie chcesz płacić godnie za pracę to pracuj w firmie sam albo zwiń interes i pojedź na Ukrainę albo Białoruś i tam szukaj pracowników.

Nick

Jesteśmy firmą rodzinną, rodziną? Bracia Darku, Tomku, Robercie, Krzysztofie czemu wieloletni, lojalny, doświadczony pracownik zarabia mniej niż nowy człowiek, czemu nowy dostaje o połowę większą podstawę od wieloletniego pracownika? Czemu szkolimy nowych, pomagamy im i pracujemy za nich a zarabiamy po latach mniej niż nowi dostają na start?

Pneumat System
@Nick 17.09.2018 21:30

Szanowni Państwo chcielibyśmy zauważyć, że każda osoba negocjuje swoje warunki zatrudnienia indywidualnie. To Państwo finalnie akceptują lub odrzucają naszą propozycję współpracy. Wpływ na wysokość wynagrodzenia ma wiele czynników. Dla nas najistotniejsze z nich to: kwalifikacje, doświadczenie, staż pracy (szczególnie w tej samej branży lub w branży pochodnej) oraz wykształcenie. Te czynniki mają główny wpływ na to, na jakim pułapie negocjowane są wynagrodzenia.

zawiedziony
@Pneumat System 20.09.2018 09:47

Nie wstyd ci to pisać?

Wieloletni Pracownik

Uważam, że firma robi wszystko żeby nie płacić więcej, podważa zasadność wszelkich argumentów za podwyżkami i jest zbyt roszczeniowa wobec swoich pracowników. Wymagania firmy są o wiele za wysokie w stosunku do oferowanych wynagrodzeń i benefitów. Wiele osób z wieloletnim stażem nadal pracuje za żenująco niskie podstawy co jest wyjątkowo widoczne gdy porówna się je z podstawami nowych osób bez doświadczenia, kwalifikacji i wykształcenia związanego z branżą. Aktualnie rynek pracy jest otwarty i coraz ciężej o dobrego pracownika co powinno sprzyjać wzrostowi płac w firmie. Myślę, że zarząd jest zbyt arogancki pisząc do pracowników, jak ci nie pasują zarobki to poszukaj sobie innej pracy. Myślę, że to już czas żeby starać się zatrzymać pracownika w firmie i zacząć go szanować bo coraz ciężej o ludzi do pracy. Uważam, że zarząd wykazuje się opieszałością w polepszaniu warunków zatrudnienia i płacy. Trudno wymagać od pracowników altruizmu i bezinteresownego poświęcenia czasu firmie. Może zarząd powinien zacząć słuchać żeby popełniać mniej błędów. Intencją każdego pracownika jest dobrze i sumiennie pracować ale w zamian za godne wynagrodzenie i należny szacunek.

Kilkuletni pracownik

Uważam, że z firmą można negocjować, trzeba tylko przedstawić zasadne argumenty. Na przykład, podczas jednego roku zostały wynegocjowane dla niektórych pracowników dwie podwyżki - mnie też się dostało :) Aktualnie rynek pracy jest otwarty i są sprzyjające warunki by poszukać dobrze płatnego stanowiska. Myślę, że co poniektórzy bywają zbyt roszczeniowi. Nikogo nie trzyma się na siłę. Uważam, że zarząd podejmuje refleksję i stara się tworzyć dobre warunki pracy. Nie są altruistami i musi płynąć obopólna korzyść, to chyba normalne. Bywały błędy w zarządzaniu i może jeszcze bywają, jednak intencją firmy jest by się rozwijać z jednoczesnym poszanowaniem człowieka.

Anka
@Kilkuletni pracownik 20.09.2018 21:06

Cześć Anka, nadal szukasz lepszej pracy na gowork?:)

Szanowni Państwo

Szanowny Panie Pneumacie Systemie chcielibyśmy zauważyć, że indywidualne negocjacje warunków zatrudnienia z Państwem niemal zawsze spalają na panewce albo kończą się kosmetyczną podwyżka premii uznaniowej, niezależnie od kwalifikacji i doświadczenia zawodowego oraz stażu pracy w Pneumat System. Ile było rozmów o oczywiście zbty wysokich dla Was podwyżkach pensji zasadniczej doświadczonym pracowników a później okazuje się, że nowa osoba bez problemu dostała warunki nieosiągalne dla wieloletniego pracownika mimo, że za grosz u nowego pracownika wykształcenia, doświadczenia i kwalifikacji? Żaden nowy nie chciał pracować za Wasze stawki i nagle wzrosły podstawy? Kto z nowych legitymuje się doświadczeniem i kwalifikacjami w branży albo wykształceniem kierunkowym? Ileż to osób z branży przyszło w ostatnich latach do Pneumat System? Czy kryterium doświadczenia i wykształcenia tyczy się również członków zarządu i kadry zarządzającej?:) Raczej nie, prawda?:) Panie Pneumacie Systemie proszę powstrzymać swoje prywaciarskie cwaniactwo bo nie rozmawia Pan z dziećmi.

Wieloletni były pracownik

Pracę tutaj chwalą sobie zazwyczaj osoby mające bardzo złe doświadczenia z poprzednich firm. Wsparcia w przełożonych nie ma wiele bo kierownik czy dyrektor nie ma tu nic do powiedzenia, liczy się tylko zdanie zarządu nawet jeśli jest on w błędzie. Czasem zdaje się, że specjalnie wybiera się tu na przełożonych osoby z niskimi kompetencjami ale posłuszne. Jesli chodzi o pensję na czas to nikt nikomu nie robi łaski płacąc na czas tak jak nikt nie robi łaski, że przychodzi na czas do pracy albo pracuje w tej pracy. Jest umowa a w niej zakres obowiązków obu jej stron. Często osoby mało robiące a dużo opowiadające co to nie oni są stawiane na piedestał i na odwrót. Sama uczciwa praca, sumienność i efektywność nie przyniesie tu kokosow a i posiadanie własnego rozumu nie jest cnotą.

Koty
@Wieloletni były pracownik 20.09.2018 06:41

Jak tam koty Ania?

