Pneumat System Sp. z o.o.

Adres: Obornicka 160, 51-114 Wrocław

NIP: 8951791519 KRS: 0000164061

Pneumat System Sp. z o.o.
2 2109 358 5 1

Opinie o Pneumat System Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

nowy
 Opinia

Trochę faktów o Pneumacie bo wy robicie sobie tu jajca piszcie sobie na facebooku swoje głupie heheszki. Nie pracuję długo ale wystarczająco żeby zobaczyć co tu się wyrabia i jak dużo ludzi odeszło 10% w 2-3 miesiące to nie jest normalne na towar się czeka tygodniami produkcja stoi raz za razem kompetentnych ludzi ubywa bo idą do konkurencji a dyrektorów przybywa i ktoś musi zarobić na ich wypłaty. Pneumat w nieudolny sposób chce połączyć firmę rodzinną z korporacją i to przez takie osoby jak A a K k i K a które wymyślają przeszkadzajki tylko po to by uzasadnić swoje istnienie w tej firmie i udają przed zarządem że obroty rosną dzięki nim. Więcej czasu poświęcamy teraz na papierologie niż na faktyczną pracę z klientem szkolenia z coachingu b2b czy crma są ważniejsze od szkoleń produktowych. Testy egzaminy z pytaniami typu- jakiego koloru jest ta mniejsza kropka z lewej strony w dolnym prawym rogu pulpitu.. H mnie to obchodzi pani not so intelligens. Wracaj tam skąd przyszłaś skoro tak lubisz korporacje! czemu już tam nie pracujesz? Ciężka atmosfera propaganda dla naiwnych poganianie fałsz i to za przeciętne pieniądze. Na spotkaniu można dowiedzieć się wielu FAKTÓW i żaden nie napawa optymizmem. Raporty z zebrań, raporty z raportów i analizy analiz, tylko po to żeby można było zatrudnić jeszcze ze dwóch dyrektorków którzy będą się zajmować sortowaniem tego w outlooku w foldery do nocy. Dzień biurowy jest na zrobienie tego na co zabrakło czasu w tygodniu a nie na pieprzenie o pierdach. Dyrektorku w mojej sprzedaży nie ma twojej zasługi bez ciebie też by szło tylko szybciej. Za dużo jest ojców sukcesu i za mało własnej decyzyjności nawet u kierowników zwłaszcza u kierowników. Brak tu waszej siły sprawczej to wszystko my robimy a wy gadacie gadacie gadacie

Pomocna?
Tak34Nie5
ApyT
 Opinia
@nowy 12.06.2019 16:56

Ufff jak dobrze, że nie wymieniłeś pierwszej i ostatniej litery mojego imienia!!!

Pomocna?
Tak2Nie26
nowy
 Opinia
@ApyT 12.06.2019 20:09

No i to jest właśnie to! Balasy zlewają każdą krytykę i słyszą to co im pasuje. Najlepsze byly zebrania emplojerbrendingu gdzie zaprosili doborowe towarzystwo tak żeby przypadkiem nie usłyszeć czegoś czego by nie chcieli słyszeć. Żałosna firma

Pomocna?
Tak25Nie4
ApyT
 Opinia
@nowy 12.06.2019 20:21

Dobra, to teraz dajesz jakie imię zaczyna się na A, kończy na T i pasuje do ten twojej układanki :D

Pomocna?
Tak2Nie21
Agapit
 Opinia
@ApyT 13.06.2019 08:31

No nie mów, że matka nazwała cię Albert? Miałeś za młodu dużą głowę i ukarała cię takim imieniem za ciężki poród? Pozdrowienia dla mamy :)

Pomocna?
Tak23Nie1
ApyT
 Opinia
@Agapit 13.06.2019 09:42

A znasz jakiegoś Alberta w Pneumacie? O jak się dajecie podpuszczać, jak dzieci hahaha :))

Pomocna?
Tak1Nie22
a znasz mariusz?:)
 Opinia
@ApyT 13.06.2019 13:05

Nie znam żadnego Alberta ale za to znam Krzysztofa, który na Gowork przedstawia się jako Jolanta

Pomocna?
Tak22Nie1
xyz
 Opinia
@nowy 12.06.2019 16:56

"Pneumat w nieudolny sposób chce połączyć firmę rodzinną z korporacją i to przez takie osoby jak A a K k i K" czy ktoś tu zaczął się jąkać:):):)

Pomocna?
Tak1Nie9
wystarczająco merytorycznie?
 Opinia

Urlop wypoczynkowy pracownika Pneumat System to ogromny problem dla firmy. Co roku już od połowy stycznia zaczyna się nagonka na wypisywanie urlopów OBOWIĄZKOWYCH (według Pneumat System). TWÓJ USTAWOWY urlop wypoczynkowy musisz wykorzystać nie wtedy kiedy TY chcesz i masz do tego prawo tylko ot, tak, po prostu wszyscy proszeni są o wykorzystanie urlopu do jakiegoś tam wymyślonego dnia. Wysyłają maila z listą dni, w których MUSISZ wziąć urlop i jak twierdzą, jest to OBOWIĄZEK a resztę najlepiej, żeby wziąć na pałę w styczniu. Opowiadają baśnie o wprowadzaniu sezonowości albo o rzekomo nowych przepisach, wedle których niewykorzystany urlop w jakiś magiczny sposób nagle znika z końcem roku i t.d. Każdy nowy pracownik słyszy już na szkoleniu, że musi wybrać OBOWIĄZKOWO po 5 dni urlopu na każdy kwartał i że urlop za 2019 rok musi wykorzystać do końca grudnia 2019, a nie jak stanowią przepisy nieznanego w Pneumat System kodeksu pracy do końca września 2020.

Pomocna?
Tak20Nie
U
 Opinia
@wystarczająco merytorycznie? 13.06.2019 23:51

Przecież w pneumacie jest tak ze wszystkim. Wydaje im się, że skoro mają swoja firmę to mogą w niej robić co im się tylko spodoba. To sami ludzie im na to pozwalają przez kilku wiernych sługusów z zerwanym gwintem w Wszystko jest do czasu i wszystko wraca do czlowieka, bez względu na stan konta.

Pomocna?
Tak10Nie1
kandydat
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

witam. Czy wszystkie te negatywne opinie dotyczą także produkcji ? Pytam bo zastanawiam się nad pracą w tej firmie. pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie89
Ryszard
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@kandydat 24.03.2019 15:44

a o jakiej produkcji ty piszesz? przecież tam nie ma żadnej produkcji :) składają siłowniki jak co druga taka firma, a jak mieli mi zregenerować mój siłownik to rozłożyli ręce bo się nie da

Pomocna?
Tak94Nie2
2
Lexi
 Opinia
@kandydat 24.03.2019 15:44

Nie rób sobie krzywdy. Unikaj (usunięte przez administratora) za wszelką cenę. Negatywne opinie dotyczą całej firmy.

Pomocna?
Tak82Nie
1
Edeno
 Opinia
@kandydat 24.03.2019 15:44

Ja pracuje w Pneumacie już nie krótko. Te opinie to byli pracownicy, ktorym nie wyszło. Jeden potrafi pisać jako różne osoby i to się da rozpoznać. Praca jest normalna ale nie ma obijania. Zarobki trzeba ustalić na początku bo potem faktycznie trzeba mieć argumenty. Ludzie są fajni, organizują wspólne wyjścia, imprezy. Wiec o to się nie trzeba martwić. Firma bardzo się rozwija i rozbudowuje.

Pomocna?
Tak3Nie80
1
maslow
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Edeno 18.05.2019 07:42

Aż chciałoby się zapytać-skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? Skąd tak ogromna rotacja pracowników w tak niewielkiej firemce? Nie ma miesiąca, żeby parę osób nie odeszło. Odkąd dyrkiem został piszący tu namiętnie pozytywne komentarze pod różnymi pseudonimami, zakompleksiony fanatyk ludzie zmieniają się tam jak w kalejdoskopie a fakt ten usprawiedliwia się jakimś bełkotem z książek "motywacyjnych".