Kilkuletni pracownik

A ja sobie chwalę pracę w tej firmie, może dlatego że wcześniej przyszło mi pracować w gorszych. Uważam, że jest wsparcie w przełożonych, płace na czas - nienajgorsze, jasne warunki, zasady i obowiązki. W tak dużej firmie zdarzają się różni ludzie, mniej i bardziej kompetentni. Uważam, że atmosfera jest przyjazna. Niezadowoleni są zazwyczaj Ci, którzy chcieliby niewiele dać od siebie i zarabiać kokosy. Wiadomo, że stawia się na efektywność pracy i wyniki, bo z czegoś musi być pensja. Kto uczciwie przykłada się do pracy i ma trochę rozumu, nie będzie narzekał. Jedyne zastrzeżenie mogę mieć takie, że nowo zatrudnione osoby są przyjmowane na lepszych warunkach płacowych niż długoletni pracownicy. Stąd są zgrzyty i słuszne niezadowolenie. Uważam, że nie powinno być rozbieżności między podstawą płacy na takich samych stanowiskach w zależności od oddziału. Generalnie firma prężnie się rozwija. Dochodzą nowe produkty i rozwiązania. Firma jest stabilna. Ja się nie wstydzę, że pracuję w Pneumat System.

Wstyd
@Kilkuletni pracownik 20.09.2018 00:15

Nie poczujesz zażenowania i wstydu pisząc to?

Ktoś

Fajnie że już mozna pisać bo jest o czym. Najgorsza firma w jakiej było mi dane pracować. Najgorsza bo polska. Żaden inny naród nie traktuje rodaków tak jak Polacy. Bardzo niskie i niesprawiedliwe wynagrodzenia, traktowanie ludzi z góry, ciężka, nieprzyjazna atmosfera, niekompetentni, stronniczy i niesprawiedliwi przełożeni, brak poszanowania praw.

Obserwator

Gowork już nie blokuje dodawania komentarzy na forum o Pneumat System a więc może warto opisać kilka ciekawostek jake tu czyhają na nieświadomego przyszłego pracownika? Tylko bardzo proszę o kulturalne i merytoryczne wypowiedzi na temat tej firmy żeby nie dawać administratorowi forum pretekstu do cenzurowania prawdy i faktów jak miało to miejsce pare miesięcy wcześniej.

Zurych
@Obserwator 15.09.2018 13:49

Bedzie tego nie wiadomo od czego zacząć. Może od kar, potrąceń i obciążeń? Chytry dwa razy traci Kto sieje wiatr

Gregor

Czy firma normalnie funkcjonuje? Co jest powodem, że zupełnie nikt tu nie zagląda?

Miś
@Gregor 12.09.2018 19:19

Co znaczy normalnie? Normalnie jak na pneumat? Tak. Powodem jest blokowanie przez gowork negatywnych komentarzy na ich temat.

Expracownik

Za moich czasów w Pneumat System za nadgodziny i wyjazdy niepłacono. Były tylko diety na wyjazdy w postaci możliwości zakupów jedzenia. Jak sobie nie kupiłeś to nie dostałeś żadnych dodatkowych pieniędzy. Co do osób, które najbardziej płakały jaki to Pneumat zły, jak słabo płaci to widać na stronie firmy, że nadal tam pracują! Szok! jak jest mi źle to szukam lepszej pracy! Mi pieniądze się zgadzały:) Nie były rewelacyjne ale relatywnie do efektów mojej pracy:) Jedyny minus to brak zaproszenia na imprezę firmową w momencie, gdy wypowiedziałem umowę z firmą:(

robot

Dobrze, że nareszcie został tu poruszony temat zostawania po godzinach i pracy wyjazdowej albo delegacji. Handlowcy mobilni wiedzą na co się piszą i wyjazdy oraz dodatkowy czas na dojazd i powrót jest wliczony w ich zawód. Inaczej ma się sprawa pracowników stacjonarnych w biurach, którzy są zmuszani do zostawania po godzinach, albo wyjazdów na konferencje, targi i do klientów a nie mają za to płaconych żadnych „nadgodzin”. Nikt w firmie nie porusza tego tematu a jak już się to stanie to zaraz dostaje do zrozumienia, że to temat tabu i nie wypada o tym mówić. Zgodnie z prawem jeśli nadgodziny nie są płacone w określonej przepisami wysokości to należy odebrać godziny nadliczbowe wciągu 4 miesięcy. Może zarząd albo Gowork wyjaśnią tę kwestię równie chętnie jak zabierają tu głos?

Pędzący Odkurzacz
@robot 21.01.2018 12:04

Idź do swojego kierownika i mu o tym powiedz. Nie mam problemu z odbieraniem nadgodzin za delegację. Nie wiem jak to jest za zostawanie po godzinach, bo nie zostaję dłużej niż 15 minut :) Za wyjazdy do klientów, targi i konferencje nie ma żadnego problemu. Kasa albo odbieram sobie godziny. Właściwie to wszyscy tak robią więc nie wiem co to za głupoty piszesz.

krasnoludek
@Pędzący Odkurzacz 21.01.2018 13:36

Wszyscy tak robią? A kto za nich pracuje jak odbierają nadgodziny? Krasnoludki? Jaka kasa? Nie pozostaje nic innego jak policzyć całą należną kasę i iść do księgowości:)

Pędzący Odkurzacz
@krasnoludek 21.01.2018 15:32

Widać, że nie pracujesz w Pneumacie od bardzo dawna :) Wiesz ile teraz pracuje osób w handlowym, siłownikach i inwestycjach? Chyba się zatrzymałeś na etapie Paprotnej pisząc, że nie ma komu pracować :)

krasnoludek
@Pędzący Odkurzacz 21.01.2018 13:36

Byłem dzisiaj u swojego kierownika, żeby poprosić o wypłatę pieniędzy za nadgodziny. Jak już przestał się śmiać to powiedział, że w Pneumacie pieniądze za nadgodziny to ostatnio ktoś dostał w 96 roku a odebrać godziny to sobie mogę kiedy chcę bylebym był w czasie odbierania nadgodzin w pracy:)

Maja

@robot a co firma GoWork.pl ma do nadgodzin w firmie pneumat system sp z.o.o? Dlaczego ma się na ten temat wypowiadać, skoro nie ma wglądu w to co się dzieje w firmie? Myślę, że kwestia odbierania nadgodzin była wyjaśniona przez @Pędzący Odkurzacz .

Kodeks pracy - ETAT

Zgodnie z Kodeksem Pracy (art. 129 § 1) czas pracy nie może przekraczać 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym nie przekraczającym 4 miesięcy. Na tej podstawie ustala się liczbę godzin do przepracowania przez pracownika. Zgodnie z art. 130 § 1 Kodeksu Pracy w celu wyznaczenia wymiaru czasu pracy w danym okresie rozliczeniowym należy: 1. przemnożyć przez 40 liczbę tygodni przypadających do przepracowania w tym okresie (dla miesięcznego okresu rozliczeniowego jest to 4); 2. dodać do otrzymanej liczby liczbę dni pozostałych do końca okresu rozliczeniowego, przypadających od poniedziałku do piątku przemnożoną przez 8; 3. odjąć po 8 godzin za każde święto wolne od pracy przypadające w dniu innym niż niedziela.

r
@Kodeks pracy - ETAT 20.01.2018 14:58

Co za bezczelność i chamstwo tak ordynarnie upominać się o pieniądze za swoją pracę i czas. Praca w Pneumacie to sama przyjemność a pieniądze szczęścia nie dają. Nie rozumiem ludzi, którzy chcą wychodzić z pracy i siedzieć w tych swoich mieszkankach, chlać piwo przed telewizorem, zajmować się dziećmi, spędzać czas z rodziną, znajomymi... Pneumat to wasz dom, to wasza rodzina a i jedno piwo na koszt firmy się znajdzie! :) Nie lepiej siedzieć w pracy po 16 od 6 rano albo jeździć w Polskę jak długa i szeroka na konferencje, targi, zjazdy, szkolenia, zebrania, testy, prezentacje...? Ja tu muszę pracować 24/7 żeby zapłacić za wasze zusy i inne bzdury a wy tacy niewdzięczni jesteście! Ledwo nam zostaje na rowery dla prezesów przez waszą zachłanność!

Kodeks pracy - NADGODZINY

Pod pojęciem „pracy w godzinach nadliczbowych”, zgodnie z art. 151 ustawy – Kodeks pracy, rozumie się pracę wykonywaną ponad obowiązujące pracownika normy czasu pracy, a także pracę wykonywaną ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy, wynikający z obowiązującego pracownika systemu i rozkładu czasu pracy. Praca w godzinach nadliczbowych jest dopuszczalna w razie konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii, szczególnych potrzeb pracodawcy. Dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych przysługuje na mocy ustawy – Kodeks pracy pracownikowi, który świadczy pracę ponad obowiązujące go normy czasu pracy. Stanowi dodatkowe wynagrodzenie za nadgodziny. Dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych nie przysługuje jednak pracownikom samorządowym. Pracownikowi świadczącemu pracę w godzinach nadliczbowych przysługuje wynagrodzenie oraz dodatek pieniężny. Wysokość dodatku określona jest ustawowo i wynosi odpowiednio 100% wynagrodzenia – za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających: w nocy; w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy oraz w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy; 50% wynagrodzenia – za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w pkt 1. Pracodawca może także zamiast wskazanego dodatku pieniężnego udzielić pracownikowi czasu wolnego od pracy. Sąd Najwyższy wyraźnie wskazał, że wystąpienie pracy w godzinach nadliczbowych nie jest uzależnione od stosowanych sposobów (metod) wynagradzania (czasowe, akordowe, dniówka zadaniowa, prowizja), ale jedynie od przekroczenia normy czasu pracy (wyrok z 12 czerwca 1997 r., I PKN 204/97).

Były
@Kodeks pracy - NADGODZINY 20.01.2018 15:01

Te komentarze z pewnością są bardzo niezgodne z regulaminem i niezwłocznie zostaną zarchiwizowane przez administratora portalu gowork.

anonim

(usunięte przez administratora)

inspekcja pracy:)

Na rozmowie usłyszysz bajki o dobrych zarobkach ale to tylko bajki. Nikt tu nie szanuje prywatnego czasu pracowników (zostawanie po 16 za darmo, wyjazdy przez całą Polskę jednego dnia za darmo) i w zamian za pełne poświęcenie firmie oferuje się 2000 - 2500 zł netto. Podwyżka to taka legenda, którą słyszysz tylko jak się przyjmujesz do pracy a później lepiej nie używaj tego słowa bo będziesz musiał robić z siebie głupka za 200zł przed ''wielkimi panami'' bez żadnego wykształcenia. Fundusz socjalny istnieje tylko na pasku podobnie do czterdziestogodzinnego tygodnia pracy.

Maja

@CTRL C / CTRL V jak już wcześniej wspomniałam nikt nie zabrania robić screenów. Możesz w sprawie usuniętych komentarzy napisać do admina forum na adres admin@gowork.pl. Bo tylko on może archiwizować wpisy niezgodne z regulaminem forum.

Wiarus
@Maja 18.01.2018 08:52

Mam kilkanascie lat pracy w branży,myślałem o tym żeby przejść do Pneumatu,z moimi kontaktami nie byłoby problemu z zatrudnieniem.Po tej lekturze i info od kolegi który tam pracuje nie zdecyduję się.

Nowy

Cześć wszystkim, Jestem zainteresowany pracą w firmie Pneumat System ale nie wiem co myśleć o komentarzach na go work. Wiele negatywnych opini o pracy i pracodawcy. Czy ktoś udzieli konkretnych informacji na temat zarobków na stanowisku mobilnego doradcy ds technicznych? Interesuje mnie tez jakie firma daje możliwości rozwoju i awansu. O co chodzi z oszukiwaniem klientów? Chę przejść do Pneumatu ze swoją bazą klientów ale nie mogę pozwolić sobie na kiwanie ich bo stracę te kontakty bezpowrotnie. Będę wdzięczny za konkrety. Szkoda czasu na spotkania z HR jesli płacą nędznie, premie są nierealne a umowy z klientami nie są dotrzymywane.

Drab
@Nowy 31.12.2017 03:13

Jak oszukujesz swoich klientów to siedź na (usunięte przez administratora) tam gdzie jesteś, a nie nowej pracy szukasz.

Nowy
@Drab 31.12.2017 10:34

Chyba źle mnie zrozumiałeś kolego. Nie mamw zwyczaju oszukiwania swoich klientów. Czytam jednak opinie o firmie Pneumat System i jest tam mowa o tym że firma gra nieuczciwie z klientami. Pytam więc o co chodzi? Poza tym chciałbym poznać kilka konkretów o zarobkach, atmosferze, wymaganiach pracodawcy itd.