Pomocna?
Tak79Nie
Molecule
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@maslow 21.05.2019 09:57

Też pracuję w Pneumacie któryś rok i nie narzekam. Jest mi tu całkiem ok. Czemu jest rotacja? Bo niektórzy się nie sprawdzili, inni chcieli spróbować czegoś innego (innej branży, czasami zgodnej z ich wykształceniem), a jeszcze inni rozwinęli się w Pneumacie i poszli dalej. Firma się rozwija, podąża za innowacjami, więc ja się tu nie nudzę. Jeśli chodzi o "dyrka", to ja odbieram go jako wsparcie, a nie jak utrudniacza ludziom życia. Raczej otwarty na rozsądne argumenty i idzie się z nim dogadać. Prawdopodobnie ktoś z odchodzących mógł mieć zastrzeżenia, ale uważam, że szczera rozmowa mogła wiele zdziałać. Nie ma to jak strzelić focha, potem pisać głupoty na goworku, bo nie miało się jaj, by rozmawiać jak człowiek z człowiekiem. Jakaś urażona duma wylewa swoje żale. Zamiast negocjować, to zabiera swoje zabawki i obrażony szuka na zewnątrz poklasku. Nie każdemu muszą odpowiadać warunki pracy i każdy ma prawo szukać swojego miejsca na ziemi. Jest tu jednak kilkadziesiąt osób, którym dobrze się tu pracuje.

Pomocna?
Tak3Nie74
2
Jolanta
 Opinia
@Molecule 21.05.2019 23:56

Rozumiem, że jesteś zatrudniony w Pneumat System. Czy posiadasz jakieś informacje odnośnie aktualnie prowadzonych rekrutacji do struktur firmy? Nie natrafiłam na stronie internetowej na żadne informacje na ten temat, a interesuje mnie, jakie są wolne stanowiska i warunki zatrudnienia na nich.

Pomocna?
Tak1Nie73
2
jdvononiobnfionss
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Jolanta 22.05.2019 00:48

Ha ha ha nie wierzę... K... Ty sam sobie wypisujesz nocami pochlebstwa na Gowork jako (usunięte przez administratora)czy robi to za Ciebie kołcz a później wystawia za to fakturę Pneumatowi? Nietypowe godziny, w jakich pojawiają się na tym forum pozytywne opinie (wtorkowa noc, sobotni poranek) wskazują na jakiegoś fanatyka siedzącego nocami nad nikomu niepotrzebnymi i nic niewnoszącymi analizami przewalanymi w kółko z erpa do excela i na odwrót, żeby mieć podkładkę na wyssane z palca dane i teorie głoszone z pasją na zebraniach. Zanim zmienisz między swoimi wpisami nick to odczekaj dla wiarygodności, chociaż godzinę, bo nikt nie uwierzy w ich prawdziwość. Jako zadowolony pracownik napisałeś o 23 56, a już o 00 48 piszesz jako zainteresowana pracą (usunięte przez administratora):) Wyśpij się, bo widać, że coś tam się odkleiło i nie styka:)

Pomocna?
Tak74Nie3
Molecule
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@jdvononiobnfionss 22.05.2019 09:28

Dla Ciebie może to nietypową godzina, ale jak się pracuje w regionie, to taka pora napisania opinii na goworku jest dla mnie ok. Za to chyba Ty nie masz pracy, skoro piszesz w godzinach najbardziej produktywnych. Przychodzą mi powiadomienia na pocztę i jak czytam te głupoty, to trudno siedzieć cicho. Ja zawdzięczam firmie rozwój, wiedzę i utrzymanie. Ludzie są ok, i kierownictwo również. Na przestrzeni czasu, dochodzę tylko do wniosku, że co poniektórzy nowi pracownicy są bardzo roszczeniowi. Człowiek, który ma klasę i coś mu nie pasuje, szuka czegoś innego i nie wylewa swoich żali, tylko klarownie mówi, co mu nie grało. Było kilka takich osób, które odeszły z godnością. Pozostawał żal, bo jednak przywiązanie, ale życzy się takiemu pracownikowi sukcesów w innej firmie. Wszystko się zmienia, więc trudno liczyć na to, by pracować tu dożywotnio. Ale jest spora grupa ludzi z naprawdę długim stażem. Tobie życzę również wszystkiego dobrego. Obyś nie musiał trolować, a zamiast leserstwa, znalazł ciekawe i satysfakcjonujące zajęcie. Powodzenia.

Pomocna?
Tak1Nie73
1
Ohoho
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Molecule 22.05.2019 16:16

O kurczaki, co za brednie... Chyba kołcza zatrudnili do trolowania na gowork:)

Pomocna?
Tak73Nie1
Polewka z oszołoma
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Ohoho 22.05.2019 20:36

Teraz kołcz nazywa się doradcą bussinessowym ale jak widać kontaktu z rzeczywistością nie ma za grosz bo udaje Jole szukając na goworku pracy o pierwszej w nocy. Zainwestujcie kase na kołcza w wypłaty dla pracowników!

Pomocna?
Tak73Nie
.
 Opinia
@Molecule 21.05.2019 23:56

Jeśli faktycznie tylko kilkadziesiąt osób ze 150 (wg. Strony kariera w Pneumacie) jest zadowolonych że swojej pracy i Twoim zdaniem tak być powinno to współczuję! Praca powinna być miejscem, do którego przychodzi się z przyjemnością. Jedyne argumenty za Pneumatem to ludzie w nim pracujący. To ludzie tworzą firmę, a nie odwrotnie. Niestety zachowanie zarządu i kadry kierowniczej pozostawia wiele do życzenia. A nawiązując do głównego pytania kolegi zainteresowane praca na producji. Na produkcji jest super! Kierownik - PAN Paweł jest bardzo pomocnym człowiekiem, z doświadczeniem.

Pomocna?
Tak74Nie
Adam
 Opinia
@. 22.05.2019 22:55

Wiesz może, czy pracodawca wymaga doświadczenia zawodowego od potencjalnych pracowników produkcyjnych, czy może osoby młode, które poszukują swojej pierwszej pracy zawodowej, również mogą z powodzeniem aplikować? Zastanawia mnie ten fakt, ponieważ, abym moje dalsze pytania miały sens, potrzebuję uzyskać informacji na ten temat.

Pomocna?
TakNie5
Poradnik
 Opinia
@Adam 29.05.2019 12:12

Wręcz przeciwnie, musisz być tylko tani i posłuszny. Na rozmowie mów, że nie pracujesz dla pieniędzy, lubisz zap... i nie znasz swoich praw.

Pomocna?
Tak74Nie1
Adam
 Opinia
@Poradnik 29.05.2019 12:53

Dziękuję za odpowiedź. Dzięki temu wiem już, że osoby bez doświadczenia zawodowego mogą z powodzeniem aplikować do pracy w firmie Pneumat System. Chciałbym poruszyć jeszcze kwestię urlopów, ponieważ myślę, że to nie tylko dla mnie ważna kwestia. Czy pracując na stanowisku produkcyjnym, bez problemu można otrzymać urlop, kiedy tylko potrzebujemy?

Pomocna?
Tak2Nie43
wiarus
 Opinia
@Adam 06.06.2019 10:53

Urlop jest wtedy kiedy potrzebuje pneumat a nie ty. Tylko te kwestie cię interesują w pracy? Nie wróżę ci kolorowej przyszłości na rynku pracy z takim podejściem.

Pomocna?
Tak56Nie1
Maria
 Opinia
@wiarus 06.06.2019 12:02

Kwestia urlopu jest przecież niezwykle istotna w pracy i warto jest podejmować ten temat. Czyli - według Ciebie - w Pneumat System nie jest łatwo dostać urlop. A co jeśli dany pracownik nagle dosyć poważnie zachoruje? Czy bez większego problemu dostanie urlop na żądanie bez ponoszenia konsekwencji? Bardzo Cię proszę o merytoryczną odpowiedź.