Myślący
@Nowy 31.12.2017 03:13

Skoro wynosisz z poprzedniej pracy bazy kontaktów, to wątpię w Twoją uczciwość i transparentnosc, tacy ludzie z podwójną moralnością nie są pożądani nigdzie, warto byś zastanowił się nad tym i zmienił zawód np. na aktora

Drab
@Nowy 31.12.2017 14:13

Wystawiasz opinię w formie pytań pod pozorem starania się o pracę i liczysz na odpowiedzi? A przy okazji jeszcze wychodzi z ciebie natura cwaniaka o podwójnej moralności jak ktoś wyżej zauważył. Chciałeś błysnąć przebiegłością, a strzeliłeś sobie w stopę. (usunięte przez administratora)

wszystko jasne
@Nowy 31.12.2017 03:13

masz wszystko napisane w poniższych postach. Nie wiem po co kolejny raz odpowiadać na te same pytania. Ze swojej strony dodam, że odpowiedzi są wiarygodne.

Drab
@wszystko jasne 01.01.2018 20:41

(usunięte przez administratora) głupot i leczenie kompleksów, a nie wiarygodne. Pracuję w Pneumacie i jak każdy pracodawca, idealny nie jest. Ale jak ktoś znajdzie idealnego to niech mi pokaże. Te komentarze niżej pisane przez ludzi, którzy pracowali w Pneumacie sporo ponad rok albo i dwa temu, bo mają nieaktualne liczby (na przykład liczba pracowników) albo podają mocno nieaktualne stawki, itp. Ja powiem krótko, doświadczenie zawodowe mam duże, w różnych firmach pracowałem. Bywało lepiej, bywało gorzej. W Pneumacie jest w porządku i już. Pod warunkiem, że się pracuje, a nie udaje.

wszystko jasne
@Drab 01.01.2018 22:42

to oświeć mnie (i wielu innych na tym portalu): - jakie są obecnie stawki - ilu pracuje pracowników - jak rozliczana jest premia - jak wyglądają potrącenia z pensji - jak wyglądają pakiety socjalne - JAK WYGLĄDAJĄ TE WSZYSTKIE TEMATY PORUSZONE PONIŻEJ Być może jako pracownik Pneumat System pewnie też jak wielu poniżej jesteśmy całkowicie nieświadomi gdzie pracujemy, jak nasza praca wygląda i czego możemy spodziewać się po firmie. Przedstaw fakty, konkretne informacje bo stwierdzenia "jest w porządku i już" trącą jakimś banałem. Dlaczego zwolennicy firmy nie potrafią przedstawić żadnych konkretów? tylko ograniczają się do do nalanego "w porządku i już".

Drab
@wszystko jasne 02.01.2018 22:11

Póki pracuję w Pneumacie to jestem lojalny wobec mojego pracodawcy i nie mam celu w mieleniu jęzorem na jakimś forum sfrustrowanych darmozjadów.

wszystko jasne
@Drab 02.01.2018 23:15

Jest zasadnicza różnica między lojalnością, a warunkami pracy czy tym co z sobą reprezentuje firma - ale ty chyba tego nie rozróżniasz... po drugie... nie musisz mielić jęzorem. Wystarczy że napiszesz coś konstruktywnego. Jeśli nie masz niczego do powiedzenia to po co się odzywasz? i nie wiem dlaczego portal zaliczasz jako forum sfrustrowanych darmozjadów. Możesz zalajkować stronę pneumatu i tam pisać pochwalne posty o ile w końcu będziesz umiał jakiś sensowny sklecić. Póki co skup się na pracy i nie kompromituj publicznie.

Drab
@wszystko jasne 03.01.2018 19:15

Koleś, byłeś pewnie (usunięte przez administratora) pracownikiem i dostałeś zajebistą ofertę w zajebistej, innej firmie. Pewnie byłeś też (usunięte przez administratora) kolegą dla pozostałych pracowników Pneumatu. Złap za telefon i zadzwoń, wszystkiego się dowiesz. Ilu jest pracowników, jakie są obecnie stawki wynagrodzenia, premie i co tam jeszcze jest interesującego. Dziwi mnie, że tak cię (usunięte przez administratora) boli i wchodzisz tutaj tak często, żeby wylewać pomyje na firmę w której już od dłuższego czasu nie pracujesz...

Wszystko jasne
@Drab 03.01.2018 22:58

I wychodzi kulturka pracownika... widze że nie tylko jest problem z pisaniem ale również z czytaniem ze zrozumieniem... Kolesi to możesz sobie szukać we Wrocławiu.

Piast Kolodziej
@Wszystko jasne 04.01.2018 00:43

Trafiłeś w sedno ale warto wspomnieć o windykacji w tej firmie. Z grubsza sprawę ujmując dział windykacji windykację prowadzi przede wszystkim na handlowcach. Jeśli sprzedasz coś ale Twój klient nie zapłaci faktury to firma obciąża handlowca kosztami niezapłaconej faktury. Uwaga nie kosztami prowizji z faktury lecz kosztami towaru z niej. Ale spokojnie, firma idzie Ci na rękę i ściąga z Ciebie koszt towaru po cenie zakupu... Super, dziękujemy Ci prywaciarzu! Zamiast płacić 10 000 zapłacisz 5 000. Ciekawe jak to z fiskusem rozliczyć? Faktura z Pneumatu na klienta a Ty płacisz. Absurd? Wiadomo premia uznaniowa więc można z nią zrobić wszystko.

Nie jestem robotem

Czytając niektóre opinie mam wrażenie, że opisują zupełnie inną firmę, niż ta w której pracuję. Zatrudniłem się w Pneumat System pięć lat temu, zdecydowana większość ludzi, którzy wtedy pracowali, są w tej firmie nadal. Wielu z tych, którzy się zatrudniali w podobnym czasie co ja, pracują tam dalej i mówię tu o ludziach w różnych działach. Żeby nie być gołosłownym: wejdźcie na stronę firmy albo pogooglajcie sobie trochę: na zdjęciach z imprez firmowych sprzed 2, 3, 5, 7 lat zobaczycie wiele tych samych twarzy. Więc chyba nie jest tak źle albo w tej firmie pracuje kilkudziesięciu masochistów :) Oczywiście nie jest idealnie ale jak pójdziesz do kierownictwa i normalnie porozmawiasz, to można dojść do porozumienia

pracownik
@Nie jestem robotem 08.11.2017 20:02

Nie musisz przekłamywać rzeczywistości. Ze starej gwardii, która pracowała 5-7 lat temu pozostałe pojedyncze jednostki. Najczęściej osoby, które są kierownikami oddziałów. Oni nie muszą walczyć o klienta w terenie tylko siedząc w oddziale przepisują sobie tych którzy wchodzą z ulicy. Kto z tzw. nowych pracowników pracuje dłużej niż pół roku? Tak naprawdę panuje anegdota która mówi, że już mało kto wpisuje ich nazwiska do telefonu bo za chwilę i tak się zmienią.

Redżi
@pracownik 09.11.2017 22:00

Kolego do nas wchodzą z ulicy klienci 200-1000zł. Szczerze mówiąc nie mam czasu na ich przypisywanie. Co do pracy w terenie to jako kierownik oddziału jeżdżę i zdobywam klientów od 11 lat tam samo jak nowy handlowiec. Do tego nowemu oddaję klientów, którzy znają już firmę i coś w niej kupowali. Także nowy handlowiec ma dużo łatwiej. Życzę Ci przede wszystkim wytrwałości i wiary w siebie. Zamiast wylewać korzkie żale lepiej weź się do pracy .

IVAS
@Redżi 10.11.2017 20:22

To jest troll. Gość podpisujący się jako "Redżi" nie pracuje w pneumacie. Tego typu komentarze są wystawiane przez tych samych pajaców, którzy wylecieli z hukiem z roboty i przyszli tutaj wylewać żale prowokując do idiotycznej dyskusji.

just like that
@IVAS 12.11.2017 11:20

Problem w tym, że nikt nie wyleciał z hukiem. Wszyscy zrezygnowali z pracy sami a jedyny huk zrobiła sama firma. Prawdziwy komentarz ośmielił ludzi do opowiadania o tym co się dzieje w tej firmie i efekt widać. Ile można milczeć, dawać się i bać się odezwać? Brzydka prawda znajdująca się za piękną fasadą wyszła na wierzch. Zawsze tak się kończy nieuczciwość, prędzej czy później. Teraz albo coś się zmieni albo nie. Wszystko można sprowadzić do trolla, brnąć dalej i czekać aż zacznie śmierdzieć bardziej.

Nick
@just like that 12.11.2017 19:11

Masz w 100% rację. Nikt z firmą ślubu nie bierze. To normalne, że ludzie przychodzą i odchodzą bo znajdą lepszą pracę (lepsza płaca, większa firma, inny klimat). Zawsze jednak można rozstać się z klasą i zwyczajnie podziękować sobie za ten czas współpracy. Tym bardziej jeśli ktoś pracuje kilka lat i w między czasie przyniesie kilka milionów do firmy. Ale nie... firma zawsze się obraża, zawsze robi jakiś czarny PR, a z dniem złożenia wypowiedzenia pracownik staje śmierdzącym jajem na które zbiera się haki... bo zawsze można potrącić coś z wynagrodzenia albo obciążyć jakimiś kosztami. Pracuję dłużej niż szumna Ania i widziałem rozstania z nie jednym pracownikiem i powiem szczerze - jestem zażenowany. Tak jak wspomniałeś... wtedy wychodzi klasa lub jej brak. Niestety firma stosuje podstawową zasadę jesteś z firmą lub po drugiej stronie barykady. Nie znoszą innego punktu widzenia co zarząd powie jest święte. O głośnym zdaniu innym niż powszechnie przyjętym możesz zapomnieć bo od razu popadniesz w niełaskę. Typowy objaw ludzi zakompleksionych. Absurdów jest więcej... kreowanie się na firmę rodzinną gdzie na zdjęciach z corocznego spotkania firmowego dokleja się nieobecnych aby wizualnie poszerzyć grono pracowników. Każdy może to sprawdzić osobiście na zdjęciach w oddziałach. Co chwilę firma chwali się kolejnymi gazelami biznesu, diamentami forbsa w słynnym biurowcu windą może jeździć tylko zarząd - reszta zapycha schodami dla zdrowia. To jest klimat firmy rodzinnej. Firma obciąża pracownika niezapłaconymi fakturami przez klienta. Piętnuje klientów za każdy dzień przeterminowania ale nikt nie mówi dlaczego są braki na magazynie... bo pneumat sam nie płaci swoim dostawcą. Wystarczy posłuchać product managerów jak często wysyłka towaru zostaje wstrzymana ze względu na płatności - a klienci czekają. Ilu dostawców zrezygnowało ze współpracy z pneumatem bo po pierwszym wooow biurowiec itp. wyszła smutna prawda. Takich tematów jest wiele, które w całości oddają klimat pracy w pseudo korporacji. Poza tym Panowie kierownicy... stwierdzenia w stylu "zabierz się do pracy" możecie sobie oszczędzić bo to głównie Wy oddziałowa klasa kierownicza uchodzi wśród pracowników w terenie za największych nierobów i ściemniaczy. I nie mówcie, że nie biegacie za tematem za 1000zł bo potraficie spierać się o dużo mniejsze kwoty. Przykład sławetnego pewnego wielkopolskiego kierownika który przez rok przepisał sobie blisko 200 klientów nawet podbierając tematy innym pracownikom. (tematy pewnie znane byłym i obecnym pracownikom).

Maja

@znikający komentarz :) na stronie GoWork.pl znajdziecie miejsce, w którym jest oferta dla pracodawców i nie wiąże się ona z usuwaniem wpisów. Jak już wspomniałam usuwa wpisy admin, do którego kontakt to: admin@gowork.pl. Jeżeli masz wątpliwości, co do znikających opinii to możesz mu wysyłać te screeny (przecież możesz je robić jak tylko taką masz potrzebę). Myślę, że to jest jedyna osoba, z którą powinieneś swoje wątpliwości na ten temat rozwiązywać. @KCPZPR kolejny raz powtarzam, nie firma „tuszuje” komentarze. Komentarze łamiące regulamin są archiwizowane przez administratora. @pryszczaty z tego co wiem to forum o pracy w firmie Pneumat system, a nie o mojej osobie i takie dygresje nie są na temat. Ja nie muszę się do błędu przyznawać, bo go nie popełniłam. Już wyżej to uargumentowałam. Regulamin nie jest tutaj cenzurą i takie określenie jest takie nie na miejscu. Jest to forum publiczne i nie może być tak, że nie ma tutaj żadnych obowiązujących zasad i każdy pisze co tylko sobie chce. Nie uważasz, że w miejscu, gdzie ludzie szukają opinii o pracodawcy kłamstwa i wulgaryzmy nie powinny być tolerowane i powinny być usuwane? @wc prezes masz rację naruszyłeś moje imię i właśnie zgodnie z regulaminem Twój komentarz może zniknąć. Ale nie chodzi tu o to, że jestem moderatorem, ale że nikogo na forum nie można obrażać. Dobrze też zauważyłeś, że oferta serwisu Gowork.pl nie zapewnia pracodawcy usuwania komentarzy. Tak to admin ocenia według regulaminu te wpisy, ale jeżeli uważasz, że jakiś wpis jest prawdziwy, a został zarchiwizowany to można złożyć reklamację. Wszystko na ten temat masz napisane regulaminie forum.