Pomocna?
Tak1Nie20
X
 Opinia
@Maria 13.06.2019 14:00

Mario był tu kiedyś kolega który opowie ci o urlopach w pneumacie tak merytorycznie jak nikt inny J

Pomocna?
Tak22Nie
wystarczająco merytorycznie?
 Opinia
@X 13.06.2019 17:49

Urlop wypoczynkowy pracownika Pneumat System to ogromny problem dla firmy. Co roku już od połowy stycznia zaczyna się nagonka na wypisywanie urlopów OBOWIĄZKOWYCH (według Pneumat System). TWÓJ USTAWOWY urlop wypoczynkowy musisz wykorzystać nie wtedy kiedy TY chcesz i masz do tego prawo tylko ot, tak, po prostu wszyscy proszeni są o wykorzystanie urlopu do jakiegoś tam wymyślonego dnia. Wysyłają maila z listą dni, w których MUSISZ wziąć urlop i jak twierdzą, jest to OBOWIĄZEK a resztę najlepiej, żeby wziąć na pałę w styczniu. Opowiadają baśnie o wprowadzaniu sezonowości albo o rzekomo nowych przepisach, wedle których niewykorzystany urlop w jakiś magiczny sposób nagle znika z końcem roku i t.d. Każdy nowy pracownik słyszy już na szkoleniu, że musi wybrać OBOWIĄZKOWO po 5 dni urlopu na każdy kwartał i że urlop za 2019 rok musi wykorzystać do końca grudnia 2019, a nie jak stanowią przepisy nieznanego w Pneumat System kodeksu pracy do końca września 2020.

Pomocna?
Tak20Nie
3 2 1
 Opinia

Wychodzi na to, że pisanie sobie samemu pozytywnych opinii jest tańsze niż uczciwość. Zobaczymy czy bardziej sobie cenią reputację, czy pieniądze, kiedy wypłynie trochę brudu i nieudolnie skonstruowanych zapisów w umowach i klauzulach. Na koniec każdemu jego własny dowcip.

Pomocna?
Tak73Nie2
emplojebleblebleble
 Opinia
@3 2 1 04.06.2019 21:14

kibicujemy ci kolego!!! piszcie swoje spostrzeżenia i uwagi o pracy w pneumatoł system na pozewzbiorowy2019@wp.pl bo zaraz będą znów kasować negatywne wypowiedzi!!! napiszemy książkę o chamstwie u polskich byzmesmenów

Pomocna?
Tak73Nie1
emplojebleblebleble
 Opinia
@emplojebleblebleble 04.06.2019 21:46

Na mailu pojawiło się dużo ciekawostek które wystarczą na niejedna książkę

Pomocna?
Tak62Nie2
Abd
 Opinia
@emplojebleblebleble 06.06.2019 20:35

To w końcu książkę piszesz czy pozew składasz? Bo jakiś niezdecydowany troll z ciebie.

Pomocna?
Tak3Nie44
Pozew
 Opinia
@Abd 10.06.2019 15:23

Czekaj, na początek napiszę trochę faktów o pneumacie i warunkach pracy w tej śmieszniej firmie ale gowork ogranicza wpisy do zaledwie 5000 znaków. Maila od ciebie też dostałem więc będziesz współautorem

Pomocna?
Tak45Nie2
Sroga bozia
 Opinia
@Pozew 10.06.2019 19:03

Aż tak wam się spieszy? OK, jak pneumat Bogu tak Bóg pneumatowi... co najpierw? Troszkę faktów o pneumacie przerośnie niejedną fantazję?

Pomocna?
Tak44Nie1
zak...kon... mamy cię
 Opinia
@Sroga bozia 10.06.2019 23:03

fatalna firemka nikomu nie polecam tam pracować bo tylko stracicie czas na słuchanie niekompetentnych przełożonych i ich teorii z pupy

Pomocna?
Tak44Nie1
Abd
 Opinia
@Sroga bozia 10.06.2019 23:03

Długo będziesz tak poszczekiwał czy w końcu coś tutaj konkretnego napiszesz? Gdzie te maile, "fakty" i to wszystko o czym piszesz? Budujesz napięcie jak reklamy na Polsacie. Się skończy pewnie na jakimś kapiszonie zamiast pozwu. Ach te młodzieńcze fantazje...

Pomocna?
Tak3Nie39
megawąż 9
 Opinia
@Abd 11.06.2019 09:24

Cierpliwi będą nagrodzeni, pan bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy, więc zmień majty, weź stoperan i nie płacz. Zabawne, że nikt nie napisał tu o "pozwie" poza tobą. Ale jak masz coś na sumieniu... zrób rachunek sumienia i nie licz grzechów innym, jeżeli swoich nie potrafisz policzyć.

Pomocna?
Tak37Nie1
Abd
 Opinia
@megawąż 9 11.06.2019 18:53

Ślepy jesteś czy goworka czytasz na Nokii 3210? Pierwsze trzy posty o pozwie zbiorowym, a Ty jakieś wjazdy o stoperanie sadzisz. Wracaj misiu gumy sprzedawać, boś nie jest godzien łaski megawęża.

Pomocna?
Tak2Nie29
wc prezes
 Opinia
@Abd 12.06.2019 10:12

To ty naucz się czytać ze zrozumieniem bo "pozew zbiorowy" to tu tylko adres mailowy a ty już się obs... Jolanto:) Tobie to nie pozew a zwykły liść się należy:)

Pomocna?
Tak29Nie1
employee rebranding
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

W kwietniu kolejnych 7 pracowników opuściło firmę Pneumat System. Gratulujemy Wam koledzy i koleżanki a także życzymy Wam dalszego rozwoju zawodowego po okresie stagnacji w Pneumat System. Gorszej pracy w gorszej firmie już nie znajdziecie :)

Pomocna?
Tak90Nie6
employee rebranding
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@employee rebranding 29.04.2019 16:23

Przypominamy, że pracownikowi przysługuje miesięczny okres wypowiedzenia, musi on trwać co najmniej miesiąc i kończyć się z końcem miesiąca kalendarzowego. Czyli jeśli oświadczenie o wypowiedzeniu umowy o pracę zostanie złożone na początku miesiąca np. 2 marca, to okres wypowiedzenia nie upłynie w dniu 31 marca, bo do tego czasu nie upłynie wymagany miesiąc. W takim wypadku okres wypowiedzenia skończy się dopiero z upływem dnia 30 kwietnia. Analogicznie będzie w przypadku innych terminów wypowiedzenia (w wypadku 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia, które zostało złożone 2 marca, zakończy ono swój bieg po 30 czerwca, czyli prawie po 4 miesiącach). Jak pracodawcy się spieszy i nie chce już was oglądać, to niech zwolni was z obowiązku świadczenia pracy na okresie wypowiedzenia. Pracodawca musi płacić do końca okresu wypowiedzenia a pracownik siedzi sobie w domku i bierze pieniążki :D

Pomocna?
Tak86Nie4
vademecum
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@employee rebranding 29.04.2019 16:29

Czym jest mobbing? - definicja Zgodnie z art. 943 § 2 Kodeksu Pracy mobbing w pracy oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Warto podkreślić. że mobbing w pracy  często dotyczy działań bez uzasadnionych zarzutów skierowanych w kierunku ofiary. Zero tolerancji dla mobbingu w firmie! Byłeś świadkiem? Dodaj opinie na gowork.

Pomocna?
Tak91Nie1
maslow
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@employee rebranding 29.04.2019 16:23

To prawda, maj nie będzie lepszy pod tym względem, lawina odejść toczy się dalej a konkurencja zyskuje nowych, doświadczonych pracowników. Gratulacje dla zarządu i dyrektora.

Pomocna?
Tak74Nie
Thempelton Artuhr Peck
 Opinia

Spokojnie , ze strony kontrahentów też wygląda to źle . Robisz robotę, wystawiasz fakturę i temat ginie w czeluściach Pneumatu , księgowość Cię ściemnia że przelew wyszedł i przez tydzień nie może dojść , już wypowiedziałem tej firmie umowę na usługi bo jest niekompetentna.

bomber
 Opinia
@Thempelton Artuhr Peck 27.03.2019 15:35

Daj jakiś dowód. Bez dowodów to możesz tutaj nawet pisać o dziadku z wermahtu :D Na to co wypisujesz to już fajne paragrafy się znajdą...

Pomocna?
Tak5Nie91
3
Tempelton Arthur Peck
 Opinia
@bomber 28.03.2019 10:24

Bomberku , mogę przedstawić każdy dowód jak Ci się tylko podoba. Nie boje się żadnych paragrafów gdyż mówię prawdę .

Pomocna?
Tak81Nie3
Bomber
 Opinia
@Tempelton Arthur Peck 04.04.2019 11:51

Dawaj tutaj screen faktury i wszystko się wyjaśni. Możesz zamazać ceny itp.