Maja

@Pochlebca, @anonimowy p....s, @anonymous na serwisie Gowork.pl nie ma możliwości kupienia gwiazdek i wykupienia usuwania komentarzy. @anonim, @Wesołek - chociaż pewno nie ;), @bolesna prawda nie firma pneumat system usuwa komentarze, a archiwizuje je administrator forum. Jak już wcześniej pisałam tylko te, które naruszają regulamin forum. Dlatego jeżeli nie chcecie, by wasze opinie znikały zapoznajcie się z nim: https://www.gowork.pl/regulamin

anonim

(usunięte przez administratora)

744 osoba

Już 743 osoby oceniły firmę. Sumują wszystkich byłych, aktualnych i przyszłych pracowników nie otrzyma się tyle osób!

anonymous

Już 958 osób zagłosowało. Nie ma to jak lewe kupione głosy.

Kamila

Pracuje w Pneumacie 15 lat. Jeśli jesteście uczciwi, angażujecie się w swoją pracę, wykazujecie inicjatywę i jesteście asertywni to będziecie z pracy zadowoleni:)Proszę poznajcie nas osobiście zanim podejmiecie decyzje czy chcecie do nas dołączyć - opinie z forum to za mało. Ps. Wesołych Świat

g...prawda
@Kamila 14.12.2017 15:31

Znowu oszustwo!!! Nikt taki tu nie pracuje a co dopiero 15 lat. Jeśli chcesz pracować dla pieniędzy to ta praca nie jest dla ciebie. Jeśli lubisz tyrać za grosze to welcome to Pneumat.

Kamila
@g...prawda 14.12.2017 16:58

:( To wiesz więcej ode mnie. Ja żyję w w przekonaniu, że jestem pracownikiem Pneumat System:)Pozdrawiam cały zespół Kamila Bezdel

Pochlebca
@Kamila 14.12.2017 15:31

Gratuluję Kamilo - świetna robota. Ile zapłaciliście za podniesienie oceny z dwóch gwiazdek na cztery? Ile kasy spaliliście na usuwanie negatywnych opinii? Nie uważasz że musi być coś nie tak w firmie skoro tylu pracowników i byłych pracowników dodaje negatywne opinie? Nie zastanawia Cię skąd u nich ten żal i rozczarowanie Pneumatem? Pracujesz w dziale propagandy i może widzisz za mało by dostrzec nieuczciwość pracodawcy wobec pracowników i klientów?

a to ciekawe...
@Kamila 14.12.2017 15:31

Pani Kamilo odnośnie Pani pracy w Pneumacie krążą już legendy. Podobnie jak o całym dziale marketingu. Masz rację świetnie on pasuje do całościowej polityki firmy. Bez względu o co poprosi się Ciebie lub Twój dział to usłyszeć można tylko wodolejstwo, spychologię i "zarobienie"... Gdy przyjdzie co do czego pracownik nie ma w was żadnego wsparcia bo Ty jesteś zajęta odbieraniem kolejnej gazeli albo wyborem kolorystyki do kalendarza. Akcje "katalog" czy świąteczny kalendarz dla nieistniejących osób obrosły legendą. Tyle czasu w jednej firmie... Pewnie jest to Twoja pierwsza praca dlatego nie masz porównania jak to jest w innych firmach. Mieszkańcy Korei Północnej też uważają swój kraj za mlekiem i miodem płynący.... bo nie mają porównania ze światem zewnętrznym... Może z pułapu "pani dyrektor", jej klimatyzowanego "gabinetu" pewne rzeczy wyglądają inaczej... Kamilo jesteś oderwana od rzeczywistości. Ty nawet nie pracujesz na tym samym piętrze co zwyczajni pracownicy. Nie wiesz jak wygląda praca szeregowych pracowników we Wrocławiu... A kiedy ostatnio byłaś w oddziałach? Twoja rzeczywistość kończy się na bieganiu za stadkiem gazel i pisaniem głupich maili pt. "znów nas jest więcej"... Swoją drogą ciekawe dlaczego nie piszesz maili jak ktoś odchodzi... Tylko wszystko jest owiane wielką tajemnicą. A jak pracownik jest już poza firmą następuje oficjalnie obrzucanie "gównem" jego osoby... Coraz mniej osób chce poznawać firmę Pneumat osobiście... bo coraz więcej osób szanuje swój czas...

Arytmetyka biać :)

Na gowork można nie tylko zapłacić za usuwanie negatywnych opinii ale i za podwyższenie oceny!!! Z 2 gwiazdek zrobiły się 4 a oceniających jest prawie 900, to 9 razy więcej niż wszystkich pracowników. Wszyscy zadowoleni z pracy w Pneumat system musieli zagłosować po 150 razy:) Jeszcze nie można płacić za obniżanie ocen pod negatywnymi komentarzami:) Klasę człowieka poznasz po tym czy potrafi przyznać się do winy i uderzyć w pierś. Wykształcenie zawodowe czy studia w wieku 40 lat też świadczą o czymś:)

były pracownik

Borze chroń od pracy u polskiego prywaciarza. Super social, super zarobki, jak na lata 90 ubiegłego wieku? Jaki bogaty social, wylicz benefity i ile pracownik musi za nie zapłacić i co za to dostaje? Zarobki rzędu 1800, 2000, dla szczęśliwców 2500 w 2017 roku to wysokie zarobki? Chyba na ukrainie. Nie wstyd wam o tym pisać w ogłoszeniu? Ktoś tu stracił kontakt z rzeczywistością albo dawno nie był w sklepie, (usunięte przez administratora) nie płacił, dziecku zeszytów nie kupował?