Pomocna?
Tak3Nie81
4
Beka_z_fanatyka_znów
 Opinia
@Bomber 04.04.2019 13:54

Bomberze, znany wszystkim w firmie i nazywający się tutaj także jako Morris. Daj sobie już spokój. Komentarze mówią same za siebie i Twoje śmieszne próby dyskusji na prawdę nie wnoszą nic. Wazelina jak zawsze. Renomy firmy taką dyskusją nie poprawisz. Musiałoby poprawić się podejście pewnych osób z góry, a jak widać kolejni ważni pracownicy rzucający wypowiedzenia wciąż nie dają do myślenia. Ja sam pamiętam ile zamówień było blokowanych przez nieterminowe płatności. Kontrahent powyżej ma rację.

Pomocna?
Tak85Nie2
1
Bomber
 Opinia
@Beka_z_fanatyka_znów 04.04.2019 15:35

No i po co ten post? Dowody, dowody, dowody. Wtedy porozmawiamy. Albo fakty, albo nic. Rozmawiajmy o faktach.

Pomocna?
Tak1Nie80
4
Beka _ z_fanatyka_cd
 Opinia
@Bomber 04.04.2019 21:43

Umiesz czytać? To miejsce na opinie z pracy a nie na dowody. I jak widać większość jest negatywnych. A o dowodach można choćby poczytać w kilku postach niżej - wizyta inspekcji pracy. Na serio chcecie żeby klienci i pracownicy zaczęli wrzucać takie rzeczy na wykop? Obawiam się że tylko sobie i firmie robisz pod górkę. Znajdź sobie jakieś zajęcie K.. tzn Morrisie. Bo z taką fala negatywów nie wygrasz ani głębiej już nikomu nie wejdziesz bo się nie da.

Pomocna?
Tak82Nie2
1
Pan
 Opinia
@Thempelton Artuhr Peck 27.03.2019 15:35

Ty się człowieku już za sto osób tu podajesz. Miałeś już tyle nicków, ze głowa boli. Weź się jako płatny troll zatrudnij w polityce. Zgarniesz kokosy.

Pomocna?
Tak3Nie78
2
Tempelton Arthur Peck
 Opinia
@Pan 15.04.2019 19:50

Słucham ? :D Jestem jedną osobą i za nikogo innego się tu nie podaje :D

Pomocna?
Tak75Nie3
Tempelton Arthur Peck
 Opinia

wiesz z autopsji ? :)

Pomocna?
Tak77Nie
Edeno
 Opinia
@Tempelton Arthur Peck 25.04.2019 12:43

Idź człowieku zajmij się czymś pożytecznym bo (usunięte przez administratora) we własne lub byłe gniazdo jak fanatyk. Nie masz nic lepszego do roboty tylko siedzisz na goworku i odpisujesz głupoty w rożnej formie. Jak cię ta firma tak krzywdzi to poszukaj innej. A jak już znalazłeś to się zajmij życiem. I nas nie obrażaj. Pracujemy tu latami bo chcemy pracować. A ty jak wesz węszysz krew i napieprzasz po kątach swoje komentarze bobki. Nie obrażaj ludzi, którzy tu pracują skoro tobie nie wyszło. Zmień swoje życie i nie wchodź już na goworka. Jest tyle pięknych rzeczy do roboty. Przestań trollowac.

Pomocna?
Tak3Nie77
1
maslow
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Edeno 18.05.2019 07:36

Aż chciałoby się zapytać-skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak źle? Skąd tak ogromna rotacja pracowników w tak niewielkiej firemce? Nie ma miesiąca, żeby parę osób nie odeszło. Odkąd dyrkiem został piszący tu namiętnie pozytywne komentarze pod różnymi pseudonimami, zakompleksiony fanatyk ludzie zmieniają się tam jak w kalejdoskopie a fakt ten usprawiedliwia się jakimś bełkotem z książek "motywacyjnych".

Pomocna?
Tak74Nie1
Karwowski
 Rekomendacja

Witam Jestem handlowcem z doświadczeniem. Mam pytanie odnośnie zarobków w tej firmie. Mój kolega w branży budowlanej na Pomorzu dostał 7500 brutto podstawy plus premia od sprzedaży i samochód co jest niewątpliwie dużym plusem. Czy orientuje się ktoś czy jako przedstawiciel w tej firmie można zarobić 10 000 netto albo coś około tej kwoty ? Jakie są realne zarobki? Może ktoś z byłych pracowników zechce się podzielić. W większości firm widełki robią się standardem. Nie chce chodzić na rozmowy z których nic nie wynika. I na koniec pytanie ile chce Pan zarabiać. Jesli nie tutaj to może ktoś podrzuci na maila jak to naprawdę wyglada l_karwowski1212@o2.pl . Z góry dziekuje

Pomocna?
Tak14Nie2
#
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Karwowski 10.05.2019 16:16

10 000 netto, złotych Polskich? Oczywiście, bez problemu z tym, że w 3 miesiące, czasem w 4 możesz tu zarobić. Podstawa 2500 minus 250 za samochód do celów prywatnych (zazwyczaj przechodzony rapid w podstawowej wersji wyposażenia) i z wieloma obwarowaniami takimi jak np. paliwo, gps, tylko podstawowy assistance, nie jeździć za dużo i td. Podrzucę ci pomysł, nie szukaj pracy w Pneumacie no chyba, że lubisz pseudo korporacyjny bełkot, połączony z prywaciarskim podejściem do ludzi i pieniędzy, ogromną rotacją, lizusostwem i donosicielstwem. 2/6 o czymś świadczy.

Pomocna?
Tak75Nie2
Karwowski
 Opinia
@# 10.05.2019 16:54

Dopytuje po prostu. Dziękuje za opinie. Ale chyba 6-7 tys dla kogoś kto się przykłada powinno byc? Czy nie mam racji. Czyli wg Ciebie to ok 4 tys na mięs. No nie wiem to chyba niezbyt dużo. Mam kilku znajomych co sprzedają dosłownie batoniki do sklepów to maja te 3500 na rękę bez problemu i samochod.

Pomocna?
Tak3Nie
Karwowski
 Opinia
@Karwowski 10.05.2019 22:32

Czyli realnie około 4 na rękę?

Pomocna?
TakNie4
Kamil
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Karwowski 12.05.2019 18:43

Realnie to od 2 000 do zależy od humoru prywaciarza, bo premia jest uznawana. Uzna albo nie, lubią cię albo nie, wystarczająco wejdziesz w .... albo nie. Za to brednie rodem od kołcza majka masz tam gratis. Powodzenia

Pomocna?
Tak81Nie2
Mobbi Dick
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Atmosfera to nie wszystko. Są fakty, dowody, paragrafy. Napiszmy o faktach Morris.

Pomocna?
Tak77Nie1
ktoś
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ciężka, wręcz chora atmosfera w pracy, niedocenianie osób które już dłużej pracują, mają wiedzę i doświadczenie. Wolą zatrudnić nowych, niż trochę więcej zapłacić. Stąd taka rotacja i przekłada się to również na ich słabą jakość usług. Niestety polecam. Dałbym 1, ale wygląda na to że zablokowali już możliwość oceniania.

Pomocna?
Tak75Nie1
Niepowiem
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@ktoś 12.04.2019 22:31

Cześć. W jakim dziale pracujesz / pracowałeś? Centrala czy oddział?

Pomocna?
TakNie74
Kandydat
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Produkcja w sensie tam gdzie jest dzial maszyn CNC.

Pomocna?
Tak1Nie79
Dzikie Ogóry Kontratakują!
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kandydat 04.04.2019 08:29

Nowe maszyny, raczej bez ciśnienia robota i ekipa :) Połączenie doświadczenia z młodymi Ogórami :D Trafia się dużo niestandardów ale od tego są ludzie a standardy się tłucze łatwo i przyjemnie. Można czasami jakieś nadgodziny brać jak są plecy.

Pomocna?
Tak2Nie79
2
żal !
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Czy ktoś czytał opinie na google o firmie ? Tam to dopiero sie dzieję. Słaba ocena? nie ma sprawy w 2 tygodnie "zmobilizowali" marketing do napisania zarąbistych komentarzy, szkoda tylko że trącą propagandą na kilometr hahah a jaka jest prawda ? Jak można zniżyć się do takiego poziomu? , ja rozumiem sam sobie lajkować ale jeszcze samemu komentarze pisać?