Xy

Przedstawię kilka informacji o pracy w Pneumat System. - niskie płace - zmuszanie do szczepień na grypę pod groźbą kary - żenująco niska jakość zarządzania firmą - wynagradzanie i awans osób które na to nie zasłużyły, karanie i naciskanie osób pracujących ciężko - niesprawiedliwość płacowa - oszczędzanie na błahych rzeczach - obniżanie pensji czy premii dobrym pracownikom ktore następnie odchodzą z firmy (wygląda to tak jakby ktoś wsród osób decyzyjnych był sabotażystą). - totalna inwigilacja - ciężka, nieprzyjazna atmosfera pracy - niekompetentni, niedecyzyjni kierownicy przeciwnie nastawieni do pracowników (domyślam się że że względu na presję z góry) - większość szeregowych pracowników jest jednak świetna i to jeszcze oni jakoś trzymają tą firmę ale przy rotacji większej niż fabryce wróżę firmie zapaść - rynek w czasie słabszej koniunktury zweryfikuje. Odnoszę wrażenie że góra naczytała się mądrych książek z których nie potrafiła wyciągnąć słusznych wniosków, a wzięła wszystko dosłownie.

oczyszczalnia
@Xy 11.11.2017 19:53

okazało się że mętna woda to szambo a brudy na dnie to g...

IVAS
@Xy 11.11.2017 19:53

Widać, że dawno temu zakończyłeś swoją przygodę z pneumatem, bo podajesz informacje, które są obiektywnie fałszywe :) Niezła próba, jednak sam sobie strzeliłeś w stopę :) Następnym razem jak będziesz chciał coś napisać do zadzwoń do kogoś kto aktualnie pracuje, żeby nie wyszło, tak jak teraz, że kłamiesz i masz nieaktualne informacje hahaha xd

Xy
@IVAS 12.11.2017 11:23

Czyli przyznajesz że do takich patologii dochodziło? Podaj choć jedną obiektywnie fałszywą rzecz?

Obecny pracownik
@IVAS 12.11.2017 11:23

Sam chyba masz klapy na oczach. Niestety wdzystko to prawda i mówie to jako pracownik.

Gk
@oczyszczalnia 11.11.2017 21:54

I szambo wylało

Znudzony trollami
@IVAS 12.11.2017 11:23

Ile płacą za pisanie takich kłamstw. Nie da rady nadążyć nad kontaktem z obecnymi pracownikami bo tak szybko odchodzą ludzie którzy mieli wiedzę i doświadczenie. Co mi z kontaktu z kimś kto jest zafascynowany swoją pierwszą pracą (i pracuje "już 4 miesiące u Was"). Jak macie coś pisać to bądźcie obiektywni a nie lećcie za złotówką którą dostaniecie za napisanie kłamliwego posta. Z drugiej strony podziwiam dział PR... mają naprawdę ręce pełne roboty przy takim podejściu zarządu do pracowników i nie tylko.

IVAS
@Znudzony trollami 24.11.2017 10:14

Ile razy się przelogowałeś, żeby napisać ten komentarz, polajkować go i wystawić ocenę firmie? Przecież wszyscy wiedzą kim jest te kilka osób, które obrzuca firmę obelgami na tym forum. Wstydzicie się podpisywać z imienia i nazwiska, a mimo to wszyscy doskonale wiedzą kim jesteście. To czyszczenie cache przeglądarek, zmienne ip, korzystanie z różnych urządzeń, żeby postować pod różnymi podpisami i oceniać własne wypowiedzi jest skrajnie żałosne. Wpadliście we własne sidła. Niektóre posty mają taką liczbę ocen, że suma obecnych i byłych pracowników z ostatnich kilku lat związanych z tą częścią działalności firmy jest niższa niż suma ocen. Jesteście ofiarami własnego losu, a podrzucanie próśb do znajomych i rozpowiadanie w różnych kręgach bzdur również przynosi efekt odwrotny od zamierzonego. Po prostu jesteście koledzy i koleżanki (he he he) nieprofesjonalni i zachowujecie się jak dzieciaki, które szukają zemsty i usprawiedliwienia dla własnych niepowodzeń oraz pękniętego ego. Życzę Wam dużo sukcesów, ale przede wszystkim racjonalnego podejścia do życia. Zastanówcie się czy warto w to brnąć, czy warto próbować zatruwać życie całej firmie (czyli też Waszym byłym kolegom i koleżankom) tylko po to, żeby poczuć się lepiej i położyć spać z poczuciem spełnionego obowiązku "dosrania" komukolwiek. To do Was wróci, bo pomyślcie racjonalnie - jak wypłyną oficjalnie Wasze dane osobowe to czy będziecie w oczach przyszłych pracodawców i kontrahentów wiarygodni, czy będą na Was patrzeć przez pryzmat tego co tutaj odstawiacie i będą się obawiać, że ich może spotkać to samo? Pozdrawiam serdecznie, udanego weekendu!

wiemy kim jesteś:)
@IVAS 24.11.2017 12:48

Ile razy się przelogowałeś, żeby napisać ten komentarz, polajkować go i wystawić ocenę firmie? - wychodzi na to, że ponad 180 razy "te kilka osób" to zrobiło? Przecież wszyscy wiedzą kim jest te kilka osób, które obrzuca firmę obelgami na tym forum. - wiedzą wszyscy pracownicy Pneumatu wchodzący tu, czytający i piszący opinie? - wiedzą wszyscy lajkujący te opinie i oceniający firmę? - więc pozdrawiamy "wszystkich":) Wstydzicie się podpisywać z imienia i nazwiska, a mimo to wszyscy doskonale wiedzą kim jesteście. - tak wstydzimy się Szanony Panie IVASie:) Czyszczenie cache przeglądarek, zmienne ip, korzystanie z różnych urządzeń, żeby postować pod różnymi podpisami i oceniać własne wypowiedzi, podrzucanie próśb do znajomych i rozpowiadanie w różnych kręgach bzdur, latające spodki, sztuczna mgła, duchy, spisek i czary. - tyle zachodu żeby "te kilka osób" obrzuciły firmę błotem? Chyba firma musiała bardzo mocno zdenerwować "te kilka osób"? Rodzinna atmosfera, benefity, zarobki bez górnej granicy?:) Niektóre posty mają taką liczbę ocen, że suma obecnych i byłych pracowników z ostatnich kilku lat związanych z tą częścią działalności firmy jest niższa niż suma ocen. - "ta część działalności firmy" to jaka, sprowadzanie samochodów z Niemiec czy sadownictwo? - prawda potrafi zaboleć ale może warto uderzyć się czasem w pierś i zrobić rachunek sumienia? - może do grona "tych kilku osób" z Pneumatu dołączyli niezadowoleni klienci, może nawet byli tak niezadowoleni, że zalajkowali po dwa razy? Zastanówcie się czy warto w to brnąć, czy warto próbować zatruwać życie całej firmie (czyli też Waszym byłym kolegom i koleżankom) - nie było warto w to brnąć - koledzy i koleżanki, czemu zaraz "byli"? na Pneumacie świat się nie kończy - po ilości lajków i średniej ocenie firmy można sądzić, że nie mają nic przeciwko:) To do Was wróci - do Ciebie to właśnie wraca więc opowiedz nam jak to jest Pomyślcie racjonalnie - jak wypłyną oficjalnie Wasze dane osobowe to czy będziecie w oczach przyszłych pracodawców i kontrahentów wiarygodni, czy będą na Was patrzeć przez pryzmat tego co tutaj odstawiacie i będą się obawiać, że ich może spotkać to samo. - nie strasz, nie strasz bo się... :) - na razie to Ty się obawiasz bo odstawiałeś i w końcu szambo wylało. - żałosne jest straszenie , że jak "wypłyną oficjalnie wasze dane osobowe...", namierzanie po nr IP i co jeszcze? Hallo, policja... proszę przyjechać do internetów!:) Najgorsze jest to, że wszystkie jak je nazywasz "obelgi" i "obrzucanie błotem" to prawdziwe fakty z życia Pneumat System.