Pomocna?
Tak90Nie2
2
Katarzyna Gondek
 Opinia

Pracowałam w firmie 4 lata. Byłam osobą odpowiedzialną za dział zaworów kulowych. Totalny brak poszanowania praw pracowniczych. Nie wypłacili mi ekwiwalentu za urlop mimo upomnień i dopiero Inspekcja Pracy musiała ich od tego zmusic. 06.03 otrzymałam list z potwierdzeniem od Inspekcji Pracy w sprawie kontroli w firmie Pneumat. To aż nieprawdopodobne, że tak duża firma postępuje w taki sposób. ???? Wyzysk i jeszcze raz wyzysk. To nie pierwszy przypadek nieprzestrzegania przez nich przepisow - np. zmuszanie do pracy na chorobowym w domu lub robienie prezentacji po godzinach za darmo. Przykre. Tak poza tym fajny zespół specjalistów, ale z powodu takich sytuacji jest ich coraz mniej. Szczególnie nie polecam działu " armatura przemysłowa" że względu na kierownika właśnie... Gorzej trafić nie można. Pozdrawiam wszystkie miłe osoby z zespołu, a także przesympatycznych klientów, z którymi miałam przyjemność współpracować. ???????????? Ps. Darujcie sobie te chamskie komentarze w moją stronę "blond stare of mind" I inne takie. To, że na jako jedyna mam odwagę podpisać się pod tego typu opinią, to nie znaczy że siedzę tutaj i nasyłam swoich sąsiadów i znajomych ????????????. Te komentarze są tak samo żałosne, jak telefon od byłego kierownika do mnie, że ponoć wstawiłam opinie za niego w google i straszenie mnie policja. To nie ja i miałam ubaw z tego tak szczerze. To nie w moim stylu. Zapomnieliście chyba, że pokrzywdzonych osób, które nie lubią waszego postępowania jest więcej...

Pneumat System Sp. z o.o.
 Opinia
@Katarzyna Gondek 07.03.2019 20:10

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, opóźnienie wypłaty ekwiwalentu absolutnie nie było zamierzone. Wynikało ono tylko i wyłącznie z błędu ludzkiego i przeoczenia tego faktu przez dział HR. Niestety nie byliśmy w stanie ani odczytać, ani odpowiedzieć na Pani wiadomość, ponieważ wysłała ją Pani na maila, który jest domeną dedykowaną tylko i wyłącznie do wysyłki pasków płacowych, co dzieje się z automatu poprzez program, bez naszej ingerencji. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo przepraszamy za całą sytuację.

czarna ręka
 Opinia
@Pneumat System Sp. z o.o. 08.03.2019 16:04

jak cię złapią za rękę, to mów, że to nie twoja ręka

NikNak
 Opinia

Brawo Kasia, tak trzymaj, wspieramy Cię!!!

Pomocna?
Tak108Nie2
nieblond
 Opinia

Nikt nikogo tutaj nie opluwa “dla zasady” tylko wytykamy wam błędy dotyczące prawa i kultury, które popełniacie mniej lub bardziej świadomie. Traktujcie to jako szkolenie, “akademia rozwoju gowork”… Na koniec będzie test… Jak nie zdasz to zrobimy ci powtórkę :))

Pomocna?
Tak121Nie2
zasadnicza szkoła językowa :)
 Opinia
@nieblond 01.03.2019 17:02

możemy tak jeszcze długo albo kupicie sobie w końcu zamiast książki o "zostawaniu lepszą wersją samego siebie" kodeks pracy i "savoir-vivre dla początkujących"?

Pomocna?
Tak110Nie2
.
 Opinia
@zasadnicza szkoła językowa :) 01.03.2019 17:23

Czy nie jesteście wystarczająco dopieszczeni przez pracodawcę? Zwolnił was ? Dalej pracujecie - ale nie ma premii ? Idź dalej, zapomnij, rozwijaj skrzydła. Trzymanie urazy w sercu jeszcze nikomu nie poprawiło humoru :) tak bardzo jest wam z tym złe ze jesteście słabi? Tak slabi aby dopieszczać się dodajecie negatywne wpisy na Na goworku ? Kto was tak skrzywdził ? Pneumat zle i niesprawiedliwie potraktował ? Zgos to do specjalnej jednostki, zmień prace, idź dalej. . . Widzę tutaj wielu rozdrażnionych którzy potrzebują pomocy. Nic nie wskóracie dziecinymi obelgami. Pamiętajcie ze w pneumacie nadal pracujemy my - wasi koledzy i koleżanki. Czemu nas obrażacie ? Nie chcesz pracować zmień firmę ... złe cie potraktowaliśmy - to przepraszamy. Ale po co te fohy ?

Pomocna?
Tak9Nie93
1
HR Pneumat System Sp. z o.o.
 Opinia

W miniony weekend odbył się wyjazd integracyjny na narty do Jańskich Łaźni. Impreza została zainicjowana i w całości zorganizowana przez naszą koleżankę z zespołu. W wyjeździe uczestniczył mocny 27 osobowy team.

Pomocna?
Tak8Nie92
1
alles klar
 Opinia
@HR Pneumat System Sp. z o.o. 26.02.2019 09:23

jaka była maża pneumatu za koszt tej imprezy? dali jedno piwo za free?

Pomocna?
Tak117Nie1
.
 Opinia
@alles klar 26.02.2019 18:11

Większa niż ci się wydaje. Ludzie sami z własnej nie przymuszonej woli lubią spędzać czas razem... ojoj jakie to dziwne. Po tygodniu w pracy wybierają się razem na góry na weekend. Boże jaka straszna tam atmosfera musi być ... ze ludzie weekendy spędzają razem. ..

Pomocna?
Tak5Nie88
1
hybylydw
 Opinia
@. 27.02.2019 18:50

Jacy ludzie, w jakim celu i z kim lubią spędzać czas, z wami? Najpierw spędzasz z nimi czas a później odbierasz pieniądze bo np. zachorowali i poszli na zwolnienie albo nie zdali testu z absurdalnymi pytaniami i bez określonych wcześniej kryteriów zaliczenia. Żeby dostać podwyżkę ludzie muszą złożyć wypowiedzenie a jak dostają tzw awans idzie za tym tylko więcej pracy i zero pieniędzy. Wieloletni pracownik ma mniejszą podstawę i gorsze warunki od nowego z ulicy. Może tym się pochwal?

Pomocna?
Tak103Nie2
.
 Opinia
@hybylydw 27.02.2019 19:50

??? I ty nadal tutaj pracujesz ? Nie zaprosili cie ? Naprawdę ... podobno w lidlu na testach są proste pytania .. dasz radę !!! Daj znać jak ci poszło !

Pomocna?
Tak7Nie84
1
x
 Opinia
@. 27.02.2019 19:56

Skąd wiesz kto tu nadal pracuje a kto już nie, jeszcze nadążasz za zmianami? Gdyby nie kilka zbiegów okoliczności to sam byś dzisiaj rozwiązywał testy w lidlu albo kopał doły pod wylewki.

Pomocna?
Tak99Nie1
Tomek
 Opinia
@x 27.02.2019 20:30

że ty w ogóle istniejesz jest wyjątkowym zbiegiem okoliczności...

Pomocna?
Tak39Nie84
zasadnicza szkoła językowa :)
 Opinia
@Tomek 28.02.2019 08:02

ale mocna riposta, gratulacje, wysoki poziom... brawo ;)

Pomocna?
Tak98Nie1
Tomek
 Opinia
@zasadnicza szkoła językowa :) 01.03.2019 17:16

Dostosowałem poziom do adwersarza. Inaczej by nie zrozumiał.

Pomocna?
Tak34Nie83
#_zawsze_wypłynie_na_wierzch
 Opinia

Kto zostaje w pneumacie? Osoby które mają układy albo lizusy fanatycznie wpatrzone w firmę, z których nawet "góra" kpi. Niestety tak to wygląda, gdy zamiast osób doświadczonych, firmą zarządza rodzinka, która myśli że swoich pracowników może traktować z góry. Było takie określenie " zawód syn" i niestety w tej firemce jest wciąż aktualne. Zacznijcie być profesjonalistami, bo grunt sypie się Wam pod nogami. Nadgodzin oficjalnie w firmie nie ma, nigdy nie było za nie płacone,ale jak widać fanatykom to nie przeszkadza. Omijać z daleka. Chyba, że chcecie godzić się na łaskę lub niełaskę "panów", którzy w każdej chwili mogą Wam zabrać premie. Do niedawna nawet za odmowę obowiązkowych szczepień na grypę lub za bycie na chorobowym. Cała reszta została już opisana na dole i żadne pseudomarketingowe wpisy tego nie zmienią.

Pomocna?
Tak102Nie
.
 Opinia
@#_zawsze_wypłynie_na_wierzch 27.02.2019 18:56

Pan / pani zazdrośnik - komuś się udało ... komu się sypie ? Bo pneumatowi chyba wylewka pod nowa siedzibę ...

Pomocna?
Tak4Nie79
1
hybylydw
 Opinia
@#_zawsze_wypłynie_na_wierzch 27.02.2019 18:56

rolnik i krawiec :) Premia uznaniowa właśnie dlatego jest uznaniowa żeby jej nie uznać kiedy potrzeba więcej kasy na nowe zabawki. Za błyszczącą fasadą, uśmiechami, udawaną atmosferą rodziny i przyjaciół kryje się obłuda, fałsz i wyzysk. Czym się chwalicie?

Pomocna?
Tak99Nie
.
 Opinia
@hybylydw 27.02.2019 19:33

Czy ty pracujesz w pneumacie ? Tak ? Po co ? Nie ? To po co gadasz głupoty ? Z zazdrość ? Straszna cecha ...

Pomocna?
Tak4Nie79
1
x
 Opinia
@. 27.02.2019 19:20

Komu się udało, wam czy waszym rodzicom? Komu udawało się w latach siedemdziesiątych założyć firmę w prl-u i kto wygrywał w totolotka w tych czasach? :) Nie szczekaj synku, bo masz za uszami... Zazdrość? Nie żartuj.

Pomocna?
Tak99Nie1
Zadowolony
 Opinia
@x 27.02.2019 20:24

Pretensje miej do swoich rodziców .. ze tobie się nie udało i siedzisz na goworku i negujesz wszystkich którzy coś próbują działać. Otwórz swój biznes, zatrudnij ludzi etc. I powiedz nam jak wyszło .. założymy Tobie profil na goworku i dla zasady będziemy opluwać. .

Pomocna?
Tak4Nie82
1
M
 Opinia
@Zadowolony 01.03.2019 06:42

Nie trzeba zakładać nowej działalności, aby wiedzieć, że da się traktować swoich pracowników z szacunkiem i należytym im prawem. Ale to trzeba mieć najpierw szacunek do samego siebie, ale jak widać nie wszyscy go mają, czego jesteś doskonałym przykładem. Nie tłumacz się, wazeliniarzu.

Pomocna?
Tak97Nie1
Blond State of Mind
 Opinia
@M 01.03.2019 10:33

Weź już skończ, bo cała firma ma bekę z tego co odstawiasz tutaj z rodziną i swoimi znajomymi. Sąsiadów jeszcze poproś, żeby nam jedynki na googlu wystawili i wpadli na goworka opowiadać twoje wymyślone bajeczki.

Pomocna?
Tak5Nie84
1
zasadnicza szkoła językowa :)
 Opinia
@Blond State of Mind 01.03.2019 12:25

Ojej chyba cały syndykat zbrodni się zjednoczył przeciwko biednemu pneumacikowi i cudownej rodzince… Tacy kochani, wspaniali ludzie bo łaskawie płacą na czas wypłaty i organizują wycieczki… Co za potwory podnoszą rękę na taką cudowną firmę??? ;) Może to cały google i gowork was nie lubi? Beke mają z waszych prób zapudrowania tanim pudrem z marketingu wielkich wrzodów z nieuczciwości i cwaniactwa ciążących wam na wizerunku. Łatwiej jest grać rodzinną firmę kiedy brudy nie wydostają się na zewnątrz i nawet wam nie jest wstyd? Zarzucasz komuś głupotę i nieumiejętność czytania a sam nie potrafisz zrozumieć co tu jest napisane i o co nam wszystkim chodzi? Wyliczać ci od początku, dużymi literami czy poprosisz kogoś bystrzejszego żeby ci przeczytał na głos?

Pomocna?
Tak94Nie
HR Pneumat System Sp. z o.o.
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Wzmacniamy nasz zespół o kolejną osobę. W związku z awansem, poszukujemy sekretarki/asystentki zarządu do pracy w siedzibie we Wrocławiu. Szczegóły na www.karierawpneumat.com.pl.

Pomocna?
Tak4Nie83
1
alles klar
 Opinia
@HR Pneumat System Sp. z o.o. 26.02.2019 09:11

a co z poprzednim uchem i okiem zarządu się stało?

Pomocna?
Tak97Nie1
Tomek
 Opinia
@alles klar 26.02.2019 18:08

że głupi to widać, ale czytać też nie potrafisz? poza tym pisać o tej konkretnej koleżance, że ucho i oko zarządu to trzeba być wyjątkową świnią i (usunięte przez administratora) Mało jest tak dobrych i pomocnych osób jak Kasia.

Pomocna?
Tak14Nie82
Zadowolony
 Opinia
@alles klar 26.02.2019 18:08

Chciałbyś mieć takie ucho. . . Ile płaca za trollowanie ? Opłaca się ? A może bezrobotny ..? z nudów tu siedzisz ? Podobno era pracownika .. jak widać nie dla wszystkich.

beka_z_fanatyka
 Opinia
@Zadowolony 27.02.2019 17:49

Oj Morris daj sobie już spokój. Wszyscy już wiemy że jesteś zadowolony. I kto tu nie ma co robić ????. Ocena 2/6 mówi sama za siebie.

Pomocna?
Tak94Nie
.
 Opinia
@beka_z_fanatyka 27.02.2019 18:02

Popcorn mi się przypalił ... dajcie już spokój .. tak żal i zazdrość (usunięte przez administratora) ściska ? Czemu ta firma zarabia ? Czemu ma aż tylu pracowników ? Czemu dostajeciecie kasę na czas ? Czemu cały czas rośnie w sile ? Ja Wam powiem .. bo ma wspaniałych ludzi, którzy nadal tam pracują .. a kto nie chce, to droga wolna. Nic na sile ... pracy pełno. Trollowanie w modzie. Nic nie poradzisz... a firma nadal będzie działać i się rozwijać. Z wami czy bez was.

Pomocna?
Tak5Nie79
1
hybylydw
 Opinia
@. 27.02.2019 18:43

czemu tylu pracowników? - bo nie mówi wszystkiego w ogłoszeniu i na rozmowie o pracę czemu firma zarabia? - firma nic nie zarabia, zarabiają dla firmy jej pracownicy czemu rośnie w siłę? - pycha i ignorancja zaślepia a fundusze dosypują ale tylko do czasu ma jeszcze wspaniałych ludzi - ale źle ich traktuje i zastępuje przypupasami i leserami trollowanie marketingowymi bzdurami ciągle w modzie ale już nikt wam w te bzdury nie wierzy bez "nas" firma się nie będzie rozwiać bo sami nic nie zdziałacie

Pomocna?
Tak92Nie1
Tomek
 Opinia

Oto przykładem tego, że za każdym fanatycznie oddanym jakiejś firmie człowiekiem stoi jakieś nieszczęście, choroba, samotność, nieszczęśliwe relacje z bliskimi, chęć ucieczki od czegoś w pracę albo próba zrekompensowania sobie jakichś kompleksów. Współczuję Ci i myślę, że powinieneś poszukać fachowej pomocy.

Pomocna?
Tak88Nie1
Tomek
 Opinia

Lubię dziobać, wazelinować i donosić a tutaj to przynosi wymierne korzyści i jestem bardzo zadowolony. W jakiej innej firmie można za leczenie komuś kompleksów czerpać profity? No gdzie???

Pomocna?
Tak88Nie
Morris
 Opinia

Chciałem napisać kilka nazwisk osób zadowolonych z pracy w spółce ale uświadomiłem sobie, że w zasadzie jest to tylko jedno nazwisko za to nosi je tu parę osób :)) Przepraszam wszystkich za moje kłamstwa na tym forum i za moje lizusostwo i donosicielstwo.