detoks
@IVAS 24.11.2017 12:48

Człowieku co Ty bierzesz? Zmień dilera albo bierz połowe. Ty pomyśl racjonalnie bo za chwile nikt nie będzie chciał tu pracować a potencjalni kandydaci będą omijać pneumat szerokim łukiem. Dopuszczasz do siebie myśl że coś w firmie dzieje się nie tak? Poczytaj i pomyśl racjonalnie! Żałosne pogróżki chyba z bezradności zachowaj dla jakichś naiwniaków.

kolega
@detoks 27.11.2017 18:15

to bezsilność sprawia, że są tacy żałośni i nie potrafią stawić czoła rzeczywistości i uderzyć się w pierś... wola kasować niewygodne opinie zamiast zająć się ich przyczyna.... wszystko do was wraca

niki
@IVAS 24.11.2017 12:48

Ile zapłaciłeś za usunięcie kilkudziesięciu zgodnych z regulaminem ale niewygodnych dla ciebie wpisów na tym forum? Ile kosztuje jedna gwiazdka w ocenie firmy? 700 ocen? Bardzo wiarygodne, gratulacje:)

biuro

Ludzie w biurach, na produkcji i magazynie zarabiają 2000 - 2500 netto, zero premii, bonów, wczasów pod gruszą, premii świątecznych a fundusz socjalny to zgrzewka piwa raz do roku na zapicie myśli o wypłacie. Handlowcy dostają taką samą podstawę 2000 - 2500 tylko mają szansę na premię ale często na początku jest goła podstawa albo mała prowizja przez długi czas minus 250zł za samochód służbowy. Jest karta multisport, prywatna opieka medyczna i ubezpieczenie grupowe ale oczywiście wszystko płatne i tylko podstawowe pakiety. Na rozmowie mówią dużo i oczekują dużo ale dużo płacić nie zamierzają. Dziękuję za informacje. Chyba jednak odpuszczę. Nie mogę sobie pozwolić na pracę w niepewnych warunkach. Nie po to zmieniam pracę żeby pogorszyć sobie standard życia. Pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

pnowoczesna propaganda

znowu usuną opinie a one znowu wrócą to oni znowu usuna a one znowu wróca i tak wiecznie :)

usuwają opinie ale prawda wrac
@pnowoczesna propaganda 04.12.2017 17:45

Firma oferuje żenująco niskie wynagrodzenie. Potwierdzam opcję 1800-2200 podstawy. Firma inwestuje ale tylko w siebie. Od jakiegoś czasu zatrudniają ludzi bez doświadczenia bo tylko tacy godzą się na takie wynagrodzenia. Duża rotacja. Zarząd liczy się z pracownikiem tylko do momentu gdy przynosi pieniądze. Jeśli zdecydujesz się na zmianę pracy nie pozostawią na tobie suchej nitki. Zawsze będziesz tym złym pracownikiem który do niczego się nie nadawał. Firma chce lansować się na korporacje, ale zakompleksiony zarząd i kierownictwo pokazuje że nigdy nie osiągną takiego poziomu profesjonalizmu

anonim

(usunięte przez administratora)

Prezio

Oj "Były" zalazujesz nam za skorę. Nieprawdziwe masz argumenty. W każdym aucie jest radio i wystarczy je podgłośnić by stukające zawieszenie nie było dokuczliwe. Co do opon to rzeczywiście muszą być cztery w każdym aucie ale kto powiedział że muszą być takie same? Pensja podstawowa jest powyżej minimalnej jaką musimy wam placić więc chyba nie jest źle. Premia jest bez górnej granicy więc możesz zarobić ile chcesz wystarczy tylko znaleźć odpowiednio dużo klientów którym nie będzie przeszkadzał długi i nieokreślony czas dostawy i wysoka cena za przeciętną jakość. Jest to do zrobienia co pokazuje przykład kilku kolegów. Od bazarowej blondyny to ty sie odczep. Jest idealnym pracownikiem. Łyka wszystkie decyzje zarządu i już po chwili sądzi że sama na to wpadła i wdraża je bez zastanowienia. Seba i kierownicy też są ideałami. Żadnych umiejetności i doświadczenia poza firmą. Kto im da takie stanowisko poza nami. Nikt. I oni o tym wiedzą dlatego są wierni i realizują narzuconą politykę. Nasz idealny kandydat powinien być pozbawiony zdolności racjonalnego myślenia i odczuwania sympatii do klientów. Nie spełniałeś tych kryteriów i dobrze że odszedłeś. Oznacza to że polityka oczyszczania firmy z z racjonalistów działa bez zarzutu.

Były
@Prezio 25.11.2017 16:37

Czyli chyba nic nie ocali tych ostatnich kilku zdroworozsądkowych pracowników. Są skazani na sukces poza Pneumatem. Odejście z tej firmy do jakiejkolwiek innej jest sukcesem samym w sobie.

Prawda Was Wyzwoli

Chciałem właśnie dodać opinię ale powyższy wpis wyczerpuje temat. Może tylko dodałbym o kłamstwach dzieci Państwa P. wobec pracowników

przetsiębiorca

Ja też mam firmę i jak Wy kiepsko płacę swoim pracownikom i na święta daję im kilo sera zamiast bonów a oni zaczynają mi się buntować i wypisują na goworku takie tam różne opinie. Chcę je wykasować a Wy podobno wiecie jak to się robi bo co i rusz znikają Wam jakieś złe opinie?

Zostaw opinię o pneumat system sp z.o.o - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pneumat system sp z.o.o