Pomocna?
Tak88Nie4
Morris_wiem_kim_jesteś
 Opinia
@Morris 23.02.2019 12:22

Polecam słownik języka polskiego. W zasadzie napisałeś, że tylko jedna osoba (ukrywająca się pod różnymi nazwiskami) jest zadowolona z pracy w tej firmie, co by się zgadzało sądząc po renomie firmy i relacji ludzi. Na szczęście nie spotkał mnie zaszczyt pracować w tym kołchozie (inaczej nie można nazwać firmy nieszanujacych swoich pracowników) ale osobiście znam osoby, które są niezadowolene - delikatnie mówiąc

Pomocna?
Tak101Nie1
Nick
 Opinia

RODO “geniuszu”, dostałeś ich stanowiska a nazwiska sam dopisz. Ty też się nie przedstawiasz choć i tak wszyscy wiemy jak się nazywasz. Ważne jest żeby prawda była na wierzchu nie przykryta (usunięte przez administratora)u. Zawsze możesz podać listę 10 nazwisk osób pracujących w biurowcu dłużej niż 2 lata, zadowolonych ze swojej pracy :))

Pomocna?
Tak97Nie
ktosia
 Opinia
@Nick 23.02.2019 10:37

Gowork i tak usunie nazwiska ze względu na ochronę danych osobowych ich posiadaczy a nie wydaje mi się, że ktoś by chciał aby publikować jego dane w internecie albo wypowiadać się w jego imieniu co do powodu odejścia z pracy. Jak jest w pneumacie to każdy wie a i ocena na gowork nie pozostawia złudzeń. Nie myślcie o pracy w sobotę bo to chore! Pozdrawiam:)

Pomocna?
Tak94Nie
prawda w oczy kole?
 Opinia

Czemu tylko z ostatnich dwóch lat? Policzmy ile osób w 2019 (mamy dopiero luty) jest na wypowiedzeniu? Co znaczy zainicjowały: ktoś rzuca papier a wy podkładacie mu porozumienie stron liczy się jako “zainicjowane”? Czemu ograniczać się tylko do osób z biurowca? Policzmy ludzi odchodzących z oddziałów, mobilnych i stacjonarnych, magazyn, instalatorów, kierownika sprzedaż. Sporo tego? Wystarczy popatrzeć na stronę Pneumatu albo porozmawiać z klientami którzy już nie nadążają za nowymi nazwiskami w stopkach.

Pomocna?
Tak96Nie
Morris
 Opinia
@prawda w oczy kole? 21.02.2019 22:04

Cały czas czekam na listę tych osób. Wrzucanie kolejnych postów o tej samej treści, żeby były zawsze na wierzchu to słaba obrona :) Jak widać, łatwo jest rzucać oskarżenia bez pokrycia. A gdy przychodzi do konkretów to głowa w piasek :))

Pomocna?
Tak5Nie76
1
były
 Opinia
@Morris 22.02.2019 19:35

widać jak łatwo jest wymagać od kogoś podania jakichś faktów samemu rzucając tylko puste słowa. to my czekamy na listę tych wszystkich zadowolonych

Pomocna?
Tak88Nie
M
 Opinia

Czemu tylko z ostatnich dwóch lat? Policzmy ile osób w 2019 (mamy dopiero luty) jest na wypowiedzeniu? Co znaczy zainicjowały: ktoś rzuca papier a wy podkładacie mu porozumienie stron liczy się jako “zainicjowane”? Czemu ograniczać się tylko do osób z biurowca? Policzmy ludzi odchodzących z oddziałów, mobilnych i stacjonarnych, magazyn, instalatorów, kierownika sprzedaż. Sporo tego? Wystarczy popatrzeć na stronę Pneumatu albo porozmawiać z klientami którzy już nie nadążają za nowymi nazwiskami w stopkach.

Pomocna?
Tak96Nie
Morris
 Opinia
@M 20.02.2019 18:38

No dawaj, wyliczaj. Tylko podaj jakie są kryteria.

Pomocna?
Tak4Nie74
1
były
 Opinia
@Morris 21.02.2019 13:37

no sam podaj tych wszystkich szczęśliwców zadowolonych z roboty w pneumacie

Pomocna?
Tak86Nie
M
 Opinia

Brak poszanowania dla ludzi pracujących.

Pomocna?
Tak111Nie
Pneumat System Sp. z o.o.

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja
@M 16.02.2019 18:36

Prosimy o kontakt i szczerą rozmowę z kierownikiem Twojego działu, z Kierowniczką HR lub bezpośrednio z właścicielami . Zależy nam na tym, żeby wyjaśnić sytuację.

Pomocna?
Tak1Nie77
szczera ocena
 Opinia
@M 16.02.2019 18:36

A może te oceny były równie szczera co Twój na siłę przyklejony do twarzy uśmiech? Szczere oceny i osądy w Pneumacie nie są mile widziane. Za socjalizmu sondaże też wyraźnie pokazywały, że aż 110% ludzi jest zadowolonych. To skąd w Pneumacie tylu nowych i wieloletnich pracowników decydujących się na zmianę pracy na inną? Skąd tyle negatywnych opini i niska ocena na gowork? Proszę właścicieli i wierchuszkę Pneumatu o kontakt z rzeczywistością, bo najwyraźniej został on bezpowrotnie utracony.

Pomocna?
Tak97Nie
Morris
 Opinia
@szczera ocena 19.02.2019 19:35

"To skąd w Pneumacie tylu nowych i wieloletnich pracowników decydujących się na zmianę pracy na inną?" Wymień dziesięciu pracowników z wrocławskiej centrali (mówimy o biurowcu), którzy rozstali się z firmą w ciągu ostatnich dwóch lat (i to oni zainicjowali odejście!). Każdy potrafi rzucać oskarżenia. Teraz udowodnij te bzdury, które tutaj wypisujesz. Czas start.

Pomocna?
Tak3Nie75
1
były
 Opinia
@Morris 20.02.2019 09:34

i co jeszcze, może nr pesel byłych pracowników ma ci podać? podpisz się jak jesteś taki mądry morris! skąd ty się urwałeś koleś

Pomocna?
Tak86Nie
Akademia prania mózgu
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

Najskuteczniejszym sposobem przekonania się jacy tak naprawdę jesteśmy, jaka jest nasza “kultura” (hahahahahahahahhaha kultura!?), jak się niedorozwijamy i zmieniamy tylko na gorsze (i w co się zmieniamy?), jaki ciężki i nieprzyjazny klimat (usunięte przez administratora) ps. Nasz zespół liczy jeszcze prawie 170 osób; wyjątkowych, w różnym wieku ale nadal szukających innej, lepszej pracy z przekonaniem, że stać ich na więcej, które w większości łączą wspólne wartości, takie jak przetrwać do czasu kiedy znajdę coś lepszego i nareszcie odbiję się od dna…:)

Pomocna?
Tak106Nie
wujek dobra rada
 Opinia
@Akademia prania mózgu 15.02.2019 21:30

Najskuteczniejszym sposobem przekonania się jacy tak naprawdę jesteśmy, jaka jest nasza “kultura” (hahahahahahahahhaha kultura!?), jak się niedorozwijamy i zmieniamy tylko na gorsze (i w co się zmieniamy?), jaki ciężki i nieprzyjazny klimat panuje w naszej sekcie sprzedawców złączek i zaworów, jest poznanie naszego nawiedzonego marketingu:) Zapraszamy na ciemną stronę gdzie publikujemy wypaczoną wizję rozwoju za 1800, 2000, 2500 - max 2700zł netto i tzw. premię uznaniową (prowizję naliczaną od wygenerowanego zysku), którą bezlitośnie odbieramy bo: jesteś niegrzeczny/niegrzeczna, nie zaliczyłeś/zaliczyłaś testu, udajemy, że nie stać nas na godne płace, samochód prezesa dużo pali, prezes stawia nowy dom, jak damy tobie to przyjdą inni po więcej, nasza rodzina lubi się bawić...! ps. Nasz zespół liczy jeszcze prawie 170 osób; wyjątkowych, w różnym wieku ale nadal szukających innej, lepszej pracy z przekonaniem, że stać ich na więcej, które w większości łączą wspólne wartości, takie jak przetrwać do czasu kiedy znajdę coś lepszego i nareszcie odbiję się od dna…:)

Pomocna?
Tak92Nie
Free coaching
 Opinia

Firmy doradcze, coaching, mentorzy, książki i szkolenia motywacyjne, samorozwój, rozwój, zmiany, plany i to wszystko na nic. Wykwalifikowani, doświadczeni ludzie odchodzą jeden po drugim i trudno znaleźć kolejnych na ich miejsca. Żaden doradca, coach czy mentor, nie doradził Wam żeby więcej płacić i uczciwie traktować pracowników? Marketingowy bełkot nikogo nie motywuje do pracy a jedynie przyciąga do firmy kolejnych pochlebców i karierowiczów.

Pomocna?
Tak99Nie
Pneumat System Sp. z o.o.

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja
@Free coaching 17.02.2019 20:03

Niezmiennie prosimy o kontakt i szczerą rozmowę z Twoim kierownikiem, Kierowniczką HR lub z właścicielami. Zależy nam na przyjaznej atmosferze w zespołach i na wyjaśnieniu z czego konkretnie wynika Twoja opinia.

Pomocna?
Tak2Nie76
szczera ocena
 Opinia
@Free coaching 17.02.2019 20:03

A może te oceny były równie szczera co Twój na siłę przyklejony do twarzy uśmiech? Szczere oceny i osądy w Pneumacie nie są mile widziane. Za socjalizmu sondaże też wyraźnie pokazywały, że aż 110% ludzi jest zadowolonych. To skąd w Pneumacie tylu nowych i wieloletnich pracowników decydujących się na zmianę pracy na inną? Skąd tyle negatywnych opini i niska ocena na gowork? Proszę właścicieli i wierchuszkę Pneumatu o kontakt z rzeczywistością, bo najwyraźniej został on bezpowrotnie utracony.

Pomocna?
Tak92Nie
Pneumat System Sp. z o.o.

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Marketing
 Rekomendacja

Prezentujemy oceny, które przyznali nasi pracownicy ostatnim warsztatom w ramach Akademii Rozwoju Pneumat System. W badaniu wzięli udział wszyscy handlowcy – łącznie 87 osób. A oto oceny: Średnia wszystkich ocen dotyczących warsztatów to 9,6, Jak oceniasz atmosferę podczas warsztatów 9,6, Jak oceniasz kwestie organizacyjne, tj. komunikację, sale szkoleniowe 9,5, Czy Twoje oczekiwania względem szkolenia zostały zrealizowane 100% Tak, Jak oceniasz przygotowanie pod względem merytorycznym prowadzących 9,7, Oceń współuczestników warsztatów 9,9. Poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko. I jeszcze kilka spośród 45 opinii uczestników szkolenia [pisownia oryginalna}: Najlepiej przeprowadzone szkolenie w firmie, nie lubie kokosowych ciastek..., Forma prowadzenia zajęć na 5+++ widać rozwój firmy w temacie prowadzenia szkoleń, Najlepsze szkolenie które było dotychczas, Ogólnie świetnie-widać postępy w rozwoju szkoleń oraz ich jakości :), wszystkie szkolenia powinny mieć ten format, Ciekawe szkolenie z odpowiednio dostosowanym materiałem oraz czasem realizacji."Pełna profeska".Dzięki :), , dziękuję za świetne przygotowanie warsztatów i za Wasze zaangażowanie w przekazanie nam wiedzy :) Jeżeli mogę prosić to pogratulujcie Całej Ekipie :), Jak mogłabym, to oceniłabym: 50 a nie 10! :), więcej takich szkoleń ! pierwsze na którym nie chciało mi się spać! …wiecej o Akademii Rozwoju Pneumat System na stronie https://www.karierawpneumat.com.pl/

Pomocna?
Tak3Nie76
1
Pneuma System Sp. z o.o.

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Najskuteczniejszym sposobem przekonania się jacy jesteśmy, jaka jest nasza kultura organizacyjna, jak się rozwijamy i zmieniamy, jaki klimat panuje w naszym zespole jest poznanie nas osobiście. Zapraszamy na naszą stronę kariera gdzie publikujemy najnowsze propozycje pracy http://www.pneumat.com.pl/praca ps. Nasz zespół liczy obecnie 170 osób; wyjątkowych, w różnym wieku, z przeróżnymi zainteresowaniami, przekonaniami, które w większości łączą wspólne wartości.

Pomocna?
Tak4Nie75
1
szybki Staś
 Opinia

Firma dobra dla ludzi chcących przezimować do wiosny ;) a jeśli ktoś pisze o rozwoju w firmie typowo handlowej to ma dziwną definicję rozwoju. Na mobilnego nie polecam, zawiłość umów i inwigilacja.

Pomocna?
Tak108Nie
Mieczysław
 Opinia
@szybki Staś 02.02.2019 20:08

Poleciłbyś pracę w firmie Pneumat System osobom młodym bez doświadczenia zawodowego? Zastanawia mnie, czy firma daje szanse rozwoju zawodowego takim właśnie osobom? Idąc do pracy w tej firmie bez żadnych umiejętności i doświadczeń, można liczyć na to, iż zostaniemy odpowiednio przeszkoleni przed podjęciem pracy? Jest to dosyć istotny element dla osób chcących znaleźć firmę, w której będą mogli postawić swoje pierwsze kroki. Proszę, abyś opisał, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
TakNie73
Kołchoźnik
 Opinia

Jestem w grubym szoku po przeczytaniu opinii poniżej i nie wierzyłem w to wszystko na początku. Ale jeśli spotkanii byli pracownicy z branży to wszystko potwierdzają naocznie i odradzają firmę to chyba coś rzeczywiście mocno jest na rzeczy. Aż mam ochotę pójść na rozmowę o pracę i zweryfikować firmę, chyba że coś się zmieniło z nowym rokiem :D (chociaż mentalności nie da się zmienić u niektórych ludzi)

Pomocna?
Tak120Nie2
Ja
 Opinia
@Kołchoźnik 24.01.2019 12:56

Ja pracuję w Pneumacie wiele lat i mogę powiedzieć, że firma dała mi możliwość rozwoju. Jest tu takich osób całe mnóstwo. Pracownicy awansują i zdobywają dużo pożytecznej wiedzy. Warunki pracy są naprawdę przyzwoite i firma prężnie się rozwija. Jak narazie jest mi tu bardzo dobrze. Kierownictwo spoko i miła atmosfera. Czego chcieć więcej...

Pomocna?
Tak3Nie73
OMG
 Opinia
@Kołchoźnik 24.01.2019 12:56

A co mają mówić byli pracownicy, którzy wylecieli za wały albo pozorowanie pracy? W Pneumacie jest prosta zasada, jak robisz swoje to możesz tutaj do emerytury siedzieć i palcem nikt nie tknie, a jak jesteś darmozjadem to drzwi zamykasz od zewnątrz i nie ma powrotu.

Pomocna?
Tak7Nie71
WTF
 Opinia
@OMG 28.01.2019 09:24

Niby kto wyleciał za wały i pozory pracy? Ludzie sami po wielu latach rezygnują z pracy w Pneumacie bo ciągle zarabiają mniej niż nowy pracownik bez kompetencji i doświadczenie dostaje na początek.

Pomocna?
Tak107Nie
WTF
 Opinia
@Ja 24.01.2019 18:46

Uczciwego traktowania i godnych zarobków. hahaha atmosfera... mało kasy ale blisko i atmosfera... hahaha no i jeszcze szkolenia i impreza firmowa... hahaha

Pomocna?
Tak103Nie
#
 Opinia
@OMG 28.01.2019 09:24

Co mają powiedzieć byli pracownicy? Niewygodną prawdę o waszych wałkach i pozorach. Zanim oskarżysz kogoś o nieuczciwość to uderz się we własną pierś. Jak robisz karierę na donosach i wazeliniarstwie to z pewnością zostaniesz tu aż do emerytury. Poza pneumatem jest jeszcze tysiące firm i żadna z nich nie ceni lizusów i donosicieli:)

Pomocna?
Tak103Nie1
Mieczysław
 Opinia
@WTF 28.01.2019 17:16

Mam przez to rozumieć, że firma Pneumat System nie wynagradza odpowiednio doświadczonych pracowników? Mógłbyś opisać szczegółowo, czy zatrudniony pracownik z upływem czasu ma szanse na to, aby otrzymać awans na wyższe stanowisko bądź podwyżkę uznaniową od pracodawcy? Proszę, abyś napisał, jak to wygląda w rzeczywistości.

Pomocna?
TakNie73

Zostaw opinię o Pneumat System Sp. z o.o. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej